Vsetín – Poruba 3:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Olomouc 6:2 (kon.) | HC Plzeň – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Zlín – Třinec 4:3 (po s.n.) | Ústí n/L – PZ Kladno 2:5 (kon.) | Pardubice – Tábor 10:2 (kon.)
HC Litvínov – Č. Budějovice 4:5 (kon.) | Vítkovice – Žďár n/S 9:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 1:3 (kon.)
Warriors Brno – Přerov 3:4 (po pr.) | Kladno – Kobra 9:6 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 8:2 (kon.)
K. Vary – Chomutov 1:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HC RT TORAX Poruba
Neděle 04.12.2016, 10:30 • Zimní stadion Na Lapači • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Vzájemné zápasy v sezóně:
    3.9.2016 Poruba – Vsetín 1:3
    16.10.2016 Vsetín – Poruba 4:1

    Minulý zápas Vsetína:
    Přerov – Vsetín 5:2

    Minulý zápas Poruby:
    Poruba – Šumperk 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Lidák (Ševců) – Fojtášek, Vávra, Kuboš, Lukačka, Mikulík, Kunst, Sviták, Navrátil – Půček, Adámek, Lobodowski, Dohnal, Calaba, Jenáček, Baďura, Mlýnková.

    HC RT TORAX Poruba: Mokrý (Morys) – Havlík, Becher, Fabianczyk, Husák, Krátký, Machů, Gajdoš, Pitucha – Kotásek, Stodůlka, Barčák, Häring, Bořuta, Boniatti.

    Rozhodčí: Mikula – Štefková, Cabák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Kunst s Jenáčkem se ihned vydali do útoku, na pravém kruhu však byli odzbrojeni a hosté vyhodili za branku Lidáka, kam si pro kotouč dojel zmiňovaný obránce Vsetína.
     
    01:00
    Mlýnková se chopila puku po vhazování ve vlastním pásmu a bez problémů dojela až před Mokrého. Tam ji však o vhodnou střeleckou pozici připravili Häring s Pituchou.
     
    01:26
    Půček vypálil okamžitě po buly. Jeho dobré střele chyběla přesnost a puk se odrazil od mantinelu za brankou.
     
    02:16
    Jenáček našel zpoza branky Adámka, jeho střela se od betonů Mokrého odrazila na Lobodowského, který si ale s nabídnutou příležitostí neporadil dobře. Porubský gólman se teď musí opravdu činit, jelikož neví, odkud na něj přijde střela.
     
    03:35
    Hosté drží kotouč za svou brankou, Mlýnková napadá jejich rozehrávku a Poruba se tak nemůže dostat do útoku.
     
    04:12
    Mokrý si myslel, že kotouč přikryl u levé tyčky. Puk byl však vedle lapačky, našel jej Dohnal a poslal přihrávku na Půčka, který před prázdnou brankou vypálil. Jasný gól Vsetínu překazil Husák, který se v brankovišti do střely položil.
     
    05:37
    Lukačka mohl vyslat ze středního pásma do útoku Baďuru, přihrávka však nebyla z těch lepších a k puku se dostávají hosté z Poruby.
     
    06:37
    Adámek obral Krátkého nekompromisně o puk, čímž vybídl jednoho ze svých spoluhráčů k vybudování dobré střelecké příležitosti. Vsetínský hráč nakonec nevystřelil.
     
    07:41
    Kunst musí zachraňovat chaotickou situaci před vlastní brankou. Naštěstí pro domácí se to vsetínskému bekovi daří a Lidák nemá žádnou práci.
     
    08:03
    Mlýnková to v situaci dva na dva vzala na sebe a vystřelila přes obránce, Gajdoš její střelu tečoval nad hostující branku.
     
    08:57
    Hosté se drží v útočném pásmu, domácí obrana však hraje velmi dobře do těla a Poruba se ke střelám nedostává.
     
    09:20
    Pokus Půčka z vrcholu pravého kruhu neměl potřebnou razanci, a tak k brance hostů spíše doklouzal. Na dorážku si sjížděl Calaba, zasáhnout kotouč však nestihl.
     
    09:50
    Lobodowski prokličkoval obranou a vypálil z mezikruží. Mokrý si s jeho pokusem věděl rady, zasáhl betony a kotouč vytěsnil do ochranné sítě.
     
    10:31
    Baďura byl donucen odjet s pukem za vlastní bránu, kde jej napadal Becher. Hráč Valachů se ale nenechal rozhodit a kotouč soupeři nenabídl.
     
    11:52
    Hra je nyní spíše ve znamení nahazování do útočného pásma a střeleckých pokusů k vidění moc není. Vsetín se dopustil zakázaného uvolnění a vhazovat se bude po Lidákově lapačce.
     
    12:22
    Adámek nehleděl kolem sebe, v mžiku se dostal do útočného pásma a z levého kruhu vystřelil. Trefil pravou tyčku porubské branky.
     
    13:33
    Dva hráči Poruby ujížděli Vsetínským a Baďura si při jejich zastavování počínal nedovoleně. Domácí hráč dostává menší trest za faul kolenem.
     
    13:50
    Od modré vypálil Gajdoš, Lidák zasahuje ramenem a puk se ocitá na holích domácích, kteří vyhazují.
     
    14:24
    Proti obránci se do útočného pásma vydal Lukačka, Mokrý zasáhl betonem.
     
    14:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín se ovšem ve vlastním oslabení prosazuje. Před hostujícím gólmanem se ocitli nepokryti hned dva vsetínští hráči. ŠIMON JENÁČEK to vzal na sebe a Mokrého propálil střelou mezi betony. Asistence: Stanislav Kunst, Petr Kuboš.
     
    15:33
    Domácí v plném počtu.
     
    15:50
    Baďura s Mlýnkovou jeli po pravém křídle k porubské brance. Prvně jmenovaný měl puk na hokejce, nebyl však dostatečně rychlý, a tak se do jeho střely postavil hostující bek Husák. Střela Baďury nakonec skončila na boční síti branky.
     
    17:10
    Poruba právě vstřelila branku! Necelé tři minuty před koncem první třetiny máme vyrovnáno. DANIEL STODŮLKA využil toho, že vsetínský gólman nebyl připraven ve své bráně a kombinaci hostů zakončil střelou do prázdné branky. Asistence: Tomáš Machů, Richard Bořuta.
     
    18:35
    Baďura se snaží dostat z porubského sevření za brankou Mokrého. Kotouč se nakonec dostává k hostům, a ti se vydávají dopředu.
     
    19:06
    Machů vypálil od modré, Lidák měl betony na svém místě a navýšení hostujícího celku nepovolil.
     
    19:19
    Hra se odehrává v útočném pásmu domácích, Vsetín se však přes porubskou obranu nemůže dostat ke střele.
     
    19:51
    V posledních vteřinách si musí dát domácí gólman pozor na Bořutu, který se zkouší prosadit ze všech úhlů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina skončila nerozhodně, více ze hry však měli domácí, kteří se hned od začátků utkání dostávali do šancí. První branku si ve vlastním oslabení připsal Šimon Jenáček, když Poruba nezvládla uhlídat hladový vsetínský útok a forvard s šestnáctkou na zádech se mohl bez problémů prosadit. Domácí však svůj hubený náskok neuhlídali, když se Danielu Stodůlkovi dostalo neopakovatelné příležitosti trefit se do prázdné vsetínské branky.
    Druhá třetina začne cca v 11:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Vsetín obral soupeře o vybojovaný kotouč a vysílá střely směrem na branku. Poruba si však svůj předbrankový prostor dobře hlídá a Mokrý ještě nemusel zasahovat.
     
    20:40
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Lobodowski – 2 min., hákování).
     
    21:48
    Domácím se daří vyhodit kotouč ihned poté, co se Poruba dostane do útočného pásma. Hosté si v této přesilové hře nevědí rady a nahodili na zakázané uvolnění.
     
    22:12
    Bořuta z levého kruhu nahodil na vsetínskou branku. Pokus mezi tři tyče nemířil, Lidák se ale raději vysunul k levé tyčce a kotouč pokryl i mimo branku.
     
    22:37
    Jenáček s Adámkem se dostali do úniku, prvně jmenovaný byl podražen a pokus si zopakuje.
     
    22:37
    Jenáček to vzal po pravém křídle, zamíchal s pukem a chtěl jej poslat mezi beton a pravou tyčku. Hostující gólman se natáhl přes celé brankoviště a skórovat domácímu hráči nepovolil.
     
    22:40
    Domácí v plném počtu.
     
    22:59
    Kotásek přes Navrátila nenahodil do útočného pásma. Navrátil se kotouče chopil a snaží se jej udržet dál od své branky.
     
    23:32
    Vsetín hraje dobře do těla. Baďura odstavil Stodůlku, který zpracovával puk na vrcholu levého kruhu a dostal tak kotouč do rohu kluziště, kde už se k němu dostávají jeho spoluhráči ve žlutém.
     
    24:28
    Pokus Husáka od modré vytěsnil Lidák levým betonem, puk po jeho zásahu končí v ochranné síti.
     
    24:45
    Ve středním pásmu našel volný puk Vávra a poslal pas na Dohnala, který se snažil zasunout kotouč pod betony hostujícího gólmana. Ani jeden ze dvou pokusů vsetínského hráče nebyl úspěšný.
     
    24:51
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Havlík – 2 min., podražení).
     
    25:56
    Hraje se v útočném pásmu Vsetína, puk má však na svých hokejkách Poruba a při každé příležitosti vyhazuje.
     
    26:40
    Mikulík nabruslil po pravém křídle do útočného pásma a opřel se do střely. K jeho smůle mířil tento pokus nad porubskou bránu.
     
    26:51
    Hosté v plném počtu.
     
    27:33
    Navrátil byl i s kotoučem zatlačen až na hranici vlastního brankoviště, o puk se jej snažil obrat Husák, vsetínský bek však zareagoval rychleji a poslal pas na spoluhráče do středního pásma.
     
    28:30
    Domácí gólman nemá ani chvilku klidu, po pasáži střel z bezprostřední blízkosti vyslal Fabianczyk pokus od modré.
     
    28:59
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Fabianczyk – 2 min., sekání).
     
    29:12
    Hosté jdou do tří. Mikulík chtěl vystřelit po otočce před brankovištěm, což se nelíbilo Bořutovi a proti soupeři zasáhl nedovoleným způsobem. Hostující hráč dostává menší trest za hákování.
     
    30:05
    Domácím se přes barikádu hostů nedaří ohrozit Mokrého. Hostující gólman zatím zasahoval jen proti pokusu Lukačky od modré a vyrážečku vytáhl také proti střele Jeníčka ze stejného místa.
     
    31:12
    Hosté v plném počtu. Domácí se v přesilové hře nedostali do větší střelecké příležitosti. Na pokus Lobodowského od levé tyčky byl Mokrý připraven a proti Jenáčkově střele od modré díky obětavosti obránce ani zasahovat nemusel.
     
    31:37
    Domácí stále kombinují v útočném pásmu, hostující obrana má ale hráče dobře pokryté, což domácím snižuje možnost na prosazení.
     
    32:11
    Hosté vyhnali duo vsetínských obránců až za Lidákovu branku. Nevypadá to však, že by to domácímu celku nějak uškodilo. Vávra s Fojtáškem se projeli a rychle se vracejí zpět před Mokrého.
     
    32:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Půček nastřelil betony hostujícího gólmana, od kterých se puk odrazil na TOMÁŠE CALABU. Domácí útočník zjistil, že střela po ledě, kterou původně zamýšlel, nebude nejlepší variantou, a tak poslal puk nad levý beton. Asistence: Jan Půček, Matěj Vávra.
     
    33:08
    Do útočného pásma najíždějící Adámek s Lobodowským vypadali pro gólmana jako příliš velké nebezpečí, a tak Mokrý kotouč přikrývá u levé tyčky lapačkou.
     
    34:19
    Valachům se daří držet puk v útočném pásmu. Poruba se snaží vyhazovat, obránci na modré čáře však odvádějí dobrou práci.
     
    34:54
    Havlík se dostal ne pravý kruh útočného pásma a zkusil překonat domácího gólmana. Lidák byl připraven a střelu ukryl ve výstroji.
     
    35:29
    Nadějně vypadala kombinace domácího celku. Jenáček dostal zpoza branky přihrávku do mezikruží, puk však netrefil úplně dobře a brankář se střelou potíže neměl.
     
    36:41
    Fabianczyk prokličkoval domácí obranou, která jej ale nakonec zahnala do rohu kluziště a hostující bek tak neměl šanci vystřelit.
     
    37:19
    Mlýnková a Dohnal se po levém křídle dostali před branku. Mlýnková dlouho váhala ze střelou, a tak se nakonec musela otočit kolem přijíždějícího obránce. Její bekhendový pokus zapadl mezi betony hostujícího gólmana, od tyčky se však odrazil zpět do hřiště. Dorážku Dohnala už si Mokrý pohlídal.
     
    38:00
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Bořuta – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:29
    Kuboš musí rozehrávat zpoza vlastní branky. Vyhazuje do středního pásma, kde je však již připraven jeden z hostů, který posílá kotouč zpět směrem na Lidáka.
     
    39:04
    Kombinace domácích skončila pokusem Baďury od levé tyčky. Hostující gólman si spodní patra branky pohlídal a následná dorážka Baďury nebyla přesná.
     
    39:36
    Domácí brankář zariskoval rozehrávkou od mantinelu vedle hostujícího hráče. Gólman puk, naštěstí pro domácí, sebevědomě poslal na druhou stranu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Necelé tři minuty po úvodním buly druhé třetiny se Jenáčkovi naskytla možnost navýšit z trestného střílení, uděleného ve vlastním oslabení. Z tohoto souboje vyšel vítězně hostující brankář. Domácí měli také spoustu příležitostí v podobě přesilových her, Vsetín však žádnou z nich nevyužil. Domácí však svou herní převahu gólem přece jen potvrdili. Ve 33. minutě poslal puk nad levý beton Tomáš Calaba.
    Třetí třetina začne cca v 12:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Mokrý byl připraven zasáhnout proti střele Jenáčka z pravého kruhu nebo již z nulového úhlu. Nakonec však zákrok vytahovat nemusel, jelikož se o všechno postaral Bořuta.
     
    41:12
    Hostující gólman se musel mít na pozoru proti střelám Lukačky a Mlýnkové z pomezí brankoviště, kam se Vsetínští tentokrát bez problémů dostali.
     
    41:27
    Domácí obránci musí rozehrávat ze svého obranného pásma. Posílají pas na dvojici Mlýnková – Baďura, a ta se snaží odolat náporu bránících hráčů Poruby.
     
    42:11
    Husák vypálil od modré. Jeho střela skončila na některém z hráčů, kteří tvoří skupinku před gólmanem Lidákem.
     
    42:57
    Kuboš se sám a nenápadně dostal přes útočnou modrou čáru. Před brankou Mokrého stála sice čtveřice hostujících borců, vsetínskému kapitánovi však nechala hodně prostoru a hlavně volnou cestu mezikružím, odkud Kuboš vypálil. Hostující gólman musel chybu svých obránců napravit zákrokem vyrážečkou.
     
    44:25
    Porubě se podařilo dostat puk z vlastního pásma, na modré připravený Navrátil však poslal kotouč okamžitě zpět a hosté si tak nemohou vydechnout.
     
    45:39
    Vávrovu nenápadnou střelu od modré mohl ještě před brankovištěm dorážet Dohnal, puk však od dvojice z Poruby nedostal.
     
    45:47
    Vávra z levého kruhu nastřelil pravou tyčku.
     
    46:06
    Střela Lobodowského z pravého kruhu byla pro gólmana opravdu nepříjemná. Mokrý puk se štěstím vyrazil a byl rád, že se kotouč dostal na hokejku jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    46:28
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba (Kotásek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:46
    Jenáček prošel přes Pituchu, puk mu však při obcházení hostujícího beka sjel z hole a nikdo ze spoluhráčů ve žlutém jej nedokázal zachytit. Puku se tak ujali hosté a nabírají čas za vsetínskou brankou.
     
    47:59
    Baďura se z bezprostřední blízkosti snažil propálit Mokrého mezi betony. Dělovka domácího hráče zaduněla při nárazu na betony hostujícího muže v masce.
     
    48:28
    Hosté v plném počtu.
     
    48:49
    Půček zablokoval střelu hostujícího obránce a Vsetín se může vydat do útoku.
     
    49:07
    Vsetín právě vstřelil branku!
    ŠIMON JENÁČEK se ocitl v úniku. Na hostujícího brankáře střelou nad lapačku nevyzrál a úspěšná nebyla ani dorážka Calaby, po které se puk ocitl u Fojtáška, který přesným pasem našel opět JENÁČKA, a ten už se tentokrát z mezikruží nemýlil, jelikož mu hostující gólman nabídl prázdnou branku. Asistence: Michal Fojtášek, Tomáš Calaba.
     
    50:10
    Vsetín se nezalekl střeleckým pokusů Poruby a již opět okupuje útočné pásmo. Jako první vystřelila Mlýnková, její střela zamířila za branku.
     
    51:02
    Fojtáškovo nahození od modré tečoval hostující gólman hokejkou do rohu kluziště, kde o kotouč svádějí boj Půček s Husákem.
     
    51:40
    Hosté se ve středním pásmu nemohli dohodnout, a tak za ně rozhodl Adámek. Vzal si kotouč a dovezl jej za branku Poruby, odkud pak puk putoval po trase Jenáček – Lobodowski a po střele druhého jmenovaného se puk ocitl opět u Adámka, tentokrát na modré. Útočník s devítkou na zádech vypálil a již zvedal ruce nad hlavu. Trefil však jen pravou tyčku.
     
    53:10
    Domácí vysílají jednu střelu za druhou. Střídají se pokusy nepřesné s těmi, u kterých musí gólman Mokrý zasahovat. Zatím však tlaku Valachů čelí úspěšně.
     
    53:58
    U trestných lavic zůstal na ledě ležet Boniatti, za pomoci spoluhráčů se z ledu zvedá, ale očividně nemůže došlápnout na levou nohu. Snad to nebude nic vážného a bude brzy v pořádku.
     
    54:15
    Domácí operují před vlastní brankou a snaží se dostat puk co nejdál od Lidáka.
     
    54:45
    Gajdoš se dostal do útočné třetiny, kde se ocitl v oslabení proti třem Vsetínským. Prvního hráče obešel, tím druhým, který mu stál v cestě, byl však domácí kapitán Kuboš, který skočil po Gajdošově hokejce a puk mu vypíchl.
     
    56:24
    Již dlouho nebyla k vidění žádná střela, hosté se snaží dostat ke vsetínské brance.
     
    56:33
    Jenáčkova zadovka před branku na Lobodowského nakonec skončila u Adámka v mezikruží. I on byl však na přihrávku připraven a poslal kotouč na branku. Trefil hostujícího brankáře.
     
    58:04
    Pitucha neprošel mezi dvěma obránci Vsetína, ti si však nevšimli najíždějícího Bechera, který je připravil o kotouč a vypálil. Lidák toho sice moc neviděl, i přes to ale dokázal zakročit.
     
    59:16
    Domácí zastavilo v útočném snažení v poslední minutě ofsajdové postavení.
     
    59:25
    Domácí kapitán drží puk v rohu na svou brankou, již nic nevymýšlí a vyhazuje.
     
    59:49
    Vyhozený puk si našel Jenáček a zkusil jej ještě procpat kolem levé tyčky. Hostující gólman byl však na jakékoliv manévry dvoubrankového střelce připraven a další navýšení nepovolil.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácím se zásluhou povedené kombinace a konečnou střelou Jenáčka do prázdné branky povedlo navýšit vedení a zaslouženě dnes berou výhru poměrem 3:1.

    Z mé strany je to pro dnešek vše, loučím se s Vámi a ze Vsetína přeji příjemný zbytek neděle. (12:35:09)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 15. Jenáček (Kunst, Kuboš), 33. Calaba (Půček, Vávra), 50. Jenáček (Fojtášek, Calaba) – 18. Stodůlka (Machů, Bořuta)


    VHK ROBE Vsetín: Lidák (Ševců) – Fojtášek, Vávra, Kuboš, Lukačka, Mikulík, Kunst, Sviták, Navrátil – Půček, Adámek, Lobodowski, Dohnal, Calaba, Jenáček, Baďura, Mlýnková.
    HC RT TORAX Poruba: Mokrý (Morys) – Havlík, Becher, Fabianczyk, Husák, Krátký, Machů, Gajdoš, Pitucha – Kotásek, Stodůlka, Barčák, Häring, Bořuta, Boniatti.

    Rozhodčí: Mikula – Štefková, Cabák
    bahis siteleri