Esbjerg – Zug 3:8 (kon.) | Eisbären – Luleå 2:1 (kon.) | Cracovia – Färjestad 1:5 (kon.)
Wolfsburg – Frölunda 1:2 (kon.) | Gap – JYP 1:4 (kon.) | Davos – Rouen 4:1 (kon.)
konec
HC Davos
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Les Dragons de Rouen
Pátek 19.08.2016, 19:45 • Vaillant Arena, Davos • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:01:17)
     
    Finální přesilovka 5 na 3 sice proměněna nebyla, i tak si ale Davos připisuje vítězství a plný počet bodů. V poslední periodě jsme viděli ještě jednu branku. O tu se postaral v 58. minutě Dario Simion po nádherném průniku obranou a následně přelstěním brankáře.

    Celek Les Dragons de Rouen svůj historicky první zápas v Lize mistrů nesehrál špatně. Na to, jaké před zápasem byly prognózy o debaklu si hosté nevedli vůbec špatně. Jen Davos byl zkrátka o chlup lepší. Vše okořenila výborná atmosféra ve Vaillant Aréně, která je v Davosu naprostým standardem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Na konci celé kombinace stál v kruhu Perttu Lindgren, jehož dělovou ránu z první jen tak tak zachytil Julien Gaubert. Toto je vskutku hektický konec utkání pro francouzský celek.
     
    59:12
    Davos se musel sice pakovat z pásma, to ovšem trvalo jen pár vteřin. Nyní je švýcarský celek opět u kotouče a kombinuje při dvojité početní výhodě v pásmu Rouenu.
     
    58:42
    Davos ji zatím hraje velmi kombinačně a snaží se přehrát stmelenou obranu Rouenu.
     
    58:22
    Nyní bude mít ještě lepší příležitost. Na trestnou lavici totiž putoval Aurelien Dorey (REN) a Sascha Treille (REN). Davos tak má přesilovku 5 na 3.
     
    58:06
    O vítězi je prakticky jasno. Davos se nicméně nevzdává a i nadále hraje a snaží se překonat Gauberta popáté.
    57:12 Dario SIMION - 4:1
     
    57:12
    Davos právě vstřelil branku!
    Tak toto byla hokejová lahůdka, která nejspíše natvrdo rozhodla o dělbě bodů. DARIO SIMION si povodil několik hráčů, následně ještě propasíroval kotouč pod výstrojí gólmana, aby bezchybně zavěsil do sítě svým druhým gólem dnešního večera – 4:1! Bez asistence.
     
    56:17
    Další ránu vypálil Forster. Jeho projektil letěl přesně do pravého betonu Gauberta, který po následné dorážce puk přikryl a podržel pro další vhazování před jeho klecí.
     
    55:17
    I nyní jsme svědky tlaku Davosu, který si vytváří příležitosti ke skórování. Domácí však nyní hrají spíše na krásu a hezké kombinace.
     
    54:19
    Místo toho se zrodila gólovka na protější straně! Po skvělém zákroku van Pottelbergheho orazítkovala dorážka Perreta tyčku brankové konstrukce!
     
    53:40
    Jorg se prodral až k brance Gauberta, nicméně zde byl obrán o puk dříve, než stihl vystřelit.
     
    53:10
    Davos se nyní hodně drží u kotouče a kombinuje, nicméně branka Rouenu v posledních desítkách vteřin ohrožena nebyla.
     
    52:22
    Proti střele Koudyse od mantinelu nemusel van Pottelberghe ani zasahovat. Jeho projektil vůbec neletěl mezi 3 tyče, místo toho se Davos přesouvá do útoku.
     
    51:06
    Davos nyní dost povolil na tempu a připsal si další zakázané uvolnění. Ovšem v obraně je švýcarský tým furt jistý a Rouenu toho moc nedovoluje.
     
    50:04
    Ten hned musel zasahovat proti střele Nesy. Díkybohu pro domácí si střídající gólman připsal úspěšný zákrok.
     
    49:49
    Davos si připisuje první zakázané uvolnění v tomto zápase, když se mu vůbec nepovedla rozehrávka. Vhazovat se tak bude před van Pottelberghem.

    Karel Janeba

    Branky a nahrávky: 11. Wieser (Lindgren, Axelsson), 34. Simion (Jorg, Kindschi), 38. Aeschlimann (Kousal, Schneeberger), 58. Simion – 17. Coulombe


    HC Davos: Senn (31. Van Pottelberghe) – Paschoud, Jung, Forster, Heldner, Schneeberger, Kindschi, Nater, Forrer – Kessler, Ambuhl, Kousal – Lindgren, Axelsson, M. Wieser – Aeschlimann, D. Wieser, Egli – Jorg, Walser, Simion
    Les Dragons de Rouen: Gaubert (Papillon) – Dame-Malka, Coulombe, Chakiachvili, Matheson, Langlais, Dorey, Nesa, P. Koudys – Miller, M. Threille, Thinel – Perret, Hussey, Y. Treille – Lamperier, D. Koudys, Guenette – Colotti, Bedin, Raux
    bahis siteleri