Mattersburg – Sturm Graz 0:2 (kon.) | Salzburg – St. Pölten 2:0 (kon.) | Admira – Rheindorf Altach 1:2 (kon.)
Wolfsberger – Ried 1:0 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
0:2 (0:0)
SK Sturm Graz
Sobota 06.08.2016, 16:00 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • Rakouská Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým příznivcům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování třetího kola rakouské nejvyšší soutěže, ve kterém SV Mattersburg před vlastními fanoušky přivítá SK Sturm Graz. Začínáme v 16 hodin, buďte s námi u toho!
     
    SV MATTERSBURG

    Sportverein Bauwelt Koch Mattersburg, jak zní celý název domácího celku, neprožívá vůbec povedený start do sezóny. Svěřenci Ivicy Vastiće v generálce na ligovou sezónu rozdrtili provinční Rudersdorf 7:0, poté ale podlehli Admiře Wacker i Austrii Vídeň. Mattersburg zůstává jediným týmem v lize bez jediného bodu, a logicky je tak přikován k poslední příčce tabulky.
     
    SK STURM GRAZ

    Die Schwoazn se v loňském ročníku Tipico Bundesligy umístili na solidní páté příčce a letos by se určitě velmi rádi umístili o něco výše, aby tak mohli útočit na účast v pohárové Evropě. Start sezóny tomu odpovídal, Sportklub Puntigamer Sturm Graz totiž v prvním kole před vlastními diváky porazil bohatý Salzburg přesvědčivě 3:1, o čemž černobílí rozhodli už v první půli – snížení Gulbrandsena už bylo bezpředmětné. Ve druhém kole to ze strany Grazských už taková sláva nebyla, favorizovaný celek totiž překvapivě nestačil na Ried.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Mattersburg: Kuster – Farkas, Mahrer, Rath, Maksimenko – Erlthaler, Jano, Sprangler – Höller, Bürger, Röcher.
    Náhradníci: Perlak, Malic, Ibser, Böcskör, Templ, Lovric, Grgic

    SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz, Lykogiannis – Jeggo, Matić – Hierländer, Alar, Horvath – Edomwonyi.
    Náhradníci: Dobras, Schmerböck, Kienast, Schützenauer, Schoissengeyer, Stankovic, Potzmann

    Rozhodčí: Muckenhammer – Rothmann, Schüttengruber.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a hned v samotném úvodu vybojovali rohový kop.
     
    3
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Mattersburské nepramenilo a domácí od stopera Ratha postupně zakládají protiakci.
     
    4
    Krajní zadák Maksimenko si počínal nedovoleně v hlavičkovém souboji s Jeggem, Grazští tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    6
    Po chybě hostů ve středu hřiště a rychlé protiakci Mattersburgu se ke střele dostal Röcher, jeho pokus ale proletěl mimo!
    6.
     
    7
    Hostující forvard Edomwonyi vybojoval autové vhazování na pravé straně hřiště, nicméně hráči Sturmu o míč poté rychle přišli.
     
    9
    Domácí se dostali ke kombinaci na útočné polovině, ta ale k ničemu kloudnému nakonec nevedla.
     
    10
    Deset minut hry je za námi a zatím sledujeme z obou stran opatrný fotbal, oba týmy především čekají na chyby soupeře.
     
    12
    Mattersburští fotbalisté to teď udělali parádně. Díky kombinaci na jeden dotek se dostali až na útočnou polovinu, do zakončení se ale neprokousali.
     
    13
    Fotbalisté Mattersburgu nyní vyčkávají na vlastní polovině, ani fotbalisté Grazu se ale dopředu příliš aktivně nehrnou.
     
    14
    Ani z rohového kopu Mattersburští nic kloudného nevymysleli, dalekonosný pokus Mahrera skončil až v ochranné síti.
     
    16
    Matic si vyměnil míč se Saschou Horvathem a užuž se chystal vypálit, domácí obrana mu ale balon na poslední chvíli vypíchla!
     
    17
    Po nepovedené akci domácích bude následovat pouze odkop od Gratzeiovy svatyně, gólman Sturmu ale nikam nepospíchá.
     
    19
    Po dalším rohovém kopu z levé strany se do zakončení prokousal Thorsten Mahrer, nicméně proti jeho dalšímu projektilu nemusel Gratzei vůbec zasahovat.
     
    20
    Dvacet minut hry je za námi a na první velkou šanci stále čekáme, fotbalisté Sturmu Graz se nyní po delší době dostali k souvislé kombinaci na polovině soupeře.
     
    22
    Hráčům v bílých dresech ale chybí kreativita, moment překvapení. Obrana domácího týmu má zatím vskutku snadnou práci.
     
    23
    Vytáhlý Bürger ve vzdušném souboji ve středu hřiště fauloval svého strážce Schulze, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    25
    Ve spolkové zemi Burgenland zatím nesledujeme příliš atraktivní podívanou. Změnit to mohl Hierländer, jenž ale špatně načasoval svůj náběh a uvízl v ofsajdu.
     
    26
    Podle domácích diváků dostal balon do zámezí Matić, nicméně sudí byl opačného názoru, a tak bude Sturm zahrávat rohový kop.
     
    27
    Ani z něj ale nic zajímavého nepramenilo, Jano bez problémů odvrátil balon do bezpečí a hra se přestěhovala do středu hřiště.
     
    29
    Mattersburští fotbalisté měli k dispozici standardku z pravé strany, nicméně pokus o uvolnění kapitána Farkase jim nevyšel.
     
    30
    Oba mančafty si stále hledí hlavně defenzivních povinností a nikam se neženou, čemuž odpovídá atraktivita námi sledovaného utkání.
     
    31
    Po souboji jeden na jednoho zůstal ležet na trávníku domácí křídelník Röcher, sudí Muckenhammer ale nechal ve hře pokračovat.
     
    33
    Koch nic nevymýšlel a od pravé autové čáry odkopl balon co nejdál – do bezpečí. Hosté z toho nakonec vytěžili vhazování.
     
    34
    Sprangler si nerozuměl s Janem a těžit z toho mohou hosté, na pravé straně se otevřela dálnice volného prostoru pro Hierländera.
     
    35
    No jo, jenže celá akce Sturmu ztroskotala na nepřesné Matićově přihrávce, ani rychlík Hierländer neměl nárok na balon dosáhnout.
     
    37
    Protiútok Mattersburgu vůbec nevyšel, Bürger narazil na přesilu hráčů v bílém a byl donucen vrátit balon soupeři.
     
    38
    Röcher vyběhl o fous dřív, než by bylo záhodno, domácí útočník uvízl v ofsajdu a Gratzei už si chystá balon k další rozehrávce.
     
    39
    Hra je přerušena, jelikož po souboji s Edomwonyiem zůstal ležet v bolestech na trávníku domácí útočník Höller.
     
    40
    Höller už je zpět na nohou a hosté sportovně vrátili balon mattersburskému gólmanovi Kusterovi, hra tak může vesele pokračovat.
     
    41
    Bürger si ve středu hřiště došel pro faul vracejícího se Hierländera, domácí fotbalisté tak budou mít k dispozici přímý kop z vcelku nadějné pozice.
     
    43
    Nacvičený signál ale hráči v zelených dresech nedotáhli do konce. Mattersburští příznivci ještě reklamují ruku Lykogiannise, řecký legionář ale podle všeho hrál v rámci pravidel, a tak se penalta pískat nemůže.
    43.
     
    44
    Fotbalisté Grazu už se v samotném závěru první půle nikam neženou, vše nasvědčuje tomu, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Skutečně tomu tak je, sudí Muckenhammer nenastavil ani minutu. V první půli nebylo k vidění prakticky nic zajímavého, asi jedinou šanci celého dosavadního průběhu si už v šesté minutě vytvořil Röcher, střela domácího útočníka ale těsně minula grazskou svatyni. Co nabídne druhá půle? To začneme postupně zjišťovat v 17:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se dostali k exekuci rohového kopu a adresátem následného centru z levé strany byl vysoký Höller, ten se ale provinil zbytečným útočným faulem.
     
    48
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Graz se jako blesk z čistého nebe dostává do vedení! DENI ALAR si po parádní přihrávce Hierländera udělal výlet do rozhozené domácí obrany a přesnou přízemní střelou nedal Kusterovi šanci!
    48. Deni ALAR - 0:1
     
    50
    Fotbalisté Sturmu jsou rázem aktivnějším týmem a bez problémů kombinují na polovině hřiště, pro Mattersburské je inkasovaná branka očividně hodně velkým šokem.
     
    51
    Hráči v zelených dresech se po delší odmlce dostali na útočnou polovinu, nicméně dalekonosná přihrávka na rozběhnutého Farkase byla ztečována do autu.
     
    53
    Ani z následného autového vhazování Mattersburští nic kloudného nevymysleli a Spendlhofer následně bez rozpaků napálil balon na útočnou polovinu.
     
    54
    Průnikový pas na Edomwonyie se nesetkal s úspěchem, Schulzova dalekonosná kolmice se došourala až do moci domácího brankáře Kustera.
     
    55
    Deni Alar překvapivě střídá pár minut po vstřelení úvodního gólu zápasu, na jeho místo nastupuje Marc Andre Schmerböck.
     
    56
    Schultz si v hlavičkovém souboji ve středu hřiště počínal nedovoleně, fotbalisté Mattersburgu tak přišli o míč dříve, než ho stihli pořádně vybojovat.
     
    58
    Zkušeně to udělal Röcher, který si došel pro faul Matiće nedaleko před hranicí pokutového území, domácí tak budou zahrávat standardku z velmi nadějné pozice.
     
    59
    Ze zmiňovaného přímého kopu ovšem hráči v zelených dresech nic převratného nevymysleli, hosté už zakládají rychlý protiútok.
     
    60
    Z něj se Schmerböckovi podařilo vytěžit alespoň rohový kop, hráči Sturmu Graz tak zůstanou nastěhováni na útočné polovině.
     
    61
    Stoper Spendlhofer se do zakončení tlačil marně, balon zůstal v moci domácího gólmana Kustera, který okamžitě rozehrává.
     
    63
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    No a už je to o dva góly, hosté prožívají snový vstup do druhé půle! Nepovedený Kusterův nákop skončil jen u hráčů v bílém a Horvath poté přesným pasem našel na hranici pokutového území OSAGIEHO BRIGHTA ODOMWONYIE, jenž se nemýlil!
    63. Osagie Bright ODOMWONYI - 0:2
     
    64
    Po hodině hry se zdá, že je vymalováno, v současné formě hrající fotbalisté Mattersburgu to už budou mít hodně těžké. Připomínám, že zelenobílí jsou jediným týmem, který je v Tipico Bundeslize stále bez bodu.
     
    65
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Julius Erlthaler, přichází Florian Templ.
     
    66
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Patrick Farkas, přichází Alexander Ibser.
     
    68
    Hra je přerušena kvůli ošetřování jednoho z domácích fotbalistů – podle všeho se jedná o Höllera -, ovšem zdá se, že mattersburský útočník bude v pořádku.
     
    69
    Po dlouhé době se domácí dostali k náznaku šance, jenže Rathova hlavička z hranice pokutového území postrádala přesnost i razanci, míč proletěl několik metrů nad.
     
    71
    Dvacet minut před koncem se hráči Grazu stále bez problémů brání a Edomwonyi navíc nyní zaměstnal domácího brankáře Kustera, když po průniku po levém křídle poslal balon do náruče strážce mattersburské svatyně.
     
    72
    Domácí příznivci si teď museli pořádně oddechnout! Mohlo být definitivně rozhodnuto, ani další závar před Kusterem ale nepramenil ve třetí branku Sturmu.
     
    74
    Jeggo následně fauloval Jana, domácí tak budou mít k dispozici další standardní situaci ze solidní pozice.
     
    75
    Ani tentokrát z toho ovšem nic kloudného nepramenilo, Rath totiž napálil kulatý nesmysl přímo do zdi a hosté následně vyrazili do další protiakce.
     
    77
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Stefan Hierländer, přichází Kristijan Dobras.
     
    78
    James Jeggo nedovoleně zajel do Spranglera a za svůj zákrok si vykoledoval žluté napomenutí.
     
    78
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Sven Sprangler, přichází Mario Grgic.
     
    79
    Edomwonyi se mohl po levém křídle vydat kupředu, včas ale vycítil, že bez podpory spoluhráčů to nebude to pravé ořechové, a tak pro jistotu zařadil zpátečku.
     
    80
    Střídající Templ to přehnal s aktivitou při napadání, po jeho zbytečném faulu na Lykogiannise je hra přerušena a s řeckým zadákem Sturmu to nevypadá příliš dobře.
     
    81
    Lykogiannis byl odveden do zámezí, ale zdá se, že to s ním tak hrozné nakonec nebude. Řecký krajní bek Grazu už se začíná hlásit o návrat do akce.
     
    82
    Sudí Muckenhammer Bürgerovi zřejmě odpustil ruku, kterou se dotkl míče v souboji se Schulzem, domácí tak budou zahrávat další rohový kop.
     
    83
    Z něj ale žádné nebezpečí pro strážce hostující svatyně nepramenilo, Gratzei nic neriskoval a přerušil hru ukrytím balonu ve své náruči.
     
    84
    Po levé straně si to do pokutového území namířil Röcher, nicméně vracející se Schulz mu balon včas ukopl do zámezí, a tak budou Mattersburští zahrávat další roh.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 4400 diváků!
     
    87
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Sascha Horvath, přichází Christian Schoissengeyr.
     
    88
    V samotném závěru už se dění odehrává na polovině hřiště, fotbalisté Mattersburgu v tuto chvíli dobře vědí, že ani po třetím kole nebudou mít na kontě jediný bod.
     
    89
    Zatímco Mattersburg zůstane přikován u dna tabulky, Sturm se v neúplné tabulce dotáhne na vedoucí trio Austria, Rapid a Rheindorf Altach. Tyto tři týmy ale budou mít samozřejmě jedno utkání k dobru.
     
    90
    Po přihrávce Jegga z pravé strany se mohl do další šance vydat Edomwonyi, domácí gólman Kuster ale vyběhl včas a na hranici šestnáctky ukryl balon ve své moci.
     
    90+1
    Sudí Muckenhammer nastavil nad rámec základní hrací doby hned pět minut!
     
    90+2
    Aktivně napadající hráči Grazu donutili domácí borce ke ztrátě míče ještě na jejich vlastní polovině, hráči v zelených dresech tak zůstávají uzamčeni před vlastní šestnáctkou.
     
    90+3
    To už neplatí, střídající Alexander Ibser si totiž na pravé straně došel pro faul a bude z toho další přímý kop pro Mattersburg.
     
    90+4
    Ani tento Janův centr ale žádné nebezpečí pro Gratzeie neznamenal, Spendlhofer bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí a hosté se následně nastěhovali opět na útočnou polovinu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Sturm Graz k velké radosti svého početného kotle vítězí 2:0! Sledovali jsme vyrovnané utkání, hosté ale po změně stran vyučili Mattersburské v produktivitě. Alar i Odomwonyi své ojedinělé šance proměnili a to znamená, že zelenobílí zůstanou i po třetím kole přikováni na samotném dně tabulky bez zisku jediného bodu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:14.
     
    To je z mé strany protentokrát vše, brzy zase na počtenou! (17:55:12)

    Vojtěch Balon

    Branky: 48. Alar, 63. Odomwonyi

    Karty:   78. Jeggo (STG)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 11:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:14.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Farkas (66. Ibser), Mahrer, Rath, Maksimenko – Erlthaler (65. Templ), Jano, Sprangler (78. Grgic) – Höller, Bürger, Röcher.
    Náhradníci: Perlak, Malic, Ibser, Böcskör, Templ, Lovric, Grgic

    SK Sturm Graz: Gratzei – Koch, Spendlhofer, Schulz, Lykogiannis – Jeggo, Matić – Hierländer (77. Dobras), Alar (55. Schmerböck), Horvath (87. Schoissengeyr) – Edomwonyi.
    Náhradníci: Dobras, Schmerböck, Kienast, Schützenauer, Schoissengeyer, Stankovic, Potzmann

    Rozhodčí: Muckenhammer – Rothmann, Schüttengruber

    Diváci: 4400
    bahis siteleri