Excelsior – Twente 1:1 (kon.) | Ajax – Sparta Rotterdam 2:0 (kon.) | Heerenveen – Alkmaar 1:2 (kon.)
Eindhoven – Utrecht 3:0 (kon.)
konec
SBV Excelsior
1:1 (1:1)
FC Twente
Neděle 12.02.2017, 12:30 • Stadion Woudestein, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:22:17)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
     
    Je dobojováno! Excelsior se nakonec s Twente rozchází smírně 1:1. Domácí celek vlétl do utkání aktivně a Nigel Hasselbaink po čtvrthodině hry otevřel skóre. Od té doby převzalo Twente dirigentskou taktovku a deset minut před přestávkou vyrovnal Fredrik Jensen ! Po přestávce se oba celky předháněly v šancích, ale na obou stranách ukázali brankáři parádní zákroky. Deset minut před koncem ještě van Duinen zkusil štěstí střelou z dálky, ale ani od míč do sítě nedopravil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Khalid Karami v samotném závěru nastaveného času nenecha soupeři prostor ke kombinaci. Domácí obránce vybojoval míč a odkopl jej do bezpečí.
     
    90+2
    Yaw Yeboah z hranice pokutového území přihrál míč pod sebe, kde si jej převzal Dejan Trajkovski, ale jeho pohotová rána prosvištěla vysoko nad brankou.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Twente je nadále u míče, ale hosté se v posledních minutách nemohou dostat na polovinu Excelsioru. Domácí fotbalisté napadají opravdu vysoko.
     
    89
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Stanley Elbers, přichází Danilo Pantić.
     
    88
    Twente mělo k dispozici standardní situaci. Hostům se ale rozehrávka vůbec nepovedla. Mike van Duinen centrovaný míč zablokoval.
     
    87
    Joachim Andersen se musel hodně rychle vracet. Krajní obránce hostujícího celku přesně načasovaným skluzem obral o míč Vermeulena.
     
    86
    Joachim Andersen podpořil ofenzívu hostujícího celku náběhem na polovinu soupeře, kde chtěl vybídnout spoluhráče, ale nepřesnou přihrávkou odevzdal balón soupeři.
     
    85
    Hlavní arbitr nyní musel dokonce klidnit emoce na střídačce hostujícího celku. Trenér Twente vzal jeho počínání s úsměvem a uklidnil své svěřence.
     
    84
    Fotbalisté Twente jsou dosavadním průběhem utkání poněkud frustrovaní. Hosté se s hlavním rozhodčím dohadovali kvůli spornému výroku.
     
    83
    Také brankář Hahn musel dávat pozor. Před domácí svatyni mířil centr z levé strany, nicméně Hahn vyrazil na malé vápno a stáhl míč do rukavic.
     
    82
    Marsman si dal na čas s odkopem od vlastní branky. Gólman Twente poté nakopl míč na polovinu Excelsioru, ale Bruins míč odhlavičkoval zpátky.
     
    81
    Mohlo být rozhodnuto! Střídající van Duinen napřáhl ze střední vzdálenosti, ale Marsman se prolétl vzduchem a jeho dělovku vyrazil!
     
    80
    Yeboah už je zpátky na nohou a pokračuje se ve hře. Domácí celek drží míč na svých kopačkách a snaží se najít recept na obranu Twente.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 16. Hasselbaink – 35. Jensen

    Karty:   3. De Wijs (EXC) – 56. ter Avest (TWE)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:12. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    SBV Excelsior: Hahn – Karami, Mattheij, De Wijs, Kuipers – Faik, Bruins, Koolwijk – Elbers (89. Pantić), Hasselbaink (63. van Duinen), Ondaan (59. Vermeulen).
    Náhradníci: Damen, Havekotte – Brito, Fortes, Massop, Pantić, van Duinen, Vermeulen.

    FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker, van der Lely (63. Trajkovski) – Mokotjo, Jensen (72. Ede), Klich – Yeboah, Ünal, Assaidi (78. Bunjaki).
    Náhradníci: Drommel, Hangelman – Bijen, Bunjaki, Ede, George, Trajkovski, van der Heyden.
    thejrc.org