Den Haag – Emmen 1:2 (kon.) | Graafschap – Feyenoord 2:0 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 5:0 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
5:0 (3:0)
NAC Breda
Neděle 12.08.2018, 16:45Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (18:37:27)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:9.
     
    Je dobojováno! Domácí AZ Alkmaar zcela opanoval dění na hrací ploše. Po vysoké výhře 5:0 se dostává na čelo Eredivisie. Domácí rozjeli svou exhibici už v prvním poločase. Soustavný tlak přetavil v úvodní branku dnešního střetnutí Jonas Svensson! O čtyři minuty později navíc přidal druhou branku Pantelis Hatzidiakos a na stadionu bylo mnohem veseleji. Krátce před přestávkou ještě potrestal chybu hostujícího brankáře Myron Boadu a do kabin se šlo za stavu 3:0. Alkmaar pokračoval v ofenzivním snažení i po změně stran. Obrana Bredy však dlouho odolávala. Až deset minut před koncem se pěknou střelou prosadil Teun Koopmeiners. To ale nebylo vše! V 86. minutě napsal gólovou tečku za dnešním soubojem střídající Björn Maars Johnsen.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Hosté v závěru utkání podnikli ještě jeden výpad po pravé straně hrací plochy. Domácí fotbalisté se však stačili vrátit a útok s přehledem zastavili.
     
    89
    Marco Bizot se znovu dostal do kombinace domácího celku. Domácího brankáře napadali hned dva soupeři, ale Bizot s přehledem nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    88
    Dorin Rotariu si navedl míč na hranici pokutového území a pokusil se zakončit levou nohou. Jeho technický pokus však prosvištěl kolem zadní tyče.
    86. Björn Maars Johnsen - 5:0
     
    86
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Exhibice stále nekončí! Domácí celek přidává svou pátou branku v dnešním utkání! Na centr z levé strany si mezi stopery naskočil BJORN MAARS JOHNSEN, jehož hlavička do protipohybu brankáře se zastavila až v síti!
     
    85
    Björn Maars Johnsen sprintoval do pokutového území, kam přiletěl krásný centr z levé strany hrací plochy, ale domácí fotbalista na něj nedosáhl.
     
    84
    Domácí fanoušci si závěr dnešního utkání nesmírně užívají. Hráči v červených dresech jsou prakticky všudě a zaslouženě jsou za svůj výkon odměněni potleskem.
     
    83
    Mark Birighitti neudržel v rukavicích střelu ze střední vzdálenosti. Hostující brankář vyrazil míč jen před sebe, ale Oussama Idrissi nedokázal z úhlu zakončit.
     
    82
    Arno Verschueren diriguje rozehrávku Alkmaaru na polovině soupeře. Domácí fotbalisté hrají s neuvěřitelnou lehkostí a jsou nadále nebezpeční.
     
    81
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Ron Vlaar, přichází Björn Maars Johnsen.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Myron Boadu, přichází Léon Bergsma.
    79. Teun KOOPMEINERS - 4:0
     
    79
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Přeci jen jsme se ještě dočkali čtvrté branky! TEUN KOOPMEINERS se kličkou ve stylu Zinedine Zidaneho zbavil obránce a krásnou střelou překonal brankáře!
     
    78
    Oussama Idrissi si po levé straně navedl míč až do pokutového území, kde se pěknou kličkou zbavil obránce, ale z těžké pozice už nedokázal dobře vypálit.
     
    77
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Fredrik Midtsjö, přichází Dorin Rotariu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. J. Svensson, 31. Hatzidiakos, 43. Boadu, 79. Koopmeiners, 86. Johnsen

    Karty:   67. Sporkslede (BRD)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:9.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar (81. Johnsen), Ouwejan – Til, Midtsjö (77. Rotariu), Koopmeiners – M. Seuntjens, Boadu (81. Bergsma), Idrissi.
    Náhradníci: de Boer – Johnsen, Weigelt, Wijndal, Friday, Bergsma, Rotariu, Jacobs, Kramer.

    NAC Breda: Birighitti – Sporkslede, Koch, Mets, Leigh – Verschueren, Damen – M. Rosheuvel, El Allouchi, Kastaneer (46. Ilić) – te Vrede (71. van der Gaag).
    Náhradníci: Niemczycki – Klomp, Carolina, Reuvers, Palmer-Brown, van Hooijdonk, Nijholt, van der Gaag, Ilić.
    thejrc.org