Columbus – Pittsburgh 7:6 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 4:5 (kon.) | Washington – Carolina 4:5 (po pr.)
Toronto – Detroit 6:2 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:1 (kon.) | Colorado – Minnesota 4:3 (po pr.)
Vegas – Los Angeles 2:0 (kon.) | Edmonton – Calgary 4:3 (kon.) | Boston – Philadelphia 1:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
6:2 (1:1, 4:0, 1:1)
Detroit Red Wings
Sobota 29.09.2018, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Detroit Red Wings

    Hostům se v přípravě zatím nesmírně daří, neboť v šesti zápasech nenašli ani jednoho přemožitele. Hned pět z šesti výher nicméně bylo nejtěsnějším možným rozdílem. Platilo to i v posledním utkání Red Wings, kteří na ledě Bostonu vyhráli 3:2 zásluhou rozhodující trefy Filipa Zadiny. Předním Detroit zvládl i divokou přestřelku v Chicagu, kde zvítězil 8:6. Kouč Jeff Blashill má stále k dispozici poměrně široký kádr, ve kterém jsou hned čtyři čeští hokejisté. Dnes se představí minimálně obránci Libor Šulák a Filip Hronek, kteří jsou přímými konkurenty o místo v prvním týmu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Toronto Maple Leafs

    Také kanadský celek se zatím jeví ve velmi dobrém světle. V prvních dvou zápasech narazil na Ottawu a v obou případech vyhrál 4:1. Následoval pro změnu dvojzápas s Buffalem, nad kterým Maple Leafs nejprve vyhráli 5:3 a ve venkovní odvětě 3:2. První zaváhání přišlo až v domácím utkání proti Montrealu, který si odvezl cennou výhru 5:1. Reparát Toronto složilo v předvčerejší odvetě, kdy vybojovalo vítězství 5:3. Do dnešního zápasu půjde prakticky totožná sestava. Jen místo obránce Rosena do třetího obranného páru naskočí Travise Dermotta a Frederik Gauthier na křídle čtvrté formace nahradí Kasperiho Kapanena, jenž se naopak přesune vedle Tavarese místo Dominica Moorea.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Kapanen – Brown, Kadri, Leivo – Gauthier, Lindholm, Johnsson.

    Detroit Red Wings: Howard (Sateri) – Hronek, Kronwall (A), Hicketts, Šulák, Jensen, Cholowski – Frk, Larkin (A), Mantha – Abdelkader (A), Athanasiou, Vanek – Nyquist, Nielsen, Bertuzzi – Zadina, Ehn, Rasmussen.

    Rozhodčí: Joannette, O´Halloran – Cherrey, Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Domácí začali pěkně zostra. Kapanen z levého kruhu jen těsně přestřelil. Gardiner už mířil mezi tyče z větší dálky a donutil Howarda zasahovat.
     
    00:51
    Larkin dobře pracoval u levého mantinelu, odkud přihrál na střed Manthovi a také Frederik Andersen se velmi brzy dočkal prvního zákroku.
     
    01:22
    Dylan Larkin ještě jednou. Tentokrát nastřeloval puk ze středového kruhu a získal pro svůj tým buly v útočném pásmu.
     
    01:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je skvělý rozjezd zápasu, který slibuje skvělou podívanou! Zajcev z obranného pásma vyhodil puk mezi modré čáry, kde Brown prodloužil pas Leiva na NAZEMA KADRIHO. Ten se dostal za obranu a tísněn Cholowskim forhendem vypálil ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: Connor Brown, Josh Leivo.
    01:38 Nazem KADRI - 1:0
     
    02:20
    Poprvé o sobě dal vědět i Filip Zadina, ale Andersen s jeho střelou z pravého kruhu neměl víceméně žádné starosti.
     
    03:09
    Filip Hronek neudržel útočné pásmo pro Detroit a musel se vrátit před vlastního gólmana, odkud rozjíždí novou akci.
     
    03:36
    Hraje se v obrovském tempu a také v parádní atmosféře. Přechod do útoku teď hostům nevyšel, pískán je ofsajd.
     
    04:06
    Šulák pěkně potáhl puk před útočnou modrou, kde ho předal Larkinovi, jenž to zkoušel z levého křídla, ale branku minul.
     
    04:27
    Matthews přebruslil Šuláka, který ho na poslední chvíli lehce zablokoval hokejkou a zasloužil se o to, že domácí útočník svůj bekhendový blafák nedotáhl.
     
    05:07
    Jensen ochutnal tvrdost zdejších mantinelů a nedostal kotouč do bezpečí. To se Red Wings podařilo až o chvíli později, ale jednalo se o icing.
     
    05:59
    Nielsen sice vyhrál buly po levici Howarda, ale domácí se k němu rychle vrátili. Tavares se natlačil na Jensena a tomu utekl puk k Marnerovi, který ihned pálil z pravého kruhu a znovu prověřil zkušeného amerického gólmana.
     
    06:13
    Na ledě jsou oba čtvrté útoky, což znamená šanci pro Filipa Zadinu. Ten zprava přihrával na osu kluziště k Rasmussenovi, jenž trefil pouze Dermotta.
     
    06:42
    Gardinerova nepřesná střela od modré vyletěla až k druhému konci modré čáry, odkud pro změnu pálil Zajcev a Howard musel zasáhnout ramenem.
     
    07:26
    Nyquist měl po své levé ruce Athanasioua, kterému také dal přihrávku, nicméně Andersen očekávanou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    07:57
    Leivo posunul kotouč k Riellymu, který se vydal na útočný výlet, ale prvním dotekem přesměroval puk pod Howardovu výstroj.
     
    08:28
    Kotouč vyletěl na střídačku Toronta, takže se nemůže pokračovat. Vhazování mezi Nyquistem a Kadrim po pravici Andersena.
     
    08:39
    Dohraný Connor Brown nahazoval puk dopředu, ale to už byl čárový sudí připraven odpískat postavení mimo hru.
     
    09:11
    Nyquist dal do druhé vlny Cholowskimu, který se snažil prokličkovat ke střele z mezikruží, ale nedovolený zákrok mu v tom zabránil.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Frederik Gauthier – 2 min., hákování).
     
    09:32
    Kronwall předal puk na pravou stranu, kde si střelu tahem připravil Athanasiou, ale o velký kus minul vzdálenější tyčku. Puk se od hrazení odrazil až do středního pásma.
     
    09:58
    Vanek trochu pozdě reagoval na přihrávku Manthy a dostal se do souboje u pravého mantinelu, který prohrál a nezabránil vyhození.
     
    10:20
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings využívají hned svou první početní výhodu a srovnávají skóre! Skvěle to udělal hlavně Cholowski, který rozehrával zpoza Howarda a před modrou čarou bekhendem vyslal do úniku GUSTAVA NYQUISTA, jenž ve velké šanci nezaváhal a poslal puk pod břevno. Asistence: Dennis Cholowski, Jimmy Howard.
    10:20 Gustav NYQUIST - 1:1
     
    10:58
    Andersen musel být hodně opatrný u pravé tyče, kam letěla střela z nulového úhlu od Ehna. O chvíli později od modré pálil Hicketts a našel lapačku gólmana Maple Leafs.
     
    11:16
    Po reklamní pauze se zase hraje. Howard měl za brankou problémy se stabilitou a stěží přihrál doprava Kronwallovi. Rozehrávka Detroitu nebyla ideální, kotouče se zmocnil Hainsey a připsal si střelu od modré čáry, kterou Howard už v klidu zastavil.
     
    11:46
    Nick Jensen v obranné třetině nabral puk na bekhend a poslal ho na střídačku. Vhazuje se mezi modrými čarami.
     
    12:23
    Snad poprvé má některý z týmů problém přejít přes střední pásmo. Red Wigns třikrát nahazovali a vždy to znamenalo ztrátu.
     
    12:50
    A opět nahození od jednoho z bíločervených, během kterého byl Detroitu odpískán ofsajd. Na led jdou čtvrté útoky.
     
    13:23
    Kronwall s Rasmussenem se dostali pod tlak napadajících hráčů Toronta, které se zuby nehty drží v útočném pásmu.
     
    13:46
    Ožiganova střela od modré neměla přesnost. Ruský obránce se u modré čáry ještě jednou dostal na puk, ale tentokrát se k ničemu neodhodlal.
     
    14:08
    A tak se pozornost fanoušků rychle přesunula na druhý konec kluziště, kam se s pukem na holi vydal naprosto volný Anthony Mantha, ovšem Andersen střelu z osy kluziště zastavil.
     
    14:26
    Larkin u červené čáry prohrál souboj s gravitací a přišel o puk, který hosté přesto dostali za Andersena, ale tam byl jako první Ron Hainsey.
     
    15:10
    Josh Leivo přejel útočnou modrou ještě před Nazemem Kadrim, který měl trochu problémy se zpracováním – postavení mimo hru.
     
    15:32
    Connor Brown se jel podívat k levému mantinelu, odkud sice vystřelil, ovšem Jimmy Howard hokejkou zvedl puk až do ochranné sítě.
     
    16:03
    Matthews si pokryl puk a na krátko ho předal Marleauovi. Do něj ale najel tvrďák Abdelkader a znemožnil jakékoliv ohrožení Howardovy klece.
     
    16:43
    Lindholm chtěl dát puk doleva Johnssonovi, ale obrana Detroitu tento úmysl přečetl. Po rychlém otočení hry Rasmussen nedal finální přihrávku Zadinovi.
     
    17:16
    Gauthierovi odjeli spoluhráči střídat, takže nahozený puk se stal snadnou kořistí pro připravené hráče Red Wings.
     
    17:43
    Rielly úmyslně nastřeloval kotouč do místa, kde byl Tavares, který dokázal tečovat, nicméně se mu to nepovedlo tak dokonale, aby trefil branku.
     
    18:04
    Nešťastný konec akce pro Toronto. Kasperi Kapanen trefil hokejkou do obličeje Dylana Larkina a je z toho přesilová hra pro Rudá křídla.
     
    18:23
    Začátek druhého oslabení zvládlo Toronto velmi dobře a po vyhraném buly vyhodilo kotouč přes všechny čáry do bezpečí.
     
    18:45
    Vyhození Browna obrannou třetinu neopustilo. Red Wings se ale nedostali ke kloudné kombinaci a o kotouč přišli.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Marner zachytil Kronwallovu křižnou přihrávku podél obranné modré čáry. Z toho vznikl brejk tři na jednoho, kdy Gardiner nechal střílet Gauthiera, ale Howard svůj tým podržel!
     
    19:27
    Zajímavý moment také na druhé straně. Athanasiou byl na levém křídle a z úhlu nahazoval na branku, před kterou do Andersenovy výstroje protečoval puk Vanek.
     
    19:36
    Anthony Mantha dostal vynikající přihrávku zpoza koncové čáry, necelé dva metry před brankovištěm pálil z první, leč mezírku v postoji Andersena nenašel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která nabídla skvělý ofenzivní hokej z obou stran. Od prvních vteřin se hrálo v maximálním tempu a netrvalo to dlouho, než se otevřelo skóre. Hned ve druhé minutě se z úniku prosadil Nazem Kadri a Toronto mělo i několik dalších šancí. Howard zbývají puky ale pochytal a v jedenácté minutě si dokonce připsal asistenci na přesilovkový gól Gustava Nyquista, jenž stanovil aktuální stav 1:1.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Domácí v plném počtu.
     
    20:39
    Kapanen a Marleau v rychlé akci. Z levého kruhu zakončoval druhý jmenovaný, ale Howard si celou situaci pohlídal.
     
    21:02
    Matthews přistrčil puk před Gardinera a i jeho pokus Howard zneškodnil. Leafs přesto měli vynikající nástup do druhé třetiny.
     
    21:29
    Manthova přihrávka na Larkina neprošla. Z dálky to sledoval Martin Frk, který se zatím prakticky vůbec nedostal do hry.
     
    22:03
    Nyquist zleva nabil před kruhy Šulákovi, který pálil z první, ale trefil jen obětavě zasahujícího Nazema Kadriho.
     
    22:17
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Gardiner – 2 min., hákování).
     
    22:29
    Athanasiou převzal krátkou přihrávku od Kronwalla, ale také nevyzrál na domácí blok v podobě Rona Hainseyho. Následovalo přerušení kvůli hře vysokou holí.
     
    22:39
    Par Lindholm vyhrál buly nad Athanasiouem a Leafs díky tomu měli hodně času na vyhození puku až k Howardovi.
     
    23:15
    Kronwall si narazil Manthou a vystřelil. Puk u brankoviště ještě tečoval Nielsen, ovšem Andersen dokázal velmi rychle reagovat.
     
    23:43
    Zajcev vyhazuje a nutí Cholowskiho hrát v obranném pásmu. Diváci na zaplněném stadionu to samozřejmě kvitují, stejně jako tvrdé hity od svých oblíbenců.
     
    24:17
    Domácí v plném počtu.
     
    24:22
    Ofsajd hostujících hokejistů umožňuje oběma týmům v klidu dostřídat. Vhazovat se bude mezi Matthewse a Ehna.
     
    24:49
    Ehn nahodil puk k zadnímu mantinelu, kam mu přijel pomoct Filip Zadina, jenže obránci Maple Leafs si s nimi poradili.
     
    25:08
    Hodně špatná rozehrávka Toronta. Přes Abdelkadera a Zadinu se k puku i zakončení dostal Nielsen a přesunující se Andersen šťastně zasáhl ze zadní části betonu.
     
    25:39
    Jensen se přilepil na Taverese, který si dokázal pokrýt puk a zadovkou ho posunul před dojíždějícího Kadriho. Ten byl před brankovištěm úplně sám, ale Howarda nepřekonal.
     
    26:01
    Tavares opět v akci, když tečoval letící puk do výstroje hostujícího gólmana. Howard zlikvidoval i Gardinerův pozdrav zpoza levého kruhu.
     
    26:52
    Na druhé straně se neujala střela Abdelkadera. Divočejší pasáž ukončil až zákrok Howarda, ke kterému bekhendem poslal puk Marleau.
     
    27:01
    Ožiganov podél modré přihrál Dermottovi, jehož vysokou střelu neměl klečící Howard pod kontrolou, ovšem nebezpečně padající puk mu do branky nepřicestoval.
     
    27:47
    Český obránce Libor Šulák si dojel volný puk a za Howardem čekal na dostřídání. Nakonec si svou přihrávkou vybral Ehna.
     
    28:21
    Andreas Johnsson nedostál na rozehrávku z domácí obrany a z toho resultuje nevynucené zakázané uvolnění.
     
    28:47
    Hosté rochu překombinovali svou akci a vůbec ji enzakončili. Hainsey pak sice nevyhodil, ale Red Wings se sami vyhnali z útočného pásma.
     
    29:13
    Athanasiou přijel k levému mantinelu podpořit Vaneka a přihrál Larkinovi, který po svižné střele tahem už zvedal ruce nad hlavu, ale podle všeho trefil jenom tyč!
     
    29:58
    Frk neměl šanci dojet nahození do roku, a tak aspoň pořádně přišpendlil na mantinel domácího obránce Dermotta.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    30:32
    Hicketts převzal puk od Šuláka a vyprášil betony Andersena. Oba obránci Detroitu si pak role vyměnili, ale český hokejista nebyl úspěšný z levé strany.
     
    30:59
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – 2 min., sekání).
     
    31:05
    Christoffer Ehn vyhrál buly nad Tavaresem pro Nicka Jensena, který nic nevymýšlel a vyhodil puk co nejdál od hostující klece.
     
    31:34
    Matthews posílal puk po prknech, jenže našel jenom Šuláka a ten se postaral o další vyhození.
     
    32:09
    Podražení Kadriho rozhodčí neposoudili jako faul. Detroit vyrazil v oslabení do útoku, ale rozhodl se neriskovat. Po vystřídání útočí muži v modrém.
     
    32:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Také domácí tým se prosazuje v přesilové hře a bere si náskok zpět! Leivo zvolil nejjednodušší variantu přihrávky a o mantinel přihrál na modrou čáru JAKEU GARDINEROVI, jehož nenápadné nahození proletělo přes další dva domácí hráče až za Howardova záda! Asistence: Josh Leivo, Patrick Marleau.
    32:47 Jake GARDINER - 2:1
     
    33:29
    Rychlá odpověď od Zadiny nepřišla. Propagační střelu Andersen nepodcenil a přerušil hru. O chvíli později zvonilo za Howardem břevno, od kterého se Tavaresova střela vydala do ochranné sítě.
     
    33:57
    Tavares byl hodně blízko brankoviště, ale i tak se rozhodl vrátit puk o pár decimetrů dozadu. Kapanen zblízka Howarda také nepropálil.
     
    34:16
    Domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Leivo měl po své pravé ruce Browna. Zleva ale střílel sám a puk se od lapačky Howarda odrazil k dojíždějícímu Kadrimu, který měl před sebou poloprázdnou branku, ale dorážet pořádně nemohl, neboť mu Larkin přesekl hůl.
     
    34:23
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., sekání).
     
    34:27
    Smolný okamžik pro Hickettse, který tvrdě vyhazoval puk a ten vyletěl až mimo hrací plochu. Leafs si zahrají téměř dvouminutovou přesilovou hru pět na tři!
     
    34:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí dvojnásobnou přesilovku rychle využívají a přidávají třetí gól! Matthews po přiťuknutí od Marnera minul. Puk se odrazil k Riellymu, který ho vracel Matthewsovi a ten pro změnu křižným pasem našel v pravém kruhu JOHNA TAVARESE, jenž z první trefil horní polovinu branky. Asistence: Auston Matthews, Morgan Rielly.
    34:58 John TAVARES - 3:1
     
    35:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A hned vzápětí přichází další úder od mužů v modrých dresech s bílým javorovým listem na hrudi! Johnsson chytrou bekhendovou přihrávkou přenesl puk do volnější pravé strany. Leivova rána byla nepřesná, ovšem kotouč se od zadního mantinelu vydal zpět před branku a PATRICK MARLEAU už to měl zleva jednoduché. Asistence: Josh Leivo, Andreas Johnsson.
    35:25 Patrick MARLEAU - 4:1
     
    35:52
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Igor Ožiganov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:15
    Detroit se může rychle vrátit do hry. Začátek přesilovky mu ale nevyšel, Leafs rychle vyhodili do bezpečí.
     
    36:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    To je jízda, domácí skórují také v oslabení a vedou už 5:1! Tavares uvolňoval Browna, kterého zradilo zpracování a zleva minul. Larkin pak ale upadl a puk se opět dostal k Brownovi. Ten přihrál do těžkého úhlu PARU LINDHOLMOVI, jenž z těžké pozice a z rychlé točky našel mezírku, kudy kotouč prošel do sítě. Asistence: Connor Brown.
    36:41 Par LINDHOLM - 5:1
     
    37:26
    Marner a Kapanen jeli proti jedinému obránci. Prvně jmenovaný to vzal na sebe, nicméně Howard zabránil další pohromě!
     
    37:49
    Red Wings teď hoří jako papír a je úplně jedno, jestli hraje v oslabení nebo přesilovce. Leafs jsou na koni a na ledě naprosto dominují.
     
    37:52
    Domácí v plném počtu.
     
    38:38
    Ožiganov se postavil před Hronka a střelu českého obránce nepustil k Andersenovi, který si v poslední domě moc nezachytal.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Frk byl v rohu útočného pásma zdvojený a neměl moc šancí, jak kotouč udržet. Tavares na druhé straně naznačil střelu a místo toho ještě hledal spoluhráče před brankou, což přečetl Šulák.
     
    39:56
    John Tavares naopak proti dvěma uspěl a ze zadního mantinelu naslepo přihrál Kadrimu, kterého Howard vychytal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    To byla jízda! Nerozhodný stav vydržel do třiatřicáté minuty, kdy se prosadil Gardiner a posadil tím Detroit na kolotoč, ze kterého se hostům bude ještě hodně dlouho točit hlava. Nutno říct, že si Red Wings sami zavařili, když šli do tří a nechali si dát góly od skvěle hrajícího Tavarese a veterána Marleaua. Hned poté šel na trestnou lavici Ožiganov, ale domácím to vůbec nevadilo. Toronto udeřilo i ve čtyřech a po trefě Lindholma mělo i několik dalších šancí, ze kterých mohlo ještě několikrát skórovat. Rudá křídla svým soupeřům vůbec nestačila a mohou být ráda, že prohrávají "jen" o čtyři góly.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 24 – 19 (9:9, 15:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Jimmy Howard, přichází Harri Säteri.
     
    41:10
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hodně vlažný úvod třetí části zničehonic okořenil druhý hostující gól! Nick Jensen na modré čáře zachytil pokus o vyhození a vyslal dopředu vysoké nahození, které do branky Toronta šikovně sklepla hokejka DYLANA LARKINA. Asistence: Nick Jensen, Dennis Cholowski.
    41:10 Dylan LARKIN - 5:2
     
    42:34
    Andersen přihrával spoluhráči o zadní mantinel. Neudělal to ale nejlépe a musel se rychle vracet do branky proti střele Athanasioua, která nakonec nebyla přesná.
     
    43:06
    Kadri před brankovištěm nedosáhl na centr z pravého křídla. Kronwall s problémy rozehrál a dopředu zase jsou hráči Detroitu.
     
    43:36
    A zase dozadu. Tečované vyhození zastavil Säteri a poprvé se dotkl kotouče po nahrazení pětkrát překonaného Howarda.
     
    44:04
    Nick Jensen v boji u zadního mantinelu trefil hokejkou obličej Tylera Ennise. Na jeho tvářil se ocitla krev, a tak je z toho domácí přesilovka trvající celé čtyři minuty.
     
    44:36
    Šulák s Hickettsem dokázali dvakrát za sebou vyhodit a z přesilovky Leafs je rázem několik desítek vteřin pryč.
     
    45:03
    Hronek byl ve správný čas na správném místě a zachytil jednu z domácích přihrávek. Protiakce Wings však trvala velmi krátce.
     
    45:28
    Zatím to není moc povedená přesilovka. Torontu se celkově nedaří navázat na druhou třetinu, ve které na ledě válelo.
     
    45:54
    Hosté výtečně bránili ve čtyřech. Po dvou dalších vyhozeních ale špatně střídali, na ledě jich bylo pět a proto musí podruhé v utkání do tří!
     
    46:21
    Auston Matthews si v rychlosti narazil s Marnerem, ale tvrdou střelu bez přípravy nevměstnal do prostoru branky.
     
    46:46
    Riellyho svižná střela zápěstím byla Kadriho holí sražená do ochranné sítě. Unavená trojice Detroitu s obránci Šulákem a Hickettsem může vystřídat.
     
    47:15
    Bránící trojice vyhodila, ale teď už je to znovu o kombinaci domácích hráčů, kteří svírají soupeře před Säterim. Ten moc práce přesto nemá.
     
    47:49
    A platí to i po dvou střelách Joshe Leiva z levého kruhu. Obě totiž byly hodně nepřesné.
     
    47:54
    Hosté v plném počtu.
     
    48:17
    Gardiner křižným pasem našel v pravém kruhu Leiva, který z první ještě hledal Marleaua, ovšem neúspěšně.
     
    48:36
    Až teď si hosté vytvořili prostor pro vystřídání. Slovem se ještě vraťme k dvojnásobné přesilovce dlouhé celé dvě minuty, Leafs v ni nevyslali jedinou střelu na branku.
     
    49:32
    Libor Šulák si chtěl zaútočit, ale o kotouč přišel. Detroit ještě pokračoval v akci, dokud se ke střele nedostal Filip Hronek, proti kterému Andersen vytáhl rutinní zákrok.
     
    49:32
    Red Wings se ještě vrátili k situaci, která všemu předcházela. Dermott hodně tvrdě narazil na hrazení Larkina a po odpískání si vyslechl od protihráčů pár nehezkých slovíček.
     
    49:53
    Thomas Vanek předčil na vhazování Tavarese. Nyquist přistrčil puk za sebe Nielsenovi, který z pravého kruhu minul Andersonovu klec.
     
    50:16
    Kapanen zachytil puk u útočné modré, ale Tavares o něj v obležení protihráčů přišel. Maple Leafs tak stále čekají na první střeli ve třetím dějství.
     
    50:53
    Zajcevovo nahození z pravého konce modré čáry nebylo nějak razantní, ale přesto to bylo hodně ošemetné pro Säteriho, jehož branku tečovaný puk o kousek netrefil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:23
    Ozývají se také fanoušci, kteří by ještě rádi viděli nějaké pěkné akce od domácích hráčů. Místo toho od modré dvakrát pálil Šulák, ale Andersen zasahovat nemusel.
     
    51:59
    Domácí přihrávku do druhé vlny zachytil Larkin. Jeho útok ale nevymyslel nic nebezpečného a jenom odevzdal puk obráncům Toronta.
     
    52:17
    Rozhodčí přerušili hru po domácím nástřelu z červené čáry a nařídili vhazování ve středovém kruhu. Zřejmě se jednalo o chybně odpískaný icing.
     
    52:47
    John Tavares dnes hraje skvěle. Nyní se otočkou zbavil Athanasioua a před Zadinou přihrál do volnější levé strany Riellymu, jehož pokus byl Zadinou sražen nad mantinely.
     
    53:01
    Ennis se zbavil dotěrného Nyquista a zpoza koncové čáry přihrál před brankoviště Matthewsovi, jenž zblízka netrefil branku.
     
    53:27
    Ofsajd Toronta. V Air Canada Centre mezitím řádí fanoušky vytvořená mexická vlna.
     
    53:44
    Bertuzzi z větší vzdálenosti také nemířil přesně a Hronek neudržel puk na útočné modré. Následuje rychlý brejk.
     
    53:53
    Leivovu střelu z pravého kruhu Säteri betonem vyrazil přesně na Kadriho, jehož dorážka z dobré pozice byla nadějně vypadající, ale zároveň nepřesná.
     
    54:04
    Zápas se rozhodně nedohrává. Na ledě se vytvořili dva nespřátelené páry. Hronek se chytil s Brownem a Bertuzzi s Kadrim. Všichni dostali dvě minuty a jako bonus desetiminutové osobní tresty.
     
    55:30
    Gardiner posílal prudký puk do mezikruží, kde ho přesměroval projíždějící Zajcev a trefil tyčku hostující klece!
     
    55:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další střela už končí v síti a Säteri se tak dílčího čistého konta nedočká! Zajcev zastavil puk pro Matthewse a ten ho zase nechal JAKEU GARDINEROVI, který se prosadil střelou švihem z pravého kruhu. Finskému brankáři proletěl puk nad ramenem. Asistence: Auston Matthews, Nikita Zajcev.
    55:41 Jake GARDINER - 6:2
     
    56:42
    Nepříjemnost pro hosty a jmenovitě Thomase Vaneka, kterého svým golfákem nepříjemně napálil Libor Šulák. Rakouský útočník s českými kořeny bývalému obránci Znojma asi nepoděkuje...
     
    57:18
    Kapanen přenechával puk za ním jedoucímu Tavaresovi. Tento úmysl ale přečetl Rasmussen a nenechal kanadskou hvězdu hrát.
     
    57:52
    Teď už je o vítězi zápasu stoprocentně jasno. Pokus o útočnou akci Detroitu nevyšel kvůli postavení mimo hru.
     
    58:21
    Přihrávka do mezikruží na Manthu byla příliš pomalá a zachytil ji Dermott. Po jeho nahození vybojoval puk Ennis a z rohu přihrál Matthewsovi, který trefil kotouč z první, ale Säteri předvedl hned dva vynikající zákroky!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:26
    Trojice hostů propadla na útočné modré, z čehož resultovala protiakce Leiva. Ten v situaci dva na jednoho zleva přihrál přes Šuláka na Marnera, který dostal puk na dlouhou hůl a z předklonu Säteriho klec přestřelil.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tradiční souboj dvou týmů z Original Six nabídl divákům parádní hokej, který rozhodně nepřipomínal přípravný zápas, ale spíše duel play-off. Hodně rušno bylo na ledové ploše od první až do poslední vteřiny. Vše gradovalo ve druhé polovině prostředního dějství, kdy Toronto rozhodlo o svém vítězství čtyřmi góly v necelých pěti minutách. Ke třem přesilovkovým trefám Maple Leafs přidali i gól z oslabení a do třetí třetiny si přenesli náskok 5:2. Po druhé pauze už to bylo z obou stran malinko opatrnější, ale i přesto rozhodčí rozdali hned čtyři osobní tresty.
     
    Střely na branku: 28 – 25 (9:9, 15:10, 4:6).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jake Gardiner (TOR) 2+0
    2. Josh Leivo (TOR) 0+3
    3. Patrick Marleau (TOR) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání
    Filip Hronek (DET)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 14:45
    Libor Šulák (DET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:20
    Martin Frk (DET) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:40
    Filip Zadina (DET) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:38.
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (04:26:09)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Kadri (Brown, Leivo), 33. Gardiner (Leivo, Marleau), 35. Tavares (Matthews, Rielly), 36. Marleau (Leivo, Johnsson), 37. Lindholm (Brown), 56. Gardiner (Matthews, Zajcev) – 11. Nyquist (Cholowski, Howard), 42. Larkin (Jensen, Cholowski)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Kapanen – Brown, Kadri, Leivo – Gauthier, Lindholm, Johnsson.
    Detroit Red Wings: Howard (41. Säteri) – Hronek, Kronwall (A), Hicketts, Šulák, Jensen, Cholowski – Frk, Larkin (A), Mantha – Abdelkader (A), Athanasiou, Vanek – Nyquist, Nielsen, Bertuzzi – Zadina, Ehn, Rasmussen.

    Rozhodčí: Joannette, O´Halloran – Cherrey, Tobias

    Diváci: 18 889
    bahis siteleri