Poprad – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.) | Banská Bystrica – Martin 6:2 (kon.) | Košice – Nové Zámky 0:1 (kon.)
Nitra – Trenčín 4:2 (kon.) | Žilina – Zvolen 6:4 (kon.)
konec
HC Košice
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Neděle 16.10.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie 13. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a HC Mikron Nové Zámky, po výsledku 0:1 sa z výhry tešia hostia.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 42:18

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (19:14:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Jankovič (KOS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    59:37
    Drtina (NZM) – 2 + 2 minúty – krosček + seknutie.
     
    59:18
    Oddychový čas domácich.
    59:18
     
    59:18
    Pozorný Lundström hru prerušil. Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 42 sekúnd, po oddychovom čase siahne aj tréner Čada.
     
    58:55
    Nahodený puk preletel cez bránkovisko, nik z domácich ho ale do siete poslať nedokázal.
     
    58:35
    Kopřiva na striedačke, Košice hrajú v šestici!
     
    58:30
    Sledujeme bránku Miroslava Kopřivu, ktorý sa, pravdepodobne, čoskoro vydá na striedačku domáceho celku. Košičania si ešte rozdajú nejaké taktické pokyny a v hre budeme môcť pokračovať.
     
    58:25
    Oddychový čas hostí.
     
    58:19
    Puk sa ale napokon dostal do stredného pásma, takéto momenty budú Novým Zámkom jednoznačne vyhovovať.
     
    57:58
    Košičania sa držia v pásme a robia svojmu súperovi nepríjemnosti.
     
    57:26
    Neskutočné, ani toto v sieti hostí neskončilo! V zakončení sa najskôr ocitol Hričina, jeho pokus Lundström vyrazil pred seba. Puk sa ešte dostal k Šedivému, sekundárnu ranu už obetavá defenzíva poslala aspoň na ochrannú sieť.
     
    57:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú 3 minúty.
     
    56:05
    Dlho to platiť nemuselo, do šance sa totiž ponáhľal Klíma, ktorý vyslal tvrdú strelu. Toto zakončenie ešte Lundström pohladil vyrážačkou a poslal ho tak na zadný mantinel.
     
    55:50
    Nové Zámky sa s pukom presunuli pred Miroslava Kopřivu, kde sa už tešili z gólu, avšak napokon zbytočne. Pokračujeme za stavu 0:1.
     
    55:35
    Ďalšie prerušenie hry, ktorá v tejto chvíli poriadne stratila na svojom tempe.
     
    55:25
    Na opačnej strane prikryl puk Lundström, vhadzovať sa tak bude po jeho ľavici.
    55:07
     
    55:07
    Miroslav Kopřiva v jednoduchom zákroku, hru ale napriek tomu musel prerušiť. Takéto momenty budú hosťom vyhovovať, HC Mikron totiž pomerne často využíva možnosť striedania.
     
    54:48
    Až teraz sa hosťom podarilo usadiť v pásme súpera, bolo to ale bez streleckého zakončenia. Každopádne, čas hrá teraz jednoznačne v prospech Nových Zámkov.
     
    54:00
    Čoraz viac síl ale vrhajú Košice do útočenia, naopak, Nové Zámky už niekoľko minút puk výraznejšie neovládajú a sústredia sa predovšetkým na pozorné bránenie a čo najčastejšie blokovanie súperových striel.
     
    53:20
    Radek Deyl puk nahodil na bránku Lundströma z jej zadnej strany, gólman puk korčuľou zrazil na mantinel. Ani tento pokus tak v sieti neskončil.
     
    52:40
    V tejto chvíli hráme v plnom počte na oboch stranách.
     
    52:19
    Niekoľkokrát sa teraz Novým Zámkom podarilo puk odpáliť cez všetky čiary, hosťujúci celok nazbieral počas vylúčenia Mäkinena cenné sekundy.
     
    51:46
    Bartánus váhal s rozohrávkou, Košičanov to stálo pásmo.
     
    51:06
    Šoltés to nemyslel vôbec zle a vyslal akési nahodenie, ktoré ešte bolo tečované, nanešťastie pre domácich ale len na zadný mantinel.
     
    50:50
    Zrazená prihrávka Košíc, tie sa v tejto chvíli nechcene vyhnali z útočnej tretine a po puk sa budú musieť vrátiť len do stredného pásma.
     
    50:35
    Mäkinen (NZM) – 2 minúty – podrazenie.
     
    50:00
    Bartánus puk posunul na modrú čiaru, odkiaľ prišla dobra strela príklepom. Lundström svoje betóny včas sklopil a podržal svojich spoluhráčov.
     
    49:34
    Oceliari sú už ale opäť pred Lundströmom.
     
    49:01
    Po menšej skrumáži pred bránkou sa Košice ideálne nezorientovali a o výhodu útočnej tretiny prišli.
     
    48:50
    Nové Zámky puk odpílili do bezpečnej zóny, Košičania ho ale získali na svoje hokejky a pred súperovou bránkou roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    48:11
    Saarinen (NZM) – 2 minúty – podrazenie.
     
    48:05
    Suja chcel zrýchliť rozohrávku Košíc, nevšimol si ale, že tak robí len za cenu postavenia mimo hru. Pokračovať tak budeme buly v strednom pásme.
     
    47:57
    Sandgren sa zmohol len na jednoduché odpálenie puku do stredného pásma, odkiaľ ale okamžite vyštartovali útočnejšie Košice. Nové Zámky tak striedať nemohli.
     
    46:46
    Radim Hruška sa zmocnil odrazeného puku od zadného mantinelu a skúsil to strelou z prvej, tá však za pozorného Lundströma neprepadla.
     
    45:58
    So svojím zákrokom sa predviedol aj Kopřiva, ktorý bol dlhší čas bez práce, opäť ale ukázal, že svojim spoluhráčom dokáže kedykoľvek pomôcť.
     
    45:50
    Tibor Varga prišiel o puk, ten si to ale namieril na bránku hostí. Lundström hru prerušil, pokračovať budeme vhadzovaním po jeho pravici.
     
    45:19
    Marek Bartánus získal puk osamotený medzi dvomi korčuliarmi hostí, skúsene sa s ním pohral, zaviezol ho do lepšej streleckej pozície a skúsil vypáliť, táto strela ale pomedzi betóny gólmana neprepadla.
     
    44:40
    Hruškovi sa teraz podarilo spáliť obrovskú tutovku! Bartoš ho našiel spätnou prihrávkou medzi kruhmi, center Košíc ale ranou švihom pohladil len lapačku famózneho Lundströma.
     
    44:19
    Kamil Brabenec, zatiaľ jediný strelec z tohto stretnutia, prebral puk za Lundströmom, kde ho ešte niekoľko sekúnd pomiešal a počkal na dostriedanie svojich spoluhráčov.
     
    43:10
    Čoraz častejšie sa ale Košičania tlačia do zakončenia. Rana Bartánusa z pohybu po otočke skončila na ľavom betóne pozorného gólmana.
    42:15
     
    42:15
    Tomáš Klíma sa s pukom presunul pred bránku, kde ohrozil Lundströma a nechal ho zakročiť nohou. Lundström ešte puk zrazil na zadný mantinel, odkiaľ sa následne vrátil do bránkoviska. Nové Zámky túto situáciu so šťastím ustáli.
     
    41:07
    Bicek pretlačil puk do útočnej tretine, kde ho Košice následne vďaka skúsenému útočnikovi udržali. Zrazená prihrávka skončila na ochrannej sieti, buly po ľavici Lundströma.
     
    40:29
    Už tradičné vhadzovanie puku v stredovom kruhu znamená, že bola odštartovaná posledná, 3. tretina zápasu medzi Košicami a Novými Zámkami. My budeme zvedaví na to, čo sa ešte domácim podarí počas záverečných 20 minút riadnej hracej doby. Hostia sa už pravdepodobne zamerajú na pozornú defenzívu, ktorú budú chcieť domáci prelomiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Z dnešného stretnutia, v ktorom sa stretol 2. celok súťaže s 9., uplynulo už 40 minút, a teda presne dve tretiny. Pred prestávkou pritom na svetelnej tabuli vidíme stav 0:1 ktorý naznačuje, že posledná časť riadnej hracej doby môže byť ešte poriadne zaujímavá.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:12

    Tretia tretina sa začne približne o 18:39.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:20
    Črtajúcu sa väčšiu šancu domácich ukončilo zakončenie od modrej čiary, rana švihom ale presná nebola a skončila len na zadnom mantineli.
     
    38:48
    Martin Dudáš sa postaral o rýchlu rozohrávku smerom dopredu, jeho pokus o krížnu prihrávku ale Košičania celkom nepochopili a puk nechali prejsť len na zadný mantinel.
     
    38:19
    Bežia posledné dve minúty druhej tretiny, Nagy a Sandgren sa medzičasom vrátili na ľadovú plochu.
     
    37:52
    Košičania sa s pukom usadili za bránkou svojho súpera, avšak tam prehrali osobný súboj a snahy zaútočiť sa tak museli vzdať. Oba celky budú striedať počas hry.
     
    37:03
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, na ľadovej ploche sme nesledovali nič, čo by malo naznačovať blížiaci sa gól.
     
    36:30
    Jake Cardwell puk síce zaviezol do útočnej tretiny Košíc, tu ale narazil na prekážku vo forme Dudáša. Urastený zadák domácich súpera nenechal zakončiť.
     
    35:44
    Sandgren (NZM) – 2 minúty – hrubosť.
     
    35:44
    Nagy (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    35:44
    Domáci hokejisti zamýšľali v pásme súpera rýchlu kombináciu využivajúcu viacero krížnych prihrávok. O puk napokon síce prišli, avšak sa bude vylučovať.
     
    34:48
    Košický zadák je ale opäť na ľadovej ploche, čo znamená, že hostia svoju presilovú hru využiť nedokázali. Pri puku sú Košice, ktoré budú chcieť ohroziť Lundströma.
    34:35 Brabenec s nájadzom na domáceho Kopřivu
     
    34:09
    Pomerne dlho trval hosťom prechod z obrannej tretiny až do tej útočnej, avšak napokon to ešte Nové Zámky stihnú počas vylúčenia Jankoviča.
     
    33:30
    Hostia ešte ostali v pásme, presnejšiu strelu už ale nevyslali. Aj preto sa následne Košičania oslobodili.
     
    32:45
    Nové Zámky mali obrovskú šancu na strelenie druhého gólu! Pri puku sa teraz ocitol Hvila, ktorý to skúšal okamžitou strelou príklepom, Kopřiva sa ale famózne presunul k opačnej žrdi a na letiaci puk si dal pozor.
     
    32:25
    Jankovič (KOS) – 2 minúty – držanie.
     
    32:19
    Ivan Jankovič to nahodením puku zo stredného pásma až na zadný mantinel nemyslel vôbec zle, v tomto priestore ale chýbali domáci hokejisti, ktorí by následne mohli preveriť pozornosť Lundströma.
     
    31:39
    Hra v tejto chvíli výrazne stratila na svojom tempe, puk sa niekoľkokrát voľne presunul z jedného konca ľadovej plochy na ten druhý. Pokračovať budeme buly v strednom pásme.
     
    30:45
    Nové Zámky sa za súčasného stavu nemajú rozhodne kam ponáhľať, aj preto puk pomerne často posielajú len do stredného pásma a využívajú možnosť prestriedania počas hry.
     
    30:00
    Z riadnej hracej doby uplynula jej presná polovica.
     
    29:30
    Hra má dnes pomerne vysoké tempo, množstvo zo striel však tvoria len akési nahodenia puku na bránku. O jedno také sa postarali aj hostia, ktorí prinútili Miroslava Kopřivu hru prerušiť.
     
    29:15
    Nové Zámky sa prezentovali niekoľkými zakázanými uvoľneniami v sérii, aj preto bude hra pokračovať po buly v obrannej tretine hostí.
     
    29:00
    Nastrelenie Šedivého do útočnej tretiny prebrali jeho spoluhráči len pri mantineli, kam ich hostia šikovne vytlačili. Táto útočná akcia Košíc tak ostane bez priameho ohrozenia súperovej bránky.
    28:55 Šanca domácich Košíc.
     
    28:09
    Ale pozor! Puk sa teraz pred bránkoviskom Košíc nepríjemne poodrážal, pričom v celej situácii sa najlepšie zorientoval gólman Kopřiva. Ten domácich skvelým zákrokom výrazne podržal.
     
    28:02
    Na opačnej strane klziska zahral Deyl so zdvihnutou hokejkou, aj preto sa musela hra prerušiť. Pomerne často teraz arbitri využívajú svoje píšťalky.
     
    27:51
    Bránka hostí opustila svoje miesto aj s gólmanom Lundströmom, ktorý chvíľu ostal ležať na ľadovej ploche, napokon sa ale predsa len postavil. Našťastie sa to zaobíde bez zranenia.
     
    27:30
    Bartoš mal problémy s rozohrávkou, napokon ich ale vyriešil na výbornú a puk si o mantinel sám priťukol na svoju čepeľ. Počas hry tak budú striedať aj domáce Košice.
     
    26:19
    Šmach rozohral z obrannej modrej až pred útočné pásmo, kde Košičania puk len tečovali. Chopil sa ho napokon gólman Lundström, po ktorého hre hokejkou mohli hostia prestriedať.
     
    25:30
    Puk sa teraz po osi Dudáš – Šmach dostal až k Milému, ktorý naštartoval svoje útočné motory a vydal sa na útočný výpad. Z priestoru pri postrannom mantineli ale presnejšie zakončiť nedokázal.
    24:40
     
    24:40
    Košičania poriadne pritlačili svojho súpera pred Lundströmom, ktorý sa musel mať niekoľkokrát na pozore. Skúsený gólman sedel na ľade, Nové Zámky ale napriek tomu podržal.
     
    24:00
    Klíma sa už vrátil na ľad a okamžite z toho bola pekná útočná akcia. Bicek našiel prihrávkou práve Klímu, ktorý mu puk pri kruhoch prenechal. Následná strela príklepom v podaní Biceka si ale cestu do siete nenašla.
     
    23:10
    Ondřej Šmach teraz aktívne napádal rozohrávku súpera a aj on mal veľký podiel na tom, že sa domáci dokázali jednoduchým odpálením puku oslobodiť.
     
    22:46
    Šedivý puk vytlačil do stredného pásma, Košičania budú striedať.
     
    22:09
    Nové Zámky ho v tomto priestore síce prebrali na svoje hokejky a okamžite sa vydali na útočný výpad, tam ich ale zastavilo ďalšie postavenie mimo hru. Na tieto situácie si budú musieť dávať hostia väčší pozor.
     
    22:00
    Košičania puk okamžite poslali cez všetky čiary a niekoľko sekúnd ho podržali pred bránkou Lundströma.
     
    21:42
    Klíma (KOS) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    21:35
    Nové Zámky sú v úvode druhej tretiny aktívne a gól ich poriadne nakopol, tentokrát to však s rýchlosťou trochu prehnali. Hostia sa tak dostali do postavenia mimo hry.
     
    21:13
    Brána Miroslava Kopřivu opustila svoje pôvodné miesto, čiaroví arbitri ju tam budú musieť vrátiť.
    20:13 Kamil BRABENEC - 0:1
     
    20:13
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak to je neuveriteľné! Puk získali na svoje hokejky hostia, ktorí ho z obrannej tretiny nahodili až do tej útočnej. V tej bol osamotený KAMIL BRABENEC, ktorý v rýchlostnom súboji predstihol Kopřivu a puk poslal do siete. Asistencia: Marek Drtina.
     
    20:06
    Úvodné buly prostrednej časti riadnej hracej doby je už minulosťou. Podobne, ako tomu bolo v prípade prvej tretiny, aj tentokrát puk putoval na hokejky domácich hokejistov. Tí sa koncentrujú v obranných radoch a premýšľajú nad ďalším postupom.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina, z riadnej hracej doby uplynulo dvadsať minút. Počas tých sme mohli sledovať zaujímavý hokej z oboch strán, ktorý priniesol pozorné defenzívy aj aktívnu hru smerom dopredu. Aj preto svieti na svetelnej tabuli stav 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 15:3

    Druhá tretina sa začne približne o 17:47.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:25
    Košičania sa ešte v závere úvodnej tretiny dostali do šance, keď zachytil krížnu prihrávku pri ľavom kruhu na vhadzovanie Bartánus. Jeho zakončenie švihom Lundström vykopol do bezpečnej zóny.
     
    19:00
    Beží posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:27
    Klíma v snahe o zrýchlenie rozohrávky domáceho celku puk uchopil do rukavice a posunul ho Nagyovi. To ale pozornému oku hlavného arbitra neuniklo. Píska sa prihrávka rukou, čaká nás vhadzovanie v strednom pásme.
    18:19 Ďalšie nepríjemné zakončenie domácich
    18:19
     
    18:19
    Pred bránkou Nových Zámkov nastal nepríjemný moment, kedy zakončenie z kruhu Lundström síce zachytil do lapačky, opustil pri tom ale svoje bránkovisko. Bartoš, ktorý bol v pohybe, sa mu už tak vyhnúť nedokázal. K stretu síce prišlo, našťastie sa to ale zaobišlo bez zranení.
     
    17:15
    Strela od modrej bola domácimi šikovne tečovaná, puk ale napokon medzi tri žrde nesmeroval. Nové Zámky ho preberajú na svoje hokejky a pokúsia sa o prechod do útočnej tretiny, respektíve ohrozenie Kopřivu, ktorý je už pomerne dlho bez zákroku.
     
    16:48
    Nové Zámky puk síce získali na svoje hokejky, opätovne s ním ale zašli len pred Lundströma. Tu si navyše v rozohrávke absolútne nerozumeli a dopustili sa len zakázaného uvoľnenia. Hostia tak nebudú môcť striedať.
     
    16:16
    Hra sa dlhší čas neprerušovala, stalo sa tak až po tom, čo puk ostal na niekoľko sekúnd zašliapnutý pri postrannom mantineli. Pokračovať tak budeme vhadzovaním pri obrannej modrej čiare domácich Košíc.
     
    15:46
    Šmach miešal puk pri mantineli, avšak v tomto priestore stál len pozorný Drtina, ktorý sa oklamať nenechal. Obranca Nových Zámkov puk zachytil telom a rozohrávku posunul na svojich spoluhráčov.
     
    14:56
    Košičania sa na malý moment usadili v pásme súpera, kde sa im vydarila aj krátka kombinácia. Po odpálení puku Maierom už ale hrali len zo stredného pásma, a tak sa pískalo postavenie mimo hry.
     
    14:11
    Patrik Maier sa teraz rozhodne nemal kam ponáhľať, a tak puk radšej zaviezol za bránku hostí a tam počkal na dostriedanie svojich spoluhráčov, Striedať budú aj Košice.
     
    13:09
    To neplatilo o niekoľko sekúnd neskôr, kedy zakončenie Jankoviča z uhla vypadlo Lundströmovi. Gólman sa ešte otáčal a hľadal puk, jeho spoluhráči ho ale našťastie pre Nové Zámky dokázali upratať do bezpečia.
     
    12:29
    Peter Boltun dostal v stredovom pásme na poste centra zaujímavú prihrávku, po ktorej sa mohol rútiť do samostatného úniku. Boltun sa ale nešťastne pošmykol a k zakončeniu tak neprišlo.
     
    11:46
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, ani jeden z celkov ale presnejšie zakončiť nedokázal. Pri puku ostanú domáce Košice, ktoré zatiaľ majú na ľade optickú prevahu.
     
    11:00
    Václav Čížek rozohrával smerom dopredu, jeho spoluhráči ten puk ale len pohladili. Hosťom zatiaľ prechod stredným pásmom absolútne nevychádza a o puk tak prichádzajú až zbytočne často.
     
    10:24
    Bahenský stál chrbtom k stredovému kruhu, aj preto sa rozhodol o akési vyhodenie puku. Celá situácia ale vyšla lepšie v prospech Košíc, ktoré si puk postrážili.
     
    09:19
    Puk prebral za bránkou hostí Mäkinen, ktorý už ale nemal dostatok síl na to, aby založil súvislejšiu útočnú akciu. Hostia puk aspoň nastrelili do pásma, oba celky budú striedať počas hry.
     
    08:55
    Bartoš puk zaviezol za bránku súpera, odkiaľ sa ešte snažil nájsť Vargu. Ten prihrávku nečakal, preto si puk musel prikopnúť korčuľou. Obrana Nových Zámkov tak k skúsenému útočníkovi stihla pristúpiť.
     
    08:10
    Dudáš je už na ľade, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    07:30
    Puk bol pomerne dlho zašliapnutý v rohu klziska, kde nazbierali Košičania ďalšie cenné sekundy. Domáci hokejisti stihli prestriedať počas hry, učinia tak aj Nové Zámky.
     
    07:00
    Pomerne často opúšťa puk obrannú tretinu Košíc, tie sa bránia na výbornú.
     
    06:24
    Puk sa už nachádza pri Lundströmovi, kam ho domáce Košice pohotovo odpálili. Hokejisti odetí v bielom tu navyše nazbierali niekoľko cenných sekúnd.
     
    06:00
    Nové Zámky začali presilovú hru aktívne, obetavá hra brániacich sa Košičanov im ale zakončenie znemožnila.
     
    05:46
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    05:19
    Juraj Milý sa teraz s pukom ponáhľal do útočnej tretiny, kde chcel ešte zakončiť švihom, avšak puk mu na poslednú chvíľu skĺzol z čepele a doputoval až k Hudecovi.
     
    05:00
    Lelkeš a Sandgren sa medzičasom zapojili do hry, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    04:17
    Nové Zámky mali obrovské šťastie! Boltun najskôr netrafil krížnu prihrávku Bartánusa, neskôr sa čosi podobné nepodarilo ani Sujovi. Lundström sa presúval od žrde k žrdi, obrana mu teraz absolútne nepomohla.
     
    03:58
    Košičania sú stále v pásme, často ale nestrieľajú.
     
    03:10
    Košičania sa ale usadili pred Lundströmom, ktorý mal teraz obrovské šťastie, že puk po zakončení Bartánusa v sieti neskončil.
     
    03:00
    Puk je v strednom pásme.
     
    02:49
    Sandgren (NZM) – 2 minúty – seknutie. Košičania budú hrať presilovku 5 proti 3!
     
    02:04
    Lelkeš (NZM) – 2 minúty – vrazenie na mantinel.
     
    02:01
    Košičania vo veľkej šanci! Milý sa na malý moment ocitol osamotený pred Lundströmom, ktorý navyše ležal na ľade, puk ale popri jeho ľavom betóne do siete neposlal.
     
    01:01
    Bicek to teraz z veľkého uhla nemyslel vôbec zle, jeho nahodenie pred bránku vykopol pozorný Lundström. Keďže nestál v tomto priestore nik z domácich, k dorážke neprišlo.
     
    00:49
    Hričinovi sa puk podarilo poslať na zadný mantinel a aj keď sa už zdalo, že sa ho v tomto priestore zmocnia hostia, opak bol pravdou. Košice sa tak budú chcieť usadiť v pásme súpera.
     
    00:11
    Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech domácich Košíc, ktoré puk získali na svoje hokejky a okamžite sa tak stiahli do vlastných obranných radov. Odtiaľ sa Košičania pokúsia vymyslieť niečo, čo by mohlo preveriť pozornosť Lundströma.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hymna Slovenskej republiky už doznela, na ľade ostanú len úvodné päťky oboch mužstiev. Hlavný arbiter už berie puk do svojich rúk a čoskoro sa postará o zahájenie stretnutia. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel arény, kde sa už o malý moment začne hokejové zápolenie medzi Košicami a Novými Zámkami. Oba celky už stoja nastúpené na modrých čiarach arény. Zatiaľ čo Košičania vstúpia do zápasu v bielych dresoch, hostia si so sebou priniesli čierno-zelenú kombináciu dresov. My si ešte počkáme na doznenie hymny Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne stretnutie 13. kola Tipsport ligy medzi Košicami a Novými Zámkami. Oba celky sa aktuálne rozcvičujú na hlavnej ľadovej ploche, ktorá ešte prejde svojou úpravou.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Vašíček, Šedivý, Pavúk, Matejka – Nagy, Suja, Hričina – Bartánus, Boltun, Bicek – Milý, Klíma, Šoltés – Bartoš, Hruška, Varga

    HC Mikron Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Čížek, Sandgren, Maier, Sucharda, Chovan, Mäkinen – Bahenský, Brabenec, Saarinen – Hvila, Hudec, Paulovič – Lelkeš, Čaládi, Tibenský – Fábry, Rehák, Dubec

    Rozhodca: T. Orolín, Kalina – M. Korba, Bogdaň.
    Nové Zámky po prvýkrát v Košiciach. Budú tu bodovať?
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri pokračovaní najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, Tipsport ligy, ktorá píše už svoje 13. kolo. V rámci neho budeme v Košiciach sledovať súboj domáceho HC Košice a HC Mikron Nové Zámky.

    HC Košice má za sebou poriadne krušné obdobie. Košičania totiž okrem najvyššej hokejovej súťaže Slovenska reprezentovali našu krajinu aj v Hokejovej lige majstrov (Champions Hockey League – CHL) a disponovali tak poriadne nahusteným programom. Zo svojho kalendára museli dokonca vyškrtnúť zápas s Banskou Bystricou, ktorý Košičania odložili. Aj preto patrí bronzovému celku z uplynulej sezóny priebežná 2. priečka tabuľky, pričom za vedúcou Nitrou zaostáva o 3 body, avšak jedným dychom musíme dodať, že Košice majú oproti majstrovi práve o jeden odohraný zápas menej. Mimochodom, čo sa štatistík týka, Košice majú na svojom konte 26 bodov a skóre 53:28, ktoré ich radí na post najčastejšie skórujúceho celku Tipsport ligy.

    Posledné 3 zápasy Košíc v Tipsport lige:

    HC Košice – MHC Martin 9:3
    HK Poprad – HC Košice 3:4 sn
    MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Košice 3:1

    HC Mikron Nové Zámky stupoval do sezóny ako veľká neznáma. Nováčik v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska sa totiž netajil pomerne vysokými cieľmi, ktorým prispôsobil tiež zloženie kádra. Ten doplnil o niekoľko známych mien z minulých ročníkov, ku ktorým priradil aj niekoľko perspektívnych mladých hokejistov. V prípade Nových Zámkov sa ale veľmi rýchlo dostavilo vytriezvenie vo forme postupného zosúvania sa v tabuľke smerom nadol. S trinástimi bodmi z 13 zápasov tak patrí Mikronu len priebežná 9. priečka, pričom horšie je na tom už len Poprad. Skóre Nových zámkov činí pomer 30:42 a v ich prospech nehrá ani fakt, že z posledných troch zápasov sa im nepodarilo vyhrať ani jeden.

    Posledné 3 zápasy Nových Zámkov:

    HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 1:5
    MsHK Žilina – HC Mikron Nové Zámky 5:4 pp
    HC Mikron Nové Zámky – HK Nitra 3:4 sn
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 21. Brabenec (Drtina)


    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Vašíček, Šedivý, Pavúk, Matejka – Nagy, Suja, Hričina – Bartánus, Boltun, Bicek – Milý, Klíma, Šoltés – Bartoš, Hruška, Varga
    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström (Škovránek) – Drtina, Cardwell, Čížek, Sandgren, Maier, Sucharda, Chovan, Mäkinen – Bahenský, Brabenec, Saarinen – Hvila, Hudec, Paulovič – Lelkeš, Čaládi, Tibenský – Fábry, Rehák, Dubec

    Rozhodčí: T. Orolín, Kalina – M. Korba, Bogdaň
    bahis siteleri