Leverkusen – Frankfurt 3:0 (kon.) | Ingolstadt – Bayern 0:2 (kon.) | W. Brémy – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
Darmstadt – Dortmund 2:1 (kon.) | RB Lipsko – Hamburg 0:3 (kon.) | Schalke – Hertha 2:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 11.02.2017, 18:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Znovu velký aplaus. Utkání končí pro dalšího z domácích hrdinů, místo Burgstallera, střelce vítězné branky, v samotném závěru nastupuje Klaas-Jan Huntelaar, který se vrací po dlouhých zdravotních problémech.
     
    88
    Veltins Arena je na nohou, ze hřiště totiž krátce před závěrečným hvizdem odchází střelec druhé branky Goretzka, místo něj dostává šanci dvacetiletý Thilo Kehrer.
     
    85
    Ukončila jej až nepřesná přihrávka v podání Stambouliho, rodící se protiakci byl nucen za cenu faulu na Daridu zastavit Nabil Bentaleb, jenž je za své počínání odměněn kartou žluté barvy.
     
    82
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Daniel Caligiuri, přichází Max Meyer.
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Julian Schieber.
     
    74
    Hosté v posledních minutách konečně přešli směrem do útoku a začínají vystrkovat růžky! Nyní si na přenesení od Daridy naběhl Peter Pekarík, který přetlačil Kolašinace a prodral se až k zakončení, jeho přízemní pokus ale vzdálenější tyč o kousíček minul!
     
    73
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Alexander Esswein.
     
    71
    No vida, zničehonic mohlo být sníženo! Po Badstuberově špatně načasovaném vystoupení z obranné řady přišla přihrávka pro Vedada Ibiševiće, jenž se prodral až ke střele, z poměrně ostrého úhlu si ale na vybíhajícího Fährmanna nepřišel!
    62. Leon GORETZKA - 2:0
     
    62
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Die Königsblauen nejprve na vlastní polovině přestáli nepříjemný moment, následnou protiakci ale přetavili v druhou branku a mílovými kroky se tak přibližují k tříbodovému zisku! Po Bentalebově vzdušném pasu se k parádnímu sólu nadechl LEON GORETZKA, který si díky šikovnému naznačení položil jednoho z protihráčů a přesnou ranou zpoza pokutového území prostřelil marně se natahujícího Jarsteina!
     
    61
    Další žlutá karta a znovu ji dostává hráč berlínského celku. Potrestaným tentokráte je Vedad Ibišević, který se po souboji s Naldem hodně teatrálně poroučel k zemi, načež byl sudí nekompromisní a okamžitě sáhl do kapsičky.
     
    55
    Domácí na to konto zahrávali přímý kop zpoza pokutového území a nutno poznamenat, že k navýšení jejich náskoku opravdu mnoho nescházelo! Dlouho to tak nevypadalo, nakonec ale kolegové přeci jen exekuci přenechali Naldovi, který balon zakroutil pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.
     
    54
    Prvním hráčem, který dnes dostává žlutou kartu, je Genki Haraguči. Japonský záložník neměl na vybranou, za cenu jasného faulu musel zastavit nebezpečně se vyvíjející průnik aktivního Burgstallera.
     
    46
    První poločas nebyl v podání Herthy ideální, změna v sestavě se tak dala očekávat. České fotbalové fanoušky jistě potěší, že do hry nastupuje Vladimír Darida, který nahrazuje nevýrazného Stockera.
    41. Guido BURGSTALLER - 1:0
     
    41
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Přišlo to, co jsem před pár okamžiky avizoval – Schalke ze svého rostoucího tlaku vytřískalo branku a zcela zaslouženě se ujímá vedení! První rychlý brejk domácích ještě úspěch neslavil, vše nepřesnou nahrávkou zazdil Goretzka. Obrana Herthy ale nedokázala balon odklidit do bezpečí, jejího laxního přístupu využil Bentaleb, který lehoučkým bochánkem našel v šestnáctce číhajícího GUIDA BURGSTALLERA, a ten ranou na bližší tyč prostřelil Jarsteina!
     
    36
    Další slibně vypadající možnost v podání Schalke! Zásluhu na této akci měl především Daniel Caligiuri, který se z levé strany díky individuálním průniku probojoval až do šestnáctky, kde našel volného Burgstallera, technické ráně domácího útočníka však kousek scházel!
     
    26
    Velká šance domácích, Herthu teď podržel Rune Jarstein! Sead Kolašinac udělal kličku do středu a nechal za sebou svého strážce, následně zvedl hlavu a našel sbíhajícího si Leona Goretzku, kterého ale v souboji tváří v tvář vychytal včas vybíhající brankář berlínského celku!
    16.
     
    16
    Tady příliš nescházelo, domácí byli blízko ke vstřelení vedoucí branky! Po Stambouliho přenesení hry doleva vyhrál Sead Kolašinac důležitý hlavičkový souboj a sklepl balon na osu hřiště, kde se jej po Bentalebově nahrávce ujal osamocený Leon Goretzka, jehož rána byla opravdu velice povedená, Jarsteinovi ale pomohla tyč!
    14.
     
    14
    Nyní si ale Schalke vybralo slabší okamžik a málem bylo zle! Po zaváhání v rozehrávce rychlou protiakci hostí táhl Niklas Stark, parádní uličkou našel rozběhnutého Salomona Kaloua, ten jej ale nedokázal úplně ideálně zkrotit a z nadějně vypadající pozice zamířil nad branku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 41. Burgstaller (Bentaleb), 62. Goretzka (Bentaleb)

    Karty:   85. Bentaleb (SCH) – 54. Haraguči (HER), 61. Ibišević (HER)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 20:15.
    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Badstuber – Schöpf, Goretzka (88. Kehrer), Stambouli, Bentaleb, Kolašinac – D. Caligiuri (82. Meyer), Burgstaller (90+3. Huntelaar).
    Náhradníci: Nübel – Geis, Meyer, Konopljanka, Kehrer, Huntelaar, Nastasić.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Stark – Haraguči (82. Schieber), Stocker (46. Darida), Kalou (73. Esswein) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Darida, Esswein, Allagui, Schieber, Mittelstädt.

    Rozhodčí: Markus Schmidt – Alexander Sather, Christof Günsch

    Diváci: 61 981
    bahis siteleri