CSKA Moskva – Saransk 7:1 (kon.) | Perm – Zenit 0:2 (kon.) | Kazaň – Dynamo 4:1 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
4:1 (3:1)
Dynamo Moskva
Sobota 09.04.2016, 18:30 • Kazan Arena, Kazaň. Kapacita: 45,105 diváků. • Ruská Premier Liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a zcela zasloužený zisk tří bodů slaví domácí Rubin Kazaň. Ten si již ve druhém poločase hlídal náskok a nakonec přidal ještě čtvrtou branku. Úspěšným střelcem byl z penalty Marko Děvič. K tomuto utkání je to ode mě vše, ale již za pár minut se na vás těším u střetnutí z belgické Jupiler league. (20:22:41)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dinamo ještě kombinuje na útočné polovině a snaží se o druhý zářez. Ke střele se však hosté nedostali a po chvíli má míč Sergej Ryžikov.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    89
    Utkání se pomalu chýlí ke konci a tempo hry je naprosto odpovídající. Ani jeden z celků se už nikam moc nežene.
     
    88
    Hosté pokračují v aktivitě směrem dopředu, avšak nyní se prodrali jen k centru z pravé strany, který zamířil do rukavic vyběhnuvšího brankáře Rubinu Kazaň.
    86. Sám před brankářem Drahun naprosto selhal
     
    86
    Tlak Dinama teď mohl přinést ovoce v podobě snížení, ale naprosto osamocený Stanislav Drahun se nedokázal dobře zorientovat a před Ryžikovem vystřelil slabě jen doprostřed brány.
     
    85
    Na hranici šestnáctky si nyní míč na střelu chystal Zobnin. Záložník Dinama nevystřelil a nakonec si ani nevymodlil faul po ataku jednoho z domácích.
     
    84
    Centr od rohového praporku v pohodě zlikvidovala obrana moskevského Dinama. Rubin se i poté udržel na útočné polovině.
     
    83
    Na druhé straně zaváhala obrana Dinama, když jmenovitě Živogljadov nedůrazně zpracovával míč pro Šunina. Hostující gólman byl nakonec donucen k rychlému zákroku a odvrátil míč na roh.
     
    81
    Rohový kop kopnutý do zajímavého prostoru sice stáhl Ryžikov, ale po ztrátě domácích se hosté dostali k dalšímu centru, po kterém musel Ryžikov rychle na zem. Jedovatou hlavičku dokázal zkrotit před brankovou čárou.
     
    80
    Pokus o přímou střelu byl nadzvednut vysokou zdí hostujícího týmu a vysoký míč tak pouze spadl do náruče Antona Šunina. Snahu o rychlý útok Dinama pak čistým skluzem zastavil Achmetov.
     
    79
    Kuzmin měl na pravé straně dostatek prostoru a dokázal najít mladičkého Achmetova. Ten byl povalen Sosninem a je tady velmi příjemná standardní situace.
     
    78
    V souhře obou týmů se začínají kupit nepřesnosti. Za prakticky rozhodnutého stavu se domácí nemusí nikam tlačit a tak se soustředí především na obrannou činnost, což se zatím daří.
     
    77
    Opět se nám s míčem předvedl Marko Děvič. Tentokrát se tento ukrajinský fotbalista dostal až k centru, avšak sražený přízemní míč zamířil jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    75
    Do pokutového území se po nějaké té době prodírali také domácí hráči. Ojedinělý atak v podání Děviče však skončil u vyběhnuvšího Šunina.
     
    74
    Hodně nepovedený centr z přímého volného kopu odvrátila defenzíva Kazaně. Po chvíli se míč u rohového praporku dostal za brankovou čáru.
     
    73
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Mijo Caktaš, přichází Ilzat Achmetov.
     
    72
    Po faulu na Sosnina však hosté budou zahrávat nadějnou standardní situaci. Proti pravidlům se provinil Marko Děvič.
     
    71
    Ani další útok Dinama neslavil úspěch. Tentokrát byl veden po pravé straně a přes pozornou obranu Rubinu nedospěl ani do pokutového území.
     
    70
    Dinamo Moskva se opět snaží o kombinaci na útočné polovině, ale k ohrožení Sergeje Ryžikova se zatím nedostává. Dnešní utkání je s největší pravděpodobností rozhodnuto.
    67. Marko DĚVIČ - 4:1
     
    67
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    MARKO DĚVIČ si vybojoval penaltu a také ji následně proměnil. Šunin sice vystihl směr a málem si sáhl na míč, avšak důraznou střelu vytěsnit nedokázal.
    67. Holménův faul = druhá penalta zápasu
     
    67
    Je tady druhá penalta zápasu. Děvič byl Holménem stažen za rameno a sám může navýšit vedení domácího týmu!
     
    66
    Po dalším střídání domácího týmu se do útoku tlačí Dinamo. Nepříliš povedený centr, ale končí v rukavicích Ryžikova a ten míč posílá daleko od své brány.
     
    65
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Igor Portňagin, přichází Marko Děvič.
     
    63
    Po rychlém útoku se Dinamo dostalo k rohovému kopu, který propadl až do míst, kde stál Morozov. Ten se snažil rychle zakončit a nakonec poslal míč vysoko nad.
     
    62
    Střídající Denis Tkačuk se okamžitě zapojil do ofenzivní akce svého týmu a byl to právě on, kdo pálil z levé strany. Přízemní rána šla poměrně daleko od vzdálenější tyče Šuninovy brány.
     
    62
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Gökdeniz Karadeniz, přichází Denis Tkačuk.
     
    61
    Hra se opravdu hodně rychle přelévá ze strany na stranu, ale ani jeden z týmů se ne a ne dostat do větší šance. Obrany týmů tuhle rychlou hru zatím zvládají.
     
    60
    Ionovova přihrávka z levé strany byla tečována rukou jednoho z domácích, ale hosté měli výhodu a Tašajev mohl střílet. Z hranice pokutového území napálil jen beka Rubinu.
     
    59
    Domácí brankář Ryžikov nyní musel hodně rychle z brány, aby odkopl míč před dobíhajícím soupeřem. Povedlo se, avšak po autovém vhazování se do střelecké pozice tlačil Tašajev. Neúspěšně.
     
    58
    Sebastian Holmén je nespokojen, ale výrok hlavního rozhodčího už nezmění. Švédskému bekovi je pískán útočný faul.
     
    57
    Následně se do velké šance dostávali hostující hráči. Bleskový útok Dinama táhl aktivní Ionov, ale tou se míč nakonec zamotal pod dolními končetinami a z potenciálního sólo úniku nebylo nic.
     
    56
    Šunin se prezentoval hodně špatným zákrokem a nedokázal pořádně vyboxovat míč. Kvěrvelija díky tomu mohl střílet do odkryté brány, ale místo toho trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    55
    Teď už se nedovolený zákrok hostujícího hráče píská. Po faulu na Kuzmina si míč staví Caktaš, jenž bude centrovat do šestnáctky soupeře.
     
    54
    Holménovi se nyní na hranici faulu podařilo zastavit postupujícího Portňagina, avšak domácí se i přesto dostali brzy k centru. Jedovatý míč odvrátil Morozov.
     
    53
    Hostům se podařilo roztáhnout hru na rychlého Tašajeva, jehož centr ze strany byl sražen na rohový kop. Další standardní situace ale končí nepřesným zakončením.
     
    51
    Následné dva rohové kopy už defenzíva Dinama odvrátila bezpečně daleko od své brány. Poblíž poloviny hřiště pak byl jeden z hostů faulován.
    50. Kuzminova nebezpečná střela
     
    50
    Další centr byl odvrácen jen k nohám Olega Kuzmina, který okamžitě natáhl ke střele zpoza velkého vápna. Tečovaný pokus letěl těsně vedle Šuninovy svatyně.
     
    50
    Nevyzpytatelný centr musel Šunin vytahovat zpod břevna na rohový kop. Ten byl rozehrán na bližší tyč a po zákroku Sosnina se bude záhy opakovat.
     
    49
    Rubin Kazaň se v druhé půli zatím nepodíval dále než kousek za půlící čáru. To se nyní snaží napravit Karadeniz, jenž útočí na levé straně.
     
    48
    Další přihrávka směrem dopředu měla najít rozběhnutého Morozova, který se zjevil až v pokutovém území, ale míč z nohy Tašajeva byl opět příliš dlouhý.
     
    47
    Hosté mají lepší vstup do druhého poločasu, avšak zatím se jejich kombinace nesetkala s větší dávkou přesnosti. Nepovedená kolmice končí za brankovou čárou.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Vitalij Djakov, přichází Alexandr Tašajev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     
    Hlavní rozhodčí ještě domácí nechal rozjet jednu akci i přesto, že nastavení už uplynulo, ale po zaváhání Rubinu už první poločas odpískal. Do kabin jdou spokojenější domácí, kteří už se dostali do vedení už ve třetí minuty, kdy se trefil Gökdeniz Karadeniz. O 11 minut později přidal druhou branku Maxim Kanunnikov a zdálo se, že hosté budou na ručník. Záhy se ale pískala penalta a Alexej Ionov dokázal snížit. Nicméně stav 2:1 netrval dlouho, protože po půl hodině hry se radoval domácí Igor Portňagin, který tak stanovil skóre prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nad rámec řádných pětačtyřiceti nastavuje hlavní rozhodčí jednu minutu.
     
    44
    První zajímavější standardní situaci ve prospěch Dinama rozehrával Ionov, avšak jeho vysoký centr na Djakova nebyl příliš přesný. Míč končí vedle brány.
     
    43
    Rohový kop sice odvrácen, ale Dinamo se i přesto drží hluboko na útočné polovině. Vstřelená branka na konci prvního poločasu by hostům psychicky velmi pomohla.
     
    42
    Hosté předvedli velmi povedenou akci. Přízemní centr z levé strany jen o pár decimetrů minul nohy dvou ofenzivních hráčů, ale následovat bude rohový kop.
     
    41
    Pokus o rychlou kolmici domácím příliš nevyšel. Nepřesná přihrávka totiž skončila v autu a Dinamo se bleskově snaží přesunout hru dále od své brány.
     
    40
    Po rychlém ošetření jednoho z hostů už se zase pokračuje ve hře. U míče jsou ale po předchozí nevydařené akci ionova samozřejmě domácí.
     
    39
    Souhra moskevského týmu nejprve postrádala větší dávku přesnosti, ale nakonec se míč přeci jenom dostal k Ionovovi. Ten to zkusil sám, avšak proti zformované obraně domácích neměl šanci.
     
    38
    Na druhé straně je však postup domácích zastaven ofsajdem, ve které byl nachytán turecký ofenzivní hráč Gökdeniz Karadeniz.
     
    37
    Ionov teď k sudímu utrousil několik připomínek, ale ani přesto se rohového kopu ve prospěch svého týmu samozřejmě nedočká. Obrana Kazaně zatím chyby nedělá.
     
    36
    Veškerou snahu o dobytí šestnáctky Dinama ale zhatil faul Caktaše. Živogljadov tak může poslat dlouhý míč až přes polovinu hřiště.
     
    35
    Teď ale Rubin zaznamenává územní posun. Díky dlouhému autovému vhazování získali domácí přibližně čtyřicet metrů a nacházejí se už jen kousek od pokutového území.
     
    34
    Ani hostující tým se nyní nedostává blíže k soupeřově bráně. Obě záložní řady se velmi dobře pohybují a protější celek tak ne a ne najít nějakou skulinu.
     
    33
    Domácí kombinují poblíž půlící čáry. Hlouběji na polovinu soupeře se nyní s vědomím dvoubrankového vedení příliš netlačí.
     
    32
    Po delší době se Dinamo dopracovalo k rohovému kopu. Z něj ale získalo pouze nepřesné zakončení hlavou, po kterém následuje odkop od brány Sergeje Ryžikova.
    30. Igor PORTŇAGIN - 3:1
     
    30
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    O minutu později už se ale domácí fanoušci mohou radovat! Kanunnikov si na levé straně narazil s Kuzminem a poté do vápna poslal přesnou přízemní přihrávku, na kterou si naběhl IGOR PORTŇAGIN. Proti zakončení z hranice malého vápna neměl Šunin ani sebemenší šanci.
     
    29
    Igor Portňagin vstřelil třetí branku svého týmu, ale veškerá radost na tribunách je zbytečná. Krátce před odhlavičkováním totiž Portňagin fauloval a okamžitě tak zazněl hvizd hlavního rozhodčího.
     
    28
    Anton Sosnin nyní šel hodně nebezpečně do souboje se soupeřem a může být rád, že nevidí žlutou kartu. Sám si pak při skluzu zřejmě trochu ublížil.
     
    27
    Fatos Bećiraj se sice trochu diví, ale nakonec se po souboji s Kvěrkvelijou nedočkal ani rohového kopu. Míč už si tak může postavit Ryžikov, který bude rozehrávat z malého vápna.
     
    25
    Karadeniz se z levé strany prodral do pokutového území, avšak jeho další postup zastavil Djakov. Rubin ale bude zahrávat rohový kop.
     
    24
    Další nepřesnost v kombinaci moskevského týmu. Zahraje si tak Ryžikov, který v klidu může kombinovat se svými obránci.
     
    23
    Oleg Kuzmin se dostal pod tlak a nakonec také přišel o míč. Kousek od půlící čáry se jeden z hostů ujal míče, načež se prezentoval nepřesnou přihrávkou.
     
    22
    Hosté se pokoušeli vymyslet něco překvapivého, ale na útočné polovině se dostali pouze k nepřesnému centru, který skončil u zkušeného Ryžikova.
     
    20
    Oleg Kuzmin výborně prostrčil míč do velkého vápna, ale Ozdojev následně celou akci zbrzdil a jeho přízemní střela byla sražena do rukavic Antona Šunina.
     
    19
    Do ofenzivní akce se pro změnu dostávají hráči Dinama. Po vhazování se ale pohybují hodně daleko od Ryžikovovy svatyně, kterou se mají snažit ohrozit.
     
    18
    Domácí nyní výborně napadali rozehrávku soupeře a málem se dostali do zajímavé šance. Na hranici pokutového území jim však byl míč odebrán.
    17. Alexej IONOV - 2:1
     
    17
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    A je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil ALEXEJ IONOV, který brankáře Ryžikova poslal na stranu a sám zakončil do odkryté části brány.
    16. Situace, po které se pískala penalta
     
    16
    Pozor! Jeden z hostů byl podražen v pokutovém území a je tady penalta ve prospěch moskevského týmu!
    14. Maxim KANUNNIKOV - 2:0
     
    14
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Rohový kop Dinama opět bez problémů ubráněn a po bleskovém protiútoku jde Rubin do dvoubrankového vedení. Rychlou akci domácí dotáhli až ke Kuzminovi, jenž z pravé strany pokutového území vracel míč na hranici šestnáctky a tam se zjevil MAXIM KANUNNIKOV, který krásným volejem poslal míč do sítě.
    13. Ryžikov vytáhl střelu Bećiraje
     
    13
    Tohle byla povedená akce Dinama! Ionov si skvěle pohlídal ofsajdovou hranici a následně vybídl ke střele Fatose Bećiraje. Jeho pokus Ryžikov vytáhl konečky prstů na roh.
     
    12
    Do šestnáctky Dinama přilétl hodně vysoký centr zleva, který se stal kořistí brankáře Šunina. Ten míč okamžitě předává stoperské dvojici.
     
    11
    Karadeniz si nyní na levé straně zkoušel vymodlit faul, avšak nutno říci, že do soupeře si prakticky naběhl. Hlavní rozhodčí tak správně nechává pokračovat ve hře.
     
    9
    Již čtvrtý rohový kop nyní zahrávali hráči Dinama Moskva. Tentokrát ale defenzíva Rubinu nemusela vůbec zasahovat, neboť se jeden z hostů provinil faulem.
     
    8
    Nestalo se. Obrana Kazaně je na začátku zápasu velmi obezřetná a znovu odvrátila míč až k půlící čáře. Po přechodu na útočnou polovinu se však k mičudě dostávají opět hosté.
     
    7
    Hosté jsou v útoku poměrně aktivní a v sedmé minutě si vybojovali třetí rohový kop. Uvidíme, zda s ním naloží lépe než s těmi předchozími.
     
    6
    Jeden z beků Dinama nyní hodně ležérně hlídal míč mířící za brankovou čáru a nakonec se mu to stalo osudným. Domácí se totiž přes něj dostali k míči a dokázali nebezpečně odcentrovat. Obrana moskevského celku pozorná.
     
    4
    Hosté se snažili okamžitě odpovědět, ale z druhého rohového opu opět nic nebylo. Rubin přenáší hru dále od své brány.
    3. Gökdeniz KARADENIZ - 1:0
     
    3
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    První ofenzivní akce domácího týmu končí gólem! Po autovém vhazování se k míči dostal Caktaš, který si poradil s obráncem a poté od brankové čáry přihrál na GÖKDENIZE KARADENIZE. Ten byl sice těsně bráněn, ale i přesto dokázal patičkou šikovně usměrnit míč mimo dosah natahujícího se Šunina.
     
    2
    Jenže z rohu hostujícího celku vůbec nic nebylo a centrovaný míč si ze vzduchu v pohodě stáhl Sergej Ryžikov. Ten okamžitě nakopává na útočnou polovinu.
     
    1
    Nakonec ale Dinamo dokázalo odcentrovat a Gökdeniz Karadeniz odvrátil míč na rohový kop. První standardní situace tohoto zápasu.
     
    1
    Hosté se hned v první minutě prodírali do pokutového území soupeře, avšak Ionov chyby Kvěrkvelijy nedokázal pořádně využít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný sobotní večer! Hráči obou celků již pomalu přicházejí na trávník a za pár minut se tak dočkáme úvodního výkopu, který bude lehce opožděn.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kuzmin, S. Kvěrkvelija, Bergström, Cotugno – Kisljak, Ozdojev – Kanunnikov, Caktaš, G. Karadeniz – Portňagin.
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Nabiullin, Děvič, Biljaletdinov, Ďaďun, Tkačuk, Ustinov, Džalilov, Pyljavskij, Achmetov.

    FK Dinamo Moskva: Šunin – Živogljadov, Djakov, Holmén, Morozov, Hubočan – Sosnin, Drahun, Zobnin – Bećiraj, Ionov.
    Náhradníci: V. Gabulov, Leščuk – Pogrebňak, Kuzmin, Ješčenko, Katrič, Obolski, Tašajev, Těrechov.

    Rozhodčí: Levnikov – Semenov, Bolchovitin.
     
    POSLEDNÍ TŘI VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    21.9.2015 Dinamo Moskva – Rubin Kazaň 0:0
    30.11.2014 Rubin Kazaň – Dinamo Moskva 1:1
    27.10.2014 Dinamo Moskva – Rubin Kazaň 0:2
     
    FC DINAMO MOSKVA

    Moskevské Dinamo je na tom hodně podobně jako jejich dnešní soupeř a také se od něj očekávalo o dost více. Momentálně je Dinamo dokonce vinou horšího skóre až za Kazaní. Stejně jako Rubin má Dinamo z posledních pěti ligových zápasů jen jednu výhru. Dnešní vzájemné utkání je tak pro oba týmy hodně důležité, neboť může hodně napovědět o tom, kdo se přiblíží záchraně, a kdo bude mít záchranářské starosti až do konce sezóny.
     
    RUBIN KAZAŇ

    Výkony domácího týmu jsou v této sezóně za očekáváním. Po 22 zápasech má totiž Kazaň jen 24 bodů a s udržením prvoligové příslušnosti ještě bude mít problémy. Na třináctý Kubaň má totiž desátý celek Premier ligy náskok pouhých pěti bodů. Z posledních pěti zápasů navíc Rubin vyhrál jen jednou a na vítězství čeká již tři kola.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 3. G. Karadeniz (Caktaš), 14. Kanunnikov (Kuzmin), 30. Portňagin (Kanunnikov), 67. Děvič (pen.) – 17. Ionov (pen.)


    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – Kuzmin (C), S. Kvěrkvelija, Bergström, Cotugno – Kisljak, Ozdojev – Kanunnikov, Caktaš (73. Achmetov), G. Karadeniz (62. Tkačuk) – Portňagin (65. Děvič).
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Nabiullin, Děvič, Biljaletdinov, Ďaďun, Tkačuk, Ustinov, Džalilov, Pyljavskij, Achmetov.

    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Živogljadov, Djakov (46. Tašajev), Holmén, Morozov, Hubočan – Sosnin, Drahun, Zobnin – Bećiraj, Ionov.
    Náhradníci: V. Gabulov, Leščuk – Pogrebňak, Kuzmin, Ješčenko, Katrič, Obolski, Tašajev, Těrechov.

    Rozhodčí: Levnikov – Semenov, Bolchovitin
    bahis siteleri