Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:3 (1:0 po s.n.) | Nové Zámky – Košice 1:2 (po pr.) | Poprad – Nitra 3:4 (kon.)
Detva – Žilina 4:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
HK Detva
4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 07.01.2018, 17:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Pekný deň prajem všetkým hokejovým fanúšikom. Najvyššia slovenská súťaž má dnes na programe zápasy 35. kola. V rámci neho nás čaká aj zaujímavý súboj pod Poľanou, kde si zmerajú sily domáci hokejisti Detvy a hostia zo Žiliny. Zápas sa začína o 17:00 hod.

    HC 07 DETVA

    Hokejisti Detvy podávajú v tomto ročníku veľmi slabé výkony. Od nováčika Tipsport ligy sa síce žiadne veľké veci nečakali, no zisk chudobných 15 bodov zrejme predčil aj tie najnegatívnejšie prognózy. Detva doposiaľ len štyrikrát vyhrala, na Liptovský Mikuláš stráca priepastných 18 bodov, a tak nikto nepochybuje o tom, že si v marci zahrá baráž o zotrvanie v najvyššej súťaži. Zo všetkých mužstiev má najhoršiu ofenzívu a takisto aj najslabšiu defenzívu. V priemere nedáva ani dva góly na zápas, naopak inkasuje ich takmer štyri. Naposledy si proti zverencom Ivana Dorniča schuti zastrieľala Banská Bystrica, ktorá pod Urpínom zdolala posledný tím tabuľky vysoko 9:1. V domácom prostredí naposledy Detva vyhrala ešte 17. novembra, keď zdolala Nové Zámky 4:2. Najproduktívnejším hráčom tímu je David Videlka so ziskom 17 bodov.

    MSHK ŽILINA

    Žilinčania sú na tom podstatne lepšie ako ich dnešný súper. Na konte majú 46 bodov a patrí im siedme miesto tabuľky. Pred ôsmim mužstvom majú komfortný 10-bodový náskok, ale na druhej strane už značne zaostávajú za prvou šestkou súťaže. Počas tohto týždňa odohrali dva zápasy, no získali len jeden bod. Ľutovať môžu najmä duel v Nových Zámkoch, kde viedli 4:1, ale napokon prehrali po predĺžení. Včera vyšli strelecky naprázdno a rozbehnutému Zvolenu podľahli 0:3. V tejto sezóne odohrali s Detvou už tri stretnutia. Vo všetkých sa tešili z víťazstva, hoci spod Poľany si odviezli len dva body. Pozíciu lídra tímu si udržuje Lukáš Handlovský, ktorý má na konte 25 bodov s bilanciou 14+11. Zaujímavosťou je, že Žilina má najlepšie presilovky, doposiaľ využila 20,86% početných výhod.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, Sládok, Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ, Mat. Chovan – Ščurko, Surovka, Tibenský – Žilka, Gašpar, Milý – Belluš, Murček, Videlka – Piačka, M. Surový, Sitnikov.

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Kozák, Poulin, Mazanec, Chaloupka, M. Roman, Meliško, Mendrej – Pospíšil, Witala, Handlovský – Klimenta, R. Hruška, Tvrdoň – Rogoň, Húževka, Švihálek – Dolinajec, Konečný, Stupka.

    Rozhodcovia: Peter Jonák, Vladimír Fridrich – Jozef Tvrdoň, Peter Rojík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Lukáš Kozák nahadzoval puk na zadný mantinel, ale jeho spoluhráči už skôr mali v pláne striedať, a tak za pukom nekorčuľovali príliš aktívne. Aj preto si so situáciou poradil Frederik Fekiač.
     
    00:54
    Prvýkrát v zápase musel zasahovať Tomáš Tomek. Od modrej čiary vystrelil obranca Jozef Sládok, ale našiel len pripravený ľavý betón žilinského brankára.
     
    01:39
    Trošku viac priestoru dostal na útočnej modrej čiare detviansky obranca Miroslav Macejko. Strela z prvej mu ale príliš nesadla, a tak puk nesmeroval na bránu súpera.
     
    02:22
    Detvianski hokejisti nahodili puk do útočného pásma, ale následne išli striedať. Puk za svojou bránou tak podržal Jakub Emil Mendrej a umožnil striedať aj svojim spoluhráčom.
     
    03:18
    Zápas sa zatiaľ hrá v pomerne pokojnom tempe, bez väčšieho nasadenia. Ladislav Ščurko pred bránou súpera hľadal Filipa Surovku, ale ten sa do zakončenia nepredral.
     
    04:00
    Predsa len o niečo aktívnejším tímom je domáca Detva. K strele sa dostal Rastislav Gašpar, ale ani on netrafil priestor žilinskej brány, v ktorej dnes opäť dostal prednosť Tomáš Tomek.
     
    04:18
    Prvú veľkú šancu zápasu mali hostia. Tomáš Klimenta nabral rýchlosť v strednom pásme, následne sa prehnal okolo Juraja Milého, no jeho zakončenie z tesnej blízkosti skončilo na hornej žrdi domácej brány.
     
    05:38
    Pekná akcia v podaní domácich hokejistov. Tomáš Tomek musel vyraziť puk iba pred seba, no mal aj šťastie, keďže žiaden z hráčov v domácom drese sa k dorážke nedostal.
     
    06:12
    Žilina teraz zatlačila súpera do vlastného obranného pásma. Peknou individuálnou akciou sa predviedol Tomáš Pospíšil, ale jeho strelu vyrazil betónom brankár Matthew Hackett.
     
    07:41
    Už veľmi dlho hráme bez prerušenia. Žilina teraz chybovala v rozohrávke, do útočného pásma zatiahol puk Martin Belluš, ale jeho strela z ťažkého uhla mierila len do žilinského brankára.
     
    08:24
    Pokračujeme v dobrom tempe. Detva sa teraz snažila usadiť v útočnom pásme, ale napokon si žilinskí obrancovia poradili a vyviezli puk do strednej tretiny.
     
    08:55
    Druhá veľká šanca na strane Žiliny. Václav Stupka krásnym pasom našiel v nebezpečnom priestore Rastislava Konečného, no jeho zakončenie z tesnej blízkosti vyrazil svojim betónom Matthew Hackett.
     
    09:06
    Tomáš Tomek prerušil hru, no následne zbytočne tvrdo dohral súboj Jozef Sládok. Páni v pruhovanom pre jeho počínanie nemali pochopenie a posielajú ho na trestnú lavicu.
     
    09:36
    Žilina bude hrať presilovú hru o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu si sadá aj Miroslav Macejko, ktorý fauloval Chasa Witalu. Od hlavných rozhodcov dostáva menší trest za hákovanie.
     
    10:18
    Žilina dala gól!
    Hostia využívajú presilovú hru o dvoch hráčov. Po prihrávke spoza brány sa oprel do puku Lukáš Kozák a tvrdou strelou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Pred Matthewom Hackettom ešte dobre clonil PETER HÚŽEVKA a zrejme ešte puk tečoval, keďže podľa oficiálneho zápisu je strelcom gólu práve on. Asistencie: Lukáš Kozák a Tomáš Pospíšil.
    10:18 HÚŽEVKA - 0:1
     
    11:06
    Vylučovať sa teraz bude na oboch stranách a dokonca Žilina prichádza o výhodu presilovej hry. Matúš Chovan dostáva dve minúty za hrubosť. Na druhej strane sa rovnakým faulom previnil Martin Mazanec, ale na trestnej lavici si posedí o dve minúty dlhšie.
     
    11:34
    Martin Belluš to opäť skúšal strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie. Tomášovi Tomekovi puk nečakane vypadol a aj preto sa jeden z hlavných rozhodcov trošku upískol.
     
    12:13
    Domáci majú výhodu presilovej hry a takmer sa im podarilo vyrovnať. Tomáš Tomek iba vyrazil strelecký pokus Martina Šimona, no Miroslav Macejko z tesnej blízkosti trafil hornú žrď. Situáciu ešte zrejme preverí aj videorozhodca.
     
    12:37
    Tomáš Tomek kryje strelecký pokus Filipa Surovku z priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie. Následne sa išla konzultovať s videom predošlá šanca Miroslava Macejka, no spomalené zábery jasne ukázali, že puk mieril len do hornej žrde.
     
    13:00
    Juraj Milý sa dostal do útočného pásma po pravej strane a švihom vystrelil. Jeho zakončenie kryje Tomáš Tomek, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke. Detva už ale zrejme presilovku nevyužije.
     
    13:32
    Po dlhšej dobe hráme v plnom počte hráčov na oboch stranách. Český útočník David Videlka nahodil puk do útočného pásma, ale následne išli jeho spoluhráči striedať.
     
    14:15
    Domáci hráči stratili puk v obrannom pásme. Potom sa dostal k strele Michal Roman, ale jeho prudkú strelu dokázal pohotovo vyrazil brankár Matthew Hackett.
     
    15:38
    Miroslav Macejko teraz podporil ofenzívu svojho mužstva. Šikovne nahadzoval puk na žilinskú bránu, ale Tomáš Tomek si na konto pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    16:23
    Dobré striedanie v podaní žilinských hokejistov. Aktivitou hýril obranca Felix Antoine Poulin. K strele sa dostal aj Lukáš Handlovský, ale strelou z priestoru medzi kruhmi mieril tesne vedľa domácej brány.
     
    17:10
    Hostia budú hrať ďalšiu presilovú hru. Aktívneho Radima Hrušku sa snažil zastaviť Michal Murček. Napokon sa mu to podarilo len za cenu dvojminútového trestu za hákovanie.
     
    17:46
    Veľká šanca na strane domácich hokejistov. Žilinčania prepadli v útočnom pásme, a tak sa Detvania dostali do brejku. Situáciu dvoch proti jednému zakončil Ladislav Ščurko, ale jeho pokus mieril vedľa pravej žrde.
     
    18:24
    Kanadský útočník Chase Witala to skúsil strelou z ľavého kruhu. Jeho krajan Matthew Hackett bol ale pripravený a puk chytá do svojej výstroje.
     
    19:00
    Začína sa posledná minúta prvej tretiny. Rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma, pretože jeden zo Žilinčanov bol príliš dlho v bránkovisku.
     
    19:26
    Tak ešte budeme svedkami jedného prerušenia. Hokejisti Detvy neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak sa píska ich postavenie mimo hru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Pod Poľanou sme sledovali pomerne zaujímavú prvú tretinu. Detvania boli o niečo aktívnejší, no šance si skôr vedeli vypracovať hokejisti Žiliny. Tí napokon aj vedú najtesnejším rozdielom, keď využili dvojnásobnú presilovku. Od modrej čiary prudko vystrelil Lukáš Kozák a podľa oficiálneho zápisu jeho pokus ešte nepatrne tečoval Peter Húževka. V početnej výhode mohli skórovať aj domáci, ale Miroslav Macejko z tesnej blízkosti trafil len hornú žrď. Druhé dejstvo sa začne približne o 17:58 hod.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Detvania sa usadili v útočnom pásme. Filip Surovka kombinoval s Jozefom Tibenským, ale súper ich veľmi dobre odtláčal za bránu Tomáša Tomeka. Odtiaľ nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    21:08
    Dlhší časový úsek sa hralo v detvianskom obrannom pásme. Hokejisti bojovali o puk pri mantineli. Napokon ho získal Ladislav Ščurko a mohol tak vyviesť puk do strednej tretiny.
     
    21:35
    K strele sa dostal Rastislav Gašpar, no jeho pokus z ťažkého uhla nemal veľa šancí na úspech. Puk napokon trafil len tvrdeného sklo za žilinskou bránou.
     
    23:09
    Sledovali sme pomerne nevýrazný úsek hry. O niečo zaujímavejšie sa nám postaral až Maroš Surový, ten posielal šikovný pas pred žilinskú bránu, ale Vitalij Sitnikov jeho úmysel nepochopil.
     
    23:47
    Peknou individuálnou akciou sa teraz prezentoval Lukáš Handlovský. Presadil sa v súboji s detvianskym obrancom, ale z tesnej blízkosti už nedokázal presnejšie namieriť.
     
    24:12
    V Detve teraz zrejme budeme svedkami dlhšej prestávky, keďže za domácou bránou je problém s plexisklom. To bude musieť byť upravené, čo niekoľko minút zrejme potrvá.
     
    24:41
    V obrannom pásme Žiliny sme teraz videli niekoľko tvrdých súbojov, no vylučovať sa nebude. Na strelu si to už chystal Jozef Sládok, no puk mu ušiel do stredného pásma.
     
    25:27
    Jozef Sládok si doprial dlhšie striedanie. Na jeho konci ešte podporil útok Davida Videlku, ale v súboji s obrancom súpera stratil stabilitu.
     
    26:32
    Domáci hokejisti nemali dostriedané, no napriek tomu si vypracovali veľkú gólovú šancu. Maroš Surový sa natlačil pred bránu, k dorážke sa dostal Filip Surovka, no z tesnej blízkosti trafil betón Tomáša Tomeka.
     
    27:43
    Dobrý úsek hry sa končí až postavením mimo hry, ktorého sa dopustili domáci hokejisti. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    28:22
    Pred domácou bránou sa teraz strhol poriadny závar. Matthew Hackett iba vyrazil strelu Michala Juraška a následne mal šťastie, že Lukáš Handlovský z otočky minul priestor jeho brány.
     
    29:08
    Matthew Hackett si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Tentokrát ho strelou spoza obrancu preveril Tomáš Klimenta, ktorý v prvej tretine spálil veľkú gólovú šancu.
     
    30:12
    Domáci hokejisti budú hrať druhú presilovú hru v zápase. Na trestnú lavicu si už sadá Tomáš Klimenta, ktorý po súboji s Mikhailom Kuklevom dostáva menší trest za hákovanie.
     
    30:35
    V úvode presilovej hry Detvy sa dostal do zakončenia hosťujúci Patrik Rogoň. Ten strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale mieril len do betónov kanadského brankára.
     
    31:05
    Tomáš Tomek teraz musel riešiť situáciu pred svojou bránou. Dorážku z náročného uhla ale bez väčších problémov chytá do svojej lapačky.
     
    31:44
    Detvania sa dostali hneď k dvom strelám. Najskôr pálil nepresne Juraj Milý a následne si žilinský brankár poradil aj so streleckým pokusom Rastislava Gašpara.
     
    32:20
    Žilina si ustrážila tesný náskok, hoci sa domáci hokejisti dostali k niekoľkým strelám a v presilovke držali svojho súpera v obrannom pásme.
     
    32:54
    Tomáš Tomek predviedol reflexívny zákrok ľavým ramenom. Po prihrávke Martina Belluša na neho smeroval David Videlka, ale zakončenie českého útočníka sa gólom neskončilo.
     
    33:27
    Tomáš Pospíšil sa teraz pustil do súboja jedného proti dvom. Snažil sa vystreliť spoza obrancu, ale jeho pokus veľmi dobre zblokoval, ak sa nemýlim, Miroslav Macejko.
     
    34:42
    Hra sa teraz presťahuje pred domáceho brankára Matthewa Hacketta. Domáci si totiž nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení len zakázané uvoľnenie.
     
    35:20
    Detva dnes predvádza sympatický výkon a jej gól doslova visí na vlásku. Felix Antoine Poulin prišiel o hokejku, do bekhendového zakončenia sa dostal Juraj Milý, ale Tomáš Tomek jeho pokus kryje.
     
    35:57
    David Videlka vystrelil spoza obrancu. Tomáš Tomek je ale dnes veľmi pozorný a tentokrát predviedol reflexívny zákrok pravým betónom.
     
    36:32
    Domáci fanúšikovia sa teraz poriadne hnevali na rozhodcov. Žilinčania boli popri striedačke hneď v trojici, ale trest za hráčsku lavicu nedostali.
     
    37:15
    Po zakázanom uvoľnení sa opäť vhadzovalo pred Tomášom Tomekom. Žilinčania ale súpera k ničomu nepustili, založili svoju akciu, no tá sa skončila pukom na tribúne detvianskeho štadióna.
     
    38:34
    Do konca druhého dejstva zostáva už menej ako 90 sekúnd. V priebehu pár sekúnd sme videli útočné akcia na oboch stranách. Najskôr spoza brány nezasunul puk do brány Matúš Chovan, no a na druhej strane sa nepresadil Lukáš Handlovský.
     
    38:59
    Záver druhej tretiny je poriadne rozkúskovaný. Žilina sa v krátkom časovom úseku prezentovala už tretím zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa tak bude po pravici Tomáša Tomeka.
     
    39:27
    Michal Švihálek to teraz skúsil individuálne. Spoza obrancu vystrelil, ale Matthew Hackett nemusel zasahovať, keďže puk medzi tri žrde nemieril.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina nám góly nepriniesla. O niečo aktívnejší boli domáci hokejisti, no šance Filipa Surovku či Davida Videlku zostali nepremenené. Tomáš Tomek si podobne ako včera drží po dvoch tretinách čisté konto a dúfa, že si ho dnes udrží až do konca. Tretie dejstvo sa po prestávke začne približne o 18:50 hod.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Po dvadsiatich sekundách sa hra presťahuje do žilinského obranného pásma. Po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať po pravici Tomáša Tomeka.
     
    40:49
    Teraz sme videli niekoľko nepresností v rozohrávkach na oboch stranách. Momentálne je pri puku detviansky kapitán a čaká pokiaľ domáci pošlú na ľad čerstvé sily.
     
    41:37
    V rozháranom úseku sme pokračovali aj ďalej. Sledovali sme veľa súbojov, no tiež nepresných prihrávok. Napokon puk po nahodení zo stredného pásma kryje Tomáš Tomek.
     
    41:54
    Detva dala gól!
    Domáci hokejisti zaslúžene vyrovnávajú skóre dnešného duelu. Po vyhranom vhadzovaní Martin Chovan posunul puk na RASTISLAVA GAŠPARA, ten vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie a prekvapil Tomáša Tomeka. Asistencie: Martin Chovan a Filip Surovka.
    41:54 GAŠPAR - 1:1
     
    42:20
    Detva dala gól!
    Zverenci Ivana Dorniča v priebehu necelej pol minúty strieľajú ďalší gól a otáčajú vývoj zápasu vo svoj prospech. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Jozef Sládok, no a jeho výzvu na teč zužitkoval na strelenie gólu JURAJ MILÝ. Asistencie: Jozef Sládok a Matúš Chovan.
    42:20 MILÝ - 2:1
     
    43:12
    Lukáš Handlovský to skúšal strelou švihom, no minul bránu. Následne to ešte skúšal od modrej čiary aj Lukáš Kozák, ale našiel len pripraveného Matthewa Hacketta.
     
    43:41
    Detva sa opäť dostala do útočného pásma, no tentokrát Tomáš Tomek zasahovať nemusel. Každopádne, ani dnes si neudrží čisté konto a možno Žilina príde aj o všetky body.
     
    44:08
    Puk teraz skončil iba na hráčskej lavici domáceho tímu. Vhadzovať sa tak bude v stredovom kruhu, čo rozhodne nie je v tejto tretine po prvýkrát.
     
    44:39
    Strelou zo stredného pásma to skúšal Petr Chaloupka. Jeho prudká strela, ale bránu netrafila a následne puk aj opustil útočné pásmo žilinského mužstva.
     
    45:27
    Martin Chovan teraz pekne zaviezol puk za bránu súpera. Následnou spätnou prihrávkou hľadal svojho spoluhráča, ale Filip Surovka sa do koncovky nedostal.
     
    45:48
    Domáci hokejisti budú hrať ďalšiu presilovú hru. Menší trest za držanie protihráča dostáva po súboji s Filipom Surovkom obranca Lukáš Kozák.
     
    46:21
    Domáci hokejisti začali presilovku strelou Martina Belluša, no následne stratili útočné pásmo a nedokázali sa do neho ani na dvakrát vrátiť.
     
    47:44
    Detva dala gól!
    Dlho to vyzeralo tak, že domáci túto presilovú hru nevyužijú. Nedarilo sa im usadiť v útočnom pásme, no v jej závere sa dostal k strele z medzikružia VITALIJ SITNIKOV a tvrdo strelou pridal tretí detviansky gól. Asistencie: Filip Surovka a Mikhail Kuklev.
    47:44 SITNIKOV - 3:1
     
    48:22
    Domáci hokejisti sú pri streleckej chuti. Michal Murček spätnou prihrávkou našiel Ladislava Ščurka, ale jeho pohotové zakončenie mierilo len do zadného mantinelu.
     
    48:54
    Teraz sme videli niekoľko súbojov pri žilinskej striedačke. Rozhodcovia na chvíľu možno aj stratili puk z dohľadu, ale hru neprerušili. Následne môžu založiť útočnú akciu hostia.
     
    49:24
    Matthew Hackett musel po dlhšom čase zasahovať. Z ľavého kruhu preveril jeho pozornosť Radim Hruška, no žilinský útočník mieril len do stredu brány. Domáci sa následne oslobodili len za cenu icingu.
     
    50:05
    Do konca tretej tretiny zostáva menej ako desať minút a Detva má veľkú šancu ukoristiť piate víťazstvo v sezóne. Teraz získava útočné pásmo, zásluhou Martina Belluša.
     
    50:31
    Teraz sme videli šance na oboch stranách. Najskôr prečíslenie dvoch proti jednému zakončil nepresnou strelou Lukáš Handlovský a o pár sekúnd neskôr nedostal puk do odkrytej brány strelec zatiaľ víťazného gólu Juraj Milý.
     
    51:25
    Útočné akcie sa teraz striedajú z jednej strany na druhú. Žilinčania zvyšujú svoju aktivitu, no domáci hokejisti si naďalej držia nádejný dvojgólový náskok.
     
    52:07
    Teraz budeme svedkami vylúčenia na oboch stranách. Za sekanie smerujú na lavicu hanby Vitalij Sitnikov a takisto aj hosťujúci Michal Švihálek.
     
    53:31
    Na ľadovej ploche je teraz trošku viac miesta, čo korčuliarsky vyhovuje lepšie pripraveným Žlinčanom. Detva ale bojuje a s jej šancami to vyzerá veľmi dobre.
     
    53:56
    Detva sa teraz oslobodila len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred Matthewa Hacketta, ktorý od jedenástej minúty nedovolil Žilinčanom skórovať.
     
    54:34
    Matúš Chovan to teraz skúšal strelou spoza obrancu a Tomáš Tomek musel zasahovať. Puk skryl do svojej lapačky, no rozohrať už nestihol.
     
    55:16
    Domáci hokejisti opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, no tentokrát sa zakázané uvoľnenie nepíska. Žilinčania posielajú na ľad svoj elitný útok s Lukášom Handlovským.
     
    55:41
    Strelou spoza obrancu sa tentokrát prezentoval Filip Surovka. Tomáš Tomek betónmi zrazil puk, domáci útočník sa dostal aj k dorážke, no tá už minula priestor brány.
     
    56:55
    Detvianski hokejisti sa v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Po tom druhom si Petr Rosol zobral oddychový čas a posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    57:27
    Detva dala gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti vedú už o tri góly a pripíšu si do tabuľky cenné tri body. Český útočník DAVID VIDELKA najskôr bránu netrafil, no následne obral o puk Petra Húževku a z pravého kruhu na vhadzovanie trafil prázdnu bránu. Bez asistencie.
    57:27 VIDELKA - 4:1
     
    57:45
    Už len niečo viac ako dve minúty zostáva do konca dnešného duelu. Žilina podobne ako včera absolútne nezvládla tretiu tretinu a tento týždeň bude hodnotiť ako neúspešný.
     
    58:28
    Peter Húževka sa snažil napraviť svoje predošlé zaváhanie. Cez dvoch obrancov sa pretlačil do zakončenia, ale strelou švihom prestrelil domácu bránu.
     
    58:54
    Od modrej čiary nahadzoval puk na žilinského brankára Jozef Sládok. Tentokrát jeho pokus nikto netečoval, a tak mal Tomáš Tomek uľahčenú prácu.
     
    59:38
    Zápas sa už iba dohráva. Žilinskí hráči teraz trošku zbytočne pustili do zakončenia Martina Šimona, ale ten piaty gól Detvy v tomto zápase nepridal.
     
    Koniec zápasu.
     
    Piate víťazstvo hokejistov Detvy je na svete. Domáci hokejisti boli od druhej tretiny aktívnejším mužstvom a v poslednom dejstve boli za to odmenení hneď štyrmi gólmi. V 42. minúte vyrovnal Rastislav Gašpar a už o 26 sekúnd neskôr strelil víťazný gól Juraj Milý. Poisťujúci tretí gól pridal Vitalij Sitnikov, no a víťazstvo napokon zavŕšil gólom do prázdnej brány najproduktívnejší hráč tímu David Videlka. Žilinčania podobne ako včera zbabrali posledných dvadsať minút, a tak spod Poľany odchádzajú bodovo naprázdno. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:33:07)

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 42. Gašpar (Chovan, Surovka), 43. Milý (Sládok, Chovan), 48. Sitnikov (Surovka, Kuklev), 58. Videlka – 11. Húževka (Kozák, Pospíšil)


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, Sládok, Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ, Mat. Chovan – Ščurko, Surovka, Tibenský – Žilka, Gašpar, Milý – Belluš, Murček, Videlka – Piačka, M. Surový, Sitnikov.
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Kozák, Poulin, Mazanec, Chaloupka, M. Roman, Meliško, Mendrej – Pospíšil, Witala, Handlovský – Klimenta, R. Hruška, Tvrdoň – Rogoň, Húževka, Švihálek – Dolinajec, Konečný, Stupka.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Vladimír Fridrich – Jozef Tvrdoň, Peter Rojík
    bahis siteleri