Sparta – Jungadler Mannheim 7:5 (kon.) | IHS Riga – Zürich 5:2 (kon.) | HC Slovan – Yantar Moskva 4:3 (1:0 po s.n.)
North American Select – Třinec 5:4 (kon.) | Davos – Sparta 2:6 (kon.) | Eisbären – IHS Riga 2:4 (kon.)
HC Slovan – Jungadler Mannheim 1:4 (kon.) | Zürich – North American Select 9:1 (kon.)
konec
Ice Hockey School Riga
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
ZSC Lions
Sobota 07.04.2018, 09:00 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Memoriál Jana Marka • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Na led vyjela rolba, která upravuje led. Za cca půl hodinku se budu těšit u zápasu North American Select – HC Oceláři Třinec. (11:10:32)
     
    Utkání mezi Rigou a Curychem je minulostí. Ve třetí třetině zvýšil rižské vedení Raimonds Mikus Vitolinš. Pak ale se ještě dostali ke slovu hráči Curychu, když Luca Grisoni snížil na rozdíl dvou branek. Konečné slovo ale měli opět hráči z Rigy, Roberts Petrovičs byl tím, kdo uzavřel střeleckou listinu tohoto utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Riga se ještě pokusila o další vstřelený gól, ale marně. Curych už další inkasované branky nepřipustí.
     
    57:06
    Tým IHS Riga právě vstřelil branku!
    Riga už pomalu, ale míří k dalšímu bodovému zisku. ROBERTS PETROVIČS překvapil svou střelou brankáře De Boniho, který už ze své sítě loví již pátý kotouč. Asistence: Raimonds Mikus Vitolinš, Andrejs Mežnieks-Zahars.
     
    56:01
    Curyšští byli opět v dobrém náporu před Bruvenisem a i tentokrát zůstal lotyšský brankář nepřekonaný. Na opačnou stranu spěchal Vitolinš, který se spoluhráči donutili De Boniho k zákroku.
     
    55:11
    Curyšský Janik Torda obdržel skvostnou přihrávku přímo do jízdy a jel sám na brankáře Bruverise, který si na jeho střelu počkal a vyrazil ji mimo nebezpečí.
     
    54:05
    Nikita Sažko si dojel pro nahozený kotouč za branku soupeře a hned servíroval před ní, kde už stál Bogdanovs. Ten okamžitě střílel, ale pouze do betonů De Boniho.
     
    53:37
    Rižský brankář byl nyní trochu otřesený po kontaktu s jedním z Curyšských. Nyní už je však všechno v pořádku, hra může pokračovat.
     
    52:58
    Z urputného boje v rohu kluziště vyšli vítězně hokejisté Rigy, kteří hned ohrozili branku svého soupeře. Aleksandrs Biškins měl v mezikruží trochu času a De Boni se za střelou jen otočil.
     
    51:36
    Berni v přečíslení chtěl najít spoluhráče Maxmiliana Streula, před ním ale dobře zasáhl jeden z curyšských obránců. Následně předal kotouč Meierovi, který mohl v poklidu puk vyvést.
     
    50:32
    A znovu. Puk letí až za branku De Boniho a Curyšští si tuto přesilovku za rámeček rozhodně nedají. Navíc po pravé straně unikal Roberts Zalans, jehož De Boni vychytal betonem.
     
    50:05
    Riga se brání velice dobře. Nepouští soupeře do střeleckých pozic a sama někdy také vyráží na zteč do útočného pásma.
     
    49:28
    Ta v tuto chvíli končí a začíná zkrácená početní výhoda pro Curych. Lvi se pokusili zavést kotouč do útočného pásma, byli ale příliš netrpěliví a rozhodčí píská ofsajd.
     
    48:54
    Přesilová hra ale opět končí. Arturs Brikmanis dostal dvě minuty za podražení. Uvidíme tak hru čtyři na čtyři.
     
    47:28
    Nyní se zase vylučuje na straně Curychu. Yannick Sagesser si počínal v rozporu s pravidly, když zahákoval jednoho ze soupeřů.
     
    46:21
    Lions právě vstřelili branku!
    Děje se tak krátce nato! Lvi se dokázali udržet v útočném pásmu a nakonec z toho vytěžili gól! Ronner nahrál na připraveného LUCU GRISONIHO, který svou ranou propálil Bruverise. Asistence: Andreas Ronner.
     
    46:17
    Hokejisté Curychu byli po celou dobu přesilové hry nastěhováni v útočném pásmu, svoji přesilovku však nevyužili.
     
    44:17
    Sudí už nějakou dobu signalizoval trest na straně Rigy. Gustavs Kruminš si odsedí na dvě minuty za hrubost.
     
    43:12
    Tým IHS Riga právě vstřelil branku!
    A Riga se dočkala dalšího vstřeleného gólu! RAIMONDS MIKUS VITOLINŠ přejel útočnou modrou čáru a svou střelou překvapil brankáře De Boniho. Asistence: Roberts Petrovičs, Emils Mežnieks-Zahars.
     
    42:51
    Nice Kammermann využil špatného střídání rižského celku, ale ihned u modré čáry, byl zpacifikován obránci.
     
    41:42
    Patriks Trasuns byl ve středním pásmu připraven útočit, ale rychlý atak na branku Švýcarů se nekonal. Po po teči jednoho z hráčů skončil na střídačce hostí.
     
    40:24
    Hráči Rigy nastoupili do třetí třetiny ve slušné tempu. Nyní se hnali do akce dva na jednoho, ale v rozhodujícím momentu sjel jednomu z Lotyšů puk z hole.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:35 hodin.
     
    Ve druhé periodě jsme už byli svědky čtyřech branek. Nejprve odskočila dovedení Riga zásluhou Arturse Birkmanise. Poté však střelou do modré čáry vyrovnal Alex Kubler. Do druhé přestávky však světelná tabule zaznamenala dva posuny, když se prosadil Jegors Mateinko a poté také Patriks Trasuns. Do třetí třetiny tak půjde Riga s vedením 3:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    To se jim ale nepovedlo. Hráči Rigy takticky zašlápli kotouč v rohu kluziště a i přes to, že čtyři curyšské hokejky se snažily puk vyškrábat z pod bruslí, dokázali odolat.
     
    39:21
    Riga si neporozuměla moc s rozehrávkou a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Curyšští se už staví na vhazování a budou mít velkou šanci na snížení.
     
    38:03
    Riga nyní šlape jako hodiny, z toho musí mít její trenér radost. Z vyhraného vhazování v obranném pásmu vybruslili hráči Rigy jako střely. Po nadějné šanci se po puku natahoval Zalans, ale puk branku minul.
     
    36:48
    Tým IHS Riga právě vstřelil branku!
    Lotyšský výběr se dostávají do dvougólového trháku! PATRIKS TRASUNS dostal dobrou přihrávku do jízdy na levý kruh, odkud vypálil. Jeho střelu sice brankář De Boni vyrazil, avšak na pohotovou dorážku byl krátký. Asistence: Konstantins Korkus.
     
    36:08
    Hra nabrala obrovský spád a oba celky dávají do zápasu maximum. Na straně Rigy se zkoušel probíjet skrz bránící protihráče Mežnieks-Zahars, ale neúspěšně.
     
    34:42
    Curyšští hráči se ale k puku po malé chvilce dostali znovu a byla z toho dobrá šance. Brankář Bruveris nakonec byl nucen přerušit hru. Bude se vhazovat v útočném pásmu Rigy.
     
    34:02
    Lukas Ribun po vyhraném vhazování ve středním pásmu posunul puk na své spoluhráče dopředu, po urputném boji však kotouč ztrácí.
     
    32:43
    Tým IHS Riga právě vstřelil branku!
    Teď už však zase útočí hráči Rigy! Po dobrém tlaku Curychu, kdy se Riga nemohla dostat ze svého pásma, se nakonec právě tým z Lotyška znovu ujímá vedení! JEGORS MATEINKO vystřelil před brankou De Boniho, kterému puk propadl až do sítě. Asistence: Emils Ginters, Patriks Trasuns.
     
    31:39
    Curych vycítil velkou šanci na obrat skóre. Unterweger společně s Osou hodně zatápěli rižské defenzivě, která měla co dělat, aby uhájila nerozhodný stav.
     
    29:20
    Lions právě vstřelili branku!
    A pozor! Curych z velice nenápadné akce docílil vyrovnání! Graf čistě vyhrál buly na připraveného ALEXE KUBLERA, který od modré čáry vystřelil přesně. Puk ještě cinkl o tyčku, ale za brankovou čáru bez problémů prošel. Asistence: Marlon Graf, Janik Torda.
     
    28:54
    Lvi se teď rychle přestěhovali do útočného pásma a pořádně to zahučelo. Joshua Berni se dostal k puku v mezikruží, ale svoji ranou netrefil branku.
     
    28:03
    Curych se snaží okamžitě vyrovnat, ale moc se mu to nedaří. Hráči Rigy výborně zneškodňují jejich protiútoky a sami jsou v útočném pásmu hodně nebezpeční.
     
    26:36
    Tým IHS Riga právě vstřelil branku!
    Těsně před půlkou utkání přichází první gól! ARTURS BRIKMANIS vystřelil téměř z mrtvého úhlu, avšak tak přesně, že plachtící kotouč přesně zapadl do horní části curyšské branky. Asistence: Raimonds Mikus Vitolinš.
     
    25:28
    Hra čtyři na čtyři nabízí všem hráčům větší prostor na ledě. Ten se nyní pokusil zužitkovat Liekit Reichle, který si krásně obhodil jednoho z hráčů Rigy, ale na gólmana Bruverise si nepřišel.
     
    24:37
    Přesilová hra Curychu netrvala příliš dlouho. Na trestnou lavici usedá Alex Kubler, který je potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    24:32
    Poprvé na trestnou lavici v tomto zápase míří aktér z Rigy. Andrejs Bogdanovs vyfasoval od sudích dvě minuty za sekání.
     
    24:02
    Curyšští se dlouhou dobu nemohli dostat ven ze svého obranné pásma, až teď se jim to podařilo a hned z toho byla velká šance. Jutz v brejku hledal hůl Osy, který jen těsně nedosáhl na adresovanou přihrávku.
     
    23:11
    Brikmanisovi ne modré čáře nezbývalo nic jiného než vystřelit na branku Curychu. Před ní se ještě ocital Korkus, ale puk mířil mimo.
     
    22:10
    V momentě, kdy Curych už hraje v plném počtu, Roberts Zalans zavezl kotouč do útočného pásma a Riga mohla kombinovat. Kratičkou převahu v útočném pásmu ale nevyužila.
     
    20:57
    Riga je zabydlena v útočném pásmu a snaží se rozjet svůj kolotoč. To se jí moc nedaří, jelikož puk po většině případů obývá rohy kluziště. Nyní raději De Boni přerušil hru.
     
    20:10
    Hned zkraje prostřední periody tu máme další vyloučení na straně Curychu. Liekit Reichle dostává dvě minuty za podražení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:48 hodin.
     
    Zpočátku celého utkání měli jednoznačně více ze hry hráči Rigy, kteří však svoji územní převahu nezužitkovali. Naopak Curyšští postupně vyrovnali hru, ale zbytečným faulem Ronnera se dostali pod tlak. Ani ten však nepřinesl první gól, a do kabin tak obě mužstva odcházejí za nerozhodného stavu 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Kotouč je momentálně v obranném pásmu Curychu, kde je zašlápnut u hostující střídačky. V první třetině se toho už nic víc nestane.
     
    19:10
    Hra se teď přelila z jednoho konce na druhý. Nejprve na lotyšské straně Trasuns v přečíslení tři na dva hledal najetého Rudzitise. Svůj úmysl nakonec přehodnotil a napodruhé vyslal prudkou ránu na vyrážečku De Boniho. Na druhé straně zase zkoušeli štěstí Curyšští, ale bez úspěchu.
     
    18:45
    Curyšští dokázali své dlouhé oslabení i se štěstím ustát a Sagesser už vyjíždí z trestné lavici a okamžitě se zapojuje do hry.
     
    17:27
    Mežnieks – Zahars ještě ze všech sil dokázal udržet kotouč na modré čáře, v jeho akci chtěl ještě pokračovat Murnieks, při poslední kličce mu ale sjel kotouč z čepele a Curych se osvobozuje.
     
    16:48
    Po dlouhé době se podařilo hostujícímu mužstvu vyhodit kotouč vez ze svého obranného pásma. Riga musí začít znovu od svého brankáře.
     
    15:04
    Hokejisté Rigy jsou pevně usazeni v útočném pásmu a Curychu se jen ztěžka daří vystřídat své síly na ledě. Rudzitis se vymanil z rohu kluziště a předložil puk na volného Ginterse. Famózní zákrok De Boniho.
     
    13:45
    Andreas Ronner nyní tvrdě za hranicí pravidel atakoval jednoho z hráčů Rigy, který se až po několika vteřinách zvedl za pomoci kustoda a spoluhráče z ledu. Curyšský útočník dostává trest ve hře na 5 minut + do konce utkání. Trest odpyká Yannick Sagesser.
     
    13:05
    Trocha nepřesností ve středním pásmu přinesla zisk kotouče hráčům Rigy. Navíc se bude vylučovat, hlavní sudí už signalizuje výhodu.
     
    11:27
    Obrovská šance Curychu! Johan Anderson si dobře najel na pravý kruh, kam inkasoval přesnou přihrávku a prudce vypálil. Bruveris se chvíli otáčel, ale nakonec našel puk pod svými betony.
     
    10:58
    Nicméně rižští hráči nezůstávají o moc pozadu. Na modrou čáru dostal puk Karlis Kruštinš, který se snažil propálit puk přes klubko hráčů před De Bonim. Nepodařilo se, puk jen orazítkoval zadní plexi.
     
    10:06
    Skvělá spolupráce dvou curyšských hráčů v útočném pásmu. Torda společně s Unterwegerem se snažili vymotat z rohu kluziště, do jejich souhry se vložil obránce Ginters.
     
    09:28
    Curych trochu uklidnil hru a Riga se rozhodla zatáhnout svůj forčeking až za půlící čárů. Po rychlém ataku hostí Lotyši vyhrazují za zakázané uvolnění.
     
    08:16
    Daleko se s ním však Lotyši nedostali. Naopak na opačné straně pořádně zahrozil curyšský obránce Karlis Kruštinš, který střílel už do prázdné branky, ale svůj pokus nasměroval o dobrých deset centimetrů vedle!
     
    07:02
    Osaze Osa se nyní výborně prodral skrz střední pásmo až do mezikruží, kde do dokázal na poslední chvíli zastavit dobře stojící Sažko. Puk se nyní ocitá na holích hráčů z Rigy.
     
    06:23
    Oba týmy hrají od začátku utkání ve velmi svižném tempu a hodně do těla. Více práce má zatím brankář De Boni, který tak drží vyrovnaný stav i po další rychlé akci Lvů.
     
    05:53
    Za nahozeným pukem v útočném pásmu spěchal Kruštinš, před ním si ale našel kotouč v lapačce De Boni. Hra je přerušena a za malou chvíli bude pokračovat po levé ruce curyšského gólmana.
     
    04:51
    Hostující hokejisté se poprvé v utkání dostali do dobré gólové šance. Joshua Berni dorážel sám u levé tyčky rižské svatyně, beton brankáře Bruverise zůstal pevně přilepený k ledu.
     
    03:50
    A nyní se Riga mohla radovat ze svého prvního gólu v zápase! Bogdanovs se k puku před brankou nachomýtl jako slepý k houslím, avšak svoji bekhendovou střelou trefil pravý beton curyšského brankáře. Následně na stejné straně kluziště zazvonila tyčka!
     
    02:45
    Domácí celek se zpočátku utkání jeví hodně aktivně. Curyšská obrana nyní trochu zaspala ve středním pásmu, čehož využil obránce Orninš. Ten na nic nečekal a tvrdou střelou vyprášil betony De Boniho.
     
    01:32
    První střelu na branku si připsali hráči Rigy. Patriks Trasuns rychle přešel do útočného pásma, jeho střelu švihem zneškodnil sovu lapačkou brankář De Boni.
     
    00:16
    Hokejisté Rigy se jako první vydali okusit útočné pásmo. Jejich krkolomný přechod přes útočnou modrou jim vyšel, avšak puk na modré nedokázal zpracovat obránce Ginters.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ice Hockey School Riga: Bruveris (Lazdinš) – Brikmanis, Mateiko, Kruštinš, Orninš, Ginters, Kruminš – Biškins, Petrovičs, Rudzitis, Korkus, Trasuns, Vitolinš, Zalans, Murnieks, Tužilkins, Sažko, Mežnieks – Zahars, Bogdanovs. Trenér: Aigars Razgals.

    ZSC Lions: De Boni (N. Streule) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, M. Streule, Devaja, Blatter, Meier, Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger. Trenér: Fabio Schwarz.

    Rozhodčí: Jaroš – Fuis, Hána.
     
    Ještě jednou Vás vítám už přímo z pražské Tipsport areny u pokračování Memoriálu Jana Marka. Za chvílí vyjedou na svá rozbruslení obě mužstva Rigy a Curychu. Za cca patnáct minut utkání vypukne!
     
    Krásné hokejové ráno. Sedmý ročník turnaje Memoriál Jana Marka pokračuje svým třetím hracím dnem. Mezi prvními se dnes utkají týmy Ice Hockey School Riga a ZSC Lions Zürich. Utkání začíná v 9:00 hodin. K našemu online přenosu jste srdečně zváni!
     
    RIGA VS. ZÜRICH

    Hráči lotyšské Rigy narazili včera na jednoho z českých zástupců na turnaji, konkrétně na Oceláře z Třince. Toto utkání bylo po celých šedesát minut velmi vyrovnané a o vítězi nakonec rozhodly dvě branky v rižské síti. Lotyši naopak nedokázali překonat třineckého brankáře a padli 0:2. V pozdějším utkání si Riga spravila chuť, když v desáté sérii vystřelil výhru 3:2 v samostatných nájezdech útočník Daniels Murnieks.

    Lvi z Curychu mají proti svému dnešnímu soupeři výhodu v podobě větší regenerace na další hokejový den. Švýcaři totiž včera odehráli pouze jeden zápas proti Eisbärenu Berlín. A utkání to z jejich pohledu bylo vydařené. Po výhře 3:1 si prozatím drží místenku pro play off, avšak účast v něm není zdaleka jistá. O další body do tabulky budou mužstva bojovat právě dnes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 27. Arturs Brikmanis (Raimonds Mikus Vitolinš), 33. Jegors Mateinko (Emils Ginters, Patriks Trasuns), 37. Patriks Trasuns (Konstantins Korkus), 44. Raimonds Mikus Vitolinš (Roberts Petrovičs, Emils Měžnieks-Zahars), 58. Roberts Petrovičs (Raimonds Mikus Vitolinš, Andrejs Mežnieks-Zahars) – 30. Alex Kubler (Marlon Graf, Janik Torda), 47. Luca Grisoni (Andreas Ronner)


    Ice Hockey School Riga: Bruveris (Lazdinš) – Brikmanis, Mateiko, Kruštinš, Orninš, Ginters, Kruminš – Biškins, Petrovičs, Rudzitis, Korkus, Trasuns, Vitolinš, Zalans, Murnieks, Tužilkins, Sažko, Mežnieks – Zahars, Bogdanovs.
    Trenér: Aigars Razgals.

    ZSC Lions: De Boni (N. Streule) – Huber, Kubler, Rubin, Sagesser, M. Streule, Devaja, Blatter, Meier, Ronner, Graf, Kammermann, Jutz, Wettstein, Anderson, Grisoni, Berni, Osa, Reichle, Torda, Unterweger.
    Trenér: Fabio Schwarz.

    Rozhodčí: Jaroš – Fuis, Hána
    bahis siteleri