EC-KAC – Znojmo 3:1 (kon.)
konec
KAC Klagenfurt
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 15.09.2017, 19:15 • Stadthalle, Klagenfurt • bet-at-home ICE Hockey League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Příjemný páteční den. Orli dnes pokračují v cestě za dalšími ligovými body. Po Linzi a Salzburgu jim v cestě stojí Klagenfurt, tradiční rakouský celek a rekordman v počtu získaných titulů.
     
    EC KAC
    11. místo, 0 bodů (2 Z, 0-0-0-2, 3:8)

    Klagenfurt sice vstoupil do sezóny poměrně dobře, když si v rámci hokejové Ligy mistrů dvakrát vyšlápl na francouzský Gap a dvakrát jen těsně podlehl elitnímu švédskému celku – Frölundě. Start do Erste Bank Eishockey ligy se však rakouskému celku příliš nezdařil. Nad jeho síly byl Graz a následně i Vídeň, přičemž ve zmiňovaných duelech inkasoval v součtu osmkrát.

    Nedaří se zejména hra v oslabení, v níž soupeř z osmi pokusů hned třikrát uspěl. Útočník Thomas Koch si ale myslí, že problém je spíše v útočné fázi. "V prvních dvou kolech jsme sice nezískali ani bod, ale nehráli jsme vůbec špatně. Chybí nám důraz. Vytváříme si šance, ale nedokážeme je přetavit v branku," tvrdí.
     
    Orli Znojmo
    3. místo, 5 bodů (2 Z, 1-1-0-0, 7:2)

    V táboře Orlů panuje dobrá nálada. Znojemští se totiž v prvních dvou kolech vzepřeli všem prognózám a zdolali oba horké kandidáty na titul – Linz a Salzburg. Trenér Roman Šimíček však ví, že soupeři ještě nehráli své maximum: „Sezóna teprve začíná. Týmy jako Salzburg či Linz ještě půjdou s výkonností nahoru. My jsme měli delší přípravu, což se teď projevuje. Musíme dál makat naplno,“ burcuje lodivod Orlů.
     
    Úvodní sestavy:

    KAC Klagenfurt: Duba (Madlener) – Strong, Schumnig, Robar, Regehr, Kapstad, Fischer, Schnetzer, Duller – Ganahl, Neal, Rheault – Bischofberger, Hundertpfund, Brucker – Geier, Koch, Richter – Kraus, Talbot, Harand.

    Orli Znojmo: Schwarz (Halász) – Stehlík, Pohl, Biro, Skrbek, Lattner, Bořuta, Šnajnar, Zajíc – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák.

    Rozhodčí: Gruber, Zrnic – Ettlmayr, Pagonová.
    V Klagenfurtu probíhá rozbruslení

     
    Ještě jednou vám přeji krásný večer, na klagenfurtském hokejovém stadionu se právě rozjelo rozbruslení. Do úvodního vhazování zbývá ještě pár desítek minut.
     
    Rozbruslení je u konce, hráči se pomalu ale jistě na pár minut stahují z ledu zpět do kabin.
     
    Hokejisté obou celků už jsou znovu na ledě, úvodní buly tu bude co nevidět.
     
    Sudí už svolává borce do středového kruhu, začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Úvodní vhazování pro domácí, ti neztrácejí čas a okamžitě se přesouvají před Schwarze.
     
    01:07
    Gólman Orlů má první zákrok, střele Schnetzera z kruhu nastavil do cesty beton. O několik sekund později musel zasahovat i Duba na druhé straně kluziště.
     
    01:41
    Klagenfurtší se snaží prokousat ven z jejich obranného pásma, dravý útok Orlů jim ale vůbec nenechává prostor pro manévrování.
     
    02:27
    Domácí se na chvilku usadili před Schwarzem, obrana Znojma je ale ke střele nepustila. Gólman hostů tak mohl zůstat v klidu.
     
    03:01
    Znojemští se dopouští prvního icingu dnešního zápasu, pro krátké přestávce se bude vhazovat po levé straně hostující svatyně.
     
    04:00
    Střela jednoho z domácích z kruhu šla vysoko nad bránu Znojma.
     
    04:34
    V mezikruží se do dobré šance dostal Patrik Novák, předtím, než však stihl zakončit, byl od kotouče odstaven jedním z obránců rakouského týmu.
     
    04:40
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Patrik Novák – 2 min., hákování).
     
    05:26
    Hosté se zatím zvládají bránit s přehledem, už po několikaté vyprovodili vyhozením puku soupeře ze svého pásma.
     
    06:21
    Po krátké kombinaci si o slovo řekl od modré Julian Talbot, jehož dělovku zastavil Marek Schwarz dobře umístěnou lapačkou. Hra je přerušena.
     
    07:20
    Červenobílí se snaží vrátit zpět do útočného pásma, obrana Znojma je má ale přečtené a zastavuje všechny jejich pokusy o atak ještě před modrou čárou.
     
    08:05
    Vyloučení v týmu KAC Klagenfurt (Julian Talbot – 2 min., podražení).
     
    08:18
    Orli právě vstřelili branku!
    Z přesilovky neubělo ani dvacet sekund a Znojmo vede 1:0! Stehlíkovu ránu od modré čáry sice Tomáš Duba vyrazil, na přesnou dorážku DAVIDA BARTOŠE už ale nedosáhl! Asistence: Jakub Stehlík.
    08:18 David BARTOŠ - 0:1
     
    09:16
    Hokejistům Znojma jedna branka nestačila, sveřenci Romana Šimíčka nyní aktivně napadají klagenfurtskou klec a snaží se do své pažby přidat další zářez.
     
    09:33
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Antonín Bořuta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:51
    Více než půlka přesilovky je pryč, KAC zatím v útoku nic kloudného nevymyslel. Obrana Orlů je momentálně všude o krok dřív.
     
    10:51
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácím se přesilovku využít nepodařilo, pár sekund po jejím vypršení však vyrovnávají! Robarova rána od modré zmizela v hloučku hráčů před Schwarzem. V nepřehledné situaci se pak nejlépe zorientoval MARCO BRUCKER, který puk jen doklepl za záda bezmocného brankáře. Asistence: Johannes Bischofberger, Mitja Robar.
    10:51 Marco BRUCKER - 1:1
     
    11:57
    Do Mrázkovy střely z kruhu si obětavě lehl jeden z hráčů Klagenfurtu, Duba tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    12:52
    Většina hry se odehrává v pásmu Klagenfurtu, znojemští hokejisté se přes dobrou obranu domácích snaží dopracovávat do lepších střeleckých pozic.
     
    13:37
    Matthew Neal si po pravém křídle projel do pásma a pokusil se skóroval, připravený Schwarz jeho ambice zkrotil lapačkou. Přerušuje se.
     
    15:22
    Pohotový Schwarz před najíždějícími protihráči raději schoval kotouč pod lapačku.
     
    15:51
    Před znojemskou brankou je rušno, hokejisté rakouského týmu se pokoušeli za brankáře hostů kotouč doslova procpat. Po přerušení pak ještě v hloučku vznikla menší strkanice.
     
    16:30
    Hra se přelévá ze strany na stranu, sledujeme poměrně vyrovnané utkání. O něco více ze hry má Klagenfurt, Znojmo se však v posledních minutách prezentuje výbornou defenzívou.
     
    17:54
    Orli si dokázali velmi rychle poradit s klagenfurtským výpadem a sami se tak nyní mohou pokusit vyrazit vpřed.
     
    19:01
    Hundertpfund vede další útok domácích. Uvidíme, zda-li se Rakušanům povede dosud pevnou znojemskou defenzívu nějak překvapit.
     
    19:51
    Bořuta si vzal kotouč a pokusil se jej rozehrát dopředu, Orli však byli zastaveni už ve středním pásmu. První část skončí s vyrovnaným skóre.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:10.
     
    První dvacetiminutovka je za námi, stav je po ní vyrovnaný – 1:1. Za hosty nejprve v přesilovce otevřel skóre David Bartoš, o dvě minuty později pak bylo díky zásahu Marco Bruckera vyrovnáno. O malinko lépe si v první části počínal Klagenfurt, Znojmo se ale prezentovalo poměrně sympatickým výkonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Klagenfurtští se po vyhraném vhazování procpali před Schwarze, obratem ale byli vyprovozeni zpět ven za modrou čáru.
     
    21:16
    Domácí se na nějakou dobu usadili před Schwarzem, ten má zatím ve druhé třetině na kontě dva úspěšné zákroky.
     
    22:27
    Rheault se pokusil prosadit z kruhu, na ostříleného Marka Schwarze si ale rychlou střelou nepřišel.
     
    23:15
    V rohu za hostující brankou probíhá bitva o kotouč. Těžko říct, na čí holi nakonec skončí.
     
    23:51
    Znojemským hokejistům se rozhodně nedá upřít snaha, od začátku druhé periody však mají kvůli klagenfurtské obraně problémy s přechodem do útoku.
     
    25:17
    Před Schwarzovou brankou zavládl chaos, strážce znojemské svatyně se však nakonec zvládl v situaci zorientovat a zabránit tak další brance v hostující síti!
     
    26:53
    Geier vjel do pásma a nahrál za sebe Robarovi, který od modré zasáhl jen vyrážečku připraveného strážce hostujícího celku.
     
    27:45
    Na druhé straně ledu se do mezikruží nacpal Marek Račuk, přes dotěrného obránce Klagenfurtu se však vůbec nedostal ke střele.
     
    28:34
    Orli se snaží udržet v útočném pásmu seč mohou, klagenfurt je na puku častěji a hledá skulinky v dravém znojemském útoku.
     
    29:16
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Jiří Beroun – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:38
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    Domácí v přesilovce otáčí skóre! Po krátké sérii přihrávek se kotouč dostal na hůl KEVINA KAPSTADA, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Thomas Koch, David Joseph Fischer.
    29:38 Kevin KAPSTAD - 2:1
     
    30:35
    Domácí tlačí i po využité přesilovce, znojemská defenzíva zatím zvládá všechny jejich ambice krotit včas.
     
    31:19
    Střela Marco Richtera končí v rukavici připraveného Marka Schwarze, který dnes zatím podává naprosto fenomenální výkon a drží svůj tým ve hře.
     
    32:04
    Tentokrát se z mezikruží ozval Jonathan Rheault, ani on však na odchovance Mladé Boleslavi nevyzrál.
     
    32:55
    Orli jsou nyní pod hodně velkým tlakem, stále ale zvládají rakouskému celku odolávat. Klagenfurt teď jede na plný plyn.
     
    34:14
    Yellow Horn si najel do neutrální třetiny a nahodil puk za domácí branku, kde si jej berou zpět na hole domácí. Ti se tak mohou pokusit vrátit zpět dopředu.
     
    35:22
    Po delší době teď své ofenzivní schopnosti předvedli také hosté, střela Marka Račuka z kruhu orazítkovala beton hbitého strážce rakouské svatyně.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Rostislav Šnajnar – 2 min. + 2 min., vražení na hrazení).
     
    35:50
    Orli se dostali k puku a okamžitě se osvobozují, na malou chvíli si tak mohou odpočinout a připravit se na další atak domácích.
     
    36:28
    Tomáš Duba vyjíždí zachytit letící puk za svou brankou, Znojemští zatím oslabení zvládají na jedničku.
     
    37:00
    Pryž znovu projela přes všechny čáry, jedná se už o třetí výhoz.
     
    37:48
    Z kruhu se po nějaké době opět ozval Marco Richter, Schwarz mu na jeho pozdrav odpověděl nastaveným betonem. Puku se následně chopil jeden z Orlů a vyprovodil domácí ven z pásma.
     
    38:40
    V oslabení teď klagenfurstkého gólmana pozlobil Tomáš Plíhal, jehož zakončení se zastavilo na betonu Duby.
     
    39:18
    Kapstad z hranice pásma vypálil děsivě vypadající střelu, která ale znojemskou branku minula o dobrých pár desítek centimetrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce, Klagenfurt vede nad Znojmem 2:1, přičemž vedení domácím přisoudil ve třicáté minutě Kevin Kapstad. Klagenfurt většinu třetiny tlačil, Orli mu ale rozhodně nenechávají nic zadarmo. Skvělým výkonem se prezentuje zejména gólman Marek Schwarz.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Znojemští jsou častěji na puku a snaží se probojovat ven z vlastního pásma.
     
    40:47
    Vyloučení v týmu KAC Klagenfurt (Jonathan Rheault – 2 min., sekání).
     
    41:29
    Hosté vyhazují přes všechny čáry, Znojmo se pokusí procpat zpět do útoku až zpoza vlastní branky.
     
    42:16
    Yellow Hornovu dělovku z prostoru mezi kruhem a modrou čárou vyrazil připravený Duba před sebe. O pár sekund později si stejným způsobem poradil i s jeho druhým pokusem.
     
    43:41
    Orli jsou v útočném pásmu jako přikovaní, přes pevnou defenzívu Klagenfurtu se před Dubu ale dostávají jen těžko.
     
    44:55
    Rheault hledal vedle něj připraveného Ganahla. Ten chtěl Schwarze překvapit střelou z první, nakonec ale jen promáchl.
     
    45:40
    Střela jednoho ze znojemských hráčů zmizela ve výstroji Tomáše Duby, hra je přerušena.
     
    46:05
    Orli se dopouštějí zakázaného uvolnění, po krátké pauze se bude vhazovat před Schwarzem.
     
    47:37
    U mantinelu v útočném pásmu Klagenfurtu probíhá dlouhá přetahovaná o puk.
     
    48:24
    Bischofberger byl okamžitě po přechodu do útoku odzbrojen, výpad Klagenfurtu tak končí ještě dříve, než měl šanci začít.
     
    49:06
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým nemá na ledě vyslovenou převahu. Útok Orlů střídá atak domácích.
     
    50:23
    Klagenfurt právě vstřelil branku!
    KAC se zničehonic ujímá dvobrankového vedení! Do těsné blízkosti Schwarzovy branky se procpal KEVIN KAPSTAD, který uklidil kotouč do znojemské sítě a v zápase si tak připisuje už druhý zásah. Asistence: Thomas Koch, Richard Regehr.
    50:23 Kevin KAPSTAD - 3:1
     
    51:28
    Steven Strong vyslal na Schwarze z kruhu zdánlivě neškodnou střelu, strážce znojemské svatyně s jejím krocením ale měl menší problémy.
     
    52:57
    Gólman Znojma rozehrává puk dopředu a usnadňuje tím jeho spoluhráčům návrat zpět do klagenfurtské části ledové plochy.
     
    53:47
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Pavel Škrbek – 2 min., hákování).
     
    54:20
    Domácí rozjeli kombinaci, na Schwarze zatím v přesilovce neletěla ani jedna střela.
     
    55:07
    Znojemští se po skvělém defenzivním výkonu osvobozují a mohou jet vystřídat.
     
    56:09
    Protiútok Orlů zakončil přesnou ránou z modré čáry Jan Lattner, veterán Duba puku postavil do cesty beton.
     
    57:10
    Utkání se zdánlivě jen dohrává, obě strany jsou zřejmě s výsledkem smířeny.
     
    59:18
    Zápas se dohrává v pásmu Znojma, Klagenfurt se ale útočit už ani nijak nesnaží.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Znojemští Orli i přes slušný výkon nestačili na domácí Klagenfurt, který si ze zápasu odnese všechny body po výhře 3:1. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (21:28:10)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 11. Brucker (Bischofberger, Robar), 30. Kapstad (Koch, Fischer), 51. Kapstad (Koch, Regehr) – 9. Bartoš (Stehlík)


    KAC Klagenfurt: Duba (Madlener) – Strong, Schumnig, Robar, Regehr, Kapstad, Fischer, Schnetzer, Duller – Ganahl, Neal, Rheault – Bischofberger, Hundertpfund, Brucker – Geier, Koch, Richter – Kraus, Talbot, Harand.
    HC LERAM Orli Znojmo: Schwarz (Halász) – Stehlík, Pohl, Biro, Skrbek, Lattner, Bořuta, Šnajnar, Zajíc – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák.

    Rozhodčí: Gruber, Zrnic – Ettlmayr, Pagonová.
    bahis siteleri