Rennes – Nice 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Lorient 4:0 (kon.) | Nantes – Marseille 3:2 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
4:0 (2:0)
FC Lorient
Neděle 12.02.2017, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům dobrého fotbalu. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z duelu 25. kola francouzské Ligue 1, v němž AS Saint-Étienne přivítá FC Lorient. Tak si to od 17 hodin nenechte ujít!
     
    AS SAINT-ÉTIENNE

    Les Verts v posledních letech patří k tomu lepšímu, co může francouzská nejvyšší soutěž nabídnout. Celek z města nedaleko průtočiště řeky Loiry i v této sezóně bojuje o evropské poháry, momentálně mu patří pátá příčka v tabulce. V posledních dvou kolech se se Saint-Étienne los příliš nemazlil – Les Verts totiž v rozmezí jednoho týdne změřili síly s Lyonem (2:0) a Nice (0:1). Jak se jim dnes povede proti poslednímu týmu tabulky?
     
    FC LORIENT

    Lorientu se v této sezóně vůbec nedaří, Les Merlus se postupně propadli až na poslední místo tabulky. Zdá se však, že se svěřencům kouče Casoniho blýská na lepší časy, týden starou výhru v Lille totiž Lorientští ve středu potvrdili remízou s Toulouse. Les Merlus rázem ztrácejí na záchranu jen dva body, doženou dnes tuto ztrátu?
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Malcuit, Théophile-Catherine, Perrin, F. Pogba – Veretout, Pajot, Saivet – Jorginho, Hamouma, Monnet-Paquet.
    Náhradníci: Moulin – Lacroix, Corgnet, Roux, Selnæs, Lemoine, Pierre-Gabriel.

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Peybernes, Z. Touré, Le Goff – Mvuemba, Wakaso, Cafú – Philippoteaux, Jeannot, Cabot.
    Náhradníci: Delecroix – Bellugou, Waris, Koffi, Mesloub, Mara, Lautoa.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Pacelli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zargo Touré nedokázal odkopnout míč do bezpečí po nepovedeném centru Monneta-Paqueta a Vincent Pajot už zakládá další akci Les Verts.
     
    3
    Fotbalisté Saint-Étienne začali proti poslednímu týmu tabulky velmi aktivně, hostům se však nyní podařilo dopravit balon až k Ruffierovi.
     
    4
    Nepovedený nákop Romaina Philippoteauxe skončil u Florentina Pogby, který už společně s Perrinem zakládá další protiakci domácího týmu.
     
    5
    Henri Saivet nedostal pod kontrolu prudký Pogbův pas, Benjamin Lecomte si tak mohl zhluboka oddechnout.
     
    7
    Hra se nyní trochu uklidnila, Les Verts nyní kombinují na půli hřiště a nikam nespěchají.
     
    8
    Kévin Monnet-Paquet přenechal na ose hřiště balon Pogbovi, jehož následný nákop do pokutového území ale skončil přímo v Lecomtově náruči.
     
    9
    Po další nepovedené akci Les Verts skončil míč v zámezí a Benjamin Lecomte už si ho chystá k dalšímu odkopu.
     
    11
    Jimmy Cabot se zmocnil nepřesné rozehrávky Théophila-Catherina a poté předložil balon Wakasovi, ten ale o něj zase ryhle přišel.
     
    12
    Mathieu Peybernes z hloubi vlastní poloviny odkopl míč až k Ruffierovi, fotbalisté Lorientu se dnes očividně přijeli do Saint-Étienne bránit.
     
    13
    Henri Saivet nepochopil Malcuitův záměr, a kolmice krajního beka Les Verts se tak dokutálela až do zámezí. Benjamin Lecomte už si chystá míč k dalšímu odkopu.
     
    15
    Kévin Monnet-Paquet nedosáhl na prudkou přihrávku, míč ovšem jeden z hostujících hráčů ztečoval do zámezí, a Les Verts tak budou zahrávat rohový kop.
     
    16
    Les Merlus se však bez potíží ubránili a odkopli míč do bezpečí, Benjamin Lecomte mohl zůstat v klidu.
     
    18
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou za aktivní vstup do zápasu přeci jen odměněni a ujímají se vedení! Čerstvá posila Les Verts Jorginho našel přesným centrem z pravé strany v pokutovém území kapitána LOICA PERRINA, který chladnokrevně usměrnil míč do sítě.
    18. Loïc PERRIN - 1:0
     
    19
    Domácí pokračují v aktivitě a nadále obléhají soupeřovu polovinu, zatímco fotbalisté Lorientu jsou zcela bezzubí.
     
    21
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    A už to je o dva góly! Po Hamoumově průniku do pokutového území domácí forvard nacentroval míč do prostoru před Lecomtem, odkud Peybernes odkopl balon pouze k JORDANU VERETOUTOVI, jehož následnou střelu ještě nešťastně tečoval právě Mathieu Peybernes a Lecomte byl bez šance!
    21. Jordan VERETOUT - 2:0
     
    22
    Svěřenci kouče Galtiera, který vede Les Verts už osmou sezónu, se díky další pohledné kombinaci usadili na soupeřově polovině.
     
    23
    Nakonec z toho byl centr Florentina Pogby do pokutového území, po němž se však míče ujal Jeannot a dopravil ho do bezpečí.
     
    25
    V minulém kole proti Lyonu dokázali hráči v zelených dresech vstřelit dvě branky s podobnou rychlostí, vstupy do zápasů Les Verts v poslední době vycházejí náramně.
     
    26
    Jimmy Cabot nedokázal odkopnout míč do bezpečí a bývalý fotbalista sestupivšího Troyes o balon přišel, hosté ovšem nakonec budou vhazovat.
     
    28
    V posledních minutách se na hřišti nic převratného neděje, po dvou slepených trefách Saint-Étienne se hra znatelně uklidnila.
     
    29
    Kévin Monnet-Paquet poslal zajímavý míč do pokutového území pro Romaina Hamoumu, který ale ztratil rovnováhu a nedokázal dostat balon pod kontrolu.
     
    30
    Lorientský brankář Benjamin Lecomte poté odkopl míč až na útočnou polovinu, domácí zadáci nyní v poklidu zakládají další akci.
     
    32
    Lorientští vybojovali rohový kop, jehož exekuce se ujal Jimmy Cabot, Zargovi Tourému ale hlavička ani trochu nevyšla.
     
    33
    Domácí fotbalisté pokračují v kombinaci na polovině hřiště, v posledních minutách jako by Les Verts najeli do úsporného režimu.
     
    34
    Romain Hamouma nemůže pokračovat v akci, jelikož si podle sudího Millota počínal v souboji s Peybernesem nedovoleně, a hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    36
    V posledních minutách je obrázek hry prakticky stále stejný: fotbalisté Saint-Étienne kombinují na polovině hřiště a vůbec nikam se neženou.
     
    37
    Aktivně napadající Romain Hamouma dostal Moreiru pod tlak, zadák Lorientu to ale nakonec zvládl a Les Merlus budou mít k dispozici vhazování.
     
    38
    Florentin Pogba dokázal ubránit o hlavu menšího Cabota, nicméně hráči v černých dresech ještě formou dalšího vhazování zůstanou u míče.
     
    39
    Kévin Malcuit vyčkává na polovině hřiště, domácí se pár minut před koncem prvního poločasu vůbec nikam neženou.
     
    41
    Velmi slušně zaplněný Stade Geoffroy-Guichard nepřestává domácí fotbalisty hlasitě podporovat, hráči v zelených dresech ale i nadále hrají ve vcelku ležérním tempu.
     
    42
    Malcuit vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku, nicméně Les Verts se poté sami vyhnali až k půlící čáře.
     
    43
    Cafú to ve středu hřiště schytal od Veretouta, Les Merlus tak budou mít spoustu času na rozehrávku nedaleko středového kruhu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sudí Millot se rozhodl nad rámec první půle nenastavit ani minutu. O poznání spokojenější zatím mohou být fotbalisté Saint-Étienne, kteří proti poslednímu týmu tabulky vedou díky slepeným trefám Perrina a Veretouta 2:0. Domácí mají vše pod kontrolou a Les Merlus byli prakticky bezmocní.
     
    Změní se to ve druhé půli? To začneme zjišťovat v 18:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Majeed Waris.
     
    47
    Kévin Théophile-Catherine a Benjamin Jeannot se nehezky srazili ve vzdušném souboji a hra je přerušena, především hostující útočník to musel pořádně schytat.
     
    49
    Jorginho se vydal kupředu po pravém křídle, daleko se ale nedostal a střídající Majeed Waris už zakládá protiakci.
     
    50
    Benjamin Jeannot v utkání pokračovat nebude, u postranní čáry už se rozcvičuje Mara a to znamená, že Lorientští budou mít k dispozici už jen jedno střídání.
     
    51
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Jeannot, přichází Mohamed Mara.
     
    52
    Kévin Monnet-Paquet poslal zajímavý centr do šestnáctky, Mathieu Peybernes však dokázal zblokovat míč do zámezí.
     
    53
    Zkušený Vincent Le Goff se položil do přihrávky adresované Hamoumovi a nechybělo mnoho k tomu, aby si srazil balon do vlastní svatyně!
     
    55
    Lorientští se po delší době dostali k souvislé kombinaci, Mara s Wakasem se ale daleko nedostali.
     
    56
    Defenzíva Les Verts působí velmi kompaktně, hosté se ne a ne dostat na útočnou polovinu.
     
    58
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Les Verts po necelé hodině hry přidávají další gól a zdá se, že je rozhodnuto! Kévin Monnet-Paquet našel přesnou přihrávkou z levé strany na hranici pokutového území ROMAINA HAMOUMU, jenž z voleje usměrnil míč do levé šibenice!
    58. Romain HAMOUMA - 3:0
     
    59
    Steven Moreira založil další akci Lorientu zajímavou kolmicí na střídajícího Warise, ghanský útočník ve službách Les Merlus se ale daleko nedostal.
     
    60
    Hodina hry je za námi a Stéphane Ruffier vlastně stále čeká na svůj první zákrok, hosté jsou směrem kupředu zcela bezzubí.
     
    61
    Krajní zadák domácích Kévin Malcuit se vydal na útočný výlet a prokousal se až do pokutového území, kde ale v souboji s Tourém ztratil rovnováhu. O penaltový zákrok lorientského obránce se v žádném případě nejednalo.
    Benjamin Jeannot nakonec nebyl schopen pokračovat ve hře, nepomohl mu ani tento netradiční obvaz.

     
    63
    Kévin Monnet-Paquet zavezl po levém křídle balon zpět na útočnou polovinu, Les Verts i nadále svého soka suverénně přehrávají.
     
    64
    Florentin Pogba se ocitl v obležení dvou hráčů Lorientu a nakonec byl faulován Wakasem, domácí tak budou zahrávat standardku z velmi zajímavé pozice.
     
    65
    Centr z levé strany ovšem skončil přímo v Lecomtově náruči, Les Merlus se této standardce zvládli bez potíží ubránit.
     
    66
    Mathieu Peybernes nedaleko rohového praporku odstavil Monneta-Paqueta od míče jen za cenu dalšího autového vhazování pro Les Verts.
     
    67
    Cafú na dalekonosný nákop z pravé strany hřiště těsně nedosáhl, Stéphane Ruffier ukryl míč ve své náruči a v poklidu rozehrává další akci Saint-Étienne.
     
    67
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Nolan Roux.
     
    68
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Alhassan Wakaso, přichází François Bellugou.
     
    69
    Střídající François Bellugou se vydal kupředu středem hřiště, nechal se ale připravit o míč Veretoutem a domáci už zakládají další protiakci.
     
    71
    Do konce zápasu již zbývá jen zhruba dvacet minut a příznivci Saint-Étienne už slaví další výhru svého celku, vše nasvědčuje tomu, že Les Verts už si tříbodový zisk utéct nenechají.
     
    72
    Arnold Mvuemba dal o sobě poprvé v zápase vědět střelou z velké vzdálenosti, jeho projektil ale postrádal razanci a Stéphane Ruffier si připsal snadný zákrok.
    Na Stade Geoffroy-Guichard i dnes panuje skvělá atmosféra.

     
    73
    Domácí fotbalisté jako by už šetřili síly na další zápas, Les Verts totiž už ve čtvrtek čeká svátek v podobě utkání s Manchesterem United v rámci play-off Evropské ligy.
     
    75
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Jordan Veretout, přichází Fabien Lemoine.
     
    76
    Kévin Monnet-Paquet to vzal na sebe z uctivé vzdálenosti po povedeném sklepnutí od Rouxe, jeho střela ale o nějaký ten metr minula Lecomtovu svatyni.
     
    77
    Na opačné straně hřiště to vzal Cafú na sebe, ale jeho propagační pokus skončil bezpečně skryt v Ruffierově náruči a domácí brankář s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    78
    Jimmy Cabot se pokusil najít v předbrankovém prostoru nabíhajícího si Warise, jeho přihrávka ale nebyla přesná a balon skončil v zámezí.
     
    80
    Do konce základního časového rámce už zbývá jen něco málo přes deset minut a na hřišti se momentálně nic zajímavého neděje, domácí nepouštějí hráče Lorientu ani za půlící čáru.
     
    81
    Domácí kombinují na polovině hřiště a nikam se neženou, v této fázi už se zápas v podstatě jen dohrává.
     
    82
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Benjamin Corgnet.
     
    83
    Jorginho zavezl míč na útočnou polovinu, tam o něj ale rychle přišel a Zargo Touré se už snaží založit protiakci Lorientu.
     
    84
    Nyní už je prakticky jisté, že Les Merlus i po dnešku zůstanou přikováni na poslední příčce tabulky, nutno dodat, že hráči v zelených dresech hosty dnes jednoznačně přehráli.
     
    86
    Zadáci Les Verts si vyměňují míč na vlastní polovině a vůbec nikam nespěchají, u balonu je momentálně Vincent Pajot.
     
    87
    Kévin Malcuit se rozběhl s míčem na kopačce podél pravé postranní čáry, pak ale zařadil zpátečku a vrátil balon na střed hřiště.
     
    88
    Vincent Le Goff to přehnal s agresivitou v souboji se střídajícím Rouxem, domácí tak budou zahrávat ještě jeden přímý kop.
     
    89
    Z této standardní situace už ale další nebezpečí pro Lecomta nepramenilo a lorientští fotbalisté nyní sympaticky vrhají své síly do útoku.
     
    90
    Někteří diváci už opouštějí své sedačky, ještě nás ale čekají dvě nastavené minuty.
     
    90+1
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Lecomte inkasuje počtvrté a debakl je na světě. Nolan Roux sice z hranice pokutového území orazítkoval tyč, JORGINHO však z dorážky bez problémů usměrnil míč do sítě!
    90+1. JORGINHO - 4:0
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:10.
     
    Je dobojováno! Fotbalisté Saint-Étienne dnes ve vycházkovém tempu suverénně přehráli poslední Lorient a po snadné výhře 4:0 si připisují další tři body do tabulky. Hostům nelze upřít snaha, Les Verts ale předvedli mnohem kvalitnější výkon, a zvedli si tak sebevědomí před čtvrtečním duelem Evropské ligy, ve kterém doma přivítají slavný Manchester United.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (18:53:46)

    Vojtěch Balon

    Branky: 18. Perrin (Jorginho), 21. Veretout, 58. Hamouma (Monnet-Paquet), 90+1. Jorginho


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:10.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Malcuit, Théophile-Catherine, Perrin, F. Pogba – Veretout (75. Lemoine), Pajot, Saivet – Jorginho, Hamouma (67. Roux), Monnet-Paquet (82. Corgnet).
    Náhradníci: Moulin – Lacroix, Corgnet, Roux, Selnæs, Lemoine, Pierre-Gabriel.

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Peybernes, Z. Touré, Le Goff – Mvuemba, Wakaso (68. Bellugou), Cafú – Philippoteaux (46. Waris), Jeannot (51. Mara), Cabot.
    Náhradníci: Delecroix – Bellugou, Waris, Koffi, Mesloub, Mara, Lautoa.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Pacelli
    bahis siteleri