Jihlava – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Třebíč – Motor ČB 3:2 (kon.) | Most – Prostějov 3:4 (kon.)
Kladno – Litoměřice 4:2 (kon.) | Slavia – Havířov 2:1 (kon.) | Kadaň – Přerov 5:3 (kon.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 7:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:0, 1:0, 1:3)
HC Benátky nad Jizerou
Pondělí 12.09.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u třetího kola WSM Ligy. Ano, skutečně u třetího kola, byť v kolonce domácího týmu tohoto zápasu tkví pouze jeden zápas. Šlágr druhého kola Motoru proti Dukle byl totiž odložen. HC Dukla Jihlava tak svůj druhý zápas v sezoně odehraje v rámci třetího kola proti HC Benátkám nad Jizerou, které dokázaly favorizované Kladno na jeho ledě i Slavii doma obrat o bod. Proto je na co se těšit. Utkání na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě startuje v 17:30 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jak už bylo řečeno, jihlavští hokejisté mají odehrán pouze jeden zápas, protože utkání druhého kola mezi Motorem a Duklou bylo přesunuto na druhou polovinu prosince. V úvodním domácím utkání se Jihlava střetla s Prostějovem a žádná selanka to tedy nebyla. Jestřábi na ledě svého soupeře hned třikrát vedli, ovšem domácí dokázali třikrát srovnat – vždy ve stejné části, kdy se Prostějov dostal do vedení. Ve třetí třetině už branka nepadla, takže zápas došel do prodloužení tři na tři, které rozhodl Filip Seman.
    Pozvánka Dukly Jihlava k utkání proti Benátkám
    Tabulku vede po dvou kolech Havířov.
     
    HC Benátky nad Jizerou:
    Benátečtí rozhodně neměli v prvních dvou kolech extra jednoduchý los, nicméně dokázali potrápit oba favority WSM Ligy – Kladno a Slavii. Na ledě Rytířů prohrávali 0:2, nicméně šest minut před koncem vyrovnali na 2:2 a sebrali Kladnu bod v prodloužení. Proti Slavii si vedla liberecká farma ještě lépe. Ještě zkraje 48. minuty totiž klub od řeky Jizerky vedl 2:0, ale slibně rozehraný zápas do výhry nedotáhl. Pražanům se podařilo srovnat a nakonec byli rádi za dva body.
     
    Dnešní zápas je rozhodně zajímavý pro tři hráče Jihlavy. Prvním z nich je Josef Skořepa, který opět bude nastupovat proti klubu, kde dlouho působil. Nejlepší snajpr Dukly loňské sezony přešel do Jihlavy právě z Benátek nad Jizerou, kterým pomohl postoupit z druhé ligy do první. Zkušený útočník má v rámci benáteckého hokeje několik nej – historicky nejvíce bodů, nejvíce asistencí i nejvíce zápasů.

    Před letošní sezonou přestoupili z Benátek (nebo chcete-li, z mistrovského Liberce) do Jihlavy dva obránci. Jsou jimi David Kajínek a Jiří Říha. Oba Josef Skořepa velmi dobře zná. David Kajínek totiž nastupoval za Benátky od sezony 2008/2009, kdy postoupily z druhé ligy do první, a odehrál zde 241 utkání. Další téměř stovku přidal za extraligový Liberec, kterému loni pomohl k zisku mistrovského titulu. Jiří Říha si první start za Benátky připsal před pěti lety a celkem oblékl jejich dres ve 102 utkáních. Také on má podíl na loňské jízdě Liberce za titulem, loni za Bílé Tygry zaznamenal svojí premiérovou trefu v extralize.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Kaláb, Bilčík, Říha, Grebeňuk, Dundáček, Marcel – Stoklasa, Skořepa, Jergl – Diviš, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Jícha, Březina – Síkela, Kondratěv, Danišovský. Trenér: Petr Vlk

    HC Benátky nad Jizerou: Tarkki (Kváča) – Krejčí, Kolmann, Mikliš, Pyrochta, Havlín, Kočí, Husa – Hrníčko, Plodek, Volf – Ordoš, Musil, Víšek – Ďurač, Hrabík, Bittner – Musliu, Janele, Prokeš. Trenér: Jiří Čelanský

    Rozhodčí: Kašík – Čížek, Křivohlavý.
    Předzápasové rozbruslení

     
    Před začátkem první třetiny uctí aktéři zápasu památku rozhodčího Pavla Lainky, který v sobotu 10. září 2016 tragicky podlehl následkům zranění, jenž utrpěl při řízení hokejového utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Před brankou Tarkkiho se dostával do zakončení Richard Diviš, ale včas byl odzbrojen bránící dvojicí hráčů.
     
    01:41
    Říha poslal touš na pravou stranu pro Březinu, který jej ihned zavezl do pásma, kde se benátečtí hokejisté osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    01:56
    Icing hostí následuje i nyní.
     
    02:01
    Marcel napřáhl od modré ke střele, leč mířil pouze do prvního clonícího hráče, v tomto případě Bittnera.
    Uctění památky tragicky zesnulého rozhodčího Pavla Lainky
     
    03:06
    Jihlava se snažila o další útočnou akci, kterou ale zabrzdil úmyslný ofsajd. Na to si Filip Stoklasa něco hodně důrazně vysvětluje s lajnovým sudím Janem Čížkem.
     
    03:38
    Kotouč se od zadního mantinelu odrazil přímo před branku, kde o něj svedl rychlostní souboj hostující Pyrochta a domácí Zeman. Bek Benátek, který patří Liberci a vrátil se z kanadské juniorské soutěže, byl úspěšnější.
     
    04:02
    Zakázané uvolnění následuje i na straně Dukly.
     
    04:22
    Jakub Škarek raději po nahození hostí podržel puk, čímž si možná vůbec poprvé dnes sáhl na puk.
     
    04:38
    Jevgenij Kondratěv proklouzl před branku, kde se snažil tečí usměrnit puk za záda Tarkkiho, leč neúspěšně. Finský gólman má puk v lapačce.
     
    05:15
    Byl to zřejmě Petr Kolmann, benátecká posila z Motoru, jehož tečovaný pokus usměrnili domácí do sítě. Ochranné.
     
    05:32
    Na levém kruhu zkusil pohotové zakončení Josef Skořepa, ale v okamžiku jeho střely mu vložil hůl k puku Pyrochta a touš poslal do ochranné sítě.
     
    05:38
    Rána Kajínka hned po buly se zastavila u Tarkkiho, který si ale nijak jistý zákrok nepřipsal. Ještě se ohlížel, kde má vůbec puk a zda mu někde nevypadl.
     
    06:05
    Čachotský jedoucí k pravému kruhu dobře věděl, že má na druhé straně Diviše, před kterým blokovali dva beci Benátek. Proto musel zkusit prostrčit puk žabičkou, jenž Kočí také zachytil a poslal pryč.
     
    07:26
    Filip Dundáček získal puk mezi střídačkami a protože jeho spoluhráči střídali, musel jej nahodit na branku. Nakonec to byla dobrá volba, Benátečtí totiž nerozehráli vůbec dobře a je z toho jejich zakázané uvolnění.
     
    08:52
    Benátky zatím bez potíží brání střední pásmo, Dukla se přes něj příliš dostat nemůže.
     
    09:11
    Jen jsem to dořekl, přejel modrou Diviš. Jeho puk vyrazil Tarkki jen před sebe a útočník Dukly se přes obránce ještě dostal k zakončení, jenž poslal zhruba dva metry vedle.
     
    09:53
    Dvě drobné chyby při rozehrávce. Nejprve na straně hostí v podání Václava Kočího, poté domácího Filipa Stoklasy mezi vlastními kruhy. Benátky se tak snadno dostaly do pásma a nakonec si vysloužily první přesilovku.
     
    10:34
    Krátce po nepřesné střele Lukáše Volfa je hra pro zákrok Jakuba Škarka přerušena. Ven jde Filip Dundáček, jenž se dopustil podražení.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    10:58
    Dukla nejenže dokázala dostat puk z pásma, ale před brankou soupeře se dostal do střelecké pozice Jergl, který však mířil mimo.
     
    11:14
    Stoklasa zachytil kousek za útočnou modrou rozehrávku hostí a hned si to namířil před branku. Mezi kruhy vypálil, ovšem přes Krejčího puk neprošel k Tarkkimu a dostal se znovu do ochranné sítě.
     
    12:01
    Nejenže se hokejistům hostí přesilovka vůbec nedaří, nyní se navíc dopustili hraní v šesti, což viděl jak čárový Čížek, tak hlavní sudí Kašík. Trest pro hráčskou lavici odpyká Lukáš Volf.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    12:20
    Což o to, Hrabík měl po levé straně slušně našlápnuto a dostával se přes modrou, jenže Ďurač jí přejel rychleji a proto je pískán ofsajd. A přerušení bude delší, neboť na levém kruhu poblíž branky hostí zůstává ležet Tomáš Havlín. Nemohu sloužit, co se stalo.
     
    12:20
    Bek Benátek je hodně otřesen a za pomocí dvou spoluhráčů míří na trestnou lavici. Věřme, že bude v pořádku.
     
    12:34
    Filip Dundáček je na ledě a Dukla tak hraje v plném počtu. začíná tak její 1:27 minuty dlouhá přesilovka.
     
    13:05
    Domácí se rychle dostali do pásma, ale sklepnutí Říhy na Čachotského zůstalo nepochopeno a hosté se osvobozují.
     
    13:33
    Puk na modré zachytil Kajínek a domácí mají pásmo.
     
    13:47
    Čachotský našel na modré Říhu, jehož střela přes dva bránící hráče neprošla. Ale myslel to bek Dukly dobře, Tarkki toho totiž moc neviděl.
     
    14:01
    V pěti jsou také hosté od řeky Jizerky.
     
    14:38
    Škarkovu pozornost otestoval z levé strany modré obránce hostí Daniel Krejčí. Pravý beton gólmana Dukly byl na místě.
     
    15:15
    Šikovný Dominik Hrníčko vybojoval v rohu za brankou puk a hned si to namířil směr pravá tyčka Škarka. Odtud vystřelil jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    15:58
    Stoklasa puk ve středním pásmu na Jergla nedostal, domácí tak ztrácejí kotouč.
     
    16:28
    Stoklasa vybojoval přihrávku od Skořepy a přihrál na Marcela, jehož nahození zůstalo na benáteckých holích.
     
    16:45
    Zadovku Čachotského před branku si našel Marcel, ovšem při jeho střele se k němu bleskově sjeli dva hráči a zablokovali jej.
     
    17:29
    Asi největší šance dosavadního průběhu zápasu. Dukla podnikla kontr dva na jednoho, do kterého se poté dostal i Adam Zeman. Toho našla přesná přihrávka, domácí útočník si sjel mezi kruhy, střílel do levé šibenice, ale buď část masky Tarkkiho nebo jeho levé rameno vyrazilo puk vedle branky.
     
    18:03
    Hra se stěhuje ke Škarkovi z důvodu zakázaného uvolnění Dukly.
     
    18:24
    Závěr první třetiny okoření Dukla přesilovou hrou. Na vlastní obranné modré u střídaček fauloval kapitán Benátek Jan Plodek, který jde na dvě minuty ven za podražení.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    18:30
    Rána Kajínka od modré šla vedle levé tyče.
     
    18:49
    Nyní domácího obránce v těžké situaci na modré zablokoval Bittner a vyhnal jej do středního pásma.
     
    19:00
    V probíhající poslední minutě první třetiny je Dukla zpět před brankou Tarkkiho.
     
    19:08
    Nahození Kajínka od modré sice nyní na branku prošlo, jenže exbenátecký obránce se s pukem o kousek dostal za modrou.
     
    19:34
    Zemanovu přihrávku před branku si málem srazil do vlastní sítě Petr Kolmann.
     
    19:50
    Kotouč se sice dostal do sítě a domácí se na okamžik radovali, jenže Zemanův gól není uznán pro postavení útočícího hráče – buď Vlastimila Bilčíka nebo Richarda Diviše – v brankovišti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní třetině branka nepadla a dlužno říct, že hokej viděli diváci na Horáckém zimním stadionu nemastný – neslaný. Těžko říct, zda je to opět způsobené i kvalitou ledu, jelikož teploty v Jihlavě šplhají – stejně jako minulý zápas proti Prostějovu – k třicítkám. Nicméně hezkých akcí a z toho plynoucích gólových šancí vidíme pomálu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Dukla sice hned po buly zatáhla touš do pásma, kde jej ale Daniel Krejčí hodně důrazně odpálil až ke Škarkovi.
     
    20:24
    Po návratu vyloučeného Volfa se hosté prezentovali zakázaným uvolněním.
     
    21:03
    Domácí se i během hry pět na pět dostali do pásma před Tarkkim a kombinovali zde, jenže ke střele jim chyběla přesnější kombinace.
     
    21:48
    Fanoušci Dukly by asi chtěli vidět gól v benátecké síti a vedení Dukly, ale dlužno říct, že hostující tým není skvadra žádných nazdárků. Ono také sebrat bod na ledě Kladna a poté doma potrápit Slavii, která horko těžko dotáhla zápas do prodloužení, není dílem náhody.
     
    22:17
    Matej Síkela to zkusil lišácky, když naznačoval přihrávku před branku na Kondratěva. Místo toho si sjel k Tarkkimu a zkusil z nulového úhlu dostat touš k bližšímu hornímu rohu, což se těsně nepovedlo.
     
    22:51
    Zkusili to hosté nahozením a skákavý puk si proklestil cestičku až před Škarka, který po něm sáhl lapačkou. Už na něj totiž dotíral talent z Mladé Boleslavi Kroni Musliu.
     
    23:13
    Richard Diviš viděl, že se mu na levé straně rozjel Adam Zeman, jenže ten na jeho přihrávku o metr nedosáhl. Pískán je tak icing.
     
    23:25
    Tohle už byla akce povedená, jen co je pravda. Nejenže se Čachotský na modré vyhnul obránci soupeře, ještě se dostal po pravé straně do pásma a přihrával před branku na Diviše. Ten se ke střele nedostal, protože puk zblokovali obránci, ale jen k Adamu Zemanovi, jenž si bleskově seřídil mířidla a poté vyklepal prach z levého betonu Tarkkiho.
     
    24:17
    Hra byla postavena kvůli tomu, že hostující hráč stál v brankovišti Jakuba Škarka.
     
    24:33
    Trošku nepozornosti v jihlavské rozehrávce málem potrestal Ďurač, další to šikovný boleslavský mladík. Škarek jej ale zblízka vychytal a při dorážce již jihlavští hráči napravili své zaváhání, když vytvořili před Škarkem neprostupnou hráz.
     
    25:12
    Tohle byla skutečně šikovná akce v podání Alberta Janeleho. Sjel si k levému kruhu, kde oklamal Tomáše Kalába stahovačkou a hned poté vypálil na vzdálenější tyč Škarka, kterou netrefil.
     
    26:33
    Boj o puk v pravém rohu za brankou Škarka vyhrávají domácí a mohou tak založit akci.
     
    27:03
    Střela Bilčíka od modré propadla před branku na Čachotského, který se vehementně snažil získat kontrolu nad pukem. To se mu sice povedlo, ale v pozici, kdy již branku Tarkkiho těžko mohl ohrozit.
     
    27:20
    Jenže Čachotský poté ukázal, jak pohotové jsou jeho ruce. Vykombinoval se k přihrávce před branku na Zemana, kterého u pravé tyčky vychytal Tarkki.
     
    27:33
    Hokejisté Dukly se budou bránit, jelikož Vlastimil Bilčík dostává dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    27:50
    Ránu od modré v podání Pyrochty asi Škarek vůbec neviděl, ve výhledu mu clonilo několik hráčů. Tím spíš, že se o dorážku pokoušel Plodek s Volfem, ale neúspěšně. Domácí mladíček stáhl touš do výstroje.
     
    27:55
    Další střela hostí v podání Daniela Krejčího již byla pro Škarka lahůdkou.
     
    28:20
    Dukla se dvakrát po sobě osvobozuje.
     
    28:46
    Po špatné rozehrávce hostí se ke kotouči dral David Kajínek, který ale neměl kvůli bránění již dostatek sil a nakonec jej dojíždějící hráč odzbrojil.
     
    29:20
    Jihlava se v oslabení dostala do situace dva na jednoho. Po pravé straně ujel Matej Síkela a snažil se propasírovat touš mezi betony Tarkkiho. Ten se znovu ohlížel, nevěděl, zda se puk pod jeho výstrojí skutečně zastavil. To se tak stalo a nezměnil to ani Danišovský. Další slovenský forvard lehce zašťoural mezi betony finského gólmana, což se samozřejmě hostím nelíbilo a strhla se menší mela. Vylučovat se ale nebude.
     
    29:33
    Vlastimil Bilčík je na ledě, zakázané uvolnění liberecké farmy stěhuje hru před Tarkkiho.
     
    29:42
    Pakliže se podíváme na dnešní výsledky, tak bezgólový stav platí také v utkání Slavie, kde hraje lídr tabulky Havířov. V Edenu před okamžikem skončila úvodní třetina.
     
    30:26
    Po Jerglově nahození vybojoval Skořepa puk pro Dundáčka. Mladý jihlavský bek hned dával touš podél modré na Marcela, který ale nebyl v ideální střelecké pozici. Nakonec se dostal k nahození, které k Tarkkimu neprošlo.
     
    30:49
    Další zakázané uvolnění Benátek.
     
    31:14
    Albert Janele napřahoval od modré ke střele, jenže zlomil hůl. Ihned zamířil na střídačku a poté se zdálo, že hosté hráli chviličku v šesti, ale sudí žádný takový prohřešek neviděli.
     
    32:00
    Ani po 32 minutách stále nevidíme gól. Hra se oproti první třetině o chloupek zlepšila, ale hitparáda nějakých hezkých akcí nebo vyložených šancí to rozhodně není.
     
    32:40
    Dukla se při přechodu do útoku dopustila ofsajdu.
     
    32:55
    Oboustranné nepřesnosti se pojí rukou v ruce se zakázaným uvolněním. Toho se nyní dopustily Benátky.
     
    32:58
    Střela od modré v podání Marcela končí na hrudi Tarkkiho.
     
    33:06
    Skořepa se již sápal před brankou k odraženému puku, k dorážce mu chyběl zhruba metr.
     
    33:26
    Prokeš měl hodně štěstí, že jeho trošku riskantní přihrávku křížem před branku nezachytil napadající Jícha. Hned poté provedli hosté protiútok, který zastavil Kaláb s Kajínkem.
     
    34:00
    Další zakázané uvolnění hostí. Kdyby bylo gólů tolik do icingů, jistě by bylo na Horáckém zimním stadionu o mnoho více radosti.
     
    34:04
    Na Bilčíkovu střelu od modré dosáhl dvoumetrový gólman Mladé Boleslavi, který dnes lapá za partnerské Benátky nad Jizerou, a vyrazil jí.
     
    34:19
    Že by přišla změna bezgólového stavu? Dukla si poprvé od začátku druhé třetiny zahraje přesilovku, protože Jan Víšek podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    34:29
    Po střele Říhy, kterou vyrazil Tarkki, se kotouč dostal ven z pásma a poté až před Škarka.
     
    35:24
    Čtveřice hostí hodně agresívně napadá rozehrávku Dukly, která měla co dělat, aby se dostala z pásma. Nakonec se tak stalo a po rychlém kontru sklepl Čachotský puk na Diviše, na jehož křižnou přihrávku pásmem nedosáhl na pravém kruhu Zeman.
     
    36:19
    Přesilová hra se Dukle také nepodařila, takže Benátečtí jsou opět v plném počtu.
     
    36:51
    Puky domácím odskakují od hokejek, kombinace vázne. Dlužno říct, že na druhé straně je to hodně podobné.
     
    37:01
    Vrátka na trestné lavici Benátek jsou opět otevřená a nyní na ně směřuje Ivan Ďurač. Ten si odpyká dvě minuty, protože hráčská lavice hostí opět špatně střídala a Benáteckých bylo na ledě šest.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    37:11
    Po střele Kalába od modré skákal puk před brankou, kde chyběl Skořepovi k dorážce zhruba metr. Krátce poté trefil Kajínek nápřahem od modré clonícího soupeře.
     
    37:49
    To je až neuvěřitelné, co nyní Tarkki zneškodnil. V mlýnici před brankou si na něj nepřišel Březina ani další hráč Dukly. Kotouč nakonec vyjel kolem jeho levého betonu za branku.
     
    38:03
    Síly na ledě se srovnají pro nedovolené bránění Tomáše Kalába.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    38:36
    Před brankou se k dorážkám dostával Tomáš Čachotský a Josef Skořepa. První jmenovaný se dostal k puku, jenže u pravé tyčky Tarkkiho byl seknut Filipem Pyrochtou a vzápětí byl faulován také druhý jihlavský útočník, kterého podrazil Petr Kolmann.

    Pokračuje se ve hře čtyři domácích a tří hostí.

    Na vyloučení: 3-6.
     
    38:50
    Čachotský dával zpětnou přihrávku před branku na Zemana, kterého i vleže vychytal Tuomas Tarkki. No, finský gólman potvrzuje, že gólmanská škola země tisíců jezer je také vyhlášená.
     
    39:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    47,7 vteřiny před koncem druhého dějství konečně přichází na Horáckém zimním stadionu branka. Čachotský dostal puk na Diviše, který přihrál na modrou JIŘÍMU ŘÍHOVI a exbenátecký obránce posílá Duklu utěšenou ránou poprvé v této sezoně v základní hrací době do vedení. Jednoduše propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Richard Diviš, Tomáš Čachotský.
     
    39:12
    Pokračuje se při hře čtyř proti čtyřem
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině to také dlouho vypadalo, že branka nepadne. Šancí sice bylo o něco více, jenže produktivita vázla. Více práce měl gólman Tuomas Tarkki, který se proti domácím s blížícím se koncem třetiny překonával. Jenže právě v závěru třetiny hosté dvakrát zbytečně faulovali před brankou. ze hry čtyř proti čtyřem tak rázem byla přesilovka Dukly, a využitá. Bývalý bek Benátek Jiří Říha propálil vše, co mu stálo v cestě.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Domácí hrají v plném počtu a začíná jejich minutová přesilovka.
     
    41:01
    Až při návratu hostujícího plejera se Dukla dostala ke střele, kterou Kaláb posílal na branku, ale jeden z domácích jí tečoval do ochranné sítě.
     
    42:00
    Říha se ve spolupráci s Dundáčkem za brankou ubránili napadajícímu Janelemu a druhý jmenovaný bleskově rozehrál na spoluhráče. Po pravé straně si najel před Tarkkiho Danišovský, ovšem pokus o střelu mezi betony Fin přečetl.
     
    42:30
    Nyní se vysoký jihlavský útočník a loňský kapitán juniorky Slovanu Bratislava pokoušel před Tarkkim tečovat, ale důrazní beci hostí mu dali najevo, že takhle tedy rozhodně ne.
     
    43:30
    Individuálně to zkusil Tomáš Čachotský, jenž se po pravé straně prodral svojí typickou akcí až před Tarkkiho. V poslední chvíli byl ale rozhozen zákrokem obránce, jenž mu znemožnil zakončení.
     
    44:11
    Bilčík výborně zblokoval střelu Husy, čímž vyslal do úniku Skořepu. Ten z levého kruhu milimetrově našel před brankou Jergla, kterého z bezprostřední blízkosti vyčapal obrovitý Tarkki a Březina z nulového úhlu neměl moc šancí trefit klec.
     
    45:05
    Tak šance najednou přicházejí na obou stranách. Nejprve předvedl pár rychlých kroků Krejčí, který jako bek pálil z pravé strany jen těsně vedle bližší tyčky. Poté dělovku Mikliše od modré vyrazil výborně Jakub Škarek.
     
    45:30
    Na druhé straně zkoušel ujet obraně Stoklasa, ale přes několik hráčů se střelou ze středu pásma neprosadil.
     
    46:38
    Také Adam Zeman ukázal, že se pomalu dostává do formy, v jaké si ho fanoušci Dukly pamatují. Hezky si udělal prostor a natlačil se před branku, kde zkusil bekhendem zasunout puk k bližší tyči Tarkkiho. Neúspěšně. S dorážkou neuspěl ani Vlastimil Bilčík.
     
    47:29
    Střela od modré v podání Ondřeje Mikliše končí v zástěře Škarka.
     
    O stovku méně diváků než v předchozím utkání si v neatraktivním pondělním termínu našlo cestu na Horácký zimní stadion. Přesný počet je 1062 návštěvníků.
     
    47:50
    Benátečtí jsou nyní aktivnějším týmem, po dvou bulích před Škarkem se pokaždé dostali ke střele.
     
    47:56
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    A nyní se již hosté radují. RADEK PROKEŠ si vybruslil od modré blíže ke kruhům a napřáhl. Jeho střela změnila lehkou tečí jednoho z hráčů směr a zajela nad levý beton Škarka. Asistence: Filip Pyrochta.
     
    48:22
    Diviš si nejdříve našel odražený puk a ze středu útočného pásma ihned vystřelil. V cestě touše do svatyně stála zeď jménem Tarkki.
     
    48:47
    Hlavní sudí Kašík je samozřejmě součástí hry, což nyní pocítil i Jícha, který přebíral v levém rohu za brankou přihrávku Kajínka.
     
    49:11
    Skořepa číhal přesně mezi kruhy na puk, který také dostal. Bleskově vypálil, jenže Tarkki opět sáhl po kotouči a vyrazil jej, čímž zneškodnil jihlavskému útočníkovi gólovou radost.
     
    49:35
    Dukla zatlačila na okamžik soupeře, ovšem Kajínek od modré mířil těsně vedle a zblízka se k dorážce těsně nedostali Jergl s Březinou.
     
    50:30
    Nápřah od modré zkusil také Vlastimil Bilčík. Jeho pokus na bližší tyč ukryl Tarkki mezi betony.
     
    50:48
    Důrazný Danišovský odstrčil na modré od puku Janeleho, přesto u něj zůstali Benátečtí zásluhou obránce Mikliše.
     
    51:16
    Kroni Musliu získal na útočné modré kotouč. Bleskově se přesunul na levý kruh, odkud vypálil a Škarek musel zasahovat.. V týž okamžik dostává Patrik Danišovský dvě minuty za hákování.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    51:24
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovku přesně po osmi vteřinách. JAN PLODEK získal kotouč mezi kruhy po střele Volfa a tak zkušený hráč, jako je kapitán hostí, přesně věděl, kam vystřelit – přesně k levé tyči nad beton gólmana. Asistence: Lukáš Volf.
     
    52:25
    No, čas najednou pro domácí utíká hodně rychle. Na druhou stranu, pro hosty asi pomalu. Tak jako tak, bude se vhazovat před Tarkkim, protože se Benátky dopustily zakázaného uvolnění.
     
    52:32
    Ani další pokus Kajínka od modré neprošel přes hradbu těl.
     
    53:35
    Marcel se po pravé straně protáhl ke kruhu a zkusil střelu, kterou má ve své moci opět Tarkki. Finský gólman je dnes asi nejvýraznější postavou hostí.
     
    54:04
    Jícha už viděl, že mu před brankou najíždí Grebeňuk, proto mu směřoval přihrávku, kterou na poslední okamžik zblokoval Pyrochta.
     
    54:32
    Odražený puk si našel mezi kruhy Josef Skořepa. Trošku jej potáhl a zamířil na vyrážečku gólmana, která byla na místě.
     
    55:19
    Nedaří se domácím projít přes pozornou pětici hostí. Se srovnáním to bude mít Dukla přetěžké.
     
    55:41
    Tím spíš, že hra bude pokračovat před Škarkem, který raději kryje puk proti hráči soupeře.
     
    56:55
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Na Horáckém zimním stadionu je vymalováno. Tedy aspoň bodově. Kombinace Dukly v útočném pásmu byla hodně kostrbatá, čehož využili hosté k rychlému útoku. Na jeho konci byl JAN ORDOŠ, který přebral v útočném pásmu přihrávku od Krejčího, najel si před branku a zřejmě se trefil pod víko. Asistence: Daniel Krejčí.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:44
    Zdá se, že o osudu utkání je jednoznačně rozhodnuto. Dvougólový deficit bude Dukla při aktuálním zápasovém rozpoložení, kdy Tarkki pochytá i téměř nemožné, jen těžko dohánět.
     
    59:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Že by ještě přišla zápletka? Tuto situaci hosté trošku podcenili a po zásluze kapitulují. Zeman přistrčil puk před branku pro TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který snižuje na rozdíl jedné branky. Jenže do konce zápasu už zbývá jen 20,4 vteřiny. Asistence: Adam Zeman.
     
    59:50
    Škarek je venku z branky, ale probíhá souboj o puk za brankou Tarkkiho, odkud domácí gól rozhodně nedají.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina se stala Dukle osudnou. Ve 48. minutě totiž Radek Prokeš vyrovnal a za další čtyři minuty se trefil hostující kapitán Jan Plodek. Pro Jihlavu bylo ještě hůře v čase 56:55, protože třetí gól Benátek vsítil Jan Ordoš. Snížení domácího Tomáše Čachotského již přišlo pozdě, přesně 20,4 vteřiny před koncem. Hosté si tak domů odváží plné tři body a po utkáních na Kladně, doma se Slavii a v Jihlavě jich mají pět.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava doma nenavázala na výhru v prvním kole proti Prostějovu a podlehla Benátkám nad Jizerou 2:3, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:15:38)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 40. Říha (Diviš, Čachotský), 60. Čachotský (Zeman) – 48. Prokeš (Pyrochta), 52. Plodek (Volf), 57. Ordoš (Krejčí)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Kaláb, Bilčík, Říha, Grebeňuk, Dundáček, Marcel – Stoklasa, Skořepa, Jergl – Diviš, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Jícha, Březina – Síkela, Kondratěv, Danišovský.
    HC Benátky nad Jizerou: Tarkki (Kváča) – Krejčí, Kolmann, Mikliš, Pyrochta, Havlín, Kočí, Husa – Hrníčko, Plodek, Volf – Ordoš, Musil, Víšek – Ďurač, Hrabík, Bittner – Musliu, Janele (C), Prokeš.

    Rozhodčí: Kašík – Čížek, Křivohlavý

    Diváci: 1062
    bahis siteleri