West Ham – Arsenal 3:3 (kon.) | Aston Villa – Bournemouth 1:2 (kon.) | Swansea – Chelsea 1:0 (kon.)
Watford – Everton 1:1 (kon.) | Southampton – Newcastle 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Norwich 1:0 (kon.)
Manchester City – West Brom 2:1 (kon.)
konec
Manchester City
2:1 (1:1)
West Bromwich Albion
Sobota 09.04.2016, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V tabulce zůstali Citizens na čtvrté příčce, West Bromwich se propadl na třináctou pozici. Přeji příjemný zbytek večera. (20:33:52)
     
    Fotbalisté City vydřeli těsnou výhru nad West Bromwichem v poměru 2:1, o které rozhodli ve druhé půli. Domácí měli ještě několik dalších příležitostí, ovšem také mohli sami inkasovat. Náskok ale nakonec udrželi.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. McClean napálil míč těsně vedle domácí branky. Velká šance hostů v závěru vyrovnáním neskončila.
     
    90+4
    Co chybělo! Při rohu West Bromwiche přiběhl do šestnáctky i brankář Foster, ale v šanci byl jeho spoluhráč McClean, jenž napálil na bránu odražený míč. Hart by byl bez šance, naštěstí pro něj prolétl balon kousek vedle jeho tyčky.
     
    90+3
    Leko u rohového praporku balon ztratil a domácí ho odkopli. Hosté ovšem ještě mají čas na dost možná poslední akci.
     
    90+2
    Gardner kroutil z přímého kopu centr do šestnáctky, ten domácí odvrátili a s míčem na kopačkách se snaží našetřit cenné vteřiny.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    89
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Gaël Clichy.
     
    87
    Duel se chýlí ke konci a City stále drží těsný náskok. Hosté už trochu otevírají obranu a hrají na riziko. Rozhodně nejsou bez šance na vyrovnání.
     
    86
    Kolarov předvedl obdivuhodné zrychlení, natlačil se před obránce a nakonec i z úhlu vypálil. Foster zasahovat nemusel, míč se otřel o boční síť.
     
    84
    V hledišti sleduje dnešní duel 53 920 diváků, kteří teď sledují brankáře Harta, jenž má kulatý nesmysl ve své moci a pošle ho výkopem do hry.
     
    83
    A šance i na druhé straně. Závěr duelu je bohatý na zajímavé momenty. Gardner parádně vypálil ze standardky a Hart v záklonu vyškrábl pumelici nad.
    81. Obrovská šance Nasriho zůstala nevyužita.
     
    81
    Etihad Stadium znovu zahučelo, domácí spálili další příležitost. Na svědomí ji měl Nasri, jenž je po dlouhé pauze hladový po gólech. Jeden už dal, teď chyběl kousek, aby jeho technická střela zaplula pod břevno.
     
    80
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Stéphane Sessègnon, přichází Jonathan Leko.
     
    78
    Agüero znovu v akci, tentokrát se ale zjevil v ofsajdu. Hodně se ale diví a směrem na čárového sudího cosi gestikuluje.
     
    76
    Tohle byla dobrá šance City. Agüero pěkně vypálil a Foster měl co dělat, aby míč letící kousek nad zemí vykopl v pádu nohou. Pěkný fotbalový moment.
     
    75
    Touré byl faulovaný kousek od půlící čáry. City z těchto míst rozehrají a mohou alespoň na chvilku uklidnit hru.
    73. Chester těsně minul domácí branku.
     
    73
    Chester se zjevil za obranou soupeře, která kvůli domnělému ofsajdu přestala hrát, a z penaltového puntíku těsně minul Hartovu klec. Domácí si koledují o vyrovnávací zásah.
     
    72
    Hosté se nevzdávají. Fletcher v roli dispečera rozdal několik přihrávek, slibně se rozvíjející akci jeho party ovšem zabrzdila nepřesnost.
    70. Šance Berahina.
     
    70
    Berahino mohl vyrovnat. Anglický útočník si krásně na jeden dotek narazil se spoluhráčem a z dobré palebné pozice střílel. Ihned se však chytl za hlavu, protože mu rána vůbec nesedla.
     
    68
    Domácí ožili. Navas centroval či střílel zprava, ovšem míči dal opačnou faleš a balon se jen dokutálel do zámezí. Foster rozehraje a hosté mají chvilku na oddych.
    66. Samir NASRI - 2:1
     
    66
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Teď ale Citizens předvedli rychlou akci po pravé straně, která končí gólem. Výborně zapracoval De Bruyne, jenž ze strany posunul míč před malé vápno. Tam nejprve pálil Agüero, ale jeho pokus byl zblokovaný. Do sítě si našla cestu až střela SAMIRA NASRIHO z bezprostřední blízkosti. City otáčí skóre a vedou 2:1.
     
    64
    Touré neměl dvakrát komu přihrát, tak hrál dozadu na Zabaletu. City chybí přímočarost i moment překvapení, hostům stačí pokrýt hráče s balonem.
     
    63
    Pěkná akce City. Touré našel v šestnáctce Agüera, ten měl ale v tísní malý prostor na manévrování. Soupeř ho brzy od balonu odstavil.
     
    61
    Hostující obránce Dawson se zjevil v ofsajdu. City mohou od své brány založit další útočnou akci.
     
    60
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Wilfried Bony, přichází Kevin De Bruyne.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Yaya Touré.
     
    59
    Gardner zkusil štěstí z velké dálky, ale jeho pokus neměl naději na úspěch. Balon letěl daleko od branky, Hart ho teď výkopem od své svatyně pošle zpět do hry.
    57. Eliaquim Mangala (MAC), Sandro (WBA)
     
    57
    West Bromwich se už podruhé v utkání dožaduje penalty. Tentokrát poté, co stoper Mangala naskočil ve vápně na Sandra. I v tomto případě ale zůstává sudí klidný.
     
    56
    Hosté Agüera nešetří. Útočník se po absolvování dalšího souboje drží za ucho a tvář. S důraznými hráči soupeře má dnes co dělat.
     
    54
    Agüero se místo přihrávky rozhodl z dvaceti metrů přes houšť hráčů vypálit a nemířil vůbec špatně. Foster sebou plácl o zem a balon vyboxoval mimo tři tyče.
     
    53
    Zatím sledujeme podobný průběh jako v první půli. City hrají s míčem a snaží se tvořit hru, ale přes soupeřovu defenzivu se jim nedaří prosadit.
     
    51
    Argentinec Agüero dobře podržel míč ve středu hřiště a přihrál na stranu Zabaletovi. Ten ihned centroval, avšak míčem orazítkoval jen blokujícího hráče.
     
    50
    Fernando fauloval Fletchera, což sudí nepřehlédl. Míč pro West Bromwich.
     
    49
    Sessègnon se natlačil ze strany do šestnáctky City, kde ho čistým způsobem zpacifikoval Kolarov. Vpředu už jsou zase domácí fotbalisté.
    48. Sergio Agüero (MAC)
     
    48
    Agüero dostal v souboji naloženo a z trávníku se zvedá hodně těžce. Chvilku kulhal, ale měl by bez větších potíží v duelu pokračovat.
     
    47
    Začíná se opatrně. Hosté už dvakrát odkopnuli míč z vlastní poloviny až k Hartovi, jenž nyní kulatý nesmysl posílá znovu dlouhým nákopem na útočníky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Svěřenci Manuela Pellegriniho se i přes územní převahu do šancí moc nedostávají, soupeř je naopak ve svých útočných výpadech celkem nebezpečný.
     
    Po první půli se týmy do kabin rozchází za nerozhodného stavu. Domácí byli jednoznačně více na míči, ale jako první inkasovali. Brzy vyrovnal z penalty Agüero, jenž dnes hraje dvoustý zápas v dresu City.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Gardner se ujal rohového kopu, jenže hlavu žádného ze svých spoluhráčů nenašel. Úvodní poločas dohrají domácí s míčem na kopačkách.
     
    45
    Rozhodčí nastaví v první půli dvě minuty.
     
    43
    Bony se propracoval v šestnáctce k hlavičce, Fosterera ale neohrozil. Hostující gólman pouze pohledem kontroloval, jak míč letí vedle.
     
    41
    Už se zdálo, že Bony prohrál poblíž středového kruhu hlavičkový souboj. Nakonec ale balon ukořistil čiperný Nasri, jenž nyní kličkuje před hostující obranou.
     
    40
    V posledních minutách se hraje hodně ve středu pole. Hosté hrají směrem do útoku nebojácně, defenziva Citizens brání chvílemi dost laxně.
     
    39
    Ruka? McClean trefil ve vápně končetinu padajícího Zabalety a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí jeho prosbu nevyslyšel, hraje se dál.
     
    37
    Sessègnon je hodně aktivní, před malým okamžikem mu přihrávku adresoval Fletcher a prvně jmenovaný upaloval do šance. Nepřešel však přes prvního obránce.
     
    35
    Navas byl na pravé straně hřiště zastavený protihráčem a ihned směrem k sudímu rozpřáhl rukama. Přímý kop se k nelibě domácích fanoušků nepíská.
     
    34
    Hosté teď brání skoro házenkářky. Nasri si vyměnil balon s Kolarovem, Foster však zasahovat nemusel.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Craig Gardner (West Bromwich Albion).
     
    31
    U míče už jsou zase domácí. Hodně aktivní je Nasri, jenž rozdává ze své pozice několik přihrávek. Ale do šestnáctky se hráči City těžko dostávají.
     
    30
    Gardner dlouho obhlížel, kudy lze prostřelit několikačlennou zeď. Jeho následný pokus však nebyl nebezpečný, neb napálil ve vápně vlastního hráče.
     
    28
    Domácí nejsou v obraně příliš jistí. Sessègnon, střelec úvodní branky, nyní vystihl jejich rozehrávku a snažil se z hranice šestnáctky ihned vypálit. Trefil ruku soupeře, takže hosté rozehrají zajímavou standardku.
     
    27
    Teď ale Gardner pěkně protáhl domácího gólmana, když poblíž penaltového puntíku napřáhl ke střele a o metr minul levou tyč. Hosté nic složitého nevymýšlí, v okolí vápna už hledají pozice k zakončení.
     
    25
    Citizens jsou častěji u míče, hosté se naopak v kombinaci dlouho neudrží. Hodně aktivní jsou ovšem po levé straně, kde teď přihrávku nedostihl McClean.
     
    24
    Vzápětí domácí rozehrávali už svůj šestý rohový kop, ale ani v tomto případě Fosterovu svatyni neohrozili. Obrana centr snadno odpálila do bezpečí.
     
    22
    Pěkná rána Kolarova! Krajní bek City si připravil balon na střelu a prudký projektil namířil pod břevno. Míč proletěl asi půl metru nad brankou.
     
    21
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází José Salomón Rondón, přichází Craig Gardner.
     
    20
    Domácí jsou rázem při chuti. Nasri vypálil z dálky, ovšem trefil jen před sebou stojícího hráče. Později však Citizens získali míč zpět do své moci.
    19. Sergio AGÜERO - 1:1
     
    19
    Manchester City právě vstřelil branku!
    SERGIO AGÜERO vyrovnává na 1:1. Argentinský střelec trefil přesně k tyči, Foster se po jeho pokusu natahoval marně.
     
    17
    Penalta pro City! Sessegnon fauloval na straně pokutového území Kolarova a sudí ukazuje na penaltový puntík.
     
    15
    City v útočné aktivitě malinko polevili, čím dál častěji začíná hrát s míčem soupeř. Foster teď od své svatyně rozehraje, předtím se k němu dokutálel balon po nepřesné rozehrávce domácích.
     
    13
    Hosté se na několik desítek vteřin dostali do útoku. Chester centroval ze strany, avšak na vzdušný pas nikdo z jeho spoluhráčů v červeném nedosáhl.
     
    12
    Rondon zůstal po jednom ze soubojů ležet na trávníku, brzy se ale oklepal a už je zpět na nohou. West Bromwich v poklidu rozehraje.
     
    10
    Nasri se postaral o rozehrání rohového kopu pro své barvy. Jeho centr byl odvrácen obranou za brankovou čáru a celá situace se tedy bude z druhé strany opakovat.
     
    9
    Zato hosté jsou nebezpeční. Nyní zahrávali standardku z dvaceti metrů a McAuley se snažil skluzem na zadní tyči dosáhnout na přetažený balon. Neúspěšně.
     
    8
    City se snaží odpovědět, jenže v útoku jsou zatím takřka bezzubí. Protivník výborně brání prostor kolem vlastní šestnáctky a domácí se nemohou dostat k ohrožení branky.
    6. Stéphane SESSÈGNON - 0:1
     
    6
    West Brom právě vstřelil branku!
    Etihad Stadium zmlklo, hosté jdou v šesté minutě duelu z ničeho nic do vedení. Domácí si dlouho přihrávali před vápnem West Bromwiche a Fernando nakonec míč ztratil. Hosté podnikli rychlý protiútok, McClean nacentroval do vápna a STEPHANE SESSEGNON prudkou ranou propálil Harta – 0:1.
     
    4
    Foster pohodlně kontroloval lehkou střelou Kolarova, která se kroutila mimo tři tyče. Domácí jsou zatím aktivnější, nyní se drží s balonem na polovině soupeře.
     
    2
    Rohový kop měli následně k dispozici také hosté, avšak svatyni Harta neohrozili a kupředu už zase peláší Citizens.
     
    1
    Nasri dostal ve středu hřiště přihrávku od Bonyho a s míčem na kopačkách se rozběhl podél postranní čáry. Nezakončil, ale vybojoval alespoň roh.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na hrací ploše, na kterou se snáší déšť. V Manchesteru se teplota pohybuje pod hranicí deseti stupňů.
     
    Do domácí sestavy se po sedmi měsících vrací francouzský záložník Nasri, kouč Manuel Pellegrini ale nemůže počítat s trojlístkem ve složení Kompany, Sterling, David Silva.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Delph, Nasri – Agüero, Bony.
    Náhradníci: Caballero – Fernandinho, Y. Touré, De Bruyne, Demichelis, Iheanacho, Clichy.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester – Sandro, D. Fletcher – Sessègnon, Berahino, McClean – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, Leko, Yacob, McManaman.

    Rozhodčí: Jones – Garratt, Hussin.
     
    City doma z posledních pěti zápasů třikrát prohráli, na svého dnešního soupeře však znají dokonalý recept: porazili ho v jedenácti vzájemných duelech v řadě! Ovšem Albion nehraje venku vůbec zle, na cizím hřišti prohrál naposledy takřka před dvěma měsíci.
     
    West Bromwich je jedenáctý a na Etihad Stadium přijel v roli jasného outsidera. Hosté už v závěru sezony prakticky nemají o co hrát, snaží se však alespoň vylepšit mizerný průměr 0,97 vstřelené branky na zápas, s nímž patří k nejhorším v lize.
     
    Citizens už jsou venku ze hry o titul, ale honí každý bod vzhledem k účasti v evropských pohárech. Ze čtvrté příčky by momentálně šli do kvalifikace o Ligu mistrů, jenže na paty jim nepříjemně dýchají United. Zároveň ale pokukují i po třetí pozici, kterou teď se čtyřbodovým náskokem hájí Arsenal.
     
    Hezký sobotní podvečer, anglická fotbalová liga má dnes na programu porci zápasů 33. kola a jedním z nich je i střetnutí mezi Manchesterem City a West Bromwichem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Šonský

    Branky: 19. Agüero (pen.), 66. Nasri (Agüero) – 6. Sessègnon (McClean)

    Karty:   33. C. Gardner (WBA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:7.
    Manchester City: Hart – Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov – Navas, Fernando, Delph (60. Y. Touré), Nasri – Agüero (89. Clichy), Bony (60. De Bruyne).
    Náhradníci: Caballero – Fernandinho, Y. Touré, De Bruyne, Demichelis, Iheanacho, Clichy.

    West Bromwich Albion: Foster – Dawson, McAuley, J. Evans, Chester – Sandro, D. Fletcher – Sessègnon (80. Leko), Berahino, McClean – Rondón (21. C. Gardner).
    Náhradníci: Myhill – J. Olsson, C. Gardner, Anichebe, Leko, Yacob, McManaman.

    Rozhodčí: Jones – Garratt, Hussin.

    Diváci: 53 920
    bahis siteleri