Slavia – Třebíč 2:5 (kon.) | Prostějov – Kladno 2:3 (po pr.) | Přerov – Ústí n/L 0:1 (kon.)
Benátky n/J – Frýdek-M. 3:2 (3:0 po s.n.) | Poruba 2011 – Vsetín 4:5 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 5:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 17.11.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý večer z Vysočiny! Chance Liga po reprezentační přestávce upaluje opět dopředu a k vidění bude na sobotní státní svátek, kromě očekávaných demonstrací v Praze, také 24. kolo. A v Jihlavě se představí soupeř, který se dá nazvat překvapením soutěže. Slušný start do soutěže a z posledních pěti zápasů čtyři výhry. Proti rozjeté Dukle bude čelit HC Stadion Litoměřice, na Horáckém zimním stadionu začínáme v tradičních 17:30.
     
    HC Stadion Litoměřice
    8. místo, 36 bodů, skóre 66:56, bilance 10-3-0-8
    Cesta Stadionu nahoru se nastartovala domácí předehrávkou 41. kola v rámci back-to-back zápasu s Přerovem. Zubři jeli domů s nulou, nejprve v prvním zápase prohráli 1:4, o den později pak 3:4. Litoměřice pak v rámci 10. kola nabyté sebevědomí zužitkovaly suverénně v Českých Budějovicích. S deseti juniory v sestavě musel domácím fanouškům Budvar pořádně zhořknout, neboť sice Motor otočil z 0:2 na 4:2, zápas šel ale až do nájezdů, ve kterých rozhodl zkušeně Korkiakoski a obral Budějovice o dva body! Sice pak přišla prohra s Prostějovem doma a nezvládnutí utkání v Kadani, patnácté kolo ale odneslo porážkou Kladno. Od té doby kališníci válí, prohráli pouze ve Frýdku-Místku, jinak z 21 bodů vytěžili 17. Proto jim patří ve vyrovnaném středu tabulky 8. místo.

    Produktivitu města pod Radobýlem tvoří trio Markus Korkiakoski, Jan Kloz a Daniel Voženílek. Zejména Korkiakoskiho můžeme nazvat jako zjevem sezony. Neznámý hráč si udělal dobré jméno, jednak bilancí 6+18 za 21 utkání, ale také suverénně provedeným nájezdem proti Motoru. Ostatní dva mají za sebou zkušenosti z nejvyšší soutěže, Kloz má 11 gólů a 12 asistencí, Voženílek pak 8+7. V obraně je na tom nejlépe Aleš Pavlas, ten má za 12 zápasů 13 bodů. V brance odchytal nejvíce nejvíce Tomáš Král, procento úspěšnosti má 90,07 %.
     
    HC Dukla Jihlava
    2. místo, 45 bodů, skóre 78:42, bilance 13-2-2-5
    Kde se nastartovala Dukla? Odpověď je jasná. Slunečného 13. října v promrzlých Benátkách. S novou posilou, Nicolasem Werbikem, sice musela otáčet z 0:1, ale nakonec se to povedlo a výhra 4:1 katapultovala Duklu psychicky vzhůru. Vždyť aby ne, když poprvé vyhrála venku za tři body. Od té doby body jenom přicházejí. Ošemetný dvojzápas s Přerovem a Slavií dopadl jasným celkovým skóre 8:0. Jediné zaváhání přišlo pouze v Českých Budějovicích, kde sice Jihlava vedla po první třetině, Motor ale našel v sobě vyšší otáčky a vyhrál 4:1. Posledních šest utkání Jihlavy značí 18 bodů v hokejové výstroji. S porážkou jel domů Prostějov, Kladno a Ústí nad Labem. Venku se povedlo vyhrát v nepříjemné Kadani, stejně nepříjemném Havířově a naposledy v regionálním souboji v Třebíči, kde rozhodl jediný gól z hole Havránka. Tato série výher Duklu vystřelila na druhé místo, s pětibodovým náskokem na třetí Přerov.

    Dukla se ale bude muset nově potýkat se ztrátou nějaké té útočné a obranné síly. Do Litvínova se po měsíci vrátí David Tůma a Lukáš Doudera. Jakub Suchánek se však ještě nevrátí, zůstane v Litvínově. Kdo naopak v Dukle zůstane, je Nicolas Werbik.

    V kanadském bodování Jihlavy se toho tolik od pondělí nezměnilo. Vlastně vůbec nic. Tomáš Havránek si připsal jeden gól a přeskočil Kajínka s Harkabusem, Josef Skořepa si pak připsal asistenci a poskočil na celkových 15 bodů. Pořadí na špici je však stále stejné. Lukáš Anděl má dohromady 22 bodů za devět gólů a 13 asistencí. Matěj Pekr naskočil do hry po zranění a proti Ústí hned přidal svůj 11. gól, na sedmi asistencích stále zůstává. O dva zápasy za ním je Vlastimil Dostálek, který má bilanci 12+4. Bodovým obráncem číslo jedna je Jan Pohl, ten rozhodně útočnou hrou nešetří, zatím má dva góly a deset nahrávek. Bez dvou gólů stejně, je na tom pak David Kajínek. Brankářský post je rezervovaný především pro Jana Brože, který v posledních utkáních chytil pořádnou slinu a dokonce je nejlepším gólmanem soutěže, s průměrem 1,52 gólů na zápas a úspěšností 93,68 %.
     
    Vzájemné zápasy tuto sezonu

    9. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 4:3 OT (0:1, 2:1, 1:1 – 1:0)

    Začátek zápasu se Dukle povedl na jedničku, když Matěj Pekr využil přesilovku a pojistil si roli nejlepšího střelce Chance Ligy. Oba týmy měly další šance, ale skóre se měnilo až na začátku druhého dějství, kdy David Čermák šikovnou tečí zaznamenal první gól v sezoně. Stadion ale v polovině zápasu při přesilovce snížil a na konci třetiny přišlo několik jihlavských vyloučení. První dlouhou přesilovku ještě Litoměřice nevyužily, druhou už ano, a to osm desetin sekundy před sirénou. Deset minut před koncem základní části při stavu 2:2 ukázal Josef Skořepa, že má velký smysl pro férovou hru a odvolal vyloučení domácího hráče. Necelé čtyři minuty před koncem se jihlavskému útočníkovi fair-play vrátilo, když tečí využil přesilovou hru. Jenže závěrečný faul Štebiha přišel hosty hodně draho, Stadion srovnal a šlo se do prodloužení, které domácí záhy ukončili – 4:3 po prodloužení.

    Branky a nahrávky: 30. Kloz (Pavlas), 40. Smetana (Kloz), 59. Rousek (Voženílek, Pavlas), 62. Pavlas (Válek) – 4. Pekr (Anděl, Suchánek), 23. Čermák (Dostálek, Čachotský), 57. Skořepa (Harkabus, Suchánek) Rozhodčí: Valenta, Veselý – Maštalíř, Šimán. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 960. Střely na branku: 25:24. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Štebih, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Dostálek – T. Havránek, Werbik, Osmík – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Kvasnička, Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Pour – Šik, Przybyla, M. Havelka – Machač, Jirásek, J. Dvořák.

    Rozhodčí: Micka, Zubzanda – Coufal, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Zápas začíná, úvodní buly šlo domácím, kteří se ihned usadili v útočném pásmu a dostali se ke střele, pálil Pohl, ale vedle.
     
    00:35
    Litoměřice vytlačily Duklu z pásma, zanedlouho však přilétl puk na Dostálka, který si ho nezpracoval na první dobrou a potenciální šance tak byla pryč.
     
    01:42
    I hosté se připomínají, Šik u modré čáry dobře operoval s pukem, avšak o něj přišel a do slibné pozice se dostal Osmík, zblízka ale přestřelil.
     
    02:12
    Pavlas vracel kotouč před Brože, Dukla však zatím tvoří hru a opět se natlačila před Krále, který raději přerušil hru.
     
    02:29
    Po vhazování přichází další střela od Pohla, ten se zatím „zastřeluje“, i potřetí vážněji neohrozil hostujícího gólmana, nicméně ten opět kryje.
     
    02:41
    Hlinka to koupil od Štebiha draze a tvrdě. Od modré schytal totiž bombu přímo na kotník a je rád, že se doplazil ke střídačce,
     
    03:13
    Pour se na levé straně uvolnil a najel si z úhlu k Brožovi, následně i střílel, domácí gólman si oblast u betonů pohlídal a ani menší strkanice nepřinesla nic nového.
     
    03:25
    Kotouč v ochranné síti nad Brožem, bude se vhazovat po levici domácího gólmana.
     
    03:39
    Postavení mimo hru, jiným slovem ofsajd, byl teď k vidění při vjezdu domácích do útočného pásma.
     
    03:59
    Přihrávka podél modré čáry neměla dostatečnou razanci a zachytil ji hostující Pavlas, nenápadným projektilem mířil na branku, Brož ale bez problémů vyřešil přerušením.
     
    04:23
    Dlouhá přihrávka na Machače hostům nevyšla a domácí otáčí hru, Pohl se přes střed promotal k Pekrovi, který ale držení puku ztratil, Skořepa už pak hrál v ofsajdu.
     
    04:57
    První puk opustil hrací plochu v čase 4:57. Jiránek nahodil vysokým obloukem na branku, Král musel jít rukou taktéž vysoko a vyrážečkou vyrazil kotouč přes ochrannou síť.
     
    05:32
    První vyloučení pak přichází zanedlouho. Trestaným je Pour za držení Dostálka při průniku před branku.
     
    05:56
    Štebih ještě udržel pásmo, ale místo střely volil nahrávku. Následně se pak pokoušel střílet přes obránce, avšak ho trefil.
     
    06:28
    Kajínek měl na levém křídle volné místo a chvíli to vypadalo na přímou střelu, místo toho se však pokusil nahrát na Pekra, tam už ale stál hostující hráč a vyhazuje.
     
    07:07
    Pekr pak prudkou přihrávku k mantinelu neudržel a Stadion se osvobozuje.
     
    07:39
    Oba týmy jsou již v plném počtu, Dukla kombinuje u své branky a čeká na nějakou možnost, dostat se blíže brance. Zkusil to Dostálek, píchl si puk před beka, ale přes beka už neprošel.
     
    08:37
    Harkabus byl v tísni a přihrávka na něj značila zisk puku hostujícím týmem. Litoměřice se usadily v pásmu, zatím ale stojí za brankou a bojují o puk.
     
    09:22
    Zadražil se z bekhendu pokoušel prostřelit obranný val Dukly před brankou, ale neprošel. Zato na druhé straně se urodila šance. Štěbihovo nahození našel Osmík, vymotal se z obranných spárů a pálil zblízka, avšak mimo!
     
    10:13
    Hosté pouze protečovali puk do útočného pásma a jeli střídat. To samé i Dukla a jedeme odznovu.
     
    10:43
    Przybyla poslal na zem Skořepu prakticky mimo hru, čímž si vysloužil hněv tribun a hněv sudího, který ho posílá na dvě minuty za katr. Následuje komerční brejk.
     
    10:49
    Hranice modré čáry se musela hodně kroutit, aby domácí nebyli již v ofsajdu, nakonec se Štindl dostal ke střele, Král měl čistý výhled a přerušuje.
     
    11:14
    Kajínek si udělal prostor na modré a opět vypálil, tentokrát mimo tři tyče, odražený kotouč pak hostující Pavlas vyhodil.
     
    11:43
    Pohl spolu s pukem na modré hodil do ringu i zlomenou hůl a odjel střídat. kališníci tak vyhazují.
     
    12:14
    Půl minuty do konce početní výhody, Litoměřice opět vyhazují. Zatím se Dukle v této přesilovce moc nedaří.
     
    12:47
    Przybyla je zpět ve hře, domácí nahodili do útočného pásma a je po početní výhodě.
     
    13:34
    Hosté se dostali na delší dobu do útočného pásma a pokoušejí se o kombinaci před brankou, na toto ale nepřistupuje Pohl, který získal puk a zkusil dlouhou přihrávku na Anděla, ten byl dojet hostujícím obráncem a puku zbaven.
     
    14:37
    Komerční přestávka nařízena poté, co se po souboji dvou hráčů ocitl kotouč na domácí střídačce. Co se divácké atmosféry týče, není to ani bída, ani fanatismus, takový průměr. Nutno ocenit i hostující partičku fanoušků, těm pomáhá velký buben, který je slyšet všude.
     
    14:44
    Šik ukázal své šikovné ruce a puk protáhl pod nohama dvou hráčů Dukly, ale zbytečně, neboť hrál v ofsajdové pozici.
     
    14:57
    Ofsajd pak přichází i na druhé straně, Andělova přihrávka Skořepovi podél prken již byla ofsajdová při opouštění kotouče z Andělovy hole.
     
    15:14
    Dvořák dostal dost prostoru před brankou a obránce domácích pořádně pozlobil, dostal se i k zakončení z otočky, to šlo mimo branku.
     
    15:38
    Na druhé straně dostal nabito na modrou Kajínek, jeho pokus měl parametry, Král ale nepřipustil žádnou radost.
     
    16:00
    Havránek se pokoušel přehrát celou kombinaci na najíždějícího Kajínka, tam už ale byla hůl Machače, která překazila Dukle potenciální šanci.
     
    16:19
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (David Kajínek – 2 min., krosček).
     
    16:29
    Ihned po buly v útočném pásmu Jihlavy se Hrníčko zmocnil kotouče, udělal dva rychlé kroky a zamával hostům na cestě z útočného pásma.
     
    16:59
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ale to je nyní již bezpředmětné, Litoměřice totiž v Jihlavě vedou! Kloz dostal přihrávku od mantinelu na modrou čáru a vystřelil, na úrovni kruhů tečoval přesně nad Brožovu masku puk DANIEL VOŽENÍLEK a posílá Stadion do vedení! Asistence: Jan Kloz, Aleš Pavlas.
    16:59 Daniel VOŽENÍLEK - 0:1
     
    17:38
    Hosté jednoznačně ožili a hrají s větší chutí. Jihlava však drží kotouč častěji a opět nyní vymýšlí, co udělat.
     
    18:19
    Pekr měl po přiťuknutí Jiránka tutovou šanci, z bezmála metru ale v rychlosti přestřelil branku, čemuž pomohl i hostující gólman holí!
     
    18:19
    Pekr však dle názoru sudích šel na zem za přispění právě Krále, proto je hostující gólman vyloučen. Trest odsedí Przybyla.
     
    19:12
    V poslední minutě má Jihlava tlak v přesilové hře, zatím ale na větší šanci ve hře čeká.
     
    19:46
    Litoměřice zřejmě zbytek třetiny dobrání v poklidu. Zvláště, když se k dalšímu pokusu dostal Kajínek, jeho pokus byl ale sražen vysoko do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Za námi je první třetina vyrovnaného zápasu, oba týmy měly střídavě světlé a slabé chvilky, taktéž i šance. Avšak se urodilo gólově pouze jednou, když se v 17. minutě při Kajínkově vyloučení prosadil tečí střely Daniel Voženílek. Zpět se do Jihlavy vrátíme cca v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Dukla dohrává přesilovou hru, ale je to pouhých 16 sekund.
     
    20:17
    Během nich se puk pouze dostal mezi střídačky a je tak jasné, že i třetí vyloučení přečkají kališníci bez potíží.
     
    20:30
    Pekr se po konci výhody napřáhl na modré, avšak kotouč letěl o dost vedle branky. Ale nevadilo to, domácí měli díky tomu ohromnou šanci, kdy se Dostálek dostal z bezprostřední blízkosti k dorážce, ale Krále nepřekonal!
     
    21:03
    Hosté protečovali do útočného pásma a Jihlava je opět v držení kotouče. Jenže Jiránkův pas byl nepřesná a přechod do útoku od Litoměřic vzešel ve faul.
     
    21:23
    Trestancem pro další dvě minuty je obránce Váňa, který hákoval a je tak vyloučen. Oslabení ale Jihlavě obecně celkem jdou.
     
    21:50
    Štindl se zmocnil na obranné modré puku a poslal ho na druhou stranu kluziště. Stadion mezitím dostřídává.
     
    22:26
    Dvě tvrdé střely zblízka šly na Brože, obě však zblokovala domácí obrana.
     
    22:55
    Pekr vytlačil hosty z obranného pásma a Jihlava stihla jen tak tak vystřídat. Ono ani moc k situaci ve hře v pěti nechybělo...
     
    23:25
    Domácí v plném počtu a hned se Váňa zapojil, od modré nahodil na Krále, který raději kryje.
     
    24:03
    Zpoza branky útočí hosté, Dvořák provedl puk hřištěm a dostal se až do útočného pásma, odkud ale Litoměřice zase vyhnala domácí obrana. Že by to bylo něco urovnaného, to ani náhodou. Do toho se ještě hosté dopustili icingu.
     
    24:42
    Vála přišel o puk na modré čáře a hostující Dvořák nasadil do tempa, z levého kruhu pálil na Brože, který s námahou vytěsnil mimo tři tyče.
     
    25:31
    Pohl se dokázal dostat z nepříjemné situace, další ale pro domácí vyrobil, z těžké pozice vyhodil přímo na zakázané uvolnění.
     
    26:01
    Hosté uzavřeli hermeticky obranné pásmo Jihlavy a ostřelují Brože, ten si musí připadat jako budova Říšského sněmu za druhé světové války.
     
    26:41
    Hrníčko dostal dlouhou přihrávku do úniku, k jeho smůle byl ale v ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    26:59
    Voženílek se z hokeje přetransformoval na judo a Váňu na zemi dobře masíroval, hraje se dále bez trestů. Ke hře jako takové lze říci to, že se domácí dostali do útočného pásma, ale za cenu dalšího ofsajdu.
     
    27:40
    V baseballe by to byl přímý aut. Vystřelený tečovaný puk mířil do oblasti sektoru na sezení, zde si ho jeden kluk chytl přímo ze vzduchu a je oceněn domácím kotlem.
     
    28:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je srovnáno a myslím si, že gólová střela musela mít větší rychlost než vlak na trase Praha – Brno! Havránek opět zabojoval o puk v útočném pásmu, poslal ho jednoduše za sebe, kde si na něj najel JAN POHL a z první neskutečnou bombou trefil levý vingl! Asistence: Tomáš Havránek.
    28:52 Jan POHL - 1:1
     
    29:35
    Domácí jsou při chuti a nyní musel Král opět zasahovat, před brankou se nacházel Werbik, na kterého šla přihrávka. Hostující gólman včas vyjel a nahrávku pokryl.
     
    30:01
    Chtělo by se v teenagerovském slovníku říci: LOL. Vála neúmyslně nasadil zadek Voženílkovi, byl to jeden z mnoha soubojů na place. Ale tento zákrok posoudil sudí jako nedovolené bránění domácího mladého beka, který tak musí na trestnou.
     
    30:47
    Kadlec se od modré dostal ke střele, tu mu však tečoval Štebih a poslal jí do ochranné sítě.
     
    31:14
    Korkiakoski trefil přímo hráče před sebou a Skořepa se potýkal s nutností vyhodit kotouč, nakonec se to povedlo a Jihlava může střídat.
     
    31:47
    Zbytek přesilovky domácí brání bez problémů a zanedlouho budou v plném počtu. Ihned poté, co se do plného počtu dostali, musel Brož zasahovat a je nařízena další komerční přestávka.
     
    32:40
    Štindl při výhozu trefil brusle rozhodčího a díky tomu si hosté celkem pohráli s pukem v útoku, avšak Brož nastalý závar před brankou vyřešil celkem solidně.
     
    33:07
    Werbik se nyní ukázal na pravém křídle, ujel obránci před sebou a napřáhl ke střele, Král rukou vyrazil opět do ochranné sítě.
     
    33:35
    Další Kajínkova střela. Evidentně chce dnes vstřelit první gól v sezoně, zatím na něj čeká. Pokus to byl tvrdý a razantní, letěl kousek nad břevnem.
     
    33:52
    Pekr našel křižnou přihrávkou najetého Anděla, který ale měl problém se zpracováním a nemohl střílet z takové pozice, jakou měl. Pour ho ihned z pásma vyhostil, stejně jako celý domácí tým.
     
    34:47
    Havelka si u mantinelu v souboji s Pekrem pomohl přidržením a trest na dvě minuty ho nemine.
     
    35:18
    Štindl poslal od modré štiplavou střelu, ta šla ale na střed branky. Domácí přesto drží útočné pásmo.
     
    35:51
    Čárový sudí se možná zbytečně unáhlil, Štebih dojížděl kotouč ve stejné pozici vůči soupeři, přesto je pískáno zakázané uvolnění. Z něj se Litoměřice dostaly do zajímavé šance, kdy dva hráči bušili do oslabených vrat Dukly, gól z toho ale nepadl.
     
    37:03
    Král opět vyrazil do ochranné sítě a opět je přerušeno. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    37:23
    Pekr u mantinelu nezvládl odehrát puk do bezpečí a zmocnil se ho tam Kadlec, následně z rohu přehrál pod sebe na Jebavého, jeho pokus Brož lapačkou zachytil.
     
    37:52
    Hlinka využil souboje mezi trestnými lavicemi a vydal se s pukem do volného prostoru, z levého kruhu pálil na Krále, který opět zasáhl.
     
    38:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí 69 sekund před koncem otáčí vývoj zápasu! Štebih odvedl ohromný kus práce, když zvládl na pravém křídle umotat dva obránce. Následně nahrál na druhou stranu volnému ADAMU ZEMANOVI, který by se z úhlu sice do branky netrefil, ale nešikovná patička hostujícího Zadražila bruslí poslala puk do sítě! Asistence: Miha Štebih.
    38:51 Adam ZEMAN - 2:1
     
    39:56
    Litoměříce mohly ještě srovnat! Domácí obrana možná pod vlivem blížícího se konce třetiny přestala hrát a Korkiakoski se na levém kruhu dostal ke střele, kterou mu Brož dobře vykryl!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulost. Vyrovnaný zápas je to i nadále, navrch měla ale mírně Jihlava, což zužitkovala dvěma góly. Nejprve se prakticky z ničeho trefil přesnou pumelicí do vinglu obránce Jan Pohl. Následná vyloučení na obou stranách a z toho pramenící přesilovky gól nepřinesly, vedoucí trefy se fanoušci dočkali až v čase 38:51, kdy se prosadil po Štebihově přihrávce Adam Zeman. Třetí třetina začne cca v 19:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Začíná třetí třetina, ve kterém drží jednobrankový náskok domácí tým, na ledě však zatím drží puk Litoměřice.
     
    40:29
    Dlouhá přihrávka na Kadlece nenašla svůj cíl, Brož raději před dotírajícím útočníkem přikryl.
     
    40:53
    Rozehrávku hostí od branky částečně zachytil Zeman, ale nebyl schopen už s tím cokoliv udělat, neboť byl na odjezdu na střídačku.
     
    41:44
    Hostující obrana zachybovala při rozehře a zblízka se dostal ke střele Dostálek, avšak z první netrefil přesně mezeru mezi Královými betony!
     
    43:22
    Anděl se snažil natlačit před branku, což se mu tak z poloviny povedlo, přesto ještě raději nahrál pod sebe na Kajínka, střela mu ale nesedla.
     
    43:57
    I na straně Stadionu je šance! Pour si bekhendem obhodil obránce a nahrál na druhou stranu Zadražilovi, který ale nebyl schopen trefit z první branku.
     
    44:22
    Páté vyloučení na straně hostí. Tentokrát je odsouzeným Jakub Pour za hákování.
     
    44:33
    Hosté vyhazují přes všechny čáry a Jihlava musí začít pěkně od začátku. Vše zakončil střelou ze střední vzdálenosti Pekr, jeho pokus letěl vedle levé tyče. Následný závar vyřešil zásahem Král.
     
    45:15
    Střela Štebiha pozlobila Krále, který pouze vyrazil na hůl Dostálkovi, domácí forvard ale trefil pod padajícím gólmanem pouze bližší tyč!
     
    45:36
    Opět Dostálek, tentokrát v předbrankovém prostoru neprostřelil hostujícího gólmana. Následná strkanice pak nepřinesla vůbec nic.
     
    45:56
    Dukla právě vstřelila branku!
    Potřetí se už VLASTIMIL DOSTÁLEK dočkal! Werbik přehrál puk na druhou stranu, odkud vystřelil Pohl, jeho střela našla v předbrankovém prostoru hůl VLASTIMILA DOSTÁLKA, který střelou pod víko dává Dukle dva góly náskoku! Asistence: Jan Pohl, Nicolas Werbik.
    45:56 Vlastimil DOSTÁLEK - 3:1
     
    46:33
    Hosté ale hned po buly vyvinuli tlak v útoku a dokonce dosáhli gólu, který však pro dřívější přerušení hry není uznán! Hrníčko jde ven za podrážení, početní výhoda se rozehraje až po přesilovce.
     
    47:01
    Hosté obehrávají čtyřku Dukly, Kloz se na pravém kruhu pak dostal na puk a vystřelil, mířil ale hodně vysoko. Domácí pak svého soupeře následně vytlačili z pásma a Stadion se dopustil ofsajdu.
     
    47:47
    Stadion drží Duklu pod velkým zámkem, zejména Kloz je velice aktivní, co se přihrávek týče. Nicméně jedna z nich šla špatným směrem a Pekr vyhazuje.
     
    48:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí si jdou za třemi body! Gólu v situaci 2 na 2 pomohlo paradoxně zblokování nahrávky od Hrníčka na Werbika, odražený puk si našel právě NICOLAS WERBIK a z levého kruhu Královi nedal žádnou šanci! Asistence: Dominik Hrníčko, Vlastimil Dostálek
    48:53 Nicolas WERBIK - 4:1
     
    49:24
    Machač uštědřil mimo hru tvrdou hrazdu do obličeje Harkabusovi, nevylučuje se, což je o to zvláštnější, že celou dobu se na souboj díval sudí. Obecně Stadion začíná ztrácet nervy.
     
    49:33
    Jiránek pak prakticky ihned po buly vrátil Voženílkovi nějaké ty poznámky hitem u mantinelu, Voženílek se ohnal rukou a oba to mají za dvě minuty.
     
    50:04
    Hraje se tedy čtyři na čtyři, v útočném pásmu hostí střílel Jirásek, ale z těžké pozice a vedle.
     
    50:51
    Váňa se s Machačem přetahoval o kotouč před brankou domácích poměrně dlouho, nakonec z toho vyšel lépe domácí tým, který zakládá další útok.
     
    51:43
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Pěkná individuální akce a ještě je o co hrát! Současně s nástupem obou vyloučených na led si vzal kotouč do parády po přihrávce od Dluhoše DAN PRZYBYLA a individuálně se prosadil z mezikruží střelou na „teploměr“ Brože! Asistence: Jan Dluhoš, Jiří Jebavý.
    51:43 Dan PRZYBYLA - 4:2
     
    52:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ale je to vše zpět ve starých kolejích! Hostující obrana v předbrankovém prostoru propadla, volný Dostálek se dostal k puku a sám před Králem nezakončil, nýbrž si ho položil, přistrčil vedle sebe stojícímu MARTINU OSMÍKOVI, který uklidil puk do horní části branky! Asistence: Vlastimil Dostálek.
    52:11 Martin OSMÍK - 5:2
     
    53:22
    Anděl zkusil individuální akci v útočném pásmu, cestu mu ale zkřížil Havelka. I nadále však drží domácí útočné pásmo.
     
    54:14
    Dukla bude hrát ještě jednou v oslabení. Tvrdá hra se holt tady nenosí...
     
    54:24
    Skořepa sice tvrdě a dle názoru domácí střídačky čistě naremploval na mantinel Havelku, sudí však signalizoval trest, klasifikoval ho jako napadení a po komerční pauze se rozehraje závěrečných pět a půl minuty.
     
    54:54
    Domácí zatím brání zkušeně a navíc se bude hrát čtyři na čtyři. Možná ani to ne, po přerušení hry Králem se strhla bitka. Litoměřice opravdu závěr zápasu nezvládají...
     
    55:14
    Pavlas mimo hru srazil na zem Osmíka a jde za katr kvůli nedovolenému bránění.
     
    55:36
    Zeman se dostal přes obránce ke střele, ve velké rychlosti ale nepřekonal Krále.
     
    55:59
    Kdyby hledal nějaký scénárista námět na komedii z hokejového prostředí, možná by se měl zajít podívat na závěr třetí třetiny tohoto zápasu. Jiránek je vyloučen za hrubost, když se u střídaček ještě postrkoval s jedním z hostí.
     
    56:32
    Hraje se momentálně 4 na 4, Pekr dohrál na Anděla, který v klidu kontroloval puk a následně vyhodil obloukem z pásma.
     
    57:15
    Hlavní sudí zřejmě bude mít k večeři pořádnou bramboračku. Další tvrdý hit, po něm jde za katr Kajínek. Litoměřice mají 44 sekund přesilovky 5 na 3!
     
    57:30
    První část ukončil tvrdou střelou z kruhu Pavlas, ale Váňa zblokoval helmou do ochranné sítě.
     
    57:37
    Brož se v závaru před brankou vyznamenal celkem zkušeně a přikryl puk včas. Také se mu dostává ovací publika.
     
    57:54
    Korkiakoski našel křižným pasem skvěle Havelku, ten však prázdnou branku z úhlu netrefuje!
     
    58:27
    Domácí vyhazují podruhé za sebou v rozmezí 20 sekund a na stadionu se začíná oslavovat další tříbodová výhra.
     
    59:14
    Jsme v poslední minutě zápasu, Dukla již dohrává před brankou a Pekr výborně vybojoval kotouč, ale nedostal se ke střele.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání 24. kola Chance Ligy je za námi. Dukla otočila nepříznivě se vyvíjející stav, když prohrávala od 17. minuty 0:1. To však již neplatilo po druhé třetině, když se dostala do vedení 2:1, které již nepustila. Ve třetí třetině přidala tři góly za sedm minut a i přes ještě jeden gól hostí utkání dotáhla k výhře 5:2. Z emocemi nabitého stadionu se s vámi loučím a přeji vám krásný zbytek víkendu. Napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 812 diváků. (19:57:43)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 29. J. Pohl (T. Havránek), 39. Zeman (Štebih), 46. Dostálek (J. Pohl, Werbik), 49. Werbik (Hrníčko, Dostálek), 53. Osmík (Dostálek) – 17. Voženílek (J. Kloz, Pavlas), 52. Przybyla (Dluhoš, Jebavý)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Štebih, Kajínek (A), D. Váňa, Štindl, Vála, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Jiránek (A), Zeman, Dostálek – T. Havránek, Werbik, Osmík – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.
    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas (C), Marcel, Kvasnička, Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Pour – Šik, Przybyla, M. Havelka – Machač, Jirásek, J. Dvořák.

    Rozhodčí: Micka, Zubzanda – Coufal, Janíček

    Diváci: 1 812
    bahis siteleri