Skalica – Lipt. Mikuláš 1:5 (kon.) | Michalovce – Detva 0:2 (kon.)
konec
HK Skalica
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 06.04.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • Tipos Extraliga (SR) • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Liptovský Mikuláš si dnes definitívne zabezpečil zotrvanie v Tipsport Lige. Účastník najvyššej súťaže mal lepší vstup do zápasu a po vydarenej prvej tretine viedol o dva góly vďaka presným zásahom Filipa Mezovského a Jakuba Sukeľa. Rovnaký hráč skóroval aj v druhej časti hry a na začiatku posledného dejstva sa presadil taktiež Andrej Lištiak. Až potom prišla korekcia skóre od Skaličanov, keď presne namieril Roman Jurák. Žiaden obrat sa však nekonal. Kriška onedlho vrátil hosťom komfortný štvorgólový náskok, ktorý si udržali až do konca. (19:07:18)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Tesne pred záverečnou sirénou sa ešte vylučuje. Hlavný rozhodca posiela na trestnú lavicu Patrika Oška za krosček.
     
    59:20
    Róbert Mikéska sa vydal na ofenzívny výlet, ale napokon zaparkoval za hosťujúcou bránou, odkiaľ nedokázal presne prihrať.
     
    58:45
    Andrej Košarišťan radšej prikryl nahodený puk z pravého krídla, pretože sa k nemu približovali dvaja skalickí útočníci. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    58:14
    Do konca zápasu zostávajú necelé dve minúty. Momentálne sa hrá bez prerušení a v exhibičnom duchu, pretože o víťazovi je dávno rozhodnuté.
     
    56:57
    Marek Uram odmietol samostatný únik. Radšej si počkal na Tomáša Nádašdiho, ktorý ešte našiel voľného Adama Nechaja a ten z otočky netrafil bránu.
     
    56:03
    Martin Kriška dostal krásny pas na útočnú modrú čiaru, ale rýchlo k nemu pristúpili dvaja skalickí obrancovia, a tak strieľal pod tlakom nad bránu.
     
    55:00
    Jeden zo skalických obrancov kvalitne vypálil príklepom od modrej čiary, ale pri strele mu vypadla hokejka z ruky, takže musel odísť na striedačku.
     
    54:04
    Dávid Schmidt vymyslel krásnu krížnu prihrávku na Romana Juráka, ktorý zostal úplne zabudnutý medzi kruhmi. Jeho delovka z prvej však minula cieľ.
     
    53:12
    Marek Uram nemal dostatočnú rýchlosť na ľavom krídle. Skúsený útočník hostí tak nevyužil brejk dvoch proti jednému a nedokázal prihrať voľnému kolegovi v bielom drese.
     
    52:26
    Matej Moravčík vyskúšal ďalekonosnú strelu zo stredného pásma. Puk letel spoza červenej čiary priamo do pripraveného Romana Petríka, ktorý radšej prerušil hru.
     
    51:10
    Roman Petrík nevedel, kde je puk, a tak bezmocne ležal v bránkovisku. V tejto situácii mu pomohli spoluhráči, ktorí zabránili šiestemu gólu hostí.
     
    50:23
    Skaličania už pred dnešným duelom vedeli, že nemajú šancu postúpiť do najvyššej súťaže. Možno aj preto je ich výkon proti Liptákom nevýrazný.
     
    49:40
    Lukáš Žiak predviedol individuálny prienik po pravej strane. Natlačil sa až pred Petríkovu bránu, ale z tesnej blízkosti nenašiel medzeru medzi betónmi.
     
    48:54
    Liptovský Mikuláš dal gól! MARTIN KRIŠKA si spracoval puk na modrej čiare a potom pomýlil dvojicu skalických obrancov, ktorí očakávali prihrávku. Útočník hostí si pripravil ideálnu streleckú pozíciu a švihom prekonal Romana Petríka. Asistencie: Tomáš Nádašdi, Matúš Sukeľ.
     
    47:43
    Michal Uhrík prenikol po ľavom krídle, posunul puk na voľného Andreja Laca, no jeho koncovka nesmerovala na Romana Petríka.
     
    46:51
    Marek Uram posunul puk pred bránu, kde si ho našiel obranca Tomáš Nádašdi. Jeho pohotové zakončenie skončilo na plexiskle za Petríkom.
     
    45:25
    Roman Petrík radšej prerušil hru, pretože hostia si vytvárali prevahu v útočnom pásme. Nahodenie Jakuba Nemca schoval v lapačke.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 45. Jurák (Schmidt, Okoličány) – 10. Mezovský (Sukeľ, Tabaček), 17. Sukeľ (Nádašdi, Kriška), 35. Sukeľ (Žiak, Moravčík), 44. Lištiak (Sukeľ, Kriška), 49. Kriška (Nádašdi, Sukeľ)


    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Kukliš, Hluch, Straka – Vaškovič, Hujsa, Kňazev – Kotzman, Jarolín, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Kučera, Vereš, Dmitrijev.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Nemec, Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Tabaček, Nitriansky – Lištiak, Uhrík, Laco – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Vybiral, Oško, Žiak – Uram, Piatka, Nechaj.

    Rozhodčí: Müllner, Goga – Kacej, Šefčík
    thejrc.org