Lipt. Mikuláš – Košice 3:1 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 3:0 (kon.) | Martin – Zvolen 7:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 1:4 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
HC MIKRON Nové Zámky
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
HK Nitra
sk Pátek 14.10.2016, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
    V krajskom derby dnes súboj nováčika s majstrom.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Na záver týždňa je tu už tradične porcia zápasov z našej najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy. Tá má dnes na programe svoje 12. kolo. Spoločne sa pozrieme na zaujímavý súboj v Nových Zámkoch, kde proti sebe v krajskom derby nastúpia nováčik súťaže a úradujúci majster z Nitry. Úvodné buly je na programe o 18:00.

    HC NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky vstupovali do svojej premiérovej sezóny medzi slovenskou ligovou elitou s veľkými ambíciami. Zatiaľ však treba povedať, že ich vôbec nenapĺňajú. Vedenie klubu sa dokonca po prehre v 7. kole s Liptovským Mikulášom rozhodlo odvolať trénera Miroslava Chudého, ktorého nahradil Július Penzeš. Ani to však Novozámčanom príliš nepomohlo a od odchodu trénera Chudého zo štyroch zápasov vyhrali len jediný, keď vydreli triumf po predĺžení nad trenčianskou Duklou. Nováčik sa trápi tak v ofenzíve, ako aj v defenzíve. Jeho ofenzíva je vôbec najhoršia z celej Tipsport ligy, keď sa jeho hráči presadili len 27-krát. Ani defenzívou sa však Novozámčania príliš chváliť nemôžu. Inkasovali už 38 gólov a aj v tomto smere sú vôbec najhorším tímom celej súťaže. Zverencom Júliusa Penzeša nepomohol ani príchod zaujímavej zahraničnej posily – švédskeho gólmana Joakima Lundströma. Ten zatiaľ stihol odchytať dva zápasy. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Kamil Brabenec s deviatimi kanadskými bodmi (2G+7A).

    HK NITRA

    Nitra má momentálne poriadne nabitý program. Ako úradujúci slovenský majster nás totiž reprezentovala v Hokejovej Lige majstrov. Nitrania síce postúpili do vyraďovacej časti tejto súťaže, tam však už v šestnásťfinále absolútne nestačili na české Vítkovice, ktorým podľahli celkovým skóre 0:12. Naopak, v Tipsport lige sa zverencom Andreja Kmeča mimoriadne darí a z doterajších dvanástich duelov prehrali len štyri. Na svojom konte majú 27 bodov a vedú tabuľku o jeden bod pred Košicami. Oceliari však majú oproti Nitre jeden zápas k dobru. Z posledných piatich ligových stretnutí Nitra vyhrala štyri, a tak by forma jej hráčov mohla byť veľmi dobrá. Otázkou však bude, aké stopy na nich zanechali dva debakle zo šestnásťfinále Ligy majstrov. Corgoňom sa v lige darí najmä v ofenzíve, keď so 44 strelenými gólmi sú v tejto štatistike druhí najlepší. Veľmi dobre však pracuje aj ich defenzíva, dvadsaťosem inkasovaných gólov v dvanástich zápasoch je slušné číslo. Najproduktívnejším hráčom HK Nitra je mladý útočník Michal Krištof, ktorý už nazbieral 13 kanadských bodov (5G+8A). Rovnaký bodový zisk má aj Tibor Kutálek (3G+10A).

    V prvom vzájomnom zápase si za pohodlným triumfom 3:1 pred vlastnými fanúšikmi jasne dokráčala Nitra. Uvidíme, čo nám aktéri tohto stretnutia ponúknu dnes. Tak si to s nami nenechajte újsť!
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Šimko – Cardwell, Drtina, Sandgren, Čížek, Sucharda, Maier, Mäkinen, Chovan – Saarinen, Brabenec, Bahenský – Paulovič, Hudec, Hvila – Tibenský, Čaládi, Lelkeš – Dubec, Rehák, Fábry.

    HK Nitra: Valent – Versteeg, Milam, Mezei, Rais, Ordzovenský, König, Pupák, Kuzma – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Krištof, Ručkay – Bene, Štefanka, Macík – Piačka, Paukovček, Chalupa.

    Rozhodcovia: Jozef Kubuš, Peter Lokšík – Michal Orolin, Šimon Synek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:19
    Prvá útočná akcia nitrianskeho tímu sa neskončila úspešne. Branislav Mezei nezachytil puk na modrej čiare a vystavil tak hostí do ofsajdu.
     
    00:57
    Prvý úspešný zákrok si na svoje konto pripisuje Marek Šimko. Judd Blackwater posunul puk na Davida Lalibertého, ten vystrelil spoza obrancu, ale ani na dvakrát nedokázal skórovať.
     
    01:29
    Pre domácich hokejistov sa črtala šanca na prečíslenie. Richard Lelkeš hľadal na pravej strane Jozefa Tibenského, no pre hostí to dobre dopadlo.
     
    02:10
    Domáci tím si zahrá prvú presilovú hru. Na trestnú lavicu putuje hráč štvrtej nitrianskej formácie, Edmund Piačka. Menší trest dostáva za faul kolenom.
     
    02:35
    Nitranom sa v úvode oslabenia podarilo dostať puk až za bránu Mareka Šimka. Oba tímy striedajú a domáci hokejisti rozohrávajú ďalšiu akciu.
     
    02:49
    Nové Zámky sa zatiaľ nevedia usadiť vo svojom útočnom pásme. Hostia sa bez najmenších problémov bránia a Michal Valent ešte nezasahoval.
     
    03:27
    Michal Hudec krížnou prihrávkou hľadal svojho spoluhráča, no nitrianski obrancovia jeho úmysel dokonale prečítali a vyhodili puk do bezpečia.
     
    04:47
    Edmund Piačka sa už vrátil na ľadovú plochu a okamžite svojim streleckým pokusom zamestnal Mareka Šimka. Následne pálil nepresne aj Henrich Ručkay.
     
    05:34
    Prvú presilovú hru v zápase si zahrajú aj hokejisti spod Zobora. Na trestnú lavicu putuje za zdržovanie hry domáci obranca Konsta Mäkinen.
     
    05:45
    Nitra dala gól!
    Hostia expresne rýchlo využívajú presilovú hru. HENRICH RUČKAY si pekne vymenil puk s obrancom Matúšom Raisom. Nakorčuľoval si do nebezpečného priestoru a presnou strelou švihom prekonal domáceho brankára. Asistencie: Matúš Rais a Tibor Kutálek.
    05:45 RUČKAY - 0:1
     
    06:31
    Nitrania opäť ohrozili domáceho brankára. Od modrej čiary pálil Peter Ordzovenský, ale jeho strelu vyrazil Marek Šimko svojimi betónmi.
     
    07:19
    Z ťažkého uhla sa snažil streliť druhý nitriansky gól aktívny Lukáš Paukovček. Jeho strelecky pokus ale trafil len bočnú sieť domácej brány.
     
    07:54
    Marek Šimko musel opäť zasahovať po strele od modrej čiary. Puk vyrazil len pred seba a mal šťastie, že tam nebol nikto v modrom drese.
     
    08:34
    Druhý útok hostí to teraz trošku prekombinoval. Henrich Ručkay hľadal svojim pasom na druhej strane Michala Krištofa, no ten sa do zakončenia nedostal.
     
    09:14
    Vynikajúcu prácu za bránou odviedol David Laliberté. Následne presnou prihrávkou našiel Mareka Slováka, no jeho strelu z dobrej pozície zblokoval jeden z domácich hokejistov.
     
    10:00
    Máme za sebou polovicu prvej tretiny. Hostia sa usadili v útočnej tretine, no zatiaľ ich obrancovia Nových Zámkov odtláčajú do rohov ihriska.
     
    10:21
    Peter König sa vybral na útočný výlet. Pred bránou súpera bol úplne voľný Radoslav Macík, no prihrávka nitrianskeho obrancu na neho neprešla.
     
    10:57
    Nitrania sú jasne lepším tímom a teraz poriadne zvierajú svojho súpera v obrannej tretine. Od modrej čiary strieľal Miroslav Pupák, následne aj Filip Kuzma, no ani jeden z nich neskóroval.
     
    11:29
    Na druhej strane musel zasahovať aj Michal Valent. Peknú individuálnu akciu totiž predviedol Branislav Fábry, ale mieril len do stredu brány.
     
    12:16
    Nové Zámky predviedli ďalšiu dobrú akciu. Tú zakončil strelou od pravého mantinelu Jake Cardwell, ale Michal Valent jeho pokus poľahky kryje.
     
    13:00
    Obrovská šanca domáceho tímu. Z ničoho nič sa ocitol pred bránou súpera osamotený Erik Čaládi. Namiesto strely ale zbytočne volil prihrávku na obsadeného spoluhráča.
     
    13:47
    Tempo hry je skutočne veľmi vysoké a čoraz viac sa dostávajú do hry aj domáci hokejisti. Opäť strieľal Branislav Fábry, ale jeho strela mierila vedľa brány.
     
    14:28
    Corgoni mali teraz veľké problémy v rozohrávke za svojou bránou. Napokon to ale pre nich dopadlo dobre a Michal Valent nemusel zasahovať.
     
    14:49
    Samuel Chalupa takmer vystihol rozohrávku domáceho tímu. Dobre ale reagoval Marek Šimko a prerušuje hru. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme domácich.
     
    15:38
    Dobrá spolupráca zámorských hokejistov vo farbách majstrovskej Nitry. Jameson Milam posunul puk na Mitcha Versteega, ale jeho strelu z prvej likviduje Marek Šimko.
     
    16:04
    Marek Slovák sa dostal do svojej druhej dobrej šance v zápase. Tentokrát jeho strela z medzi kruhov mierila na bránu, ale domáci brankár bol pripravený.
     
    16:44
    Na druhej strane pálil Erik Čaládi. Dostal sa ale príliš z uhla, a tak jeho bekhendový strelecký pokus neohrozil brankára Michala Valenta.
     
    17:50
    Zápas pokračuje vo vysokom tempe. Tentokrát musel zasahovať domáci brankár, ktorý likviduje strelu Edmunda Piačku z ľavej strany.
     
    18:38
    Radoslav Macík čakal na prihrávku spoza brány. Napokon sa jej dočkal, no v poslednej chvíli ho domáci obrancovia odzbrojili od puku.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Pri puku sú stále hokejisti Nitry, ktorí zvierajú svojho súpera v obrannej tretine.
     
    19:27
    K strele od modrej čiary sa dostal jeden z hosťujúcich obrancov. Pred bránou dobre clonil Tibor Kutálek, no puk nedokázal tečovať do siete.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvé dejstvo máme za sebou. Videli sme veľmi pekný, rýchly hokej a rozhodne sme sa nenudili. Spokojnejší zatiaľ môžu byť Nitrania, ktorí vedú vďaka gólu Henricha Ručkaya. Ten využil presilovú hru a ako jediný sa v prvej tretine zapísal do streleckej listiny. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Erik Čaládi, no v jasnej šance zbytočne hľadal obsadeného spoluhráča.

    Druhá tretina sa začne presne o 18:50 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:41
    V úvode druhého dejstva musel zasahovať brankár hostí. Jeho pozornosť preveril tvrdou strelou fínsky kanonier Ossi Saarinen.
     
    21:10
    Jameson Milam nahadzoval puk do útočnej tretiny. Marek Šimko radšej skryl puk do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    21:27
    Po vhadzovaní okamžite pálil obranca Peter König. Jeho strelecký pokus ale Marek Šimko dokázali vyraziť betónmi. Na druhej strane sa Nové Zámky ocitli v ofsajde.
     
    21:42
    V úvode druhej tretiny vidíme množstvo nepresností, z ktorých pramenia aj prerušenia hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    22:24
    Po rýchlej akcii Nitry sa dostal do zakončenia Lukáš Paukovček. Jeho strela z ťažkého uhla ale nemohla prekvapiť brankára Mareka Šimka.
     
    22:57
    Hokejisti Nových Zámkov teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Na dlhší časový úsek sa dostali do pásma, ale do zakončenia už nie.
     
    23:36
    Ako som už spomínal, v druhej tretine sa väčšina akcii končí v strednom pásme. Po návrate z kabín sa obe mužstvá mierne hľadajú.
     
    24:24
    Nitra dala gól!
    Favorit zápasu zdvojnásobuje svoje vedenie. Marek Slovák poslal dobrú prihrávku na JAMESONA MILAMA, ten si dobre zasekol domáceho obrancu a strelou švihom prekonal brankára Mareka Šimka. Asistencie: Marek Slovák a David Laliberté.
    24:24 MILAM - 0:2
     
    24:47
    Na druhej strane sa dostal k streleckému pokusu po vhadzovaní Kamil Brabenec. Jeho strelecký pokus ale neznamenal zníženie nitrianskeho náskoku.
     
    25:28
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tentokrát sa to už domácim hokejistom podarilo! Frederik Sandgren si nakorčuľoval do nebezpečného priestoru a spätnou prihrávkou našiel osamoteného LUKÁŠA HVILU. Ten napokon pretlačil puk do nitrianskej brány, čo potvrdila aj porada s videorozhodcom. Asistencie: Frederik Sandgren a Michal Hudec.
    25:28 HVILA - 1:2
     
    25:55
    Michal Valent musel opäť zasahovať. Strelu od modrej čiary ale vyrazil svojou vyrážačkou na plexisklo. Domáci pokračujú vo svojej aktivite.
     
    26:31
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšieho zakončenia. Tentokrát vystrelil obranca Jake Cardwell, no jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    27:07
    Nové Zámky kontaktný gól poriadne nakopol. Nitirania sa teraz prezentovali niekoľkými tvrdými zákrokmi, no vylučovať sa nebude.
     
    27:31
    Domáci hokejisti mali obrovskú šancu vyrovnať. Do prečíslenia dvoch proti jednému sa dostali Matej Paulovič s Richardom Lelkešom, ale druhý menovaný neusmernil puk do siete.
    27:31 Nepremenená šanca domáceho Richarda Lelkeša.
     
    29:00
    Domácich obrancov teraz zamestnal svojim prienikom Marek Slovák. Spätnou prihrávkou pred bránou hľadal spoluhráčov, no David Laliberté sa do zakončenia nedostal.
     
    29:25
    Hrá sa z jednej strany na druhú. Najmä domáci hokejisti sú mimoriadne aktívni a majstrovskej Nitre robia veľké problémy. Vyrovnanie doslova visí na vlásku.
     
    29:57
    Na konci prvej polovice zápasu pálil od modrej čiary obranca Jake Cardwell. Jeho tvrdú strelu ale vyrazil svojim ľavým betónom Michal Valent.
     
    30:24
    Na druhej strane pálil Juraj Štefanka. Jeho strelecký pokus bol ale zblokovaný na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať pred Marekom Šimkom.
     
    31:10
    Nitrania sa opäť mohli radovať z dvojgólového vedenia. V prečíslení dvoch na jedného zobral zodpovednosť na svoje plecia Henrich Ručkay, no trafil len hornú žrď.
     
    31:49
    Od modrej čiary strieľal obranca Matúš Rais. Jeho jemné nahodenie ale nedokázal nikto v modrom drese tečovať do novozámockej brány.
     
    32:34
    Hra musí byť prerušená, pretože v útočnom pásme hostí sa zabudol jeden hokejista. Po ofsajde sa tak bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    32:51
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Marek Slovák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    33:38
    Domáci hokejisti sa v úvode presilovky dostali k niekoľkým strelám. Tie však mierili vedľa brány Michala Valenta. Následne sa hostia oslobodili.
     
    34:09
    Michal Valent radšej prerušuje hru. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme Nitry. Domáci tak budú mať šancu využiť svoju presilovku.
     
    34:38
    K strele z pravého kruhu na vhadzovanie sa dostal Kamil Brabenec. Bývalý kanonier Zvolena ale tesne minul nitriansku svätyňu.
     
    35:12
    Michal Valent teraz nepredviedol práve najistejší zákrok, no puk neprešiel bránkovú čiaru. Medzitým sa presilová hra domácich skončila.
     
    35:34
    Prvý útok Nitry teraz poriadne zamestnal domácu obranu. Najskôr strieľal Marek Slovák, no trafil len betóny Mareka Šimka. Domáci brankár následne kryje aj nahodenie Judda Blackwatera.
     
    36:16
    Nová posila domáceho tímu Marek Drtina teraz rozohral veľmi zle. Hostia sa okamžite dostali do šance, no Marek Šimko svoj tím podržal pri šanci Radoslava Macíka.
     
    36:50
    A ďalší tvrdý zákrok nitrianskeho hokejistu. Ak sa nemýlim, bol ním Matej Bene, no hlavní rozhodcovia ani tento zákrok neohodnotili menším trestom.
     
    37:23
    Nitrania teraz museli vyprázdniť útočné pásmo, pretože čiarový rozhodca avizoval postavenie mimo hry. Oba tímy medzitým striedajú.
     
    37:44
    Od modrej čiary tvrdo vystrelil domáci obranca Frederik Sandgren. Strelu tohto švédskeho hráča ale kryje brankár Michal Valent.
     
    38:16
    V závere druhej tretiny si zahrajú presilovú hru aj hostia. Po faule na Judda Blackwatera dostáva menší trest za hákovanie domáci Erik Čaládi.
     
    38:53
    Nitrania sa najskôr nevedeli usadiť v útočnom pásme, no následne zahrozili. K strele sa dostal Marek Slovák, no tretí gól Nitry nepridal.
     
    39:27
    Od modrej čiary pálil aj obranca Jameson Milam. Marek Šimko ale jeho pokus vyrazil a následne sa domáci hokejisti oslobodili.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Oba tímy pokračovali v aktívnej hre aj v druhej tretine. Opäť sme sledovali veľmi dobrý hokej s množstvom šancí. Nitrania najskôr zvýšili svoje vedenie zásluhou presného zakončenia Jamesona Milama, no o pár sekúnd neskôr korigoval skóre zápasu Lukáš Hvila. Následne mohli domáci aj vyrovnať, ale Richard Lelkeš nezvládol prečíslenie dvoch proti jednému.

    Tretia tretina sa začne presne o 19:45 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Matúš Rais vystrelil zo stredného pásma, no domáci brankár ani nemusel zasahovať, pretože bol signalizovaný ofsajd. Medzitým sa skončila presilovka hostí.
     
    40:40
    Na začiatku tretej tretiny mohli Nové Zámky vyrovnať skóre zápasu. K strele z medzi kruhov sa dostal Kamil Brabenec, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    41:13
    Na druhej strane sa dostával do šance aj Marek Slovák. Pri svojom prieniku bol však vytlačený mimo dobrého streleckého uhla, a tak trafil len bočnú sieť.
     
    41:48
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli v rozohrávke, a tak sa vhadzovalo pred Marekom Šimkom. Po buly sa dostal k strele Lukáš Paukovček, no našiel len vyrážačku brankára.
     
    42:27
    Na druhej strane strieľal aj Jozef Tibenský. Ten vystrelil spoza obrancu, no tesne minul nitriansku bránu. Tretie dejstvo je od začiatku veľmi zaujímavé.
     
    43:05
    Tibor Kutálek zaviedol puk do útočného pásma, ale novozámockí obrancovia si ho vychutnali a obrali ho o puk. Teraz zakladajú svoju akciu.
     
    43:38
    Individuálnym prienikom sa zaskvel obranca Jake Cardwell. Nitrianskí obrancovia si s ním ale dobre poradili, a tak Michal Valent nemal veľa práce.
     
    44:08
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti si za svoju aktivitu gól určite zaslúžili. Od modrej čiary vystrelil Frederik Sandgren, ale minul bránu. Puk však vrátil pred bránu Matej Paulovič a následne ho upratal do siete MICHAL HUDEC. Asistencie: Matej Paulovič a Frederik Sandgren.
    44:08 HUDEC - 2:2
     
    45:03
    HC Nové Zámky dali gól!
    Fantastický obrat v podaní zverencov Júliusa Penzeša. Zdeněk Bahenský po ľavej strane zaviedol puk do útočného pásma a OSSI SAARINEN so šťastím posiela puk do nitrianskej brány. Asistencie: Zdeněk Bahenský a Kamil Brabenec.
    45:03 SAARINEN - 3:2
     
    45:50
    Marek Šimko musel zasahovať, a tak sa bude o pár sekúnd vhadzovať v obrannom pásme domáceho tímu.
     
    46:29
    K strele spoza obrancu sa dostal Matej Bene. Domáci gólman ale s jeho strelou nemal najmenšie problémy a vyrazil puk ľavým betónom.
     
    47:45
    Nové Zámky teraz nahadzovali puk z vlastnej obrannej tretiny. Rozhodcovia ale zakázané uvoľnenie nepískajú, a tak sa v hre pokračuje.
     
    48:23
    Po tvrdom zákroku ostáva na ľade ležať hosťujúci hokejista Michal Krištof. Vyzerá to ale tak, že v zápase bude môcť pokračovať.
     
    48:49
    Po krátkom prerušení sa opäť hrá. Do domáceho útočného pásma vnikol David Laliberté, no tiesnený domácim obrancom sa do zakončenia nedostal.
     
    49:12
    Nitra mohla vyrovnať stav dnešného zápasu. Judd Blackwater vrátil puk pred bránu, no Marek Slovák v čistej šanci prestrelil bránu Nových Zámkov.
     
    49:40
    Na druhej strane musel zasahovať aj Michal Valent. Jeho pozornosť preveril strelou spoza obrancu český hokejista Zdeněk Bahenský.
     
    50:18
    Domáci hokejisti čiastočne prerušujú narastajúci tlak majstrovskej Nitry. Tá musí začínať ďalšiu útočnú akciu z hĺbky svojho obranného pásma.
     
    51:44
    Branislav Mezei zbytočne stratil puk a nitriansky brankár musel zasahovať. K strele sa dostal Erik Čaládi, no mieril len do betónov.
     
    52:21
    Radoslav Macík si vykorčuľoval z rohu ihriska a svojou strelou trafil brankára Mareka Šimka. Ten tak stále drží vedenie domáceho mužstva.
     
    52:48
    Richard Lelkeš sa snažil presadiť proti presile hosťujúcich obrancov. Sám ale neuspel, a tak sa po strate puku rozhodol striedať.
     
    53:28
    Michal Valent radšej podržal puk, a tak sa vhadzovalo po jeho pravej ruke. Po buly sa dostával do zakončenia Lukáš Hvila, ale s ním si poradil Mitch Versteeg.
     
    53:42
    Domáci obranca Václav Čížek si nakorčuľoval pred nitriansku bránu a takmer skóroval. Veľmi dobrý zákrok ale predviedol Michal Valent.
     
    54:04
    Peter König sa po vhadzovaní dostal k strele od modrej čiary. Svoju obetavosť ale ukázal Jozef Tibenský, ktorý jeho bombu zblokoval.
     
    54:31
    Domáci hokejisti teraz zatlačili Nitranov do ich obranného pásma. K strele od modrej čiary sa dostal obranca Marek Drtina, no Michal Valent bol pozorný.
     
    55:00
    Máme pred sebou záverečných päť minút riadneho hracieho času. Nové Zámky to teraz robia veľmi dobre a držia súpera, čo najďalej od ich brány.
     
    55:27
    Mitch Versteeg vystrelil spoza obranu. Marek Šimko ale ukázal dobrý postreh a puk stihol vyrazil svojim betónom. Následne sa hostia k dorážke nedostali.
     
    56:48
    Nitre sa zatiaľ príliš nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Nové Zámky dobre bránia a držia svoje tesné vedenie.
     
    57:13
    Nitra dala gól!
    Úradujúcemu slovenskému majstrovi sa predsa len podarilo vyrovnať. Judd Blackwater zabojoval za súperovou bránkou a presnou prihrávkou našiel medzi kruhmi MAREKA SLOVÁKA. Ten si puk spracoval a strelou švihom vyrovnáva skóre zápasu na 3:3. Asistencie: Judd Blackwater a David Laliberté.
    57:13 SLOVÁK - 3:3
     
    58:00
    Do konca riadneho hracieho času ostávajú už len dve minúty. Nitriania v poslednej tretine síce stratil svoj náskok, no to možno povedať aj o domácich.
     
    58:36
    Marek Drtina sa dostal k strele od ľavého mantinelu. Jeho pokus ale nenarobil Michalovi Valentovi väčšie problémy. Vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    58:52
    Marek Slovák mohol byť hrdinom! Jake Cardwell stratil puk za svojou bránou, následne dostal spomínaný útočník dobrú prihrávku medzi kruhy, no tento raz minul.
     
    59:25
    Nové Zámky teraz nezvládli prechod do útočného pásma. Po postavení mimo hry sa tak bude vhadzovať len v strednej tretine.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Riadny hrací čas nám víťaza zápasu neurčil. V poslednej tretine sa Novým Zámkom podarilo otočiť skóre zápasu, no Nitranom zariadil aspoň bod Marek Slovák, ktorý vyrovnal v 58. minúte. Opäť tak budeme svedkami atraktívneho predĺženia troch proti trom.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:27
    Individuálnym prienikom sa zaskvel Marek Slovák. Dnešný dvojgólový strelec sa ale tentokrát do streleckej pozície nedostal.
     
    61:15
    V predĺžení sú zatiaľ aktívnejší Nitrania. K strele od modrej čiary sa dostal Miroslav Pupák, ale Marek Šimko bol na svojom mieste.
     
    62:00
    Judd Blackwater sa po pravej strane dostal do zakončenia. Jeho pokus ale bol zblokovaný, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme domácich.
     
    62:18
    Na druhej strane zasahoval aj Michal Valent. So strelou Jakea Cardwella od modrej čiary si ale poradil bez väčších problémov.
     
    62:38
    Michal Hudec obkorčuľoval bránu a následne hľadal Frederika Sandgrena. Švédsky sa ale do zakončenia nedostal. V hre tak pokračujeme ďalej.
     
    63:31
    Obrovská šanca Nitry ostáva nepremenná! Miroslav Pupák vystrelil, no bránu netrafil. Následne zasúval puk do prázdnej brány Michal Krištof, no neskutočný zákrok hokejkou predviedol brankár Marek Šimko.
     
    64:34
    Tak to je neuveriteľné! Kamil Brabenec posunul puk na Lukáša Hvilu, ktorý mohol rozhodnúť dnešné stretnutie. Z pravej strany dvakrát pálil na nitriansku bránu, no Michal Valent predviedol skvelé zákroky.
    64:34 Skvelé zákroky v podaní Michala Valenta.
     
    64:58
    Skvelý zákrok previedol opäť Michal Valent. Po individuálnej akcii Ossiho Saarinena zakončoval z ľavej strany do odkrytej Marek Drtina, ale ani on nerozhodol dnešný zápas.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sme videli niekoľko obrovských šancí, no obaja brankári predviedli fantastické zákroky. Po krátkej úprave ľadovej plochy bude svedkami samostatných nájazdov.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Samostatne nájazdy začal domáci Ossi Saarinen. Skúsil to priamou strelou, ale neprekonal Michala Valenta.
     
    1. série
    0:0
    Ani Marek Slovák nestrelil gól v nájazdovej lotérii. Tiež to skúsil priamou strelou, no trafil len pravý betón.
     
    2. série
    0:0
    Ďalším exekútorom bol domáci Lukáš Hvila. Ten naznačil strelu príklepom, no pri pokuse o blafák stratil puk spod kontroly.
     
    2. série
    0:0
    Tibor Kutálek to skúšal strelou pomedzi nohy. Marek Šimko ale včas dokázal spojiť svoje betóny.
     
    3. série
    0:0
    Jake Cardwell takisto neskóroval. Skúšal to bekhendovým blafákom, no Michal Valent jeho úmysel prečítal.
     
    3. série
    0:0
    Henrich Ručkay mohol byť hrdinom, ale ani on neprekonal Mareka Šimka. Poradie samostatných nájazdov sa tak mení.
     
    4. série
    0:1
    Prvým úspešným strelcom samostatných nájazdoch je Radoslav Macík. Hokejisti Nitry sú tak blízko k zisku druhého bodu.
     
    4. série
    1:1
    Kamil Brabenec udržal svoj tím v hre! Krásnym bekhendovým blafákom prekonal nitrianskeho brankára.
     
    5. série
    1:2
    Nitra bude mať ďalší víťazný mečbal. Po Radoslavovi Macíkovi prekonal Mareka Šimka strelou medzi nohy aj Michal Krištof.
     
    5. série
    2:2
    Obrovská dráma pokračuje! Zodpovednosť na svoje plecia opäť zobral Kamil Brabenec a strelou medzi nohy skóroval.
     
    6. série
    2:3
    Marek Slovák bol úspešnejší ako v prvej sérii, a tak opäť približuje Nitru k dnešnému víťazstvu.
     
    6. série
    2:3
    Kamil Brabenec tretí úspešný samostatný nájazd nepridal. Michal Valent dobre vybehol a rozhoduje o nitrianskom víťazstve.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HK Nitra.
    Kamil Brabenec síce dvakrát zachránil svoj tím od prehry, no napokon odchádza z ľadu smutný. Autorom víťazného gólu je MAREK SLOVÁK, ktorý v šiestej sérii samostatných nájazdov poslal puk medzi nohy Mareka Šimka.
    SLOVÁK - 3:4
     
    Koniec zápasu.
     
    Mimoriadne dramatické hokejové divadlo máme za sebou. O víťazovi zápasu museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorých boli napokon šťastnejší hostia. Rozhodujúci nájazd napokon premenil Marek Slovák. Nitra si tak poisťuje svoje prvé miesto v tabuľke. Naopak, Nové Zámky prehlbujú svoju výsledkovú krízu a po dnešnom žilinskom víťazstve klesajú na deviate miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:52:54)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 26. Hvila (Sandgren, Hudec), 45. Hudec (Paulovič, Sandgren), 46. Saarinen (Bahenský, Brabenec) – 6. Ručkay (Rais, Kutálek), 25. Milam (Slovák, Laliberté), 58. Slovák (Blackwater, Laliberté), rozh. náj. Slovák

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Saarinen (NZM)
    0:0   Slovák (NIT)
    2. série:
    0:0   Hvila (NZM)
    0:0   Kutálek (NIT)
    3. série:
    0:0   Cardwell (NZM)
    0:0   Ručkay (NIT)
    4. série:
    0:1   Macík (NIT)
    1:1   Brabenec (NZM)
    5. série:
    1:2   Krištof (NIT)
    2:2   Brabenec (NZM)
    6. série:
    2:3   Slovák (NIT)
    2:3   Brabenec (NZM)


    HC MIKRON Nové Zámky: Šimko – Cardwell, Drtina, Sandgren, Čížek, Sucharda, Maier, Mäkinen, Chovan – Saarinen, Brabenec, Bahenský – Paulovič, Hudec, Hvila – Tibenský, Čaládi, Lelkeš – Dubec, Rehák, Fábry.
    HK Nitra: Valent – Versteeg, Milam, Mezei, Rais, Ordzovenský, König, Pupák, Kuzma – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Krištof, Ručkay – Bene, Štefanka, Macík – Piačka, Paukovček, Chalupa.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš, Peter Lokšík – Michal Orolin, Šimon Synek.
    bahis siteleri