Sokolov – Opava 1:1 (kon.) | Třinec – Karviná 1:1 (kon.) | Táborsko – Frýdek-Místek 0:1 (kon.)
Ústí n. L. – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (1:1)
MFK Karviná
Sobota 09.04.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno, loučím se s vámi a děkuji za pozornost. Dnes můžete na Onlajnech sledovat ještě jeden duel mezi Karvinou a Třincem. Od 17:00 se v Karviné utkají extraligová hokejbalová mužstva. Já vám přeji dobrou chuť k obědu a příjemnou sobotu. Na počtenou! (12:18:20)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Karviná zůstává na druhém místě, avšak zítra ji bude moct odsunout Hradec Králové, pokud porazí doma Vlašim. Třinec je na dvanácté pozici, o kterou se bude strachovat při duelu Varnsdorfu s Pardubicemi.

    V dalším kole se Třinec utká v sobotu 16. dubna v 10:15 znovu doma s Ústím nad Labem. Karviná přivítá v tentýž den v 16:00 v ostře sledovaném zápase Sokolov.
     
    Utkání končí a Třinec po Znojmu doma obral o body také dalšího aspiranta na postup z Karviné. Druhý poločas nabídl hned několik zajímavých příležitostí. Asi v té největší se octl už po pěti minutách Panák, jehož střelu vyrazil skvělým zákrokem Paleček na roh. Paleček si poradil také s hlavičkou Janečky, na opačné straně nedosáhl na míč v dobré pozici po přihrávce od Joukla Málek. Karviná byla v závěru zápasu aktivnějším celkem.

    Eismann nalezl ve vápně Budínského, jehož hlavička ovšem zamířila po odrazu od země nad branku. Na druhé straně mohl rozhodnout střídající Szotkowski, ovšem ve skluzu míč před Pindrochem netrefil. Totéž potkalo hostujícího Puchela, který by Panákův centr uklízel do prázdné branky, kdyby byl na místě o krok dříve. V nastavení ještě Budínský přestřelil a Puchelův centr sebral Paleček. Karviná v Třinci ztratila, ale díky remíze Sokolova s Opavou ji to nemusí tolik mrzet.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání už spěje ke svému konci. Třinec dostal míč na útočnou polovinu, Salachnova přihrávka tam ale byla nepřesná.
     
    90+2
    Panák uvolnil Budínského, který poslal klamavým pohybem Velnera na párek, obešel také Motyčku, ale potom z hranice šestnáctky přestřelil.
     
    90+1
    Fiala si vyměnil balon se Sedlákem a zkusil vystřelit zpoza šestnáctky. Pokus o překvapení Palečka mu ale nevyšel, míč končí mimo.
     
    90
    Szotkowski prodloužil Palečkův nákop za sebe, ale pouze k Pindrochovi. Už běží poslední minuta základního hracího času, nastavují se tři minuty.
     
    89
    Budínského standardní situaci přizvedl některý z třineckých obránců na roh. Rozehrával Puchel, Paleček po souboji s Budínským upadl, ale faul se nepískal. Třinečtí dokázali i bez Palečka nebezpečí odvrátit a balon odkopnout.
     
    88
    Pavel Malcharek (TRI) fauloval Eismanna a obdržel žlutou kartu. Karviná bude navíc rozehrávat nebezpečný přímý kop.
     
    87
    Szotkowského nepustil po pravém křídle Hošek a Budínský pronikl středem hřiště. Janečkovi ovšem nedovolil pokračovat v útoku Bedecs.
     
    86
    Po dalším centru Eismanna znemožnil Fialovi přesné zakončení Joukl. Karviná získala roh, po centru Puchela hlavičkoval některý z hostí nad branku.
     
    85
    Eismannův centr mířil na malé vápno, kde si naskočil Panák. Třinecký gólman míč vyboxoval, byť se vyskytly menší komplikace.
     
    84
    Dreksův centr odhlavičkoval Čelůstka a definitivní odkop přidal Motyčka. Po pravé straně útočí Malcharek.
     
    83
    Hlavičkovaná byla k vidění uprostřed hrací plochy a zapojilo se asi pět hráčů. Balon dostal na zem až Motyčka, který byl pro změnu v ofsajdu.
     
    82
    Juřena si v souboji s Motyčkou pomohl faulem a rozehrávat bude Paleček. Do konce zbývá zhruba deset minut a Karviná potřebuje vzhledem k průběžnému výsledku ze Sokolova vyhrát.
     
    81
    Janošík centroval zřejmě na Szotkowského, kterého ale balon přelétl a za ním už nikdo na zakončení připraven nebyl.
     
    80
    Szotkowski si ve vápně dal balon příliš od nohy, a tak mu tělem v dalším pokračování akce zamezil Hošek.
     
    79
    Domácím příznivcům teď pořádně zatrnulo. Panák pronik po pravé straně a Paleček na jeho přihrávku do šestnáctky nedosáhl. Ve skluzu ovšem balon netrefil ani Puchel!
     
    79
    V dnešním chladném počasí dorazilo na stadion celkem 656 diváků, což přibližně odpovídá 33 % celkové kapacity.
     
    78
    Puchel rozehrál rohový kop centrem do vápna, kde domácí defenziva zablokovala Hoškovu hlavičku.
     
    77
    Střídala také Karviná. Ľubomír Urgela dnes dohrál a nahrazuje ho Václav Juřena, který kdysi zde v Třinci působil.
     
    76
    Třinečtí střídají naposledy v dnešním utkání. Z trávníku odchází střelec gólu René Dedič, místo něhož nastupuje slovenský záložník Miroslav Ceplák.
     
    76
    Budínský se protlačil k odraženému míči a Paleček jeho přízemní ránu vyrazil zpět k němu. Napodruhé už Budínský v těžké pozici branku netrefil.
     
    75
    Malcharkův přetažený centr nalezl Szotkowského, jenž se octl už ve druhé dobré šanci. Tentokrát netrefil míč dobře a Pindroch bez problémů zasáhl.
     
    74
    Szotkowski unikl po pravé straně a přihrál Salachnovi. Ten posunul míč na Janošíka, jenž ho otřel o Fialu a vybojoval roh.
     
    73
    Motyčka přihrál na levou stranu Janošíkovi, po jehož centru se marně natahoval Szotkowski. Kdyby balon trefil, Pindroch by měl obrovské starosti.
     
    72
    Čelůstka odhlavičkoval nákop Karviné a Motyčka má uprostřed hřiště konečně trochu více prostoru.
     
    71
    Panák přihrál na levé straně do běhu Eismannovi, který našel přesně hlavu Budínského. Ten ovšem hlavičkoval do země a mimo třineckou branku.
     
    70
    Druhé střídání domácího celku. Ze hry je stažen Jaroslav Málek a před domácími fanoušky se poprvé v dresu A-mužstva představí odchovanec Marek Szotkowski.
     
    69
    Velnerovu malou domů nakopl Paleček z prvního doteku dopředu. S míčem teď hraje skoro neustále Karviná, na níž je vidět snaha o vstřelení gólu.
     
    68
    Karviná také střídá. Utkání skončilo pro estonského střelce jediné karvinské branky Sandera Puriho. Na jeho místo nastoupil Matěj Fiala.
     
    67
    Janošík prošel po levé straně, ale Joukl už na Janečku nevyzrál. Posléze zahrál Janošík rukou a hra je přerušena.
     
    66
    Ještě v téže minutě unikl po levé straně Puchel a přihrával před branku. Míč se se štěstím odrazil k domácímu Janošíkovi, který odkopl. O chvilku později si Urgela zpracoval balon rukou.
     
    66
    Čelůstkův nákop pustil Dedič na Joukla, který hlavou přihrával před branku Málkovi. Ten byl na místě o krok později a míč ve vyložené šanci minul.
     
    65
    Puchel si to namířil přes dva třinecké obránce, ale Velnera nepřelstil. Třinec rozehrává po faulu Karviné z poloviny hřiště.
     
    64
    Třinec poprvé v zápase střídá. Ze hry je stažen Slovák Filip Tomovič, kterého nahrazuje tradiční žolík domácích, Petr Joukl.
     
    63
    Třinečtí roh ubránili, Sedlákovu přihrávku na Puchela posléze zachytil Malcharek a odkopl. Třinci se ale nedaří dostat balon pod kontrolu.
     
    62
    Puchel rozehrál po lajně na Eismanna, jehož centr nalezl ve vápně Janečku. Hlavičku prostovlasého obránce vyrazil Paleček znovu na roh.
     
    62
    Eismann se ztěžka zvedá po faulu od Málka, ale bude schopen pokračovat ve hře. Karviná mezitím vybojovala další rohový kop.
     
    61
    Bedecs odhlavičkoval Puchelův centr před Dreksou, ale na druhé straně zastavil Puri Tomovičovu přihrávku na Janošíka.
     
    60
    Tomoviče obral o balon Janečka a Karviná přešla do protiútoku. Panák uvolnil Puchela, jehož centr odvrátil skluzem na roh Bedecs.
     
    59
    Puchel byl faulován uprostřed hřiště, ale Karviná rozehrála dozadu. Následný nákop si Urgela nezpracoval.
     
    58
    Málek pronikl po pravém křídle až do vápna a přihrál Dedičovi. Ten si balon nezpracoval zrovna ideálně, ani střela mu nesedla a míč skončil vedle.
     
    57
    Janečka udělal před vhazováním mnoho kroků vpřed a rozhodčí přisoudil balon Třinci. Dedič s Tomovičem o něj ale záhy přišli.
     
    56
    Urgela namísto střely ještě přihrával do šestnáctky Budínskému, ale ten nestihl být na místě určení včas. Od branky bude rozehrávat Paleček.
     
    55
    Budínského standardní situaci odvrátil Velner, další přihrávku Karviné zastavil Bedecs a odkopl míč dopředu. Třinec je teď trochu pod tlakem.
     
    54
    Urgela v souboji proti dvěma třineckým obráncům neuspěl, ale míč pak po levé straně vyvezl Hošek a došel si pro faul od Málka.
     
    53
    Málek fauloval Puchela a jeho postup po pravém křídle přerušil hvizd rozhodčího. Odkopávat od postranní čáry bude brankář Pindroch.
     
    52
    Budínský si sběhl na vhazování od Janečky, ale napálil míč pouze do zámezí. Dreksa burcuje své spoluhráče k větší nabídce.
     
    51
    S rohovým kopem už si Třinec poradil bez větších problémů. Panákovu přihrávku nepustil na Puchela Velner.
     
    50
    Budínského oblouček proskákal až někam na malé vápno k Panákovi, proti jehož střele předvedl fantastický reflexní zákrok Paleček a vyrazil míč na roh!
     
    49
    Motyčka fauloval Panáka a Karviná bude rozehrávat docela nebezpečnou standardní situaci z levé strany.
     
    48
    Urgela si z levé strany navedl míč na střed a dvakrát vypálil. První pokus zablokoval Čelůstka, ten druhý skončil nad Palečkovou brankou.
     
    47
    Třinečtí zvládli ubránit karvinský útok, sami se ale v cestě dopředu daleko nedostali. Karviná vhazuje na polovině hřiště.
     
    46
    Druhá půle byla zahájena beze změn na obou stranách. Urgela se pustil do individuální akce, kterou přerušil Čelůstka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas utkání mezi Třincem a Karvinou je minulostí, skóre je vyrovnané. Lepší vstup do zápasu měli domácí a v deváté minutě uklidili Malcharkův centr za Pindrocha hlavou Dedič. Karviná přidala a za osm minut už vyrovnala. Po chybě Málka uprostřed hřiště útočili Karvinští po levé straně. Puchelův oblouček se dostal k Purimu a estonský fotbalista zakončoval také hlavou do odkryté branky.

    V dalším průběhu první půle byla o něco aktivnější Karviná. Třinečtí měli potíže s bráněním úniků Eismanna a Puchela po levém křídle, Budínský střílel z hranice šestnáctky vedle, nepřesně hlavičkoval po rohovém kopu také Dreksa. Příležitost Třince přišla čtyři minuty před koncem poločasu. Malcharek upaloval zleva po přihrávce Málka sám na Pindrocha. Míč si ale příliš předkopl a střílel jen do boční sítě.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se nastavuje jedna minuta. Průnik Eismanna zastavil Velner, Janošíkův centr netrefil úplně ideálně Hošek, ale u míče bude nejdříve Pindroch.
     
    45
    Se svou hlavičkou neuspěl Janečka a Karviné nevyšel roh ani do třetice. Urgelu domácí obránci ubránili a odkopli balon dopředu.
     
    44
    Budínský rozehrál na Eismanna, na jehož centr si naskočil opět Dreksa. Hlavičku karvinského obránce některý z domácích tečoval na další roh.
     
    44
    Čelůstkovi se malá domů z poloviny hřiště hrubě nepovedla, a je z toho roh pro Karvinou. Rozehrávat bude jeden z dvojice Budínský – Puchel.
     
    43
    Karviná opět rozehrála nakrátko a Puchel přihrál Budínskému. Jeho centr z nadějné pozice přelétl všechny karvinské hráče.
     
    42
    První žlutou kartu obdržel domácí Michal Velner (TRI). Ten dnes už poněkolikáté fauloval Puchela a tentokrát bylo přes čáru.
     
    41
    Puchelův balon odhlavičkoval ze šestnáctky Bedecs. Málek přehodil karvinskou obranu a Malcharek postupoval zleva sám na Pindrocha! Jenomže ho dotahoval Janečka, třinecký útočník si předkopl balon až příliš a zakončil jen do boční sítě.
     
    40
    Po Janošíkově nepřesné přihrávce Karviná rychle vhazovala a Panákův centr musel ve skluzu odvracet na roh Motyčka.
     
    39
    Nejvýše vyšplhal ve vápně Dreksa, ale hlavičkoval mimo branku. Karvinský obránce odehrál balon hlavou také po výkopu Palečka.
     
    38
    Málkovu přihrávku odvrátil hlavou Janečka a Karviná přešla do protiútoku. Urgela nastřelil Čelůstku, čímž získal pro svůj tým rohový kop.
     
    37
    Tomovič získal míč v šestnáctce, ale namísto střeleckého pokusu přihrál dozadu. Velnerův centr odhlavičkoval Hušek.
     
    36
    Panák nepustil Motyčku ke střele, Třinec ale vybojoval míč zpět. Velnerův centr byl pak na Dediče příliš dlouhý.
     
    35
    Hoškovu přihrávku na Eismanna zastavil Velner, o chvilku později byl uprostřed hřiště nedovoleně zastaven Malcharek.
     
    34
    Bedecs ubránil Urgelu a odhlavičkoval Budínského roh k Eismannovi. Karvinský kapitán vracel míč do ohně, nicméně Paleček balon vyboxoval.
     
    33
    Urgela neuspěl proti třinecké přesile, ale Karviná zůstala u míče. Budínského střelu srazili domácí na rohový kop.
     
    32
    Málek vhazoval o několik metrů dále, než měl, a tak uvede míč do hry Eismann. Po půlhodině hry je stav nerozhodný, 1:1.
     
    31
    Dreksův nákop zachytili třinečtí obránci, Velnerův pas poté skončil v zámezí. Po vhazování Karviné se k míči dostal Motyčky, avšak z dálky branku netrefil.
     
    30
    Postupný útok červených skončil ranou Málka zpoza šestnáctky. Středopolař domácích nemířil z prvního doteku přesně.
     
    29
    K míči se dostali Třinečtí, ale ani oni nepřešli dopředu v nijak závratném tempu. Čelůstka přihrál doprostřed hřiště na Malcharka.
     
    28
    Také Karviná nyní kombinuje nakrátko na polovině hřiště a čeká na chybu Třince. Hošek přihrál Panákovi, který pokračuje nahrávkou na Janečku.
     
    27
    Velner útok po pravé straně zabrzdil přihrávkou dozadu a Třinec přešel do postupné kombinace. Poslední nahrávku na Velnera ovšem zachytili karvinští stopeři.
     
    26
    Budínský se po pravé straně protáhl až ke střele z hranice pokutového území a nemířil špatně. Palečkovu branku ale těsně minul.
     
    25
    Malcharkův centr na Dediče odvrátil Dreksa a Eismann se vrhl do protiútoku. Centr karvinského kapitána zase zvládl zpacifikovat Bedecs.
     
    24
    Puchelův centr z levé strany prolétl přes Urgelu až na Puriho, od něhož se balon odrazil k Palečkovi. Karviná je v posledních momentech aktivnější.
     
    23
    Panák se probojoval ke střele zpoza šestnáctky. Třinecká obrana však Panákův pokus zpomalila a Paleček mohl v poklidu zasáhnout.
     
    22
    Po faulu na Málka rozehrával standardní situaci z poloviny hřiště Bedecs. Slovenský fotbalista poslal míč přímo do náruče Pindrocha.
     
    21
    Puchel se uvolnil uprostřed hrací plochy, Janošík však jeho přihrávku na rozběhnutého Puriho nepustil.
     
    20
    Budínského centr dolétl do vápna k Panákovi, který hlavičkoval na branku. Míč odvrátil ještě před Palečkem obránce Čelůstka.
     
    19
    Eismann na levém křídle umotal Malcharka s Velnerem a jeho postup zatrhl až Čelůstka. Karviná bude kopat rohový kop.
     
    18
    Třinečtí rozehrávali roh. K míči se postavil Málek, Pindroch jeho centr bez potíží vyboxoval pryč z pokutového území.
     
    17
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná srovnává krok! Třinečtí přišli o balon uprostřed hřiště a hosté přešli do protiútoku. Urgela přihrál nalevo na Puchela, který už mohl střílet, ale celou akci ještě vyšperkoval obloučkem na SANDERA PURIHO. Malý Estonec zakončoval hlavou do odkryté branky – 1:1!
     
    16
    Čelůstka zvládl souboj s Urgelou a vybojoval faul karvinského hráče. Po Dedičově zásahu hlavou hraje s míčem Sedlák.
     
    15
    Janošík se po levém křídle prodral až na hranici šestnáctky, dál už ho nepustil Janečka. Janošík může alespoň vhazovat.
     
    14
    Panák s Motyčkou se srazili v osobním souboji před třineckou střídačkou a zatímco Panák vyvázl beze zranění, domácí kapitán je ošetřován za postranní čarou.
     
    13
    Tomovič přihrál znovu jen do ofsajdu, Urgelovi nedal prostor ke zpracování míče důrazný Čelůstka. Útočná akce Karviné se přesouvá na pravou stranu.
     
    12
    Dediče zastavil v nadějné situaci zdvižený praporek pomezního. Hosté přešli do útoku, po centru Eismann zakončoval Janečka z hranice velkého vápna mimo.
     
    11
    Eismann si vyměnil balon s Budínským, ale k zakončení se neprotlačil. O něco později odvrátili Třinečtí Eismannův centr zleva.
     
    10
    Přestože trenér Weber upozorňoval před zápasem na Dediče, je to právě slovenský útočník, kdo se gólově prosadil. Třinec je nabuzen a znovu útočí po pravém křídle.
     
    9
    Třinec právě vstřelil branku!
    Málkův krátký centr sice odhlavičkoval Urgela, ale třinecký útok pokračoval po pravé straně. Malcharek našel nadýchaným obloučkem RENÉHO DEDIČE, který hlavou zamířil k tyči a nedal Pindrochovi šanci – 1:0!
     
    8
    Hošek vystoupil z obranné linie a odehrál balon před Malcharkem. O chvilku později vyhodnotil rozhodčí Hoškův zákrok jako nedovolený.
     
    7
    Puchel s Velnerem se na začátku utkání potkávají velmi často, naposled třinecký obránce fauloval. Standardní situaci rozehrála Karviná nakrátko, Puchelův centr pak propadl až na hranici šestnáctky k Purimu, jenž střílel vedle.
     
    6
    Dedič si ve vzdušném střetu s Dreksou pomohl faulem. Po Eismannově přihrávce nepustil Puchela k balonu Velner.
     
    5
    Urgela poprvé prověřil Palečkovu pozornost a třinecký gólman jeho přízemní střelu chytil. Puchel svůj únik v souboji s Velnerem příliš přibrzdil.
     
    4
    Puri prodloužil Dreksův nákop hlavou za sebe, ale našel pouze třinecké beky. Nepřesným pasem na druhé straně se prezentoval Salachna.
     
    3
    Motyčka zachytil míč uprostřed hřiště a rozehrával na levé křídlo. Nahrávku ovšem překazil Janečka skluzem.
     
    2
    Eismann zaváhal v souboji s Malcharkem, ale nadvakrát si s napadajícím třineckým útočníkem přeci jen poradil a přihrál brankáři Pindrochovi.
     
    1
    Domácí obstarali výkop a vrhli se do prvního útoku. Velnerův přetažený centr zamířil k Janečkovi, který pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jak už jsem několikrát zmínil, tento víkend je ve Fotbalové národní lize věnován otcům. Fotbalisté a rozhodčí se nyní fotí s transparentem #DíkyTáto.
     
    Fotbalisté už nastupují na trávník. Třinec bude hrát v červených dresech a trenýrkách stejné barvy, Karviná se představí kompletně v bílém.
     
    V Třinci panuje počasí, do jakého by člověk psa nevyhnal. Je chladno a prší. Karvinští fanoušci už dorazili a obsazují svůj sektor. Zaplňuje se také tribuna pro domácí příznivce. Uvidíme, kolik diváků si na hutnicko-hornické derby najde cestu.
     
    Ani karvinská sestava nezůstala stejná jako ta z předchozího zápasu na jihu Čech. V bráně se žádné překvapení nekoná. Od začátku bude chytat Branislav Pindroch, na lavičce je Martin Pastornický. Pouze mezi náhradníky dnes začnou Jan Růžička a Matěj Fiala, na soupisce úplně chybí Zbyněk Pospěch a Petr Glaser. Novými muži v základní jedenáctce jsou Sander Puri a Patrik Panák. Na lavičku přibyl Jan Moravec, ani dnes kouč Weber nepočítá s Janem Šislerem.
     
    Třinecký trenér Kula udělal v sestavě několik změn. V brance ovšem zůstává Lukáš Paleček a jako záloha je připraven druhý gólman Jiří Adamuška. Místo vykartovaného Jiřího Janoščína nastoupí v základní sestavě Martin Janošík. Další změna nastala v záložní řadě, odkud se na lavičku přesunul Miroslav Ceplák a v základu ho nahradil Pavel Malcharek. Na lavičce náhradníků schází David Martynek a na jeho místě sedí nová posila, estonský obránce Mikk Reintam z druholigového skotského Alloa Athletic. Ze zdravotních důvodů jsou stále mimo hru Pavel Hloch, Muamer Avdić a Tomáš Benetka.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Bedecs, Janošík – Salachna, Motyčka (C) – Malcharek, Málek, Tomovič – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Samiec, Ceplák, Szotkowski, Kučera, Reintam.

    MFK OKD Karviná: Pindroch – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Sedlák – Puri, Panák, L. Budínský, Puchel – Urgela. Trenér: Jozef Weber.
    Náhradníci: Pastornický – R. Vaněk, Moravec, Juřena, Růžička, Fiala.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Pavel Peřina, Petr Antoníček.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Karvinou, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvKAR a #FNLiga.
     
    PODZIMNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    Sobota 26. září, 16:30, 8. kolo, Karviná:
    MFK OKD Karviná – FK Fotbal Třinec 1:0 (0:0)
    Branka: 61. Dreksa.
    Červená karta: 83. Velner (TRI).
    Diváci: 1 226.

    ABSENCE

    Třinec musí od začátku jarní části řešit absenci dvou stoperů. Kvůli zranění jsou ze hry Pavel Hloch s Bosňanem Muamerem Avdićem, na seznamu marodů je také další obránce Tomáš Benetka. Karetní trest postihl po čtyřech žlutých zářezích Jiřího Janoščína, který bude rovněž chybět. Karviná postrádala v Českých Budějovicích Jana Šislera.

    ROZHODČÍ

    Utkání bude řídit zkušený rozhodčí Miroslav Zelinka se zkušenostmi z Evropské ligy. Na čarách mu pomohou pánové Pavel Peřina s Petrem Antoníčkem. Delegátem utkání bude pan Ivo Chytil.
     
    MFK OKD KARVINÁ
    2. místo, 36 bodů, 32:11


    V Karviné roste nádherný fotbalový stadion, který by splňoval podmínky pro postup mezi elitu, a tak Městský fotbalový klub bez jakýchkoliv pochybností bojuje o umístění do druhého místa. Svěřenci kouče Jozefa Webera si od počátku soutěže drží vyrovnanou formu a na hřišti soupeře prohráli jen dvakrát, v Olomouci a Pardubicích. Na jaře Karviná dvakrát vyhrála, dvakrát remizovala a do Třince pojede v roli favorita. Je to derby, a tak se navíc může spolehnout na vydatnou podporu fanoušků.

    Poslední odehrané utkání:

    Pátek 1. dubna, 18:00, 21. kolo, České Budějovice:
    SK Dynamo České Budějovice – MFK OKD Karviná 4:4 (2:2)
    Branky: 4. Benát, 31. Kalod, 53. Šimák, 65. Mareš – 45. a 86. Urgela, 23. Janečka, 81. Zb. Pospěch.
    Diváci: 927 (14 % celkové kapacity).

    Sestava Karviné: Pindroch – Růžička, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Sedlák (60. Panák) – Fiala (78. Puri), Janečka (69. Zb. Pospěch), L. Budínský, Puchel – Urgela. Trenér: Jozef Weber.
    Náhradníci: Pastornický – Puri, R. Vaněk, Glaser, Zb. Pospěch, Juřena, Panák.

    Nejlepší střelci Karviné:
    Lukáš Budínský – 7 gólů
    Zbyněk Pospěch – 6
    Ľubomír Urgela – 4
    Jan Šisler, Jan Moravec – 3
    Marek Janečka, Mihailo Jovanović, Matej Sivrić, Jan Sedlák, Matěj Fiala – 2

    Gólmani Karviné:
    Branislav Pindroch – 12 nul
    Martin Pastornický – 0
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    12. místo, 18 bodů, skóre 22:35


    Třinečtí fotbalisté neprožívají příliš radostnou sezonu. Pod vedením trenéra a generálního manažera v jedné osobě, Karla Kuly, si za cíl po nepovedeném podzimu vyhlásili umístění do osmé příčky. Na jaře s posíleným kádrem vybojovali z pěti zápasů pět bodů a od sestupové pozice se příliš nevzdálili. Třinec je po prohrách v Českých Budějovicích a Vlašimi, remízách se Znojmem a Opavou a vítězství nad Vyšehradem o čtyři body před posledními Pražany.

    Poslední odehrané utkání:

    Sobota 2. dubna, 16:30, 21. kolo, Vlašim:
    FC Sellier & Bellot Vlašim – FK Fotbal Třinec 2:1 (1:0)
    Branky: 27. Frizoni, 64. Janda – 54. Málek.
    Diváci: 555 (46 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Paleček – Velner, Bedecs, Čelůstka, Janoščín – Motyčka (C), Salachna, Tomovič (72. Malcharek), Málek (78. Szotkowski), Ceplák (60. Joukl) – Dedič. Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Malcharek, Samiec, Szotkowski, Martynek, Kučera.

    Nejlepší střelci Třince:
    Pavel Malcharek – 6 gólů
    René Dedič – 5
    Jakub Teplý – 4
    Jaroslav Málek – 2

    Gólmani Třince:
    Lukáš Paleček – 5 nul
    Jiří Adamuška, Pavel Rohel – 0
     
    Krásné sobotní dopoledne z Třince přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 22. kola Fotbalové národní ligy. Naše druhá nejvyšší soutěž má v sobotu na programu čtyři utkání, v tomto přenose se zaměříme na hutnicko-hornické derby mezi týmy FK Fotbal Třinec a MFK OKD Karviná.

    Zatímco Třinečtí se stále nemohou výrazněji odpoutat od pozic ohrožených sestupem, Karviná reálně bojuje o postup mezi elitu. Horníci ztrácejí na první místo pouhé čtyři body, ale musí se dívat také na třetí Hradec Králové. Body z Třince by se Karviné hodily, červeno-bílí doma na jaře zatím dvakrát remizovali. Utkání začíná v 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje. Jste srdečně zváni ke sledování přenosu, kterým vás provede Ondřej Zoubek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 9. Dedič – 17. Puri

    Karty:   42. Velner (TRI), 88. Malcharek (TRI)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Čelůstka, Bedecs, Janošík – Salachna, Motyčka (C) – Malcharek, Málek (70. Szotkowski), Tomovič (64. Joukl) – Dedič (76. Ceplák). Trenér: Karel Kula.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Samiec, Ceplák, Szotkowski, Kučera, Reintam.

    MFK Karviná: Pindroch – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Sedlák – Puri (68. Fiala), Panák, L. Budínský, Puchel – Urgela (77. Juřena). Trenér: Jozef Weber.
    Náhradníci: Pastornický – R. Vaněk, Moravec, Juřena, Růžička, Fiala.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Pavel Peřina, Petr Antoníček

    Diváci: 656 (33 % celkové kapacity)
    bahis siteleri