Dunajská Streda – Prešov 5:0 (kon.) | Myjava – Michalovce 0:0 (zruš.) | Slovan Bratislava – Trenčín 4:3 (kon.)
Trnava – Senica 0:1 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
0:1 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 25.02.2017, 17:00 • VION Zlaté Moravce • Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu zo slovenskej Fortuna ligy. Tentokrát sa pozrieme na zápas medzi Spartakom Trnava a FK Senica. Zápas sa začína o 17:00 hod.


    SPARTAK TRNAVA

    Trnava je priebežne štvrtá so ziskom 26 bodov. Svoje bodové konto nenavýšila v utorkovej dohrávke s Michalovcami, keď po hodine hry dvakrát inkasovala. Počas celej sezóny dosahuje lepšie výsledky v domácom prostredí, no dnešný duel odohrá v Zlatých Moravciach. Dôvodom je rekonštrukcia trávnika na štadióne Antona Malatinského. Trénerovi Miroslavovi Karhanovi ešte zrejme budú chýbať hráči, ktorí nenastúpili ani v spomínanom dueli, ktorý sa hral netradične v Poprade. Dá sa očakávať hra na dvoch útočníkov, keďže okrem Roberta Tambeho by do základu mohol pribudnúť aj Rakúšan Kubilay Yilmaz. Najlepším strelcom mužstva je spomínaný Tambe, ktorý nedávno získal s Kamerunom titul na Africkom pohári národov. Vedenie klubu sa cez týždeň rozlúčilo s Loicom Gagnonom, ktorý sa vrátil do Francúzska.

    FK SENICA

    Senica je momentálne na deviatom mieste, keď doteraz nazbierala 17 bodov. V porovnaní s Trnavou vstúpili do jarnej časti o poznanie lepšie Seničania, ktorí senzačne zdolali Žilinu na svojom ihrisku. Jasný favorit zápasu a líder tabuľky ani raz nevystrelil na bránu a napokon prehral po výsledku 2:0. Do gólovej listiny sa najskôr zapísal Martin Ranko a v závere aj Daniel Turyna. Zaujímavosťou je, že pre Záhorákov to bolo vôbec prvé víťazstvo po 14 neúspešných dueloch. Svojmu dnešnému súperovi majú čo vracať, pretože na jeseň s ním doma prehrali 0:1. Celkovo má Senica veľmi slabú ofenzívu, keď v doterajšom priebehu sezóny skórovala len 16-krát. Aby toho nebolo málo, počas prestupového obdobia prišla o Ruisa Lopeza Pirula, ktorý sa podieľal až na siedmich góloch.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Janso, Godál, Greššák, Čögley – Tóth – Čonka, Halilovič, Mikovič, Jirka – Yilmaz.
    Náhradníci: Strapák – Košťál, Horník, Bello, Mihálik, Oravec, Dubec.

    FK Senica: Šulla – Kotula, Pillár, Ranko, Šušolík – Blažek – Miklós, Kratochvíl, Kováč, Brigant – O. Šašinka.
    Náhradníci: Plach – Pajer, Hušek, Kopičár, Turyna, Kosorín, Bališ.

    Rozhodcovia: Ladislav Prešinský – Roman Slyško, Dušan Hrčka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia zo Senice. Po 30 sekundách hry sa ale previnili nedovoleným zákrokom, keď Viktor Miklós fauloval Lukáša Greššáka.
     
    2
    Trnavčania sa snažili presadiť po svojej ľavej strane. Chlapský súboji zviedol Matúš Čonka s Branislavom Šušolíkom, no napokon uspel obranca Senice.
     
    3
    Z pravej strany centroval do pokutového územia súpera Erik Jirka. Jeho pas ale nebol najpresnejší, a tak loptu berie do svojich rúk Michal Šulla.
     
    4
    V úvode zápasu sa snažia niečo vymyslieť smerom dopredu aj hostia, ktorí majú druhú najhoršiu ofenzívu v súťaži. V šestnástke si spracoval loptu Ondřej Šašinka, ale postrážil si ho Lukáš Greššák.
     
    5
    Peknú individuálnu akciu predviedol Emir Halilovič. Následne posunul loptu na Martina Mikoviča, no bývalý trnavský kapitán mieril nad bránu.
     
    6
    Predsa len miernu územnú prevahu majú v úvode zápasu Trnavčania, ktorých budeme označovať ako domácich, hoci sa hrá v Zlatých Moravciach. Po nepresnom pase Emira Haliloviča ale bude nasledovať odkop od brány.
     
    7
    Erik Jirka sa previnil nedovoleným zákrokom zozadu a podľa môjho názoru mal jednoznačne vidieť žltú kartu. Hlavný rozhodca mu ale zatiaľ len dohovára.
     
    8
    Kubilay Yilmaz si nabiehal na dlhú loptu za obranu súpera. Svoje obranné povinnosti si ale splnil Martin Ranko, ktorý v minulom kole rozhodol o triumfe nad Žilinou.
     
    9
    Hlavný arbiter zápas prerušuje hru po útočnom faule jedného z hráčov Senice. Loptu si tak berie do svojich rúk Adam Jakubech a pošle ju smerom dopredu.
     
    10
    Peter Čögley v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát centroval z pravej strany. V oboch prípadoch ale loptu odvrátil do bezpečia stopér Martin Ranko.
     
    11
    Po zblokovanej strele Martina Mikoviča mali Trnavčania výhodu rohového kopu. Následne sa ale dostali do brejku hostia a Martin Tóth musel faulovať unikajúceho Ondřeja Šašinku.
     
    12
    Veľmi pekná akcia domácich. Matúš Čonka si vymenil loptu s Oliverom Jansom a prešiel do šestnástky. Následne presným pasom našiel Martina Mikoviča, no tomu strela vôbec nesadla.
     
    13
    Oliver Janso poslal z ľavej strany loptu do šestnástky súpera. Z náročnej pozície zakončoval Kubilay Yilmaz, a tak jeho strela nemala veľa šancí na úspech.
     
    14
    Ďalší priamy kop tímu zo Záhoria zahral Tomáš Brigant. Jeho center smeroval na hranicu šestnástky, kde ju poslal do bezpečia Boris Godál.
     
    15
    Na konci štvrťhodiny hry sme svedkami prvého kartového trestu. Po faule na Erika Jirku je adresátom žltej karty Viktor Miklós.
     
    16
    Matúš Čonka poslal nádejný center do pokutového územia hostí. Na zadnej žrdi bol pripravený Martin Tóth, ale napokon sa nedostal do zakončenia.
     
    17
    Seničania to teraz skúšali stredom obrany súpera, no Tomáš Brigant nedostal loptu na Miloša Kratochvíla. Celú akciu ukončil nedovolený zákrok Ondřeja Šašinku.
     
    18
    Úvod zápasu je na môj vkus zbytočne nervózy. Vidíme množstvo nedovolených zákrokov. Tentokrát fauloval v strede poľa domáci Boris Godál.
     
    19
    Ondřej Šašinka teraz vypomohol svojím spoluhráčom v defenzíve. Následne ale chýbal vpredu, a tak dlhý pas našiel len trnavských obrancov.
     
    20
    Domáci sa mohli dostať do vedenia. Boris Godál poslal skvelý pas na nabiehajúceho Erika Jirku. Ten si na pravej strane loptu spracoval, no následne minul bránu Michala Šullu.
     
    21
    Pre červeno-čiernych sa črtala šanca na rýchly brejk, ale Martin Mikovič neprestrčil loptu na Kubilaya Yilmaza. Následne domáci prišli o držanie lopty.
     
    22
    Postupom času sa čoraz zväčšuje územná prevaha domáceho tímu. Matúš Čonka sa teraz šikovne zbavil obrancov súpera, ale napokon mu lopta ušla do autu.
     
    23
    Ďalší náznak šance v podaní Trnavčanov. Emir Halilovič sa dokázal otočiť s loptou a následne ju posielal na Erika Jirku. Ten ju však už nezachytil na hracej ploche.
     
    24
    Matúš Čonka si prebral loptu na hranici pokutového územia. Okamžite pálil svojou pravačkou, ale trafil len dobre brániaceho obrancu súpera.
     
    25
    Emir Halilovič sa dostal k streleckému pokusu, no ten stihol zblokovať, ak sa nemýlim, Michal Ranko. Lopta smerovala vedľa brány, no rohovému kopu zabránil Michal Šulla.
     
    26
    V tejto fáze hry je veľmi aktívny najmä Emir Halilovič. Teraz posielal peknú kolmú prihrávku na Martina Mikoviča, no trochu to Bosniak prehnal s razanciou.
     
    27
    Pekný futbalový moment. Matúš Čonka si na ľavej strane poradil s Branislavom Šušolíkom a poslal loptu do šestnástky súpera. Napokon z druhej vlny pálil Peter Čögley, ale bránu tesne minul.
     
    28
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu po faule na Olivera Jansa. Exekútorom štandardnej situácie bol Erik Jirka, ale jeho pokus bol veľmi nevydarený.
     
    29
    Trnava stupňuje svoj tlak. Ďalšiu nebezpečnú loptu do šestnástky poslal Martin Mikovič, no situáciu dokázal vyriešiť na jednotku obranca Juraj Kotula.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu a musíme povedať, že tá je jasne v znamení hernej dominancie Trnavy. Tá je jasne lepšia a vie si vypracovať aj šance.
     
    31
    Domáci predviedli ďalšiu peknú akciu. Martin Mikovič vysunul do šance Olivera Jansa, ten namiesto strely centroval, ale pred Kubilaym Yilmazom dobre zasiahol Martin Ranko.
     
    32
    Teraz sa trošku osmelili aj Záhoráci. Ich aktivitu ale stopol včas Lukáš Greššák, ktorý dnes nastupuje pre neho na netypickom poste stopéra.
     
    33
    Trnava súpera takmer k ničomu nepúšťa a Adam Jakubech nemá absolútne žiadnu prácu. Na druhej strane centroval Matúš Čonka, no teraz mu prihrávka nevyšla.
     
    34
    Tentokrát to Matúš Čonka spravil oveľa lepšie. Presadil sa cez dvojicu Seničanov a následne posadil loptu na hlavu Kubilayho Yilmaza. Rakúsky útočník ale mieril tesne vedľa brány.
     
    35
    Martin Mikovič fauloval v strede ihriska. Verdikt hlavného rozhodcu sa mu síce nepáči, no opakované zábery dali za pravdu Ladislavovi Prešinskému.
     
    36
    Teraz sme videli niekoľko osobných súbojov v strede poľa. Napokon lopta prešla mimo hracej plochy, a tak si trocha s loptou zadribloval aj Miroslav Karhan.
     
    38
    Senica bude mať výhodu rohového kopu. Tomáš Brigant sa dostal k lopte na ľavej strane, no v poslednej chvíli zblokoval jeho center Lukáš Greššák.
     
    39
    Seničania z tejto výhody nič nevyťažili. Tomáš Brigant poslal loptu na prvú žrď, no Martin Ranko sa proti presile súperových obrancov nedokázal presadiť.
     
    40
    Po ďalšom domácom faule, približne 35 metrov od brány, rozohrávala Senica priamy kop. Viktor Miklós poslal loptu do šestnástky, no Trnavčania si poradili.
     
    41
    Prvý polčas sa dostáva do svojej záverečnej päťminútovky. Senica teraz trošku otupila tlak domáceho tímu a určite bude chcieť udržať bezgólový stav.
     
    42
    Konečne sme sa dočkali priamej strely na bránu a Michal Šulla hneď predviedol skvelý reflexívny zákrok ľavou nohou. Martin Mikovič pálil z prvej, ale brankár hostí podržal svoj tím.
     
    43
    Domáci futbalisti opäť kombinovali v strede ihriska. Následne sa snažil prejsť cez ľavú stranu, no Matúš Čonka sa tento raz k centru nedostal.
     
    44
    Lukáš Greššák podporil ofenzívu svojho tímu a vybojoval rohový kop. Ten už prichádza zahrať technicky zdatný Matúš Čonka.
     
    45
    V krátkom časovom úseku zahrávali domáci aj rohový kop z druhej strany. Alan Kováč bol ale faulovaný a následne hlavný rozhodca ukončuje prvý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám gólový moment nepriniesol. Jasnú územnú prevahu mali Trnavčania a najmä šance Erika Jirku či Martina Mikoviča volali po góle. Domáci brankár Adam Jakubech nemal prakticky žiadnu prácu a z diaľky sa prizeral útočnej aktivite svojich spoluhráčov. Treba dodať, že vidíme aj pomerne nervózny zápas o čom svedčí vysoký počet faulov. V Zlatých Moravciach budeme pokračovať druhým polčasom približne o 18:02 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpila Senica s jednou personálnou zmenou. Na ihrisko prichádza Boris Bališ, ktorý vymenil Viktora Miklósa.
     
    47
    Striedajúci Boris Bališ podporil útok svojho tímu. Dokázal prestrčiť loptu na Ondřeja Šašinku, ale toho odstavil od lopty Lukáš Greššák.
     
    48
    Juraj Kotula poslal dlhé vhadzovanie až do pokutového územia domácich. Tam bolo poriadne husto a Trnavčania sa dokázali bez problémov ubrániť.
     
    49
    Peter Čögley sa snažil preniknúť cez pravú stranu, ale čistým spôsobom ho zastavil Alan Kováč. Napriek tomu ostávajú pri lopte červeno-čierni.
     
    50
    Domáci kombinovali tesne pred pokutovým územím súpera. Martin Mikovič oblúčikom chcel prestrčiť loptu na Kubilaya Yilmaza, ale tú si berie len brankár Šulla.
     
    51
    Michal Šulla musel riešiť ďalšiu situáciu pred svojou bránou. Z pravej strany centroval Erik Jirka, ale našiel len rukavice senického brankára.
     
    52
    Domáci si vypracovali ďalší náznak šance, no v rozhodujúcom momente chýbala finálna prihrávka. So šťastím vystrelil Kubilay Yilmaz, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    53
    Senica je smerom dopredu absolútne bezzubá. Trnavčania držia loptu na svojich kopačkách, ale aj oni márne hľadajú recept na prekonanie súperovej obrany.
     
    54
    Dlhý pas smeroval na bývalého kapitána Martina Mikoviča. Ten ale nemal vo vzdušnom súboji žiadnu šancu proti brankárovi Michalovi Šullovi.
     
    55
    Hlavný rozhodca po dlhšej dobe siaha do svojho vrecka. Emir Halilovič fauloval súpera zozadu a za svoj zákrok si vyslúžil žltú kartu.
     
    56
    Domáci to opäť skúšali cez ľavú stranu, ale Matúša Čonku zastavil Branislav Šušolík. Ten založil aj rýchly brejk Senice, no zastavený bol Tomáš Brigant.
     
    57
    Senica dala gól!
    Tak toto je šokujúci moment pre trnavských futbalistov. Miloš Kratochvíl centroval z pravej strany, domáci obrancovia si zle rozobrali súperových hráčov a napokon loptu dostáva do trnavskej siete ALAN KOVÁČ.
     
    58
    Tak toto sme rozhodne nečakali. Seničania sa z ojedinelej akcie dostávajú do vedenia a teraz môžeme očakávať, že bude ešte srdnatejšie brániť.
     
    59
    Hlavný rozhodca opäť udeľuje žltú kartu. Emir Halilovič unikal obrane súpera, a tak Boris Bališ nemal inú možnosť ako ho potiahnuť za dres.
     
    60
    Domáci sa okamžite snažia vyrovnať skóre dnešného zápasu. Spoza šestnástky vystrelil half-volejom Martin Mikovič, ale lopta neprešla až na Michala Šullu.
     
    62
    Trnavskí priaznivci teraz pýtali pokutový kop, keďže po súboji s Branislavom Šušolíkom spadol Kubilay Yilmaz. Hlavný arbiter ale domácim penaltu nedaruje.
     
    63
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu. Ten rozohral Matúš Čonka, ale svojim pasom našiel v pokutovom území len Róberta Pillára.
     
    64
    Tak toto je nepríjemný moment. Po súboji s Alanom Kováčom zostáva na trávniku ležať Marko Mikovič a bude musieť byť ošetrovaný klubovými lekármi.
     
    65
    Domáci mali výhodu rohového kopu, no do zakončenia sa nedostali. Tešiť ich môže aspoň fakt, že ich bývalý kapitán sa už vrátil na hraciu plochu.
     
    66
    Matúš Čonka má dnes veľké problémy so stabilitou. Nie je to prvýkrát, čo sa pri snahe o center pošmykol. Zrejme by mal vymeniť kopačky.
     
    67
    Ondřej Šašinka sa v dnešnom zápase strelecky nepresadí. Približne 25 minút pred koncom zápasu ho strieda čerstvý Daniel Turyna.
     
    68
    Oliver Janso teraz príkladne zabojoval, ale napokon mu lopta ušla mimo hracej plochy. Nasledovať bude odkop a Michal Šulla zbiera každú sekundičku.
     
    69
    Trnavčania sa teraz nevedia dostať do hernej pohody. Určite môžu ľutovať zahodené príležitosti, ktoré si vypracovali v prvom dejstve.
     
    70
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj bývalý reprezentant Miroslav Karhan. V zápase končí Oliver Janso a na jeho miesto prichádza Daniel Dubec.
     
    71
    Martin Mikovič udržal loptu na hracej ploche a z ľavej strany dokázal odcentrovať. K hlavičke sa dostal Emir Halilovič, ale minul bránu súpera.
     
    72
    Teraz treba jednoznačne pochváliť Juraja Kotulu, ktorý vytlačil mimo pozície na center Erika Jirku. Dokonca bude nasledovať vhadzovanie Senice.
     
    73
    Peter Čögley poslal center do šestnástky súpera. Lopta napokon prepadla na Emira Haliloviča, ale bosniansky futbalista pálil len do brankára hostí.
     
    74
    Miroslav Karhan posiela na trávnik ďalšieho striedajúceho hráča. Je ním Babatounde Bello, ktorý vymenil nevýrazného Martina Tótha.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len štvrťhodinka. Senica sa zatiaľ výborne bráni a Trnavčania si ešte nevypracovali šancu na vyrovnanie.
     
    76
    Erik Jirka teraz dokázal vyhrať hlavičkový súboj. Kubilay Yilmaz ale jeho prihrávku nečakal a preto sa nedostal do streleckej pozície.
     
    77
    Erik Jirka opäť nedostal dostatočnú podporu od svojich spoluhráčov. Dostal sa do súboja s dvoma hráčmi Senice a nemal šancu na úspech.
     
    78
    Daniel Turyna teraz zbytočne dohral súboj pri čiare, a tak dostáva žltú kartu. Nie je ale sám, pretože rovnaký trest dostal za odplácanie aj Boris Godál.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní Trnavy. V dnešnom zápase končí aktívny Erik Jirka na pravú stranu sa už zaraďuje Lukáš Mihálik.
     
    80
    Michal Šulla teraz ukázal svoje brankárske kvality. Po peknej akcii Emira Haliloviča sa do nádejného zakončenia dostal Daniel Dubec, ale loptu vyráža senický gólman.
     
    81
    Na druhej strane sa dostal k strele autor jediného doterajšieho gólu Alan Kováč. Tentokrát bol ale jeho strelecký pokus veľmi nepresný.
     
    83
    Matúš Čonka sa teraz previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom na Tomáša Briganta. Žltú kartu od hlavného rozhodcu ale dostáva za protesty.
     
    84
    Trnavčanom sa kráti čas na vyrovnanie a navyše domácim ako sa hovorí tečú nervy. Vidíme množstvo tvrdých zákrokov, a tak treba veriť, že sa zápas dohrá bez nejakých incidentov.
     
    85
    Matúš Čonka zahrával priamy kop z pravej strany. Jeho pas do šestnástky nebol vôbec zlý, ale senickí obrancovia upratali loptu do bezpečia.
     
    86
    A máme tu ďalšieho potrestaného hráča. Tentokrát dostáva žltú kartu Juraj Kotula a navyše budú mať domáci výhodu priameho kopu.
     
    87
    Ani teraz sa domáci nedostali do gólového zakončenia. Ich výkon v druhom polčase nie je vôbec dobrý a vyzerá to tak, že prehrajú aj druhý jarný zápas.
     
    88
    Boris Bališ teraz výborne zabojoval a nazbieral cenné sekundy pre svoj tím. S Trnavou to nevyzerá dobre a čas na vyrovnanie sa kráti.
     
    89
    Matúš Čonka centroval z ľavej strany, no jeho pas chytá do svojich rukavíc brankár Michal Šulla. Skúseným spôsobom zbiera cenné sekundy.
     
    90
    Alan Kováč leží na trávniku a trošku ukazuje svoje herecké vlohy. Medzitým hlásateľ oznámil, že v Zlatých Moravciach sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90+1
    Domáci teraz vysunuli obranu a takmer za to pykali. Za obrannú líniu sa dostal Alan Kováča, no podľa Dušana Hrčku bol v tesnom ofsajde.
     
    90+2
    Ešte budeme svedkami taktického striedania Senice. Z ihriska odchádza Alan Kováč a na posledné sekundy nastupuje do hry Luboš Hušek.
     
    90+3
    Lopta je opäť v moci senického brankára Michala Šullu. Ten drží loptu vo svojej moci a pomaly sa chýli ku koncu aj pridaná trojminútovka.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V Zlatých Moravciach sa zrodilo veľké prekvapenie na úkor Spartaku Trnava. Ten bol najmä v prvom polčase jasne lepším tímom, ale za nepremenené šance bol kruto potrestaný. Z ojedinelej senickej akcie sa dostal k dorážke Alan Kováč a rozhodol o druhom triumfe Záhorákov v jarnej časti sezóny. Čo k tomu dodať? Futbal sa hrá na góly a ten jediný dnes dokázali streliť hostia. Tí sa tak udržia na 9. mieste tabuľky, naopak trnavská strata na vedúce trio sa dnešnou prehrou ešte viac prehĺbi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný sobotný večer. (18:56:55)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 57. Kováč (Kratochvíl)

    Karty:   55. Halilovič (TRN), 78. Godál (TRN), 83. Čonka (TRN) – 15. Miklós (SEN), 59. Bališ (SEN), 78. Turyna (SEN), 86. Kotula (SEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2.
    FC Spartak Trnava: Jakubech – Čögley, Čonka, Godál, Greššák – Janso (70. Dubec) – Tóth (74. Babatounde), Halilovič, Mikovič, Jirka (79. Mihálik) – Yilmaz.
    Náhradníci: Strapák – Košťál, Horník, Babatounde, Mihálik, Oravec, Dubec.

    FK Senica: Šulla – Kotula, Pillár, Ranko, Šušolík – Blažek – Miklós (46. Bališ), Kratochvíl, Kováč (90+2. Hušek), Brigant – O. Šašinka (67. Turyna).
    Náhradníci: Plach – Pajer, Hušek, Kopičár, Turyna, Kosorín, Bališ.

    Rozhodčí: Ladislav Prešinský – Roman Slyško, Dušan Hrčka.

    Diváci: 609
    bahis siteleri