NY Islanders – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Calgary – Toronto 3:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 01.12.2016, 02:40 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání ve Scotiabank Saddledome v Calgary sledovalo 19 289 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (05:17:50)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Calgary Flames

    Michael Frolík 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:44

    Toronto Maple Leafs

    Roman Polák 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:44
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Chad Johnson (CGY) 39 zák., 0 gólů, 100%
    2. Freddie Hamilton (CGY) 1+0
    3. Kris Versteeg (CGY) 1+0
     
    Dnešní malé kanadské derby je minulostí a dva body si za vítězství 3:0 připisuje domácí Calgary. To těžilo již z první třetiny, kdy se během úvodních 49 sekund dostalo do dvoubrankového vedení a v 16. minutě navíc další trefou navýšilo skóre na 3:0. Ve zbytku utkání jsme sice viděli několik velmi dobrých šancí, ale především domácí brankář Chad Johnson se vyznamenal a ze 39 střel neinkasoval ani jednou. Pro aktuální jedničku Calgary je to tedy třetí nula z posledních osmi zápasů, do kterých Johnson nastoupil.

    Střely na bránu po 3. třetině

    CGY – 29 (10, 13, 6)
    TOR – 39 (12, 13, 14)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Zřejmě posledním zakončením teď Zajcev minul Johnsonovu bránu. Utkání pomalu spěje do závěrečných vteřin a na skóre už se s největší pravděpodobností nic nezmění.
     
    59:22
    Dvě marné snahy o přechod přes neutrální zónu vracejí puk k Enrothovi. Zdá se, že Chad Johnson dnes opravdu udrží nulu.
     
    58:57
    Znovu je puk až za Enrothovou svatyní. Tentokrát se ale nejednalo o zakázané uvolnění a Toronto musí zpět do svého pásma.
     
    58:17
    Mitchell Marner si skvěle sjel před bránu, nicméně Johnson na jeho teč přihrávky z levé strany dokázal zareagovat. Poté je domácím odpískán icing.
     
    57:52
    Střela Nikity Zajceva byla zablokována ještě před Johnsonem, ale poté se k puku dostal Bozak, jenž zblízka trefil opět jen domácího gólmana.
     
    57:09
    Rozehrávka se nyní domácím hokejistům příliš nepovedla. Puk si to totiž namířil přímo přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    56:46
    Mikael Backlund se pokusil za každou cenu udržet útočné pásmo, avšak nahozením od modré čáry poslal puk do ochranné sítě. Čas na poslední komerční přestávku.
     
    56:04
    Naopak se nyní hraje až před Enrothem. Ten sice nemusel zasahovat, ale Calgary rozhodně není týmem, který by potřeboval vsítit branku.
     
    54:56
    Již několik desítek vteřin se nepřerušovalo. Hra má nyní velký spád, ale to hostům zřejmě moc nevyhovuje, neboť čas se krátí a Toronto by spíše potřebovalo obsadit útočné pásmo.
     
    54:15
    Domácí se rychle vydali do přečíslení. Zablokovaná přihrávka se snášela do brankoviště a Versteeg už pak ze vzduchu zakončil pouze do Enrotha.
     
    53:14
    Další pokus Van Riemsdyka končí na pozorném Johnsonovi. Domácí brankář dnes pochytá asi úplně všechno.
     
    53:01
    James van Riemsdyk si výborně vyměnil kotouč s Nylanderem a sám poté zakončoval z hranice brankoviště! Johnson byl opět připraven.
     
    52:54
    Fanoušci vycítili, že jejich oblíbenci potřebují podpořit a vůbec poprvé v utkání se ozývají. O nějaké bouřlivé atmosféře si ale musíme nechat jen zdát.
     
    52:19
    Stále se Torontu nepodařil překonat dobře bráněné střední pásmo. Domácí hokejisté teď bruslí opravdu výborně.
     
    51:45
    A obrana Flames si na několik vteřin odpočine. Rozehrávka Javorových listů totiž vyústila v zakázané uvolnění.
     
    51:28
    Domácí se znovu uchýlili pouze k nahození puku od červené čáry. Calgary už se nyní soustředí především na defenzívu.
     
    50:54
    Toronto opět poměrně záhy přesunulo puk do útočného pásma. Právě od jednoho z hostů se však kotouč odrazil do ochranné sítě a vhazování je proto nařízeno v neutrální zóně.
     
    50:27
    Po delší době zahrozili také domácí hokejisté. Střela Michaela Frolíka se ale nevlezla do prostoru brány.
     
    50:05
    Povedenou pasáž hostujícího týmu ukončil až Ben Smith, který puk nahozením poslal do náruče Chada Johnsona. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    49:56
    A teď už se navíc kotouč odrazil do středního pásma. Calgary však musí rychle střídat, neboť hosté na nic nečekají a bleskově obracejí hru zpátky.
     
    49:02
    Toronto má ale nyní velmi dobrý tlak a kombinuje v útočném pásmu. Nevýrazné střely zatím nepřinášejí výrazné ohrožení Johnsonovy brány.
     
    48:33
    Přesně po minutě hry přispěchal s dalším zakončením hostujícího celku Nikita Zajcev. Ten však vůbec nemířil přesně.
     
    47:33
    Zničehonic se do obrovské šance dostal Mitchell Marner, kterému nestačila obranná dvojice Calgary a k vidění byl tedy samostatný únik. Střelou na lapačku ale Marner neuspěl!
     
    47:10
    Po delší době zkusil štěstí Nazem Kadri, nicméně ani jeho další střela si nenašla cestu za záda pozorného Chada Johnsona. Domácí gólman dnes vypadá velmi jistě a nepřekonatelně.
     
    46:51
    Párkrát se sice hráči Calgary uchýlili k pouhému protečování puku do pásma soupeře, ale přesně tohle teď domácím bohatě stačí.
     
    46:09
    Ze souboje u mantinelu vyšel vítězně Nylander, který okamžitě našel volného Carricka, jenž vypálil od modré čáry. Puk letěl mimo tři tyče.
     
    45:27
    Hra se bleskově přesunula k Johnsonovi a zase zpátky k bráně Jhonase Enrotha, avšak ani jeden z gólmanů nyní nemusel zasahovat.
     
    45:05
    Díky vyhranému vhazování ve svém pásmu se Calgary podařilo rychlý přechod do útoku. Versteeg pálil jen do Johnsona a stejně po dalším buly dopadl i Monahan.
     
    44:10
    Teď už sice Johnsona zaměstnal velmi aktivní Matthews, avšak rána talentovaného mladíka skončila na hrudi gólmana Plamenů. Následná potenciální dorážka se vůbec nekonala.
     
    43:59
    Torontu se dvakrát nepodařil přechod do útočného pásma. Calgary teď soupeře dobře drží daleko od své brány.
     
    42:53
    Rielly byl u mantinelu odstaven jedním z domácích, avšak pozorný Enroth se vložil do tohoto souboje a nataženou hokejkou soupeři vypíchl kotouč.
     
    42:06
    Domácí se vyřítili do rychlého protiútoku, který Matt Stajan zakončil pokusem z blízkosti brankoviště. Enroth ale dobře utěsnil všechny mezery.
     
    41:51
    Toronto přidává na aktivitě. Chad Johnson si ale nyní poradil i s poměrně slabým zakončením Nazema Kadriho, jenž pálil z velkého úhlu.
     
    41:21
    Matthews si u modré čáry narazil puk s Gardinerem a právě druhý zmíněný hráč Toronta se poté dral do zakončení. Bekhendem už ale kotouč neusměrnil mezi tři tyče.
     
    41:02
    Nyní ale rozehrávka Calgary zaskřípala a vinou toho je pískáno zakázané uvolnění.
     
    40:33
    Domácí mají dobrý vstup do třetí části. Okamžitě se usadili v útočném pásmu a Hamilton nahozením od modré čáry prověřil pozornost Jhonase Enrotha.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:30.
     
    Máme za sebou i druhou třetinu a také po ní je stav utkání 3:0. V této části jsme byli svědky vyrovnaného hokeje, ale do větších šancí se přeci jenom dostalo Toronto. Dvě gólovky během posledních pěti vteřin periody ale hosté nevyužili a před poslední třetinou tak stále dotahují poměrně velké manko. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějakého dramatu.

    Střely na bránu po 2. třetině

    CGY – 23 (10, 13)
    TOR – 25 (12, 13)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Domácí v plném počtu.
     
    39:33
    Chad Johnson si poradil i s dalším pokusem. Tentokrát se jednalo o tečovanou střelu z pravého kruhu.
     
    38:58
    Nyní ale domácí nebyli blízko inkasování. Johnson puk vyrazil jen k Bozakovi, který puk bleskově posílal zpátky na bránu a nakonec to byl ještě Sošnikov, jenž dorážel z hranice brankoviště. Domácí gólman ale všechno ustál!
     
    38:43
    Hosté se ale v útočném pásmu usazují až nyní. Calgary se zatím v pohodě brání.
     
    37:56
    Toronto ale bude hrát druhou přesilovou hru. Za držení protihráče je totiž ke dvěma minutám na lavici hanby odsouzen Kris Versteeg (CGY).
     
    37:56
    Zřejmě poprvé v utkání se nám v zakončení předvedl i Roman Polák. Svižný pokus si to ale od mantinelu namířil přesně do Johnsonovy náruče.
     
    37:17
    Engelland se před Enrothem dostal k odraženému kotouči, avšak z otočky se mu zakončit nepodařilo a následně už od modré čáry nahazoval nepřesně.
     
    36:41
    Slabší nahození Austona Matthewse si domácí gólman bez problémů pohlídal. Po komerční přestávce se bude vhazovat právě u Johnsona.
     
    36:20
    Tak teď bylo Toronto velmi blízko! Van Riemsdyk šel s Marrnerem na osamoceného Johnsona, ale Jokipakka se stačil skvěle vrátit a vložil hokejku do zakončení druhého jmenovaného hráče hostujícího celku!
     
    35:58
    Druhá třetina pomalu spěje do svého finále. Hosté se mezitím snaží srovnat formace po ubráněném oslabení.
     
    35:23
    Hosté v plném počtu.
     
    34:59
    Brodie měl u pravého kruhu opravdu hodně prostoru, avšak Wideman mu neposlal přesnou přihrávku a střela z protější strany už Enrotha nezaskočila.
     
    34:42
    Konečně se domácí usadili v útočném pásmu. Versteegova solidní střela letěla těsně vedle, následný pokus od modré čáry pak Enroth vyrazil do ochranné sítě.
     
    33:56
    Úvod přesilové hry domácím opět nevychází. Okamžitě po buly totiž Toronto vyhodilo puk přes všechny čáry a nyní se až k Johnsonovi zahnali sami nepřesně kombinující hráči Plamenů.
     
    33:23
    Poněkud zbytečný faul teď předvedl Nikita Zajcev (TOR), který před Enrothovou bránou zahákoval jednoho ze soupeřů. Přesilová hra pro Calgary.
     
    33:16
    Nejprve byla kombinace Toronta zastavena vinou přihrávky rukou a nyní je navíc pískán icing. Vhazování se bude konat po pravici Jhonase Enrotha.
     
    32:46
    Nyní už se aktivní Matthews dostal k sám až zakončení. To však bylo zablokováno jedním z obětavých hráčů domácího Calgary.
     
    32:38
    Nylander si sjel na levou stranu, přenechal puk Matthewsovi, ale jeho sražená přihrávka před bránu již nepřinesla nebezpečí. Toronto se ale usazuje v útočném pásmu.
     
    31:49
    Přesto se Torontu po komerční přestávce nedaří získat trvalejší převahu. Nutno říci, že gól by se hostům v této třetině určitě hodil.
     
    31:16
    Po delší době se Calgary prodralo až do blízkosti Enrothovy brány. K nějakému zajímavému zakončení to ale ani zdaleka nevedlo.
     
    30:31
    Nahození Kadriho se nyní od mantinelu odrazilo až k Johnsonovi a ten raději přerušil hru. Je tady druhá komerční přestávka této periody.
     
    30:21
    Domácí jsou ale v posledních minutách trochu rozhozeni a nedostávají se do útočného pásma. Odolávání torontské ofenzívě však zatím stačí.
     
    29:41
    Auston Matthews dobře zapracoval v rohu kluziště, kde získal kotouč a následně si to namířil za bránu. Domácí brankář však s pokusem o překvapivé zakončení u vzdálenější tyče počítal.
     
    29:15
    Další nepřesná rozehrávka domácích končí na zakázaném uvolnění. Znovu se puk vrátí před Johnsonovu svatyni.
     
    28:29
    Vinou zakázaného uvolnění se hra přesunula zpátky k bráně Calgary, avšak Johnson si následně připsal pouze jednoduchý zákrok proti nahození Morgana Riellyho.
     
    28:04
    Jenže domácím se podařil poměrně rychlý přechod do útočné fáze a Backlund bekhendem zaměstnal hostujícího gólmana. Vhazovat se bude nalevo od Jhonase Enrotha.
     
    27:36
    Opravdu výborně to udělal Matthews který si nahodil puk za bránu a šel za ním jako buldok. Nakonec z toho Toronto vytěžilo útočné pásmo!
     
    26:41
    Teď už ale hostující gólman musel zasahovat a po přerušení hry se u něj strhla menší šarvátka. Uvidíme, zda se bude vylučovat.
     
    26:26
    Calgary má nyní obrovskou převahu a znovu kombinuje v blízkosti Enrothovy brány. Zatím bez dalšího zakončení.
     
    25:48
    Domácí ještě zůstali v útočném pásmu a Brouwer se zjevil ve skvělé pozici. V rozhodujícím momentu mu ale hosté odebrali kotouč.
     
    25:05
    Dougie Hamilton se nyní s Enrothem utkal i podruhé a ani v tomto případě nebyl úspěšnější. Brankář Toronta si poradil s tvrdou střelou z pravé strany.
     
    24:32
    Enroth se nyní musel zapojit do rozehrávky Toronta a nedopadlo to ideálně. Puk se totiž záhy zjevil na holi Dougieho Hamiltona, jenž si sjel do dobré pozice a div, že počtvrté nerozvlnil síť v bráně hostujícího gólmana.
     
    23:42
    Jeden z domácích beků teď tečoval nahození soupeře, ale kotouč si to naštěstí pro Calgary namířil přesně do Johnsonovy rukavice.
     
    23:32
    Johnson si připisuje jednoduchý zákrok proti slabému zakončení Jamese van Riemsdyka. Vhazovat se bude po pravé ruce domácího gólmana.
     
    22:58
    Až nyní se domácím podařilo vyhodit puk aspoň do středního pásma. Tam však kotouč znovu přebírají svěřenci Mikea Babcocka.
     
    22:12
    Na druhé straně se do dobré střelecké příležitosti naopak dostal William Nylander. Chad Johnson byl připraven, avšak Toronto nadále okupuje prostor kolem jeho brány.
     
    21:39
    Domácí zůstávají nastěhováni v útočné pásmu. Dvakrát to nyní zkoušel Jokipakka, avšak ani jedna střela finského beka neletěla přesně.
     
    21:12
    Calgary se pochopitelně nenechalo zahanbit a Versteeg pálil po přihrávce Monahana jen těsně vedle vzdálenější tyče. Chvíli poté už Enroth zákrokem přerušil hru.
     
    20:23
    Do druhé periody vstupuje aktivněji hostující Toronto. Již po 23 vteřinách se k zakončení dostal Rielly, nicméně jeho pokus letěl mimo tři tyče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:36.
     
    Úvodní třetina je tedy u konce a domácí jdou do kabin výrazně spokojenější. Calgary mělo doslova fantastický vstup do utkání, neboť po 19 vteřinách vedlo zásluhou Freddieho Hamiltona a o dalších 30 vteřin později navýšil vedení Plamenů dorážející Kris Versteeg. Hra se poté trochu vyrovnala, ale domácí přeci jenom ještě jednou udeřili. Po nevyužité přesilové hře si před bránu sjel Matt Stajan a Enroth lovil puk ze sítě potřetí. Hosté jsou tedy již po první dvacetiminutovce ve velmi těžké pozici.

    Střely na bránu po 1. třetině

    CGY – 10
    TOR – 12
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Stále se ani jeden z celků ne a ne vrátit do útočného pásma. Zdá se, že tato perioda už nám nepřinese další zajímavou situaci.
     
    18:56
    Hraje se především ve středním pásmu. Ani jeden z celků si v samotném závěru nechce dovolit nějakou chybu, která by před přestávkou způsobila zbytečné potíže.
     
    18:23
    Domácí v plném počtu.
     
    17:59
    Druhá půle přesilové hry už je o poznání méně povedená. Calgary teď dvakrát v krátkém časovém úseku vyhodilo kotouč přes všechny čáry.
     
    17:28
    Svěřenci Mikea Babcocka si v úvodu početní výhody připravili několik dobrých příležitostí, avšak Matthews dvakrát trefil brankáře domácích a jednou minul bránu.
     
    16:23
    Hosté ale získávají aspoň přesilovou hru. Při bránění Bozaka si totiž držením pomohl Douggie Hamilton (CGY).
     
    16:22
    Tyler Bozak mohl bleskově zareagovat na třetí branku domácích, ale jeho přímá akce na bránu skončila pouze dobrým zákrokem Chada Johnsona!
    15:49 Matt STAJAN - 3:0
     
    15:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru sice domácí nevyužili, ale záhy poté už skórují. Po dlouhé přihrávce na modrou čáru si Chiasson chvíli počkal na Frolíka a právě český útočník posléze na levé straně útočného pásma vymyslel parádní finální nabídku před bránu. Tam si sjel MATT STAJAN, který šikovně nastavil čepel své hole a od té se puk odrazil za Enrothova záda. Asistence: Michael Frolík, Alex Chiasson
     
    15:37
    Hosté v plném počtu.
     
    14:58
    Nyní už se sice Calgary dostalo přes útočnou modrou čáru, ale kotouč byl znovu rychle vyhozen zpátky k Johnsonovi.
     
    14:26
    Přesilová hra Calgary je zatím velmi chabá. Puk je už několik desítek vteřin mimo pásmo Toronta a domácí se nemohou vrátit zpět před Enrotha.
     
    13:37
    Connor Carrick (TOR) před bránou zbytečně pěstí zasáhl tvář dojíždějícího Bennetta a dostává dvě trestné minuty za hrubost.
     
    13:37
    Rychlý výpad domácích zakončil Bennett nahozením, které Enroth musel schovat v náruči. Navíc se zřejmě bude vylučovat z řad hostujícího celku.
     
    13:27
    Toronto se usadilo v útočném pásmu a Marner se dvakrát dostal k tvrdé střele od modré čáry. Ani jedna ale neletěla mezi tři tyče a na následnou nabídku Bozaka už nikdo nereagoval.
     
    12:41
    Až nyní se Plamenům podařil přechod přes útočnou modrou čáru a Enroth musel záhy poté na led. Puk se sice zjevil vedle jeho betonu, ale sudí už chvíli předtím přerušil hru.
     
    12:17
    Na obou stranách jsme nyní zaregistrovali nepřesnost ve středním pásmu. Gólmani obou celků tedy pro tento okamžik zůstali v klidu.
     
    10:59
    Calgary se znovu dopustilo nepřesnosti. Po přerušení hry je čas na další komerční přestávku.
     
    10:36
    No tak útoky Toronta se začínají množit. Další takový rozjel Nylander a tvrdá střela Austona Matthews donutila Johnsona k zákroku levým betonem.
     
    09:52
    Po buly ve vlastním pásmu se hosté bleskově ve třech vydali dopředu, avšak z přečíslení nic moc nevytěžili. Přesto Calgary kotouč vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    09:19
    Jhonas Enroth dokázal vytěsnit tvrdou střelu Dennise Widemana. Kotouč si to namířil do ochranné sítě a následuje komerční přestávka.
     
    08:58
    Toronto nyní zažilo opravdu velmi dobrou pasáž, nicméně domácí hokejisté už se zase pomalu formují v útočném pásmu.
     
    08:32
    Hunwick na nic nečekal a od mantinelu z úhlu nahodil puk na bránu. Domácí gólman kotouč pouze vyrazil, avšak poté si poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti!
     
    07:34
    Hra má stále velký spád. Hosté jsou zatím v ofenzívě poměrně jaloví a to se potvrdilo i nyní, kdy domácí dobře pracovali a bleskově puk získali do své moci.
     
    06:58
    Hosté nyní velmi dobře kombinovali v útočném pásmu, avšak nyní už Calgary vyhazuje kotouč zpátky do pásma soupeře.
     
    06:19
    Nikita Sošnikov si sjel do dobré pozice, ale po rychlém výpadu Toronta bekhendem nezakončil lépe než jen do Johnsonovy hrudi.
     
    05:51
    Enroth si pomalu připisuje další a další zákroky. Švédský gólman se tímto může dostat do pohody, kterou jistě ztratil v úvodních 49 sekundách hry.
     
    05:10
    Rozjetý Matt Martin dostal přihrávku na levou stranu, nicméně sám poté prudkou ranou minul! Toronto se potřebuje rychle otřepat a dostat zpátky do tempa.
     
    04:53
    Calgary se velmi rychle vrací před Enrotha. Nyní je to ale zatím bez střely na bránu a domácí pouze kombinují poblíž modré čáry.
     
    04:23
    Hra se nyní rychle přelévá ze strany na stranu. Útoky Toronta ale zatím nejsou nebezpečné a zřídkakdy vyústí až v zakončení.
     
    03:43
    Nyní už jsou ale hráči Calgary zpátky v útočném pásmu a obratně kombinují před Enrothem. Ten si mezitím připsal zákrok proti Frolíkově střele.
     
    02:49
    První úspěšný zákrok zápasu má za sebou Chad Johnson, jenž v pohodě zastavil bekhendový pokus Bena Smithe. Záhy poté se domácí provinili icingem.
     
    01:31
    A pro hosty mohlo být ještě hůře. Michael Frolík si totiž našel dobrou střeleckou pozici a prudkým zakončením trefil tyč Enrothovy brány.
    00:49 Kris VERSTEEG - 2:0
     
    00:49
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A je tady další bleskový zářez Plamenů. Brouwer nejprve překonal útočnou modrou čáru a poté puk posunul k okamžitě zakončujícímu Monahanovi. Enroth sice kotouč vyrazil betonem, ale pouze ke špatně hlídanému KRISI VERSTEEGOVI a ten z pravého kruhu dorážel do odkryté brány. Neskutečný začátek zápasu! Asistence: Sean Monahan, Troy Brouwer
    00:19 Freddie HAMILTON - 1:0
     
    00:19
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní vstup do zápasu v podání domácích! Hamilton šel nejprve důrazně za Enrothovu bránu, kde vybojoval puk a po jeho odevzdání si sjel mezi kruhy. Kotouč poté převzal Ferland, který s ním vyjel od zadního mantinelu a pěknou přihrávkou objevil opět hůl FREDDIEHO HAMILTONA, jenž otevřel skóre nechytatelnou střelou z první! Asistence: Micheal Ferland, Deryk Engelland
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání bude mít ještě trochu větší zpoždění než se předpokládalo. Až nyní totiž stadiónem zní kanadské státní hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, Monahan, Brouwer – S. Bennett, Stajan, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.

    Toronto Maple Leafs: Enroth (Andersen) – Rielly, N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Hunwick, R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Hyman, Matthews, Co. Brown – Komarov, Kadri, Sošnikov – M. Martin, W. Nylander, Ben Smith.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Wes McCauley – Mark Wheler, Shane Heyer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Calgary Flames

    Ladislav Šmíd
    Michael Frolík

    Toronto Maple Leafs

    Roman Polák
    Martin Marinčin
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    22.3.2016 Toronto – Calgary 5:2
    10.2.2016 Calgary – Toronto 4:3
    14.3.2015 Calgary – Toronto 6:3
    10.12.2014 Toronto – Calgary 4:1
    2.4.2014 Toronto – Calgary 3:2
     
    TORONTO MAPLE LEAFS

    Oproti domácím si sice hosté vedou o něco lépe, ale ani v jejich podání to zatím není žádná sláva. Momentálně je tedy Toronto s počtem 24 bodů na 11. pozici Východní konferenci a na příčky zajišťující playoff ztrácejí jen jeden bod. Výrazně ofenzivně laděný tým má zatím problémy především s defenzívou, neboť ta inkasovala už 71 branek a to je druhý nejvyšší počet v konferenci. Venku ale Javorové listy vyhrály pouze dvě z jedenácti utkání.

    Posledních pět zápasů

    30.11.2016 Edmonton – Toronto
    27.11.2016 Toronto – Washington 4:2
    24.11.2016 New Jersey – Toronto 5:4 sn.
    23.11.2016 Toronto – Carolina 1:2
    20.11.2016 Montreal – Toronto 2:1

    Kanadské bodování týmu

    James van Riemsdyk 19 (10+9)
    Mitchell Marner 19 (7+12)
    Auston Matthews 18 (10+8)
     
    CALGARY FLAMES

    Domácí celek nebude ani letos patřit k favoritům NHL a zatím sezóna nevypadá ani playoff. Po dvanácti odehraných zápasech má Calgary 22 bodů a nachází se až na 12. místě Západní konference. Navíc mají Plameny velmi špatné skóre 57:77, přičemž 77 inkasovaných branek je třetí nejvyšší počet v celé lize. Především na domácím ledě se kanadskému týmu vůbec nedaří. Z deseti utkáních odehraných v Scotiabank Saddledome má totiž Calgary 6 bodů.

    Posledních pět zápasů

    29.11.2016 NY Islanders – Calgary 2:1 pp.
    28.11.2016 Philadelphia – Calgary 5:3
    26.11.2016 Boston – Calgary 1:2
    24.11.2016 Columbus – Calgary 0:2
    22.11.2016 Buffalo – Calgary 4:2

    Kanadské bodování týmu

    Michael Frolík 14 (6+8)
    Sam Bennett 12 (5+7)
    Dougie Hamilton 12 (2+10)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 1. F. Hamilton (Ferland, Engelland), 1. Versteeg (Monahan, Brouwer), 16. Stajan (Frolík, Chiasson)


    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Jokipakka, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, Monahan, Brouwer – S. Bennett, Stajan, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.
    Toronto Maple Leafs: Enroth (Andersen) – Rielly, N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Hunwick, R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – Hyman, Matthews, Co. Brown – Komarov, Kadri, Sošnikov – M. Martin, W. Nylander, Ben Smith.

    Rozhodčí: Ian Walsh, Wes McCauley – Mark Wheler, Shane Heyer

    Diváci: 19 289
    bahis siteleri