Rusko – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Slovensko 7:1 (kon.)
konec
Švédsko
7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Slovensko
sk Pátek 06.04.2018, 18:30 • Arena Oskarshamn • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa aj druhý zápas, v ktorom si v rámci Euro Hockey Challenge sily zmerali výbery Švédska a Slovenska. Po tom, čo sme súperovi včera podľahli výsledkom 3:6, si dnes pripisujeme druhú prehru – tentokrát 1:7.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:44:26)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Prebiehajú posledné minúty dnešného zápasu.
     
    58:27
    Švédsko dalo gól!
    Debakel sa navyšuje. Slováci by sa už najradšej videli v šatni, avšak kalich horkosti si musia vypiť až do dna. Je z toho gól s poradovým číslom sedem, o ktorý sa postaral CARL GRUNDSTRÖM. Asistencie: Carl Klingberg, Patrick Zackrisson.
     
    58:00
    Nagy v protiútoku, urobil to dobre. Náš kapitán dokázal preveriť pozornosť Hellberga, avšak ten mohol ostať pokojný. Vyrazený puk totiž bola pripravená upratať pätica domácich.
     
    57:20
    Zakončoval Almqvist, jeho pokus zrazil Hrenák späť do hry. Švédsko následne s pukom ostalo kombinovať v našej obrannej tretine, našťastie už bez streleckého pokusu.
     
    56:37
    Švédi sa už pred Hrenáka často netlačia. Teraz to dokonca zahrali domáci dobrovoľne po mantineli v obrannom pásme. Rýchla rotácia hráčov, na ľad naskočili tí oddýchnutí.
     
    55:20
    Medzičasom nám začalo plynúť záverečných päť minút riadnej hracej doby.
     
    54:24
    Linus Ölund zhodil svojho súpera pri zadnom mantineli, všetko ale bolo v rámci pravidiel, a tak sa vylučovať nemohlo. Švédi sa následne usadili v našom pásme, Hrenák musel riešiť niekoľko zakončení.
     
    53:14
    Slováci sa presunuli pred Hellberga, kde to skúšali strelou po ľadovej ploche. Švédsky gólman bol ale pozorný a puk tak do svojej siete prekĺznuť nenechal.
     
    52:54
    Švédsko dalo gól!
    Čo dodať. Poltucet v slovenskej sieti je realitou aj dnes. Švédi to zahrali veľmi dobre, z čoho ťažil CARL KLINGBERG. Ten trafil puk ideálne, Hrenák nemal veľa možností na toto zakončenie zareagovať. Asistencie: Victor Oloffson, Adam Almqvist.
     
    52:34
    Skúšal to Olofsson, avšak jeho pokus naša defenzíva výborne zachytila. Puk následne opúšťa slovenskú obrannú tretinu a smeruje do tej švédskej. Liss sa poriadne hnevá na svojich spoluhráčov.
     
    51:23
    Naši chlapci sa v úvode oslabenia dobre bránia a puk posielajú cez všetky čiary. Švédi sa už nemajú kam ponáhľať, no nejaký gól by nepochybne ešte radi pridali.
     
    50:59
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Hovorka – 2 min., držanie).
     
    50:12
    Píska sa zakázané uvoľnenie Švédska.
     
    49:29
    Patrick Cehlin bojoval o puk pri mantineli a aj keď sa k nemu nedostal, jeho spoluhráči dostali možnosť zakončiť. Pálil Cehlin, avšak Hrenák v tomto prípade zmenu skóre nepripustil.
     
    48:30
    Slováci to skúsili krížnou prihrávkou, ktorá prepadla až na zadný mantinel. Bola ale tečovaná, a tak sa zakázané uvoľnenie pískať nemusí.
     
    47:07
    Olle Liss sa teraz tlačil pred bránku stráženú Dávidom Hrenákom, popred ktorú prekĺzol pomerne nebezpečný puk. Našťastie pre nás sa k nemu krídelník druhej švédskej formácie nedostal a svoj štvrtý gól v zápase tak nepridal.
     
    46:06
    Hra je po dlhšom čase prerušená, oba celky budú striedať. Nasledovať bude zároveň aj komerčná prestávka, počas ktorej si môžu tímy rozdať taktické pokyny.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 9. Liss, 13. Zackrisson (Wikstrand, Pilut), 18. Ölund (Oloffson), 21. Liss, 37. Liss (Oloffson, Asplund), 53. Klingberg (Oloffson, Almqvist), 59. Grundström (Klingberg, Zackrisson) – 27. Štrauch (Šoltés)


    Švédsko: Hellberg (Lindbom) – Wikstrand, Pilut, Almqvist, Nyberg, Andersson, Arnesson, Brännström, Boqvist – Grundström, Zackrisson, Cehlin – Olofsson, Sundström, Liss – Norman, Asplund, Lindqvist – Klingberg, Ölund, Ginning – Nygård, Rödin
    Slovensko: Godla (43. Hrenák) – Grman, Trška, Bodák, Ďaloga, Valach, Gernát, Fehérváry – Kudrna, Hovorka, Bakoš – Miklík, Buc, Nagy – Svitana, Krivošík, Šoltés – Štrauch, Šimun, Bondra
    thejrc.org