Olomouc – Ostrava 2:1 (4:3 po pen.) | Jihlava – Plzeň 1:3 (kon.) | Pardubice – Slavia 3:0 (kon.)
Sparta – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Příbram – Karviná 1:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:1 (0:0)
1.FC Slovácko
Sobota 29.10.2016, 13:00 • TCM Strahov, Praha • Celostátní liga staršího dorostu • 12. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Bačkovský – Burda, Flak, Fortelný, Frýdek, Mareček (K), Novotný, Plachý, Plechatý, Sedláček, K. Tvaroh.
    Náhradníci: Kotek – P. Tvaroh, Drchal, Čajkovský, Boula, Patrák. Trenér: Pavel Čunát.

    1.FC Slovácko: Trmal – Olšanský, Tkáč (K), Škubník, Tischler, Čajka, Janša, Gabčo, Kubala, Kohút, Řihák.
    Náhradníci: Kuřina – Leskovjan, Chytil, Hani, Miklík, Krejčík. Trenér: Stanislav Vajčner.

    Rozhodčí: Milan Makovička. Asistenti: Vojtěch Bočok, Karel Kučera.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    20
    Po úvodních dvaceti minutách je tu konečně první příležitost utkání, kterou měli na svědomí domácí fotbalisté Sparty! Ondřej Novotný si naběhl před bránu na krásnou přihrávku ze strany, zívající prázdnou bránu ale z blízkosti trestuhodně netrefil.
     
    25
    Jan Hugo Bačkovský chtěl stáhnout vysokou svíci ze vzduchu, jenže ve své snaze uspěl pouze na polovic a míč mu vzápětí vypadl! Slovácko už se pomalu radovalo z kuriózního gólu, jenže brankáře Sparty dokázali zachránit obránci, kteří míč odkopli do bezpečí.
     
    30
    Úvodních třicet minut toho až na poslední dvě šance příliš mnoho nenabídlo. Oba týmy se sice dostaly několikrát do náznaků šancí, nic z nich ale vytěžit nedokázaly. Zatím sledujeme velice vyrovnané utkání, o čemž výmluvě hovoří dosavadní bezbrankové skóre.
     
    32
    Petr Plachý se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči a bez přípravy ho pohotovým volejem poslal na bránu, Matouš Trmal ovšem jeho pokus reflexivně vyrazil!
     
    43
    Těsně před koncem před přestávkou mohl na straně Sparty opět udeřit aktivní a dobře hrající Petr Plachý! Domácí fotbalista uvnitř pokutového území napřáhl ke krásné střele šajtlí, která byla na první pohled gólová, nakonec ale proletěla pět centimetrů nad.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Sparta měla v prvním poločase více ze hry a dvakrát velmi nebezpečně zahrozil Petr Plachý, v prvním případě ale nedokázal vyzrát na fantastického brankáře Matouše Trmala a ve druhém těsně před přestávkou o pět centimetrů přestřelil bránu. Skóre po prvním poločase. AC Sparta Praha 0 1. FC Slovácko 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    53
    Sparťané byli opět velice blízko vstřelení úvodní branky, ani tentokrát ale jejich akce gólovou radost nepřinesla! Dominik Plechatý nádhernou utaženou střelou z hranice šestnáctky mířil přesně k tyči, hostující brankář Matouš Trmal se k ní ale dokázal dostat včas a spektakulárním zákrokem míč vyrazit. Krásný okamžik.
     
    58
    Ondřej Novotný málem postupoval sám směrem na bránu, rychlý protiútok Sparty ale zastavil ostrým skluzem Ondřej Čajka, který byl za taktický faul odměněn žlutou kartou. První v celém zápase.
     
    60
    Sparta právě vstřelila branku!

    Sparťané po hodině hry prolomili střelecké trápení a JAN FORTELNÝ posílá domácí tým do zaslouženého vedení! Slovácko nedokázalo v pokutovém území několikrát uklidit míč do bezpečí, na což vzápětí doplatilo. Odražený míč se dostal k Janovi Fortelnému, který ho krásnou střelou napálil ke vzdálenější tyči.
    60. Jan FORTELNÝ - 1:0
     
    68
    Slovácko právě vstřelilo branku!

    FILIP KUBALA po rychlém protiútoku z hranice šestnáctky zamířil krásnou střelou ke vzdálenější tyči a hosté ze Slovácka po pouhých osmi minutách vyrovnávají na 1:1. Sparťané se z úvodní gólu příliš dlouho neradovali.
    68. Filip KUBALA - 1:1
     
    72
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Michal Kohút, přichází Daniel Chytil.
     
    74
    Sparta právě vstřelila branku!

    KRISTIÁN FLAK ukázal záda jednomu z obránců Slovácka a po krásném přehození brankáře Matouše Trmala míč poslal do prázdné brány. Sparta doma opět vede, tentokrát 2:1.
    74. Kristián FLAK - 2:1
     
    76
    Jan Fortelný se dokázal prosadit a vstřelil svůj druhý gól v zápase, ten ovšem nebyl uznán kvůli ofsajdu. Sparta tak nadále vede nad Slováckem 2:1.
     
    77
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Václav Drchal.
     
    80
    Adam Řihák deset minut před koncem využil volného prostoru a z přibližně 25 metrů napřáhl ke krásné střele, která zaplavala ve vzduchu a vzápětí těsně minula levý horní roh brány!
     
    81
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Christián Frýdek, přichází Lukáš Čajkovský.
     
    83
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Adam Řihák, přichází Filip Krejčík.
     
    85
    Sparta právě vstřelila branku!

    JAN FORTELNÝ zakončil přečíslení Sparty dva na jednoho a šest minut před koncem zápasu s největší pravděpodobností pečetí zasloužené vítězství domácího týmu, který byl a je lepší.
    85. Jan FORTELNÝ - 3:1
     
    88
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Richard Sedláček, přichází Jiří Boula.
     
    88
    Střídající Lukáš Čajkovský se pokusil přehodit vybíhajícího Matouše Trmala, jeho následný pokus ale zamířil těsně nad a na výsledku už se zřejmě nic nezmění!
     
    89
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Karel Tvaroh, přichází Vojtěch Patrák.
     
    90
    Nad rámec zápasu byla nastavena 1 minuta.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    O osudu utkání na Strahově rozhodla závěrečná půlhodina. Na úvodní gól Jana Fortelného ze šedesáté minuty sice dokázal vzápětí odpovědět hostující Filip Kubala, ve zbytku utkání už ale dominovala Sparta, v jejímž dresu se prosadil Kristián Flak a vzápětí její vítězství pečetil šest minut před koncem svým druhým gólem v zápase Jan Fortelný. Konečný výsledek. AC Sparta Praha 3 1.FC Slovácko 1. (15:41:43)

    David Soumar

    Branky: 60. Fortelný, 74. Flak, 85. Fortelný – 68. Kubala

    Karty:   58. Čajka (SLO)


    AC Sparta Praha: Bačkovský – Burda, Flak, Fortelný, Frýdek (81. Čajkovský), Mareček (K), Novotný (77. Drchal), Plachý, Plechatý, Sedláček (88. Boula), K. Tvaroh (89. Patrák).
    Náhradníci: Kotek – P. Tvaroh. Trenér: Pavel Čunát.

    1.FC Slovácko: Trmal – Olšanský, Tkáč (K), Škubník, Tischler, Čajka, Janša, Gabčo, Kubala, Kohút (72. Chytil), Řihák (83. Krejčík).
    Náhradníci: Kuřina – Leskovjan, Hani, Miklík. Trenér: Stanislav Vajčner.

    Rozhodčí: Milan Makovička. Asistenti: Vojtěch Bočok, Karel Kučera

    Diváci: 80
    bahis siteleri