Admira – Rapid 1:2 (kon.) | Salzburg – Ried 1:0 (kon.) | Wolfsberger – Mattersburg 3:0 (kon.)
St. Pölten – Rheindorf Altach 0:1 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
1:0 (1:0)
SV Guntamatic Ried
Sobota 29.10.2016, 18:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Salzburgu se v úvodu nové sezóny Bundesligy nedaří. Úřadující šampióni ztrácí na vedoucí Sturm Graz sedm bodů a jeho náskok se v sobotu večer pokusí stáhnout proti Riedu, který se po dvou porážkách v řadě bude chtít opět předvést v dobrém světle.
     
    FC Red Bull Salzburg

    Salzburg se nachází po dvanácti odehraných kolech se ziskem 22 bodů na třetím místě a může se pochlubit druhým nejlepším útokem, trochu ovšem vázne defenziva. Ne, že by úřadující šampión inkasoval příděly, problém je ovšem v disciplinovanosti. Domácí viděli celkem osmnáct karet a z toho dvě byly červené. Největší hrozbou Red Bullu je stejně jako v loňské sezóně Jonathan Soriano, který se stal loni nejlepším střelcem soutěže a letos vstřelil 6 gólů.
     
    SV Guntamatic Ried

    Když už jsme u disciplinovanosti, tak Guntamatic Ried je na tom ještě hůře, když celkem nasbíral dvacet karet a jedna byla červená. Pokud oba týmy vstoupí do zápasu s velkým nasazením, je klidně možné, že jeden z nich nebo dokonce oba nedohrají utkání v jedenácti. Hosté mají společně s Wolfsbergerem pátou nejhorší obranu, když během letošní sezóny inkasovali 18 branek. Co se týče útoku, nejlepším střelcem Riedu je se třemi góly Clemens Walch.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Upamecano, Miranda, Ulmer – Rzatkowski, Laimer, Samassekou, Berisha – Hee-Čan, Soriano. (4-4-2)
    Náhradníci: Stankovic – Dabbur, Lazaro, Minamino, Gulbrandsen, Schlager, Wisdom. Trenér: Óscar García.

    SV Josko Ried: Gebauer – Hart, Reifeltshammer, Özdemir, Chessa – Zujl, Prada – Bergmann, Elsneg, Marcos – Ademi. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Durakovic – Möschl, Brandner, Honsak, Nutz, Antonitsch, Ziegl. Trenér: Christian Benbennek.

    Rozhodčí: Harald Lechner. Asistenti: Andreas Staudinger, Sebastian Gruber. Čtvrtý rozhodčí: Rene Eisner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Laimer pálil z hranice šestnáctky po zpětné přihrávce svého spoluhráče, jeho následná střela ale zamířila vedle levé tyče.
     
    5
    Salzburg v úvodu utkání dominuje držení míče, zatím se ale do žádné slibné brankové příležitosti nedostal.
     
    8
    Rzatkowski si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávkou, z úhlu se mu ale brankáře Gebauera prostřelit nepodařilo!
     
    10
    Ried se v úvodu zápasu soustředí především na bránění a zatím se směrem vpřed vydává pouze sporadicky.
     
    14
    Lainer se sice na pravém křídle v blízkosti brankové čáry prosadit nedokázal, Salzburg ale vzápětí mohl zahrávat rohový kop.
     
    15
    Rohový kop Salzburgu nic nepřinesl a Ried úspěšně přečkal tlak domácího týmu, ten ovšem určitě bude s každou minutou sílit.
     
    17
    Rzatkowski na pravém křídle rozehrál standardní situaci a krásným centrem míč posadil na hlavu Heeho-Čana, jeho následná hlavička ale ze středu šestnáctky zamířila pouze do náruče připraveného Gebauera, kterému zákrok výrazně ulehčil!
     
    18
    Vzápětí zahrozili poprvé v zápase hosté, střela Riedu zpoza šestnáctky ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený brankář Walke a v pohodě míč sebral ze země.
     
    21
    Salzburg se pokusil vyrazit po levém křídle do rychlého útoku, jenže jeho akci zastavila nepřesná přihrávka, po kterém jeden z domácích hráčů skončil s míčem za postranní čárou.
     
    23
    Úřadující mistři to vzápětí zkusili po pravém křídle, jejich zpětný přízemní centr ale skončil pouze na prvním hráčovi Riedu, který si míč v pohodě zpracoval a poté měl dostat času na to, aby přesně rozehrál.
     
    26
    Salzburg rozjel na pravém křídle krásnou kombinaci a uprostřed šestnáctky se dostal ke střele Soriano, jehož pokus byl sice sražen, ze vzduchu se ale nebezpečně snášel přesně ke vzdálenější levé tyči a Gebauer musel předvést fantastický reflexivní zákrok, aby koncem pravé ruky míč vytáhl mimo!
     
    27
    Domácí vzápětí pokračovali v náporu a jeden z hráčů Salzburgu zkusil z levé strany šestnáctky prudce vypálit na přední tyč, tam byl ale opět připraven brankář Gebauer, který míč vyboxoval na rohový kop!
     
    28
    Následný rohový kop Salzburgu z levé strany hřiště nic nepřinesl a Ried mohl vyrazit po pravém křídle do rychlého protiútoku, který vzápětí zastavila nepřesná finální přihrávka. Jak jinak.
     
    30
    Salzburg dlouho obléhal šestnáctku svého soupeře, jenže na její hranici si poté dva domácí hráči nerozuměli a míč namazali na kopačku jednoho z obránců Riedu.
     
    33
    Zujl se dopustil na pravé straně vlastní poloviny faulu a Salzburg měl k dispozici standardní situaci, následný centr do šestnáctky ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    35
    Chessa si dobře pokryl míč na levé straně hřiště a v blízkosti postranní čáry vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    36
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Rzatkowski uprostřed hřiště ustál osobní souboj s protihráčem a poté nádhernou přihrávkou poslal do úniku HWANGA HEE-ČANA, který se na levé straně šestnáctky podíval, kde stojí brankář Gebauer, a poté přízemní střelou levačkou zamířil ke vzdálenější pravé tyči.
    36. Hwang HEE-ČAN - 1:0
     
    40
    Berisha se pokusil pět minut před přestávkou zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou, ta ovšem skončila v území nikoho a hosté z Riedu mohli v klidu rozehrávat.
     
    42
    Laimer už se chystal v blízkosti šestnáctce vypálit, jenže rychle k němu přispěchal Elsneg a tvrdým faulem zezadu ho poslal k zemi.
     
    43
    Následná střela z volného přímého kopu skončila pouze na zdi a vypadá to vypadá, že Salzburgu se v prvním poločase jednobrankové vedení navýšit nepodaří.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Salzburg měl během prvního poločasu výrazně na vrh, a přestože Gebauer vytáhl několik skvělých zákroků, deset minut před přestávkou ho po rychlém protiútoku překonal přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči Hwang Hee-Čan. Skóre po prvním poločase. Red Bull Salzburg 1 Josko Ried 0.
    Hwang Hee-Čan, jediný střelec úvodních pětačtyřiceti minut.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Salzburgu byl rozehrát druhý poločas, před jehož výkopem hosté sáhli o přestávce hned ke dvojímu střídání.
     
    46
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Bergmann, přichází Moschl.
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Marcos, přichází Honsak.
     
    48
    Rzatkowski zkusil v úvodu druhého poločasu navýšit vedení Salzburgu přízemní střelou zpoza šestnáctky, ta ovšem zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    50
    Ried po přestávce začal více hrát a Salzburg se musí mít na pozoru, zatím ovšem brání dobře a hostující celek do žádné brankové příležitosti nepustil.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Möschl (SV Josko Ried).
     
    53
    Hosté vyrazili středem hřiště do rychlého protiútoku a odměnou je jim standardní situace.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Laimer (FC Red Bull Salzburg).
     
    54
    Zulj si skvěle nabíhal na značku pokutového kopu na dlouhý kolmý pas, jenže se tam nepříjemně srazil s jedním ze svých spoluhráčů a zůstal ležet na hrací ploše.
     
    56
    Salzburg na pravé straně rozjel krásnou kombinační akci a střele jednoho z jeho hráčů byla na pravé straně šestnáctky sražena na rohový kop.
     
    57
    Po rohovém kopu se uprostřed šestnáctky dostal do zakončení pravý obránce Lainer, jeho následná střela se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    60
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Laimer, přichází Schlager.
     
    62
    Jonatan Soriano si na hranici malého pokutového území nabíhal na krásný přízemní centr z pravého křídla a už se chystal míč dorazit do prázdné brány, těsně před ním ho ale brankář Gebauer zasáhl vleže nataženou pravou rukou a vyrazil mimo nebezpečí!
     
    64
    Salzburg má obrovské držení míče, zatím ale ze své převahy ve druhém poločase nevytěžil druhý pojišťující gól.
     
    65
    Ried čelí velkému počtu standardních situací, zvládá je ovšem úspěšně odvracet.
     
    67
    Soriano rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a přesným centrem našel uprostřed šestnáctky Upamecana, ten ovšem hlavičkoval v záklonu vedle pravého horního rohu brány.
     
    69
    Lainer zkusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho střela nebyla špatná, zamířila ovšem vedle levé tyče.
     
    70
    Hee-Čan se na značce pokutového kopu ocitl v obrovské šanci a mohl zvýšit na 2:0, jenže brankáře Gebauer proti němu skvěle vyběhl a jeho střelu hrudí vyrazil!
     
    73
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hee-Čan, přichází Dabbur.
     
    74
    Střídání v týmu SV Josko Ried: ze hřiště odchází Elsneg, přichází Nutz.
     
    77
    Ried ve středu hřiště vybojoval míč a poté vyrazil do rychlého protiútoku, který zakončil střídající Honsak, jeho následná střela zpoza šestnáctky ale zamířila vysoko nad.
     
    80
    Ademi se pokusil deset minut před koncem vypálit zpoza šestnáctky, také jeho střela ale byla nepřesná a zamířila mimo.
     
    82
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Rzatkowski, přichází Lazaro.
     
    85
    Ačkoliv Salzburg pět minut před koncem vede 1:0, tak hosté z Riedu se nevzdávají a snaží se usilovně vyrovnat, což je od nich velice sympatické.
     
    90
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Fotogalerie ze zápasu mezi Salzburgem a Joskem Ried.
     
    O osudu zápasu v Red Bull Areně rozhodl jediný gól, který vstřelil deset minut před koncem prvního poločasu po rychlém brejku Hwang Hee-Čan a vystřelil Salzburgu tři body. Úvodní střelec zápasu se mohl prosadit i po přestávce, jenže nevyzrál na fantasticky chytajícího Gebauera, který má obrovský podíl na tom, že Ried dnes neutrpěl těžší porážku. Konečný výsledek. Red Bull Salzburg 1 Josko Ried 0. (20:23:23)
    Umíte německy? Andreas Ulmer a Valon Berisha o zápase.

    Tomáš Reiner

    Branky: 36. Hee-Čan

    Karty:   53. Laimer (SLZ) – 51. Möschl (RIE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:10.
    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Upamecano, Miranda, Ulmer – Rzatkowski (82. Lazaro), Laimer (60. Schlager), Samassekou, Berisha – Hee-Čan (73. Dabbur), Soriano. (4-4-2)
    Náhradníci: Stankovic – Minamino, Gulbrandsen, Wisdom. Trenér: Óscar García.

    SV Guntamatic Ried: Gebauer – Hart, Reifeltshammer, Özdemir, Chessa – Zujl, Prada – Bergmann (46. Möschl), Elsneg (74. Nutz), Marcos (46. Honsak) – Ademi. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Durakovic – Brandner, Antonitsch, Ziegl. Trenér: Christian Benbennek.

    Rozhodčí: Harald Lechner. Asistenti: Andreas Staudinger, Sebastian Gruber. Čtvrtý rozhodčí: Rene Eisner

    Diváci: 6628
    bahis siteleri