Finsko – Kanada 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 4:3 (kon.) | USA – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:4 (0:1, 2:1, 1:2) Stav série: 1:3
St. Louis Blues
Středa 20.04.2016, 03:30 • United Center, Chicago • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tarasenko přiblížil St. Louis dalšímu kolu play-off.
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Rozsíval (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:21
    Marián Hossa (CHI) 0+1, 5 střel, čas na ledě, 16:24
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě, 11:31
    Tomáš Fleischmann (CHI) 0+0, 9 střel, čas na ledě 5:13 (06:36:54)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Vladimír Tarasenko (STL) 2+1
    2. Brian Elliott (STL) 39 zákroků, 3 góly, 92,9%
    3. Duncan Keith (CHI) 2+0

     
    Chicago na svém ledě prohrává se St. Louis, jehož vítězství zařídili na začátku třetí třetiny během tří minut a deseti sekund Jaden Schwartz a Alexander Steen. Blackhawks sice dokázali snížit, když se necelých šest minut před koncem prosadil Duncan Keith, vyrovnat už se jim ale nepodařilo a St. Louis se ujímá vedení 3:1 na zápasy. Konečný výsledek. Chicago Blackhawks 3 St. Louis Blues 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Čárový rozhodčí Derek Amell přišel o helmu a jeden z kustodů mu musel upravit řemínek.
     
    59:46
    Jeden z hráčů Chicaga napálil puk do čárového rozhodčího, od něhož se puk odrazil na střídačku. S nadějemi Blackhawks to vypadá už hodně špatně, a to nejen v dnešním utkání, ale také celé sérii.
    59:25 Neuznaná branka Alexandera Steena kvůli ofsajdu.
     
    59:25
    St. Louis právě vstřelilo branku, který nebyla uznána!
    Alexander Steen dovezl puk do prázdné brány po přihrávce Paula Stastnyho, gól by ovšem neměl být uznán kvůli kvůli ofsajdu a nakonec také nebyl. Trest Andrewa Shawa trvá, stejně jako skóre 4:3 pro St. Louis Blues.
     
    59:13
    Klec Chicaga je prázdná a Corey Crawford už je na střídačce! Blackhawks to zkouší bez brankáře, hra ale pokračuje v pěti proti pěti poté, co byl vyloučen Andrew Shaw.
     
    58:52
    Vteřiny teď pro Blackhawks plynou hrozně rychle a kdo ví, zda se dostanou ještě k odvolání brankáře.
     
    58:28
    Kevin Shattenkirk na pravém křídle nemohl pokračovat v akci, protože rozhodčí odpískali postavení mimo hru.
     
    57:56
    Andrew Shaw v nejméně vhodnou chvíli posílá svůj tým do čtyř! Chicago potřebuje vyrovnat, v oslabení už to ale bude mít během závěrečných dvou minut hodně těžké.
     
    57:56
    Andrew Shaw (CHI) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    57:00
    Do konce dnešního nejzajímavějšího a nejdramatičtějšího utkání série mezi Chicagem a St. Louis zbývají odehrát přesně tři minuty. Blues vedou v United Center těsně 4:3.
     
    55:50
    Brent Seabrook předvedl vleže nádherný defenzivní zákrok, kterým zablokoval přihrávku Blues a založil rychlý protiútok svého týmu. Andrew Ladd vzápětí vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Brian Elliott ale jeho střelu po rychlém zakleknutí vyrazil a poté nepustil Jonathana Toewse k dorážce.
    54:40 Duncan KEITH - 3:4
     
    54:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DUNCAN KEITH střílí kuriózní gól a Blackhawks se dostávají na dostřel jedné branky!! Duncan Keith vypálil od modré čáry a jeho následnou střelu zápěstím přizvedl do vzduchu nešťastně Vladimir Tarasenko, od jehož hole se puk odrazil do vzduchu a poté se jako padající list snesl za záda vyjetého Briana Elliotta, který šel příliš rychle do kolen. Asistence: Artěmij Panarin, Andrew Shaw.
     
    53:15
    Domácí hokejisté mají obrovskou převahu a St. Louis se pouze brání, zatím ovšem úspěšně. Blues mají nahráno a nyní se koncentrují především na obranu.
     
    52:16
    Chicago podniklo nebezpečný útok a vzápětí přišla střela, která se s největší pravděpodobností podle zvuku odrazila od pravé tyče brány Briana Elliotta, při kterém nyní stálo velké štěstí!
     
    51:47
    Blackhawks se snaží se zápasem něco udělat, jenže zatím marně. Domácí jsou sice poměrně často v útočném pásmu, jenže se nemohou dostat k žádné nebezpečné střele.
     
    50:22
    Artěmij Panarin tvrdě vypálil na pravém křídle od modré čáry, jeho následnou ránu ale zastavil Kevin Shattenkirk, který k němu rychle přistoupil a připsal si dobrý blok.
     
    49:04
    Andrew Shaw se vydal společně se svými spoluhráči do útočného pásma a byl to právě on, kdo byl v zóně St. Louis příliš rychle a zavinil tak postavení mimo hru.
     
    48:32
    Jaden Schwartz mezi kruhy pro vhazování vypálil přes obránce a jeho následná střela byla sražena vedle pravého horního rohu brány. Corey Crawford se za ní pouze ohlédl.
     
    48:13
    Blackhawks se v blízkosti mantinelu u trestných lavic nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění. Chicago je na tom nyní po psychické stránce špatně, jeden gól ale může vše změnit.
     
    47:30
    Tempo zápasu po dvou gólech St. Louis Blues opadlo a na hráčích Chicaga jako by ležela těžká deka.
     
    46:16
    Chicago Blackhawks inkasovalo po skvělém obratu tři góly v řadě a stav utkání jednou výrazně vyznívá pro St. Louis Blues, který je blízko velice důležitého vítězství v sérii.
    44:46 Alexander STEEN - 2:4
     
    44:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER STEEN nádherným způsobem potrestal obrovskou chybu Blackhawks a St. Louis poprvé v dnešním utkání vede o dvě branky!! Trevor van Riemsdyk v obranném pásmu zbytečně přihrával na slepo bekhendem a jeho přihrávku vystihl Alexander Steen, který se mezi kruhy pro vhazování dostal do samostatného úniku a poté střelou nad lapačku Coreyho Crawforda vymetl přesně pravý horní roh brány. Bez asistence.
     
    43:57
    Blues se nepodařilo rozehrát a puk podél mantinelu u boxů časoměřičů zamířil na zakázané uvolnění.
     
    42:18
    Blackhawks se středem ledové plochy vydali na steč, jejich následnou útočnou akci ale zastavilo těsné postavení mimo hru. Z hlediště United Center se ozvalo hlasité bučení.
    41:36 Jaden SCHWARTZ - 2:3
     
    41:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    JADEN SCHWARTZ střílí gól a Blues po dvou gólech v řadě otáčí vývoj utkání zpět na svou stranu!! Jaden Schwartz se v levém kruhu pro vhazování dostal po zablokované střele Kevina Shattenkirka k odraženému puku a přesnou ránou letící těsně nad ledem zamířil k levé tyči. Asistence: Kevin Shattenkirk, Vladimir Tarasenko.
     
    41:14
    Alexander Steen se s tím nepáral a na pravém křídle vypálil po přihrávce svého spoluhráče od modré čáry tvrdě bez přípravy! Jeho následná střela mířila mezi betony Coreyho Crawforda, ten byl ale včas na kolenou a jeho pokus zastavil.
     
    41:01
    Duncan Keith (CHI) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    40:09
    V United Center začala závěrečná část dramatického utkání, které je po 40 minutách nerozhodné 2:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:42.

     
    Druhá třetina čtvrtého utkání mezi Chicagem a St. Louis stále opravdu za to! Andrew Shaw nejprve skvělou tečí po střele Mariána Hossy vyrovnal na 1:1 a hned na to brankář Corey Crawford svedl obrovskou roztržku s Robbym Fabbrim. Vzápětí následovalo udělení několika trestů a dvě přesilové hry, během kterých se nejprve prosadil z dorážky domácí Duncan Keith a těsně před přestávkou poté v dresu St. Louis krásnou střelou Vladimir Tarasenko. Skóre po 40 minutách. Chicago Blackhawks 2 St. Louis Blues 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Patrick Kane se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké šanci, z blízkosti ale ani tentokrát mezi betony Briana Elliotta propálit nedokázal! Brankář Blues podržel svůj tým skvělým zákrokem nad vodou.
     
    38:49
    Andrew Shaw společně se svými spoluhráči vytvořil před bránou Briana Elliotta velký závar, v pádu se mu ale pozorného brankáře St. Louis podruhé v utkání překonat nepodařilo.
    37:31 Vlasimir TARASENKO - 2:2
     
    37:31
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR TARASENKO využívá přesilovou hru a svým druhým gólem v utkání vyrovnává v závěru druhé části vzrušujícího utkání na 2:2!! Alexander Steen našel v pravém kruhu pro vhazování přihrávkou přes šířku útočného pásma Vladimira Tarasenka, který v jeho střelu zamíchal s pukem a poté ho poslal nad levým betonem Coreyho Crawforda přesně k pravé tyči. Asistence: Alexander Steen, Kevin Shattenkirk.
     
    37:09
    Andrew Ladd (CHI) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
    36:45 Útočník Patrik Kane předvedl úžasnou akceleraci.
     
    36:45
    Patrick Kane předvedl svou rychlost, když na pravém křídle dokázal přebruslit ve středním pásmu jednoho z hráčů St. Louis a poté se dostal do úniku, který zakončil střelou mezi betony Briana Elliotta, ten je ale včas sklapl k sobě!
     
    36:12
    Marián Hossa se pokusil navýšit vedení Chicaga, když na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
     
    34:47
    Několik trestů a bitka mezi brankářem a útočníkem, tohle je dámy a pánové playoff NHL! Spousta vzrušujících chvil za námi a další nás ještě určitě čekají.
    33:09 Duncan KEITH - 2:1
     
    33:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DUNCAN KEITH využívá přesilovou hru a po sérii šarvátek otáčí vývoj utkání na stranu Chicaga Blackhawks, které dnes potřebuje nutně vyhrát!! Andrew Shaw skvěle tečoval puk před bránou po střele Patricka Kanea z pravého křídla, Brian Elliott ale tentokrát dokázal jeho pokus pravým betonem zastavit, jenže u levé tyče se dostal vzápětí k dorážce Duncan Keith a krásnou střelou mezi tělem a vyrážečkou brankáře St. Louis poslal puk do brány. Asistence: Andrew Shaw, Patrick Kane.
     
    32:15
    Artěmij Panarin (CHI) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    32:15
    Alexander Steen (STL) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    31:54
    Andrew Ladd (CHI) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    31:54
    Corey Crawford (CHI) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    31:54
    Kevin Shattenkirk (STL) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    31:54
    Alex Pietrangelo (STL) dostal mešní trest, 2 minuty hrubost.
     
    31:54
    Robby Fabbri (STL) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění brankáře.
    31:54 Bitka mezi Corey Crawfordem a Robbym Fabbrim.
     
    31:54
    Robby Fabbri bezprostředně po šanci zajel nepříjemně do Coreyho Crawforda, který si to nenechal líbit, a oba dva borci si to ručně rozdali v pěstním souboji v pravém kruhu pro vhazování!! To jsou věci. Brankář Chicaga se pustil do bitky s útočníkem St. Louis, což se jen tak nevidí.
     
    31:49
    Robby Fabbri spálil obrovskou šanci, když na dvakrát nedokázal z blízkosti překonat výtečného brankáře Coreyho Crawforda, který v rychlém sledu vytáhl dva spektakulární zákroky!! Brankář Chicaga nejprve jeho pokus z blízkosti zastavil levým betonem a následnou dorážku vyrážečkou.
     
    30:52
    Jay Bouwmeester využil dálnice, která se před ním otevřela na pravém křídle, ke střele z pravého kruhu pro vhazování, Corey Crawford ale vytáhl zákrok pro diváky a puk ukryl v lapačce.
     
    30:37
    Robert Bortuzzo a Jay Bouwmeester se pokusili v blízkosti pravé tyče brány Coreyho Crawforda rychle odpovědět, ani jeden z hráčů St. Louis se ovšem do zakončení nedostal. Dobrá obrana v podání Blackhawks.
    29:12 Andrew SHAW - 1:1
     
    29:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ANDREW SHAW se prosazuje skvělou tečí a vyrovnává stav utkání k radosti zaplněného United Center na 1:1!! Marián Hossa na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho následnou střelu v blízkosti pravé tyče skvěle tečoval na úrovni horní tyče Andrew Shaw, od jehož hole se puk odrazil do pravého horního rohu brány. Asistence: Marián Hossa, Erik Gustafsson.
     
    28:50
    Andrew Shaw byl zřejmě tím hráčem, která napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke střele, jeho následný pokus zápěstím ale zamířil nad horní tyč brány Briana Elliotta.
     
    28:08
    Blues se dokázali osvobodit a domácí hráči Chicaga nyní mají velký problém s přechodem přes útočnou modrou čáru. St. Louis dobře brání a ukrajuje sekundy z přesilové hry soupeře.
     
    27:05
    Joel Edmundson (STL) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    27:05
    Patrick Kane zakončil obrovský tlak Chicaga střelou z pravého kruhu pro vhazování, která mířila do pravého horního rohu brány, Brian Elliott ale předvedl další skvost v podobě pěkného zákroku lapačkou a přerušil hru!
     
    26:42
    Corey Crawford naskočil na střídačku, aby podpořil výhodu, kterou rozhodčí poskytli Chicagu Blackhawks.
     
    25:49
    Brian Elliott dokázal zareagovat na nepříjemně tečovanou střelu Chicaga a s obtížemi ji u své levé tyče po bleskovém přesunu vyrazil! Neskutečný zákrok nyní předvedl brankář St. Louis.
     
    24:41
    Blackhawks měli skvělý vstup do utkání, když se během úvodních šesti minut dostali ke čtyřem střelám, úvod druhé části utkání ovšem patří St. Louis Blues, které vede 1:0.
     
    23:36
    Alexander Steen tvrdě vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho následná rána těsně minula bližší levý horní roh brány Corey Crawforda, jehož brána se nyní otřásá v základech!
     
    22:40
    Vyloučený slovenský hokejista Richard Pánik je zpět na ledě a oba týmy hrají v plném počtu. Blues si vytvořili v přesilové hře obrovský tlak, vstřelit gól se jim ovšem nepodařilo.
     
    22:28
    Paul Stastny se nedostal v blízkosti levé tyče do zakončení, zatímco jeden z jeho spoluhráčů na opačné straně útočného pásma ano, jeho rána ovšem zamířila mimo.
     
    21:49
    Blues mají k dispozici početní výhodu a s ní ideální možnost navýšit své jednobrankové vedení.
     
    20:54
    Vladimir Tarasenko mohl rychle využít úvodní přesilovou hru Blues v dnešním zápase, když se před ním otevřel prostor, jeho následná střela z pravého kruhu pro vhazování ale zamířila pouze do těla Coreyho Crawforda, který ji hrudí vyrazil a připsal si dobrý zákrok!
     
    20:39
    Richard Pánik (CHI) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    20:19
    V United Center před pár sekundami začala druhá třetina, do které domácí Blackhawks vstupují s jednobrankovým mankem poté, co se v první části prosadil v dresu St. Louis Vladimir Tarasenko.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:40.
    Střely vyznívají pro Chicago, skóre ovšem pro St. Louis.

     
    Artem Anisimov v úvodu utkání propálil Briana Elliotta, ten si ale včas všiml skákajícího puku za jeho zády a na brankové čáře ho u své pravé tyče rychle přikryl lapačkou. Rozhodčí ještě prozkoumali video a gól poté správně neuznali. Zatímco Blackhawks úvodní šanci neproměnili, na opačné straně se ujala nádherná střela bez přípravy a Vladimir Tarasenko mohl oslavovat svůj druhý gól v letošním playoff. Skóre po první třetině. Chicago Blackhawsk 0 St. Louis Blues 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Duncan Keith na pravém křídle předvedl nádhernou otočku a poté přihrál do dobré pozice Artěmijovi Panarinovi, který bez přípravy z mezikruží mířil k pravé tyči, Brian Elliott ale vytáhl skvělý zákrok a jeho pokus zneškodnil!
     
    19:53
    Duncan Keith na pravém křídle vypálil v blízkosti modré čáry vypálil, jeho pokus ovšem zamířil pouze do náruče Briana Elliotta.
     
    18:14
    Do konce první třetiny zbývají odehrát necelé dvě minuty a Chicago se po jedné obrovské příležitosti, jejíž následné neproměnění bylo Blues náležitě potrestáno, marně snaží odpovědět na inkasovaný gól.
     
    17:52
    Artěmij Panarin vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila do levého horního rohu brány, jenže jeho střelu přizvedl jeden z hráčů St. Louis do vzduchu a puk skončil v ochranné síti.
     
    16:49
    Brian Elliott předvedl dobrý postřeh, když u své pravé tyče vložil hůl do přihrávky soupeře a dopravil puk mimo hrozící nebezpečí.
     
    16:38
    Puk doklouzal po nahození Blackhawks pod lapačku Briana Elliotta a po přerušení hry následuje v rychlém sledu další krátká přestávka.
     
    16:18
    Vladimir Tarasenko vstřelil v letošním playoff svůj druhý gól a vzápětí se pokusil přidat třetí, když si z pravého křídla krásně sjel před bránu, vzápětí se ale přes jednoho z hráčů Chicaga prosadit nedokázal.
     
    15:26
    Po krátké komerční přestávce a úvodním gólu Vladimira Tarasenka se vracíme zpět. St. Louis vede na ledě Chicaga 1:0 a svěřenci Joela Quennevillea mají zaděláno na velký problém.
    14:02 Vladimir TARASENKO - 0:1
     
    14:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMIR TARASENKO střílí nádherný gól a z ničeho nic posílá Blues do vedení 1:0!! Vladimir Tarasenko si najel na přihrávku Joriho Lehtery zpoza brány a ze středu pravého kruhu pro vhazování puk napálil bez přípravy střelou s příklepem do bližšího pravého horního rohu. Asistence: Jori Lehterä, Jaden Schwartz.
     
    13:19
    Troy Brouwer si z pravého křídla krásně sjel před bránu a poté vypálil bekhendem, jenže puk příliš zvedl a jeho následné zakončení skončilo na ochranném sklu za zády Coreyho Crawforda.
     
    12:23
    St. Louis Blues začalo lépe bruslit a zatím se snaží prosazovat především po levém křídle, tam ale cesta k úspěchu zatím nevede. Corey Crawford téměř bez práce.
     
    10:46
    Tlak Chicaga během posledních vteřin trochu opadl a St. Louis se začíná dostávat více do hry. Vladimir Tarasenko se ovšem společně se svými spoluhráči ještě do žádné vážně příležitosti nedostal, snad se to pro nezaujatého diváka brzy změní.
     
    09:56
    Blackhawks se dostali na levém křídle k nahození, se kterým si Brian Elliott hravě poradil a raději přerušil hru. V playoff je každá chyba dvojnásobně dražší než v základní části.
     
    08:55
    Chicago do toho pořádně šláplo a neuznaný gól jako by jeho hráče ještě více nakopl. St. Louis Blues má v obraně plné ruce práce, zatím to ale zvládá a daří se mu puk posílat do zóny Chicaga, aby si obránci mohli alespoň na chvíli vydechnout a vystřídat.
     
    08:04
    Rozhodčí ještě prozkoumali video, které potvrdilo, že to Brian Elliott stihl včas a puk zastavil na brankové čáře. V United Center tak trvá bezbrankový stav 0:0.
    07:31 Brian Elliott zastavil puk po Anisimově střele na brankové čáře, což muselo potvrdit video a potvrdilo!
     
    07:31
    Artem Anisimov zdánlivě otevřel skóre zápasu, když u levé tyče dokázal z bezprostřední blízkosti propasírovat puk za záda Briana Elliotta, ten měl ale obrovské štěstí, když si včas všiml skákajícího puku na brankové čáře a vzápětí ho lapačkou bleskově přikryl!
     
    07:09
    Corey Crawford si také několikrát osahal puk, o tom žádná. Zatím se ale jedná na obou stranách o rutinní zákroky a žádnou obrovskou brankovou příležitost jsme nezaznamenali.
    Krásný pohled na zatemnělou arenu United Center v Chicagu.

     
    06:15
    Teuvo Teräväinen prověřil pozornost Briana Elliotta střelou z levého křídla, brankář St. Louis byl ale včas u své pravé tyče a jeho pokus od mantinelu bez problému zastavil. Na pořadu dne je první krátká přestávka.
     
    05:00
    Chicago je v úvodu utkání aktivnější a během úvodních pěti minut se dostali několikrát do náznaku šance, žádnou příležitosti zavánějící gólem jsme ale zatím nezaznamenali, a to ani na jedné straně.
     
    03:49
    Jonathan Toews využil volného prostoru na levém křídle ke střele z kruhu pro vhazování, jeho prudká střela letící těsně nad ledem ale byla Alexem Pietrangelem sražena těsně vedle bližší levé tyče.
     
    03:26
    Andrew Ladd je důležitým článkem sestavy Blackhawks, přestože nestřílí góly, svému týmu pomáhá tvrdou hrou. Útočník Chicaga během této série předvedl již 22 hitů.
     
    02:59
    Brian Elliott si hravě poradil s nahozením Blackhawks a před bránou se strhla mezi dvěma hráči menší roztržka. Jednalo se ovšem pouze o souboj v rámci ochrany brankáře, což je v hokeji naprosto běžná a rutinní věc.
     
    02:13
    Marián Hossa se chystal vypálil z pravého kruhu pro vhazování, vzápětí byl ale vytlačen ze střeleckého úhlu a skončil s pukem za bránou.
     
    01:36
    Blues usilovně bojovali na levém křídle útočného pásma o puk, vydolovat se jim ho ovšem nepodařilo. Chicago dobře brání a nedává hostům ani milimetr volného prostoru zadarmo.
     
    00:52
    Michal Rozsíval vstoupil do utkání k české radosti pořádně zostra a nepříjemně vypálil z pravého křídla, jeho prudká střela ale nakonec zamířila do hrudi Briana Elliotta, který zkrotil puk ve svém náručí a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    00:08
    Čtvrté utkání čtvrtfinále západní konference série mezi Chicagem a St. Louis bylo právě zahájeno! Blues vedou na zápasy 2:1 a dnes se mohou výrazně přiblížit k postupu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Začátek utkání se zdrží o něco déle kvůli slavnostnímu ceremoniálu, který právě probíhá v United Center. Hned po něm už ale bude moci utkání playoff začít!
    Už jen vybrat tu správnou hokejku a můžeme jít na to!

     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, van Riemsdyk, Seabrook (A), Rundblad, Rozsíval – Ladd, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Fleischmann, Teräväinen, Pánik – Desjardins, Kruger, Shaw. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo (A), Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen (A), Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes (C) – Upshall, Brodziak, Ott. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois St. Laurent – Derek Amell, Tim Nowak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Rozsíval (CHI) 1+12, +/- +3
    Marián Hossa (CHI) 13+20, +/- +10
    Richard Pánik (CHI) 6+2, +/- +4
    Tomáš Fleischmann (CHI) 14+11, +/- -8
     
    Vzájemné zápasy série:

    17.04.16 Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 2:3
    16.04.16 St.Louis Blues – Chicago Blackhawks 2:3
    14.04.16 St.Louis Blues – Chicago Blackhawks 1:0
    Colton Parayko vstřelil proti Chicagu Blackhawks gól v utkání číslo 3 a od roku 2001 se stal prvním nováčkem a zároveň obráncem, který dokázal za St. Louis Blues skórovat v playoff.

     
    St. Louis Blues:

    St. Louis Blues se v letošní sezóně může spolehnout na fantastického brankáře Briana Eliotta, jehož průměrná úspěšnost činí po třech zápasech 96,3 procenta a ve středu měl proti Blackhawks nastoupit počtvrté v řadě. Steve Ott se v zápase číslo 3 vrátil po zranění stehenního svalu a v nadcházejícím utkaní by neměl chybět poté, co po svém návratu strávil na ledě 6 minut a 29 sekund, během kterých předvedl ve čtvrté lajně 4 hity a vyhrál 2 ze 3 vhazování.

    Nejproduktivnější hráči:

    Vladimir Tarasenko – 74 bodů
    Vladimir Tarasenko – 40 gólů
    Paul Stastny – 39 asistencí
    Legenda Bill Kurtis popisuje, co vše obětoval Stanley Cupu.

     
    Chicago Blackhawks:

    Svěřenci hlavního trenéra Joela Quennevillea si v letošní sezoně zvykli na to, že po návratu domů z venkovních tripů vítězí a ve středu v noci by tomu nemělo být jinak. Chicago před čtvrtým zápasem série provede v sestavě několik změn, z nichž největší by se měla dotknout Teuvo Teräväinena, který ani jednou v playoff nebodoval a na ledě dostal méně času a z pozice centra se nejspíš presune na křídlo. V bráně by měl začít Corey Crawford. Do sestavy by se měli zařadit také Brandon Mashinter a Andrew Desjardins.

    Nejproduktivnější hráči:

    Patrick Kane – 106 bodů
    Patrick Kane – 46 gólů
    Patrick Kane – 60 asistencí
     
    Obhájci Stanley Cupu vyzvou ve středu v noci na svém ledě ve čtvrtém utkaní playoff St. Louis, které se muže dostat do dvojnásobného vedení na zápasy a výrazně se přiblížit k postupu do semifinále západní konference. Chicago ovšem nebude chtít prodat svou kůži lacino. Oba týmy mají před sebou klíčový duel série, kterým Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 30. Shaw (Hossa, Gustafsson), 34. Keith (Shaw, Kane), 55. Keith (Panarin, Shaw) – 15. Tarasenko (Lehterä, Schwartz), 38. Tarasenko (Steen, Shattenkirk), 42. Schwartz (Shattenkirk, Tarasenko), 45. Steen


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, van Riemsdyk, Seabrook (A), Rundblad, Rozsíval – Ladd, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Fleischmann, Teräväinen, Pánik – Desjardins, Kruger, Shaw. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Bouwmeester, Pietrangelo (A), Edmundson, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko – Schwartz, Lehterä, Tarasenko – Steen (A), Stastny, Brouwer – Fabbri, Berglund, Backes (C) – Upshall, Brodziak, Ott. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois St. Laurent – Derek Amell, Tim Nowak
    Chicago 3 4 St. Louis
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 03:30
    St. Louis - Chicago 1:0 po prodl.
    #2 Sobota 16.04.2016 • 02:00
    St. Louis - Chicago 2:3
    #3 Neděle 17.04.2016 • 21:00
    Chicago - St. Louis 2:3
    #4 Středa 20.04.2016 • 03:30
    Chicago - St. Louis 3:4
    #5 Pátek 22.04.2016 • 03:30
    St. Louis - Chicago 3:4 po prodl.
    #6 Neděle 24.04.2016 • 02:20
    Chicago - St. Louis 6:3
    #7 Úterý 26.04.2016 • 02:35
    St. Louis - Chicago 3:2
    bahis siteleri