Žilina – Nitra 2:4 (kon.) | Skalica – Trenčín 0:2 (kon.) | Detva – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
konec
MsHK Žilina
2:4 (1:1, 0:3, 1:0) Stav série: 0:3
HK Nitra
sk Pátek 07.04.2017, 18:00Tipsport Liga (SR) play-off • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Siedmy zápas, siedme víťazstvo. Hokejisti Nitry pokračujú vo svojom spanilej jazde v play off sa výrazne sa približujú k účasti vo finále hokejovej Tipsport ligy. Dnes pod Dubňom vyhrali 2:4 a už zajtra budú mať prvý postupový mečbal. Žilinčania nezvládli najmä druhú tretinu a v tej poslednej sa im nepodarilo zvrátiť vývoj duelu. Záver zápasu bol zbytočne nervózny, no aj to patrí k play off. Séria bude pokračovať už zajtra, a tak si nenechajte ujsť ani tento priamy prenos. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:57:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Hokejisti Nitry držia puk na svojich hokejkách vo vlastnom obrannom pásme. Žilinčania sa síce snažia napádať rozohrávku, no dnešný zápas už prehrajú.
     
    58:49
    Myslím si, že dnešný zápas je rozhodnutý. Matt Cope postupoval do útočného pásma, fauloval ho Rastislav Konečný, a tak za držanie putuje na trestnú lavicu.
     
    58:42
    Ďalšie zlyhanie v podaní žilinských útočníkov. Tentokrát Marcel Holovič po vhadzovaní našiel osamoteného Rastislava Konečného, no ten v jasnej šanci namieril len do betónov Erica Hartzella.
     
    58:35
    Puk teraz zostal na sieťke nitrianskej brány. Vhadzovať sa ale bude v útočnom pásme Žiliny, ktorá hrá už takmer tri minúty bez brankára. Stále však prehráva o dva góly.
     
    58:06
    Žilinský tlak je teraz poriadne intenzívny, no neviem či neprišiel už príliš neskoro. Ďalší úspešný zákrok si na svoje konto pripisuje brankár Hartzell. Do konca zostávajú menej ako dve minúty.
     
    57:44
    Václav Stupka teraz nabil Tomášovi Bokrošovi na strelu z prvej. Ten od modrej čiary poslal poriadnu ranu na súperovu bránu, ale Eric Hartzell strelu kryje.
     
    57:17
    Eric Hartzell teraz chcel trošku zamachrovať a streliť gól cez celé ihrisko. Takmer ale chyboval a mal šťastie, že sa k puku nedostal pripravený Ján Ťavoda.
     
    56:48
    Pekná kombinácia domácich hokejistov. Ján Ťavoda posielal krížnu prihrávku na Marcela Holoviča, no ten netrafil puk ideálne. Žilina pokračuje v nápore a stále hrá bez Maroša Mikoláša.
     
    56:17
    Marek Slovák teraz vyhadzoval puk po mantineli, no pramení z toho len ďalšie zakázané uvoľnenie. Andrej Kmeč si síce neberie time out, no Nitrania dobre naťahujú čas.
     
    55:39
    Žilina už hrá vabank! Milan Jančuška stiahol brankára Maroša Mikoláša z hry a jeho tím mal šťastie, že Henrich Ručkay netrafil prázdnu bránu. Pramení z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    55:05
    Obrovské zaváhanie Radima Hrušku. Po krásnej krížnej prihrávke od Jána Ťavodu na neho zívala prázdna brána, no český útočník nedokázal trafiť odkrytú časť brány.
     
    54:36
    Záver zápasu je poriadne nervózny. Jamie Milam teraz nie najlepšie vyhadzoval puk z obranného pásma. K strele sa dostal Patrik Rogoň, ale jeho zblokovanú strelu kryje Eric Hartzell.
     
    53:51
    Mladý Tomáš Bokroš je dnes veľmi aktívny. Aj teraz poriadne napriahol a strelou od modrej čiary preveril pozornosť Erica Hartzella. Žilina si vytvára mierny tlak.
     
    53:12
    Filip Bajtek teraz musel ísť z ľadu, pretože pri mantineli stratil prilbu. Namiesto neho našprintoval do útočného pásma čerstvý Marek Trvdoň.
     
    52:27
    Na druhej strane sa dostal k strele spoza obrancu Radoslav Macík. Slovenský reprezentant vystrelil švihom, ale tesne minu bránu súpera.
     
    52:01
    Žilina dala gól!
    Domáci hokejisti predsa len mierne dramatizujú priebeh dnešného zápasu. MARCEL HOLOVIČ získal puk na ľavej strane, potiahol si ho smerom k bráne a krásnou strelou pod brvno nedal nitrianskemu brankárovi šancu. Asistencia: Rastislav Konečný.
     
    51:49
    A máme tu ďalšie vylúčenie. Za podrazenie putuje na trestnú lavicu aj Jamie Milam. Na oboch trestných laviciach je teraz poriadne plno.
     
    51:18
    Hostia sa takmer dostali do brejku troch proti jednému, ale celú situáciu vyriešil Miroslav Macejko. Ten berie puk za svoju bránu a čaká pokiaľ jeho spoluhráči dostriedajú.
     
    50:44
    Tak konečne sa nám v Žiline pokračuje. Momentálne hráme so štyrmi hráčmi na ľadovej ploche a vhadzovať sa bude pred Marošom Mikolášom.
     
    50:16
    Celá situácia sa ešte konzultovala s kapitánmi oboch mužstiev. Teda, nie je to až tak pravda, keďže Marek Hovorka momentálne je zrejme už v šatni a namiesto neho tam bol Michal Juraško. Vyzerá to tak, že Juraj Jurík dostal osobný trest za protesty.
     
    50:16
    A je po presilovej hre hostí. Branislav Mezei si teraz nedal pozor a nešťastne zasiahol Juraja Juríka do tváre. Hrať sa tak bude v rovnakom počte hráčov na ľade.
     
    49:44
    Po reklamnej prestávke sa strhla ďalšia bitka. Lukáš Kríž sa pustil do Judda Blackwatera a zrejme ho možno považovať za víťaza tejto bitky. Obaja hráči idú na trestnú lavicu, dostali osobné tresty a hostia si konca zahrajú ešte presilovú hru.
     
    49:38
    Opäť sme sledovali veľmi rozháraný úsek hry. Žilinčania sa vôbec nevedeli usadiť v útočnom pásme. Nie práve vydarený úsek hry končí ofsajd Mareka Slováka.
     
    48:45
    Hokejisti Nitry neinkasujú ani v tomto početnom oslabení. Vlkom sa dnes nedarí vytvoriť si tlak a ak sa nestane zázrak, dnešný zápas nezvládnu otočiť.
     
    48:13
    Puk teraz skončil na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať po pravej ruke Erica Hartzella. Ten síce inkasoval hneď v prvej minúte zápasu, no odvtedy je stopercentný.
     
    47:52
    Domáci hokejisti teraz neuspeli v súbojoch pri mantineli. Branislav Mezei sa dostal k puku a skúseným spôsobom ho poslal von z obranného pásma.
     
    47:29
    Rastislav Konečný s problémami udržal puk v útočnom pásme. Jeho následný pokus veľmi dobre tečoval Marcel Holovič, no trafil len nitrianskeho gólmana.
     
    46:47
    Matt Cope opäť putuje na trestnú lavicu. Tentokrát dostáva menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Pre Žilinu sa tak naskytá jedna z posledných šancí ma zdramatizovanie duelu.
     
    46:24
    Miroslav Pupák sa oprel do puku, ale jeho strela trafila len zadný mantinel. Maroš Mikoláš mal dostatok času, a tak mohol rozohrať akciu domácich hráčov.
     
    45:35
    Žilinčania museli ísť striedať, a tak len vyhadzujú puk do stredného pásma. Času majú stále dosť, no tri góly nebude ľahké zmazať.
     
    44:52
    Hostia odohrali túto presilovú hru vo veľmi vlažnom tempe. Prakticky sa k ničomu nedostali a teraz mohli za to pykať nebyť dobrého Hartzellovho zákroku.
     
    44:12
    Maroš Mikoláš teraz predviedol veľmi dobrý zákrok. Po zmätkoch v jeho bránkovisku dokázal zneškodniť strelecký pokus Tibora Kutálka.
     
    43:39
    Matt Cope teraz časovanou prihrávkou hľadal pred bránou Mareka Slováka. Ten sa ale k puk nedostal, a tak Maroš Mikoláš nemusel zasahovať.
     
    43:15
    Nitrianski hokejisti hrajú v početnej prevahe, no zatiaľ sa im nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Žilina vyhadzuje puk za bránu Erica Hartzella.
     
    42:42
    Boli sme svedkami pästnej výmeny názorov medzi Marekom Hovorkom a Lukášom Paukovčekom. Z môjho pohľadu bol jasným iniciátorom bitky domáci hráč, ktorý je priadne frustrovaný. Obaja hráči dostávajú trest za údery, no okrem toho domáci hráč dostáva ďalšie dve minúty za krosček.
     
    42:20
    Nitrianski hokejisti zatiaľ kontrolujú priebeh tretej tretiny. Domáci sa zatiaľ k ničomu nedostali a práve oni musia doháňať trojgólové manko.
     
    41:52
    Pokus Karola Koríma z ľavej strany už bol zbytočný. Puk totiž opustil útočné pásmo, a tak sa píska nitriansky ofsajd. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    41:34
    Nitrianski hokejisti mali v priebehu dvadsiatich sekúnd dve veľké šance. Najskôr Marek Trvdon naservíroval puk Radoslavovi Macíkovi, no ten mieril len do betónu. Následne sa dostal do zakončenia aj Timotej Šille, no jeho pokus tiež Maroš Mikoláš nepustil za chrbát.
     
    40:46
    Na druhej strane z ťažkého uhla pálil Henrich Ručkay. Jeho strelecký pokus ale mieril niekoľko centimetrov vedľa domácej brány Maroša Mikoláša.
     
    40:30
    Po polminúte záverečnej tretiny sa dostal do zakončenia Marek Hovorka. Jeho tvrdá strela po ľade z pravej strany ale skončila len na betónoch Erica Hartzella.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Hokejisti Nitry spravili veľmi dôležitý krok k tretiemu víťazstvu v sérii so Žilinou. Domáci hokejisti v prostrednej časti trikrát inkasovali, a tak prehrávajú 1:4. Postupne sa do streleckej listiny zapísali Henrich Ručkay, Karol Korím a elegantným spôsobom aj Judd Blackwater. Nitrania majú osud vo svojich rukách a o tretí bod ich môže pripraviť len menší hokejový zázrak. Tretia tretina sa začína približne o 19:58 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:24
    Ešte sa bude minimálne raz vhadzovať v strednom pásme. Nitrania totiž neprešli do útočného pásma v súlade s hokejovými pravidlami.
     
    38:55
    Na druhej strane mohol zvýšiť nirianske vedenie Lukáš Paukovček. Ten v prečíslení s Jurajom Štefankom zobral zodpovednosť na seba, no mieril len do lapačky Maroša Mikoláša.
     
    38:12
    Druhá tretina sa pomaly dostáva do svojho záveru. Žilinčania mohli streliť dôležitý druhý gól, no Rastislav Konečný nezopakoval kúsok, ktorý sa na druhej strane klziska podaril Juddovi Blackwaterovi.
     
    37:08
    Filip Odruš nahadzoval puk pred brankára Erica Hartzella. Ten ale vôbec nemusel zasahovať, keďže puku chýbal potrebný smer i razancia.
     
    36:23
    Na žilinskom zimnom štadióne nasleduje reklamná prestávka. V predchádzajúcej situácii strieľal spoza obrancu Lukáš Paukovček, no jeho pokus bol zrazený.
     
    36:00
    Žiline druhá tretina vôbec nevychádza. Nitrana niekoľkokrát vyhodili puk zo svojej obrannej tretiny a domáci sa počas presilovky do čistej šance nedostali.
     
    35:21
    Nitriansky brankár musel opäť zasahovať a teraz ukázal svoj rýchly pravý betón. Následne sa hostia oslobodili vyhodením cez všetky čiary.
     
    34:52
    Eric Harzell teraz musel zasahovať po strele Tomáša Bokroša od modrej čiary. Následne dostal nejaký úder do tváre Matt Cope, no tentokrát sa vylučovať nebude.
     
    34:24
    Nitrania sa ubránili početnej prevahe domácich o dvoch mužov. Tí síce vyhrali buly, začali kombinovať, no strela Mareka Hovorku nebola príliš nebezpečná.
     
    33:57
    Domáci hokejisti budú hrať krátku presilovú hru o dvoch mužov. Za držanie totiž putuje na trestnú lavicu aj Lukáš Paukovček. Ten dostáva menší trest za držanie.
     
    33:46
    Eric Hartzell teraz musel zasahovať po strele Rastislava Konečného. Nitriania následne stratili puk, a tak sa usadili v útočnom pásme domáci Vlci.
     
    33:12
    Hokejistom Žiliny sa vôbec nedarí. Aj teraz príliš dlho váhali s prechodom do útočného pásma a napokon je z toho len ďalší ofsajd.
     
    32:39
    Domácim hokejistom sa zatiaľ nedarí ani v tejto početnej výhode. Juraj Štefanka to spravil skúsene a popri mantineli poslal puk do stredného pásma.
     
    32:09
    Domáci hokejisti budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Po zákroku mimo televíznych kamier putuje na trestnú lavicu za nedovolené bránenie Matt Cope.
     
    31:45
    Peter Ordzovenský nekompromisne vyhodil puk z obranného pásma Nitry. Spravil to dokonca tak, že sa nebude pískať ani zakázané uvoľnenie.
     
    31:18
    Maroš Mikoláš teraz dobre zasiahol, keď vyrazil strelu Mareka Slováka na ochrannú sieť. Prvá útočná formácia hostí zostáva na ľade, no spomínaný hráč je vykázaný z vhadzovania.
     
    30:41
    Nitrianski hokejisti teraz doslova lietajú po ľade. Komfortný náskok im dodal energiu a teraz sú všade skôr ako ich žilinský súper.
     
    30:07
    Hra sa prehupla do svojej druhej polovice a hostia takmer pridali piaty gól. Radoslav Macík pálil z prvej, ale domáci brankár predviedol dobrý zákrok betónom.
     
    29:40
    Žilinčania sú poriadne frustrovaní. Teraz išli do útočného pásma veľmi ležérne, a tak sa nemôžu čudovať tomu, že sa píska postavenie mimo hru.
     
    29:13
    Nitra dala gól!
    Vyzerá to tak, že stopercentná bilancia Nitry v tohtoročnom play off bude pokračovať ďalej. JUDD BLACKWATER získal puk za bránou súpera a takým "rusnákovským" spôsobom zasunul puk do domácej brány. MIlan Jančuška reaguje na nepriaznivý stav oddychovým časom. Asistencia: Matt Cope.
     
    28:47
    Na ľade sa teraz skôr bojovalo, ako hral nejaký pekný hokej. Rozhodcovia po jednom zo súbojov prerušujú hru, keďže stratili puk z dohľadu.
     
    28:02
    Rozháraný úsek hry ukončuje až zakázané uvoľnenie Nitry. Vhadzovať sa tak bude po ľavej ruke brankára Erica Hartzella.
     
    27:38
    Opäť sme videli niekoľko nepresností na oboch stranách. Na jednej strane neuspel Timotej Šille a následne nespracoval puk na útočnej modrej čiare ani Emil Švec.
     
    27:11
    Žilinčanom vstup do druhej tretiny vôbec nevychádza. Dvakrát inkasovali a teraz neprešli do útočnej tretine v súlade s pravidlami. Určite im padne vhod reklamná prestávka.
     
    26:34
    Nitriania teraz nemohli pokračovať v útočnej akcii. Peter Ordzovenský už totiž bol s pukom v strednom pásme, a tak by sa pískal úmyselný ofsajd.
     
    25:57
    Nitra dala gól!
    Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Juraj Štefanka zužitkoval svoje skúsenosti, vybojoval puk pri mantineli a poslal ho na Lukáša Paukovčeka. Ten si všimol osamoteného KAROLA KORÍMA a ten strelou pod brvno prekonal Maroša Mikoláša. Asistencie: Lukáš Paukovček a Juraj Štefanka.
     
    25:20
    Rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásmo. Jeden z nitrianskych hokejistov bol totiž až príliš dlho v bránkovisku súpera.
     
    24:49
    Hostia sa teraz dostali do brejku dvoch proti jednému. Marek Tvrdoň posielal takú "žabku" na Radoslava Macíka, no ten jeho prihrávku nespracoval.
     
    24:27
    Druhá tretina nám opäť nabrala na tempe. Útočné akcie sa striedajú z jednej strany na druhú a obaja brankár sa musia mať na pozore.
     
    23:43
    Nitrania síce hrali už v plnom počte, no domáci mali obrovskú šancu na vyrovnanie. Filip Ondruš sa dostal k puku pred bránou súpera, krásne sa zbavil Radoslava Macíka, ale z tesnej blízkosti opečiatkoval len brvno.
     
    23:14
    Marek Hovorka takmer stratil puk na modrej čiare. Žilina ale situáciu ustala, následne strieľal Juraj Jurík, ale jeho pokus neohrozil Erica Hartzella.
     
    22:49
    Žilinčanom dlho trvalo, pokiaľ sa usadili v útočnom pásme. Napokon od modrej čiary vystrelil Michal Juraško, ale jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    22:12
    Maroš Mikoláš musel riešiť nepríjemnú situáciu pred svojou bránou. Strelu spomedzi kruhov iba vyrazil a takmer sa dostal k dorážke Juraj Štefanka.
     
    21:33
    Domáci hokejisti budú mať možnosť vyrovnať skóre dnešného zápasu. Zbytočným faulom v útočnom pásme sa totiž previnil Michal Krištof – dve minúty za držanie.
     
    20:54
    Nitra dala gól!
    Kým v úvode zápasu sa dostali do vedenia domáci, na začiatku druhej tretiny získavajú náskok hostia. Judd Blackwater vybojoval puk za bránou poslal ho pred bránu na hokejku HENRICHA RUČKAYA a ten z tesnej blízkosti prekonal Maroša Mikoláša. Asistencia: Judd Blackwater.
     
    20:24
    V úvodnej minúte druhej tretiny sa dostali do útočného pásma domáci hokejisti. Juraj Jurík troška váhal s koncovkou a následne sa Marek Hovorka do zakončenia nedostal.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Sledovali sme zaujímavú prvú tretinu dnešného zápasu. Domáci hokejisti sa expresne rýchlo dostali do vedenia, keď už po 51 sekundách otvoril skóre Marek Hovorka. Následne mali Žilinčania aj výhodu presilovej hry, no odvtedy mali tri veľké šance hostia z Nitry. Marek Slovák ani Radoslav Macík ešte neuspeli, ale 20 sekúnd pred koncom prvej tretiny vyrovnal bejzbalovým zakončením Tibor Kutálek. Druhá časť zápasu sa začne približne o 19:00 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Nitra dala gól!
    Po krátkej porade s videorozhocom hlavný arbiter Tomáš Orolín ukazuje do stredového kruhu. Gól TIBORA KUTÁLEKA napokon platí, a tak začíname prakticky odznova. Žilinčanom sa napokon nepodarilo udržať tesné vedenie pred skončením prvej tretiny.
     
    19:40
    Maroš Mikoláš vyťahuje puk zo svojej brány, no celá situácia sa bude konzultovať. Tibor Kutálek vystrelil z pravej strany, domáci brankár jeho pokus vyrazil a nitriansky útočník následne bejzbalovým spôsobom poslal puk do siete. Otázne je, či zahral nad úrovňou bránky.
     
    19:00
    Miestna hlásateľka oznámila poslednú minútu prvej tretiny. V tom istom čase pálil forhendom Radim Hruška, no ten minul bránu súpera.
     
    18:32
    Hra je prerušená, pretože strelu Václava Stupku z ťažkého uhla dokázal zlikvidovať Eric Hartzell. Na konci prvej tretiny budeme ešte svedkami reklamnej prestávky.
     
    17:44
    Žilinčania teraz absolútne zabudli na Radoslava Macíka. Nitriansky útočník sa po prihrávke Timoteja Šilleho ocitol sám pred brankárom, ale Maroš Mikoláš predviedol ďalší skvelý zákrok.
     
    17:17
    Nitrania sa bez väčších problémov ubránili presilovej hre súpera. Dokonca sami mali možnosť na vyrovnanie, no Marek Slovák v samostatnom úniku zlyhal v koncovke.
     
    16:45
    Domáci hokejisti nezvládajú túto presilovú hru práve najlepšie. Ani teraz sa im nepodarilo ohroziť bránu súpera a strácajú útočné pásmo.
     
    16:18
    Dvakrát od modrej čiary vystrelil Tomáš Bokroš. V oboch prípadoch ale trafil dobre brániaceho a obetavého Michala Krištofa.
     
    15:38
    Domáci hokejisti spravili chybu na modrej čiare a takmer za to pykali. Vo vlastnom oslabení unikol Marek Slovák, podporoval ho aj Matt Cope, no domácich podržal Maroš Mikoláš.
     
    15:08
    Žilina si zahrá prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Menší trest za držanie dostáva center štvrtej nitrianskej formácie Lukáš Paukovček.
     
    13:45
    Následne sa jeden z hokejistov Žiliny dostával do úniku. Vo svojom ťažení ale nemôže pokračovať, keďže čiarový rozhodca odpískal ofsajd.
     
    13:27
    Timotej Šille teraz dostal veľa priestoru na pravej strane. Pretlačil sa až do zakončenia, no to neprešlo až k brankárovi Marošovi Mikolášovi.
     
    12:54
    Eric Hartzell takmer spravil obrovskú chybu. Rozohrávku vôbec nezvládol podľa svojich predstáv a mohol byť rád, že jeho kiks sa neskončil inkasovaným gólom.
     
    12:31
    Žilinskí hokejisti si teraz nerozumeli pri prechode modrou čiarou. Čiaroví rozhodcovia pískajú ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    12:00
    Hra sa presťahovala pred gólmana Erica Hartzella, keďže sa hostia previnili zakázaním uvoľnením. Po vhadzovaní sa dostal do zakončenia Juraj Jurík, no z tesnej blízkosti trafil pravú žrď brány hostí.
     
    11:31
    Teraz sa dostali do útočného pásma aj hostia. Do zakončenia sa predieral útočník Marek Tvrdoň, ale situáciu vyriešil brankár Maroš Mikoláš.
     
    10:48
    Od modrej čiary nebezpečne pálil Ján Ťavoda. Jeho strelecký pokus Eric Hartzell len vyrazil pred seba a veľa nechýbalo k tomu, aby dorážal Rastislav Konečný.
     
    10:25
    Prvá tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Teraz sme videli niekoľko nepresných prihrávok na oboch stranách, a tak sa bude hrať v strednom pásme.
     
    09:47
    Nitrania teraz dlho kombinovali v útočnej tretine. Napokon sa predsa len dostal k strele Judd Blackwater, no ten od modrej čiary minul bránu súpera.
     
    08:54
    Juraj Štefanka od modrej čiary nahadzoval puk pred bránu. V nebezpečnom priestore číhal Filip Bajtek, ale brankár Maroš Mikoláš situáciu zvládol.
     
    08:25
    Pekná akcia v podaní nitrianskych hokejistov. Filip Bajtek prenechal puk za seba, k strele sa dostal Timotej Šille, ale trafil len betóny brankára Žiliny.
     
    07:54
    Po reklamnej prestávke sa opäť môže v Žiline pokračovať. Niekoľko sekúnd po vhadzovaní v stredom pásme prešiel do útoku Václav Stupka, no jeho pokus mieril nad bránu.
     
    07:34
    Teraz sme boli svedkami plynulého herného úseku. Na ľadovej ploche je dostatok priestoru, čo sa snažil využiť Henrich Ručkay. Jeho pokus ale vyrovnanie nepriniesol.
     
    06:27
    Judd Blackwater teraz trošku zaváhal, a tak sa dostal k strele Rastislav Konečný. Jeho pokus mieril do priestoru brány, no dobre zasiahol Eric Hartzell.
     
    05:58
    Teraz sa nám na ľadovej ploche strhla menšia potyčka medzi Filipom Bajtekom a Daniel Brejčákom. Obaja hokejisti už putujú na trestnú lavicu za údery.
     
    05:47
    Takmer z nulového uhla sa snažil vyrovnať skóre zápasu Radoslav Macík. Ten sa štyrikrát trafil v sérii s Popradom, no v semifinále na svoj gól stále čaká.
     
    05:11
    Nitriania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Marek Tvrdoň dostal prihrávku na korčule, a tak nedokázal ohroziť mladíka v domácej bráne.
     
    04:24
    Na druhej strane domáci trošku zle strieľali, a tak sa Corgini dostali do šance. Henrich Ručkay pred bránou hľadal Michala Krištofa, no ten nedokázal zachytiť jeho pas.
     
    03:35
    Na druhej strane sa črtala šanca pre domácich hokejistov. Rastislav Konečný mal na druhej strane voľného Václava Stupku, ale na neho už prihrávka neprešla.
     
    03:22
    Marek Slovák šikovne vyhral buly priamo za seba. Švihom od modrej čiary vystrelil Peter Ordzovenský, no jeho pokus dokázal zneškodniť Maroš Mikoláš.
     
    02:44
    Hra sa strieda z jednej strany na druhú. Žilinčania zatiaľ dobre bránia a ich súper sa dostáva len sporadicky do zakončenia. Maroš Mikoláš nemal zatiaľ veľa práce.
     
    02:17
    Teraz sa snažili vymyslieť niečo smerom dopredu aj Žilinčania. Videli sme opäť množstvo osobných súbojov, no tentokrát sa domácim nepodarilo zakončiť.
     
    01:33
    Po akcii Michala Krištofa sa dostal do zakončenia Henrich Ručkay. Jeho strela spoza kruhov bola skrytá, no domáci brankár ju vytesnil mimo brány.
     
    00:51
    Žilina dala gól!
    Tak toto je rozprávkový úvod stretnutia pre domácich hokejistov. Po strele od modrej čiary sa dostal k bekhendovej dorážke Marcel Holovič. Jeho pokus bol zrazený, no puk sa odrazil priamo na hokejku MAREKA HOVORKU, ktorý poľahky otvoril skóre zápasu. Asistencie: Marcel Holovič a Daniel Brejčák.
     
    00:22
    V úvode zápasu sa Nitrania dostali do útočného pásma, no Žilinčania pritlačili puk k mantinelu a nepustili Corgoňov do zakončenia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Bokroš, Čížek, Juraško, Brejčák, Ťavoda, Grman, Macejko, Kríž – Jurík, Hruška, Hovorka – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter – Zlocha, Švec, Prokop.

    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Tvrdoň – Štefanka, Paukovček, Bajtek.

    Rozhodcovia: Vladimír Baluška, Tomáš Orolín – Peter Šefčík, Roman Výleta.
     
    Príjemný dobrý podvečer zo Žiliny. Dnes pokračuje semifinálová séria hokejovej Tipsport ligy, v ktorej si zmerajú sily hokejisti majstrovskej Nitry a domáci Žilinčania. Zápas sa začína o 18:00, no my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    HK NITRA

    Nitre patrilo po základnej časti našej najvyššej súťaže druhé miesto so ziskom 112 bodov. Tím okolo trénera Andreja Kmeča dokázal odsunúť na tretiu priečku HC Košice, pre ktoré sa medzičasom sezóna skončila. Hokejisti spod Zobora obhajujú majstrovský titul z uplynulej sezóny. V prvom kole play off si bez väčších problémov poradili s Popradom, ktorý ani raz nedokázal vyhrať. Vo všetkých štyroch zápasoch sa trafil do čierneho útočník Radoslav Macík. Lídrami tímu sú najmä Marek Slovák či kanadské duo Judd Blackwater a Jamie Milam. Nitra má takisto veľkú oporu v bránkovisku, v ktorom sa striedajú Michal Valent a Erik Hartzell. Počas celej sezóny si držia Corgoni výbornú úspešnosť presiloviek – 20,31%.

    MSHK ŽILINA

    Žiline vyšla základná časť súťaže nad očakávanie. Vlci obsadili v konečnom účtovaní 4. miesto so ziskom 90 bodov. Tím vedený skúseným lodivodom Milanom Jančuškom patril k prekvapeniam súťaže. Kanadské bodovanie tímu vyhral 60-bodový Marek Hovorka, ktorý sa po príchode z Košíc stal aj kapitánom tímu. V dobrých výkonoch pokračuje aj v play off, kde mu patrí tretie miesto produktivity s bilanciou štyri góly a sedem asistencií. Aj on sa výrazne podieľal na postupe cez HKM Zvolen po výsledku 4:3 na zápasy. Žilina sa tak do semifinále dostala prvýkrát od majstrovskej sezóny 2006. Vlani vypadla už vo štvrťfinále, keď ju v najkratšom termíne vyradila práve Nitra.

    ÚVOD SÉRIE BEZ PREKVAPENIA

    V prvom zápase semifinálovej série Nitra zdolala Žilinu 5:0, pričom Vlci prišli o viacerých zranených hráčov. V druhom zápase sme videli vyrovnanejšiu partiu, no Nitra vyhrala 3:2. Do Žiliny tak prichádza s vedením 2:0 na zápasy a so stopercentnou bilanciou v play off. Podarí sa Žiline zdramatizovať vývoj tejto série? Veľa nám napovie už dnešný tretí duel, ktorý vás srdečne pozývam sledovať.
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 1. Hovorka (Holovič, Brejčák), 53. Holovič (Konečný) – 20. Kutálek, 21. Ručkay (Blackwater), 26. Korím (Paukovček, Štefanka), 30. Blackwater (Cope)


    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Bokroš, Čížek, Juraško, Brejčák, Ťavoda, Grman, Macejko, Kríž – Jurík, Hruška, Hovorka – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter – Zlocha, Švec, Prokop.
    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Tvrdoň – Štefanka, Paukovček, Bajtek.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Tomáš Orolín – Peter Šefčík, Roman Výleta.
    Žilina 0 4 Nitra
    #1 Pondělí 03.04.2017 • 18:00
    Nitra - Žilina 5:0
    #2 Úterý 04.04.2017 • 18:00
    Nitra - Žilina 3:2
    #3 Pátek 07.04.2017 • 18:00
    Žilina - Nitra 2:4
    #4 Sobota 08.04.2017 • 18:30
    Žilina - Nitra 3:4
    bahis siteleri