Kladno – Chomutov 4:7 (kon.) | Písek – Liberec 0:7 (kon.) | Kolín – Mountfield HK 0:1 (kon.)
Jihlava – Kometa Brno 0:6 (kon.) | Č. Budějovice – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | HC Litvínov – Slavia 5:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – Pardubice 3:6 (kon.) | Havířov – Třinec 1:3 (kon.) | Vsetín – Zlín 1:2 (kon.)
Olomouc – Vítkovice 0:3 (kon.) | Letňany – Sparta 4:5 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 4:5 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:6 (0:4, 0:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Sobota 24.09.2016, 12:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího kola NOEN extraligy staršího dorostu. Ta vstupuje do své druhé čtvrtiny a všechny celky tak čekají první odvetné zápasy. Od 12 hodin se na Horáckém zimním stadionu utká domácí HC Dukla Jihlava proti HC Kometě Brno.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Domácí celek se po prvních pěti zápasech, které všechny vyhrál a ztratil pouhé dva body, dostává do menšího útlumu. Ten nastal porážkou 0:5 na ledě Třince a body se svěřencům trenéra Štěpána Moravce nepodařilo získat ani v posledním utkání, kdy starší dorost Dukly prohrál doma se Zlínem 2:4.

    V tabulce je Jihlava zatím na čtvrtém místě se ziskem 13 bodů, na páté místo, které bude po 28 kolech znamenat dělení na postup a nepostup, má náskok pěti bodů.
     
    HC Kometa Brno:
    Brňané zatím střídají slabší zápasy s lepšími. Loňský mistr nejprve doma podlehl právě Jihlavě, poté si připsal dvě výhry s celkovým skóre 17:4. Jenže v dalších dvou utkáních Kometa padla se Zlínem a doma prohrála na nájezdy s Havířovem. Tyto dvě porážky vystřídaly další dvě výhry. Nejprve 5:2 doma proti Vítkovicím a naposled Kometa rozdrtila Olomouc na jejím ledě 7:0.

    V tabulce tak Brňanům patří třetí místo. Kometa je tedy o pozici před Jihlavou, v tabulce má o bod více než dnešní soupeř z Vysočiny.
     
    První vzájemný zápas mezi těmito soupeři byl zároveň vůbec jejich prvním utkáním v letošním extraligovém ročníku. Dukla si na ledu Komety nevedla vůbec zle. Nejprve vyhrávala 1:0 a poté stačila srovnat vedení Brna 2:1. Zápas nakonec došel až do nájezdů, ve kterých byla úspěšnější právě Dukla Jihlava a odvezla si z ledu Komety dva body za výhru 3:2 na nájezdy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Juřička (Šťastný) – Vrátný, Vála, Marek, Mareš, Veleba, Trávník – Jindra, Kadleček, Daňhel – Slabý, Vala, Filip – Kardoš, Hrbatý, Musil. Trenér: Štěpán Moravec

    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Jeřábek, Kučera, Věžník, Krejčí, Mlčák, Jurnečka, Vašíček – Frydrych, Matula, Süss – Plášek, Střondala, Svoboda – Krejčí, Kunc, Lašák – Novák, Minárik, Kadlic. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle se trenérovi Štěpánu Moravcovi rozhodně líbit nebude. Již včera říkal, že jeho svěřenci hrají již druhé utkání, kdy inkasovali prakticky v prvních dvou minutách. Nyní je to hned z první akce. Střela ŠTĚPÁNA KUČERY ze středu útočného pásma propadla Juřičkovi do branky. Asistence: Jan Süss, Jakub Matula.
     
    01:07
    Nyní se navíc domácí budou bránit, jelikož Jakub Filip dostává dvě minuty za zbytečné sekání.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    01:33
    Dvakrát pálil od modré Kučera, který vzýval spoluhráče na teč. Poprvé to zkusil Süss, ale Juřička byl pozorný, podruhé se útočník hostí k puku nedostal.
     
    02:16
    Kometa uzavřela Duklu v jejím pásmu a čtveřice domácích už jen těžko bruslí. Není se čemu divit. Přes minutu jsou domácí zavřeni před svojí brankou.
     
    02:51
    Brno se samo připravuje o pásmo, hra byla totiž přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    03:07
    Nejprve zblízka dorážel puk neúspěšně Plášek, gólman Juřička byl pozorný. Stejně tak se měl na pozoru i proti střele Frydrycha od modré, kterou přes několik hráčů neviděl, ale zasáhl koncem pravého betonu.
     
    04:15
    Hra se poněkud vyrovnává. Kometa je sice stále více na puku, ale již nemá takovou převahu jako při své přesilové hře, což je v pěti proti pěti logické.
     
    05:37
    Z pravé strany se pokoušel o střelu Jiří Slabý, ale z kruhu mířil vedle vzdálenější tyčky.
     
    06:48
    Po střele Střondaly z mezikruží má Juřička puk ve své moci a raději jej drží, aby se nikdo z hostí nedostal k dorážce.
     
    07:25
    Domácí zastavili druhý útok hostí před svojí brankou a hned vyjeli do rychlého kontru, ale Holíka se jim zatím ohrozit nepodařilo.
     
    08:47
    Branka za Juřičkou je posunutá, proto je hra přerušená. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    09:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hodně nepříjemná situace pro Duklu, která se od zápasu v Třinci trápí. Hosté jdou totiž do dvougólového vedení, když střelu Jurnečky od modré usměrnil centr čtvrté formace MAREK MINÁRIK za záda Juřičky. Asistence: Tomáš Jurnečka, Vojtěch Kadlic.
     
    10:31
    Dukla zkoušela dvakrát zaútočit, ale Valovi ani Filipovi se nepovedlo zavézt puk dále než kousek za modrou.
     
    10:47
    Hodně blízko k brance si naopak sjel Karel Plášek a zhruba o metr minul vzdálenější – levou – tyč domácí svatyně.
     
    11:38
    Ze souboje o puk ve středním pásmu vychází lépe Dukla a je tak nyní u puku.
     
    12:32
    Domácí si také zahrají přesilovou hru. Aktivním napadáním nejenže za brankou vybojovali puk, ale také faul, kterého se dopustil Jan Mlčák, jenž dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    12:52
    Rána Lukáše Jindry od modré byla sražena jedním z domácích hráčů do ochranné sítě.
     
    12:54
    Nevím, co se nyní přesně stalo, ale fakt je ten, že kapitán Dukly Jihlava Slavomír Kadleček dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    13:17
    Hosté posílají kotouč přes všechny čáry až k Juřičkovi.
     
    13:48
    Střela Vrátného z vrcholu pravého kruhu neprošla přes prvního hráče Komety a kotouč je tak znovu u Juřičky, kam jej hosté vyhazují.
     
    14:26
    Hezká akce domácího celku. Jindra posílal puk brankovištěm na Jaroslava Musila, který byl na poslední chvíli zablokován obráncem Krejčím a k zakončení do poloprázdné klece se nedostal.
     
    14:32
    Hosté v plném počtu.
     
    15:36
    Šance Komety, a to pořádná. Frydrych si sjel středem pásma až k brance, ale vychytal jej Juřička. K dorážce se z nulového úhlu dostával Vojtěch Střondala, ale již neměl dostatek prostoru k zakončení k levé tyči gólmana.
     
    16:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané se ujímají již třígólového vedení a zatím Duklu přehrávají ve všech směrech. Svoboda přihrál puk mezi kruhy na VOJTĚCHA STŘONDALU, který se trefil pod horní tyč a zakončuje tak povedenou souhru druhého útoku hostí. Asistence: Matěj Svoboda, Karel Plášek.
     
    17:25
    O dvě rány od modré se pokoušel Roman Jeřábek. První ještě tečoval zřejmě Lukáš Frydrych, ovšem Juřička pohotově zasáhl. Druhá přes několik těl neprošla na branku a puk se zastavil mezi kruhy.
     
    18:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá lajna Komety se během krátkého času prosazuje podruhé. Střondala poslal puk na KARLA PLÁŠKA, který si s ním najel k pravé straně branky a svojí akci zakončil bekhendovým blafákem pod horní tyčku, čímž dovršuje zmar Dukly v první třetině. Asistence: Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Jihlava navíc mohla dostat v první třetině "bůra." To by však musel Jakub Matula mířit z mezikruží přesněji. Takhle poslal puk těsně vedle pravé tyčky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je u konce a Jihlava, která v posledních utkáních nehraje v optimální pohodě, navíc má zraněné dva důležité hráče, prohrává s Kometou vysokou 0:4. Již v devatenácté vteřině se prosadil Štěpán Kučera a udal tak ráz celého prvního dějství. V desáté minutě skóroval Marek Minárik a poté začal úřadovat druhý útok hostí. Třetí gól přidal Vojtěch Střondala, a čtvrtou přesnou trefu Komety zapsal Karel Plášek.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:44.
     
    Jan Juřička zůstává po čtyřech obdržených brankách v první třetině na střídačce a od druhé dvacetiminutovky bude hájit branku Jihlavy Daniel Šťastný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Dukla se hned po buly natlačila před Holíka. Zblízka se v obtížné pozici pokusil o dorážku Lukáš Jindra, ale mířil těsně vedle.
     
    20:48
    Hodně aktivně začali domácí druhou třetinu. Rána Vrátného od modré nadělala Holíkovi problémy. Gólman hostí jí stačil vyrazit pravým betonem před sebe, kde byli nejdříve jeho spoluhráči.
     
    21:27
    Rána Roberta Věžníka z vrcholu levého kruhu byla zblokována domácími hráči do ochranné sítě.
     
    22:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Zatímco se Dukla na gól nadře, což je vidět i v dnešním utkání, Brno pokračuje v brankostroji. Od modré vypálil po Svobodově přihrávce Věžník a KAREL PLÁŠEK před brankou tečoval kotouč k levé tyči za záda Šťastného, který neměl šanci zasáhnout. Asistence: Robert Věžník, Matěj Svoboda.
     
    23:45
    Brňané prakticky nepůjčí soupeři puk a sami neustále kombinuji před Šťastným.
     
    23:58
    Jakub Matula se dostal před brankou k odraženému puku a Šťastný pohotovým zákrokem betonem zachránil svůj tým od další inkasované branky.
     
    24:15
    Nápřah Petra Krejčího proletěl zhruba metr nad horní tyčí domácí branky.
     
    25:15
    Naopak na druhé straně po pokusu Lukáše Mareše kotouč k brance Holíka nedošel, zastavil se na klubku hráčů mezi kruhy.
     
    25:22
    Jakub Filip se před brankou sápal k puku po střílené přihrávce jednoho ze svých spoluhráčů. Nakonec na kotouč přece jen dosáhl, ale Holík si s celou situací věděl rady.
     
    26:02
    Útočnou snahu Dukly o vstřelení alespoň čestné branky hatí ofsajd.
     
    26:55
    Matěj Svoboda se před brankou dostal k odraženému puku a mohl si po třech asistencích připsat i první branku. Proti jeho dorážce však bleskově zakročil Šťastný levým betonem.
     
    28:28
    Jiří Slabý napadal rozehrávku hostí a málem to přineslo ovoce, když se puk odrazil mezi kruhy. Tam byl Tomáš Vala, ale stál zády ke kotouči a nemohl jej proto zasáhnout.
     
    29:07
    Jurnečka se na pravém kruhu dostal ke střele, ta však byla sražená. Poté neprošla přihrávka Minárika středem pásma na Kadlice a kotouče se ujímá Dukla.
     
    30:28
    Dukle to tam prostě nepadá, to je prakticky stejné jako u jihlavského A-týmu. Hrbatý objel branku a naservíroval puk před Holíka na Kardoše, který trefil zblízka pouze soupeřova gólmana.
     
    31:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle má Daniel Šťastný opravdu těžké. Do úniku se dostal LUKÁŠ FRYDRYCH a tváří v tváři jihlavskému gólmanovi zakončil. Ten stihl napoprvé zakročit, ale proti dorážce stejného hráče již mohl jen bezmocně rozhodit rukama. Kde byli spoluhráči Šťastného, kteří by zabránili pohotové Frydrychově dorážce? Asistence: Patrik Vašíček, Jan Novák.
     
    31:48
    Po menším závaru před svojí brankou raději Holík uklidňuje hru a schovává touš do výstroje.
     
    32:46
    Vojtěch Střondala dokázal před brankou proti přesile protihráčů získat puk. Neměl sice příliš času, přesto stihl zakončit, jenže puk poslal nad horní tyčku branky.
     
    33:10
    Další akce hostí. Po pravé straně ujel s pukem Karel Plášek a zkusil zamířit do vzdálenějšího rohu, jenže jej zhruba o metr minul. Hosté střílí prakticky z každé možnosti.
     
    34:17
    Jeden z domácích hokejistů vypálil projektil od modré, který Holík opět schoval někde na své hrudi a poté v lapačce.
     
    35:33
    Jihlava si zahraje druhou přesilovou hru v dnešním utkání. Na dvě minuty je vyloučen Marek Minárik za hákování.

    Na vyloučení: 1-2.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    35:49
    Hosté se dvakrát po sobě osvobozují a Dukla se zatím nemůže dostat s pukem do pásma.
     
    36:37
    Povedlo se jí to až nyní, když Lukáš Mareš na modré zastavil puk. Dukla tak drží po minutě přesilovky pásmo.
     
    37:00
    Lukáš Jindra si vybruslil zpoza branky k levé tyči Holíka, ale překonat gólmana hostí se mu nepodařilo.
     
    37:16
    Stejně jako nyní, kdy Mareš pálil od modré. Kotouč skočil mezi kruhy a tam se Jindra neprosadil dorážkou.
     
    37:33
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:33
    Velký závar před brankou Komety gólem opět nekončí. První útok Dukly kotouč za čáru nedostrkal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padly dvě branky, znovu do sítě Jihlavy. Ve 23. minutě vstřelil pátý gól Komety šikovnou tečí Karel Plášek a dvě minuty po polovině zápasu sice Lukáš Frydrych v úniku neuspěl, ovšem bleskovou dorážkou již dostal puk za čáru – 0:6.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Jindra s Daňhelem zavezli puk do pásma. Druhý jmenovaný to zkusil prakticky ze středu pásma, ale narazil na lapačku Holíka.
     
    40:37
    Na druhé straně prošla dělovka Krejčího od modré vedle vzdálenější tyče Šťastného.
     
    41:38
    Další ohrožení domácí branky likviduje jistý Šťastný, který má kotouč ve své moci.
     
    42:53
    Domácí ukázali hezký hokejový moment. Kadleček se po pravé straně dostal do pásma a předložil kotouč mezi kruhy na chvilku nehlídaného Jindru, který zamířil k bližší tyči, kam sáhl Holík lapačkou a svůj zákrok naoko vyšperkoval semaforem.
     
    44:22
    Hokej nahoru dolu pokračuje, ale koncentrace již samozřejmě není bůhvíjaká. Když ne od první třetiny, tak od pátého gólu Komety ve třiadvacáté minutě bylo rozhodnuto.
     
    45:12
    Střela Jeřábka se odrazila přes několik hokejek a Šťastný vůbec nevěděl, kde puk skončí. Ve finále ale stačil zasáhnout a lehce škrtnout kotouč mimo tři tyče.
     
    45:27
    Kometa bude mít možnost zvýšit své vedení. Jan Trávník je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-2.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    46:09
    Dukle se podařilo dvakrát vyhodit puk a až nyní se hosté dostali ke Šťastnému, když jednoduše nahodili puk na jeho branku a gólman domácích jej raději schoval ve výstroji.
     
    46:37
    Ani tento útok Komety nebude úspěšný, pískán je ofsajd Brňanů.
     
    47:01
    Když už nic, tak si může Dukla vzít ze zápasu alespoň toto slušně sehrané oslabení, kdy Kometu prakticky k ničemu nepustila.
     
    47:27
    Domácí ekipa hraje v plném počtu.
     
    48:33
    Jindra s Kadlečkem a Daňhelem kombinovali před brankou Holíka, ale první útok domácích se ke střeleckému ohrožení branky nedostal.
     
    48:45
    Naopak na druhé straně si blíže kruhům sjel Lukáš Frydrych a vystřelil, leč Šťastný mu zamezil gólové radosti a zastavil puk svým tělem.
     
    49:50
    Útok Komety nemůže pokračovat pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    50:37
    Těžko komentovat, co se nyní děje na ledě. Jihlava má o něco více kotouč na svých holích, což je ale způsobeno zejména tím, že Kometa si hlídá zápas a hlavně nulu pro svého gólmana.
     
    51:31
    V rohu za brankou Dukly to přehnal s důrazem Jan Süss a dostává dvě minuty za držení. Jihlava bude mít možnost vstřelit alespoň čestnou branku.

    Na vyloučení: 2-3.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    51:57
    Po souboji o puk na útočné modré Dukly poblíž střídaček hostí je hra přerušena a vhazovat se bude po levici Holíka.
     
    52:29
    Lukáš Jindra napřahoval na vrcholu pravého kruhu ke střele, ovšem na poslední chvíli mu do puku vložil hokejku Jakub Matula, kterému se nakonec podařilo vyhodit touš do středního pásma.
     
    53:04
    Domácí se nemohou dostat přes čtveřici hostí a zatím v přesilovce neodkázali ohrozit branku Komety.
     
    53:23
    A nepovede se to ani nyní, protože Tomáš Jurnečka vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    53:31
    Hosté hrají v plném počtu a nadále tak hájí nulu pro Martina Holíka.
     
    54:02
    Jiří Slabý z pravé strany těsně minul bližší tyčku hostující klece. Jihlava poté chtěla založit další útok, ten ale končí zakázaným uvolněním.
     
    55:37
    Vojtěch Kadlic, který již nastupuje i za juniory Komety, dostal kotouč na levou stranu do jízdy, dostal se na levý kruh a tvrdě vystřelil. Šťastný má kotouč na hrudi a přerušuje hru.
     
    56:10
    Což o to, Jiří Slabý sice objel branku, ale po pasu před Holíka se žádný z jeho spoluhráčů ke kotouči nedostal.
     
    57:23
    Matěj Svoboda posílal puk z pravé strany před branku, kde viděl najíždějícího Karla Pláška, kterého však dobře zablokoval vracející se obránce Jiří Marek.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:09
    Jakub Filip si nabruslil do pásma, střelou přes obránce se však neprosadil. Kotouč neprošel kolem soupeřova hráče na branku.
     
    59:14
    Přáno nebylo znovu ani Jiřímu Slabému, jehož pokus z levého kruhu zachytává Martin Holík. Hned po buly navíc hosté posílají touš do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině již branka nepadla, ale to už nemohlo nic zmírnit na vysoké porážce 0:6, kterou Dukla na domácím ledě dostala od Komety Brno. O osudu utkání rozhodla zejména první třetina, kterou Jihlava sehrála na extraligu hodně nedůstojně.
     
    S konstatováním, že HC Kometa Brno si odváží z jihlavského ledu vítězství 6:0, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (14:14:56)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 1. Kučera (Süss, Matula), 10. Minárik (Jurnečka, Kadlic), 17. Střondala (Svoboda, Plášek), 19. Plášek (Střondala, Svoboda), 23. Plášek (Věžník, Svoboda), 32. Frydrych (Vašíček, Novák)


    HC Dukla Jihlava: Juřička (21. Šťastný) – Vrátný, Vála, Marek, Mareš, Veleba, Trávník – Jindra, Kadleček, Daňhel – Slabý, Vala, Filip – Kardoš, Hrbatý, Musil. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Kometa Brno: Holík (Šindelka) – Jeřábek, Kučera, Věžník, Krejčí, Mlčák, Jurnečka, Vašíček – Frydrych, Matula, Süss – Plášek, Střondala, Svoboda – Krejčí, Kunc, Lašák – Novák, Minárik, Kadlic. Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Pokorný – Horký, Nechvátal
    bahis siteleri