Orenburg – Jenisej 0:0 (kon.) | Ural – Samara 1:1 (kon.) | Ufa – Kazaň 0:0 (kon.)
konec
FC Ufa
0:0 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Sobota 20.10.2018, 15:30 • Neftjanik Stadium, Ufa • Ruská Premier Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    FC Rubin Kazaň

    Momentálně pátý celek ruské Premier Ligy má za sebou i přes své dobré postavení v tabulce rozpačitý start do nové sezóny. Rubin zvládl během prvních osmi kol uhrát hned pět remízových utkání. V říjnu ale ještě nepoznal hořkost porážky a vyhrál oba dva duely, v nichž narazil na týmy ze spodních pater tabulky, Samaru a Ural. Jinak tomu nebude ani nyní, Kazaň zajíždí na půdu předposlední Ufy, kde má skvělou příležitost po reprezentační přestávce natáhnout sérii výher.

    Forma v posledních 5 utkáních: 3-2-0
    Kazaň – Ural 1:0
    Kazaň – Samara 2:1
    Chimki – Kazaň 0:1 po prodl. (Pohár)
    Arsenal Tula – Kazaň 2:2
    Kazaň – Jenisej 1:0
     
    FC Ufa

    Šestý tým z loňské sezóny zažívá na své poměry děsivý vstup do té letošní. Svěřenci trenéra Tomarova se krčí na předposlední patnácté pozici, která znamená na konci sezóny sestup do nižší soutěže. Pokud se však hráčům Ufy podaří zvítězit na domácím pažitu proti Kazani, která nabrala v posledních zápasech vítěznou formu, můžou poskočit za určité souhry výsledků z jiných stadionů i o čtyři místa nahoru.

    Forma v posledních 5 utkáních: 1-2-2
    Arsenal Tula – Ufa 1:1
    Ufa – Jenisej 2:1
    Nižnij Novgorod – Ufa 1:0 po pen. (Pohár)
    Rostov – Ufa 0:0
    Ufa – CSKA Moskva 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Nedelcearu, Pucko, Tabidze, Alikin (C) – Igboun, Carp, Salatić, O. Thill – Sysujev.
    Náhradníci: Šelija – Divejev, Bizjak, Krotov, Krugovoj, A. Nikitin, Sejdachmet, O. Vaněk, Zasejev.

    FC Rubin Kazaň: Konovalov – Ustinov, Uremović, Navas (C), Granat, Kudrjašov – Podběrjozkin, Mogilevec, Bajramjan – Azmún, Poloz.
    Náhradníci: Akmurzin, Baburin – I. Kalinin, Bucharov, Šekarí, Sorokin, Muchametzjanov, Sagitov.

    Rozhodčí: Galimov – Vladimirovič, Losifovič.
     
    Domácí borci nastupují na zelený pažit ve svých typických červených dresech, hosté z Kazaně si přivezli bílou kombinaci trikotů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První momenty duelu patří Rubinu, který drží míč na své polovině a v poklidu kombinuje.
     
    3
    Nedelcearu hledal dlouhým míčem jednoho ze svých spoluhráčů na útočné polovině. Balónu však dodal velkou razanci a ten skončil až u brankáře Konovalova.
     
    4
    Suchov si nedokázal u čáry zpracovat vysoký míč, který končí od jeho nohou v zámezí.
     
    5
    Po několika nákopech Ufy je u míče znovu Kazaň, která se pohlednou kombinací přibližuje k velkému vápnu.
     
    6
    Poloz se pokusil a poslat z levé strany centrovaný míč do pokutového území. V něm byl u něj ale nejrychleji Pucko, od jehož hlavy míč končí v bezpečnějším území Ufy.
     
    7
    Bajramjan našel nádhernou patičkou Kudrjašova a vyslal jej na útočný výlet. Ten ale neměl příliš dlouhého trvání, levý bek hostí byl odstaven obráncem soupeře.
     
    8
    Ufa jen odevzdala kulatý předmět soupeři a znovu se zatáhla do obranné formace.
     
    9
    Rubin dal nedovoleným zákrokem možnost domácím k ohrožení jejich branky. Dlouhý centr Suchova ale jen proletěl pokutovým územím a skončil v zámezí.
     
    10
    Obrana Rubinu si nenadělovala přílišné starosti a odkopla na jistotu mimo prostor vyhrazený pro hru. Ufa má možnost vhazování.
     
    11
    Bělenovovi nesedla rozehrávka pod tlakem útočících hráčů soupeře a namazal Rubinu ještě na polovině svého týmu. Z následné akce hosté vytěžili standardku před pokutovým územím.
     
    12
    Z té ale hosté nevytěžili vůbec nic. U míče je domácí Ufa.
     
    13
    Kazaň se ale dlouze nespokojila s hrou bez míče a ihned se jej znovu ujala. V dosavadním průběhu utkání jsou hráči Rubinu o něco aktivnějším celkem.
     
    14
    Thill si vyskočil příliš vysoko a hlavní rozhodčí jeho útočný zákrok shledal jako nedovolený.
     
    15
    Salatič nejprve pokazil rychlou akci Ufy. Míč se k němu ale hned vrátil a pěknou komlmicí vyslal po pravé straně do útoku Suchova, jehož centr hosté odvrátili na roh.
     
    16
    Rohový kopu se ujal Lucemburčan Thill. Jeho dobrý centr nadělal obraně soupeře nemalé potíže, nakonec si však Kazaň poradila a míč dostala do bezpečí.
     
    17
    Po krátkém úseku, kdy byli nebezpečnější hráči Ufy, se balónu znovu ujal Rubin, který uklidňuje hru klidnou kombinací na své polovině.
     
    19
    Konovalova už dlouhá kombinace na vlastní polovině poněkud unudila a vyslal míč daleko pryč na soupeřovu polovinu. Tam se jej ujali hráči Ufy, kteří se nyní ženou do útoku.
     
    20
    Carp se uvolnil směrem do středu pole a vyslal na Konovalova nebezpečný pokus, který prosvištěl kolem jeho pravé tyče doslova o pár centimetrů vedle!
    20. Střela Carpa těsně minula hostující bránu
     
    22
    Ufa se po dobrém pokusu svého středopolaře osměluje k větší útočné aktivitě a v posledních momentech je to ona, kdo tahá za nitky tempa zápasu.
     
    23
    Rubin ale nepřipustil tlak soupeře, který by měl delšího trvání a nyní je to zase on. kdo se žene do útočení.
     
    24
    Sysujev byl nalezen učebnicovou kolmicí k malému vápnu, sám se ale vystavil do velkého střeleckého úhlu a brankář Kazaně neměl problém jeho pokus zneškodnit na rohový kop.
     
    26
    Už to vypadalo, že se Rubin dostává z tlaku soupeře, Ufa se ale znovu zmocnila míče a zatlačila hosty na jejich polovinu.
     
    27
    Další rohový kop domácích a další odvrácený míč do bezpečí. Bajramjan navíc zůstává ležet na zemi po nepříjemném zákroku soupeře, který se jej nebál sebrat svým skluzem přes obě nohy.
     
    29
    Ufa se snažila uklidnit hru na své polovině. Nepřesná přihrávka jednoho ze stoperů ale končí až za autovou čárou.
     
    31
    Igboun to přehnal s důrazem a dopustil se faulu na útočné polovině. Kazaň má po dlouhé době možnost rozehrávky míče.
     
    32
    Ufa se z ničeho nic prohnala do vápna po levé straně, kde se protlačil právě Igboun a hledal své spoluhráče. Hostující obrana dokázala ale míč zastavit ještě dříve, než se vůbec dostal k některému z hráčů Ufy.
     
    33
    Azmún ve snaze vybojovat balón podkopl soupeře, což neuniklo pozornému zraku hlavního rozhodčího Galimova.
     
    34
    Thill se snažil ukázat něco ze své lucemburské školy na pravé straně. V obložení čtyř protihráčů ale neměl příliš šancí na úspěch.
     
    35
    Igboun si nakonec přece jen vymodlil u rozhodčího vhazování pro svůj tým.
     
    36
    Z následného autu byli blízko k prvnímu gólu po pěkné kombinaci Suchov s Thillem, druhý jmenovaný ale napálil míč pouze do prvního bránícího hráče.
     
    37
    Po rohu, který následoval, se už ale musel činit brankář Rubinu. Ten dokázal vytáhnout pumelici Tabidzeho.
     
    38
    První žlutou spatřil na vlastní oči Bajramjan po nekompromisním skluzu. Ufa má k dispozici dobrou standardní situaci.
     
    40
    Konovalov hned nadvakrát odmítl první branku soupeře v utkání! Nejprve odstavil míč směrující do malého vápna, ten se však i tak dostal k hráči Ufy. Jeho zakončení bylo ale zamířeno přesně doprostřed, kde stál pozorný gólman Rubinu.
     
    42
    Už to vypadalo, že se Kazaň po několik minutách dostane do dobré útočné šance. Vše ale skončilo špatným centrem ze středu pole, který skončil v zámezí.
     
    43
    Znovu se musel činit brankář hostí. Tentokrát odstavil pozemní pumelici na rohový kop.
     
    44
    Ufa se zanedlouho po rohovém kopu dostala k dalšímu pokusu zpoza vápna, tentokrát ale mířidla nezamířila z kopačky Salatiče ani do prostoru tří tyčí.
     
    45
    Podběrjozkin utíkal po levé straně směrem k brance soupeře, kde se před ním otevřel velký prostor. Vše ale pokazil velmi nepřesným centrem.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První polovina duelu v Ufě měla poněkud neočekávaný průběh. Favorit z Kazaně v něm prozatím hraje druhé housle a do kabin odchází bez jediné střely směřující na branku. Naopak domácí měli několik dobrých šancí na skórování i více než jedné branky.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    V druhém poločase začal s držením míče a chystáním útoku Rubin. Uvidíme, zda bude pokračovat obrázek z první půle nebo favorit z Kazaně zabere.
     
    48
    Ufa se ujala míče a znovu se snažil dostat do útoku v první poločase velmi aktivní Thill. Kazaň jej zastavila jen za cenu faulu a domácí tak mají možnost standardní situace.
     
    50
    Rohový kop z levé strany byl Ufou rozehrán nakrátko a do pokutového území nakonec letěl dosti prudký centr. Uremovič jej prodloužil na další rohový kop, již devátý Ufy oproti žádnému Kazaně.
     
    51
    Azmún ve výskoku zasáhla nepříjemně Carpa do oblasti oka. Domácí středopolař zůstává ležet na zeleném pažitu a rozhodčí přerušuje hru.
     
    53
    Kazaň se vydala na rychlý útok po levé straně a ze středu pole nakonec napřáhl k pumelici Azmún. Ta směřovala přesně k tyči a brankář Bělenov se musel činit, aby ji odstavil alespoň na roh!
     
    54
    Následný roh neznamenal žádné další nebezpečí pro obranu Ufy. U míče jsou znovu domácí.
     
    56
    Kazaň se přece jenom dostává ve druhém poločase mnohem více ke slovu než v tom prvním. Azmún po rychlém brejku ve stínu obránce přestřelil několik centimetrů nad.
     
    57
    Carp se natahoval co mohl, skákající míč ale zpracovat nedokázal a byl donucen jej přenechat protihráčům.
     
    58
    Konovalov se vysunul s míčem do nejvýše to šlo a poslal dlouhý míč až na druhou stranu hřiště k pokutovému území. Tam u něj byla nejrychleji obrana Ufy a odstavila jej do bezpečí.
     
    60
    Prudký centr odhlavičkoval Pucko pouze na rohový kop.
     
    61
    Na něj si vyskočil znovu nejvýše velmi aktivní Azmún. Mířidla v oblasti hlavy ale namířil vysoko nad prostor tří tyčí Bělenovovy svatyně.
     
    62
    Kazaň se čím tím více dostává do hry, oproti prvnímu poločasu je to jako den a noc. Další rohový kop Rubinu rozehrál nakrátko Poloz.
     
    64
    Bělenov raději odkopl míč daleko pryč od své brány. Rubin si totiž v posledních minutách začíná vytvářet tlak, při kterém začíná jeho gól viset čím dál tím více ve vzduchu.
     
    65
    Igboun se zlobí a může se zlobit pouze na sebe. To jemu samotnému se míč zamotal pod nohy a nakonec skončil až v zámezí.
     
    67
    Thillův centr z hranice pokutového vápna skončil na hlavě Ustinova a následně daleko pryč od brány Kazaně.
     
    68
    Sám Thill následně zboural jednoho ze soupeřů a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    70
    Na druhé straně rozehrával další rohový kop Poloz. Znovu z toho ale nebylo žádné větší nebezpečí.
     
    71
    Ustinov z následné protiakce sáhl ke zatažení soupeře ve slibně se rozvíjející akci a taktéž vidí žlutý kartónek.
    71. Žlutá karta
     
    73
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    75
    Konovalov zachytil míč z hlavy Igbouna a odmítl tak znovu první branku v utkání.
     
    77
    Salatič sejmul soupeře zezadu a nedal rozhodčímu na výběr. I on vidí v dnešním zápase žlutou na své konto.
     
    79
    Do konce zápasu už nezbývá příliš mnoho času a v Ufě jsme neviděli ani jednu branku. Dočkáme se ještě do konce utkání?
     
    81
    Brankář Rubinu odmítá po další velké šanci Ufy otevření skóre. Bude následovat roh domácích.
     
    82
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Pavel Mogilevec, přichází Ruslan Kambolov.
     
    84
    Igboun se sám uvolnil mezi třemi protihráči až do pokutového území, jeho následná střela ale skončila pouze na boční síti.
     
    86
    Ani jeden z týmů už se příliš nežene za vstřelením branky a vypadá to vypadá, že utkání v Ufě skončí bezbrankovou remízou.
     
    88
    Hráči Ufy si jen vyměňují míč na své polovině a čekají na chybu soupeře, ze které by se dostali k rychlé útočné akci.
     
    90
    Konovalov se v poslední minutě musel znovu činit. Z hranice vápna na něj vyslal pumelici jeden ze soupeřů, brankář hostí ale prokázal své rychlé reflexy a vytáhl míč směřující do jeho sítě.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Choren Bajramjan, přichází Jegor Sorokin.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Alexandr Bucharov.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Oba týmy se nakonec po nepříliš atraktivním průběhu rozcházejí smírně za bezbrankovou remízu. Nutno podotknout, že blíže k výhře měli domácí zvláště díky mnohem lépe zvládnuté první půli utkání.
     
    Držení míče: 57% : 43%.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (18:09:46)

    Daniel Gargulák

    Branky:

    Karty:   68. O. Thill (UFA), 77. Salatić (UFA) – 38. Bajramjan (RKZ), 71. Ustinov (RKZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:15.
    FC Ufa: Bělenov – Suchov, Nedelcearu, Pucko, Tabidze, Alikin (C) – Igboun, Carp, Salatić, O. Thill – Sysujev (73. Krotov).
    Náhradníci: Šelija – Divejev, Bizjak, Krotov, Krugovoj, A. Nikitin, Sejdachmet, O. Vaněk, Zasejev.

    FC Rubin Kazaň: Konovalov – Ustinov, Uremović, Navas (C), Granat, Kudrjašov – Podběrjozkin, Mogilevec (82. Kambolov), Bajramjan (90+1. Sorokin) – Azmún, Poloz (90+3. Bucharov).
    Náhradníci: Akmurzin, Baburin – I. Kalinin, Bucharov, Šekarí, Sorokin, Muchametzjanov, Sagitov, Kambolov.

    Rozhodčí: Galimov – Vladimirovič, Losifovič.
    bahis siteleri