Coimbra – Benfica 1:2 (kon.) | Sporting – Marítimo 3:1 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
3:1 (1:0)
CS Marítimo
Sobota 09.04.2016, 21:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Sportingu Lisabon dokázali využít výhodu domácího prostředí a hráče CS Marítimo porazili 3:1. Svěřenci Jorgeho Jesuse v utkání předvedli lepší výkon a zvítězili tak zaslouženě. Hosté většinou spoléhali na brejky a přestože vsítili jednu branku, ne body to dnes nestačilo a z hlavního města se podle předpokladů vrátí s prázdnou. (23:46:00)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nařízený přímý volný kop svěřenci kouče Jesuse rozehráli chytrým lobem, který však směřoval na hráče stojícího za ofsajdovou linií.
     
    90+3
    Ruiz byl na útočné polovině doslova převálcován soupeřem a bude z toho ještě jedna standardka pro Sporting.
    90+1. Matheus Pereira (SPL)
     
    90+1
    V době, kdy hlasatel oznámil, že se nad rámec řádné hrací doby budou nastavovat tři minuty, se ve střelecké pozici objevil Matheus Pereira. Zmíněný hráč chtěl Salina ohrozit prudkou ranou z hranice velkého vápna, avšak k úspěšnému zakončení mu scházela větší přesnost. Balon proletěl vedle levé tyče a hra tedy bude navázána odkopem od brány.
     
    90
    V samém závěru zápasu ještě dostává žlutou kartu Djoussé (CS Marítimo) a to za nedovolený zákrok na Gelsona Martinse, po kterém se hráč domácího celku zvedal z trávníku jen velmi těžce.
     
    89
    Poslední střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Gutiérrez, na závěrečné desítky vteřin do hry nakoukne Gelson Martins.
     
    88
    Zpoza pokutového území napřáhl ke střele Nepomuceno, brankář domácího týmu byl na svém místě a tak neměl sebemenší potíže zasáhnout.
     
    85
    Po zisku míče založil domácí tým rychlý brejk. Vpřed postupovala hned čtveřice jeho fotbalistů a precizní přihrávku za záda obránců obdržel Matheus Pereira. Ten postupoval zcela sám na Salina, ale vyběhnuvší gólman dokázal střelecký pokus bravurním zákrokem zlikvidovat.
     
    84
    Hostující tým vybojoval rohový kop, ale balon po jeho uvedení do hry ukořistili hráči Sportingu.
    81. Gevorg GHAZARJAN - 3:1
     
    81
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Hosté se deset minut před koncem řádné hrací doby prosazují, když se úspěšným střelcem stal GEVORG GHAZARJAN. Autor snižujícího gólu obdržel přihrávku z pravé strany a před hranicí malého vápna poslal balon bez přípravy až za záda Patrícia.
     
    80
    Snížit třígólové manko mohl Djoussé. Hráč Marítima se objevil ve střelecké pozici uvnitř pokutového území a jeho křižný pokus proletěl jen těsně kolem vzdálenější tyče.
     
    78
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Edgar Costa, přichází Nepomuceno.
     
    77
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází João Mário, přichází Matheus Pereira.
    76. Islam SLIMANI - 3:0
     
    76
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby vede Sporting Lisabon už o tři branky a směřuje tak za dalším důležitým vítězstvím! V pokutovém území nejprve došlo ke střele, kterou obránce vyrazil na kopačku ISLAMA SLIMANIHO. Ten se v době převzetí balonu nacházel na ofsajdové linii a protože arbitr nechal hru pokračovat, mohl autor gólu dopravit míč do zcela prázdné brány.
     
    75
    Domácí fotbalisté se nakonec dokázali prokombinovat až před hranici šestnáctky, tam se ale balonu zmocnili jejich soupeři. Hosté pak vyprodukovali dlouhý nákop, kterým míč odevzdali opět Sportingu.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 42. Gutiérrez, 53. Carvalho, 76. Slimani – 81. Ghazarjan

    Karty:   64. Maurício (MAO), 90. Djoussé (MAO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:8. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 2:7.
    Sporting Lisabon: Patrício – Coates, Aquilani, Schelotto, Carvalho, Mário (77. Pereira), Ruiz, Semedo, Gutiérrez (89. Martins), César (58. Zeegelaar), Slimani
    Náhradníci: Jug – Barcos, Zeegelaar, Esgaio, Figueiredo, Martins, Pereira.
    Trenér: Jorge Jesus

    CS Marítimo: Salin – Diogo, Dirceu, Plessis, Patrick, Maurício, Soares (71. Diawara), Éber (60. Ghazarjan), Fransérgio, Costa (78. Nepomuceno), Djoussé
    Náhradníci: Wellington – Ghazarjan, Nepomuceno, Briguel, Romário, Diawara, Xavier.
    Trenér: Nelo Vingada.

    Rozhodčí: Nuno Miguel Serrano Almeida – Paulo Ramos, Pais António
    thejrc.org