Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
Calgary Flames
Úterý 06.03.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 0 střel, TOI 9:40
    Michael Frolík (CGY) 0+1, 1 střela, TOI 18:30 (04:00:44)
     
    Hvězdy utkání

    1. Justin Schultz (PIT) 1+0
    2. Kris Letang (PIT) 1+0
    3. Troy Brouwer (CGY) 1+1
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-38; Zablokované střely: 16-15; Vhazování: 56%-44%; Hity: 20-27; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 6-6.

     
    Troy Brouwer se v první třetině asistencí podílel na gólu, po kterém Calgary smazalo dvoubrankový náskok Pittsburghu. Penguins se během necelých úvodních čtyř minut prosadili v rozmezí pouhých 55 sekund a v závěru prostřední části šli podruhé v zápase do vedení, na které tentokrát Troy Brouwer rychle odpověděl sám gólem. Ve třetí třetině mohla rozhodnout obrovská chyba Jona Gilliese, kterému prošlo vyhození Penguins v oslabení od vlastní brány mezi betony a málem si ho srazil sám do brány, jenže holí dokázal své zaváhání napravit. Utkání tak došlo do prodloužení, ve kterém se řítil sám na bránu Johnny Gaudreau, jenže minul levou tyč a na opačné straně Flames potrestal za neproměněnou šanci Justin Schultz. Konečný výsledek parádního utkání v PPG Paints Areně po prodloužení. Pittsburgh Penguins 4 Calgary Flames 3.
     
    Konec zápasu.
    62:36 Justin SCHULTZ - 4:3
     
    62:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin na levém křídle zpracoval pod tlakem puk a poté ho podél modré čáře přenesl bekhendem doprava, kde si ho zpracoval rukavicí k ledu v jízdě Phil Kessel a přihrávkou z pravého kruhu našel na vzdálenější levé tyči JUSTINA SCHULTZA, který skóroval do prázdné brány! Penguins vítězí po prodloužení 4:3! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    62:10
    Tristan Jarry si po další střele Flames snadno poradil a po přerušení hry se bude vhazovat po jeho levici.
     
    61:38
    Další šanci měl v mezikruží Dougie Hamilton, jenže zamířil pouze do náruče Tristana Jarryho, který si vyjel z brány proti puku, aby mu snížil střelecký úhel.
     
    61:29
    Johnny Gaudreau se řítil sám na bránu, jenže střelou zápěstím z mezikruží těsně minul levou tyč!
     
    60:46
    TJ Brodie byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Tristan Jarry dokázal jeho bekhendový pokus vleže vyrazit pravým betonem za bránu!
     
    60:14
    Kris Letang na pravém křídle z ostrého úhlu nahodil puk před bránu, Sidney Crosby na něj ale na vzdálenější levé tyči v rychlosti nedokázal dosáhnout.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.

     
    Calgary v první třetině dokázalo smazat dvoubrankové manko po gólech Penguins, kteří se prosadili v úvodu zápasu dvakrát v rozmezí pouhých 55 sekund, zatímco po přestávce smazalo v závěru prostřední části rychle jednobrankovou ztrátu. Ve třetí třetině předvedl obrovskou chybu Jon Gillies, na brankové čáře ji ale holí dokázal napravit. Čeká prodloužení. Skóre po třetí třetině. Pittsburgh Penguins 3 Calgary Flames 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:20
    Phil Kessel na pravém křídle nabral obrovskou rychlost, střelou z ostrého úhlu ale minul přední tyč.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:03
    Patric Hörnqvist se pokusil rozhodnout střelou z pravého kruhu, jenže jeho střela minula vzdálenější tyč.
     
    56:36
    Brett Kulak vypálil ihned po vhazování bez přípravy s příklepem od modré čáry a jeho rána minula domácí bránu.
     
    56:29
    Mikael Backlund se ocitl po rychlém protiútoku Flames ve slibné šanci a z bodu levého kruhu se snažil propálit Tristana Jarryho mezi betony, brankář Pens šel ale rychle do kolen, aby puk zastavil!
     
    55:09
    Kris Letang ihned po vhazování na levém křídle vystřelil od hrazení a Jon Gillies na přední tyči puk vyrazil do rohu ledové plochy. Třetí třetina je hodně divoká.
     
    55:05
    Penguins se vrátí zpět do útočného pásma, protože Flames vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    54:48
    Derick Brassard vystřelil od modré čáry a puk se od Travise Hamonica před bránou odrazil do ochranné sítě.
     
    54:37
    Michael Stone na pravé straně od modré čáry nahodil puk směrem na přední tyč, kde ho bez potíží zastavil Tristan Jarry. Po přerušení dostává prostor reklamní přestávka.
     
    54:14
    Jevgenij Malkin byl po návratu na led ostrým hitem v blízkosti pravé tyče brány Flames sražen k ledu a Penguins o pár okamžiků později vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    53:24
    Vyloučený Jevgenij Malkin je zpět na ledě a Pittsburgh přečkal oslabení, během něhož mohl po obrovské chybě brankáře Jona Gilliese skórovat, jenže chybu napravil.
    52:25 Jon Gillies na poslední chvíli napravil obrovskou chybu!
     
    52:25
    Jon Gillies si po vyhození Penguins od vlastní brány málem srazil puk levým betonem do brány poté, co mu prošel mezi betony, na poslední chvíli ho ovšem dokázal na brankové čáře čepelí hole stáhnout pod sebe!
     
    52:14
    Carl Hagelin a Sean Monahan se nepříjemně srazili v útočném pásmu Flames a skončili na ledě.
     
    52:01
    Dougie Hamilton na pravém křídle od hrazení nahazoval puk na vzdálenější levou tyč, tam ale nebyl nikdo.
     
    51:24
    Dnešní utkání sleduje 18630 diváků.
     
    51:24
    Jevgenij Malkin podle rozhodčích fauloval v útočném pásmu Marka Giordana a dostal dvě minuty za hákování. Calgary si po reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru.

     
    50:33
    TJ Brodie se dostal v mezikruží k odraženému puku, jenže jeho následná rána s příklepem zamířila nad bránu.
     
    49:54
    Tristan Jarry si před pár okamžiky poradil s další střelou Flames, která přišla v levém kruhu ihned po vhazování, a Penguins opět měli problémy, tentokrát se ale hosté do zakončení nedostali.
     
    49:13
    A rychle na opačnou stranu! Brian Dumoulin nedosáhl na puk po přihrávce Flames od modré čáry a Mark Jankowski napřáhl v levém kruhu ke střele zápěstím, kterou Tristan Jarry zastavil!
     
    48:49
    Flames nedokázali odvrátit puk mířící před bránu a ve velké šanci se ocitl Patric Hörnqvist, jenže z blízkosti zamířil pouze doprostřed brány a Jon Gillies jeho slabý pokus ukryl v lapačce!
     
    48:16
    Mikael Backlund běkhendovou přihrávkou zpoza brány našel u pravé tyče Matthewa Tkachuka, který se snažil puk rychle zamést po ledě do brány, jenže Tristan Jarry ho na poslední chvíli dokázal zastavit levým betonem a přerušil hru!
     
    47:37
    Jevgenij Malkin po pěkné kolmé přihrávce v pravém kruhu rychle zamíchal s pukem a jeho následná střela zápěstím se od clonícího Travise Hamonica odrazila vedle vzdálenější levé tyče brány Jona Gilliese.
     
    46:51
    Kris Letang z levého kruhu nahazoval puk na vzdálenější tyč, jeho pas byl ovšem těsně před bránou zablokován.

     
    46:34
    Carl Hagelin vystřelil z levého kruhu a po zákroku Jona Gilliese následuje krátká komerční přestávka.
     
    45:59
    Flames se v levém kruhu dostali ke střele, kterou Tristan Jarry na přední tyči vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    45:19
    Přečíslení Penguins dva na jednoho zhatila nepřesná přihrávka, zatímco Johnny Gaudreau se stejnou herní situaci rozhodl v pravém kruhu vyřešit na opačné straně ledové plochy sám, když nejprve skvěle zasekl puk a poté z kroku napřáhl ke střele zápěstím, která těsně minula bližší horní roh brány!
     
    44:44
    Matthew Tkachuk vyrazil na levé straně do protiútoku 2 na 2 a po jeho krásné přihrávce napříč útočným pásmem Dougie Hamilton z vrcholu pravého kruhu vypálil nad!
     
    44:01
    Calgary se na levém křídle ocitlo v postavení mimo hru, která byla vykázána do neutrální zóny.
     
    43:47
    Flames od boxu časoměřičů nahodili puk do útočného pásma a Brian Dumoulin musel rychle hrát před jedním z forčekujících hokejistů hostujícího Calgary.
     
    43:16
    Curtis Lazar se snažil prosadit na pravém křídle, jenže u hrazení ho rychle zastavil Jamie Oleksiak.
     
    42:53
    Conor Sheary u pravé tyče zamíchal krásně s pukem a poté se ho snažil zasunout do brány, jenže Travis Hamonic kotouč dokázal vkleče zablokovat a Jon Gillies ho vzápětí vleže na břiše zmrazil pod sebou!
     
    42:06
    Chad Ruhwedel byl hráčem, který vyhrál bruslařský souboj, a Garnett Hathaway si dojel na střídačku během přerušené hry pro novou hůl.
     
    42:06
    Garnett Hathaway na pravém křídle prohrál závod o puk a proti Calgary se pískalo zakázané uvolnění.
     
    40:57
    Penguins vyhráli vhazování na levé straně a po přihrávce z ostrého úhlu si krásně zpracoval puk bruslí na vzdálenější pravé tyči Kris Letang, následná střela zápěstím ale skončila na betonu Jona Gilliese!
     
    40:51
    V PPG Paints Areně před pár okamžiky začala závěrečná třetí třetina a po prudké střele Penguins od modré čáry si připsal první úspěšný zákrok po přestávce Jon Gillies.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 22-24; Zablokované střely: 10-8; Vhazování: 55%-45%; Hity: 18-20; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné min.: 4-6.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:00.

     
    Kris Letang je nejlepším obráncem Penguins v historii organizace, co se počtu asistencí týče, a v závěru druhé třetiny vrátil Pittsburgh do vedení, jenže Flames opět dokázali rychle odpovědět, když 3 sekundy před koncem druhé části vyrovnal Troy Brouwer. Stav po druhé části. Pittsburgh Penguins 3 Calgary Flames 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:57 Troy BROUWER - 3:3
     
    39:57
    Calgary právě vstřelilo branku!
    TJ Brodie nabral na levém křídle rychlost a z ostrého úhlu poslal puk mezi bruslemi jednoho z hráčů Penguins na vzdálenější pravou tyč, kam si na něj najel TROY BROUWER a z blízkosti pohodlně vyrovnal na 3:3! Calgary dokázalo rychle vyrovnat, když se prosadilo pouhé 3 sekund před druhou přestávkou parádního duelu! Asistence: TJ Brodie a Johnny Gaudreau.
     
    39:44
    Olli Määttä se ocitl v levém kruhu po pěkném zpracování puku ve slibné šanci a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Jon Gillies ale puk vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:43
    Dougie Hamilton se ocitl po přihrávce z levého kruhu útočného pásma na bodu pravého kruhu pro vhazování ve velké šanci, když měl hodně času na to, aby si puk srovnal a přesně zamířil, jenže trefil Tristana Jarryho do masky!
     
    37:42
    Phil Kessel mohl rychle přidat další gól střelou z mezikruží, která mířila k pravé tyči, jenže Jon Gillies ji fantasticky vyrazil levým betonem do rohu ledové plochy!
    37:01 Kris LETANG - 3:2
     
    37:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin z levého křídla krásně přenesl hru doprava, kde si na útočné modré čáře najel na puk KRIS LETAN a krásnou střelou z pravého kruhu zamířil pod horní tyč! Parádní akce, po které Penguins podruhé v zápase vedou! Asistence: Jevgenij Malkin a Carl Hagelin.
     
    36:48
    Micheal Ferland se pokoušel na přední levé tyči tečovat nahozený puk od modré čáry a skončil v ochranné síti.
     
    36:32
    Penguins se snažili prosadit na levém křídle, jenže puk skončil v hledišti a jeden z fanoušků si odnese suvenýr.
     
    36:05
    Hra byla přerušena a v PPG Paints Areně dostává prostor krátká reklamní přestávka. Skóre utkání: 2-2.
     
    35:57
    Penguins předvedli za bránou Flames skvělý forčeking během střídání a po přihrávce zpoza ní se ocitl před bránou v obrovské šanci Sidney Crosby, jenže jeho rána bez přípravy byla zablokována!
     
    34:56
    Mark Jankowski je zpět na ledě a také Calgary úspěšně přečkalo oslabení, během něhož bylo pořádné horko.
     
    34:45
    Jake Guentzel se ocitl na bodu pravého kruhu ve slibné šanci, jenže prudkou střelou minul vzdálenější levý horní roh brány hostujícího Jona Gilliese.
     
    34:25
    Další šance přišla v blízkosti pravé tyče, jenže Jon Gillies opět na přední tyči puk dokázal zastavit, když ho vyrazil.
     
    33:55
    Penguins na pravém křídle vypálili od modré čáry směrem na přední tyč, kde Jon Gillies puk levým betonem vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    32:56
    Mark Jankowski fauloval zbytečně v útočném pásmu u pravé tyče brány a byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    32:12
    Vyloučený Chad Ruhwedel je zpět na ledě a Penguins úspěšně přečkali oslabení, během něhož se mohli navíc prosadit. Pittsburgh hraje v plném počtu.
     
    32:09
    Penguins mohli udeřit v závěru oslabení, jenže Jon Gillies jejich střelu z bodu levého kruhu vyrazil!
     
    32:00
    Carl Hagelin na obranné modré čáře sebral puk Flames a poté ho nahodil na bránu. Jon Gillies u pravé tyče kotouč našel v lapačce a rychle rozehrál.
     
    31:11
    Flames z pravého kruhu nahazovali puk před bránu, kde byl za blokován, a Penguins se podařilo osvobodit.
     
    30:12
    Mark Jankowski na levém křídle nabral rychlost a po objetí brány ho na opačné straně zezadu fauloval Chad Ruhwedel, který dostal dvě minuty za hákování. Komerční přestávka.
    29:14 Brankář Tristan Jarry ukradl gól Markovi Jankowskimu!
     
    29:14
    Dougie Hamilton vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho, kde v kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a poslal ho pod holí klečícího Briana Dumoulina na vzdálenější levou tyč, kde mířil do odkryté brány Mark Jankowski, jenže Tristan Jarry předvedl senzační přesun a pravým betonem puk vyrazil!
     
    28:18
    Tristan Jarry vyjel ze své brány, aby u pravé tyče sebral Flames slibnou šanci a vyrazil puk vkleče do rohu ledové plochy!
     
    27:42
    Dominik Simon se v blízkosti pravé tyče ocitl po přihrávce Dericka Brassarda ve velké šanci, jenže těsně minul bližší horní roh brány Jona Gilliese!
     
    26:50
    Calgary vyhodilo puk na zakázané uvolnění a Pittsburgh rychle vypálil po vhazování od modré čáry, střela ale mířila pouze doprostřed brány, kde ji Jon Gillies vyrazil.
     
    26:28
    Conor Sheary vystřelil z vrcholu levého kruhu zápěstím a Jon Gillies na přední tyči snadno puk zastavil v náručí. Po přerušení hry následuje reklamní přestávka.

     
    25:58
    Michael Stone si zpracoval puk v blízkosti vrcholu levého kruhu pro vhazování po další přihrávce Michaela Frolíka z osy hřiště a napřáhl k prudké střele zápěstím, která minula vzdálenější pravý horní roh brány Tristana Jarryho.
     
    25:31
    Čároví signalizoval postavení mimo hru, a tak Flames byli nuceni vyklidit rychle útočné pásmo.
     
    25:16
    Chad Ruhwedel po zpětné přihrávce vystřelil na pravém křídle od modré čáry a Jon Gillies na přední tyči vkleče jeho pokus zastavil.
     
    25:00
    Penguins se po vhazování nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk po přesně pěti minutách druhé třetiny zamířil na zakázané uvolnění. Skóre utkání zůstává neměnné.
     
    24:49
    Calgary rychle zavezlo kotouč do pásma a s následným nahozením si snadno poradil Tristan Jarry, který puk ukryl v lapačce a přerušil hru.
     
    23:50
    Ze stejného prostoru, akorát na opačné straně útočného pásma, vystřelili Flames, jejich střela ovšem byla na rozdíl od Penguins nepřesná a minula vzdálenější levou tyč.
     
    23:09
    Penguins na levém křídle vystřelili od hrazení a Jon Gillies na přední tyči vyrazil puk za bránu Calgary.
     
    22:41
    Mark Jankowski dokázal v pravém rohu útočného pásma dobruslit prudce nahozený kotouč a odvrátil tak signalizované zakázané uvolnění proti svému týmu.
     
    22:13
    Dougie Hamilton zkusil na pravém křídle vystřelit z ostrého úhlu od hrazení, jeho ránu ale zablokoval Kris Letang.
     
    21:06
    Jevgenij Malkin před pár okamžiky z pravého kruhu bekhendem zamířil nad bránu a Mikael Backlund je zpět na ledě. Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    20:37
    Jevgenij Malkin a Mark Jankowski jsou zpět na ledě a z přesilové hry Pittsburghu 4 na 3 je běžná 5 na 4.
     
    20:01
    Penguins dohrávají v úvodu druhé třetiny přesilovou hru 4 na 3. Skóre utkání je nerozhodné 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-16; Zablokované střely: 6-3; Vhazování: 35%-65%; Hity: 10-11; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 2-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:06.

     
    Chad Ruhwedel a Jevgenij Malkin v úvodu utkání skórovali v rozmezí pouhých 55 sekund a Pittsburgh vedl rychle dvoubrankovým rozdílem, jenže v dresu Calgary dokázal rychle snížit Mark Giordano, na jehož gól navíc v polovině úvodní části utkání navázal po nádherné individuální akci Mikael Backlund. Skóre po první třetině. Pittsburgh Penguins 2 Calgary Flames 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Patric Hörnqvist dobře vypálil před vrcholem mezikruží a mířil pod horní tyč, Jon Gillies ale jeho ránu vyrazil.
     
    19:06
    Mikael Backlund si z pravého křídla sjížděl před bránu a na přední tyči natlačil jednoho z hráčů Penguins na Tristana Jarryho, za což dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáři a Pittsburgh si v poslední minuty první třetiny zahraje přesilovou hru 4 na 3.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:37
    Jevgenij Malkin a Mark Jankowski byli vyloučeni shodně za sekání a první třetina se dohraje ve hře 4 na 4.
     
    18:23
    Derick Brassard zpoza brány u pravé tyče posílal puk před brankoviště, kde sice byla jeho přihrávka sražena, jenže na vrcholu mezikruží se dostal ihned ke střele zápěstím Chad Ruhwedel, obránce Penguins ale zamířil tentokrát pouze do náruče brankáře Jona Gilliese!
     
    17:55
    Penguins vystřelili na vrcholu levého kruhu ihned po vhazování a Jon Gillies jejich nahození lapil do lapačky.
     
    17:48
    Sidney Crosby po přihrávce zpoza brány v blízkosti pravé tyče vystřelil z ostrého úhlu, jenže puk orazítkoval právě jí a Jon Gillies ho rychle zmrazil poté pod lapačkou!
     
    17:23
    Penguins na levém křídle vystřelili od hrazení a jejich střela byla na přední tyči zneškodněna Jonem Gilliesem.
     
    17:10
    Calgary se nepodařilo rozehrát podél střídaček a po komerční přestávce se pískalo zakázané uvolnění.
     
    16:32
    Jeden z hráčů Flames se před deseti sekundami ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže pod tlakem po ledě z blízkosti těsně minul pravou tyč a po přerušení hry následuje reklamní přestávka!
     
    15:13
    Penguins předvedli příliš prudké nahození, které nikdo netečoval, a vzápětí se pískalo zakázané uvolnění.
     
    14:22
    TJ Brodie napřáhl na vrcholu levého kruhu ke střele zápěstím, která byla těsně před přední tyčí zablokována.
     
    13:23
    Mark Giordano tvrdě vypálil z bodu levého kruhu pro vhazování, jenže Tristan Jarry na přední tyči puk vyrazil.
     
    13:18
    Dominik Simon předvedl na levé straně obranného pásma fantastický bekčeking, po kterém sebral Calgary slibnou šanci a Tristan Jarry puk snadno zmrazil puk pod lapačkou.
     
    12:49
    Jamie Oleksiak na levém křídle jedovatě vypálil od hrazení, jeho pumelice ale byla nepřesná a skončila nad.
     
    12:32
    Flames se na pravém křídle dostali k nahození z ostrého úhlu a Tristan Jarry puk opět ukryl ve své lapačce.
     
    11:49
    Jake Guentzel si rychle vybruslil zpoza brány a u levé tyče se snažil puk zasunout bekhendem po ledě mezi betony Jina Gilliese, jenže brankář Flames puk vyrazil!
     
    11:15
    Johnny Gaudreau napřáhl na vrcholu levého kruhu k prudké ráně s příklepem, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, jenže Tristan Jarry puk pravým betonem vykopl!
     
    10:25
    Jon Gillies u levé tyče zmrazil puk po nahození Penguins pod lapačkou a následuje krátká reklamní přestávka.
    10:18 Mikael BACKLUND - 2:2
     
    10:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Michael Frolík z vrcholu mezikruží rozdal puk doleva na MIKAELA BACKLUNDA, který ho převzal na bodu levého kruhu pro vhazování, mezi dvěma protihráči se nádherně protáhl až před bránu, kde následně z blízkosti zvedl puk bekhendem pod víko! Flames rychle smazali dvoubrankové manko a po nádherné individuální akci je vyrovnáno 2:2! Asistence: Michael Frolík a Travis Hamonic.
     
    09:42
    Matt Stajan nebezpečně vystřelil z bodu levého kruhu pro vhazování, Tristan Jarry se ale dobře přesunul a pravým betonem puk dokázal vyrazit do rohu ledové plochy!
     
    09:19
    Jamie Oleksiak na levé straně prudce vypálil od modré čáry, jeho střela letící těsně nad ledem ale minula přední tyč a kotouč skončil na hrazení za bránou.
     
    08:31
    A další střela Flames, která přišla z bodu pravého kruhu pro vhazování, Tristan Jarry byl ale připraven a puk vyrazil.
     
    07:09
    Calgary na pravém křídle vystřelilo od modré čáry, jenže Tristan Jarry na přední tyči snadno ukryl puk ve své lapačce.
     
    07:06
    Tristan Jarry u své levé tyče brány zmrazil puk po nahození Calgary z ostrého úhlu v lapačce. Komerční přestávka.
     
    06:48
    TJ Brodie z levého kruhu krásně přihrál před bránu Mikaelovi Backlundovi, který si rychle srovnal puk na bekhend a na přední tyči mířil pod horní tyč, jenže Tristan Jarry ho dokázal fantasticky vychytat, když puk vyrazil vyrážečkou!
    06:14 Mark GIORDANO - 2:1
     
    06:14
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MARK GIORDANO před pár okamžiky z levého křídla minul bránu, vzápětí ale na vrcholu levého kruhu napřáhl k pěkné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Tristana Jarryho zaplula do bližšího horního rohu brány! Calgary sice rychle dvakrát inkasovalo, jenže vzápětí se vrátilo zpět. Asistence: Troy Brouwer a Matt Stajan.
     
    05:58
    Calgary se v rychlém sledu dostalo na levém křídle ke dvěma střelám, obě dvě ovšem minuly bránu Penguins.
     
    04:07
    TJ Brodie se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže střelou zápěstím zamířil pouze do náruče Tristana Jarryho!
     
    03:39
    Calgary se na pravém křídle dostalo k nahození z ostrého úhlu, které Tristan Jarry bez problému ukryl v lapačce.
    03:05 Jevgenij MALKIN - 2:0
     
    03:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jon Gillies hodně dlouho váhal za bránou s rozehrávkou, kterou zachytil u hrazení JEVGENIJ MALKIN, a poté puk po ledě zametl rychle do prázdné brány! Obrovská chyba, po které Pittsburgh skóroval dvakrát během 55 sekund!
    02:10 Chad RUHWEDEL - 1:0
     
    02:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CHAD RUHWEDEL napřáhl na ose útočného pásma ke krásné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Jona Gilliese zamířila od modré čáry do levého horního rohu brány! Penguins rychle udeřili a vedou 1:0! Asistence: Phil Kessel.
     
    01:12
    Jake Guentzel vypálil z bodu pravého kruhu pro vhazování a Jon Gillies jeho ránu mířící pod horní tyč vyrazil hrudí!
     
    00:58
    Brian Dumoulin na levém křídle tvrdě vypálilo od modré čáry, jeho pokus byl ale nepřesný a minul přední tyč brány.
     
    00:38
    Calgary na pravém křídle rozjíždělo první dobře vyhlížející akci, jenže do zakončení se hosté po pěkné kombinaci nedostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.

     
    PPG Paints Arenou se právě rozléhá kanadská národní hymna, po které bude následovat americká. Okamžik do začátku utkání mezi Pittsburghem a Calgary.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Oleksiak, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Brouwer (A), Stajan, Lazar. Hlavní trenér: Glen Gulutzan.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert. Čároví: Shandor Alphonso, Steve Barton.

     
    Pittsburgh se může v úterý v noci posunout na druhé místo Metropilitní divize, pokud v domácí PPG Paints Areně dokáže porazit Calgary. Penguins se nachází v divizi na třetím místě o bod za druhou Philadelphií a tři body za vedoucím Washingtonem. Svěřenci Mika Sullivana naposledy zvítězili 3:2 po prodloužení nad New Yorkem Islanders a ukončili sérii tří porážek. V braně Pittsburghu by měl začít podruhé v řadě Tristan Jarry, zatímco Matt Murray vynechá čtvrtý zápas za sebou. Flames prohráli třikrát v řadě a ztrácí čtyři body na Los Angeles, se kterým v Západní konferenci bojují o druhou divokou kartu zajišťující postup do playoff.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Ruhwedel (Kessel), 4. Malkin, 38. Letang (Malkin, Hagelin), 63. J. Schultz (Kessel, Malkin) – 7. Giordano (Brouwer, Stajan), 11. Backlund (Frolík, Hamonic), 40. Brouwer (Brodie, J. Gaudreau)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Oleksiak, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Brouwer (A), Stajan, Lazar. Hlavní trenér: Glen Gulutzan.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert. Čároví: Shandor Alphonso, Steve Barton

    Diváci: 18630
    bahis siteleri