Genk – Anderlecht 0:2 (kon.) | Lokeren – Standard 0:1 (kon.) | Oostende – Gent 1:0 (kon.)
konec
KV Oostende
1:0 (0:0)
KAA Gent
Neděle 18.09.2016, 20:00 • Versluys Arena, Oostende • Belgická liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (21:57:00)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:6.
     
    Je dobojováno! Oostende si připisuje důležité tři body v souboji se silným Gentem! V prvním poločase hrál hodně bojovný, ale férový fotbal! Oba týmy si vytvořily jednu velkou šanci. Gent mohl jít do vedení, ale N´Dongala hlavou minul! Na druhé straně vychytal Musonu vynikající Rinne! Ve druhé půli se dlouho čekalo na šanci! Rozhodující moment přišel v 65. minutě, kdy se prosadil Cyriac! Gent už se poté nedostal do velké možnost a domácí celek si pohlídal nejtěsnější možné vítězství!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Musona, přichází Godeau.
     
    90+3
    Ale udeřit mohlo na druhé straně! Z hranice pokutového území se do míče opřel Siani, jehož ránu vyrazil Rinne pouze před sebe, ale nikdo v červeném se nedostal k dorážce!
     
    90+2
    Domácí obránci vybojovali míč před pokutovým územím a okamžitě jej nakopli na druhou stranu hrací plochy. Gentu zbývá čas na jediný útok.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby se do rychlého protiútoku řítil Siani. S domácím fotbalistou se na poslední chvíli vrátil obránce Gershon, který před ním uzmul míč.
     
    88
    Domácí fandové si ze závěru dnešního střetnutí udělali velkou párty! Fanoušci na tribunách hlasitě zpívají a poskakují! Domácím se musí hrát opravdu skvěle!
     
    87
    Gent zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl do klubka hlavičkářů, kde si jej ve vzduchu našel domácí obránce.
     
    86
    Oostende zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se od jednoho z obránců odrazil na malé vápno, kde se po míči natahoval Siani, ale na dlouhou nohu jej pouze prodloužil k Rinnemu.
     
    85
    Musona spěchal do otevřené obrany Gentu, do pokutového území mu nabíhal osamocený spoluhráč, ale smolař dnešního utkání centrem trefil jen clonícího obránce.
     
    84
    A když už se hosté probojují do pokutového území Oostende, narazí na připraveného Proto. Domácí brankář vyrazil z brankové čáry a došel si pro míč.
     
    83
    Oostende stále dokáže brzdit ofenzivní choutky hostujících fotbalistů. Domácí drží míč na polovině soupeře. Gent má obrovské problémy s přechodem do útoku.
     
    82
    Další žlutá karta na straně domácího celku! Hlavní rozhodčí tentokrát odměnil nedovolený zákrok střídajícího Vandendriesscheho.
     
    81
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází El Ghanassy, přichází Canesin.
     
    80
    Domácí stoper Tomašević zastavil nedovoleným zákrokem slibně se rozvíjející útok Gentu a za svůj faul vidí žlutou kartu!
     
    79
    Na druhou stranu pospíchal s míčem na kopačce aktivní Musona. Středopolař domácího celku se hnal do otevřené obrany Gentu, ale nakonec pokazil centr a odevzdal míč soupeři.
     
    78
    Jéremy Perbet centroval z pravé stran do pokutového území. Centr střídajícího fotbalisty byl příliš krátký a Tomašević jej odkopl jako třešinku na dortu.
     
    77
    Tomašević pohlídal dlouhou přihrávku na pravou stranu a nepustil k míči rozběhnutého soupeře. Domácí budou vhazovat na vlastní polovině.
     
    76
    Gentu se hodně rychle krátí čas na vstřelení vyrovnávací branky. Hosté se navíc drží hodně daleko od branky Oostende. Fotbalisté v červeném kontrolují vývoj utkání.
     
    75
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází N´Dongala, přichází Perbet.
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Cyriac, přichází Vandendriessche.
     
    74
    Renato Neto přišel o míč ve středu hrací plochy. Hosté okamžitě přenesli míč na Coulibalyho, který se ani nepustil do hlavičkového souboje s Tomaševićem. Domácí stoper měl snadnou práci.
     
    73
    Gent začíná přikládat pod kotlem! Do otevřené obrany Oostende se řítil Coulibaly. Hostujícímu útočníkovi dnes nejspíše není přáno, jeden z obránců se totiž stihl vrátit.
     
    72
    Hosté si vypracovali standardní situaci. Na centrovaný míč si naskočil Gershon, ale jeho hlavička ze značky pokutového kopu zamířila mimo branku!
     
    70
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Schoofs, přichází Esiti.
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Saief, přichází Davidazde.
     
    69
    Coulibaly postupoval s míčem po pravé straně do pokutového území. Jeden z obránců jej ale dobře pohlídal a vytlačil jej i s míčem za brankovou čáru. Domácí budou rozehrávat od branky.
     
    68
    Na druhé straně se do zakončení prodral N´Dongala. Ani pokus hostujícího útočníka nezamířil do branky! Brankář Oostende zatím může zůstat klidný.
     
    67
    Domácí jsou po vstřelení branky na koni! Před Rineho přilétl další centr, ale brankář hostujícího celku tentokrát nemusel zasahovat. Hlavička z velké dálky totiž nemířila mezi tři tyče.
    65. CYRIAC Gohi Bi - 1:0
     
    65
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Je to tady! Domácí se ujímají vedení! CYRIAC GOHI BI si sběhl na vysokou přihrávku za obranu Gentu, zpracoval si míč a propálil bezmocného Rinneho! Pro hosty je to jako blesk z čistého nebe!
     
    64
    Stejný hráč se o několik sekund později postaral o střelecký pokus. El Ghanassy si navedl míč na hranici pokutového území, jenže pravačkou poslal balón mezi diváky.
     
    63
    Před branku hostujícího celku přilétl další centr z levé strany. El Ghanassy tentokrát poslal míč na značku pokutového kopu, kde ale nebyl nikdo z hlavičkářů v červeném.
     
    62
    Capon pospíchal po pravé straně za přihrávkou na polovinu soupeře. Ani rychlostně dobře vybavený obránce Oostende nedostihl prudkou přihrávku na hrací ploše.
     
    61
    Siani centroval z levé strany do pokutového území Gentu. Míč směřoval na bližší tyč, kde stál jen připravený obránce Nielsen. Gent se ubránil dalšímu ataku domácích.
     
    60
    Je za námi hodina hry a my stále čekáme na úvodní branku dnešního zápasu. Ani jeden z týmů se nedostává do šancí, obě obrany dělají svým trenérům radost.
     
    59
    N´Dongala se znovu prodíral připravenou obranou domácího celku. Aktivní útočník Gentu se ani tentokrát neprobil za dlouhým nákopem.
     
    58
    Marušić se hnal za přihrávkou na levou stranu. Domácí fotbalista už se blížil do pokutového území, avšak těsně před jeho hranicí mu vracející se obránce ukopl míč od nohy.
     
    57
    Centr do pokutového území vyslal El Ghanassy. Na pobídku domácího fotbalisty si brousil zuby Cyriac, jenže před útočníkem Oostende vyhlavičkoval míč ze šestnáctky Mitrović.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Jonckheere (KV Oostende).
     
    55
    Coulibaly spěchal za odraženým míčem do pokutového území. Hostující útočník jej ale na malém vápně zasáhl jen stehnem, od nějž se míč odrazil do autu.
     
    54
    Schoofs prodlužoval míč do pokutového území. Balón se sklouzl po mokrém trávníku až do rukavic připraveného brankáře. I ve druhém poločase se hraje za vytrvalého povzbuzování fanoušků.
     
    53
    Rohový kop zahrávali také hosté. Ani z centru před branku Oostende nevzešlo nebezpečí pro brankáře. Na hrací ploše stále dominují vynikající obrany.
     
    52
    Cyriac se dohadoval s rozhodčím o rohovém kopu tak dlouho, až se jej dočkal. Oostende si ale nevypracovalo šanci ani z tohoto rohu. Obrana Gentu je zatím stoprocentní.
     
    51
    Na druhé straně sprintoval za dlouhou přihrávkou aktivní Coulibaly. Ani útočník hostujícího celku se do velké šance neprohnal, odražený míč pohlídala domácí obrana.
     
    50
    Za obranu Gentu sprintoval Cyriac. Útočník domácího celku se efektní kličkou zbavil obránce, ale poté upadl a míč mu utekl do zámezí. Rinne bude odkopávat od branky.
     
    49
    El Ghanassy vyslal centr s velkým množstvím rotace. Míč se stáčel na zadní tyč, ale jeden z obránců Gentu jej hlavou prodloužil na rohový kop.
     
    48
    Renato Neto se chytře natlačil před obránce Gentu a nechal se faulovat v blízkosti pokutového území. Oostende bude rozehrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    47
    Hostující obránce Mitrović zůstává ležet na trávníku po jednom ze soubojů ve středu hrací plochy. Podle všeho ale bude schopen pokračovat v utkání.
     
    46
    Oostende zahájilo druhý poločas dnešního utkání výkopem. Domácí se okamžitě hnali do útoku, nicméně přihrávku podél pravé postranní čáry srazil na aut Foket.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Šlágr belgické ligy zatím nabízí průměrný fotbal. Mnohem aktivnějším týmem byl v prvním poločase hostující Gent. Největší šanci hostů však zahodil N´Dongala, který hlavou netrefil zařízení! Na druhé straně mohl otevřít skóre Musona, ale proti jeho ráně se vytáhl brankář Rinne. Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Gent v závěru prvního poločasu kombinuje na polovině hrací plochy. Nikdo z fotbalistů v červených dresech rozehrávku hostujícího celku neatakuje.
     
    44
    Oostende vyrazilo do rychlého protiútoku. Akci domácího celku po pravé straně táhl Capon, ale ani krajní obránce Oostende nenašel recept na koncentrovanou defenzívu Gentu.
     
    43
    Brankář Proto přečetl úmysl hostujících fotbalistů, vyrazil z brankové čáry mezi hlavičkáře a došel si pro vysoký centr. Domácí brankář dnes chytá ve velké pohodě.
     
    42
    Na stadionu zatím panuje dobrá atmosféra! Fanouškovské tábory obou celků podporují svůj klub hlasitými chorály. Gent si vybojoval další rohový kop.
     
    41
    Exekuce přímého kopu se chopil Coulibaly. Hostující útočník chtěl vyslat prudký centr, ale míč z jeho kopačky se zastavil hned u prvního bránícího hráče.
     
    40
    Tomašević u postranní čáry nedovoleně atakoval unikajícího N´Dongalu a může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Hosté ale budou zahrávat přímý kop.
     
    39
    Hosté zahrávali rohový kop. Gent se pokusil sehrát nacvičený signál. Renato Neto centroval před domácí branku, ale ani tentokrát se nikdo ve žlutém nedostal k zakončení.
     
    38
    Rinne zahrál na nervy hostujících fanoušků. Nielsen vrátil svému brankáři míč malou domů, ale Rinne při změně směru podklouzl. Naštěstí pro Gent nikdo v červeném míč nedostihl.
     
    37
    Gent se nastěhoval před pokutové území Oostende. Hostující fotbalisté stále hledají skulinky v domácí obraně, ale kvarteto obránců, řízeno Tomaševićem, pracuje na výbornou.
    36. Musonova obrovská šance
     
    36
    Musona zahodil obrovskou možnost na vstřelení branky! Domácí fotbalista si zpracoval přihrávku do pokutového území, ale prudkou střelou nechal vyniknout brankáře Gentu!
     
    35
    Obraz hry je stále stejný. Domácí se sice snaží prodrat na polovinu Gentu, ale obrana hostujícího celku jim nedává potřebný prostor.
     
    34
    Hostující trenér pronesl několik neslušných slovíček směrem k hlavnímu rozhodčímu. Arbitr dnešního klání trenéra Gentu upozornil, že jeho chování tolerovat nebude.
     
    33
    Coulibaly se hnal za odraženým míčem, jenže v souboji s Bossaertsem přišlápl domácímu fotbalistovi nohu a hlavní rozhodčí mu bez váhání odpískal útočná faul.
     
    32
    Tempo hry není v prvním poločase nikterak závratné. Ani jeden z týmů si nevytvořil výraznou herní převahu. Fotbalisté Gentu znovu kombinují s míčem na vlastní polovině.
     
    31
    Snad poprvé v utkání si na míč sáhl brankář Rinne. Hostující brankář vyrazil z brankové čáry a stáhl do rukavic vysoký centr. Brankáři Gentu výrazně pomohl spoluhráč Mitrović.
     
    30
    N´Dongala se přiřítil do pokutového území Oostende. Hostující útočník se s míčem dostal až na brankovou čáru, odkud ještě přihrával pod sebe, ale našel jen obránce domácího celku.
     
    29
    Coulibaly svedl hlavičkový souboj s Bossaertsem. Hostující útočník zasáhl ve výskoku míč rukou a hlavní rozhodčí odpískal přímý kop ve prospěch Oostende.
     
    28
    El Ghanassy si udělal prostor k zakončení! Domácí útočník se natlačil do pokutového území a z jeho hranice vyslal střelu levačkou. Ani jeho rána nemířila mezi tři tyče.
     
    27
    Domácí se po delší době podívali na polovinu Gentu. Ani jeden z útočníků ale nenašel recept na připravenou obranu a Gent už opět kombinuje na polovině hřiště.
     
    26
    Gent se řítil do otevřené obrany domácího celku. Coulibaly si naběhl za rozestoupené stopery Oostende, ale prudkou přihrávkou byl překvapen a nedokázal si míč zpracovat.
     
    25
    Centr od rohového praporku se snesl na hranici pokutového území. Nikdo z hráčů ve žlutém nestačil nasměrovat míč mezi tři tyče, obrana Oostende se znovu ubránila.
     
    24
    N´Dongala se hnal za další dlouhou přihrávkou do pokutového území. Hostující útočník si přihrávku tentokrát nedokázal zpracovat a vybojoval pouze rohový kop.
     
    23
    Mitrović odvrátil nebezpečný centr do pokutového území Gentu. Obránce hostujícího celku vyhlavičkoval balón před nabíhajícím útočníkem Oostende.
     
    22
    Capon potáhl míč vpřed podél pravé postranní čáry. Ještě před hranicí pokutového území o něj ale přišel. Hosté budou vhazovat na vlastní polovině. Hraje se hodně opatrně.
     
    21
    Na druhé straně se k zakončení prodral Musona. Domácí fotbalista střílel ze značky pokutového kopu, jenže ani jeho projektil netrefil zařízení.
     
    20
    První nebezpečná situace dnešního utkání! N´Dongala si na zadní tyči naběhl na centr z levé strany, ale hlavičku nasměroval vedle branky!
     
    19
    Tomašević potáhl míč na polovinu soupeře, ale ihned za půlící čárou o něj přišel. Stoper Gershon poté vyčkal s rozehrávkou, ale ani on nebyl přesný.
     
    15
    Saief odcentroval do pokutového území, kam si nabíhal N´Dongala. Druhý jmenovaný sice na vysoký centr doskočil, ale temenem hlavy jej pouze prodloužil za sebe.
     
    14
    Zatím se hraje hodně opatrně! Ani jeden z týmů si netroufá ne střelu z dálky. Na trávníku kralují obě obrany. Po nedovoleném zákroku Nielsena budou rozehrávat domácí.
     
    13
    Za dlouhou přihrávkou mezi obránce Gentu sprintoval Marušić. Domácí křídelník sice dýchal Gershonovi na záda, ale zkušený stoper ve službách Gentu situaci ustál.
     
    12
    Hosté zahrávali standardní situaci v blízkosti pokutového území. Její exekuce se chopil Saief. Centr krajního záložníka Gentu ale nenašel nikoho z hostujících hlavičkářů.
     
    11
    Oostende zahrávalo přímý kop ze své poloviny. Domácí celek se sice podíval před pokutové území Gentu, ale nikdo v červeném dresu nenašel skulinku v obraně hostů.
     
    10
    Ani z další akce domácího celku nebezpečí pro Rinneho nevzejde. Kolmice mezi obránci Gentu mířila do území nikoho a brankář Gentu si nikým neatakován došel pro míč.
     
    9
    Oostende zahrávalo rohový kop. Centr od rohového praporku vyslal do pokutového území El Ghanassy. Obrana Gentu byla připravená a nebezpečí odvrátila.
     
    8
    Saief obdržel přihrávku na levou stranu, kde měl moře volného prostoru. Krajní záložník Gentu ale zhatil nadějnou akci špatným převzetím míče. Saief si totiž pomohl rukou.
     
    7
    N´Dongala se s míčem dral do pokutového území domácího celku. Útočník Gentu roztančil svého strážce, ale už nedokázal odcentrovat na někoho ze spoluhráčů.
     
    6
    Dlouhou přihrávku na osamoceného Coulibalyho přečetl obránce Tomašević. Domácí stoper včas vystoupil a odhlavičkoval míč do bezpečí. Gent se ale udržel u míče.
     
    5
    Na levé straně táhl míč vpřed hostující Saief. Krajní záložník Gentu si však netroufl na kličku a raději přihrál míč zpět Netovi. Gent stále drží míč na polovině soupeře.
     
    4
    Proto nakopl míč na polovinu hrací plochy, kde se do hlavičkového souboje pustil Siani. Záložník Oostende se k balónu nedostal přes důrazného Gershona.
     
    3
    Za dlouhou přihrávkou na pravou stranu sprintoval obránce Mitrović. Krajní bek Gentu sice rozkmital své rychlé nohy, ale míč se po mokrém trávníku svezl do zámezí.
     
    2
    Milić si píchl míč mezi dva hráče Gentu. Jeho individuální průnik středem hrací plochy domácímu celku ovoce nepřinesl. Obrana Gentu si počínala dobře a vybojovala balón.
     
    1
    Hosté obstarali úvodní výkop dnešního zápasu. Gent se okamžitě vydal do útoku. Průnik Mitroviće po po pravé straně zastavili domácí hned za polovinou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí už přivádí aktéry dnešního zápasu na hrací plochu. Oostende nastoupí v červeném, zatímco Gent zvolil žlutou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Proto – Capon, Tomašević, Milić, Bossaerts, Siani, Jonckheere, Marušić, Cyriac, El Ghanassy, Musona
    Náhradníci: Antunes, Berrier, Ovono, Conté, Vandendriessche, Godeau, Canesin

    KAA Gent: Rinne – Gershon, Mitrović, Nielsen, Miličević, Neto, Saief, Schoofs, Foket, Coulibaly, N´Dongala
    Náhradníci: Davidzada, Kujović, van der Bruggen, Thoelen, Asare

    Rozhodčí: Smet – Walschap, Gilon.
     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    19.5.2016 Oostende – Gent 0:1
    15.4.2016 Gent – Oostende 2:0
    21.2.2016 Oostende – Gent 5:2
    24.10.2015 Gent – Oostende 2:2
     
    KV Oostende

    Oostende po šesti kolech drží devátou pozici! Oostende v nich vybojovalo deset bodů! Hodně silné je hlavně na domácí půdě, kde vybojovalo maximální počet bodů! Ze třech zápasů před svými fanoušky totiž Oostende vybojovalo devět bodů! V minulém kole ale Oostende překvapivě padlo na půdě Eupenu 2:1!
     
    Gent

    Gent vstoupil do nového ročníku nejvyšší belgické soutěže ve velké pohodě! V šesti zápasech vybojoval dvanáct bodů a drží třetí příčku ligové tabulky! Na hřištích soupeřů to ale zatím není žádná sláva, tři zápasy a tři remízy! V minulém kole Gent hostil Lokeren a před svými fanoušky zvítězil 3:0! V týdnu Gent vstoupil do základní skupiny Evropské ligy! Na půdě Bragy uhrál remízu 1:1!
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi KV Oostende a KAA Gent! Úvodní výkop je stanoven na 20:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 65. Cyriac

    Karty:   56. Jonckheere (OOS), 80. Tomašević (OOS), 82. Vandendriessche (OOS)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:6.
    KV Oostende: Proto – Capon, Tomašević, Bossaerts, Milić – Jonckheere, Siani – Marušić, Musona, El Ghanassy – Cyriac
    Náhradníci: Antunes, Berrier, Ovono, Conté, Vandendriessche, Godeau, Canesin

    KAA Gent: Rinne – Nielsen, Gershon, Mitrović – Foket, Neto, Schoofs, Saief – N´Dongala, Coulibaly, Miličević
    Náhradníci: Davidzada, Kujović, van der Bruggen, Thoelen, Asare

    Rozhodčí: Smet – Walschap, Gilon
    bahis siteleri