Esbjerg – Zug 3:8 (kon.) | Eisbären – Luleå 2:1 (kon.) | Cracovia – Färjestad 1:5 (kon.)
Wolfsburg – Frölunda 1:2 (kon.) | Gap – JYP 1:4 (kon.) | Davos – Rouen 4:1 (kon.)
konec
HC Davos
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Les Dragons de Rouen
Pátek 19.08.2016, 19:45 • Vaillant Arena, Davos • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (22:01:17)
     
    Finální přesilovka 5 na 3 sice proměněna nebyla, i tak si ale Davos připisuje vítězství a plný počet bodů. V poslední periodě jsme viděli ještě jednu branku. O tu se postaral v 58. minutě Dario Simion po nádherném průniku obranou a následně přelstěním brankáře.

    Celek Les Dragons de Rouen svůj historicky první zápas v Lize mistrů nesehrál špatně. Na to, jaké před zápasem byly prognózy o debaklu si hosté nevedli vůbec špatně. Jen Davos byl zkrátka o chlup lepší. Vše okořenila výborná atmosféra ve Vaillant Aréně, která je v Davosu naprostým standardem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Na konci celé kombinace stál v kruhu Perttu Lindgren, jehož dělovou ránu z první jen tak tak zachytil Julien Gaubert. Toto je vskutku hektický konec utkání pro francouzský celek.
     
    59:12
    Davos se musel sice pakovat z pásma, to ovšem trvalo jen pár vteřin. Nyní je švýcarský celek opět u kotouče a kombinuje při dvojité početní výhodě v pásmu Rouenu.
     
    58:42
    Davos ji zatím hraje velmi kombinačně a snaží se přehrát stmelenou obranu Rouenu.
     
    58:22
    Nyní bude mít ještě lepší příležitost. Na trestnou lavici totiž putoval Aurelien Dorey (REN) a Sascha Treille (REN). Davos tak má přesilovku 5 na 3.
     
    58:06
    O vítězi je prakticky jasno. Davos se nicméně nevzdává a i nadále hraje a snaží se překonat Gauberta popáté.
    57:12 Dario SIMION - 4:1
     
    57:12
    Davos právě vstřelil branku!
    Tak toto byla hokejová lahůdka, která nejspíše natvrdo rozhodla o dělbě bodů. DARIO SIMION si povodil několik hráčů, následně ještě propasíroval kotouč pod výstrojí gólmana, aby bezchybně zavěsil do sítě svým druhým gólem dnešního večera – 4:1! Bez asistence.
     
    56:17
    Další ránu vypálil Forster. Jeho projektil letěl přesně do pravého betonu Gauberta, který po následné dorážce puk přikryl a podržel pro další vhazování před jeho klecí.
     
    55:17
    I nyní jsme svědky tlaku Davosu, který si vytváří příležitosti ke skórování. Domácí však nyní hrají spíše na krásu a hezké kombinace.
     
    54:19
    Místo toho se zrodila gólovka na protější straně! Po skvělém zákroku van Pottelbergheho orazítkovala dorážka Perreta tyčku brankové konstrukce!
     
    53:40
    Jorg se prodral až k brance Gauberta, nicméně zde byl obrán o puk dříve, než stihl vystřelit.
     
    53:10
    Davos se nyní hodně drží u kotouče a kombinuje, nicméně branka Rouenu v posledních desítkách vteřin ohrožena nebyla.
     
    52:22
    Proti střele Koudyse od mantinelu nemusel van Pottelberghe ani zasahovat. Jeho projektil vůbec neletěl mezi 3 tyče, místo toho se Davos přesouvá do útoku.
     
    51:06
    Davos nyní dost povolil na tempu a připsal si další zakázané uvolnění. Ovšem v obraně je švýcarský tým furt jistý a Rouenu toho moc nedovoluje.
     
    50:04
    Ten hned musel zasahovat proti střele Nesy. Díkybohu pro domácí si střídající gólman připsal úspěšný zákrok.
     
    49:49
    Davos si připisuje první zakázané uvolnění v tomto zápase, když se mu vůbec nepovedla rozehrávka. Vhazovat se tak bude před van Pottelberghem.
     
    48:41
    Rouen se nyní jistě ubránil a dokázal se propracovat až před van Pottelbergheho. Zde však svůj kotouč ztratil a musí se ihned začít bránit před Davosem.
     
    47:15
    Domácí HC Davos je nyní u kotouče seč to jen jde a málem skóroval počtvrté! Jenže Julien Gaubert předvedl krásný zákrok hokejkou proti nejisté střele Egliho.
     
    46:16
    Nyní musel van Pottelberghe opět zasahovat. Tentokrát se totiž po střele Mathesona strhla mela před brankovištěm, v níž skončil zahrabán někde u klece Francois Guenette. Gól sice nepadl, ovšem hosté od něj neměli daleko.
     
    45:40
    Celek Les Dragons de Rouen se aktuálně drží u kotouče v pásmu Davosu a kombinuje. Uvidíme, jestli z toho něco vzejde. Jedinou střelu hostů v poslední minutě kryl van Pottelberghe.
     
    45:05
    A do konce i útok! Pro hosty je jen škoda, že Yorick Treille nyní nemířil přesněji.
     
    44:18
    U kotouče je opět již delší dobu Davos, který se snaží usadit se v třetině Rouenu. Moc se mu to však nedaří, neboť obrana Rouenu aktuálně funguje lépe, než tomu bylo v předchozích částech hry.
     
    43:09
    Po pasu od Ambuhla se zkoušel z předbrankového prostoru prosadit Dino Wieser. Jeho střela lobem letěla však pouze do hrudi připraveného Juliena Gauberta, který podržel míč pro vhazování.
     
    42:21
    Draci z Rouenu se nedokázali moc dobře osvobodit, když zahráli zakázané uvolnění. Následného vhazování u klece Gauberta chtěl využít Davos, jenže nedokázal vybojovat buly.
     
    41:30
    Změnit se to pokoušel Nesa, ten však pálil mimo klec van Pottelbergheho.
     
    41:05
    Zatím se z kraje třetí třetiny hraje spíše opatrnější hokej, kterému vévodí dlouhé držení kotouče na hokejkách bez následné střelby.
     
    40:01
    Úvodní buly ve švýcarském Davosu vybojoval hostující tým, který si zakládá první útok této periody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Tak je za námi druhá perioda, která nám přinesla dvě banky. O tu první se postaral Dario Simon, který tak zvýšil na 2:1. Následně ve 38. minutě navýšil skóre na současných 3:1 Marc Aeschlimann. Rouenu se už tolik nedařilo a pokud bude chtít mít nějaký ten bodový zisk, bude muset ve třetí periodě hodně přidat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    V závěru druhé třetiny ještě sledujeme snažení Rouenu o snížení skóre. Veškeré jejich pokusy však končí na van Pottelberghem.
     
    38:45
    Do další akce se podél mantinelu dostal Axelsson. Ten však zakončit nestihl.
    37:50 Marc AESCHLIMANN - 3:1
     
    37:49
    Davos právě vstřelil branku!
    Tak to byl rychlý gól! Davos se ujímá ještě většího vedení, když se k odraženému kotouči dostal MARC AESCHLIMANN, kterému naservíroval kotouč Gaubert po střele Roberta Kousala, a pohodlně jej uklidil do klece – 3:1! Asistence: Robert Kousal, Noah Schneeberger.
     
    37:32
    Tak zde máme další přesilovku pro Davos, což hosty jistě moc nepotěší. Na trestnou putuje Aurelien Dorey (REN).
     
    37:10
    Nyní se hosté zmocnili pouze na zakázané uvolnění, které přesouvá hru k brance Rouenu opět.
     
    36:53
    Davos nyní Rouen dosti tlačí a je v jejich pásmu prakticky pořád. Hosté moc nestíhají a všechny projektily domácího celku hasí Julien Gaubert.
     
    35:31
    Rouen hodně polevil v tempu a Davos nyní hodně pouští. Fanoušci Davosu nyní svůj tým povzbuzují ke vstřelení další branky.
    33:37 Simion (DAV) - 2:1
     
    33:37
    Davos právě vstřelil branku!
    Davos si bere zpět vedení! Střelu Maura Jorga Gaubert sice ještě vyrazil, nicméně na dorážku DARIA SIMIONA byl krátký. Útočník čtvrté formace tak posílá svůj celek zpět do vedení – 2:1! Asistence: Mauro Jorg, Simon Kindschi.
     
    33:05
    Joren van Pottelberghe nyní měl plné ruce práce s pár projektily Rouenu, nicméně nakonec bylo vše v pohodě. Po jeho sérii zákroků se k puku dostává Davos, který zakládá další útok.
     
    32:02
    Dlouho se toho na hřišti moc nedělo, nicméně nyní van Pottelberghe zasahoval proti střele Doreye. Gólman Davosu to zvládl perfektně.
     
    30:11
    Změna v brance! Gilles Senn odchází, nahradí ho Joren van Pottelberghe.
     
    30:08
    Domácí v plném počtu.
     
    29:20
    Davos se zatím jen a jen brání. Nyní musel Gilles Senn zasahovat proti střele Mathesona, který pálil první z voleje. Senn zasáhl úspěšně.
     
    28:46
    Gilles Senn si připsal výborný zákrok, když bystře zasáhl proti střele Langlaise! Vhazovat se tak bude před švýcarským gólmanem, který Davos v oslabení skvěle brání.
     
    28:08
    Beat Forster (DAV) hrál až moc do těla. Rozhodčí si toho všiml a udělil mu dvouminutový trest.
     
    27:57
    A že to bylo znát! Američan Adam Miller měl po výborně rozehrané akci na hokejce gól, ovšem Gilles Senn předvedl učebnicový zákrok lapačkou a Millera tak vychytal na poslední chvíli!
     
    27:30
    Další rozjíždějící se útok Davosu nedokázal Robert Kousal včas zachytit a puk se tak rázem ocitá ve vlastnictví Rouenu.
     
    26:45
    V obrovské šanci se ocitl Egli! Ten se zčistajasna zmocnil kotouče sám před Gaubertem po chybě Rouenu v rozehrávce, jenže útočník Davosu nedokázal tuto naservírovanou gólovku zužitkovat.
     
    26:11
    Skórovat nyní zkoušel Matheson, jenže jeho rána byla vyražena Sennem. Hra se přesouvá před Gauberta.
     
    25:48
    U puku je vcelku dlouhou dobu Rouen, který sice na Senna zatím nevystřelil, nicméně si minimálně drží kotouč na holi a Davos dále od gólmana.
     
    25:02
    Draci z Rouenu zkoušeli rozehrát útočnou akci, nicméně se jim to moc nepovedlo. Francouzští hokejisté se provinili zakázaným uvolněním a hra se tak opět přesouvá před Juliana Gaubera.
     
    24:28
    Hosté v plném počtu.
     
    24:02
    Po nepovedené rozehrávce se sice vhazovalo v pásmu Davosu, nicméně HCD si vzalo rychle kotouč a přesunulo se na druhou polovinu hřiště.
     
    23:20
    Po delším boji v rohu v pásmu Rouenu se domácí hokejisté usadili v oné třetině. Nyní jsme stále svědky kombinace, ovšem střelbu Davos zatím vynechává.
     
    22:28
    Tak zde máme další vyloučení. Florian Chakiachvili (REN) je vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    22:16
    Za skvělé atmosféry tohoto zápasu sledujeme další útočné snažení Davosu. Nyní si najel na střelu Jens Nater, jehož projektil byl však zastaven hrudí Gauberta.
     
    21:29
    Po skvělé kombinaci se do nádherné palebné pozice dostal Samuel Walser! Jeho projektil byl však tečován do horní sítě.
     
    20:35
    Rychle to od modré zkoušel Heldner, jehož ránu ještě tečoval Lindgren. Ovšem i toto bylo málo, Julien Gaubert zasáhl včas. Vhazovat se bude po pravici francouzského gólmana.
     
    20:08
    Úvodní buly druhé třetiny vybojovali opět hokejisté švýcarského Davosu. Ti se přesouvají ke kleci Gauberta a zakládají další útočnou akci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina tohoto utkání. Davos do zápasu skutečně vlítl a už v jedenácté minutě slavil vedení, když se prosadil Marc Wieser. Následně prožíval Rouen perné chvilky, když čelil několika dalším střelám. V sedmnácté minutě si však vzal kotouč na starost Patrick Coulombe, který po krásném sólu srovnal. Navrch má však Davos, o čemž svědčí taktéž počet střel na branku. Ten je po první periodě 14:4 pro Davos.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Aeschlimann dostal kotouč do útočné třetiny, odkud zkoušel taktéž zakončit. Nicméně ani jeho projektil a ani následná dorážka Junga se neujala. Žádnou další šanci v této třetině nejspíše neuvidíme.
     
    18:54
    Stále sledujeme počínání švýcarského celku před Gaubertem. Tentokrát pálil od modré Jung, nicméně Julien Gaubert předvedl opět jistý zákrok.
     
    17:30
    Davos se však již urgentně žene do protiútoku a opět zasypává Gauberta jedním pokusem za druhým.
    16:51 Patrick COULOMBE (REN) - 1:1
     
    16:51
    Rouen právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok znamená srovnání skóre! PATRICK COULOMBE se prodral podél mantinelu kolem několika hráčů až se ocitl před Sennem. Zde si hráč s dresem Cramo Top scorer poradil skvěle, když zakončil bekhendem – 1:1! Bez asistence.
     
    16:32
    Kdo ale čekal, že se Rouen usadí, se zmýlil. U kotouče už je opět HC Davos, který se dere dopředu.
     
    16:06
    Forster tentokrát zapříčinil další přerušení hry, když se postaral o zakázané uvolnění. Draci tak budou mít vhazování ve svém útočném pásmu před Sennem.
     
    15:05
    Hussey se dostal ke střelbě a mohl vyrovnat! Jeho projektil však postrádal patřičnou razanci a neskončil za zády Senna.
     
    14:26
    Hosté v plném počtu.
     
    14:02
    Skvělou přihrávkou se prezentoval Robert Kousal, který našel zcela volného Ambuhla. Centr první formace ovšem nemířil přesně.
     
    13:23
    Přesilovka pět na tři skončila, jedinou nebezpečnou akcí byla střela Heldnera, kterou Gaubert vykryl. Nicméně nyní se pokračuje v klasické přesilovce 5 na 4.
     
    12:26
    Další vyloučení, Rouen jde do tří. Může za to Patrick Koudys (REN).
     
    11:36
    Davos však má přesilovou hru i nadále a stále tak kombinuje v útočném pásmu. Nyní se Julien Gaubert musel vyšvihnout proti střele Paschouda.
    10:04 M.WIESER (DAV) - 1:0
     
    10:04
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí využívají pětiminutovou přesilovku a utíkají do vedení. Dick Axelsson se prodral až do zakončení, jenže to gólem neskončilo. Následně zkoušel kotouč dorazit do klece Perttu Lindgren, kterému se to ale nepovedlo. Ovšem poté se dostal k odraženému puku MARC WIESER. Ten již zamířil přesně a posílá Švýcary do vedení – 1:0! Asistence: Dick Axelsson, Perttu Lindgren.
     
    09:32
    Davos se nyní sice musel pakovat z pásma, nicméně i tak si stále drží kotouč na holi a Rouenu absolutně nic nedovoluje.
     
    09:11
    A Davos se hned dostal do první šance! Po přihrávce od Wiesera pálil Tino Kessler. Toho však jen tak tak vychytal Julien Gaubert.
     
    08:23
    Egli se dostal do dobré šance, kterou však neproměnil. Nicméně cenou útěchy může být fakt, že za předchozí faul je na 5 minut + do konce utkání vyloučen Oliver Dame-Malka (REN).
     
    07:45
    Domácí v plném počtu.
     
    07:11
    Do přečíslení dva na jednoho se dostali Wieser a Axelsson! První jmenovaný toho druhého však nedokázal svou přihrávkou včas najít. Draky nyní hodně podrželo štěstí.
     
    06:17
    Ovšem hra Rouenu aktuálně moc nevypadá, jako při přesilovce. Legendární švýcarský klub poctivě brání a své dnešní soky k ničemu moc nepouští.
     
    05:45
    Opět se nám tu vylučuje. Za držení si jde sednout Claude-Curdin Paschoud (DAV).
     
    05:05
    Hraje se zatím hodně nahoru dolů. Do akce podél mantinelu se nyní málem dostal Dino Wieser. Útočník Davosu byl však zastaven pozornou obranou Draků.
     
    04:12
    Nyní to zpoza klece Rouenu zkoušel Kessler, nicméně jeho projektil skončil na včasném betonu Gauberta. Po chvíli pálil od modré Coulombe, zde však včas zareagoval Senn.
     
    03:39
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    03:11
    Aktuálně se toho na ledové ploše při hře 4 na 4 moc neděje. U puku je spíše Davos, který ale na soupeře zatím tolik netlačí.
     
    01:39
    Nicméně hned 2 vteřiny na to se počet hráčů na ledě vyrovnává, když si jde sednout Hussey (REN).
     
    01:37
    Máme zde první přesilovou hru pro Rouen. Svůj trest si jde odpykat Lindgren (DAV).
     
    01:37
    Po vhazování před Gauberem se dočkal taktéž Gilles Senn, který si pohlídal střelu Perreta. Po menší odmlce to Rouen zkoušel zas, nicméně byl zastaven ofsajdem.
     
    01:07
    Rázem jsme tu měli první gólovou šanci! Dick Axelsson se dostal ke střelbě z bezprostřední blízkosti, nicméně Julien Gaubert si kotouč pohlídal.
     
    00:08
    Zápas ve Vaillant Aréně odstartoval. Úvodní buly pro Davos, který si bere první útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: Senn (Van Pottelberghe) – Paschoud, Jung, Forster, Heldner, Schneeberger, Kindschi, Nater, Forrer – Kessler, Ambuhl, Kousal – Lindgren, Axelsson, M. Wieser – Aeschlimann, D. Wieser, Egli – Jorg, Walser, Simion

    Les Dragons de Rouen: Gaubert (Papillon) – Dame-Malka, Coulombe, Chakiachvili, Matheson, Langlais, Dorey, Nesa, P. Koudys – Miller, M. Threille, Thinel – Perret, Hussey, Y. Treille – Lamperier, D. Koudys, Guenette – Colotti, Bedin, Raux.
     
    ČEŠI V ZÁPASE

    V zápase najdeme jediného Čecha, je jím odchovanec Pardubic Robert Kousal, který nastupuje v barvách Davosu.
     
    LES DRAGONS DE ROUEN

    Draci z Rouenu poslední sezónu měli nejhorší za 5 let, když skončili pátí. Před tím se Rouen vždy zachytil na prvním nebo druhém místě. Jistě se tak jedná o kvalitní celek. Draky z Rouenu taktéž čeká jejich historicky první zápas v Lize mistrů. Jak se celek z Francie předvede?
     
    HC DAVOS

    Loňský soupeř Pardubic v základní skupině se dostal až do semifinále, kde vypadl s Frölundou. Letos tak jistě švýcarský celek pomýšlí na stejné příčky, ne-li vyšší. Aktuálně se Davos nachází ve skupině s švédským Stockholmem a Rouenem. Švýcarský celek je znám pro svou výbornou základnu fanoušků, projeví se to i dnes?
     
    Příjemný páteční večer u sledování hokejové Ligy mistrů! Dnes zavítáme do Švýcarska, kde místní celek HC Davos přivítá Les Dragons de Rouen. Tímto zápasem vás provede Karel Janeba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Karel Janeba

    Branky a nahrávky: 11. Wieser (Lindgren, Axelsson), 34. Simion (Jorg, Kindschi), 38. Aeschlimann (Kousal, Schneeberger), 58. Simion – 17. Coulombe


    HC Davos: Senn (31. Van Pottelberghe) – Paschoud, Jung, Forster, Heldner, Schneeberger, Kindschi, Nater, Forrer – Kessler, Ambuhl, Kousal – Lindgren, Axelsson, M. Wieser – Aeschlimann, D. Wieser, Egli – Jorg, Walser, Simion
    Les Dragons de Rouen: Gaubert (Papillon) – Dame-Malka, Coulombe, Chakiachvili, Matheson, Langlais, Dorey, Nesa, P. Koudys – Miller, M. Threille, Thinel – Perret, Hussey, Y. Treille – Lamperier, D. Koudys, Guenette – Colotti, Bedin, Raux
    bahis siteleri