Prešov – Senica 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 3:2 (kon.) | Myjava – Ružomberok 1:3 (kon.)
Michalovce – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Trenčín – Podbrezová 0:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
0:1 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 06.08.2016, 19:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 4. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Hostia budú od začiatku ročníka nadväzujú na úspešnú jarnú časť minulej sezóny, kedy patrili k najlepším tímom v lige a tým si zaistili záchranu a nakoniec aj pekné ôsme miesto.

    Počas leta sa toho v kádri veľa nezmenilo. Prišli len traja hráči, ale za to veľmi kvalitní. Najväčšou posilou je jednoznačne bývalý slovenský reprezentant Michal Breznaník. Už 30-ročný rodák z Revúcej bol súčasťou tímu z Horehronia od roku 2002 do 2006 a potom zamieril do veľkého futbalu. Cez Slovan Bratislava sa vydal na zahraničné angažmány. Nasledovalo pôsobenie v Slovane Liberec, Amkare Perm a Sparte Praha, odkiaľ hosťoval v Liberci i Dukle Praha. V národnom tíme odohral desať stretnutí. Momentálne je ale zranený.

    Druhou posilou je útočník s holandským pasom Endy Opoku Bernadina. Ten v minulej sezóne pôsobil v Dukle Banská Bystrica a u "Železiarov" na na skúške uspel.

    Do tretice tu máme záložníka Kamila Kuzmu, ktorý prišiel z druholigového tímu FC VSS Košice. Jeho príchod bol oficiálne oznámený len deň pred týmto stretnutím.

    Z tímu sa naopak porúčajú piati futbalisti. Ide o Milovana Kapora (ViOn Zlaté Moravce), Nikolu Andriča (Mladosť Podgorica), Romana Sablera (Dunajská Streda, UH) a dvojica Blažej Vaščák s Václavom Ježdíkom si hľadajú kluby.

    Káder na ročník 2016/17:

    Brankári:
    Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Branislav Pavol

    Obrancovia: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjevič, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík

    Záložníci: Patrik Vajda, Matej Kochan, Dejan Peševski, Miroslav Viazanko, Pablo Podio, Adam Lipčák, Juraj Pančík, René Duda, Peter Szczepaniak, Michal Breznaník, Kamil Kuzma

    Útočníci: Pavol Šafranko, Andrej Rendla, Endy Opoku Bernadina

    Prípravné zápasy pred začiatkom sezóny 2016/17:

    21.06.2016 vs. MFK Skalica 0:1
    25.06.2016 vs. Honvéd Budapešť 1:1 (Peševski)
    29.06.2016 vs. Slovan Liberec 2:2 (Bernadina, Peševski)
    02.07.2016 vs. Jablonec 0:2
    05.07.2016 vs. Mladá Boleslav 0:2

    Fortuna liga 2016/17

    Podbrezová začala súťažný ročník na domácom trávniku so Spartakom Trnava a po prvom polčase, kedy bola lepším tímom, ešte do vedenia nešla, ale to krátko po zmene strán zariadil Miroslav Viazanko. Už o chvíľu na to však parádnou strelou vyrovnal També a tak sa na Horehroní body delili. Horšou správou ale je, že Andrej Rendla si zranil koleno a večný maród bude musieť opäť pauzovať. Očakáva sa polročná absencia, zlé jazyky dokonca predpovedajú koniec kariéry. To mu dúfajme nehrozí, pretože bývalá veľká nádej slovenského futbalu, ktorej pokazili kariéru zranenia má v našej lige stále čo ponúknuť.

    V druhom kole to bola hra takmer len na jednu bránu, ale diváci v Zelpo Aréne gól nevideli, pretože domácim ho nebolo ani z obrovských šancí streliť súdené. Kamil Kuzma nastreliť jednou hlavičkou obe tyče, Viazanko bol sám pred brankárom Hruškom, no trafil len do neho... Tri body mali ostať doma, takto Myjava získala jeden a ani poriadne nevie, ako k nemu prišla.

    Naposledy na Horehroní padol aj slávny Slovan Bratislava, čo znamenalo vyhodenie trénera Nikodimosa Papavasileioua. Ten doplatil hlavne na slabé výkony a vypadnutie z Európskej ligy. Domácemu trénerovi Marekovi Fabuľovi perfektne vyšli striedania, pretože prvý žolík Pavol Šafranko po akcii Pabla Podia otváral skóre a druhý Michal Breznaník, ktorý zažil veľký návrat, uzatváral na konečných 2:0. Na druhý gól navyše prihral posledný striedajúci Matej Kochan.
     
    AS Trenčín

    Po troch ligových kolách majú zverenci Petra Ševelu len tri body za víťazstvo 3:0 proti Senici. V úvodnom kole však padli na východe proti Michalovciam 1:2 a naposledy z toho bola zahanbujúca porážka 0:3 v Zlatých Moravciach.

    AS má za sebou navyše účinkovanie v predkolách Ligy majstrov. Cez Olimpiu Ljubljanu v tom druhom ešte dokázal prejsť, ale Legia Varšava v treťom bola nad jeho sily. Len jeden gól Nikoliča v dvoch dueloch rozhodol o postupe Poliakov.

    Zároveň sa však Trenčania dostali do štvrtého predkola Európskej ligy, kde ich čaká Rapid Viedeň a sú jediným slovenským tímom, ktorý je v európskych pohároch ešte v hre.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík (C), Vieira, Holúbek – Baéz – Kalu, Jančo, Lawrence, Bala – Janga.
    Náhradníci: Šemrinec – Ket, Richtárech, Diks, Cchung, Mikeš, Prekop.

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Magda, Krivák, Kostelný (C), Turňa – Vajda, Podio – Viazanko, Kuzma, Peševski – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Breznaník, Kochan, Jur. Pančík, Šafranko.

    Rozhodca: Adam Somoláni – Tomáš Mókoš, Peter Kováč – Marek Mastiš.
     
    -12
    Štadión na Sihoti sa postupne zapĺňa a už len niekoľko minút náš delí od štartu duelu štvrtého kola.
     
    -4
    Hráči vedení rozhodcami vstupujú na ihrisko a už o chvíľu budeme počuť úvodný hvizd vyrovnaného stretnutia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po úvodnom výkope hostí prichádza pas dopredu, ktorý síce našiel Peševskeho, ale ten bol faulovaný. Podio sa už chystá na center.
     
    1
    Nakoniec je to center pravačkou od Kuzmu, avšak bol veľmi nízky a od Magdu mieri za bránkovú čiaru.
     
    2
    Viazanko síce odobral loptu Holúbekovi na krídle, lenže od neho sa odrazila len za čiaru, takže vhadzovať budú domáci.
     
    3
    Kostelný síce nepustil center do svojej šestnástky, no nechtiac ho zrazil k Jangovi. Strela útočníka AS z otočky a mierneho uhlu mieri mimo brány.
     
    5
    Viazanko dostal loptu na pravú stranu a spravil si takmer aj streleckú pozíciu, ale svoj pokus nasmeroval iba do Rafaela, ktorý následne odkopol do autu.
     
    6
    Viazanko je momentálne veľmi aktívny. Jeho ďalšia strela bola opäť zrazená a aj center, ktorý však končí rohovým kopom.
     
    6
    Nízky center Kamila Kuzmu pozorná domáca defenzíva už z prvej žrde poľahky odvrátila na autové vhadzovanie pre Podbrezovú.
     
    7
    Bernadina sa stretol v súboji s Baézom, ktorého nectiac nakopol. Útočník Podbrezovej sa okamžite ospravedlnil a kartu nedostal.
     
    8
    Lawrence poslal veľmi dobrú kolmicu do šestnástky súpera, na ktorú Janga tesne nedočiahol a málo pred Kuciakom chýbalo aj Kaluovi, pred ktorým skvele na zemi zasiahol Kuciak.
     
    9
    Krivák pri rozohrávke takmer v roli posledného spadol, avšak nakoniec z toho šanca domácich nebola, pretože prihrávku do šestnástky Podbrezovej odkopol mladý Magda.
     
    10
    Pablo Podio navážal loptu smerom k bráne súpera. Po súboji s Rafaelom spadol, takže sa píska faul, aj keď teraz to bolo minimálne veľmi diskutabilné.
     
    11
    Podiova strela po zemi z priameho kopu trafila len múr a to isté sa opakovalo aj po odrazenej lopte, ktorú z prvej poslal volejom.
     
    12
    Kalu sa fantasticky dostal až pred brankára Kuciaka, okolo ktorého prihral pred prázdnu bránu, kde jeden z jeho spoluhráčov zakončoval do prázdnej. Matúš Turňa ale čarovne a priam famózne na bránkovej čiare v poslednej chvíli vložil nohu a odkopol do bezpečia.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Dejan Peševski (ŽP Šport Podbrezová).
     
    15
    Po rýchlej krídelnej akcii sa Lawrence dostal k centru z povedľa šestnástky. Poslal ho po zemi do druhej vlny, ale mladý Jančo z hranice bieleho bodu bránu prekopol.
     
    16
    Kalu síce prešiel cez Turňu a už to vyzeralo, že zájde ďaleko, no Kostelný jeho center dokázal odkopnúť.
     
    17
    Na druhej strane sa Bala pohral s mladým Magdom, ktorého kľučkou oklamal, odcentroval, avšak len do bočnej siete.
     
    19
    Vysoký výkop Kuciaka Bernadina predĺžil za seba, kde sa ocitol úplne ne voľný Peševski. Zdalo sa, že bude môcť ísť na Chovana, lenže stál v ofsajde.
     
    20
    Jančo mohol v strede poľa založiť rýchlu akciu vysunutím Kaluho na krídlo, o čo sa aj pokúsil, no poslal loptu za autovú čiaru.
     
    20
    Podbrezová mala dve na vlas rovnaké šance, keď prišli strely z hranice šestnástky. Najprv ju Peševski poslal do Chovanových rukavíc a po zlej rozohrávke z rovnakého miesta aj Bernadina.
     
    21
    Na druhej strane po rýchlom nábehu na vzdialenejšiu žrď mieril Kalu, jeho strela s dostatočnou razanciou skončila na Kuciakovi.
     
    22
    Z diaľky to vyskúšal aj dobrý strelec Lawrence, no aj jeho mierne tečovaná strela zamierila do stredu, kde bol pripravený Kuciak.
     
    23
    Aktívny Kalu opäť obohral Magdu, ktorého chcel zastúpiť Vajda, no mladého krídelníka fauloval, takže to bude penalta.
     
    25
    AS Trenčín však do vedenia nejde, pretože Janga to kopol tzv. Panenokovsky, na čo ale brankár Kuciak v poslednej chvíli zareagoval. Loptu vytlačil na brvno a aj keď ju Janga do brány dostal, bolo to až po jeho faule.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Rangelo Janga (AS Trenčín).
     
    26
    Podbrezová prešla dopredu a dobrý center za defenzívu takmer našiel v šestnástke Viazanka. V poslednej chvíli pred ním na roho odkopol Rafael.
     
    27
    Center od rohovej zástavky bol opäť nízky a skončil len na prvom hráčovi Trenčínu, ktorý už ide dopredu, avšak dobrý pas hľadajúci Jangu skončil pri Kuciakovi.
     
    28
    Tentoraz sa už Magda Kaluom oklamať nedal a na hranici faulu mu loptu odobral. Hralo sa ďalej, mladík vyviezol loptu dopredu, avšak Viazanko nepresne odcentroval.
     
    29
    Po strele domácich nad mohli mať príležitosť aj Podbrezovčania, Podio ale prihrávku na hranicu šestnástky nezachytil.
     
    30
    Kalu sa opäť z krídla predral až do streleckej pozície. Bol zhruba na rohu šestnástky a skúsil obstrel, ktorý skončil vedľa.
     
    31
    Kalu vysunul na krídlo Lawrenceho. Ten dokázal po zemi odcentrovať, Krivák poslal aspoň na rohový kop.
     
    32
    Center od rohovej zástavky odvrátil síce Kostelný preč, avšak našiel nohu Holúbeka. Ten ľavačkou z voleja napriahol a len tesne minul cieľ.
     
    33
    Po Magdovom aute si Viazanko chcel pred pokutovým územím AS naraziť s Bernadinom, lenže prihrávka do šestnástky našla hráča hostí v ofsajde.
     
    34
    Podio tvrdo vypálil spoza šestnástky len do brániaciach Trenčanov, ktorí navyše mohli ísť rýchlo dopredu, avšak Vajda im šancu odkopol.
     
    36
    Lawrence na krídle prenechal loptu pre Kaluho, ktorý dokázal presne odcentrovať a na druhej strane šestnástky našiel Balu. Ten však namieril vysoko nad bránu.
     
    37
    Kalu si tentoraz išiel veľmi naivne po penaltu a môže byť rád, že nevidí žltú za filmovanie. Prenesenie hry dopredu končí stratou Podbrezovej proti presile domácich.
     
    38
    Viazanko takmer zobral loptu váhajúcemu Holúbekovi, lenže nakoniec ho len fauloval a tak ju hostia nezískali.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Kamil Kuzma (ŽP Šport Podbrezová).
     
    40
    Kalu dostal kolmicu do šestnástky a snažil sa z prvej loptu ešte prihrať na spoluhráčov, lenže včas odkopol Kostelný.
     
    42
    Jaroslav Kostelný vyskočil v šestnástke súpera veľmi vysoko a cez svojho strážcu pas zo stredu poľa aj dokázal zakončiť, lenže vedľa a navyše sa píska proti bráne Podbrezovej.
     
    43
    Pablo Podio opäť pekne potiahol akciu dopredu, takmer k šestnástke, kde si vypýtal faul, takže Podbrezová bude mať výhodu zaujímavého priameho kopu.
     
    44
    Kamil Kuzma to kopol skvele na vzdialenejšiu žrď a Chovan ostal stáť, ako prikovaný. Lopta však bola pridvihnutá domácimi a končí tesne nad.
     
    45
    Kuzmov nízky roh sa neujal ani na dvakrát, lenže hostia skvele zabojovali a Viazanko si navyše vypýtal faul, takže to bude ďalší priamy kop na center.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Po Krivákovej hlavičke Chovan vykopol a Magda zľuftoval, takže do krídla ušiel Kalu. Ten sa zamotal a po prihrávke späť nepresne páli Jančo.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    AS Trenčín je jednoznačným pánom na ihrisku a Podbrezovej veľa nedovoľuje. Sám mohol streliť hneď niekoľko gólov. Najbližšie mu bol Janga z penalty, ale nedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Martin Šulek, prichádza Jeffrey Ket.
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Rangelo Janga, prichádza Erik Prekop.
     
    46
    Už z úvodu sme mali ďalší veľký náznak šance, keďže dobrý pas do šestnástky Podbrezovej hľadal pred bránou Kalua, ale ten loptu nestihol.
     
    47
    Bala dokázal z krídla cez Magdu odcentrovať a aj keď to bolo veľmi nepresne, v podstate to nevadí, keďže sa píska faul mladíka hostí.
     
    48
    Veľmi nebezpečný priamy kop, konkrétne center, ktorý mieril na zadnú tyč. Podbrezová si opäť na svoju stranu priklonila aj šťastie a neinkasovala.
     
    49
    Patrik Vajda išiel do prehraného súboja s brankárom Chovanom, ktorý nevyhral a fauloval, ale treba ho pochváliť už len za snahu.
     
    50
    Z ničoho nič sa Miroslav Viazanko dostal do samostatného úniku na brankára Chovana, ktorý proti nemu skvele vybehol a strelu mu vyrazil do autu.
     
    52
    Po rohovom kope Podbrezovej sa dopredu dostali domáci. Kostelný fauloval Baéza pred šestnástkou, ale po ponechanej výhode sa už fauloval nepíska, bude to však roh.
     
    53
    Rohový kop úspechom nekončí, aj keď odvrátená lopta pristála na nohe Holúbeka. Jeho prudká strela trafila jedného z hostí.
     
    54
    Denis Jančo vyskúšal strelu ľavačkou spoza šestnástky. Tiahly pokus padal smerom do brány, ale brankár Kuciak všetko kontroloval.
     
    55
    Mladý Prekop dostal presný center do malého vápna a z veľkej blízkosti loptu poslal do brány. Fanúšikovia už dvíhali, Kuciak vytiahol neskutočný zákrok.
     
    56
    Podbrezová dala gól!

    Hostia dnes nie sú vôbec lepším tímom, ale prekvapivo idú do vedenia. Po zahodených šanciach Trenčína sa Peševski dostal cez Keta, poslal presný center do šestnástky a voľný MIROSLAV VIAZANKO sa strelou z voleja k žrdi nemýlil.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Aldo Baéz (AS Trenčín).
     
    59
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Matej Kochan.
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Daniel Magda, prichádza Pavol Šafranko.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Pablo Joaquin Podio (ŽP Šport Podbrezová).
     
    62
    Podbrezová sa snaží upokojiť hru a natiahnuť čas čo najviac, ako to ide bez toho, aby bola odmenená nejakou kartou. V týchto chvíľach tempo hry mierne spomalilo.
     
    65
    Dnešné stretnutie sleduje 1839 divákov.
     
    66
    Podio získal v strede poľa odrazenú loptu a navyše si vypýtal aj faul od krajana Baéza. Podbrezová však loptu rýchlo stráca.
     
    67
    Kalu dostal prihrávku na krídlo, odkiaľ chcel okamžite odcentrovať, lenže obetavý Kostelný zrazil na roh.
     
    67
    Po prvom tu bude aj druhý rohový kop v krátkom slede, snaha domácich rastie.
     
    68
    Veľmi nebezpečný pas na vzdialenejšiu žrď takmer skončil v sieti, zo skrumáže tiel pred čiarou sa lopta dostala dopredu. Šafranko však bol v kontre zastavený Baézom.
     
    69
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Samuel Kalu, prichádza Jamarro Diks.
     
    71
    Kuciak chytil malú domov, trochu zabrnkal na nervy domácim fanúšikom a vykopol. Podbrezová získala na polovici aut.
     
    72
    Bala sa nedokázal presadiť cez Miroslava Viazanka, ktorý sa posunul na pozíciu pravého obrancu a čistým sklzom odvrátil na roh.
     
    73
    Robustný obranca Rafael Vieira zamieril hlavou tesne nad bránu, aj keď sa pekne pretlačil do zakončenia.
     
    74
    Diks v prvej krídelnej akcii. Dostal sa po prihrávke k centru, avšak našiel iba Kostelného, ktorý odokopol na roh.
     
    75
    Bernadina dokázal odvrátiť loptu po rohovom kope domácich a navyše je faulovaný. Podbrezová opäť natiahne nejaký ten čas.
     
    77
    Matúš Turňa poslal veľmi nebezpečný center, ktorý tesne Bernadinu minul, ale prišla prihrávku do druhej vlny a strela Podia ako z dela, ktorá bránu len tesne minula.
     
    78
    Následne sa do šance tlačil aj Bernadina, pred ním domáci obrancovia dokázali odvrátiť na rohový kop.
     
    78
    Ten zakončil spoza šestnástky z druhej vlny Viazanko, z veľkej diaľky namieril dostatočne nepresne.
     
    79
    Pavol Šafranko vystrelil tesne nad zemou spoza šestnástky na bránu Chovana. Lopta síce trochu zmenila smer, lenže brankár AS mal všetko pod kontrolou.
     
    80
    Center zľava hľadal v šestnástke Prekopa, pred ním dobre postavený Krivák odvrátil na roh.
     
    81
    Po rohu sa dopredu takmer dostala Podbrezová, Peševski bol ale osamotený a tak to nakopol z polovice na Chovana. Bránu minul.
     
    82
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Dejan Peševski, prichádza Michal Breznaník.
     
    84
    Bernadina si nabehol na kolmicu do šestnástky súpera a zdalo sa, že bude strieľať, lenže pätička dozadu našla Kochana. Jeho tečovaná strela končí tesne vedľa a bude to roh.
     
    84
    Kochan zakončuje aj po rohu, svoj koníček hlavou od zeme poslal k žrdi, Chovan mal všetko pod kontrolou.
     
    86
    Diksov nákop do šestnástky Podbrezovej chytá nad Baézom Kuciak, ktorý sa navyše zrazil so spoluhráčom Viazankom, ktorý ostáva ležať a bude potrebovať ošetrenie.
     
    88
    Trenčín sa snaží hrať všetko dopredu silou-mocou, no zatiaľ to nie je ono. Síce prišiel dobrý center pred Kuciaka, nik v bielom tam dobre postavený nebol.
     
    89
    Rafael veľmi dobre zakrižoval sklzom Šafranka, ktorý mohol ísť do šance. Sklzom síce nič ani nikoho netrafil, ale útočník Podbrezovej si hodil loptu do autu.
     
    90
    Opäť práce pre Kuciaka, ktorý musí vyrážať strelu z krídla k bližšej žrdi. Poslal ju na roh a opäť je tam dusno, pretože letí nepríjemný center. Zase roh.
     
    90
    To už nie je možné, čo dnes Trenčín nedá. Spred prázdnej brány prišla strela, ktorú Kuciak z bránkovej čiary neskutočne vyrazil a následne opäť zakončenie do prázdnej. Brvno!
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Trenčín stále búši do plných, ale sformovaná defenzíva Podbrezovej odoláva. Bráni sa všetkými možnými legálnymi postupmi.
     
    90+3
    Nejde to a nejde... AS dnes zahodil šancí na pol sezóny, no gól nie a nie dať. Ostávajú už len záverečné sekundy.
     
    90+4
    Rafael si ešte vypýtal faul, pred Kuciaka príde posledný pas.
     
    90+4
    Dlhý predĺžený center Kuciak chytá, blíži sa koniec.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Veríte na zázraky? Jeden taký malý sa stal, pretože Podbrezová vyťažila z minima maximum a jediným gólom v zápase v podaní Viazanka získal tri body. Skvelý výkon podal Kuciak, ktorý skvele podržal svoj tím. (20:51:58)

    Matej Kubove

    Branky: 56. Viazanko (Peševski)

    Karty:   25. Janga (TRE), 58. Baéz (TRE) – 14. Peševski (POD), 23. Vajda (POD), 39. Kuzma (POD), 60. Podio (POD)

    Neproměněná penalta: 25. Janga (TRE), brankář Kuciak zneškodnil


    AS Trenčín: Chovan – Šulek (46. Ket), Kleščík (C), Vieira, Holúbek – Baéz – Kalu (69. Diks), Jančo, Lawrence, Bala – Janga (46. Prekop).
    Náhradníci: Šemrinec – Ket, Richtárech, Diks, Cchung, Mikeš, Prekop.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Magda (59. Šafranko), Krivák, Kostelný (C), Turňa – Vajda, Podio – Viazanko, Kuzma (59. Kochan), Peševski (82. Breznaník) – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Breznaník, Kochan, Jur. Pančík, Šafranko.

    Rozhodčí: Adam Somoláni – Tomáš Mókoš, Peter Kováč – Marek Mastiš
    bahis siteleri