Srbsko – Španělsko 4:5 (po pr.) | Island – Belgie 3:9 (kon.) | Austrálie – Rumunsko 1:5 (kon.)
konec
Island
3:9 (1:3, 2:4, 0:2)
Belgie
Pátek 07.04.2017, 15:30 • Galati Arena, Galati • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné páteční odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu Mistrovství světa divize II.A. Od patnácti hodin a třiceti minut se společně zaměříme na utkání mezi výběry Islandu a Belgie!
     
    Island

    Ostrovní stát ze severozápadu Evropy na tom není na letošním Mistrovství světa vůbec špatně. Dva zápasy před koncem turnaje mu patří třetí pozice a nadále živí naději na postup, neboť na vedoucí Australany ztrácí dva body. Tři ze svých šesti bodů Islanďané získali v utkání se Španělskem, které dokázalo náskok Ostrovanů dvakrát smazat, ovšem na Palssonovu vítěznou branku už zareagovat nedokázalo.

    V úterý se Island postavil Australanům, jehož dvoubrankové vedení sice v závěru druhé třetiny smazal, ovšem v jednom z následných oslabení inkasoval z hokejky Baranzelliho a na kýžené vyrovnání již nedosáhl. Včera čekala na výběr Islandu přetěžká zkouška v podobě zápasu s Rumunskem. Ostrované se však nenechali zaleknout silným soupeřem ani početnou návštěvou a díky čistému kontu gólmana získali tři cenné body za výhru 2:0.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. Hedstrom – 4 body (1+3)
    • P. Maack – 3 body (1+2)
    • R. Palsson – 2 body (1+1).
     
    Belgie

    Reprezentační výběr Belgie zatím zažívá v Galati hodně turbulentní šampionát. V prvním zápase se postavil domácímu Rumunsku, se kterým se sice dostal do vedení, jenže posléze hned devětkrát inkasoval a odnesl si debakl 1:9. Na tento výsledek však Belgičané velmi rychle zapomněli, za necelých čtyřiadvacet hodin se totiž utkali s tápajícími Španěly, které nenechali téměř 43 minut skórovat a urvali pro sebe tři body za vítězství 5:3.

    Do zápasu se Srbskem tak Belgičané šli s čistou hlavou, svůj třetí zápas na turnaji ale hrubě nezvládli. První třetinu prohráli pouze 1:2, ovšem po šedesáti minutách již na světelné tabuli svítil výsledek 9:2 ve prospěch Srbska. V šestičlenné tabulce je Belgie pátá a na sestupující šestou pozici má náskok tří bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • B. Kolodziejczyk – 4 body (3+1)
    • M. Morgan – 4 body (1+3)
    • J. Paulus – 3 body (2+1).
     
    Vzájemné zápasy

    09.04.2016 Belgie – Island 5:4 sn.
    13.04.2015 Island – Belgie 3:0
    10.04.2014 Belgie – Island 3:6
    14.04.2013 Belgie – Island 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: D. Hedström (Sigurbergsson) – Pålsson, Ingason, Jónsson (A), Árnason (C), Thorsteinsson – Andrésson, Maack, R. Hedström – Björnsson (A), Sigurdsson, Mikaelsson – Leifsson, Induss, Olafsson – Kristinsson, Knutsson, Magnusson – Johannsson, Gudnason.

    Belgie: Legrand (Cornelius) – Distate, Paulus (C), Neven, van Laere, Vroemans, Ramet – V. Morgan (A), M. Morgan, Pellegrims – B. Kolodziejczyk (A), van den Bogaert, de Smet – Bremer, Milpas, Dewin – Klijsen, A. Kolodziejczyk.

    Rozhodčí: Šrubok (BLR) – Jakšys, (LTU), Jefremov (KAZ).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhráli Belgičané, kteří nastupují v červenočerných, zatímco Islanďané v bílomodrých barvách.
     
    00:48
    Pellegrims se v mezikruží dostal do obklíčení tří soupeřů a po otočce již neměl dostatek času na zakončení.
     
    01:20
    Ze souboje dvou hráčů vyletěl puk mimo hřiště, hra je poprvé přerušena a vhazovat se bude po pravici Hedströma.
     
    01:55
    Jónsson jenom nahodil do útočného pásma a odjel střídat, do útoku tak opět míří Belgičané.
     
    02:21
    Ani ti se ale daleko nedostali, nicméně po dalším islandském nahození mají novou možnost zaútočit.
     
    03:11
    Jónsson si u zadního mantinelu pohlídal Milpase a rozjel protiakci Islandu, která skončila zablokovanou střelou do ochranné sítě.
     
    03:45
    Úvod zápasu se hraje v poklidnějším tempu. Ani jeden z gólmanů zatím nemusel zasahovat, na čem nic nezměnil ani nepřesný pokus Vincenta Morgana.
     
    04:03
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané ještě pokračovali v útoku a z první střely na branku se dostali do vedení! Mitch Morgan získal puk a z úrovně brankové čáry ho přihrál pod sebe před brankoviště, kde našel hokejku VINCENTA MORGANA a ten poslal puk mimo dosah Dennise Hedströma. Asistence: Mitch Morgan.
    04:03 Vincent MORGAN - 0:1
     
    05:11
    Na druhé straně se protáhl i Legrand, který v pokleku nepustil přihrávku z pravého křídla k adresátovi jménem v podobě Johanna Leifssona.
     
    06:16
    Maxime Pellegrims dostal parádní kolmicí jednoho ze svých spoluhráčů do dobré šance, ovšem islandský gólman byl v souboji se zakončujícím protihráčem úspěšnější.
     
    06:46
    Island hraje převážně bez kotouče a jenom tak nahazuje do prostoru nikoho. To Belgičané jsou mnohem nebezpečnější, Hedströma tentokrát prověřil Bryan Kolodziejczyk.
     
    07:48
    Tvrdou ránu příklepem vyrazil Hedström betonem k zadnímu mantinelu, kde už číhali další útočníci Belgie.
     
    08:11
    Islanďané se zmohli alespoň na vyhození, Legrand však vyjel z branky a dlouhým pasem načal další atak na Hedströma.
     
    08:56
    Vyloučení v týmu Island (Pétur Maack – 2 min., podražení).
     
    09:21
    Belgie právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka znamená dvoubrankové vedení zatím jasně lepších Belgičanů! Yoren de Smet na ose hřiště prodloužil Bremerovu přihrávku do pravého kruhu, odkud vypálil FRANK NEVEN a tvrdou ranou nedal přesunujícímu se Hedströmovi prakticky žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Yoren de Smet, Alexandre Bremer.
    09:21 Frank NEVEN - 0:2
     
    09:30
    Islanďané si po špatném úvodu vyžádali oddechový čas. Ke změně v brankovišti ale nedošlo, Hedström v něm prozatím zůstává.
     
    10:12
    Björnsson si sjížděl z levého křídla do středu, kde ale narazil hned na několik obránců a ti jej do zakončení nepustili.
     
    10:58
    Olafsson zachytil puk ve středním pásmu, jenže následnou přihrávku poslal mimo dosah spoluhráče.
     
    11:28
    Pěknou akci tří belgických hráčů zakončil Vincent Morgen střelou do míst, které islandský strážce branky lapačkou kontroloval.
     
    12:24
    Belgičané vyhráli souboj o puk u mantinelu v obranném pásmu, poté ho ale rychle odevzdali, protože raději odjeli střídat.
     
    12:57
    Žádní světoborný hokej to zatím rozhodně není, oba týmy dělají hodně chyb a přicházejí o kotouč ještě na vlastní polovině.
     
    13:21
    Vincent Morgan je na tomto turnaji jedním z nejlepších belgických hráčů. To nyní potvrdil jen částečně, když bekhendem z pravé strany nenašel místo u bližší tyče.
     
    14:12
    Legrand vyřešil menší zmatky svých obránců, když zasáhl hrudníkem a raději přerušil hru. Krátce poté následoval icing Belgie.
     
    14:44
    Vyloučení v týmu Belgie (Alexandre Bremer – 2 min., krosček).
     
    15:01
    Olafur Björnsson měl na hokejce snížení, na hranici brankoviště se dostal ke sraženému kotouči, ale ten nestihl zasunout za levý beton Legranda!
     
    15:17
    Belgie právě vstřelila branku!
    Po gólu v přesilovce přidávají Belgičané i úder z vlastního oslabení! Vincent Morgan přihrávkou ze středního pásma vyslal do úniku MITCHE MORGANA, který pokořil Hedströma střelou mezi betony. Islandu nepomohl ani Ingason, který po zakončujícím hráči na poslední chvíli skočil a trochu ho rozhodil. Asistence: Vincent Morgan.
    15:17 Mitch MORGAN - 0:3
     
    16:44
    Belgie v plném počtu.
     
    17:37
    Island právě vstřelil branku!
    V osmnácté minutě zápasu je sníženo na rozdíl dvou branek! Pålsson přenechal kotouč ROBINU HEDSTROMOVI, který udělal otočku okolo levého kruhu a střelou zápěstím z bodu pro vhazování zrušil čisté konto Arthura Legranda. Asistence: Robert Pålsson, Olafur Björnsson.
    17:37 Robin HEDSTRÖM - 1:3
     
    17:59
    Vyloučení v týmu Island (Johann Leifsson – 2 min., podražení).
     
    18:34
    Belgii se nedaří podržet puk v útočném pásmu, za kterým se každou chvíli vrací do středního pásma.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:44
    Přesilovková kombinace Belgie nemá příliš naději na úspěch, Hedström v tomto oslabení zatím zasahovat nemusel.
     
    19:59
    Island v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Začátek dnešního druhého zápasu na Mistrovství světa divize II.A patřil Belgičanům, kteří měli výraznou herní i územní převahu a po deseti minutách bez větší námahy vedli již 2:0. V dalším průběhu první třetiny se už Island trošku otrkal, v nabídnuté přesilovce ale z brejku inkasoval už potřetí a nakonec sám udeřil až v čase 17:37, když Legranda jako první překonal Robin Hedström.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Dennis Hedström po nahození ze středního pásma před rozjetým Pellegrimsem raději podržel puk pod rukavicí a přerušil hru.
     
    21:23
    Belgie stejně jako v první třetině kontroluje hru a nadále krouží okolo islandské klece.
     
    21:44
    Bryan Kolodziejczyk přenechal puk Bremerovi, který však byl u levého mantinelu zastavený ještě předtím, než stihl cokoliv vymyslet.
     
    21:59
    Vyloučení v týmu Belgie (Nils Vroemans – 2 min., podražení).
     
    22:18
    Robin Hedström křižným pasem do pravého kruhu oslovil svého spoluhráče, který střelou z voleje branku Legranda ale výrazně minul.
     
    22:50
    Celá situace se ještě jednou opakovala, Björnsson tentokrát míři přesněji, ovšem belgický gólman byl u levé tyče pozorný.
     
    22:54
    Vyloučení v týmu Island (Pétur Maack – 2 min., držení protihráče).
     
    23:34
    Elvar Olafsson neměl dostatečnou rychlost, a tak Legranda prověřil jen takovým nahozením zpoza útočné modré čáry.
     
    23:59
    Belgie v plném počtu.
     
    24:45
    Pěknou akci prvního belgického útoku nakonec zakončil Mitch Morgan, který po přiťuknutí od svého bratra Vincenta pálil z pravého kruhu, ovšem Hedström máchl lapačkou a puk zastavil.
     
    24:54
    Island v plném počtu.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu Belgie (Maxime Pellegrims – 2 min., podražení). Hodně přísný faul, údajně faulovaný Jónsson totiž padal ještě předtím, než se ho belgický hráč dotkl.
     
    25:50
    Island právě vstřelil branku!
    Ostrované využívají přesilovku a zničeho nic ztrácí na Belgičany už pouze jednu branku! Tu druhou vstřelil ANDRI MIAELSSON, který na pravé straně převzal krátkou přihrávku od Pålssona a tvrdou ranou propálil všechny překážky včetně brankáře Legranda.
    25:50 Andri MIKAELSSON - 2:3
     
    26:24
    Island právě vstřelil branku!
    No a hned z následné akce padl vyrovnávající gól! Zasloužil se o něj PÉTUR MAACK, když se ujala jeho střela z vrcholku levého kruhu. legrand byl v tomto případě bezmocný, přes několik clonících hráčů toho zřejmě moc neviděl. Asistence: Steindor Ingason.
    26:24 Pétur MAACK - 3:3
     
    27:31
    Belgie právě vstřelila branku!
    Z vyrovnání se Islanďané ale příliš dlouho neradovali! Jejich soupeři se utrhli do nebezpečného přečíslení tří na jednoho, které Bryan Kolodziejczyk završil přihrávkou na levou stranu k BENU VAN DEN BOGAERTOVI a ten pohotovou střelou rozvlnil síť za zády Hedströma. Asistence: Bryan Kolodziejczyk.
    27:31 Ben van den Bogaert - 3:4
     
    28:02
    No a málem to bylo opět o dvě branky! Vincent Morgan napřáhl ještě ze středního pásma a napálil levou tyč za nic netušícím islandským brankářem!
     
    29:20
    Belgie po velkém výpadku znovu našla rytmus a momentálně nebezpečným způsobem okupuje soupeřovo obranné pásmo.
     
    29:45
    Na střely mezi tři tyče je to aktuálně vyrovnané, oba celky podle statistiků vyprodukovaly třináct pokusů.
     
    30:27
    Bremer si narazil se spoluhráčem v levém kruhu, na ose hřiště ale nakonec zpětnou přihrávku nezpracoval a Hedström zasahovat nemusel.
     
    31:15
    Steindor Ingason uklidňuje hru za vlastní brankou, s rozehrávkou přitom rozhodně nepospíchá.
     
    31:23
    Vyloučení v týmu Island (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Edmunds Induss.
     
    31:46
    Belgie právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují pátým zásahem na straně Belgie, která využívá i tuto nabídnutou přesilovku. Přes Distateho a Mitche Morgana se puk dostal na hokejku MAXIMEHO PELLEGRIMSE, jehož nenápadnou střelu z levé části útočného pásma zastavila až síť v islandské kleci. Asistence: Mitch Morgan, Michael Distate.
    31:46 Maxime PELLEGRIMS - 3:5
     
    32:52
    Yoren de Smet nevyužil své solidní rychlosti, před Hedströmem mu puk utekl mimo střelecký úhel a šestou branku Belgie tím pádem přidat nemohl.
     
    33:37
    Johann Leifsson postupoval po pravém křídle, nicméně svou akci musel kvůli odpískanému ofsajdu předčasně ukončit.
     
    33:54
    Björnssonův solidní pokus do horní části branky vyrazil Legrand ramenem do bezpečí. Jeho spoluhráči pak vyhodili puk až na icing.
     
    34:11
    Robin Hedström vyjel zpoza belgické branky a po otočce mířil někam mezi betony, které však Legrand k sobě sklapl včas.
     
    34:58
    Belgie právě vstřelila branku!
    Islandské vyrovnání z období kolem sedmadvacáté minuty je již definitivně zapomenuto. Belgičané dávají třetí gól v řadě a podruhé v zápase vedou o tři branky! Opět se o to zasloužilo bratrské duo Morganů. Mitch přihrával z pravé strany na VINCENTA MORGANA, který vyhnal Hedströma z branky střelou z mezikruží. Asistence: Mitch Morgan.
    34:58 Vincent MORGAN - 3:6
     
    34:58
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Dennis Hedström, přichází Snorri Sigurbergsson.
     
    35:21
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak tohle už začíná být pro Islanďany hodně kruté, Sigurbergsson také inkasuje z první střely na jeho branku. Po přihrávce od van den Bogaerta jej v zápase přivítal YOREN DE SMET, který měl rovněž trestuhodně volného prostoru v prostoru mezi kruhy. Obrana Ostrovanů je v těchto chvílích hodně lehce prostupná. Asistence: Ben van den Bogaert.
    35:21 Yoren de Smet - 3:7
     
    37:27
    Belgičané jsou na koni, znovu si pohrávali v útočném pásmu, dokud je nezastavila posunutá islandská branka.
     
    38:15
    Sigurbergsson schoval nahozený puk ve své lapačce a za cenu vhazování po jeho levé ruce přerušil hru.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Mitch Morgan si až příliš dlouho hrál s kotoučem a dostal se příliš blízko brankáři, kterého ve výsledku příliš neohrozil.
     
    39:35
    Island se vzápětí vrhl do protiútoku, který táhl Andri Mikaelsson, ovšem střelou přes dva obránce na nepříliš zaměstnaného Legranda nevyzrál.
     
    39:58
    V samotném závěru druhé části jsme ještě byli svědky belgického přečíslení 4 na 2. De Smet do své střely ale dal hodně málo razance a Sigurbergsson si připsal poměrně snadný zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství zápasu mezi Islandem a Belgií už je také minulostí. Diváci v Galati Aréně v něm viděli hned šest branek, přičemž první dvě vstřelili hráči z Islandu, kteří smazali předchozí manko a vyrovnali na 3:3. Belgičané se ale nikterak nesložili a hned vzápětí čtyřmi přesnými zásahy znovu utekli do výrazného náskoku, o který by v posledních dvaceti minutách už neměli přijít.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Olafur Björnsson se jako první vydal proti brance Belgie, ovšem střelou švihem z blízkosti modré čáry Legrandovi vrásky na čele nepřidělal.
     
    40:41
    Po zablokované střele v podání Johanna Leifssona jeden z Belgičanů vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    41:05
    Bryan Kolodziejczyk potáhl puk až do belgického útočného pásma, kde přihrávkou k vzdálenější tyči ještě našel de Smeta, ale ten nestihl přesměrovat rychle letící puk mezi tři tyče.
     
    41:38
    Začátek třetí třetiny se odehrává ve velmi solidním tempu, Legrand musel vytasit svůj beton a vyrazit dalekonosnou střelu Roberta Sigurdssona.
     
    42:31
    Timo Dewin až moc dlouho váhal se zakončeným, které z osy hřiště poslal jen do chráničů předním stojícího soupeře.
     
    42:55
    Po přihrávce z krátkého mantinelu tak Sigurbergssona prověřil až Maxime Pellegrims, který osmou branku Belgie ale rovněž nepřidal.
     
    43:15
    Icing Islandu vrací hru do blízkosti branky, kterou od pětatřicáté minuty hájí Snorri Sigurbergsson. Ten chvíli předtím opět zasahoval proti golfáku Pellegrimse.
     
    43:46
    Klijsen zaváhal při rozehrávce, ovšem posléze svou chybu napravil a obral o kotouč Arona Knutssona.
     
    44:01
    Yoren de Smet byl v úniku zahákován Jónssonem a je z toho trestné střílení ve prospěch Belgie!
     
    44:01
    Belgie právě vstřelila branku!
    YOREN DE SMET proměňuje a posílá svůj tým už do pětigólového náskoku, když si položil gólmana a bekhendovým blafákem poslal puk do odkryté horní poloviny branky.
     
    45:24
    Úlfar Andrésson si troufl vjet mezi tři soupeře, kotouč mu ale utekl a muži v červeném jej snadno ubránili.
     
    45:50
    Jeden z islandských útočníků nestihl zastavit a vrazil do Legranda, se kterým společně vychýlili branku z předepsaného postavení.
     
    46:07
    Narážečka mezi Paulusem a Vincentem Morganem kýžené ovoce nepřinesla, Island po získání puku rychle upaluje na Legranda.
     
    46:35
    Ten si nakonec připsal zákrok proti střele Robina Hedströma, jenž zkusil štěstí z vrcholku pravého kruhu.
     
    47:05
    Bryan Kolodziejczyk udělal pěknou stahovačku ve středním pásmu, jenže další fintou na posledního bránícího hráče Islandu už nevyzrál.
     
    47:45
    Mikaelsson se vyřítil z pravého mantinelu téměř do mezikruží, odkud sice zakončil, ale pravděpodobně tečovaný puk letěl mimo branku.
     
    48:21
    Islanďané se za rozhodného stavu sympaticky snaží útočit a chvilkovým náporem donutili Belgičany vyhodit na icing.
     
    48:42
    Aron Knutsson se podél brankové čáry přiblížil k Legrandovi, který si pokryl prostor u levé tyče a nenechal Islanďany snížit, ačkoliv měl poté hodně problémů se zkrocením skákajícího puku.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu Island (Jonas Magnusson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Belgie (Nils Vroemans – 2 min., hrubost).
     
    49:40
    Dva rychlé kontry na obou stranách ani jeden z týmů nevyřešil ideálně, Belgičané ve třech proti jednomu vystřelili nepřesně. To Legrand zasahovat už musel, ale o nic těžkého se nejednalo.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu Belgie (Maxime Pellegrims – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Island (Robert Sigurdsson – 2 min., hrubost).
     
    50:11
    Belgický přechod přes střední pásmo byl sice rychlý, ovšem kvůli ofsajdu Mitche Morgana neefektivní.
     
    50:11
    Rozhodčí z východu Evropy nyní řeší nějaké problémy s časomírou, která zřejmě neukazuje úplně přesné údaje. Hra je tak na chvilku přerušena.
     
    50:42
    Leifsson moc dobře věděl o Mikaelssonovi, který měl dost místa v mezikruží, jenomže přihrávku nedokázal zpracovat a Legrand zůstal bez práce.
     
    51:46
    Oba týmy v plném počtu.
     
    52:19
    Hjalti Johannsson mohl ze své šance vytěžit více, z osy hřiště zakončil poměrně slabě a Legrand betonem přesměroval puk k zadnímu hrazení.
     
    52:57
    Mitch Morgan pokazil přihrávku po modré čáře. Vzápětí ale rychle zareagoval a nepustil jednoho z Islanďanů do úniku.
     
    53:54
    Leifsson prošel po levé straně z obranného pásma až do toho útočného, kdy jej nedovoleným podražením zastavil Bryan Kolodziejczyk.
     
    54:26
    Belgičanům se povedlo rychle dostat k puku a podržet ho ve středním pásmu.
     
    54:45
    Hlavní rozhodčí dostal sraženým kotoučem z boku do hlavy. Po chvilce se z nepříjemné rány ale oklepal a zřejmě bude schopen toto utkání dopískat.
     
    55:14
    Belgie právě vstřelila branku!
    Druhý gól z oslabení pro Belgii! Po levé straně ujíždějící Mitch Morgan si počkal na ideální moment pro krátkou přihrávku k vzdálenější tyči, kde byl připravený VINCENT MORGAN a střelou pod horní tyč upravil skóre na 9:3. Asistence: Mitch Morgan.
    55:14 Vincent MORGAN - 3:9
     
    55:54
    Belgie v plném počtu.
     
    56:45
    Distate se postavil do střely Olafssona, který se chystal k zakončení rychlého islandského protiútoku, a vypomohl svému kolegovi v brankovišti.
     
    57:45
    Mitch Morgan si pokryl puk v útočné třetině a nakonec se i dostal ke střele zpoza kruhů, která ale příliš nebezpečná nebyla.
     
    57:54
    Vyloučení v týmu Island (Aron Knutsson – 2 min., sekání).
     
    58:23
    Belgičané rozjeli kolotoč přihrávek v útočném pásmu, celou akci ale trochu překombinovali a Sigurbergsson čelil jen pokusu z minusového úhlu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:18
    Bryan Kolodziejczyk se díky důrazu probil ke dvěma dorážkám v bezprostřední blízkosti brankoviště, ovšem Sigurbergsson si opět poradil.
     
    59:51
    Ben van den Bogaert se ještě stihl ocitnout v dobré šanci, před gólmanem si přehazoval puk z bekhendu na forhend, ale přesně zakončit už nestihl.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Belgie se v první třetině dostala do vedení 3:0. O to po změně stran přišla, nicméně pár sekund po vyrovnávající trefě přeřadila na mnohem vyšší rychlostní stupeň a nakonec Islandu nastřílela devět branek. V tabulce se Belgičané posunuli před Srby na čtvrtou pozici a i přesto, že ve dvou zápasech dostali po devíti gólech, se mohou radovat z jisté záchrany. To Island zřejmě přišel o šance postoupit, na první Austrálii ztrácí ze třetího místa dva body a navíc už má o jeden odehraný zápas více.
     
    Střely na branku: 25 – 31.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Island:
    Robin Hedström (1+0)
    Belgie: Bryan Kolodziejczyk (0+1).
     
    Z tohoto duelu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (17:58:20)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 18. R. Hedström (Pålsson, Björnsson), 26. Mikaelsson (Pålsson), 27. Maack (Ingason) – 5. V. Morgan (M. Morgan), 10. Neven (de Smet, Bremer), 16. M. Morgan (V. Morgan), 28. van den Bogaert (B. Kolodziejczyk), 32. Pellegrims (M. Morgan, Distate), 35. V. Morgan (M. Morgan), 36. de Smet (van den Bogaert), 45. de Smet (TS), 56. V. Morgan (M. Morgan)


    Island: D. Hedström (35. Sigurbergsson) – Pålsson, Ingason, Jónsson (A), Árnason (C), Thorsteinsson – Andrésson, Maack, R. Hedström – Björnsson (A), Sigurdsson, Mikaelsson – Leifsson, Induss, Olafsson – Kristinsson, Knutsson, Magnusson – Johannsson, Gudnason.
    Belgie: Legrand (Cornelius) – Distate, Paulus (C), Neven, van Laere, Vroemans, Ramet – V. Morgan (A), M. Morgan, Pellegrims – B. Kolodziejczyk (A), van den Bogaert, de Smet – Bremer, Milpas, Dewin – Klijsen, A. Kolodziejczyk.

    Rozhodčí: Šrubok (BLR) – Jakšys, (LTU), Jefremov (KAZ)

    Diváci: 200
    bahis siteleri