St. Pölten – Rapid 1:1 (kon.) | Austria – Admira 1:2 (kon.) | Sturm Graz – Wolfsberger 3:0 (kon.)
Mattersburg – Ried 1:1 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
1:2 (1:1)
FC Admira Wacker Mödling
Sobota 24.09.2016, 18:30 • Franz Horr Stadion, Vídeň • Rakouská Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý večer! Čtyřmi zápasy dnes pokračuje rakouská Tipico Bundesliga a nás čeká utkání pátého s osmým týmem tabulky.Na domácí půdě se tedy představí FK Austria Vídeň, která přivítá celek FC Admira Wacker Mödling. Přeji příjemný fotbalový zážitek.
     
    FK AUSTRIA VÍDEŇ

    Jeden z nejtradičnějších rakouských týmů zatím nezažívá sezónu podle svých představ. Z osmi zápasů má totiž jen čtyři vítězství a třináct bodů, což stačí na již zmiňované páté místo tabulky. Největším problémem Austrie je defenzíva, která inkasovala již 16 branek a to znamená dělené předposlední místo v této statistice. Na domácí půdě však vídeňský celek zvítězil ve třech ze čtyř odehraných střetnutí.

    Poslední odehrané zápasy

    21.9.2016 First Vienna – Austria 1:3 pp. (pohár)
    18.9.2016 Salcburk – Austria 4:1
    15.9.2016 Astra Giurgiu – Austria 2:3 (Evropská liga)
    10.9.2016 Austria – Wolfsberger 4:1
    28.8.2016 Ried – Austria 1:1
     
    FC ADMIRA WACKER MÖDLING

    Hosté jsou na tom ještě o poznání hůře než domácí. Admira má za sebou rovněž osm utkání, ale na svém kontě pouze šest bodů za dvě vítězství. Navíc hosté inkasovali celkem 20 branek a to je nejvyšší číslo ze všech týmů rakouské ligy. Z posledních tří ligových utkání Admira prohrála ve všech případech a k tomu má z těchto zápasů tristní skóre 0:12! Velké trápení pak potvrzují jen čtyři vstřelené branky.

    Poslední odehrané zápasy

    21.9.2016 Ritznig – Admira 1:3 (pohár)
    17.9.2016 Admira – Graz 0:3
    11.9.2016 Admira – Salcburk 0:4
    27.8.2016 Wolfsberger – Admira 5:0
    20.8.2016 Admira – Ried 1:0
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    7.5.2016 Austria – Admira 3:1
    2.3.2016 Admira – Austria 0:3
    21.11.2015 Austria – Admira 1.1
    29.8.2015 Admira – Austria 0:1
    20.5.2015 Austria – Admira 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Almer – Larsen, Rotpuller, Filipović, Salamon – Holzhauser, Serbest – Venuto, Grünwald, Tajouri – Friesenbichler
    Náhradníci: Pentz – Gluhakovic, Vukojević, Kayode, Kvasina, Martschinko, Peres

    FC Admira Wacker Mödling: Leitner – Zwierschitz, Lackner, Wostry, Wessely – Ebner, Toth – Sax, Knasmüllner, Starkl – Monschein
    Náhradníci: Kuttin – Strauss, Vastić, Grozurek, Schmidt, Bajrami, Spiridonović

    Rozhodčí: Heiß – Staudinger, Brandner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první minutě zápasu si hosté vypracoval slibnou standardní situaci. Po centru Knasmüllnera hlavičkoval Lackner, nicméně míč si to namířil poměrně vysoko nad bránu.
     
    2
    Tentokrát byl nedovoleně atakován domácí Rotupller. Na rozdíl od hostů budou domácí zahrávat volný kop ještě z vlastní poloviny.
     
    3
    Austria momentálně kontroluje hru a snaží se postupným útokem najít mezeru v dobře postavené jedenáctce soupeře.
     
    4
    Atak domácích vypadal velmi nadějně, když došlo k roztažení hry na volnou levou stranu, avšak do vápna nepřilétl ani jeden centr a už je z toho zase jen postupný útok.
     
    4
    Teď ale přišla obrovská šance domácích! Po centru z pravé strany hlavou skvěle trkl Friesenbichler a Leitner měl co dělat, aby míč vytěsnil aspoň na břevno!
    4. Hlavičku Friesenbichlera (AUV) vytáhl Leitner (TRK) na břevno
     
    5
    Rohový kop vídeňského celku nepřinesl další nebezpečí a pomalu se tak dopředu mohou vydat hosté.
     
    6
    Admira sice zavítala na útočnou polovinu, ale záhy po přechodu přes půlící čáru její akce skončila. Domácí mají jednoznačně více ze hry.
     
    7
    Domácí se opět snažili vymyslet něco zajímavého, ale na levé straně tentokrát nebylo volné místo k finální přihrávce do vápna.
     
    9
    Důrazný Rotpuller si vůbec nebral servítky a u postranní čáry trochu naložil soupeři. I díky tomu vybojoval vhazování pro domácí tým.
     
    10
    Hosté špatně bránili v pokutovém území a div, že se Friesenbichler nedostal k zakončení. Po otočce mu byl míč odkopnut až k půlící čáře.
     
    11
    Ale nyní už registrujeme další zakončení. Po vhazování v hloubi útočné poloviny dostali domácí míč na hranici šestnáctky a Friesenbichler dokázal vypálit. Slabé zakončení si Leitner pohlídal.
     
    12
    Na druhé straně se při brejku snažil prosadit Monschein, ale dva vracející se beci Austrie odvedli skvělou práci.
     
    13
    Admira právě vstřelila branku!
    Hosté jdou zcela překvapivě do vedení! Defenzíva Austrie nyní zcela propadla a nechala Monschein přenést hru ke zcela volnému MAXIMILIANU SAXOVI. Ten běžel zleva sám na Almera a šikovným dloubáčkem překonal rakouského reprezentačního brankáře.
    13. Maximilian SAX - 0:1
     
    15
    Značně rozhození hráči domácího celku se nyní nemohou dostat přes střed hřiště. Navíc je jednomu z nich pískán nedovolený zákrok.
     
    16
    A tak registrujeme zakončení hostů! Míč na střelu zpoza vápna si nachystal Knasmüllner, nicméně jeho pokus si to namířil vysoko nad bránu.
     
    18
    Teď to pro domácí vypadalo o něco lépe. Venuto si vlevo šikovně zaběhl za obranu soupeře a vybojoval aspoň rohový kop.
     
    19
    Centr od rohového praporku byl odvrácen za velké vápno, avšak poté se Sax provinil proti pravidlům, když hned dvakrát atakoval Salamona. Zajímavá standardní situace.
     
    20
    Rozehrání volného kopu se chopil Grünwald, nicméně jeho technická střela šla do místa, kde stál pozorný Leitner.
     
    21
    Další standardní situací Austrie byl rohový kop a Leitner musel znovu na trávník. Friesenbichler proti přesile získal míč a posunul ho ke Grünwaldovi. Ten našel opět jen náruče hostujícího brankáře.
     
    22
    Aktivita domácích se stupňuje. Do vápna před Leitnerem přilétl další centr od rohového praporku, avšak po chvíli je pískán faul Tarkana Serbesta.
     
    24
    Na pravé straně se přes tři soupeře pokusil prodrat Friessenbchler. Ztratil však míč a Serbest musel znovu faulovat.
     
    25
    Od vstřelené branky jsou však hosté v ofenzívě naprosto marní. Už několik minut se nedostali trochu blíže k Almerově bráně.
     
    26
    Christoph Monschein si chtěl vymodlit pokutový kop. FIlipović ho totiž v souboji důrazně odstavil a Monschein na trávník odpadl jako moucha. Sudí zůstává klidný.
     
    27
    Po delší době jsme byli svědky střeleckého pokusu. Aktivní Alexander Grünwald však míč nakopl tak, že ohrozil spíše fanoušky za Leitnerovou bránou.
     
    28
    Dobrá prúniková přihrávka na levé straně sice našla jednoho z domácích, avšak následný centr byl velmi nepřesný a letěl jen k hranici šestnáctky.
     
    29
    Už potřetí v poměrně krátkém časovém úseku zastavoval akci hosté Serbest. V tomto případě mu již sudí důrazně domlouvá.
     
    30
    Lucas Venuto se dobře uvolnil na pravé straně a asistent rozhodčího správně odmával faul jednoho z hostů. Následný centr z volného kopu však končí jen u Leitnera.
     
    31
    Velmi slibná šance Austrie. Zřejmě to byl Friesenbichler, který se na přední tyči natlačil před beka a dokázal hlavičkovat. Míč letěl pár decimetrů vedle.
     
    32
    Lukas Rotpuller (AUV) v hlavičkovém souboji rukou zasáhl hlavu soupeře a odměnou mu je žlutá karta.
     
    34
    Pomalu se blíží závěrečná desetiminutovka prvního poločasu a domácí se ne a ne dostat do gólové šance. Další přihrávka končí jen u Leitnera.
     
    35
    Larsen hodně podcenil souboj u postranní čáry a Starkl díky tomu mohl zaútočit do otevřenější obrany. Celou akci však zpomalil a jeho následný centr byl navíc příliš dlouhý.
     
    36
    Po centru zleva se míč v pokutovém území Admiry dostal k jednomu z domácích. Ten pálil z otočky, nicméně tvrdým projektilem trefil jen blokujícího soupeře.
     
    36
    Austria právě vstřelila branku!
    Nyní už se ale domácí tým prosazuje a máme vyrovnáno! Venuto to na levé straně udělal naprosto fantasticky, když se manévrem zbavil soupeře a poté odcentroval přesně do míst, kam si sbíhal ISMAEL TAJOURI, jenž nataženou nohou ve vzduchu usměrnil míč za Leitnerova záda.
    36. Ismael TAJOURI - 1:1
     
    38
    Nevýraznou hru svého týmu se pokusil vylepšit Dominik Starkl, nicméně jeho důraz byl přes čáru a výsledkem je faul na Petara Filipoviće.
     
    39
    Wessely si našel prostor na levé straně a snažil se odcentrovat přes bránícího Venuta. Toho míč trefil do ruky a zdá se, že domácí záložník bude potřebovat ošetření.
     
    40
    Míč se dostal do středu hřiště a hlavní rozhodčí zastavuje hru. Dojde totiž ke zmiňovanému ošetření Lucase Venuta.
     
    41
    Teď už se zase pokračuje a i Venuto se zapojuje do ofenzivně laděné akce domácího celku.
     
    43
    Velmi kvalitní centr na zadní tyč propadl až k Venutovi, jenž pokračuje v dobře vypadající akci domácího týmu. Uvidíme, co šikovný záložník vymyslí.
     
    44
    Jenže Austria ztratila míč a dopředu se vyřítili hosté. Akce vypadala podobně jako v případě úvodní branky, ale tentokrát šel míč do vápna na Monscheina a ten skončil na trávníku. Ani teď sudí penaltu nepíská.
     
    45
    Monschein se nyní nerozpakoval s nějakou kombinací a vypálil zpoza pokutového území. Almerovu bránu ale hodně přestřelil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Nastavení nepřineslo nic zajímavého a první půle je tedy u konce. Jednoznačně více ze hry měla Austria, nicméně po brejku ve 13. minutě skóre otevřel hostující Maximilian Sax a domácí se dlouho ne a ne prosadit. Nakonec však Venuto ve 36. minutě rozjel výbornou akci a Ismael Tajouri se postaral o vyrovnání. Do kabin se jde tedy za vyrovnaného stavu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí tým do druhé půle vstoupil aktivně a po zajímavém centru vybojoval rohový kop. S tím už si hosté v pohodě poradili.
     
    47
    Další nebezpečná akce Austrie! Venuto našel centrem z pravé strany Friesenbichlera, avšak ten zakončoval jen ramenem a míč letěl mimo tři tyče.
     
    48
    Aktivita domácích vůbec neutichá. Hosté si zatím v druhém poločase vůbec nevědí rady.
     
    50
    Výborná akce Tajouriho! Domácí záložník se skvěle uvolnil na levé straně a kříznou ranou donutil Leitnera ke kvalitnímu zákroku.
    50. Pěkná akce Ismaela Tajouriho (AUV)
     
    52
    Znovu mají míč domácí borci, kteří však tentokrát kombinují jen u půlící čáry. Uvidíme, zda se dostanou blíže k Leitnerovi.
     
    53
    Nepodařilo se a na druhé straně musel Rotpuller zastavit prúnik jednoho z hostů. Vzhledem k tomu, že už má žlutou kartu, jednalo se o velmi riskantní zákrok.
     
    54
    Ze standardní situace z velmi dobré vzdálenosti hosté vůbec nic nevytěžili. Hra se naopak rychle přesunula na druhou stranu hřiště a Austria má rohový kop.
     
    55
    Holzhauser zatočil centr až příliš do brány a Leitner jej v pohodě lapil do rukavic. Následný rychlý přechod do útoku končí faulem na Saxe.
     
    56
    Míč si na místo provinění domácího hráče postavil Toth, nicméně jeho pokus o obstřel zdi dolétl přesně do Almerovy náruče.
     
    58
    Domácí postupným útokem prošli až do pokutového území soupeře. Aktivní Venuto se snažil přihrát před Leitnera, avšak jeho snaha končí rohem.
     
    59
    Rohový kop Austrie byl zahrán opravdu velmi špatně. Následoval rychlý brejk, při kterém si ale Lackner sám před brankářem ukopl míč do zámezí.
     
    60
    Lehce přemotivovaný Friesenbichler hodně tvrdě zajel do unikajícího soupeře. Žlutá karta a volný kop pro Admiru.
     
    61
    Hosté poprvé střídají. Na hřiště se vydává Eldis Bajrami, jenž nahradil Dominika Starkla.
     
    63
    Admira právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná chyba domácího týmu a Admira jde podruhé v utkání do vedení! Brankář Almer vyběhl daleko z brány a chtěl odkopnout míč do bezpečí, jenže místo toho trefil napadajícího CHRISTOPHA MONSCHEINA, od kterého se kulatý předmět odrazil před prázdnou svatyni Austrie. Monschein už měl posléze velmi jednoduchou práci.
    63. Christoph MONSCHEIN - 1:2
     
    65
    Monschein byl v souboji sevřen mezi dva protihráče a zůstává ležet na trávníku. Okamžitě jsou k němu přivolání doktoři.
     
    66
    Během ošetřování faulovaného Monscheina domácí poprvé střídají. Změnit nepříznivý stav přichází Olarenwaju Kayode, který zaujme místo Raphaela Holzhausera.
     
    67
    Pro domácí mohlo být ještě hůře. Aktivní Monschein si pohlídal ofsajdovou hranici a zleva šel na Almera. Neměl rychlost a tak musel zvolit střelu, jež nebyla přesná.
     
    69
    Domácí se ne a ne dostat zpátky do zápasu. Jejich kombinace na útočné polovině momentálně postrádá nápad a moment překvapení.
     
    71
    Druhá změna v sestavě Admiry. Christoph Monschein má odpracováno a na hřiště místo něj vbíhá Patrick Schmidt.
     
    72
    Hraje se převážně ve středu hřiště. To vyhovuje především hostům, kteří se budou snažit "ukopat" zápas při tomto stavu.
     
    74
    Hodně jedovatý přízemní centr teď na Leitnerovu bránu vyslal Tajouri. Míč však bez teče proskákal pouze vedle tyče.
     
    75
    Je před námi poslední čtvrthodina řádné hrací doby. Austria se drží na útočné polovině, avšak zatím se ne a ne probít k zakončení.
     
    76
    Místo ohrožení Leitnera přichází střela na domácího brankáře. Schmidt se uvedl zajímavým pokusem mířeným na zadní tyč, avšak minul.
     
    77
    Nedovolený zákrok soupeře se pokusil vykoledovat Friesenbichler. Na trávníku se sice ocitl, ale hlavní rozhodčí faul nepíská.
     
    78
    Také domácí podruhé střídají. Ze hřiště odchází jediný střele Austrie, Ismael Tajouri, kterého nahradí Felipe Pires.
     
    80
    Obrovská šance na vyrovnání! Kayode se zjevil za defenzívou Admiry, avšak křížnou střelu na zadní tyč vůbec nezvládl a poslal míč v tutovce mimo.
    80. Kayode pohrdl šancí na vyrovnání
     
    81
    S blížícím se koncem zápasu se na kopačky domácích dostává nervozita. Prohru dnes opravdu téměř nikdo nečekal a jednalo by se tak o nepříjemnou ztrátu.
     
    83
    Zahrozit nyní navíc dokázal Maximilan Sax, jenž po vhazování obdržel míč za pokutové území. Technickou ranou docela o dost minul.
     
    84
    Austria pracně vybojovala rohový kop, nicméně po něm míč letí až na polovinu domácího celku, který tak musí začít hodně daleko od Laitnerovy brány.
     
    85
    Stále se domácí fotbalisté ne a ne dostat od poloviny hřiště. Následné přerušení hry využila Admira ke stažení Christopha Knasmüllnera. Toho nahrazuje Fabio Strauss.
     
    86
    Poslední střídání také na straně domácích. Tarkan Serbest kvapíkem přenechává místo Kvasinovi.
     
    88
    Po menší hádce u rohového praporku je žlutou kartou potrestán Patrick Wessely (TRK).
     
    89
    Kayode se v pokutovém území pokusil získat penaltu, nicméně nakonec je mu máván ofsajd a reklamovat případný faul je tak úplně zbytečné.
     
    90
    Aktivní Sax se snažil vybojovat rohový kop, nicméně výsledkem je opak, tedy odkop od Almerovy brány.
     
    90+1
    Domácí už notně spěchají, avšak při poslední akci si mohli nedovoleným zákrokem. Takt se Austria vyrovnání nedočká.
     
    90+2
    Austria obléhá pokutové území. Téměř každý centrovaný míč je však bezpečně odvrácen až k půlící čáře.
     
    90+3
    Snaha domácích je doslova jalová. Sax výborně udržel míč na hřišti a následně byl jeden z jeho spoluhráčů zastaven nedovoleným zákrokem.
     
    90+4
    Andreas Leitner sice podběhl centr mířící na Kayodeho, ale sám domácí forvard byl rychlejší než míč a Leitner tak se štěstím ustál těžkou situaci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a překvapivé vítězství slaví hostující Admira. Ta sice rozhodně nebyla lepším týmem, ale Monschein v 63. minutě dokonale využil neskutečné hrubky Roberta Almera a rozhodl o vítězství svého týmu. Austria tak velmi nečekaně ztrácí body na domácím hřišti a prohlubuje krizi.
     
    K touto utkání je to ode mě vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (20:27:54)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 36. Tajouri – 13. Sax, 63. Monschein

    Karty:   32. Rotpuller (AUV), 60. Friesenbichler (AUV) – 88. Wessely (TRK)


    FK Austria Vídeň: Almer – Larsen, Rotpuller, Filipović, Salamon – Holzhauser (66. Kayode), Serbest (86. Kvasina) – Venuto, Grünwald, Tajouri (78. Pires) – Friesenbichler
    Náhradníci: Pentz – Gluhakovic, Vukojević, Kayode, Kvasina, Martschinko, Pires

    FC Admira Wacker Mödling: Leitner – Zwierschitz, Lackner, Wostry, Wessely – Ebner, Toth – Sax, Knasmüllner (85. Strauss), Starkl (61. Bajrami) – Monschein (71. Schmidt)
    Náhradníci: Kuttin – Strauss, Vastić, Grozurek, Schmidt, Bajrami, Spiridonović

    Rozhodčí: Heiß – Staudinger, Brandner
    bahis siteleri