Mouscron – Charleroi 0:1 (kon.) | Eupen – Mechelen 0:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Waregem 0:2 (kon.)
Standard – Sint-Truiden 2:0 (kon.)
konec
KAS Eupen
0:2 (0:1)
YR KV Mechelen
Sobota 06.08.2016, 20:00 • Stadion am Kehrweg • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Příjemný sobotní večer přeji všem fotbalovým příznivcům, které bych tímto rád přivítal u sledování našeho textového online přenosu. Belgická Jupiler League odstartovala již minulý týden, takže dnes jsou na programu zápasy z 2. kola a my se společně zaměříme na střetnutí, ve kterém své síly změří kluby KAS Eupen a YR KV Mechelen.
     
    KAS Eupen

    Ještě v předchozím ročníku váleli hráči KAS Eupen jen ve druhé nejvyšší soutěži. To už ale neplatí, neboť zásluhou skvělých výkonů si nakonec vybojovali postup do Jupiler League. Svou premiéru si odbyli minulou sobotu proti celku SV Zulte-Waregem, kterému podlehli jednoznačně 3:0.

    Domácí se navíc v dnešním zápase budou muset obejít bez ghanského křídelníka Ocanseyho, který se v prvním kole musel po obdržené druhé žluté kartě předčasně poroučet do sprch. Nicméně KAS Eupen má před sebou zápas před vlastními fanoušky, kteří určitě poženou domácí za vítězstvím!
     
    YR KV Mechelen

    Loňský ročník Jupiler League zakončil YR KV Mechelen na 10. místě, kterým si mužstvo zajistilo účast ve skupině, kde se bojovalo o Evropskou ligu. Ve skupině o čtyřech týmech si však Mechelen v konfrontaci s Lokerenem, Charleroi a St. Truiden nevedl přílíš dobře, když obsadil jen 3. místo.

    Stejně jako jejich dnešní soupeř, tak ani hráči klubu YR KV Mechelen nevstřelili v úvodním soutěžním utkání jedinou branku. Na domácím trávníku podlehli mužstvu Club Brugge KV dvoubrankovým rozdílem.
     
    Úvodní výkop zápasu je naplánován na 20:00, tak si ho nenechte ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Bassey, Diallo, Blondelle, Al-Abdulrahman – Onyekuru, Dufour, Luis García, Jeffren – Taulemesse, Sylla
    Náhradníci: Niasse – Diagné, Amani, Jamabo, Hackenberg, Cases, Timmermans

    YR KV Mechelen: Moris – Bjelica, Cocalić, El Messaoudi, Chen Xavier – Filipović, Rits – Matthys, Croizet, Schouterden – Verdier
    Náhradníci: Coosemans – Paulussen, Veselinović, Kolovos, Cobbaut, Callebaut, Claes

    Rozhodčí: Smet – De Rocker, Gilon.
     
    -1
    Hráči obou mužstev jsou již na hrací ploše, utkání tak začne každou chvílí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První rozehrávku zápasu obstarali hráči Mechelenu, kteří po své pravé straně rozjíždějí útočnou akci.
     
    2
    Na útočné polovině byl nedovoleně poslán k zemi domácí útočník Sylla. Eupen tak bude mít výhodu první standardní situace.
     
    3
    Ačkoli se nabízelo spíše centrovat do pokutového území hostů, tak Jeffren se rozhodl pro přímou střelu na bránu. Z velké vzdálenosti ale Morise překvapit nemohl, a ten si tak připsal na své konto úspěšný zákrok.
     
    5
    U míče jsou převážně domácí. Po levé straně hřiště navíc míč dopředu vyvezl Al-Abdulrahman po jehož akci se domácí útočník ocitl v dobré palebné pozici, než se mu ale podařilo vystřelit, tak ho obránci Mechelenu o míč připravili.
     
    7
    Z dalšího volného přímého kopu Eupenu už mířil míč do pokutového území, kde si ho našel osamocený útočník. Nicměné nebylo mu to nic platné, neboť mu byl odpískán ofsajd.
     
    8
    Právě jsme byli svědky první slibné příležitosti hostujícího celku, když po přihrávce na hranici šestnáctky vypálil Matthys! Jeho přízemní rána ale prosvištěla jen těsně vedle tyče domácího brankáře.
     
    10
    Hosty přijela povzbudit také početná skupina příznivců, která své svěřence hlasitě povzbuzuje.
     
    11
    Ve středu hrací plochy byl nedovoleně zastaven El Messaoudi, což neuniklo ani pozornosti hlavního rozhodčího, který odpískal faul.
     
    13
    Do pokutového území domácích poslal nebezpečný centr Verdier, který odvrátila obrana jen k nohám Matthyse. Ten se dlouho nerozmýšlel a znovu zkusil své štěstí. K jeho smůle však opět těsně minul!
    13.
     
    15
    Hráči Mechelenu se ale usadili na dostřel od Van Crombruggeho brány a vybojovali alespoň rohový kop.
     
    16
    Míč z rohového kopu směřoval na přední tyč, kde si ho našel jeden z domácích obránců a bez potíží ho odhlavičkoval do bezpečí.
     
    18
    Al-Abdulrahman nepřešel přes svého strážce. Nicméně hosté se u míče dlouho neohřáli, když po nepřesné rozehrávce putuje balon zpět k domácím borcům.
     
    20
    Poslední okamžiky nenabízí mnoho zajímavých momentů. Bojuje se převážně ve středu hřiště a je k vidění hodně nepřesností.
     
    21
    Dlouhý míč si skvěle zpracoval nigerijský záložník Onyekuru, a protože si ho také dobře pokryl, tak soupeří nezbývalo než ho faulovat. Domácí budou mít k dispozici další výhodu volného přímého kopu.
     
    22
    Exekuce se zhostil kapitán Luis Garcia, který se rozhodl pro přímé ohrožení branky. Zamířil ale jen nad břevno, takže Moris mohl zůstat v klidu.
     
    23
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Hosté z Mechelenu se zčistajasna ujímají vedení!! Po zaváhání domácí obrany na polovině hřiště upaloval s míčem po levé straně Matthys, který křižnou přihrávkou do pokutového území našel zcela volného NICOLASE VERDIERA, na něhož už zívala jen prázdná branka, kde míč bez potíží uklidil.
    23. Nicolas VERDIER - 0:1
     
    26
    Po přihrávce od spoluhráče se ke střele odvážil Luis Garcia, jeho pokus ale skončil jen těsně vedle tyče Morisovy brány.
     
    28
    Na opačné polovině hřiště vypálil z velké vzdálenosti hostující útočník. Jeho tvrdou a výborně mířenou střelu vytáhl domácí Van Crombrugge výtečným zákrokem na rohový kop!
    28.
     
    30
    Ten se Mechelenu ale opět nevyvedl podle představ, neboť na přední tyči znovu bez problémů zasáhl domácí obránce.
     
    32
    Nigerijsky Onyekuru teď předvedl velkou parádu, když se mu podařilo vykoupat hned dva bránící hráče. Jeden z nich ho navíc zasáhl, takže téměř z hranice šestnáctky budou mít domácí výhodu volného přímého kopu!
     
    33
    Domácí ale s ním nenaložili vůbec dobře. Trefili totiž jen jednoho z hráčů stojících ve zdi od něhož putoval míč do zámezí.
     
    34
    Ani následný rohový kop ohrožení Morise nepřinesl, Mechelen tak stále drží jednobrankový náskok.
     
    36
    Domácí se ženou dopředu za vyrovnáním. Na útočné polovině byl znovu faulován Onyekuru.
     
    37
    Hráči KAS Eupen rozehrávají nakrátko a dále hledají nějaká vrátka v hostující obraně, která prozatím pracuje na jedničku.
     
    38
    Syllu zradilo zpracování. Navíc byl nepříjemně tísněn obráncem, takže mu míč utekl až do zámezí.
     
    39
    Na druhé straně hrací plochy otestoval pozornost brankáře Matthys. Ten byl ale připravený a jeho pokusem se nenechal zaskočit.
     
    40
    S míčem kombinují převážně domácí, naopak hosté čekají na nějaké jejich zaváhání a hrozí tak zejména z brejkových situací.
     
    41
    Do jedné takové se dostal hostující forvard, který se dostal až do pokutového území Eupenu. Jeho následná střela ale skončila jen vysoko nad Van Crombruggeho bránou.
     
    43
    V posledních minutách pro změnu mají míč pod kontrolou hosté, kteří s ním nikam nespěchají a v poklidu kombinují na vlastní polovině hřiště.
     
    45
    Po centru z levé strany se k hlavičce dokázal protlačit Taulemesse. Ta však neměla potřebnou razanci a navíc nemířila ani mezi tři tyče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je již minulostí. Spokojenější do kabin odcházejí rozhodně hosté, kteří si do druhého poločasu ponesou jednobrankový náskok. Vše podstatné se událo ve 23. minutě, kdy po chytré přihrávce Matthyse otevřel skóre Nicolas Verdier. Domácí se na odpověď prozatím nezmohli, nechme se ale překvapit, zdali se jim to ve druhém poločase povede.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy do druhého poločasu vstoupily v nezměněných sestavách.
     
    48
    Po centrovaném míči do pokutového území se k zakončení dostal jeden z útočících hráčů Eupenu. Míč ale nezasáhl podle představ, když ho nasměroval jen do míst, kde čekal připravený Moris.
     
    49
    Po zblokované střele Jeffrena, která skončila v zámezí, bude domácí kapitán rozehrávat rohový kop.
     
    50
    Centrovaný míč si v pokutovém území našel jen obránce Mechelenu, který tak odvrací hrozící nebezpečí.
     
    52
    Po dlouhém výkopu brankáře byla nebezpečná akce hostů zbržděna. O balon ale útočníci nepřišli. Navíc jeden z nich poté vyslal do pokutového území skvělou přihrávku na Croizeta, který ve výborné pozici trefil jen před sebou stojícího obránce!
     
    53
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Dufour, přichází Amani.
     
    54
    Prudká střela Verdiera mířící do středu brány nadělala Van Crombruggemu velké problémy. Jen tak tak, že stačil míč zkrotit před dotírajícím útočníkem!
     
    56
    Teď už ale kombinují znovu domácí, kteří se dostali dokonce ke střele. Ta však neměla gólové parametry, a taky proto Moris pohodlně zasáhl.
     
    59
    Na hrací ploše zůstává ležet otřesený Verdier. Nevypadá to s ním ale až tak zle, zřejmě bude bez potíží pokračovat ve hře.
     
    61
    Další střelecký pokus v podání Eupenu. Jeho autorem byl nigerijský záložník Onyekuru, nezamířil ale přesně.
     
    61
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Taulemesse, přichází Cases.
     
    63
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Croizet, přichází Kolovos.
     
    65
    Střídající Cases si v souboji na útočné polovině počínal nedovoleným způsobem. Rozehrávat budou hosté.
     
    67
    Srbský obránce Bjelica uhlídal Syllu jen za cenu faulu. Do pokutového území hostů vzápětí vyslali domácí centr, který byl odvrácen na hranici šestnáctky. Tam se o střelu pokusil jeden z útočníků, obránci ale jeho pokus zablokovali.
     
    68
    Po faulu na Basseyho rozehrával Jeffren. Jeho centr, který měl určitě směřovat do šestnáctky však ohrozil jen diváky na tribuně.
     
    69
    Po rychlém přenesení hry zahrál Bassey jen do zámezí. Výhoda rohového kopu pro Mechelen.
     
    70
    V krátkém časovém sledu směřovaly do vápna Eupenu hned tři centrované míče. Na ten poslední si naskočil Cocalić, ale jeho hlavička nenadělala brankáři starosti.
     
    71
    Dlouhý nákop si skvěle zpracoval Verdier, kterému se následně podařilo s míčem dojít až do pokutového území, kde se i přes dotírání dvou obránců dostal ke střele. Ta skončila jen těsně nad!
     
    72
    Žlutou kartu dostává Bjelica (YR KV Mechelen).
     
    72
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Verdier, přichází Veselinović.
     
    74
    Centrovaný míč ze standardní situace se snesl až na hlavu osamoceného hráče Eupenu na zadní tyči. Svou hlavičkou ale nenadělal Morisovi výraznější potíže.
     
    76
    Po nepřesné přihrávce na Al-Abdulrahmana doputoval míč až za postranní čáru. Vhazovat budou hosté.
     
    78
    Opět nevydařená rozehrávka domácích obránců. Hráčům Mechelenu se ale jejich zaváhání nepodařilo potrestat.
     
    79
    Bassey byl zastaven nedovoleně. Avšak ani další standardní situace domácích ale nebyla zužitkována.
     
    80
    Domácí sice stále bojují, ale nějakou vážnější příležitost ke skórování se jim vytvořit nedaří.
     
    81
    Rozeběhla se nám poslední desetiminutovka základní hrací doby. V posledních okamžicích se hostům daří držet na míči a domácí tak k ničemu nepouštějí.
     
    82
    Byla nařízena penalta!! Střídající Cases padá k zemi a rozhodčí ukazuje na značku pokutového kopu! Jedinečná šance pro domácí!
     
    82
    K tomu ještě žlutá karta pro faulujícího Matthyse.
    82.
     
    83
    Hostující brankář je hrdinou zápasu, protože stále drží čisté konto!! Morisovi se podařilo vystihnout směr nedůrazné střely senegalského útočníka Sylly a bez potíží ji zklikvidoval!
    83. Penalta
     
    85
    Tohle bude domácí jistě hodně mrzet. Nicméně ještě není konec a jejich šance na vyrovnání tak stále existuje.
     
    87
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Teď už ale zřejmě ne, protože Mechelen dává další branku a o vítězi je tak již pravděpodobně rozhodnuto!! Přihrávku směřující do pokutového území srazil obránce tak nešťastně, že přistála přímo u nohy TIMA MATTHYSE, který nádhernou střelou do šibenice nedal brankáři nejmenší šanci!
    87. Tim MATTHYS - 0:2
     
    89
    Zápas se již dohrává, o vítezi dnešního utkání už nemůže být pochyb.
     
    90
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Matthys, přichází Claes.
     
    90+2
    Navíc hosté mohli přidat třetí branku, když se k zakončení po standardní situaci dostal jeden z útočících hráčů. Jeho střela ale mířila jen do míst, kde se nacházel připravený brankář.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno!! Domácí fotbalisté nezvládli dnešní premiérové utkání na domácím stadionu nového ročníku Jupiler League, neboť Mechelenu podlehli poměrem 2:0. Přitom v samotném závěru zápasu měli domácí vynikající šanci k vyrovnání, poté co hlavní sudí nařídil výhodu penaltového kopu v jejich prospěch. Útočník Sylla s ním však naložil prachbídně a za pár okamžiků, konkrétně v 87. minutě zpečetil výstavním gólem vítězství Mechelenu Tim Matthys.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:27.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního večera. (22:21:07)

    Filip Melecký

    Branky: 23. Verdier, 87. Matthys

    Karty:   72. Bjelica (MEC), 82. Matthys (MEC)

    Neproměněná penalta: 83. Sylla (EUP), brankář Moris zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:27.
    KAS Eupen: Van Crombrugge – Bassey, Diallo, Blondelle, Al-Abdulrahman – Onyekuru, Dufour (53. Armani), Luis García (C), Jeffren – Taulemesse (61. Cases), Sylla
    Náhradníci: Niasse – Diagné, Armani, Jamabo, Hackenberg, Cases, Timmermans

    YR KV Mechelen: Moris – Bjelica, Cocalić, El Messaoudi, Chen Xavier (C) – Filipović, Rits – Matthys (90 Claes), Croizet (63. Kolovos), Schouterden – Verdier (72. Veselinović)
    Náhradníci: Coosemans – Paulussen, Veselinović, Kolovos, Cobbaut, Callebaut, Claes

    Rozhodčí: Smet – De Rocker, Gilon
    bahis siteleri