Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:2, 1:1, 0:0 - 1:0)
Calgary Flames
Úterý 06.03.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:36 Justin SCHULTZ - 4:3
     
    62:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin na levém křídle zpracoval pod tlakem puk a poté ho podél modré čáře přenesl bekhendem doprava, kde si ho zpracoval rukavicí k ledu v jízdě Phil Kessel a přihrávkou z pravého kruhu našel na vzdálenější levé tyči JUSTINA SCHULTZA, který skóroval do prázdné brány! Penguins vítězí po prodloužení 4:3! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    61:29
    Johnny Gaudreau se řítil sám na bránu, jenže střelou zápěstím z mezikruží těsně minul levou tyč!
     
    60:46
    TJ Brodie byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Tristan Jarry dokázal jeho bekhendový pokus vleže vyrazit pravým betonem za bránu!
     
    56:29
    Mikael Backlund se ocitl po rychlém protiútoku Flames ve slibné šanci a z bodu levého kruhu se snažil propálit Tristana Jarryho mezi betony, brankář Pens šel ale rychle do kolen, aby puk zastavil!
    52:25 Jon Gillies na poslední chvíli napravil obrovskou chybu!
     
    52:25
    Jon Gillies si po vyhození Penguins od vlastní brány málem srazil puk levým betonem do brány poté, co mu prošel mezi betony, na poslední chvíli ho ovšem dokázal na brankové čáře čepelí hole stáhnout pod sebe!
     
    51:24
    Dnešní utkání sleduje 18630 diváků.
     
    51:24
    Jevgenij Malkin podle rozhodčích fauloval v útočném pásmu Marka Giordana a dostal dvě minuty za hákování. Calgary si po reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru.
     
    49:13
    A rychle na opačnou stranu! Brian Dumoulin nedosáhl na puk po přihrávce Flames od modré čáry a Mark Jankowski napřáhl v levém kruhu ke střele zápěstím, kterou Tristan Jarry zastavil!
     
    48:49
    Flames nedokázali odvrátit puk mířící před bránu a ve velké šanci se ocitl Patric Hörnqvist, jenže z blízkosti zamířil pouze doprostřed brány a Jon Gillies jeho slabý pokus ukryl v lapačce!
     
    48:16
    Mikael Backlund běkhendovou přihrávkou zpoza brány našel u pravé tyče Matthewa Tkachuka, který se snažil puk rychle zamést po ledě do brány, jenže Tristan Jarry ho na poslední chvíli dokázal zastavit levým betonem a přerušil hru!
     
    45:19
    Přečíslení Penguins dva na jednoho zhatila nepřesná přihrávka, zatímco Johnny Gaudreau se stejnou herní situaci rozhodl v pravém kruhu vyřešit na opačné straně ledové plochy sám, když nejprve skvěle zasekl puk a poté z kroku napřáhl ke střele zápěstím, která těsně minula bližší horní roh brány!
     
    44:44
    Matthew Tkachuk vyrazil na levé straně do protiútoku 2 na 2 a po jeho krásné přihrávce napříč útočným pásmem Dougie Hamilton z vrcholu pravého kruhu vypálil nad!
     
    42:53
    Conor Sheary u pravé tyče zamíchal krásně s pukem a poté se ho snažil zasunout do brány, jenže Travis Hamonic kotouč dokázal vkleče zablokovat a Jon Gillies ho vzápětí vleže na břiše zmrazil pod sebou!
     
    40:57
    Penguins vyhráli vhazování na levé straně a po přihrávce z ostrého úhlu si krásně zpracoval puk bruslí na vzdálenější pravé tyči Kris Letang, následná střela zápěstím ale skončila na betonu Jona Gilliese!
    39:57 Troy BROUWER - 3:3
     
    39:57
    Calgary právě vstřelilo branku!
    TJ Brodie nabral na levém křídle rychlost a z ostrého úhlu poslal puk mezi bruslemi jednoho z hráčů Penguins na vzdálenější pravou tyč, kam si na něj najel TROY BROUWER a z blízkosti pohodlně vyrovnal na 3:3! Calgary dokázalo rychle vyrovnat, když se prosadilo pouhé 3 sekund před druhou přestávkou parádního duelu! Asistence: TJ Brodie a Johnny Gaudreau.
     
    39:44
    Olli Määttä se ocitl v levém kruhu po pěkném zpracování puku ve slibné šanci a střelou zápěstím mířil do bližšího horního rohu brány, Jon Gillies ale puk vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    38:43
    Dougie Hamilton se ocitl po přihrávce z levého kruhu útočného pásma na bodu pravého kruhu pro vhazování ve velké šanci, když měl hodně času na to, aby si puk srovnal a přesně zamířil, jenže trefil Tristana Jarryho do masky!
    37:01 Kris LETANG - 3:2
     
    37:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin z levého křídla krásně přenesl hru doprava, kde si na útočné modré čáře najel na puk KRIS LETAN a krásnou střelou z pravého kruhu zamířil pod horní tyč! Parádní akce, po které Penguins podruhé v zápase vedou! Asistence: Jevgenij Malkin a Carl Hagelin.
     
    35:57
    Penguins předvedli za bránou Flames skvělý forčeking během střídání a po přihrávce zpoza ní se ocitl před bránou v obrovské šanci Sidney Crosby, jenže jeho rána bez přípravy byla zablokována!
     
    32:56
    Mark Jankowski fauloval zbytečně v útočném pásmu u pravé tyče brány a byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    32:09
    Penguins mohli udeřit v závěru oslabení, jenže Jon Gillies jejich střelu z bodu levého kruhu vyrazil!
     
    30:12
    Mark Jankowski na levém křídle nabral rychlost a po objetí brány ho na opačné straně zezadu fauloval Chad Ruhwedel, který dostal dvě minuty za hákování. Komerční přestávka.
    29:14 Brankář Tristan Jarry ukradl gól Markovi Jankowskimu!
     
    29:14
    Dougie Hamilton vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho, kde v kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a poslal ho pod holí klečícího Briana Dumoulina na vzdálenější levou tyč, kde mířil do odkryté brány Mark Jankowski, jenže Tristan Jarry předvedl senzační přesun a pravým betonem puk vyrazil!
     
    28:18
    Tristan Jarry vyjel ze své brány, aby u pravé tyče sebral Flames slibnou šanci a vyrazil puk vkleče do rohu ledové plochy!
     
    27:42
    Dominik Simon se v blízkosti pravé tyče ocitl po přihrávce Dericka Brassarda ve velké šanci, jenže těsně minul bližší horní roh brány Jona Gilliese!
     
    19:06
    Mikael Backlund si z pravého křídla sjížděl před bránu a na přední tyči natlačil jednoho z hráčů Penguins na Tristana Jarryho, za což dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáři a Pittsburgh si v poslední minuty první třetiny zahraje přesilovou hru 4 na 3.
     
    18:37
    Jevgenij Malkin a Mark Jankowski byli vyloučeni shodně za sekání a první třetina se dohraje ve hře 4 na 4.
     
    18:23
    Derick Brassard zpoza brány u pravé tyče posílal puk před brankoviště, kde sice byla jeho přihrávka sražena, jenže na vrcholu mezikruží se dostal ihned ke střele zápěstím Chad Ruhwedel, obránce Penguins ale zamířil tentokrát pouze do náruče brankáře Jona Gilliese!
     
    17:48
    Sidney Crosby po přihrávce zpoza brány v blízkosti pravé tyče vystřelil z ostrého úhlu, jenže puk orazítkoval právě jí a Jon Gillies ho rychle zmrazil poté pod lapačkou!
     
    16:32
    Jeden z hráčů Flames se před deseti sekundami ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže pod tlakem po ledě z blízkosti těsně minul pravou tyč a po přerušení hry následuje reklamní přestávka!
     
    11:49
    Jake Guentzel si rychle vybruslil zpoza brány a u levé tyče se snažil puk zasunout bekhendem po ledě mezi betony Jina Gilliese, jenže brankář Flames puk vyrazil!
     
    11:15
    Johnny Gaudreau napřáhl na vrcholu levého kruhu k prudké ráně s příklepem, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, jenže Tristan Jarry puk pravým betonem vykopl!
    10:18 Mikael BACKLUND - 2:2
     
    10:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Michael Frolík z vrcholu mezikruží rozdal puk doleva na MIKAELA BACKLUNDA, který ho převzal na bodu levého kruhu pro vhazování, mezi dvěma protihráči se nádherně protáhl až před bránu, kde následně z blízkosti zvedl puk bekhendem pod víko! Flames rychle smazali dvoubrankové manko a po nádherné individuální akci je vyrovnáno 2:2! Asistence: Michael Frolík a Travis Hamonic.
     
    09:42
    Matt Stajan nebezpečně vystřelil z bodu levého kruhu pro vhazování, Tristan Jarry se ale dobře přesunul a pravým betonem puk dokázal vyrazit do rohu ledové plochy!
     
    06:48
    TJ Brodie z levého kruhu krásně přihrál před bránu Mikaelovi Backlundovi, který si rychle srovnal puk na bekhend a na přední tyči mířil pod horní tyč, jenže Tristan Jarry ho dokázal fantasticky vychytat, když puk vyrazil vyrážečkou!
    06:14 Mark GIORDANO - 2:1
     
    06:14
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MARK GIORDANO před pár okamžiky z levého křídla minul bránu, vzápětí ale na vrcholu levého kruhu napřáhl k pěkné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Tristana Jarryho zaplula do bližšího horního rohu brány! Calgary sice rychle dvakrát inkasovalo, jenže vzápětí se vrátilo zpět. Asistence: Troy Brouwer a Matt Stajan.
     
    04:07
    TJ Brodie se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže střelou zápěstím zamířil pouze do náruče Tristana Jarryho!
     
    03:39
    Calgary se na pravém křídle dostalo k nahození z ostrého úhlu, které Tristan Jarry bez problému ukryl v lapačce.
    03:05 Jevgenij MALKIN - 2:0
     
    03:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jon Gillies hodně dlouho váhal za bránou s rozehrávkou, kterou zachytil u hrazení JEVGENIJ MALKIN, a poté puk po ledě zametl rychle do prázdné brány! Obrovská chyba, po které Pittsburgh skóroval dvakrát během 55 sekund!
    02:10 Chad RUHWEDEL - 1:0
     
    02:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CHAD RUHWEDEL napřáhl na ose útočného pásma ke krásné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Jona Gilliese zamířila od modré čáry do levého horního rohu brány! Penguins rychle udeřili a vedou 1:0! Asistence: Phil Kessel.
     
    01:12
    Jake Guentzel vypálil z bodu pravého kruhu pro vhazování a Jon Gillies jeho ránu mířící pod horní tyč vyrazil hrudí!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Ruhwedel (Kessel), 4. Malkin, 38. Letang (Malkin, Hagelin), 63. J. Schultz (Kessel, Malkin) – 7. Giordano (Brouwer, Stajan), 11. Backlund (Frolík, Hamonic), 40. Brouwer (Brodie, J. Gaudreau)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Oleksiak, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist – Hagelin, Malkin (A), Rust – Simon, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Sheary. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Calgary Flames: Gillies (Rittich) – Giordano (C), D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan (A), Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Brouwer (A), Stajan, Lazar. Hlavní trenér: Glen Gulutzan.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert. Čároví: Shandor Alphonso, Steve Barton

    Diváci: 18630
    bahis siteleri