Detroit – NY Rangers 1:4 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Anaheim – Washington 5:2 (kon.)
San Jose – Dallas 5:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
Montreal Canadiens
Pondělí 13.03.2017, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jordan Eberle mluví o prohře nad Montrealem.

    @CanadiensMTL

     
    Hvězdy utkání

    1. Carey Price (MTL), 96% (24/25), 60:00
    2. Brendan Gallagher (MTL), 0+1, 6 střel, 12:34
    3. Cam Talbot (EDM), 94.87% (37/41), 59:11

    Česká a Slovenská stopa utkání

    1. Andrej Sekera (EDM), 0+0, 2 střely, 23:48

    Statistiky

    Střely: 25-41; přesilovky: 0/3-0/2; hity: 24-20; vhazování: 41-20. (03:17:30)
     
    V dnešním zápase vítězí 1:4

    Utkání otevřela ve druhé třetině přesná trefa Milana Lucice mezi betony Price. V této periodě se již nic nestalo a Edmonton tak vstupoval do třetí třetiny s těsným náskokem.

    Ve třetí třetině to vypadalo, že už se nic nestane a Oilers brankový náskok k výhře vystačí. Paul Byron ale řekl ne! Po dobré týmové práci v rohu kluziště se forhendem prosadil před brankovištěm střelou mezi Talbotovy betony. Necelé dvě minuty na to po střele Maxe Paciorettyho nešťastně sklepl kotouč Klefbom do vlastní sítě a hosté se tak z ničeho nic ujali vedení. Domácí celek necelé dvě minuty zkusil hru bez brankáře, čehož využil opět střelec první branky Canadiens Paul Byron, který trefil odkrytou branku a tímto zásahem si v dnešním zápase účtuje druhou branku. Domácí se nevzdávali ani za nevyhovujícího stavu 1:3 a hru bez brankáře zkusili i na podruhé. Byron zachytil kotouč ve středním pásmu a jeho pokus o hattrick byl sražen přímo na čepel autora druhé branky hostů Maxe Paciorettyho, jenž si připsal stejně jako Byron druhou branku v tomto utkání.

    se tak vypořádali s prohrou na ledě Calgary Flames a navazují na předešlou formu.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Max PACIORETTY - 1:4
     
    59:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Canadiens přidávají i čtvrtou branku během necelých sedmi minut a dnešní zápas vyhrají. Byron zachytil domácí rozehrávku na červené čáře a jeho pokus mezi červenou a modrou čarou o vstřelení hattricku zastavili Oilers na modré čáře. Odražený puk přistál přesně na čepeli kapitána MAXe PACIORETTYHO, který měl mezi kruhy snadnou práci a přesnou trefou přidává čtvrtý gól. Asistence: Paul Byron a Torrey Mitchell.
     
    58:55
    Domácí opět bez brankáře.
    58:53 Paul BYRON - 1:3
     
    58:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    PAUL BYRON pravděpodobně pečetí dnešní utkání. Byl první u kotouče po vyhrané buly Oilers a na hranici útočné modré čáry bekhendem trefuje odkrytou branku domácích. Bez asistence.
     
    58:47
    Zakázané uvolnění Canadiens. Vhazovat se bude po pravici Price a domácí hrají stále bez brankáře.
     
    58:40
    Pacioretty se hnal za pukem, ale hranici obranného pásma Oilers byl na hranici pravidel zastaven Draisaitlem.
     
    58:28
    Talbot sleduje dění na ledě ze střídačky! Edmonton Oilers nasazují šestého hráče.
     
    57:33
    Ve hře čtyři na čtyři jsou v držení spíše domácí, kteří ztratili vedení a teď musí rychle něco vymyslet, aby zdramatizovali zápas.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Benoit Pouliot – 2 min., sekání).

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Alexandr Radulov – 2 min., hrubost).
    54:42 Max PACIORETTY - 1:2
     
    54:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velká sprcha pro domácí Edmonton! MAX PACIORETTY podél levého mantinelu zavezl kotouč do útočného pásma a od levého hrazení žabičkou nahodil puk před branku. Klefbom ve středu levého kruhu nešťastně tečoval kotouč, jenž zcela změnil trajektorii a obloučkem propadl za Talbotova záda. Asistence: Alex Galchenyuk a Andrei Markov.
    53:21 Paul BYRON - 1:1
     
    53:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Narůstající tlak se Canadiens přece jen vyplatil a necelých sedm minut před koncem třetí třetiny vyrovnávají utkání! Gallagher si na pravém mantinelu prohodil dvojici Oilers a získal tak pásmo. Následně vyhrál souboj o puk za brankou a přenechal jej Danaultovi, který viděl před brankou volného PAULA BYRONA jenž forhendem trefuje přesně mezeru mezi betony! Asistence: Phillip Danault a Brendan Gallagher.
     
    52:41
    Po zmatcích v pravém rohu pásma Oilers se dostal na pravém kruhu ke střele z otočky Galchenyuk. Velký provoz před Talbotovou brankou ale sráží puk zpět do rohu.
     
    52:21
    Střelecký pokus z nouze od modré čáry končí ve výstroji Talbota, který si je zákrokem jistý.
     
    52:08
    Hosté jsou nastěhovaní v útočném pásmu, ale hráči v červených dresech nedávají příliš klidu na nějakou nebezpečnou kombinaci.
     
    51:21
    Po reklamní přestávce jsou v držení opět Oilers, kteří po rychlé akci zaměstnali Price střelou od modré čáry. Ten svou lapačkou našel puk a přerušuje tak hru.
    50:15 Skvělý zákrok Price!
     
    50:15
    Canadiens otevřeli hru a obrana propadla! Domácí se tak hnali v přečíslení dva na jednoho, kdy pravém křídle dostal kotouč před brankoviště, odkud bekhendem nasměroval kotouč do branky. Price ale svým rychlým přemístěním vytěsnil kotouč mířící mezi jeho lapačku a levý beton!
     
    49:55
    Shaw z mezikruží neproměnil mířenou střelu a skvělý Talbot tak drží stále nulu!
     
    49:02
    Larssonův zákrok na hranici pravidel prošel u rozhodčích jen tak tak.
     
    48:45
    Hráči Canadiens cítí že se jim krátí čas a začínají přitvrzovat v osobních soubojích.
     
    46:45
    Shaw vybruslil zpoza branky směrem do levého rohu a rychlou přihrávkou našel na spodku pravého kruhu pro vhazování najíždějícího Mitchella, který dostal kotouč do špatné pozice a rychlým bekhendem tak trefil pouze blokujícího obránce Oilers. Talbot tak nemusel zasahovat.
     
    45:21
    Po neustávajícím tlaku Oilers se hosté nezmohli opět na nic jiného než vyhození přes všechny čáry. Tato pětka je už na ledě velmi dlouho a nutné potřebují vystřídat.
     
    44:49
    Montreal zaváhal a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    44:17
    Danault ve středním pásmu prodloužil přihrávku do útočného pásma, kde je ale připravený Russell, jenž se zmocňuje kotouče.
     
    43:00
    Eberle vybojoval na levém hrazení puk a mezi kruhy neměl dostatek prostoru pro střelu, tudíž poslal kotouč pouze za branku Canadiens.
    40:29 Pohledný semafor Careyho Price.
     
    40:29
    Klefbom se pokusil napravit své zaváhání a střelou zápěstím z mezikruží zamířil do pravého růžku. Price předvedl perfektní semafor a kotouč tak pohořel v jeho náruči.
     
    40:08
    Klefbom zaváhal okamžitě na úvodní buly a Talbot musel zachraňovat celou situaci levým betonem přitisknutým ke své levé tyči, i následnou dorážku protože mu puk vypadl z lapačky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    @CanadiensMTL

     
    Po druhé třetině je stav přiklonění domácímu celku Oilers, když se v čase 24:17 trefil přesnou střelou Milan Lucic poté, co vyhrál osobní souboj na obranné modré čáře. Canadiens se snažili ve zbytku druhé třetiny vyrovnat, ale jejich tlak ztížilo čtyřminutové vyloučení Jemelina, který nešťastně zasáhl do obličeje jednoho z domácích hráčů. Zvládnou ve třetí třetině Canadiens zdramatizovat nebo dokonce otočit stav utkání ve vlastní prospěch? Uvidíme brzy!

    Statistiky po druhé třetině

    Střely: 16-26; přesilovky: 0/3-0/2; hity 15-18; vhazování: 24-15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Zdá se, že závěr třetiny se dohraje v pásmu Canadiens za brankou Price.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát jednu minutu a Oilers zatím stále vedou těsným vedením 1:0.
     
    38:17
    Talbot si poradil s hromadou střel i v samotném závěru druhé třetiny. Nejdříve to byl pokus Gallaghera z mezikruží a chvíli poté se dostal ke kotouči na pravé tyči Byron, který se stejně jako jeho spoluhráči marně snažili protlačit puk do branky.
     
    37:02
    Talbot špičkou levého betonu na poslední chvíli vyráží střelu Petryho z modré čáry. Kvůli velké aktivitě hráčů v poli měl zacloněný výhled a střelu tak viděl na poslední chvíli.
     
    35:43
    Gallagher dostal přihrávku ve středním pásmu a měl před sebou obrovský prostor. Nakonec se rozhodl zavést puk po pravém hrazení, i přesto, že na středu obranného pásma Oilers byl dostatek prostoru.
     
    34:12
    Poté co Jemelin vyrazil z trestné lavice se dostal dostal do přečíslení dva na jednoho s Galchenyukem, který našel Jemelinovu čepel skvělou žabičkou, ale Talbot přečetl jeho úmysl a betony sráží kotouč pryč od jeho branky.
     
    34:00
    Hosté v plném počtu.
     
    33:36
    Sekera se pokusil od pravého mantinelu prostřelit velký provoz před brankovištěm hostů.
     
    32:04
    Draisaitl dostal nabito na spodní částí pravého kruhu od modré čáry. Price se ale proti této tvrdé střele z ostrého úhlu dokázal přesunout.
     
    31:54
    67-93 Pouliot z pravého kruhu nabídl bekhendem kotouč mezi kruhy, kam si najížděl Nugent-Hopkins. Jeho střelu ale Price dokázal vyrazit.
     
    31:30
    Tentokrát přerušuje hru odpískaný ofsajd Edmontonu.
     
    31:10
    První minuta přesilové hry je pryč a Oilers se za žádnou cenu nedaří usadit v útočném pásmu. Canadiens těsnou obranou znemožňují domácím kombinaci.
     
    30:00
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Alexej Jemelin – 2 + 2 min., vysoká hůl).
     
    29:48
    Price ukrývá kotouč ve své moci před dojíždějícím hráčem Oilers po nahození ze středního pásma. Uklidňuje tak hektické tempo obou týmů.
     
    28:32
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Oba týmy se snaží své akce vyšperkovat přihrávkami, díky kterým se dostanou do zbytečné kombinace a ze slibných pozic tak nevyšla ani jedna střela.
     
    26:33
    Pouliot tečoval puk vysoko nad horní tyč přímo před brankou Price.
     
    25:54
    Canadiens se pokusili o rychlou odpověď, když Talbot vyrazil střelu od modré pouze před sebe. Dorážející hráči ale nedokázali procedit kotouč za jeho záda.
    24:17 Milan LUCIC - 1:0
     
    24:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají stav utkání! Poté co vznikl obrovský nápor do brankoviště Talbota se díky vyhranému osobnímu souboji s Emelinem na modré čáře dostal ke kotouči MILAN LUCIC, který přesnou a tvrdou střelou zápěstím ze středu pravého kruhu překonává Priceho mezi betony. Bez asistence.
     
    23:58
    Obrovský tlak do branky předvedli Canadiens. Talbot měl plné ruce i nohy práce, aby vytěsnil střelu z levého kruhu a následné dorážky z bezprostřední blízkosti!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Závěr třetiny ukončuje Lehkonen střelou od modré čáry.
     
    19:00
    Do konce třetiny zbývá odehrát jedna minutu.
     
    18:38
    Domácí vyhráli buly a Russell se nerozhodl pro nic jiného než napálit kotouč co nejdál od Talbota. Jeho střelu tečovala čepel Canadiens, a kus gumy tak přistál v obličeji jednoho z členů realizačního týmu Oilers.
     
    18:35
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Leon Draisaitl – 2 min., sekání).
     
    18:19
    Průnik Nugent-Hopkinse přerušuje odpískané postavení mimo hru.
     
    16:18
    Klefbom se snažil přikopnout si kotouč, který ovšem promáchl a tak dává prostor napadajícímu Gallagherovi.
     
    15:39
    King po přejetí modré čáry zápěstím otestoval pozornost Talbota nenápadnou střelou. Ten střelecký pokus ve velké pohodě sráží do pravého rohu.
     
    15:27
    Šest hráčů podstupuje souboji o kotouč v levém rohu obranného pásma Oilers. Nakonec jsou úspěšnější domácí.
     
    15:01
    Lucic se se svými křídly řítil do útočného pásma, ale někdo evidentně přejel modrou čáru rychleji. Hvizd čárových dává prostor krátké reklamní přestávce.
     
    13:57
    Zajímavý tlak Canadiens. Po nenápadné střele od modré čáry se kotouč volně pohyboval před brankovištěm Talbota. Žádný z hostujících hráčů ale nedokázal puk zasáhnout a Kassian na chvíli uklidnil situaci.
     
    12:45
    McDavid se rozhodl k rychlé střele z ostrého úhlu, kterou sráží za branku první bránící hráč.
     
    12:30
    Po chvíli o přetahování kotouče Canadiens odpalují puk na zakázané uvolnění.
    11:39 Závan v brankovišti Price.
     
    11:39
    Velká šance Edmontonu! Kassien nabral rychlost na levém mantinelu a rychlou kličkou si udělal kousek prostoru, aby mohl naservírovat kotouč do brankoviště, kde byl připravený Pouliot. Jeho teč ale dokázal Price levým betonem udržet před brankovou čarou!
     
    10:47
    McDavid se řítil podél pravého mantinelu! Svým tělem si kryl kotouč a dostal se až před samotného Price, kterého bekhendem nepřekonal. Měl v úmysl pokračovat v kličce podél celého brankoviště, ale obrana Canadiens se stihla vrátit a nedala mu jinou možnost pro zakončení.
     
    10:25
    Weber na obranné modré čáře zastavil levé křídlo zcela viditelným podražením. Hlavní rozhodčí ale zůstávají v klidu.
     
    09:16
    Na ledě je už i vyloučení Shaw a po krátké době se hraje opět v plném počtu na obou stranách.
     
    08:32
    Price měl volný výhled a střelu Klefboma od modré čáry ukrývá ve své lapačce.
     
    08:08
    McDavid si z pravého hrazení sjel do středu pravého kruhu odkud zápěstím poslal dobrou střelu, která byla sražená před Pricem do rohu kluziště.
     
    07:29
    Kassian je již na ledě a domácí celek si zahraje zkrácenou přesilovou hru.
     
    07:16
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Andrew Shaw – 2 min., podražení).
     
    06:54
    Canadiens po usazení v útočném pásmu nestihli rozestavět svou formaci a jsou opět vyhnání ven z pásma.
     
    06:28
    Talbot je zatím bez práce a Oilers se osvobozují vyhozením kotouče přes všechny čáry.
     
    05:29
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zack Kassian – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:15
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Darnell Nurse – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Michael McCarron – 5 min., bitka).
     
    05:15
    Oba borci do sebe buší už opravdu dlouho a stále mají dostatek sil rozdat si pár ran.
     
    05:15
    McCaroon se okamžitě po vhazování před Talbotem pustil do křížku s Nursem.
     
    03:56
    Odpískaný ofsajd ukončuje úmysl Canadiens.
     
    03:13
    McCarron soubojem za brankou Talbota prodloužil pobyt hostů v útočném pásmu. Nakonec se Canadiens ke střele nedostali.
     
    02:54
    McDavid dostal v rohu kluziště pěknou zadovku, ale z ostrého úhlu nedokázal najít mezírku ve výstroji Price, jenž se přilepil ke své pravé tyči.
     
    02:01
    Útoční akce hostů končí na čepelích domácích, kteří vyrážejí okamžitě vpřed.
     
    01:06
    První přerušení hry. Oilers se nepřesnou rozehrávkou dopouštějí zakázaného uvolnění.
     
    00:14
    Rozehrávka Paciorettyho nadělává jeho spoluhráčům v obranném pásmu problémy a Oilers pokračují v napadání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Hendricks, Letestu, Pakarinen.

    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Markov, S. Weber, Jemelin, Petry, Beaulieu, Jo. Benn – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Lehkonen, Galchenyuk, Radulov – King, T. Mitchell, Gallagher – Martinsen, Ott, McCarron – Byron..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    @EdmontonOilers

     
    DNES VYZVE

    Edmonton Oilers

    Oilers mají momentálně devětasedmdesát bodů, což je umisťuje na pěkné šesté místo Západní konference. Pouhý bod jim chybí na Anaheim a rozjeté Calgary. Z poslední pěti zápasů si Edmonton odnesl pouze dvě výhry proti Detroitu a St. Louis.

    TOP STŘELCI

    1. Connor McDavid [23]
    2. Leon Draisaitl [23]
    3. Patrick Maroon [21]

    Montreal Canadiens

    Canadiens jsou na tom stejně jako Oilers. Takže jsou také na šesté pozici Východní konference, ale přece jen mají o pět bodů více, tudíž čtyřiaosmdesát a nad Bruins mají slušný náskok šesti bodů. Šňůru šesti výher v řadě přerušili 10.3. rozjetí Flames z Calgary vysoko 5:0. Podaří se Montrealu navázat na předešlou formu?

    TOP STŘELCI

    1. Max Pacioretty [31]
    2. Paul Byron [16]
    3. Alexander Radulov [15] (Možná nenastoupí)
    __________________________________________

    Vzájemné utkání 2016/2017

    5.2.17 Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 0:1 po náj.
    __________________________________________

    Zranění

    1. Tyler Pitlick (EDM) – (poranění kolena)
    2. Brian Flynn (MTL) – (horní část těla)
    3. Tomáš Plekanec (MTL) – (horní část těla)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 25. Lucic – 54. Byron (Danault, Gallagher), 55. Pacioretty (Galchenyuk, Markov), 59. Byron, 60. Pacioretty (Byron, T. Mitchell)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Hendricks, Letestu, Pakarinen.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Markov, S. Weber, Jemelin, Petry, Beaulieu, Jo. Benn – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Lehkonen, Galchenyuk, Radulov – King, T. Mitchell, Gallagher – Martinsen, Ott, McCarron – Byron.
    bahis siteleri