Ružomberok – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 2:0 (kon.) | Prešov – Podbrezová 1:1 (kon.)
Nitra – Michalovce 1:3 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 3:1 (kon.)
konec
FC Nitra
1:3 (1:1)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 05.05.2018, 17:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Dnes sa pozrieme na štadión Zlatých Moraviec, ktorý sa stal prechodným domovom pre hráčov FC Nitra. Tí v rámci ôsmeho kola skupiny o udržanie privítajú MFK Michalovce.

    FC NITRA

    Futbalistom Nitry patrí v tabuľke siedme miesto so ziskom 41 bodov. Po výbornom vstupe do sezóny im síce tesne ušla miestenka v skupine o titul, no víťazstvo Slovana Bratislava v Slovnaft Cupe im dáva možnosť hrať v pohárovej Európe. Pokiaľ Bratislavčania skončia do tretieho miesta, tak siedmy tím bude hrať baráž o miestenku do predkola Európskej ligy. Zverenci Ivana Galáda majú aktuálne šesťbodový náskok pred svojim dnešným súperom a aj remíza by mala pre nich cenu zlata. Od polovice marca hrajú mimo domáceho ihriska a ich bilancia je 2-2-2. Naposledy sa im však zabodovať nepodarilo, pretože v Podbrezovej prehrali tesne 0:1. Nitrania síce mali územnú prevahu, no sieť rozvlnil len chorvátsky útočník Stijepo Njire. Po príchode pod Zobor sa v dobrom svete prezentuje Tomáš Vestenický, ktorý v piatich dueloch trikrát skóroval.

    MFK MICHALOVCE

    Spomínaný úspech Slovana Bratislava dáva šancu na pohárovú Európu aj Michalovciam, ktoré figurujú na ôsmom mieste. Dnes však nutne potrebujú bodovať naplno. Na konci marca deklasovali Nitru 4:0, keď sa zaskvel najmä dvojgólový Peter Kolesár. Zaujímavosťou je, že zverenci Antona Šoltisa v tejto sezóne ešte proti Nitre neinkasovali gól, keďže okrem spomínanej vysokej výhry sa totiž zrodili dve bezgólové remízy. Celkovo sa však Zemplínčanom na ihriskách súperov príliš nedarí. Zo štrnástich stretnutí vyhrali len tri a až osemkrát nebodovali. Naposledy sa im to nepodarilo ani pred domácim publikom. Senici podľahli 1:2, keď skóroval len ghanský legionár Sadam Sulley. Žlto-modrým chýbalo viacero hráčov kvôli črevným problémom, no tie by snáď už mali byť minulosťou. Streleckým lídrom mužstva je sedemgólový Martin Koscelník, no v ostatných troch zápasoch sa na súpisku nedostal.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Farkaš – Charizopulos, Šimončič (C), Machovec – Militosjan, Vestenický, Kotrík.
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Ngeyitala, Valenta, Fábry, Macho, Vencl.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Šimčák – Bednár – Koscelník, Niši, Kovaľ, Kolesár – Sulley.
    Náhradníci: Kira – Šosták, Harutyunyan, Turik, Matić, Jankauskas, Bragin.

    Rozhodcovia: Kamil Horváth – Tomáš Vorel, Marián Jankovič.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia z Michaloviec, no približne po desiatich sekundách o loptu prišli. Na druhej strane následne chcel niečo vymyslieť Márius Charizopulos, ale obranné povinnosti si splnil Milan Šimčák.
     
    2
    Peter Kolesár sa ocitol na trávniku po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov. Kamil Horváth fúkol do píšťalky, a tak budú môcť založiť novú útočnú akciu zverenci Antona Šoltisa.
     
    3
    Nitrania sa snažili zaútočiť po ľavej strane, no nedostali sa ani len k centru do šestnástky súpera. Pred ňou prišiel o loptu Miloš Šimončič a následne situáciu upokojil odkop Milana Šimčáka.
     
    4
    René Kotrík sa predral cez michalovského kapitána Igora Žofčáka. Dostal sa k centru z ľavej strany, no našiel len pripraveného obrancu Josého Carilla. O pár sekúnd neskôr pálil nepresne Pavol Farkaš.
     
    5
    Tomáš Vestenický veľmi dobre napádal rozohrávku súpera. Poľsky brankár Gerard Bieszczad sa dostal do nemalých problémov, ale s istou dávkou šťastia dokázal loptu odkopnúť pred domácim útočníkom.
     
    6
    Nitrania opäť veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Gerard Bieszczad predviedol odkop len k Matúšovi Kuníkovi, no ten sa následne individuálnym spôsobom nepresadil.
     
    7
    Po dlhom autovom vhadzovaní sa dostal v šestnástke súpera k lopte Tomáš Vestenický. Následne však neuspel v súboji s Petrom Kavkom, a tak bude nasledovať len odkop od brány Gerarda Bieszczada.
     
    8
    Snáď po prvýkrát sa dostali pred súperovu šestnástku aj hostia zo Zemplína. Najskôr upratal center z pravej strany Richard Križan a o pár sekúnd neskôr odvrátil center Petra Kolesára aj Macdonald Niba.
     
    9
    Michalovská aktivita pokračovala ďalej. Z ľavej strany centroval Milan Šimčák, ale nenašiel nikoho v žltom drese. Nasledovať tak bude iba odkop od brány skúseného gólmana Lukáša Hrošša.
     
    10
    Úvodnú desaťminútovku zápasu máme za sebou. René Kotrík dostal trošku viac priestoru na ľavej strane, využil to na prízemný center do šestnástky, ale našiel len pripraveného Petra Kavku.
     
    11
    Hostia chybovali v rozohrávke. Nitrania sa to snažili využiť rýchlym brejkom z pravej strany. Centroval Vahagn Militosjan, ale trafil len vracajúceho sa španielskeho hráča Josého Carilla.
     
    12
    Nitrania teraz kombinujú na vlastnej polovici ihriska a príliš sa dopredu nehrnú. Na druhej strane treba povedať, že ani Michalovce nehýria aktivitou a skôr sa sústreďujú na pozorné bránenie.
     
    13
    Domáci futbalisti mali k dispozícii výhodu rohového kopu. Na center z pravej strany si nabehol Tomáš Vestenický, ale z pomerne dobrej pozície nehlavičkoval do priestoru troch žrdí.
     
    14
    Gerard Bieszczad si dával načas s odkopom, no ten dopadol veľmi zle. Lopta skončila mimo hracej plochy, a tak ju prakticky zadarmo získavajú zverenci skúseného trénera Ivana Galáda.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina skončila a my stále čakáme na prvú vážnejšiu gólovú šancu. Za zmienku stojí spomenúť snáď len hlavičku Tomáša Vestenického, ktorý však po rohovom kope nemieril presne.
     
    16
    Nepresnosť v rozohrávke domácich futbalistov. René Kotrík si nabiehal do priestoru ľavého krídla, ale nedostal presnú prihrávku od svojho spoluhráča. Ak sa nemýlim, bol ním kapitán Miloš Šimončič.
     
    17
    Nitra bude mať výhodu rohového kopu, pretože pred Tomášom Vestenickým odvrátil loptu do bezpečia José Carrillo. Exekútorom štandardnej situácie bude Márius Charizopulos.
     
    18
    Márius Charizopulos posielal loptu na zadnú žrď, kde bol pripravený Richard Križan. Domáci obranca ale v hlavičkovom súboji neuspel, a tak bude odkopávať poľský brankár Gerard Bieszczad.
     
    19
    Michalovčania už po niekoľkýkrát zbytočne stratili loptu v rozohrávke. Zmocnil sa jej Márius Charizopulos, ale pred šestnástkou súpera sa zamotal do vlastných kľučiek.
     
    20
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do dôležitého vedenia. JAROSLAV MACHOVEC sa zmocni lopty pred šestnástkou súpera. Kľučkou oklamal brániaceho Martina Bednára a krásnou strelou pod brvno prekonal Gerarda Bieszczada.
     
    21
    Nitrania mali výhodu tretieho rohového kopu. Tentokrát ho zahral Jaroslav Machovec, no domáci sa do koncovky nedostali. Podľa gesta hlavného rozhodcu však bude nasledovať ďalší roh.
     
    22
    Futbalisti spod Zobora teraz prebrali iniciatívu do svojich rúk. Po rohovom kope zakončoval strelou z druhej vlny jeden z nitrianskych hráčov, ale pálil vysoko nad bránu Gerarda Bieszczada.
     
    23
    Japonec Niši Cubasa teraz kolmou prihrávkou našiel v šestnástke Nitry ghanského legionára Sadama Sulleya. Ten sa však nezorientoval práve najlepšie, a tak sa nedostal k ohrozeniu Lukáša Hrošša.
     
    24
    V polovici prvého polčasu dáva hlavný rozhodca Kamil Horváth pokyn hráčom na občerstvovaciu prestávku. Hrá sa skutočne vo veľkom teple, a tak pauza príde obom mužstvám vhod.
     
    26
    Po prestávke pokračovali hostia vo svojej kombinácii na vlastnej polovici ihriska. Následne prešli bližšie k bráne domácich, ale center Martina Koscelníka odvrátil Macdonald Niba.
     
    27
    Najlepší michalovský strelec Martin Koscelník našiel centrom z pravej stany v šestnástke súpera Róberta Kovaľa. Ten pohotovo zakončoval, ale brankár Lukáš Hroššo bez problémov zasiahol.
     
    28
    Na druhej strane sa príliš nezaskvel v bránení Peter Kavka. Tomáš Vestenický sa okolo neho pomerne ľahko obtočil a hostia môžu byť radi, že strelou pravačkou prestrelil bránu.
     
    29
    Zverenci Ivana Galáda opäť veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Michalovčania majú problémy so založením útočnej akcie a najmä z ľavej strany sú prakticky bezzubí.
     
    30
    Macdonald Niba sa teraz zrazil v hlavičkovom súboji so Sadamom Sulleyom. Obaja hráči na chvíľu zostali ležať na hracej ploche, ale napokon ani jeden z nich nebude potrebovať ošetrenie.
     
    31
    Nitra mala výhodu priameho kopu z pravej strany. Centrom do šestnástky hostí sa prezentoval Jaroslav Machovec, ale našiel len Sadama Sulleya, ktorý pomohol svojim spoluhráčom v bránení.
     
    32
    Priamy kop mali aj hostia, keďže približne 30 metrov od brány fauloval Vahagn Militosjan. Zahrali ho však nakrátko a center Petra Kolesára z ľavej strany veľa práce nitrianskym obrancom nenarobil.
     
    33
    Michalovce zahrávali rohový kop, ale ten neznamenal prácu pre brankára Lukáša Hrošša. Center z pravej strany totiž upratal do bezpečia krajný obranca Matúš Kuník.
     
    34
    Nitrania teraz pohrozili. Na predĺženú loptu si nabehol Vahagn Militosjan, pretlačil sa cez Petra Kavku, no strelou z hranice pokutového územia netrafil priestor brány Gerarda Bieszczada.
     
    35
    Domáci futbalisti mohli zveľadiť svoj náskok. Tomáš Vestenický využil pasívne bránenie michalovských obrancov, obišiel aj vybehnutého brankára Gerarda Bieszczada, ale loptu nasmeroval len do pravej žrde.
     
    36
    Martin Koscelník centroval z pravej strany. Macdonald Niba nechtiac loptu odvrátil len na nohu Nišiho Cubasu, no japonský legionár v službách hostí až príliš dlho váhal so svojim zakončením.
     
    37
    Hostia budú mať k dispozícii rohový kop. Momentálne trošku horí ľavá strana nitrianskej obrany. Martin Koscelník znovu centroval, no našiel už niekoľkokrát spomínaného Macdonalda Nibu.
     
    38
    Michalovce dali gól!
    Hostia zo Zemplína vyrovnávajú skóre zápasu. Igor Žofčák našiel centrom z pravej strany osamoteného Petra Kolesára. Ten sa neulakomil, posunul loptu na nabiehajúceho obrancu MILANA ŠIMČÁKA, ktorý prudkou strelou ľavačkou prekonal Lukáša Hrošša.
     
    39
    Domáci futbalisti doplatili na nevyužité šance. Najmä tá Tomáša Vestenického rozhodne volala po góle. Každopádne, namiesto dvojgólového vedenia sa Michalovce vracajú do boja o siedme miesto.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Nevideli sme v ňom nejaké strhujúce tempo, no napriek tomu už vyťahovali loptu zo svojej brány obaja brankári Lukáš Hroššo i Gerard Bieszczad.
     
    41
    Tomáš Vestenický bol faulovaný, a tak zostanú pri lopte domáci futbalisti. Možno takisto spomenúť aj fakt, že vďaka presnej strele Jaroslava Machovca Nitrania vôbec po prvýkrát v tejto sezóne skórovali proti Michalovciam.
     
    43
    Nedovolený zákrok vidíme aj na druhej strane. Márius Charizopulos to prehnal so svojim dôrazom pri napádaní a fauloval Josého Carilla. Ten bude rozohrávať aj útočnú akciu hostí.
     
    44
    Michalovčania sa dostali k centru z pravej strany. Ten si však bez najmenších problémov postrážil Lukáš Hroššo, ktorý v úvode sezóny držal úctyhodnú šnúru bez inkasovaného gólu.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa práve naplnil. Hlavný rozhodca Kamil Horváth vďaka prestávke na občerstvenie či minimálnemu prerušovaniu pridáva len obligátnych 60 sekúnd.
     
    45+1
    V nadstavenom čase sa dostal do koncovky z náročného uhla nitriansky útočník Tomáš Vestenický. Gerard Bieszczad si však situáciu postrážil a zrejme po jeho odkope zaznie polčasový hvizd.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. Videli sme v ňom dva góly, po jednom na každej strane. Skóre otvoril na konci 20. minúty Jaroslav Machovec, ktorý sa zaskvel utešenou strelou spoza šestnástky. Zvýšiť nitriansky náskok mohol Tomáš Vestenický, ale trafil len pravú žrď. Opäť sa tak potvrdilo staré známe pravidlo – nedáš, dostaneš. O tri minúty na to skóroval Milan Šimčák, keď mu loptu naservíroval Peter Kolesár. Boj o konečné siedme miesto tabuľky tak bude ešte zaujímavý. Druhý polčas sa začne krátko po 18:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner Anton Šoltis spravil počas prestávky jedno striedanie. Na trávniku už nevidíme ghanského útočníka Sadama Sulleya. Na jeho miesto prichádza na hrot útoku Vladislav Bragin.
     
    47
    Po faule na Matúša Kuníka mali domáci k dispozícii priamy kop. Priamou strelou ľavačkou to skúšal Jaroslav Machovec, ale mieril nad bránu poľského golmána Gerarda Bieszczada.
     
    48
    Michalovčania sa snažili prejsť cez ľavú stranu, ale Richard Križan si situáciu postrážil. Nasledovať bude len vhadzovanie, o ktoré sa postará michalovský kapitán Igor Žofčák.
     
    49
    Vahagn Militosjan sa presadil po pravej strane. Jeho strieľaný center stihol vyraziť Gerard Bieszczad, ale definitívne zažehnal nebezpečenstvo až odkop brániaceho Igora Žofčáka.
     
    50
    Pas na Petra Kolesára bol príliš dlhý. Hrdina predošlého vzájomného zápasu sa už k lopte nedostal, a tak bude nasledovať len odkop od brány Lukáša Hrošša.
     
    51
    Michalovce dali gól!
    Hosťujúci futbalisti otáčajú priebeh dnešného stretnutia. Na center z ľavej strany najlepšie reagoval po jemnom priťuknutí Vladislava Bragina MARTIN KOSCELNÍK a strelou k žrdi prekonal Lukáša Hrošša.
     
    52
    Ivan Galád reaguje na inkasovaný gól svojim druhým striedaním. Na ihrisko prichádza Andrej Fábry. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Márius Charizopulos.
     
    53
    Martin Koscelník sa už k lopte nedostal, pretože svoje obranné povinnosti si splnil Richard Križan. Svedkami budeme tak len ďalšieho odkopu od brány nitrianskeho mužstva.
     
    54
    Teraz sa črtala šanca pre domácich futbalistov. René Kotrík však príliš dlho váhal so zakončením, a tak po dobrom zákroku Igora Žofčáka bude nasledovať len rohový kop domáceho celku.
     
    55
    Exekútorom rohového kopu z ľavej strany bol Andrej Fábry, ale žiaden z domácich hráčov sa do zakončenia nedostal. Naopak, aktivitu domácich končí útočný faul Vahagna Militosjana.
     
    57
    Teraz sme boli svedkami trošku rozháraného úseku hru. Okrem viacerých nepresností sme videli nevýrazný center Reného Kotríka či nepresný pas na strelca rozdielového gólu Martina Koscelníka.
     
    58
    Pavol Farkaš centroval z ľavej strany. Igor Žofčák však jeho pas mierne tečoval, čím výrazne uľahčil prácu pre brankára Gerarda Bieszczada. Ten loptu zachytil, a tak z toho nebude ani len rohový kop.
     
    59
    Jaroslav Machovec je dnes pri streleckej chuti. Teraz si loptu posunul bližšie k osi ihriska, ale následne trafil len jedného z hráčov Michaloviec. Na druhej strane Lukáš Hroššo kryl center Martina Koscelníka.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného stretnutia. Pri lopte aktuálne sú michalovskí futbalisti, pretože v stredovom kruhu bol faulovaný defenzívny záložník Martin Bednár.
     
    61
    Peter Kolesár dostal viac priestoru na ľavej strane. Centom hľadal v pokutovom území Martina Koscelníka, ale ten bol veľmi dobre bránený krajným bekom Pavlom Farkašom.
     
    62
    Gerard Bieszczad teraz zviedol súboj s Tomášom Vestenickým. Poľský brankár bol napokon úspešnejší a dokázal chytiť loptu do rukavíc po centri Vahagna Militosjana.
     
    63
    Domáci futbalisti zostanú pri lopte, pretože Miloš Šimončič bol faulovaný. Voči pravidlám sa previnil striedajúci Vladislav Bragin, ktorý sa podieľal na vedúcom góle hostí zo Zemplína.
     
    64
    Macdonald Niba sa vybral na útočný výlet. Jeho akcia stredom ihriska vyzerala pomerne nádejne, no celú ju pokazil svojou nepodarenou prihrávkou do krídelného priestoru Jaroslav Machovec.
     
    65
    Ivan Galád druhýkrát v dnešnom dueli strieda. Na lavičku náhradníkov smeruje Vahagn Militosjan a o strelenie vyrovnávajúceho gólu sa bude snažiť čerstvý Róbert Valenta.
     
    66
    Japonec Niši Cubasa je dnes pomerne málo výrazný. Teraz dlho kúzlil s loptou v pokutovom území súpera, ale napokon si s ním poradil čistým spôsobom krajný obranca Pavol Farkaš.
     
    68
    Michalovčania sa teraz snažili prekvapiť trošku vysunutú obranu súpera. Po pase Igora Žofčáka už postupoval sám na bránu Peter Kolesár, no v momente prihrávky bol v postavení mimo hry.
     
    69
    Kamil Horváth prvýkrát v dnešnom dueli siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je domáci Richard Križan, ktorý len pár metrov od vlastnej šestnástky fauloval Petra Kolesára.
     
    70
    Exekútorom priameho kopu bol Igor Žofčák, no nič z tejto akcie nebolo. Naopak, na druhej strane sa dostal do koncovky René Kotrík a strelou z ľavej strany tesne minul bránu súpera.
     
    71
    V krátkom časovom úseku registrujeme druhý ofsajd zápasu. Opäť sa voči pravidlám previnili hostia. Tentokrát bol až príliš skoro za obrannou líniou súpera striedajúci Vladislav Bragin.
     
    72
    Macdonald Niba centroval z ľavej strany. Adresátom jeho pasu mal byť Róbert Valenta, no toho si postrážili obrancovia hostí. Nasledovať tak bude len odkop v podaní Gerarda Bieszczada.
     
    73
    Jaroslav Machovec nedokázal spracovať kolmú prihrávku od svojho spoluhráča. Aj vďaka jeho pošmyknutiu získava loptu Gerard Bieszczad a snaží sa nazbierať cenné sekundičky pre svoj tím.
     
    74
    Druhé striedanie na strane hostí. Približne na štvrťhodinu prichádza na trávnik Jozef-Šimon Turik. Naopak, dnešná futbalová sobota sa končí pre Martina Bednára.
     
    75
    Po dlhšom čase musel vážnejšie zasahovať Gerard Bieszczad. Róbert Valenta ustal hlavičkový súboj, následne loptu posunul na Tomáša Vestenického, no ten z hranice šestnástky mieril len do poľského gólmana.
     
    76
    Jozef-Šimon Turik má veľa síl, ktoré sa teraz snažil zužitkovať. Kolmým pasom hľadal za obrannou líniou súpera Róberta Kovaľa, no pred ním bol pri lopte skôr domáci brankár Lukáš Hroššo.
     
    77
    Jaroslav Machovec sa dostal k centru z ľavej strany. Matúš Kuník sa snažil zakončiť, no pred ním odvrátil loptu do bezpečného priestoru Milan Šimčák. Následne Macdonald Niba pálil nepresne.
     
    78
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je hosťujúci Peter Kavka. Úprimne som si nevšimol jeho nedovolený zákrok, a tak zrejme dostal kartový trest za protesty.
     
    79
    René Kotrík mal v druhom polčase niekoľko dobrých príležitostí, ale skórovať sa mu nepodarilo. V 79. minúte sa pre neho zápas končí a na jeho miesto prichádza Aurelien Ngeyitala.
     
    80
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu. Aktívny bol Aurelien Ngeyitala, ale michalovský kapitán Igor Žofčák si počínal veľmi dobre na pravej strane obrany.
     
    81
    Andrej Fábry poslal veľmi dobrý center do šestnástky súpera. Tomáš Vestenický dokázal hlavičkoval, ale brankár Gerard Bieszczad zasahovať nemusel. Nasleduje odkop od jeho brány.
     
    82
    Domáci hráč Jaroslav Machovec išiel teraz veľmi tvrdo do súboja s Jozefom-Šimonom Turikom. Zaslúžene tak dostáva kartový trest a zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    84
    Michalovce dali gól!
    Zdá sa, že o osude dnešného stretnutia je rozhodnuté. Nitrania teraz veľmi slabučko bránili. Martin Koscelník poľahky odcentroval z pravej strany, našiel osamoteného VLADISLAVA BRAGINA a ten hlavičkou k pravej žrdi nedal šancu Lukášovi Hroššovi.
     
    85
    Nitra sa okamžite snažila o strelenie kontaktného gólu. Aurelien Ngeyitala centroval z ľavej strany, v šestnástke hostí boli hneď traja domáci hráči, ale do zakončenia sa nepredrali.
     
    86
    Jaroslav Machovec centroval z ľavej strany. Následne Róbert Valenta loptu púšťal do autu, no postranný rozhodca ukazuje, že vhadzovať budú zverenci Antona Šoltisa.
     
    87
    Domáci futbalisti sa nedostávajú k žiadnemu tlaku. Michalovce skutočne veľmi dobre bránia a smerujú za ziskom cenných troch bodov. Tie ich môžu dostať možno aj do baráže o účasť v predkole Európskej ligy.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného stretnutia obstarajú hostia. Pomaličky odchádza z hracej plochy Peter Kolesár, ktorý podal kvalitný výkon. Na záverečné minúty ho nahradzuje Eligius Jankauskas.
     
    89
    Hostia dlhší časový úsek kombinovali na útočnej polovici. Napokon ich aktivita nejaké nebezpečenstvo neznamenala, pretože Igor Žofčák nedokázal udržať loptu na hracej ploche.
     
    90
    Zápas sa nám prehupol do záverečnej minúty. Aurelien Ngeyitala zakončoval hlavou, ale Gerard Bieszczad poľahky zasiahol. So šancami domáceho celku to už nevyzerá ružovo.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridal k dnešného duelu ešte tri minúty. Počas tej prvej zaujal individuálny prienik Vladislava Bragina. Ten si pýtal faul po kontakte so súperom, ale napokon sa nepíska.
     
    90+2
    Tomáš Vestenický sa ocitol v postavení mimo hry. Celkovo na dnešný zápas nebude v dobrom spomínať, keďže za stavu 1:0 mohol zvýšiť náskok Nitry, ale v tutovke trafil len pravú žrď. Určite to možno označiť ako jeden z kľúčových momentov stretnutia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti Michaloviec síce prvýkrát v sezóne inkasovali vo vzájomnom dueli proti Nitre, no vadiť im to nemusí. Dnešné stretnutie v Zlatých Moravciach totiž vyhrali 3:1, keď sa v druhom polčase presadili Martin Koscelník a Vladislav Bragin. Do tabuľky si tak pripisujú cenné tri body, vďaka ktorým sa vrátili do boja o konečnú siedmu pozíciu. Náskok Nitry sa scvrkol na tri body a do konca súťaže zostávajú ešte dve kolá. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný športový večer. (18:54:28)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 20. Machovec – 38. Šimčák (Kolesár), 51. Koscelník (Bragin), 84. Bragin (Koscelník)

    Karty:   69. Križan (NIT), 82. Machovec (NIT) – 78. Kavka (MIC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:0. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Niba, Farkaš – Charizopulos (52. Fábry), Šimončič (C), Machovec – Militosjan (65. Valenta), Vestenický, Kotrík (79. Ngeyitala).
    Náhradníci: Šípoš – Fabiš, Ngeyitala, Valenta, Fábry, Macho, Vencl.

    MFK Zemplín Michalovce: Bieszczad – Žofčák (C), Kavka, Carrillo, Šimčák – Bednár (74. Turik) – Koscelník, Niši, Kovaľ, Kolesár (88. Jankauskas) – Sulley (46. Bragin).
    Náhradníci: Kira – Šosták, Harutyunyan, Turik, Matić, Jankauskas, Bragin.

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Tomáš Vorel, Marián Jankovič
    bahis siteleri