Salzburg – Znojmo 5:2 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 24.11.2017, 19:15bet-at-home ICE Hockey League • 22. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Krásný páteční den, vítám vás o dnešního on-line přenosu z Erste Bank Eishockey ligy. Dnes se střetne bohatý Red Bull Salzburg a český zástupce v mezinárodní soutěži – Orli Znojmo.
     
    Red Bull Salzburg

    Salzburg po vlažném začátku najel na vlnu pohody a momentálně okupuje čtvrtou příčku tabulky. Bodově blíž má ale spíše střed a chvost ligy místo prvních tří týmů, vedení Red Bullu tak rozhodně nemůže být spokojeno. Po reprezentační pauze ale nastalo zlepšení, byť naposledy Býci prohráli na chorvatském ledě. „Hráli jsme příliš mnoho oslabení,“ konstatoval trenér Greg Poss. To je pro tým, který má čtvrtou nejhorší úspěšnost v oslabení, docela zásadní.

    Rakouský tým v průběhu října a listopadu reagoval na neuspokojivé výsledky a angažoval několik velmi zvučných posil. Největší hvězdou mezi posilami je jistě Peter Mueller, devětadvacetiletá osmička draftu z roku 2006. V NHL odehrál téměř tři sta utkání s bodovým průměrem víc jak 0,5 na zápas. Druhou velkou posilou je centr Rob Schremp, jenž byl taktéž draftován v prvním kole, ale o dva roky dříve. Ten V NHL odehrál přes sto utkání.
     
    Orli Znojmo

    Znojemští hokejisté v posledním duelu na domácím ledě přivítali Villach, souboj dvou týmů s orlem ve znaku vyzněl lépe pro domácí. Ti si tak vybojovali extrémně důležité tři body vzhledem k vyrovnané tabulce. Mezi osmými Orly a čtvrtým Salzburgem, pátečním soupeřem Znojma, je totiž pouze čtyřbodový rozdíl. „Doufám, že tenhle moment nás nakopne do dalších bojů a věřím tomu, že se vrátíme k výkonům ze začátku sezóny,“ nechal se slyšet trenér Jihomoravanů Roman Šimíček.

    Nejistý je start Radka Čípa, Antonín Bořuta do utkání nezasáhne.
    Orli mají se Salzburgem kladnou bilanci

     
    Úvodní sestavy:

    EC Red Bull Salzburg: Starkbaum (Gračnar) – Trattnig, Brouillette, Raymond, Viveiros, Jakubitzka, Pallestrang – Raffl, Rauchenwald, Hughes – Mueller, Schremp, Harris – Schiechl, Duncan, Huber – Cijan, Baltram, Wachter – Kainz.

    Orli Znojmo: Schwarz (Halász) – Lattner, Stehlík, Tejnor, Plutnar, Biro, Pastor, Zajíc – Miller, Bartoš, Yellow Horn – Němec, Matuš, Mrázek – Novák, Raška, Guman – Špaček, Plíhal, Csamangó..
    Utkání za několik minut začne

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Miller se snažil individuálně proniknout mezi obránci býků, Bartoš mu však najel do cesty. Pokračuje se ve středním pásmu.
     
    01:02
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg jde rychle do vedení po poměrně nenápadné akci. Autorem branky je THOMAS RAFFL, jenž stál v předbrankovém prostoru a po střele od modré čáry doklepl odražený puk za brankovou čáru. Schwarz nestihl zareagovat. Asistence: John Hughes, Alexander Rauchenwald.
     
    01:30
    Znojmo se snaží okamžitě odpovědět, ale Salzburg dobře brání střední pásmo.
     
    02:05
    Další obrovská šance domácích! Harris se po přihrávce od mantinelu zjevil úplně osamocený před Schwarzem, ale nedokázal znojemského gólmana překonat!
     
    02:19
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Plutnar – 2 min., krosček).
     
    03:03
    Mueller se dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy, ovšem jeden z beků Orlů situaci zachránil tím, že do rány skočil! Salzburg však v úvodu hodně tlačí.
     
    03:20
    Znojmo je stále natlačeno v obranném pásmu a Salzburg kombinuje. Přesilovky soupeře jsou vskutku nebezpečné.
     
    04:05
    Raymond pálil od modré, ale jeho pokus byl zblokovaný do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    04:19
    Znojmo se ubránilo. Celé dvě minuty však bylo pod tlakem v útočném pásmu domácích.
     
    05:05
    Rozhodčí odpískal icing domácích. Hra se tak po delší době stěhuje před Starkbauma.
     
    05:34
    Orli však prohráli vhazování a domácí mohou opět útočit.
     
    06:07
    Ofsajd býků. Vhazovat se bude ve středním pásmu blíže k brance Marka Schwarze.
     
    07:10
    Hraje se převážně ve středním pásmu. Není k vidění příliš pohledných akcí.
     
    07:24
    O menší rozruch se postarala třetí formace Orlů. Raška však nedokázal z otočky zamířit přesně.
     
    07:35
    Další střela Znojemských. Orli se pomalu osmělují.
     
    07:50
    Plutnar vystřelil zápěstím od modré a puk se jemně otřel o pravou tyč branky Starkbauma. Pěkná střela.
     
    08:40
    Druhá formace Salzburgu dělá Znojmu problémy. Tentokrát se k puku dostal Schremp a po levé straně se tlačil před obranu. To se mu zčásti povedlo a ze strany tak postupoval sám na Schwarze, ovšem střela mezi betony byla pro gólmana Orlů čitelná.
     
    09:40
    Wachter to zkusil z ostrého úhlu, Schwarz si poradil.
     
    10:05
    Orli sice dojeli puk současně s domácím hráčem, rozhodčí ale přesto píská zakázané uvolnění. Bude se hrát před Schwarzem.
     
    10:19
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli vyrovnávají stav zápasu, když ujeli v rychlém protiútoku a z přečíslení 3 na 2 se pěknou přízemní střelou k tyči prosadil JAN LATTNER. Dobrou práci odvedl i Adam Miller, jenž zmátl svým pohybem Starkbauma. Asistence: Jakub Stehlík, Colton Yellow Horn.
     
    11:56
    Domácí zazmatkovali a vyhodili puk přes všechny čáry. Znojemští tak mohou opět zaútočit.
     
    12:45
    Miller držel kotouč u levého mantinelu, ale neporozuměl si s Davidem Bartošem, a tak se bude pokračovat ve středním pásmu.
     
    13:35
    Raffl opět dorážel z těsné blízkosti před brankou, ovšem Lattner se Stehlíkem si poradili a včas hvězdu soupeře odzbrojili.
     
    13:58
    Pallestrang střílel z levého kruhu pro vhazování, ale Marek Schwarz znovu potvrdil své kvality a lapačkou kotouč zachytil a ukryl. Bude se vhazovat.
     
    14:40
    Skvělý postřeh Marka Schwarze! Ten odhadl, že puk nahozený do předbrankového prostoru nestihne odpálit znojemský bek, a tak vyjel z branky a těsně před tím, než se dostal do prostoru útočník soupeře, kotouč ukryl a přerušil hru.
     
    15:08
    Po střele Mrázka se bude vhazovat před Starkbaumem.
     
    15:30
    Druhá formace opět zahrozila! Jeden z útočníků zachytil na modré čáře puk, který soupeř vyhodil z pásma a Orli postupovali v přečíslení na Starkbauma. Akce nakonec skončila střelou do lapačky.
     
    16:10
    Na druhé straně pálil z první Raffl, ale Schwarz vykryl volný prostor.
     
    16:35
    Po ofsajdu býků se bude znovu vhazovat, tentokrát ve středním pásmu.
     
    17:00
    Domácí mají sice herně převahu, Orli ale začínají poměrně hodně kousat a zápas se na šance vyrovnává.
     
    17:35
    Němec se dostal k dorážce před brankou, ovšem Starkbaum si byl jistý a celou situaci vyřešil vyražením puku do rohu kluziště. Tam už si obránce Viveiros poradil.
     
    18:40
    Hraje se v nízkém tempu. Salzburg stojí s kotoučem za svojí vlastní brankou a čeká na dostřídání. Čeká nás poslední minuta před první přestávkou.
     
    19:35
    Hughes se snaží ještě něco vymyslet v útočném pásmu, už mu ale příliš mnoho času nezbývá...
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Konec první třetiny. Orli v ní podali dobrý výkon a zaslouženě vyrovnali stav zápasu. Počátek utkání sice patřil domácím, ovšem s přibývajícím časem to byli právě Češi, kdo více a více kousal.

    Celkově ale lze říct, že vyrovnaný stav je zasloužený. Uvidíme, co přinese druhá třetina. V té první jsme viděli poměrně hodně šancí a dobré zákroky gólmanů.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:06.
     
    Střely na branku: 10 – 11
    Trestné minuty: 0 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Skvělý zákrok Marka Schwarze hned na úvod! Hughes si sjel až téměř mezi kruhy, odkud se snažil procpat kotouč mezi betony, Schwarz ale včas utěsnil prostor a zabránil tak gólu!
     
    21:10
    Ofsajd domácích hokejistů vyhnal jejich útočné snažení do středního pásma.
     
    21:40
    Znojemští teď měli dobrou pasáž v útočném pásmu, po delší kombinaci však kotouč zblokoval Trattnig od ochranné sítě, a tak se bude opět vhazovat.
     
    21:50
    Domácí vyhráli vhazování a rychle si to namířili na Marka Schwarze. Nakonec zakončoval Huber, jenž příklepem tlačil puk do horní části branky.
     
    22:50
    Velmi dobrou práci odvedl za soupeřovou brankou Yellow Horn. Orli pokračují v napadání.
     
    23:05
    Rychlý protiútok Salzburgu zakončoval po přihrávce Harrise Schremp, ovšem v rozhodující chvíli zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Puk zaduněl o zadní mantinel.
     
    23:57
    Nebezpečná situace před Schwarzem! Schiechl nebezpečně číhal v prostoru brankoviště a po rychlé přihrávce zpoza branky chtěl kotouč zvednout nad beton Schwarze, to se mu ale nepovedlo. I díky tomu, že se puk postavil na hranu.
     
    25:05
    Yellow Hornova formace opět hluboko napadá v útočném pásmu.
     
    25:40
    Rauchenwald se dostal k dorážce v předbrankovém prostoru, ale Schwarz byl opět výborný a puk dokázal zachytit ještě před překročením brankové čáry.
     
    26:06
    Po delší době se hra přerušuje. Čeká nás reklamní přestávka.
     
    26:40
    Plutnar skvěle na modré čáře udržel puk v útočném pásmu, přestože hodně poskakoval. Následně střílel Mrázek, ovšem Starkbaum vyrazil puk před sebe.
     
    27:36
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg si bere své vedení zpět! MATTHIAS TRATTNIG nastartoval své brusle a ve velké rychlosti přebruslil všechny hráče Znojma. Těsně za středem levého kruhu pak vystřelil do horní části branky tak, že puk skončil až za bezmocným Schwarzem. Asistence: Julien Brouillette.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Matuš – 2 min., držení hole).
     
    29:27
    Starkbaum se teď vyděsil, protože nedával pozor a nahození jednoho z útočníků Znojma od vzdálené modré čáry skončilo centimetry od jeho levé tyče. Nakonec puk raději vzal a přerušil hru, protože se nebezpečně odrazil od mantinelu zpět do předbrankového prostoru.
     
    30:15
    Raffl po pěkné kombinaci pálil z prostoru mezi kruhy, ovšem Schwarz vyráží svým pravým betonem. Salzburg ale nadále tlačí.
     
    30:45
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Těsně před koncem početní výhody soupeře ale Salzburg navyšuje své vedení na 3:1, když ukázal jednoduchost hokeje. Schremp po krátké kombinaci přes délku celého pásma našel mezi kruhy volného PETERA MUELLERA a velezkušený útočník si střelou z první poradil tak, jak si sám představoval. Vypálil nechytatelnou dělovku. Schwarz se pouze ohlédl. Asistence: Rob Schremp.
     
    32:26
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli však okamžitě reagují a korigují stav zápasu na 2:3. Branka padla podobným způsobem jako první gól Znojma. Z levé strany se do útoku vřítil DOMINIK TEJNOR a vystřelil přesně mezi betony. Starkbaum sice reagoval, rána byla ale tak prudká, že nakonec pomalu doklouzala až za brankovou čáru. Asistence: Adam Raška.
     
    32:35
    Ofsajd Znojma. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    32:54
    Matuš se teď hodně zlobí. Mrázek totiž zavezl puk do pásma, ovšem spadl díky hitu protihráče na zem. Puk se povaloval do útočného pásma, kam si najel Matuš, ale rozhodčí mu zapískal ofsajd.
     
    33:26
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Raffl – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:02
    Domácí nepouští Znojemské hokejisty do útočného pásma. Ti tak musí hledat cestu od vlastní branky poté, co Trattnig odpálil puk přes všechny čáry.
     
    34:31
    Ofsajd Orlů. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    34:53
    Rozhodčí má opět ruku nahoře, Orli musí opustit pásmo, jinak se zapíská postavení mimo hru.
     
    35:17
    Raffl je na ledě, Orli přesilovku nevyužili.
     
    35:18
    Ani další pokus nevyšel. Harris odpálil puk do bezpečí.
     
    36:40
    Guman teď zbytečně fauloval u střídačky domácích, když zahákoval Cijana. Musí tak na dvě minuty na trestnou.
     
    37:20
    Střela od modré čáry neměla příliš dobré parametry. Býci pokračují v kombinaci.
     
    38:21
    Skvělý Marek Schwarz! John Hughes se dostal do samostatného úniku a snažil se gólmana vymíchat bekhendovým blafákem, ale Schwarz jeho záměr přečetl a betony nastavil na správné místo!
     
    38:40
    Hosté v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Domácí stále kombinují v útočném pásmu, ke střele se zatím nedostali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme sledovali vyrovnaný hokej, přesto se Salzburg dostal do vedení. Nejprve se prosadil Trattnig po pěkném úniku ze strany a následně v přesilovce Mueller. Orli však dokázali snížit zásluhou trefy Dominika Tejnora, a do třetí části tak vstoupí s hratelným stavem zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Znojemští vyhráli vhazování a okamžitě nahodili puk do útočného pásma. Snaží se něco vymyslet v útoku. Pokud chtějí myslet na body, musí minimálně jednu branku vstřelit.
     
    41:05
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Yellow Horn.
     
    41:30
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg využívá další přesilovku a odskakuje na rozdíl dvou branek. Hughes našel křížnou přihrávkou volného ALEXANDERA PALLESTRANGA v pravém kruhu. Zmiňovaný obránce pak z první vystřelil a propálil Schwarze. Asistence: John Hughes, Ryan Duncan.
     
    42:20
    Red Bull je na koni a snaží se využít herní převahu. Orli potřebují dostat znovu klid na své hokejky. Nedaří se jim totiž přihrávky ani střely...
     
    42:40
    Bude se vhazovat před Starkbaumem.
     
    Dnešní utkání sleduje 2287 diváků.
     
    43:40
    Orli mohli jít do přečíslení, ale při zakládání útoku si neporozuměli. Z akce tak mnoho nebylo....
     
    44:30
    Zápas nyní připomíná spíše urputný boj o každý centimetr ledu, než hokejovou krásu. Orli se snaží, ale zformovaná obrana soupeře jim toho příliš nedovoluje.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Huber – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    45:50
    Yellow Horn se napřáhl od modré čáry a trefil spojnici branky! Obrovská smůla pro nejproduktivnějšího hráče hostů. Starkbaum totiž vůbec na pumelici nedokázal reagovat.
     
    46:33
    Orli se dostali do ofsajdu, o kotouč tak musí znovu zabojovat v kruhu pro vhazování.
     
    47:05
    Další Yellow Hornovu bombu od modré tečoval Bartoš, ale pouze mimo tři tyče. Orli tlačí soupeře.
     
    47:09
    Domácí v plném počtu.
     
    47:20
    Raffl se společně s Huberem dostali do přečíslení 2 na 1, ovšem první jmenovaný se rozhodl zakončovat sám a přestřelil.
     
    47:26
    Tak to je nepříjemné. Jan Lattner dostal ránu pukem do obličeje a odchází do kabin. Na ledě je krev, kterou musí pracovníci stadionu odklidit. Chvíli se tedy nebude hrát.
     
    47:54
    V posledních sekundách se hraje spíše ve středním pásmu. Příliš mnoho pohledných akcí k vidění není.
     
    48:55
    Raffl mohl jít znovu sám na Schwarze. Naštěstí dobře zareagoval Stehlík, který na poslední chvíli kotouč z jeho hole vypíchl. Raffl se sice ještě dostal k zakončení, neměl však ani čas a prostor. Pro Schwarze nešlo o těžký zákrok, střelu pouze kontroloval.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Stehlík – 2 min., krosček).
     
    50:35
    Mueller pálil od modré čáry, ale Schwarz si poradil svým pravým betonem.
     
    50:57
    Znovu skvělý Schwarz. Tentokrát si musel dávat pozor na pokus z bezprostřední blízkosti.
     
    51:44
    Hosté v plném počtu.
     
    53:55
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg vyhrál čistě vhazování. JULIEN BROUILLETTE pak objel branku a z otočky zamířil přesně do horního rohu. Asistence: Thomas Raffl.
     
    55:14
    Zápas se odehrává převážně ve středním pásmu. Žádné větší akce k vidění nejsou.
     
    55:20
    Ofsajd Orlů. Bude se vhazovat.
     
    56:32
    Stehlík kotouč odpálil přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    56:45
    Miller se hezky uvolnil po levé straně a střelou do horní části prověřil lapačku Starkbauma. Ten si ale poradil.
     
    57:25
    Yellow Horn vypálil ihned po vhazování, ovšem našel pouze připraveného gólmana. Následně se puk dostal do neutrální zóny.
     
    58:05
    Rauchenwald se zjevil úplně sám před Schwarzem, v minisouboji však vyhrála lapačka znojemského brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec. Orli sice Salzburgu vzdorovali, na tři body to však nestačilo. Zejména první dvě třetiny se hrál vyrovnaný zápas. Znojemští měli ve třetí části také smůlu, když Yellow Horn trefil pouze tyč.
     
    Ode mne je to dnes vše, přeji příjemný zbytek večera. (21:28:34)

    Jakub Prchal

    Branky a nahrávky: 2. Raffl (Hughes, Rauchenwald), 28. Tratting (Brouillette), 31. Mueller (Schremp), 42. Pallestrang, 54. Brouillette (Raffl) – 11. Lattner (Stehlík, Yellow Horn), 33. Tejnor (Raška)


    EC Red Bull Salzburg: Starkbaum (Gračnar) – Trattnig, Brouillette, Raymond, Viveiros, Jakubitzka, Pallestrang – Raffl, Rauchenwald, Hughes – Mueller, Schremp, Harris – Schiechl, Duncan, Huber – Cijan, Baltram, Wachter – Kainz.
    HC LERAM Orli Znojmo: Schwarz (Halász) – Lattner, Stehlík, Tejnor, Plutnar, Biro, Pastor, Zajíc – Miller, Bartoš, Yellow Horn – Němec, Matuš, Mrázek – Novák, Raška, Guman – Špaček, Plíhal, Csamangó.

    Diváci: 2287
    bahis siteleri