Lyon – Amiens 2:0 (kon.) | Bordeaux – Štrasburk 0:2 (kon.) | PSG – Caen 3:0 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
0:2 (0:0)
RC Štrasburk
Neděle 12.08.2018, 17:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:59:54)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:12.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči odehráli prakticky celý zápas o deseti hráčích a bylo to znát. Hosté měli převahu, což ve druhém poločase korunovali dvěma góly. V osmašedesáté minutě se přesně trefil Ibrahima Sissoko a poslal hosty do vedení. O deset minut později po vyšachování obrany Bordeaux střílel do prázdné brány Nuno Da Costa a pohřbil tak definitivně naděje domácích na úspěch v utkání. Hosté si tak odvážejí tři body, domácí naopak zůstávají bez bodů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dimitri Liénard ho zahrál nakrátko a Lala okamžitě vystřelil. Obrana Bordeaux však jeho pokus zastavila a následuje odkop od Costilovy branky. A bude to poslední dotyk míče v tomto utkání.
     
    90+2
    Hosté budou ještě zahrávat rohový kop z levé strany.
     
    90+1
    Matz Sels se dostal k míči a hned ho odkopl až na polovinu domácího celku, kde poté z pravé strany střílel Anthony Gonçalves. Po jeho střele zasahoval rukavicemi Benoît Costil.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    89
    A stejný hráč pak začínal další akci domácích, z velké dálky napálil míč, ale trefil jen záda jednoho z hostujících obránců.
     
    88
    Jules Koundé už není tak aktivní v obraně jako tomu bylo v první části hry. I nyní na míč nedosáhl, když střílel Nuno Da Costa, nahradil ho ale brankář Benoît Costil, jenž si připsal další přesný zákrok.
     
    87
    Igor Lewczuk z velké dálky vyslal dalekonosný nákop na branku hostů, míč skončil na zadní tribuně. Domácím se dnes prostě nedaří zhola nic.
     
    86
    Jérémy Grimm se okamžitě dostal k míči a otočil hru na druhou stranu. Po jeho centru doprostřed pokutového území však jeho spoluhráč zakončit nedokázal.
     
    86
    Střídání v týmu RC Štrasburk Alsace: ze hřiště odchází Kenny Lala, přichází Jérémy Grimm.
     
    85
    Ovšem hostům to vadit rozhodně nemusí, stále mají v těsném závěru zápasu pohodlný dvoubrankový náskok.
     
    85
    Hosté se vystavili ofsajdové pasti, postrannímu sudímu to tedy neuniklo a zdvihl svůj praporek. Akce Štrasburku je tak velmi rychle u konce.
     
    84
    Lukas Lerager vyslal přízemní střelu z hranice velkého vápna, jeho projektil si ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    83
    Dva hráči hostů si nyní neporozuměli v rozehrávce a míč skončil v zámezí. Autové vhazování provedou domácí a hned se mohou dostat do útoku. Podaří se jim snížit na rozdíl jediné branky?
     
    81
    Rohový kop zahráli domácí hráči, konkrétně Kamano, míč se stočil a letěl před branku hostů, kde úspěšným zákrokem zasáhl Matz Sels.
     
    80
    Nyní už to s domácími nevypadá vůbec dobře. Dohánějí dvoubrankové manko a navíc o deseti hráčích. Navíc je trochu vidět, že jim docházejí síly.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 68. Sissoko (Liénard), 78. Da Costa (Martin)

    Karty:   74. Baysse (BOR)   13. Pablo (BOR)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Lewczuk, Koundé, Pablo, Gajić – Tchouaméni (72. Bašić), Plašil (72. Sankharé), Lerager – Youssouf (17. Baysse), Laborde, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Carrique, Baysse, Bašić, Sankharé, de Préville, Briand.

    RC Štrasburk: Sels – Lala (86. Grimm), S. Mitrović (C), P. Martinez, Caci – Sissoko, Liénard – Thomasson, Martin, Zohi (76. Gonçalves) – Ajorque (33. Da Costa).
    Náhradníci: Kamara – Ndour, L. Koné, Gonçalves, Grimm, Zemzemi, Da Costa.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Pasqualotti, Berthomieu

    Diváci: 22 290
    thejrc.org