Nantes – Saint-Étienne 1:1 (kon.)
konec
FC Nantes
1:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
Středa 30.01.2019, 21:05 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:18:10)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:12.
     
    Je dobojováno! Emotivní dohrávka dvaadvacátého kola končí zaslouženou dělbou bodů za remízu 1:1. Po velmi nezáživné první půli zápasu pomohlo dvojnásobné vyloučení, po kterém se už hrála mnohem otevřenější partie. Bezbrankový stav platil do osmapadesáté minuty, kdy se za hosty prosadil Cabella. Domácí ale nesložili zbraně a po Warisově vyrovnání ze 70. minuty ještě usilovali o druhý gól, na který už nedošlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Kenny Rocha Santos.
     
    90+3
    Tečku za přímočarou akci Saint-Étienne dal Arnaud Nordin, který se opřel do střely bez přípravy, ale míč do branky nevměstnal.
     
    90+2
    Traoré potáhl míč na útočnou půlku Nantes, jenomže ho rychle odevzdal nákopem směřujícím pouze do míst, ve kterých kraluje brankář Ruffier.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
     
    90
    Další naprosto promarněná standardní situace. Centr byl příliš vysoký a k tomu všemu v pokutovém území došlo k útočnému faulu.
     
    89
    Abdoulaye Touré si naběhl mezi tři hráče, přes které neměl šanci projít. K nepochopení hostujících fotbalistů a členů realizačního týmu však byl odpískán faul Salibura.
     
    88
    Samuel Moutoussamy si o dobré dva metry nepohlídal ofsajdovou linii. Zakončení z přerušeného úniku už bylo navíc.
     
    87
    Ze standardní situace resultoval pouze útočný faul na Kolodziejczaka, který zřejmě dostal menší úder do oblasti oka.
     
    86
    Traoré se prodral před Silvu, který si pomohl faulem. Domácí hráč ještě v pádu narazil do kopaček skluzujícího Monneta-Paqueta, což určitě nebylo nic příjemné.
     
    85
    Salibur převzal od Chazrího rozehrávku rohového kopu. Před první tyčí prodloužený centr však nenadělal obraně Nantes žádné starosti.
     
    84
    Těžko říct, zda Majeed Waris z rohu vápna technicky střílel na zadní tyč, nebo jen centroval. Tak jako tak balón proletěl pár centimetrů vedle Ruffierovy branky.
     
    83
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Yannis Salibur.
     
    82
    Moutoussamy se hned zapojil do hry a ve spolupráci s Coulibalym se snažil projít přes Monneta-Paqueta. Toho Coulibaly fauloval za žlutou kartu.
     
    80
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Gabriel Boschilia, přichází Samuel Moutoussamy.
     
    78
    Chazrího střílený centr Dupé vyrazil k dalším protihráčům a pak hlavou zlikvidoval i nebezpečnou dorážku z bezprostřední blízkosti od Monneta-Paqueta!
     
    77
    Evidentní faul na Chazrího přináší hostujícímu celku standardní situaci z prostoru nalevo od pokutového území.
     
    76
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Arnaud Nordin.
     
    75
    Aktivní Coulibaly dostal přihrávku do těžkého úhlu, ze kterého dost možná centroval, ale míč poslal do boční sítě Ruffierovy brány.
     
    73
    Po nutném ošetření se už znovu hraje. Utkání je znovu naprosto otevřené a není vůbec vyloučeno, že se dočkáme ještě nějaké branky.
     
    72
    Menší kaňkou na domácích oslavách gólu nebyli jen někteří fanoušci, kteří vyskočili z tribuny, ale i bolestivé zranění Warise, který po gólové střele vletěl do Ruffiera.
    70. Majeed WARIS - 1:1
     
    70
    Nantes právě vstřelili branku!
    Dvacet minut před koncem je vyrovnáno na 1:1! Defenziva Nantes zastavila centr Monneta-Paqueta a odstartovala bleskový protiútok tažený Kalifou Coulibalym. Ten v rychlostním souboji nedal šanci Subotićovi a předložil gólový centr jednoduše zakončujícímu MAJEEDU WARISOVI.
     
    68
    Stéphane Ruffier rychle zareagoval na tečovaný centr střídajícího Kwatenga a včasným zásahem vedle levé tyče zamezil dalšímu rohovému kopu.
     
    67
    Z dálky na druhé straně vystřelil i Waris a díky teči Kolodziejczaka získal pro Nantes roh. Ani z něj se šance nekonala, u balónu byl první Coulibalym faulovaný Ruffier.
    66. Kévin Monnet-Paquet (SET)
     
    66
    Diego Carlos odvrátil centrovaný balón před vápno, odkud krásně vypálil z voleje Kévin Monnet-Paquet a napálil horní tyč za bezmocným gólmanem Dupém!
     
    65
    Saint-Étienne se snadno ubránilo a vyrazilo do protiútoku. Diony nabral dobrou rychlost a jeho centr napříč malým vápnem odkopl na roh Traoré.
     
    64
    Rozhodčí přešli hraniční souboj ukončený pádem Perrina. Rongier ještě mohl hrát a u koncové čáry vybojoval rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází René Krhin, přichází Enock Kwateng.
     
    62
    Chazrí dostal od Cabelly přihrávku do špeku. Náznak rychlého kontru Nantes svou vlastní nešikovností překazil Kalifa Coulibaly.
     
    61
    Velký boj uprostřed hřiště zastavil až odpískaný faul Gabriela Boschilii. Další řadu přihrávek tak budou produkovat hráči v bílém.
     
    60
    Držení míče: 49% – 51%.
    58. Rémy CABELLA - 0:1
     
    58
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Hosté se v osmapadesáté minutě dostávají do vedení! RÉMY CABELLA si v rychlosti narazil s Chazrím a dostal se tím za obranu. Lobovanou střelu Traoré z brankové čáry vykopl zpět k hráči se sedmičkou na dresu a ten z půlmetru jednoduše dorazil balón do sítě.
     
    57
    Charles Traoré čekal na dlouhý pas u levé postranní čáry. Balón předním skočil a od trávníku se odrazil až do autu, takže hrát budou hosté ze Saint-Étienne.
     
    56
    Gabriel Boschilia trochu riskantně vyvážel míč z obranné třetiny hřiště. Domácího kouče mohl uklidnit až hvizd signalizující faul.
     
    55
    Také Diony si nabíhal za obranu, přičemž dostal balón na paty. Dopředu znovu zamířili fotbalisté ve žlutých dresech, ale míč rychle odevzdali.
     
    54
    Právě levý obránce Traoré si vůbec nerozuměl s Warisem, který se v momentě přihrávky do běhu zastavil. Následuje rozehrávka Ruffiera.
     
    53
    Hamouma zkusil vystřelit, ale kromě branky minul i rohový praporek, u kterého vhazuje Charles Traoré.
     
    52
    Kolodziejczak doplnil hostující útok. Na levou stranu mu posunul míč Hamouma, jenže následný přízemní centr nebezpečný nebyl.
     
    51
    Další roh už byl v domácím provedení mnohem zajímavější. Carlosovu hlavičku Ruffier s obtížemi vyškrábl nad horní tyč.
     
    50
    Po dvou vyloučeních je na trávníku o něco více místa a hra má hned mnohem větší spád. Rongierova střela z dálky však gólové parametry neměla.
     
    49
    Standardní situace zatím nejsou silnou stránkou domácího týmu. Centr z levé strany bez problémů odvrátil Gabriel Silva.
     
    48
    Rohový kop pro Nantes. O jeho zisk se zapříčinil neúspěšně centrující Charles Traoré.
    47. Kalifa Coulibaly (NAT)
     
    47
    Touré udělal pár dlouhých kroků a výborně načasoval přihrávku za obranu pro Coulibalyho. Ruffier mu zmenšil střelecký úhel a obrovskou šanci překazil!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní poločas moc fotbalové krásy nepobral. Hra byla obrovsky kouskovaná a oba celky si stihly vytvořit jen po jedné větší šanci. Za hosty zahrozil chytře kopnutým rohovým kopem Chazrí a na druhé straně nadějnou hlavičku neusměrnil do branky Coulibaly. Mluvit se tak bude hlavně o vzpomínání na Emiliana Salu a situaci z nastaveného času, kdy za vzájemnou strkanici dostali červenou kartu Fábio a M´Vila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    První půle se hodně natahuje i přes zmiňované tříminutové nastavení. Chazrí dostal možnost rozehrát rohový kop a poslal míč přímo do Dupého dlaní.
     
    45+3
    No to jsou věci! Timothée Kolodziejczak zatáhl za dres Boschiliu a vše se schylovalo k domácí rozehrávce ze středu hřiště. Pak ale hlavní rozhodčí Schneider sáhl po červené kartě a ukázal ji jak domácímu obránci Fábiovi, tak hostujícímu záložníkovi M´Vilovi. To vše kvůli menší strkanici, které si obyčejný smrtelník ani nevšiml.
     
    45+2
    Majeed Waris se snažil něco udělat s nákopem za obranu. Proti sobě však měl hned tři soupeře a bez podpory vlastních spoluhráčů byl odsouzen ke ztrátě balónu.
     
    45+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    45
    V přerušené hře viděl autor posledního faulu i žlutou kartu. Na další zákroky si Diego Carlos bude muset dávat pozor.
     
    44
    Zase faul na Chazrího, kterého ve středovém kruhu zezadu zboural Diego Carlos.
     
    42
    Vahbí Chazrí vzal všechnu zodpovědnost na sebe. Ve sprintu běžel s míčem vpřed tak dlouho, až na něj byl spáchán odpískaný faul.
     
    41
    Hosté přenesli hru doleva, kde měl trochu času Gabriel Silva. Ten nakonec zvolil střelu, která byla ztečovaná do rukavic Maximea Dupého.
     
    40
    Nantes rychle otočilo hru, když jeden ze stoperů zachytil hodně mizernou přihrávku do prostoru nikoho. Během několika vteřin se však celá situace opakovala i na druhé straně.
     
    39
    Kévin Monnet-Paquet dával malou domů a trochu zavařil Ruffierovi, který musel velmi rychle vykopávat před napadajícím Coulibalym.
     
    38
    Právě hostující gólman rychle přečetl přihrávku za obranu a byl u míče dříve než nabíhající muž ve žlutém dresu.
     
    37
    Hosté byli zkraje zápasu aktivnější, jenomže s postupem času jsou stále více zalezlí na vlastní půlce. Většinou se tak hraje poblíž Ruffiera.
     
    35
    U Traorého stříleného centru z levé strany byl jako první Subotić a odvrátil ho na Tourého, jehož pokus z pětadvaceti metrů letěl hodně mimo.
     
    34
    Hamouma zabojoval o míč v blízkosti střídaček a odstartoval další poklidnou rozehrávku z obrany Saint-Étienne.
     
    33
    Hodně nepovedená střela z dálky v podání Tourého hostující branku rovněž nemohla ohrozit.
     
    31
    Opět standardka končící v autu. Stéphane Ruffier si může v poklidu nachystat odkop od své branky.
     
    30
    Kévin Monnet-Paquet úplně nezachytil náběh Coulibalyho a raději ho stáhl k zemi za cenu očekávané žluté karty.
     
    30
    Držení míče: 47% – 53%.
     
    29
    Vahbí Chazrí se po tvrdším střetu skácel na trávník, avšak po přerušení hry se zase rychle zvedl, což se úplně nelíbilo domácímu publiku.
     
    27
    Po delší době se bojovalo i před Dupého brankou. Domácí fotbalisté si však s nákopem poradili a po následném vhazování už se pískal ofsajd.
    26. Kalifa Coulibaly (NAT)
     
    26
    Ještě jednou se všechna pozornost zaměřila na Coulibalyho, který dostal skvělý centr z levé strany. Subotić s ním vůbec nevyskakoval, jenže střela hlavou šla mimo tři tyče.
     
    24
    Kalifa Coulibaly vybíhal za nahrávkou za obranu z ofsajdu, kterého si asistent rozhodčího správně všiml.
     
    22
    Perrin si uprostřed hřiště kryl balón před Coulibalym, kterému byl odpískán faul. Vymrštěná ruka se totiž ocitla ve tváři hostujícího kapitána.
     
    21
    Zase je tu přerušení. Nějaký zdravotní problém má do pravé nohy nakopnutý Loïs Diony.
     
    20
    Boschilia po dlouhém nákopu napálil jen clonícího soupeře. Míč se odrazil do druhé vlny na Warise, pro jehož pokus byla Ruffierova branka malá.
     
    19
    Další standardku z hloubi pole rozehráli domácí na krátko, čímž si sami zavařili. Vysvobozením byl až odpískaný faul na Majeeda Warise.
     
    18
    Kalifa Coulibaly se po nezaviněném pádu a následném ošetření vrátil do boje. Mezitím Nantes nevyužilo výhodu rohového kopu, Traoré nezakončil přesně.
     
    17
    Zatím je hra hodně rozkouskovaná a nemůže tak nabrat nějaké atraktivnější tempo. Většinu času není balón vůbec ve hře.
     
    15
    Byla to mizerně rozehraná standardka. Centrovaný míč prosvištěl do autu, zatímco si jeden z domácích hráčů přivodil nějaké zranění. Opět přichází na řadu ošetřování.
     
    14
    Kévin Monnet-Paquet zastavil drzý průnik Majeeda Warise nedovoleným způsobem. Nantes bude zahrávat standardku zpoza rohu pokutového území.
     
    13
    Hostující ofenzivní hráč si hlavou naběhl do ruky Krhina. Po dobré minutě a půl se ale zvedl a zřejmě bude moci pokračovat.
     
    12
    Diego Carlos odvrátil centrovaný míč ve chvíli, kdy na trávníku zůstal ležet Romain Hamouma.
    10. Minutový potlesk věnovaný Emilianu Salovi. Slzám se neubránil ani domácí trenér Vahid Halilhodžić.

     
    10
    Hlavní rozhodčí v čase 9:00 foukl do píšťalky, aby se i všichni hráči mohli zapojit do minutového potlesku věnovanému Emilianu Salovi. Ten několik let nastupoval právě s devítkou na dresu.
     
    8
    Saint-Étienne má v prvních minutách mnohem více ze hry. Naopak domácí, kteří můžou být ovlivnění emotivními chvilkami, běhají pouze bez balónu.
    6. Vahbí Chazrí (SET)
     
    6
    Vahbí Chazrí si nic nedělal ze spršky papírových koulí a od praporku parádně kroutil centr přímo do branky. Dupé ale zareagoval včas a balón vyrazil ještě předtím, než stihl kompletně překročit brankovou čáru.
     
    5
    Loïs Diony na levém křídle neobešel Girotta, nicméně ze své akce vytěžil alespoň rohový kop.
     
    4
    Waris si dal míč daleko od nohy, čehož využil hostující kapitán Perrin a z blízkosti šestnáctky zakopl balón do zámezí.
     
    3
    Hamouma po neúspěšném rohu ještě jednou vracel míč k bližší tyči. Od Dionyho nohy však balón putoval za koncovou čáru.
     
    2
    Za hustým oblakem kouře se Saint-Étienne prodralo až do pokutového území. Chazrí vybojoval premiérový rohový kop.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v kompletně žlutých, zatímco hosté v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Celý stadion byl před začátkem obklopen choreografií připomínající zmizelého argentinského útočníka

     
    Utkání začne s několikaminutovým zpožděním. Až nyní se oba týmy zformovaly před vstupem na hřiště. Všichni fotbalisté Nantes přitom oblékli dresy s jmenovkou Emiliana Saly.
     
    Před začátkem zápasu se na zaplněném stadionu vzpomíná na ještě nedávnou útočnou oporu Nantes Emiliana Salu. Podobizna vytáhlého útočníka se nachází i ve středovém kruhu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Dupé – Fábio, Girotto, Diego Carlos, Ch. Traoré – Krhin, A. Touré, Rongier (C) – Waris, K. Coulibaly, Boschilia.
    Náhradníci: Olliero – Evangelista, Kwateng, Louza, Moutoussamy, Walongwa, Kolo Muani.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Subotić, Kolodziejczak, Perrin (C) – Monnet-Paquet, M'Vila, Cabella, Gabriel Silva – Hamouma, Chazrí, Diony.
    Náhradníci: Moulin – Berić, Debuchy, Nordin, Polomat, Rocha Santos, Salibur.

    Rozhodčí: Schneider – Zizouni, Aube.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    30.11.2018 Saint-Étienne – Nantes 3:0
    01.04.2018 Nantes – Saint-Étienne 0:3
    03.12.2017 Saint-Étienne – Nantes 1:1
    09.04.2017 Saint-Étienne – Nantes 1:1
    21.09.2016 Nantes – Saint-Étienne 0:0.
     
    AS Saint-Étienne

    Svěřenci Jeana-Louise Gasseta na přelomu roku posbírali čtyři vítězství v řadě, během kterých inkasovali jediný gól při výhře nad 2:1 nad Marseille. O čtyři dny později však Saint-Étienne stejným výsledkem nestačilo v derby 1:2 na Lyon, od kterého inkasoval rozhodující gól v páté minutě nastavení. V uplynulém víkendu desetinásobný francouzský mistr svedl devítigólovou přestřelku s Dijonem, který ho vyřadil v šestnáctifinále poháru. V ligové soutěži Saint-Étienne sídlí na čtvrtém místě, v případě dnešního vítězství bude ztrácet na třetí Lyon jediný bod.
     
    FC Nantes

    Domácí tým zažívá poněkud smolné období. Od dvaadvacátého prosince odehrál pět ligových zápasů a v nich posbíral jen tři body za vítězství nad Montpellier. Ostatní čtyři duely Nantes smolně prohrálo totožným výsledkem 0:1, naposledy před deseti dny na hřišti Angers. Menší zpruhou pro něj bylo alespoň vítězství 4:1 nad Chateauroux, díky kterému postoupilo v Coupe de France mezi nejlepších dvaatřicet týmů. V ligové soutěži se Nantes postupně propadlo na patnácté místo, přičemž disponuje pětibodovým náskokem na sestupové pásmo.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z dohrávky dvaadvacátého kola francouzské Ligue 1. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Nantes a Saint-Étienne!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 70. Waris (K. Coulibaly) – 58. Cabella

    Karty:   45. Diego Carlos (NAT) – 30. Monnet-Paquet (SET), 82. Monnet-Paquet (SET)   45+3. Fábio (NAT) – 45+3. M'Vila (SET)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 13:12.
    FC Nantes: Dupé – Fábio, Girotto, Diego Carlos, Ch. Traoré – Krhin (63. Kwateng), A. Touré, Rongier (C) – Waris, K. Coulibaly, Boschilia (80. Moutoussamy).
    Náhradníci: Olliero – Evangelista, Kwateng, Louza, Moutoussamy, Walongwa, Kolo Muani.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Subotić, Kolodziejczak, Perrin (C) – Monnet-Paquet (90+4. Rocha Santos), M'Vila, Cabella, Gabriel Silva – Hamouma (76. Nordin), Chazrí, Diony (83. Salibur).
    Náhradníci: Moulin – Berić, Debuchy, Nordin, Polomat, Salibur, Rocha Santos.

    Rozhodčí: Schneider – Zizouni, Aube
    bahis siteleri