Boavista – Aves 1:0 (kon.) | Benfica – Porto 1:0 (kon.) | Portimonense – Sporting 4:2 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
1:0 (0:0)
FC Porto
Neděle 07.10.2018, 18:30 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica • Portugalská Primeira Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 24:20. (20:31:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jedinou branku, o kterou se postaral domácí Seferović. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která ale nebyla zrovna atraktivní. Fanoušci se místo vyložených šancí dočkali celé řady nedovolených zákroků, hlavní sudí musel tasit hned devět žlutých karet. Benfica dnešní utkání dohrávala bez vyloučeného Lemy, závěrečný nápor ale vyrovnávací branku nepřinesl. Benfica tak zvládla pikantní duel mnohem lépe, naopak Porto se dnes spíše trápilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nyní se k míči dostal také Vlachodimos, který okamžitě vykopl od své brány.
     
    90+2
    Porto se stále nemůže dostat k tlaku, Benfica zatím odolává. Nyní je míč až na polovině hostujícího celku, konkrétněji na kopačce Felipeho.
     
    90+1
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Haris Seferović, přichází Andreas Samaris.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Opět jsme sledovali nedovolený zákrok, tentokráte v podání hostujícího Herrery.
     
    88
    Salvio byl s míčem už za postranní čárou, čehož si všiml také hlavní sudí, který okamžitě přisoudil autové vhazování hostujícímu celku.
     
    87
    Nyní se k míči dostal Brahimi, který si přichystal balón na pravou nohu, načež sympaticky vypálil. Jeho rána prosvištěla kousek vedle tyče.
     
    86
    Oliveira obstaral další autové vhazování, i tentokráte se jednalo o dalekonosný hod. Domácí obrana dokázala nebezpečí odvrátit.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Porto se neustále tlačí za vyrovnávací brankou, Vlachodimos ale nemusel řešit nic nebezpečného.
     
    83
    Tak pozor! Lema dnešní utkání nedohraje, hlavní sudí mu totiž ukázal druhou žlutou kartu, a tedy červenou. Hodně nevydařený debut pro domácího obránce.
     
    83
    Následně si Vlachodimos ještě zkušeně došel pro padající míč, po kterém odkopl od své svatyně. Jeho kolegové se ale nedostali k ničemu vážnějšímu.
     
    82
    O autové vhazování se postaral Oliveira, který hnal své spoluhráče do šestnáctky. Nakonec jeho nabídka skončila pouze u Diase.
     
    81
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Alfa Semedo.
     
    80
    Další nedovolený zákrok, tentokráte byl do hlavy zasažen Telles, který se okamžitě svíjel na zemi. Almeida i tentokráte neobdržel žlutou kartu.
     
    79
    Do pokutového území domácích létá jeden centr za druhým, avšak k ničemu vážnějšímu nedochází. Benfica si ale v posledních vteřinách zahrává.
     
    78
    Tentokráte Telles zahrával standardku z obrovské vzdálenosti, míč směřoval k penaltovému puntíku, kde si patřičně důrazně počínal Lema.

    David Suchý

    Branky: 62. Seferović

    Karty:   9. Grimaldo (BNF), 32. Lema (BNF), 76. R. Silva (BNF) – 19. Casillas (PRT), 47. Otávio (PRT), 56. Maxi Pereira (PRT), 59. H Herrera (PRT), 77. Brahimi (PRT)   83. Lema (BNF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 24:20.
    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida (C), Lema, Rúben Dias, Grimaldo – Pizzi (81. Semedo), Fejsa, Gabriel – Salvio, Seferović (90+1. Samaris), Cervi (58. R. Silva).
    Náhradníci: Svilar – Semedo, Jonas, Samaris, R. Silva, Castillo, G. Fernandes.

    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira (70. J. M. Corona), Militao, Felipe, Telles – Otávio (52. S. Oliveira), H Herrera (C), D. Pereira, Brahimi – Tiquinho Soares (76. André Pereira), Marega.
    Náhradníci: V. Alves – Awaziem, Ó. Torres, J. M. Corona, André Pereira, Mbemba, S. Oliveira.

    Rozhodčí: Veríssimo – Soares, Pereira
    ocianews.com