Martin – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Trenčín – Poprad 2:1 (kon.)
Zvolen – Košice 2:3 (po pr.) | Žilina – Nitra 3:4 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 22.01.2017, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky v domácom prostredí opäť viedli o dva góly, no podobne ako v zápase so Žilinou svoj náskok premrhali. Banská Bystrica si napokon odváža cenné tri body, ktoré jej zariadili využité presilové hry. Najskôr trafil do čierneho Vjačeslav Trukhno a necelé dve minúty pred koncom rozhodol o víťazstve hostí Tomáš Zigo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (19:31:09)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Domáci si dokázali vybojovať vhadzovanie v útočnej tretine. K strele sa dostal obranca Marek Drtina ale jeho strelecký pokus vyráža Lawson.
     
    59:22
    Domáci hokejisti hrajú absolútny vabank. Štefan Mikeš sa snaží o nemožné a sťahuje z hry brankára Joakima Lundströma. Puk je ale v strednom pásme, čo domácim nevyhovuje.
     
    58:47
    Domáci hokejisti si výrazne skomplikovali cestu za vyrovnávajúcim gólom. Hlavný rozhodca totiž za držanie hokejky posiela na trestnú lavicu Branislava Fábryho.
     
    58:08
    Banská Bystrica dala gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a dokonale otáčajú priebeh dnešného zápasu. Od modrej čiary tvrdo vystrelil Mathew Maione a tesne pred brankárom súpera tečoval puk do siete TOMÁŠ ZIGO. Asistencie: Mathew Maione a Vjačeslav Trukhno.
     
    57:16
    Banská Bystrica má veľkú šancu rozhodnúť dnešný zápas. Dostáva totiž výhodu presilovej hry, ktorú už raz v zápase využila. Na trestnú lavicu putuje Jake Cardwell za sekanie.
     
    56:45
    Pomaly sa nám blíži záver zápasu. Domáci hokejisti sa snažia agresívne napádať, čim nedávajú Banskej Bystrici veľa šancí na útok.
     
    56:17
    Domáci hokejisti neprešli útočnou modrou čiarou v súlade s pravidlami. Jozef Tibenský bo príliš rýchly, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    55:31
    K strele od modrej čiary sa dostal obranca Branislav Kubka. Jeho pokus ale neprešiel až k domácemu brankárovi a následne hostia strácajú pásmo.
     
    54:44
    Domáci sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Celú akciu zakončil Branislav Fábry, ale skvelý zákrok pravým betónom predviedol Nathan Lawson.
     
    53:27
    Na ľade sa nám teraz aj trošku pritvrdzuje. Videli sme tvrdý súboj medzi Tomášom Zigom a Konsta Mäkinenom. Hlavný rozhodca ale vylučovať nebude.
     
    52:53
    Banskobystričania to robia veľmi umne, puk držia pri mantineli a každú chvíľu sa na ľadovú plochu vráti aj vylúčený Mathew Maione.
     
    52:14
    Marek Drtina mal teraz poriadne problémy s rozohrávkou. Za výborne napádanie musíme pochváliť Tomáša Surového. Puk je ďaleko od brány hostí.
     
    51:40
    Obrovský závar pred bránou hostí. Po strele Jakea Cardwella sa puk poodrážal kade-tade, následne pálil z pravého kruhu na vhadzovanie Kamil Brabenec, ale stav zápasu sa nemení.
     
    51:06
    Nové Zámky budú mať výhodu presilovej hry. Mathew Maione si pomohol nedovolene s Milanom Kytnárom a dostáva menší trest za podrazenie.
     
    50:36
    Domáci hokejisti si teraz nerozumeli pri prechode cez modrú čiaru. Čiarový rozhodca tak prerušuje hru a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    50:00
    Ossi Saarinen sa dobre natlačil pred bránu súpera. Puk následne našiel hokejku Jakea Cardwella, ale domáci obranca neprekonal Nathana Lawsona.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 34. Brabenec (Hudec, Sandgren), 35. Saarinen (Kytnár, Cardwell) – 38. Hickmott (Maione), 43. Trukhno (Zigo, Kafka), 59. Zigo (Maione, Trukhno)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Sandgren, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Sucharda, Maier – McParland, Brabenec, Hudec – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Lavrovs, Čaládi, Lelkeš – Fábry, D. Rehák, Tibenský.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lawson – Maione, Wishart, Luža, Mihalik, Ďatelinka, Kubka, Grűndling, Matushkin – Hickmott, Surový, Buc – Kafka, Zigo, Trukhno – Matoušek, Bortňák, Lamper – Hamráček, Tamáši, Belluš.

    Rozhodčí: Milan Adamec, Juraj Konc – Michal Orolin, Matúš Stanzel.
    thejrc.org