Přerov – Vítkovice 0:3 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:5 (kon.) | Kladno – HC Litvínov 2:5 (kon.)
Č. Budějovice – Žďár n/S 3:4 (kon.) | Havířov – Třinec 2:7 (kon.) | Mountfield HK – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.)
Sparta – Liberec 4:6 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 5:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:3 (po pr.)
Kometa Brno – Jihlava 4:1 (kon.) | Salzburg – Olomouc 5:6 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:4 (1:4, 1:0, 1:0 - N 1:0)
SKLH Žďár nad Sázavou
Sobota 22.09.2018, 12:30DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     


    HC Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí mají odehraná čtyři utkání. Vstup do ligy se jim vyvedl na ledě Jihlavy, která se ale proti Motoru radovala z výhry o kolo později. Následně přišla prohra na olomouckém ledě. Minulý týden v sobotu poté Jihočeši sehráli parádní utkání proti Salzburgu, který po velmi dobrém výkonu porazili 5:4.

    O produktivitu týmu se v útoku prozatím stará trojice Čížek-Krcho-Hrubec. Všichni zmínění zatím posbírali shodně čtyři body. Nejproduktivnějším hráčem českobudějovických juniorů je ale obránce Daniel Dudáček, který má bodů pět.
     


    SKLH Žďár nad Sázavou

    Žďáru se určitě vstup do nové ligové sezóny vyvedl. Hokejisté z Vysočiny mají odehráno šest zápasů, z toho čtyřikrát vyhráli, dvakrát prohráli. Navíc jedna výhra je velmi cenná, přišla totiž proti rakouskému Salzburgu. Do sobotního utkání půjdou žďárští junioři posilněni třemi výhrami v zádech.

    Českobudějovická obrana si bude muset dávat pozor hlavně na efektivní útočnou dvojici. Tu tvoří hráči Konečný a Tlačil. První jmenovaný v šesti utkáních nasbíral jedenáct bodů, Jan Tlačil poté taktéž úctyhodných devět bodů. Mezi třemi tyčemi dostává prostor Jan Radosta (90,98 %, 2,64 průměr obdržených branek na zápas).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Šedivý, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný

    SKLH Žďár nad Sázavou: Vít (Radosta) – Černohorský, Mikulík, Furch, Klodner, Klusáček, Budín, Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Kouba, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Motor se jako první dostal do útočného pásma, brankář hostí však mohl zůstat klidný. Domácí hráči přes val žďárských obránců kotouč až k brance neprocpali.
     
    02:28
    Matěj Šafář napřáhl ke střele a vypálil. Jeho pozemní střelu před brankou ještě někdo tečoval, což nadělalo Radostovi drobné obtíže, se kterými si ale poradil.
     
    03:26
    Radosta úspěšný i o chvíli později. Tentokrát v lapačce uschoval rychlý pokus, který však jedním domácím hráčem nebyl trefen čistě.
     
    03:37
    Daniel Dudáček vyslal od modré parádní projektil. Střela opravdu nebyla vůbec špatná, Radosta ale předvedl velmi pohotový zákrok. I přes clonění domácího hráče kotouč podržel v lapačce.
     
    04:38
    Motor je stále o něco aktivnějším týmem. Nyní z otočky, ale také z velkého úhlu, vystřelil ze zápěstí Matyáš Grossmann. Žďárský brankář byl u své pravé tyče připraven.
     
    05:26
    Po dobré kombinaci se pokusil těsně před brankou kotouč za brankovou čáru zasunout Aleš Řezáč. Bohužel pro domácí jeho rychlý pokus vychytal Radosta svými betony.
     
    06:05
    A v permanenci musel být snad poprvé v utkání také Svoboda. Respektive zasahovat nemusel, ale musel být pozorný proti dvěma protihráčům, jenž ujeli do přečíslení. Zakončení žďárského hráče ale škrtlo jen boční síťku.
     
    06:35
    Nejprve zabránil střele Jiří Remta, který útočícího soupeře za svá záda nepropustil. Od modré čáry pak pálil na Svobodu Jakub Černohorský, ale jeho pokus nebyl z těch nejpřesnějších.
     
    07:57
    Od mantinelu zkusil své štěstí Jakub Čížek. S jeho pokusem nemohl mít žďárský brankář sebemenší problémy. Čížkův pokus zastavil svými betony.
     
    08:47
    O zákrok se pokusil Lukáš Vít. Skutečně on. Na střídačce svého týmu zkusil puk odpálit vyrážečkou, zasahovat ale nemusel. Černý kus gumy skončil na mantinelu vedle střídačky.
     
    10:15
    Žďár právě vstřelil branku!
    Českobudějovičtí zatím byli jasně lepším týmem, paradoxně jde jako první do vedení ale soupeř. Po přihrávce Vašíčka se trefil PAVLE VOJINOVIČ, jenž se nyní ze své trefy raduje se svými spoluhráči. Asistence: Dominik Vašíček, Matěj Mikulík
     
    10:35
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Nikolič – 2 min., hákování).
     
    12:04
    Dlouho českobudějovičtí hokejisté kombinovali, až se ke střele odvážil Daniel Dudáček. Jeho pokus opět nebyl špatný, i tentokrát byl však v souboji Dudáček – Radosta úspěšnější žďárský hráč.
     
    12:28
    Masopustovi, který si sjížděl k brance na levém kruhu, byla adresována přihrávka. Šimon Masopust to zkusil z první, Radosta se ale přemístil a svými betony včas zasáhl.
     
    12:34
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Káník – 2 min., krosček).
     
    13:15
    Z oslabení ukrojil několik cenných vteřinek Jan Janoch, jenž dobře napadal hostující rozehrávku. O chvíli později už je ale soupeř před Svobodou a snaží se o kombinaci.
     
    14:15
    Martin Nagy po přechodu do pásma nepřihrával vůbec přesně. Po jeho nepřesné rozehrávce tak neměli domácí problém s vyhozením kotouče.
     
    14:37
    Žďár právě vstřelil branku!
    Hosté se radují ze svého druhého gólu! Jakub Káník se ještě nestačil vrátit do pásma, když v tom od mantinelu přihrál Nikolič na MAROŠE JEDLIČKU, který z první krásně trefil horní patro branky. Asistence: Jakub Nikolič, Martin Nagy.
     
    15:12
    Žďár právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dostávají do nekomfortní pozice, prohrávají již o tři branky. JIŘÍ PUCZEK se stává dalším přesným střelcem. Asistence: Richard Pětník.
     
    15:12
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Dvořák.
     
    15:20
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Z góly se nyní roztrhl pytel. V dobré rychlosti jel JAKUB ČÍŽEK, který, ač tísněn obráncem, z bekhendu poslal puk přímo do vzdálenějšího horního růžku. Asistence: Michal Silný, Matěj Šafář.
     
    17:34
    Uvidíme vyloučení z řad domácích hráčů, Žďár se totiž dostal do útočného pásma, kde si svým pohybem faul vynutil.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Prospal – 2 min., hákování).
     
    18:15
    Žďár právě vstřelil branku!
    Minimálně výsledkově to zřejmě bude nepříliš úspěšná třetina pro Motor. Jiří Puczek poslal puk na modrou čáru. Tam stál připravený JAN KLODNER, jenž vystřelil a kotouč proplachtil až za brankovou čáru. Asistence: Jiří Puczek.
     
    18:54
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Klusáček – 2 min., hákování).
     
    19:28
    Michal Silný si nyní nerozuměl se svými spoluhráči. Motor se po nepřesné přihrávce vyhnal z útočného pásma sám. O chvíli později už se zde ale opět usadil.
     
    19:59
    Ještě jedno vhazování před koncem třetiny po Radostově levé ruce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi. Českobudějovičtí hokejisté sice měli jasně lepším vstup do zápasu, pak ale přišly hned tři žďárské údery. Ty z branky vyhnaly Daniela Svobodu, za nějž místo v brankovišti přebral Marek Dvořák. Na 1:3 pak upravoval Jakub Čížek, vzápětí ale přišla další žďárská branka, a to z hole Jana Klodnera, kapitána hostí.

    Další třetina začne přibližně v 13:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:56
    Klusáček se vrátil zpět na ledovou plochu, síly na ledě se tedy vyrovnají.
     
    21:50
    Dobrou kombinací se nyní prezentovali hostující hráči. Na konci akce byl Jan Klodner, jenž však svou pohotovou střelou, mířenou zřejmě mezi betony, neuspěl. Dvořák zasáhl betony.
     
    22:53
    O chvíli později se v pásmu drží už domácí hokejisté, kteří se snaží prokombinovat se do šance. Žádná střela na Radostu prozatím nepřišla.
     
    23:47
    Před brankou domácích se objevil sám Jakub Konečný. Nebyl ale ve střelecké pozici, nejprve se musel otočit a až poté vystřelit. Jeho pokus skončil vysoko nad horní tyčkou.
     
    24:54
    Jiří Remta se zapojil do útočné akce. Už to vypadalo, že by se mohl dostat k zakončení, v pravou chvíli mu ale sjel kotouč z hole.
     
    25:37
    Jaroslav Pouzar se hnal do útoku, už to vypadalo, že by se mohl dostat do brejku, jenže přihrávku mu šla na brusle, od nichž se odrazila až k Radostově svatyni.
     
    27:08
    Pomalu klouzající kotouč k brance v pohodě ukryl Marek Dvořák, jenž ho schoval pod rukavici. Bude se tedy vhazovat po jeho levici.
     
    27:37
    Pátý žďárský gól nebyl vůbec daleko! Dominick Vašíček těsně před brankou ale trefil přesně jen horní tyčku, od níž se kotouč odrazil zpět do hry!
     
    29:39
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    29:59
    Žďár už se usadil v útočném pásmu a obstřeluje Dvořákovu svatyni. Právě českobudějovický brankář s musel poradit s kotoučem u své pravé tyče, zasáhl včas.
     
    30:44
    Domácí hráči se málem dostali do přečíslení, žďárská obrana ale zasáhla včas. Radosta tedy může být relativně klidný, zasahovat nemusí.
     
    31:39
    Ondřej Vaculík je zpět na ledové ploše, Motor je v plném počtu a může se znovu snažit gólově se dotáhnout na soupeře.
     
    32:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., krosček).
     
    33:32
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Vašíček – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dudáček – 2 min., pozdní dohrání).
     
    34:51
    Na levém kruhu se ke střeleckému pokusu odhodlal Jakub Černohoroský. Žďárský obránce nicméně napálil jen před ním clonícího hráče Motoru. Dvořák tedy nemusel zasahovat.
     
    34:55
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Nagy – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:41
    Po kombinaci se ke střele od modré dostal Václav Prospal. Jeho pokus se ale otřel o někoho z obránců, a kotouč tak nakonec jen s těží prolétl nad horní tyčkou.
     
    36:45
    Aleš Řezáč poslal přihrávku na levý kruh, kde stál ke střele připravený Jakub Čížek. Jemu ale střela nevyšla, puk na poslední chvíli sjel z hole, hosté se vzápětí osvobozují.
     
    38:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Důležitý gól na straně Motoru! Už je to jen o dvě branky. Káník vyslal projektil od modré čáry, do něhož ještě sáhl pohotový JIŘÍ REMTA – 2:4. Asistence: Jakub Káník.
     
    39:24
    Matěj Šafář si sjel hluboko do pásma, kam dostal dobrou přihrávku. Šafář vystřelil z prvního dotyku, čímž ale Radostu nepřekvapil. Právě žďárský brankář předvedl parádní zákrok lapačkou a skvěle podržel svůj tým.
     
    39:59
    V posledních okamžicích se před brankou objevil ještě zcela volný Aleš Řezáč, ani on ale neskóruje! Jeho pokus končí vysoko v ochranné síti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je za námi. Gólově byla nakonec o něco úspěšnější pro Motor, který se z přesné trefy radoval jednou. Soupeřovi se v této periodě skórovat nepodařilo. Do posledních dvaceti minut tedy půjdeme za stavu 4:2 pro žďárské hráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nejlepší možný vstup do třetí třetiny, jaký si mohli domácí hokejisté přát! Na rozdíl jediného gólu přiblížil Motor JAKUB KÁNÍK. Asistence: Matouš Hrubec, Šimon Masopust.
     
    41:03
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Vlk – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:47
    Od modré čáry vyslal solidní pokus Matěj Šafář. Jeho pokus mel velmi dobrou razanci, avšak o něco horší to bylo s přesností. Kotouč se zastavil až o zadní mantinel.
     
    42:54
    Dudáčkův pokus od modré skončil přímo v Radostově výstroji. Bude se tedy vhazovat po jeho levici. Z přesilové hry zbývá ještě pár sekund.
     
    43:45
    Samostatně se do akce zkoušel probít Ondřej Vaculík. Jeden ze žďárských hráčů, který se dobře vrátil, ale Vaculíka do střelecké pozice nepropustil.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:28
    Dvořák mohl být ve své brance klidný. Jeho týmu se v oslabení zatím daří, Žďár se dostal zatím jen k jednomu pokusu, jež právě českobudějovický brankář drží ve výstroji.
     
    46:41
    Jen těsně se do dobré pozice nedostal Matouš Hrubec, právě jemu byla adresována přihrávka na modrou čáru, rozhodčí ale zvedl svou pravici na znamení ofsajdu.
     
    47:12
    Po zakázaném uvolnění se hra ale vrátí před Jana Radostu.
     
    48:32
    Nyní se hrálo převážně ve středním pásmu, kde se oba týmy pokusily kotouč vybojovat na svou stranu. To se povedlo domácímu Motoru, který už hraje v signalizované výhodě.
     
    48:55
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Filip – 2 min., podrážení).
     
    49:26
    Hostující hráči vybojovali kotouč za svou svatyní, načež jej Daniel Klusáček vyhodil přes všechny čáry až ke Dvořákovi.
     
    50:30
    Nejprve střela vůbec nesedla Aleši Řezáčovi. Následně pálil z první také Jakub Čížek, který ale nastřelil jen vzdálenější tyč! Motor se ale snaží srovnat stav, seč to jde!
     
    51:18
    Nyní se ale hra přesune na druhou stranu kluziště, a to po zakázaném uvolnění českobudějovických hráčů.
     
    52:19
    Marek Dvořák pozorný. U své levé tyče si se soupeřovým pokusem poradil. Nadále tedy udržel pro Motor šanci na vyrovnání.
     
    52:50
    A srovnáno mohlo být právě teď. Do přečíslení dva na jednoho se dostal Grossmann se Schwartzem. Druhý jmenovaný dostal přihrávku na vzdálenější tyč, odkud ale kotouč z první za brankovou čáru zasunout nedokázal!
     
    53:57
    Aleš Řezáč je dnes při chuti. Nyní se dostal do dobře střelecké pozice, avšak Radosta proti němu zasahuje včas.
     
    54:33
    Českobudějovičtí se snaží o vyrovnání skóre, na druhou stanu po delší době ale vyrazili také hosté. Je však zastavuje čárový sudí, jenž je přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    55:54
    Matyáš Grossmann přiťukl kotouč směrem na hostující branku. Radosta jej ze začátku neviděl, v pravou chvíli ale zaklekl a kotouč schoval pod svou rukavicí.
     
    56:43
    Svěřenci Martina Štrby budou mít další příležitost ke srovnání. Po úmyslném ofsajdu Žďáru se hra přesune před Radostu. Domácí brankář zatím zůstává ve své brance.
     
    57:12
    Od modré čáry vyletěl kotouč směrem na domácí branku od Jakuba Černohorského. Dvořák s tímto pokusem ale nemohl mít problém, kotouč v klidu rozehrál na své spoluhráče.
     
    58:32
    Už to vypadalo, že jeden ze žďárských se dostane sám před Dvořáka. V tomu mu ale zabránil pohotový Tomáš Hubata.
     
    59:51
    Jakub Káník zahájil útočnou akci, kterou se následně také snažil zakončit. Na brankovišti pak nastala skrumáž, ze které se snažil ještě něco vytěžit českobudějovický obránce Daniel Dudáček. Jeho pokus z první ale skončil na zadním mantinelu.
     
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:42
    Jako první se kotouče ujal Žďár, který ovšem nic moc nevymyslel. Na druhou stranu záhy utekl Motor, avšak rozehrávka skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    61:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí si z tohoto utkání odnesou alespoň bod za výhru v nadstavbě! JAKUB KÁNÍK byl agilní na brankovišti a kotouč za Radostova záda nakonec procpal. Asistence: Daniel Dudáček, Aleš Řezáč.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi! Motor ve druhé a třetí třetině doháněl manko, které nabral v úvodním dějství. Přiblížil se dokonce na rozdíl jediné trefy, dotáhnout jízdu za vyrovnáním se mu ale nepodařilo. V následné nadstavbě domácí vybojovali alespoň bod, a to po trefě Jakuba Káníka.

    Děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (14:57:55)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 16. Čížek (Silný, Šafář), 39. Remta (Pouzar, Káník), 41. Káník (Hrubec, Masopust), 62. Káník (Dudáček, Řezáč) – 11. Vojinovič (Vašíček, Mikulík), 15. Jedlička (Nikolič, Nagy), 16. Puczek (Pětník), 19. Klodner (Puczek)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (16. Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Šedivý, Remta, Dudáček, Prospal – Káník, Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný
    SKLH Žďár nad Sázavou: Radosta (Vít) – Černohorský, Mikulík, Furch, Klodner, Klusáček, Budín, Filip, Konečný, Vojinovič, Vlk, Jedlička, Pětník, Jindra, Kouba, Puczek, Nagy, Nikolič, Vašíček
    bahis siteleri