Den Haag – Heerenveen 0:3 (kon.) | Groningen – Heracles 0:0 (kon.) | Ajax – Zwolle 5:1 (kon.)
Alkmaar – GA Eagles 2:2 (kon.) | Excelsior – Eindhoven 1:3 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:3 (1:2)
PSV Eindhoven
Sobota 24.09.2016, 20:45 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to pro dnešek bude vše, děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek večera. Na počtenou! (22:40:25)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:11.
    Střely mimo: 3:7.
    Rohy: 3:7.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 12:3.
     
    A máme tu konec! PSV Eindhoven po kvalitním výkonu veze tři body z Rotterdamu za výhru 3:1 nad Excelsiorem.

    Skóre utkání ve 21. minutě otevřel po výborné přihrávce od Ramselaara Luciano Narsingh, z vedení se však hosté moc dlouho neradovali. Po faulu Willemse na Vermeulena byla nařízena penalta, kterou Luigi Bruins bezpečně proměnil.

    Vítěznou branku časujeme na konec první části utkání, kdy ji po parádním přímém kopu Guardada hlavičkou obstaral Luuk de Jong.

    Ve druhém poločase sice Excelsior zlepšil svůj výkon, na bodový zisk už to ovšem nestačilo. Pojišťující branku v 83. minutě přidal Davy Pröpper, jehož pas ze strany si vracející se Bruins srazil do vlastní brány.

    PSV tak vyhrálo 3:1!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    K balonu se ještě dostali hráči Excelsioru, kteří chtěli potěšit své fanoušky ještě jednou brankou. Útočná akce vedená po levém křídle jim však vůbec nic nepřinesla.
     
    90+2
    A zápas už se pochopitelně pouze dohrává. Hosté mají míč na útočné polovině a posílají si jednu přihrávku za druhou.
     
    90+1
    Nastaveny jsou ještě tři minuty.
     
    90
    Po další radě přihrávek doputoval balon do náruče brankáře Muyterse, který dnes dělal vše, co bylo v jeho silách, aby Excelsioru pomohl alespoň k bodu.
    89. Héctor Moreno trefil tyč
     
    89
    Centr Jetra Willemse se neujal, akce PSV však pokračovala. Jetro Willems vybídl k zakončení Héctora Morena, na kterého zívala odkrytá brána. Hostující stoper ale trefil pouze vzdálenější tyčku!
     
    88
    Po velmi dobré kombinaci se ke střele z 30 metrů dostal debutant Siem de Jong, gólman Tom Muyters mu ji ale dokázal vyrazit na rohový kop.
     
    87
    A když se nyní hostující Jorrit Hendrix dostal k míči, není moc divu, že ho vrátil k brankáři Zoetovi, aby co nejvíce pošetřil čas.
     
    86
    Utkání už se tak nyní spíše dohrává. Domácí se ještě snaží něco vymyslet, ale tým z Eindhovenu se pochopitelně soustředí na kvalitní bránění.
     
    84
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Siem de Jong.
    83. Davy PRÖPPER - 1:3
     
    83
    PSV právě vstřelilo branku!
    Neskutečně smolný moment pro domácí fotbalisty. Centr DAVYHO PRÖPPERA z levého křídla si totiž do vlastní branky srazil vracející se Luigi Bruins. Hosté tak vedou 3:1 a tříbodový zisk mají vskutku na dosah!
     
    82
    A mohlo být rozhodnuto! V pokutovém území se po velkém rozruchu dostal k odraženému balonu Andrés Guardado, nicméně domácího gólmana Toma Muyterse nedokázal překonat. Nutno uznat, že strážce svatyně rotterdamského celku měl také velkou porci štěstí.
     
    82
    Jetro Willems měl křeče, lehl si na trávník a sudí musel přerušit hru. Po chvíli se však zvedl a může nadále pokračovat.
     
    81
    Po vysokém centru Koolwijka se k hlavičce dostal Jurgen Mattheij, míč ovšem poslal vedle brány.
     
    81
    Na druhou stranu se s výbornou rychlostí řítil Fredy Ribeiro – a uvidíme rohový kop pro Excelsior, který se mu podařilo vybojovat.
     
    80
    Steven Bergwijn po akci Narsingha upadl ve vápně a hlásil se o penaltu. Rozhodčí Makkelie mu ale jasně ukázal, že to nepřichází v úvahu.
     
    79
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Kevin Vermeulen, přichází Anouar Hadouir.
     
    79
    Po delší době přišlo i nějaké zakončení. Na pěkný centr Joshuy Breneta si naskočil Luuk de Jong, míč ale poslal zcela vedle brány.
     
    79
    Jeroen Zoet musel vyrazit skoro až k rohovému praporku, aby odkopl míč před napadajícím Pantićem. Zvládl to ale na jedničku.
     
    78
    Jetro Willems byl ve středu hřiště faulovaný Hichamem Faikem. Ten se rozhodnutí poměrně diví, ale už s tím nic nezmůže – musí se totiž okamžitě začít soustředit na hru.
     
    77
    Následovala opět hlušší pasáž hry. Oba celky se snažily vyrazit do útočných akcí, ale ty většinou skončily nepřesnou přihrávkou ve středu hřiště.
     
    75
    Rodila se velmi dobrá akce pro PSV. Luciano Narsingh měl před sebou vyloženě dálnici, ale Luigi Bruins se dobře vrátil a zabránil nebezpečí.
     
    74
    Fredy velmi dobře vedl útočnou akci po pravé straně! Pak chtěl přihrát před bránu, ale vracející se Héctor Moreno ho vytlačil tak, že si z toho domácí borec předkopl míč za čáru.
     
    74
    Nicolas Isimat-Mirin odkopl míč před Bruinsem, který postupoval po levém křídle. Díky tomu PSV může jít kupředu.
     
    73
    Kapitán Ryan Koolwijk se rozhodl pro rozehrávku nakrátko, s míčem tak začali domácí operovat rozvážně. Alespoň ho tedy drží ve své moci a mohou vymýšlet, co provedou.
     
    72
    Zahrozit na druhé straně chtěl Steven Bergwijn, bránící hráči mu nic nedovolili a přišel protiútok. Vedl ho Danilo Pantić a zastavoval Héctor Moreno za cenu faulu.
     
    71
    Fanoušci oceňují snahu svého celku. Ten si nepočíná špatně při bránění, v útoku je ale poměrně bezzubý, protože obrana PSV je skvělá. To nyní poznal Danilo Pantić, poprvé od svého příchodu na hřiště.
     
    70
    PSV si zřejmě uvědomilo, že ještě nemá nic vyhráno, a tak začalo opět více útočit. Akci po levém křídle táhl aktivní Narsingh, který přenechal balon Guardadovi. Obránci ale dávali pozor.
     
    69
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro a Bart Ramselaar, přichází Steven Bergwijn a Jorrit Hendrix.
     
    68
    Znovu na levém křídle operoval Willems, bránící fotbalisté Excelsioru mu toh ale moc neumožnili.
     
    67
    Jetro Willems dostal mnoho prostoru na levém křídle. Mohl se tak rozmyslet, který druh centru pošle. Rozhodl se ale špatně, přízemní pas byl zachycen.
     
    66
    Centr si vzal na starosti Luigi Bruins, pozornější ale byli jen bránící hráči PSV Eindhoven, kteří tak zabránili nebezpečí.
     
    66
    Excelsior začal neskutečně bojovat! Davy Pröpper nyní sice zblokoval nadějný centr Hichama Faika, ale rukou, takže z toho bude standardka.
     
    65
    Andrés Guardado rozehrával standardní situaci zhruba ze 40 metrů, posílal centr do vápna, ale nepochodil s ním.
     
    64
    K hlavičce se dostal Kevin Vermeulen, měl to ale velmi těžké. Zaprvé stál daleko od brány a zadruhé byl tísněný obráncem. Nelze mu tedy moc vyčítat, že poslal balon vedle branky.
     
    63
    Kevin Vermeulen dobře založil útočnou akci, ve které pokračovali i jeho spoluhráči. A centr Kuiperse byl zblokován na rohový kop.
    61. Karami málem Zoeta nachytal na hruškách
     
    61
    No tak teď hostujícímu celku zatrnulo! Jeroen Zoet byl daleko ze své branky, čehož se snažil využít Khalid Karami. Jeho dlouhé zakončení z půlky pořádně vystrašilo PSV, ale přesné naštěstí pro hosty nebylo.
     
    60
    Celek z Rotterdamu se zřejmě probral a momentálně je to on, který se více snaží útočit. Odměnou je mu rohový kop, vybojoval ho Fredy Ribeiro.
     
    59
    Domácí se snaží probrat své ofenzivní síly. Mohli již nyní, ale v souboji s Willemsem si faulem vypomohl Kevin Vermeulen.
     
    59
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Terell Ondaan, přichází Hicham Faik.
     
    58
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Nigel Hasselbaink, přichází Danilo Pantić.
     
    58
    Na druhé straně z rychlé akce zakončoval Luciano Narsingh, míč poslal zcela mimo tři tyče.
     
    57
    Dobrá šance pro Terella Ondaana! Na hranici pokutového území obdržel přihrávku od Hasselbainka a pálil z voleje, zamířil ale jen do bránícího Breneta.
     
    57
    Rychlý protiútok po levé straně vedl Nigel Hasselbaink, do úspěšného konce ho ale nedotáhl, jelikož si balon příliš předkopl.
     
    56
    Po narážečce s Guardadem chtěl do pokutového území projít Bart Ramselaar, který dnes hraje dobrý zápas. K zemi ho však srazil Ondaan.
     
    55
    Jeho centr však zamířil pouze na hlavu domácího stopera Jurgena Mattheije. Ten pro jistotu odhlavičkoval míč daleko od vápna.
     
    54
    Hosté budou rozehrávat standardku, na pravém křídle si totiž pro faul dobře došel Andrés Guardado.
     
    53
    Nyní ale vyrazil Excelsior do útočné akce, která pár sekund i trvala! Ryan Koolwijk přenechal centr Karamimu, který chtěl najít Hasselbainka. Jenomže... Míč šel opět do zámezí. Z akce tak nebylo vůbec nic!
     
    52
    Sice má balon v držení hlavně PSV, vůbec bych se ale nedivil, kdyby naběhané kilometry byly více na straně domácích. Ti se totiž stále (a většinou neúspěšně) snaží soupeře nahánět.
     
    51
    Pro poměrně dlouhou přihrávku Luciana Narsingha si dokázal sběhnout Bart Ramselaar, poté už ale nedostal moc prostoru, aby stihl něco vymyslet.
     
    50
    Výborná, výborná práce Breneta! Podél levé lajny se totiž něco snažil vymyslet Terell Ondaan, vracející se obránce PSV ho ale zastavil a navíc získal odkop od branky.
     
    50
    Guardadova exekuce na bližší tyč nebyla vůbec špatná. K míči se opět dostal Pröpper, který z bezprostřední blízkosti zamířil jen do Muyterse.
     
    49
    Z dálky zkusil své štěstí Davy Pröpper. Tom Muyters se tím ale zaskočit nenechal a vyrazil míč na roh.
     
    48
    Jedno se musí nechat – ačkoliv to není úplně lahodná fotbalová podívaná, fanoušci se snaží stále fandit a hnát svůj oblíbený tým za druhým vyrovnáním.
     
    47
    Hostující celek hned od začátku drží míč v útoku a snaží se něco vymyslet, obrana Excelsioru se ale zatím drží.
     
    46
    PSV se ihned po výkopu pokusilo o rychlou akci a ohrozit branku soupeře v prvních sekundách, Henrico Drost ale vyhrál hlavičkový souboj s Luukem de Jongem – a to je velký úspěch.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina utkání je minulostí. PSV na hřišti naprosto dominuje, v Rotterdamu však nad Excelsiorem vede „pouze“ o jeden gól. Domácí totiž dokázali vyrovnávat na 1:1 z penalty, PSV Eindhoven se ale ujalo vedení v poslední možnou chvíli během první půle.

    Co nabídne druhý poločas? Zlepší Excelsior svoji hru? Na to si počkejme...
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Luuk DE JONG - 1:2
     
    45+2
    PSV právě vstřelilo branku!
    Ano, opravdu padl! Andrés Guardado zahrál standardní situaci tím nejlepším možným způsobem – balon poslal přímo na vysokého útočníka LUUKA DE JONGA, no a hostující kapitán už si věděl rady. Díky němu a jeho přesné hlavičce PSV vede 2:1!
     
    45+2
    Ještě uvidíme přímý kop PSV, faulován byl zhruba 10 metrů před vápnem Luuk de Jong. Tak že by gól do šatny?
     
    45+1
    Rozhodně to zamýšlel Héctor Moreno, který posílal vysoký centr na nabíhajícího Luuka de Jonga. Brankář má však velkou výhodu, kdy může míč uchopit do rukou. A toho nyní Tom Muyters využil.
     
    45+1
    Sudí bude ještě nastavovat dvě minuty. Stihne během nich padnout třeba ještě jedna branka?
     
    45
    Když už se Excelsior dostane do akce, je to poměrně vzácné. A zakončení je neobvyklé. Teď se to ale podařilo, konkrétně střílel Kevin Vermeulen – vysoko nad.
     
    44
    Překvapivou přihrávkou to chtěl změnit Andrés Guardado. Místo pasu na křídlo, který přišel několikrát předtím, centroval mezi stoperskou dvojici Drost – Mattheij. Ti si to ovšem dokázali pohlídat.
     
    43
    Dominance PSV Eindhoven je skutečně velká, hráči Excelsioru aktivním napadáním ovšem komplikují hostům situaci. Kvůli tomu vídáme malé množství šancí.
     
    42
    Na levém křídle operoval Gastón Pereiro. Rozhodně nemůžeme konstatovat, že si počínal dobře. Jeho centr totiž skončil nad bránou Muyterse, místo aby někdo z jeho spoluhráčů hlavičkoval.
     
    41
    Po menším zaváhání Fredyho Ribeira centroval balon Jetro Willems. Nikdo z jeho spoluhráčů se k zakončení nedostal, akce tak přišla vniveč.
     
    40
    Joshua Brenet se hlásil o míč na pravé straně pokutového území. Už už k němu přiletěl centr, hostující borec si ale balon zpracoval špatně.
     
    39
    Khalid Karami založil útočnou akci svého týmu. Těsně před vápnem přihrál Nigelu Hasselbainkovi, který chtěl situaci vylepšit ještě pasem na Ondaana – to už nevyšlo.
     
    38
    Do protiútoku naopak velmi rychle zamířilo PSV Eindhoven! Tom Muyters ale dokázal vyrazit střelu Luciana Narsingha z pravé strany.
     
    37
    Po dlouhém odkopu domácího brankáře se míč chvíli držel na útočné polovině Excelsioru. Že by z toho ale přišlo nějaké nebezpečí pro Jeroena Zoeta? To ne...
     
    36
    Bart Ramselaar si nyní počínal naprosto perfektně! Po krásné narážečce s Pröpperem chtěl v pokutovém území zakončovat z výhodné pozice, ale bránící hráči mu v tom na poslední možnou chvíli zabránili.
     
    36
    Centrovaný míč z nohy Davyho Pröppera dokázali odhlavičkovat jen bránící fotbalisté. Nebezpečí tedy nepřišlo.
     
    35
    Luuk de Jong si v souboji s Basem Kuipersem počínal velice dobře a vybojoval rohový kop pro PSV, které dělá vše pro to, aby získalo zpět své vedení.
     
    35
    Andrés Guardado byl sražen k zemi Vermeulenem, hosté můžou rozehrávat a pokračovat ve svém tlaku.
     
    34
    Domácí chtěli vyrazit do protiútoku. Henrico Drost nakopával balon dopředu, ten ovšem zachytiil jen Davy Pröpper z PSV Eindhoven.
     
    34
    Pereiro si přihrával s Brenetem na pravé straně, vracející se Terell Ondaan jim do toho ale vstoupil a zakopl míč do autu.
     
    33
    Z dálky své štěstí vyzkoušel Luuk de Jong, který před chvílí trefil tyčku. Nyní však balon poslal vysoko nad bránu Toma Muyterse, jenž může v poklidu vykopávat.
     
    32
    Obránci domácích se rozhodně nenudí. Neustále se musí soustředit na nebezpečné centry hostujícího PSV.
    31. Luuk de Jong trefil patičkou tyč
     
    31
    Excelsior zachránila tyčka! Velmi povedeně to nyní provedl Joshua Brenet, který se uvolnil k přihrávce na Luuka de Jonga. Ten patičkou ale zakončoval jen do brankové konstrukce!
     
    30
    A znovu aktivní Pereiro. Nyní se místo zakončení rozhodl přihrávat na Luuka de Jonga, čemuž domácí stoper Henrico Drost dobře zabránil.
     
    29
    Na pravém křídle velice dobře zapracoval Gastón Pereiro. Ten se při svojí individuální akci dokonce dostal i k zakončení, ale trefil jen gólmana Toma Muyterse.
     
    27
    PSV je pochopitelně zklamané, že takto lacino umožnilo Excelsioru vyrovnat. Opět tedy zapnulo na obrátkách a operuje na útočné polovině.
    26. Luigi BRUINS - 1:1
     
    26
    Excelsior právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil LUIGI BRUINS, který gólmana Zoeta poslal úplně na druhou stranu, než kam zakončoval. Stav zápasu je 1:1!
    25. Penaltový faul Willemse
     
    25
    Domácí budou zahrávat penaltu! Jetro Willems totiž až příliš okatě držel Kevina Vermeulena. Velká šance pro Excelsior.
     
    24
    Rodila se další nebezpečná akce po ose Luuk de Jong – Luciano Narsingh. Druhý jmenovaný však zakončit nedokázal.
     
    23
    Domácí fotbalisté se snaží zvýšit útočnou aktivitu, kvalitativně ale zatím na celek z Eindhovenu vůbec nemají. Jeho obranná hra je až neskutečně dobře propracovaná.
    21. Luciano NARSINGH - 0:1
     
    21
    PSV právě vstřelilo branku!
    A už je to tady! PSV konečně zúročilo svůj útočný tlak a ujímá se vedení. Po pěkné kombinaci přistrčil ve vápně balon za obranu Bart Ramselaar. No a ve správný čas zde stál LUCIANO NARSINGH, který tváří v tvář brankáři Muytersovi otevřel skóre zápasu!
     
    20
    Domácí Excelsior se nachvilku podíval na útočnou polovinu. Pak se ale provinil nedovoleným zákrokem a akce okamžitě skončila.
    19. Pěknou akci PSV zakončoval Pröpper, brankář Muyters byl ale připraven
     
    19
    Luciano Narsingh parádně zrychlil po levém křídle a dostal se do pokutového území! Ze strany poté posílal centr před bránu, který se odrazil k Davymu Pröpperovi. Jeho hlavičku ale v pohodě chytá Tom Muyters!
     
    18
    Diváci se snaží aktivně fandit, a to oba kotle. Prozatím se ale nedá konstatovat, že by je strhávala podívaná na hřišti. Ta je totiž velmi uspávající.
     
    17
    Hostující tým potrvzuje roli favorita i nadále, domácí se s míčem nemají šanci moc potkávat. Uvidíme, jak dlouho dokážou odolávat...
     
    16
    Luciano Narsingh si v pokutovém území zpracoval pěknou přihrávku a už se odhodlal k zakončení! To ovšem na poslední možnou chvíli zblokoval skluzem Jurgen Mattheij.
     
    15
    Nigel Hasselbaink aktivně napadal rozehrávku Zoeta, k míči se ale nedostal. Z rychlého protiútoku hlavičkoval opět uruguajský mladík Pereiro, jenomže přímo do prostor, kde stál Muyters.
     
    14
    Gastón Pereiro vyzkoušel své střelecké štěstí z hranice pokutového území. Míč však naneštěstí pro hosty poslal vysoko nad bránu.
    13. Karami zakončoval rychlý protiútok
     
    13
    Domácí tým měl ponechanou výhodu a pádil do rychlé akce! O její zakončení se postaral Khalid Karami, jeho pokus ale bez větších problémů Jeroen Zoet chytil.
     
    13
    A ani z tohoto mráčku nezapršelo, rohy se zatím PSV nedaří, ačkoliv již zahrávalo již velké množství. Dopředu jde nyní SBV Excelsior.
     
    12
    Roh se zopakuje, Guardadův centr byl totiž odhlavičkován za čáru.
     
    12
    A uvidíme další rohový kop pro hostující tým, domácí obránce Khalid Karami nyní přerušil jeho kombinační hru za cenu této situace.
     
    11
    Excelsior se po skvělé práci Koolwijka snažil jít do útočné akce. Pas domácího kapitána na Hasselbainka byl ale nepřesný, takže z toho nebylo nic.
     
    10
    Mexický záložník ho ale opět zahrál špatně. Jeho dlouhý centr neměl šanci zachytit nikdo ze spoluhráčů, ani z protihráčů. Vykopávat bude Tom Muyters.
     
    10
    Přihrávka Guardada z pravého křídla byla zblokována, PSV rozehraje další rohový kop.
     
    9
    Davy Pröpper to nemyslel vůbec špatně, nakonec však jeho přihrávka nenašla ty správné adresáty.
     
    9
    Centr Andrése Guardada byl prodloužený daleko od pokutového území, z této situace tak PSV nezahrozilo. Krátce nato ale obdrželo možnost reparátu ze standardky.
     
    8
    Míč před brankou obdržel Luuk de Jong, jehož hlavička před branku trefil bránícího Mattheije, od nějž se míč odrazil na roh.
     
    7
    Fanouškům PSV vyrazil domluvit i kapitán Luuk de Jong, zřejmě se provinili vhozením předmětů na hrací plochu. Tak jako tak, hra už může pokračovat.
     
    6
    Rozhodčí nyní vyrazil cosi řešit s pořadatelem, hra je tedy na chvíli přerušena.
     
    5
    Hosté se i tak ale udrželi v útoku. Do pokutového území pronikl z pravé strany Gastón Pereiro, míč si ale pak moc předkopl.
     
    5
    Luuk de Jong je sice nejzkušnějším fotbalistou PSV, nyní to ale provedl naprosto prachbídně. Dlouho nevěděl, komu přihrát, až nakonec odevzdal míč soupeři.
     
    4
    Kapitán Excelsioru Ryan Koolwijk vyhrál hlavičkový souboj ve středu hřiště. Místo útočné akce tak balon v poklidu drží Luigi Bruins, který přemýšlí, kam rozehraje.
     
    3
    Dlouhý centr Andrése Guardada ale doplachtil jen k brankáři Tomu Muytersovi, jenž tak neměl vůbec složitou práci.
     
    3
    PSV Eindhoven, které je v tomto zápase jasným favoritem, už s zmocnilo míče a pomalu začíná kombinovat na útočné polovině.
     
    2
    Zprava nadějně centroval Fredy Ribeiro, brankář Jeroen Zoet si ale dával pozor a míč zachytil do své náruče. Nic z toho tedy nebylo.
     
    1
    Domácí celek vstoupil do zápasu aktivněji a jako první se dostává na útočnou polovinu. Soupeř mu ale nehodlá darovat volný prostor.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už míří na hrací plochu stadionu v Rotterdamu, někteří diváci vytáhli pyrotechniku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Náhradníci:

    SBV Excelsior: Kurto, Havekotte – Faik, Owusu, Hadouir, Badjeck, Pantić, Massop, Arghus.

    PSV Eindhoven: Pasveer, Jurjus – Arias, Schwaab, Hendrix, Jozefzoon, Bergwijn, De Wijs, Lundqvist, S. de Jong, S. Lammers.
     
    Základní jedenáctky:

    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Mattheij, Kuipers – Bruins, Vermeulen, Koolwijk (C) – Fredy, Hasselbaink, Ondaan.

    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Guardado, Ramselaar – Pereiro, L. de Jong (C), L. Narsingh.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
     
    PSV Eindhoven
    Druhé místo. To zní samozřejmě pěkně, ale PSV má přeci jen vyšší plány. Na ten pomyslný první stupínek ale momentálně ztrácí pět bodů, Feyenoord je suverénním lídrem s 18 body.

    Naposledy došlo na střetnutí právě těchto dvou mužstev. Dlouho se zdálo, že souboj o první místo tabulky skončí remízou, ale vše v 82. minutě rozhodl Eric Botteghin z Feyenoordu.

    Za účastníka Ligy mistrů dvě branky zaznamenal Luuk de Jong s Gastónem Pereirem, jenž jsou v lize tedy zatím nejlepšími střelci.
     
    SBV Excelsior
    Celek z Rotterdamu je po odehrání šesti kol na osmém místě. Dokázal během nich totiž nastřádat 10 bodů při skóre 10:9. Hned čtyři celky v nizozemské soutěži mají stejný počet bodů.

    Naposledy Excelsior remizoval v Tilburgu na stadionu týmu Willem II. Ten šel do vedení v šesté minutě po brance Frana Sola, ale hosté v 80. minutě zachránili bodový zisk díky brance střídajícího Hichama Faika.

    Nejlepší střelci tohoto celku zatím mají dva góly na kontě – jedná se o Jurgena Mattheije a Kevina Vermeulena. Po brance se podělilo dalších šest fotbalistů.
     
    Sedmé kolo nizozemské Eredivisie je tu! Konkrétně se dnes můžeme zaměřit na utkání mezi SBV Excelsior a PSV Eindhoven.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Belšán

    Branky: 26. Bruins (pen.) – 21. L. Narsingh, 45+2. L. de Jong, 83. D. Pröpper


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:3.
    SBV Excelsior: Muyters – Karami, H. Drost, Mattheij, Kuipers – Bruins, Vermeulen (79. Hadouir), Koolwijk (C) – Fredy, Hasselbaink (58. Pantić), Ondaan (59. Faik).
    Náhradníci: Kurto, Havekotte – Faik, Owusu, Hadouir, Badjeck, Pantić, Massop, Arghus.

    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Isimat-Mirin, H. Moreno, Willems – D. Pröpper, Guardado (84. S. de Jong), Ramselaar (69. Hendrix) – Pereiro (69. Bergwijn), L. de Jong (C), L. Narsingh.
    Náhradníci: Pasveer, Jurjus – Arias, Schwaab, Hendrix, Jozefzoon, Bergwijn, De Wijs, Lundqvist, S. de Jong, S. Lammers.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
    bahis siteleri