Petrohrad – Chanty-Mansijsk 4:3 (kon.) | Spartak Moskva – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Riga – Čeljabinsk 1:3 (kon.)
HC Slovan – Viťaz 4:5 (po pr.)
konec
SKA Petrohrad
4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
Úterý 21.11.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Šaryčenkov opustil svou klec a uhání na střídačku. Hosté to zkouší v šesti lidech v poli.
     
    57:53
    Tak pozor! Situace se vyrovnává, protože Ilja Kovalčuk zahrál vysokou holí a již putuje na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty.
     
    56:44
    Velká komplikace pro Jugru. Ankudinov je totiž vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:10
    To však mohl odmítnou Sergej Plotnikov! Ten se zjevil úplně sám před Šaryčenkem, ale popáté ho překonat nedokázal. Hostující brankář tak stále drží nad vodou akcie svého klubu.
    54:22 Pavel VARFOLOMEJEV - 4:3
     
    54:22
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tak a máme tady drama! Ivan Lekomcev přenechal u levého mantinelu kotouč PAVLU VARFOLOMEJEVOVI, který jej zatáhl do prostoru levého kruhu a svižnou ranou zápěstím prostřelil Melničuka, jenž si na puk sice sáhl, ale zastavit jej už nedokázal. Asistence: Ivan Lekomcev, Vojtěch Polák.
     
    52:54
    Možná jedna z posledních možností pro Jugru. Vjačeslav Vojnov sekl svého protivníka a obdržel za to menší trest.
     
    49:08
    Jugra si navíc sama komplikuje situaci. Kirill Beljajev již totiž usedá na trestnou lavici, kde bude pykat dvě minuty za podražení.
     
    48:33
    Velká skrumáž před bránou Petrohradu! Koroljov zakončil svou akcí nebezpečnou střelou, která Melničukovi vypadla. Z následných dorážek však neuspěl Šipov ani další z hokejistů Jugry.
    40:55 Tobias VIKLUND - 4:2
     
    40:55
    Jugra právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají druhou branku a toto utkání pro ně ještě není ztraceno! Na přihrávku zpoza brány od Vojtěcha Poláka si sjel TOBIAS VIKLUND, který z hranice levého kruhu napálil puk do horního rohu Melničukovy brány. Jeho střelu mimo dosah svého gólmana navíc přizvedl Ilja Kablukov. Asistence: Vojtěch Polák, Pavel Varfolomejev.
     
    40:37
    Jevgenij Ketov zahákoval svého soupeře a bude za to potrestán dvěma minutami. SKA teď bude hrát ve třech.
     
    39:45
    V závěru periody ještě budou hrát domácí v oslabení. Maxim Karpov je potrestán dvěma minutami za hrubost.
    38:14 Vadim ŠIPAČOV - 4:1
     
    38:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a Petrohrad si bere zpět náskok tří gólů! Nikolaj Prochorkin nahodil kotouč za bránou a poté si jej sám dojel. Následně poslal vynikající pas mezi kruhy, kde byl úplně osamocený VADIM ŠIPAČOV, jenž následnou bekhendovou kličkou překonal Šaryčenkova počtvrté. Asistence: Nikolaj Prochorkin.
    34:49 Niclas BURSTRÖM - 3:1
     
    34:49
    Jugra právě vstřelila branku!
    Hosté však vzápětí korigují stav a snižují na rozdíl dvou branek! Přečíslení tří na dva zakončoval povedenou střelou Maxim Pestuško. Jeho pokus Melničuk jen vyrazil do strany, kde jej u levé tyčky procedil mezi betonem a brankovou konstrukcí až za čáru NICLAS BURSTRÖM. Asistence: Maxim Pestuško, Anton Koroljov.
    32:21 Vadim ŠIPAČOV - 3:0
     
    32:21
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná přesilovka je záhy využita a rozdíl ve skóre je již tříbrankový! Plotnikovovi se nakonec podařilo dostat puk na Nikitu Guseva na levou stranu. Ten následně adresoval křižnou přihrávku na úplně volného VADIMA ŠIPAČOVA zaparkovaného na straně pravé, jenž napálil puk pod horní tyčku. Asistence: Nikita Gusev, Sergej Plotnikov.
     
    31:37
    Tak to je velká nepříjemnost pro hosty. Ti budou hrát celé dvě minuty ve dvojnásobném oslabení. Sudí totiž viděl dva nedovolené zákroky a posílá na dvě minuty nejen Ugolnikova za nedovolené bránění, ale také Koroljova za podražení.
     
    29:59
    Další šance Jugry zůstává bez využití! Koroljov inkasoval fantastickou přihrávku na útočnou modrou čáru a uháněl sám na Melničuka. Tváří v tvář domácímu brankáři však selhal a bránu Petrohradu minul.
     
    27:17
    Niclas Burström již putuje na trestnou lavici, kde si bude odpykávat dvě minuty za hákování.
    23:15 Alexandr BARABANOV - 2:0
     
    23:15
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nyní už se ale SKA dočkalo druhého gólu a navyšují tak svůj náskok! Po přechodu modré čáry vypálil z levého kruhu Ilja Kablukov. Jeho ránu vyrazil Šaryčenkov pravým betonem jen před sebe přesně na hůl ALEXANDRA BARABANOVA, jenž pohotově zametl puk do sítě. Asistence: Ilja Kablukov.
     
    20:09
    Vadim Šipačov mohl hned v první akci druhé periody navýšit náskok svého celku. Z předbrankového prostoru ovšem bekhendovým pokusem minul hostující bránu.
     
    18:33
    Velká hrubka v rozehrávce domácích! Tu vystihl hostující Beljajev a z mezikruží pálil nikým nehlídán. Jeho povedenou střelu však zlikvidoval gólman Petrohradu.
     
    15:22
    Velké štěstí měli nyní domácí! Maxim Pestuško se po rychlé akci dostal ke střele z mezikruží, odkud parádní ranou nastřelil břevno petrohradské brány.
     
    11:45
    Početní výhodu si vyzkouší i Petrohrad. Menší trest za hákování uděluje sudí Ivanu Lekomcevovi.
     
    06:51
    A máme zde první přesilovou hru. Tu se po faulu Gavrikova zahrají hosté. Domácí hráč již usedá na trestnou lavici na dvě minuty za hákování.
    03:45 Ilja KOVALČUK - 1:0
     
    03:45
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Z první vážnější akce domácí skórují a ujímají se vedení! Rychlou kombinaci nyní předvedli hráči SKA. ILJA KOVALČUK si vyměnil kotouč se Šipačovem, následně obkroužil celou útočnou třetinu a poté z prostoru pravého kruhu vypálil. Před bránou si puk za vlastního brankáře srazil hostující Tobias Viklund. Asistence: Vadim Šipačov, Andrej Zubarev.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 4. Kovalčuk (Šipačov, Zubarev), 24. Barabanov (Kablukov), 33. Šipačov (N. Gusev, S. Plotnikov), 39. Šipačov (Prochorkin) – 35. Burström (Pestuško, Koroljov), 41. Viklund (V. Polák, Varfolomejev), 55. Varfolomejev (Lekomcev, V. Polák)


    SKA Petrohrad: Melničuk (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, Hersley, Chafizullin, Gavrikov, J. Jakovlev, Rykov – Kalinin, Šipačov, Kovalčuk (C) – S. Plotnikov (A), Prochorkin, N. Gusev – Karpov, M. Malcev, Tichonov – Ketov (A), Kablukov, Barabanov – Altybarmakjan.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Šaryčenkov (Proskurjakov) – Viklund, Lekomcev (C), Ugolnikov, Burström, Pogorišnyj, Šulakov, Kozlovskij, Meljakov – Savinainen, V. Polák (A), Varfolomejev – Pestuško (A), Šipov, Koroljov – Kupcov, Několenko, Beljajev – Šen, K. Majorov, Ankudinov.

    Rozhodčí: Kislov, Judakov – Nikolajev, Stroganov
    bahis siteleri