Heerenveen – Zwolle 1:1 (kon.) | Heracles – Ajax 1:0 (kon.) | Feyenoord – Graafschap 4:0 (kon.)
Venlo – Willem II 2:1 (kon.)
konec
VVV Venlo
2:1 (1:0)
Willem II Tilburg
Sobota 09.02.2019, 20:45 • Seacon Stadion De Koel • Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 0:10. (22:37:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Venla, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Ačkoliv domácí po prvním poločase vedl io jednu branku, tak do druhého dějství vstoupil aktivněji soupeř, který se dokonce dočkal kýženého vyrovnání. Venlo si přeci jenom vzalo vedení zpět, o druhou branku v tomto utkání se postaral forvard Mlapa, který tak rozhodl o tom, že tři body zůstane domácího celku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Patrick Joosten, přichází Simon Janssen.
     
    90+2
    Rutten nasadil protihráči jesličky, což náležitě ocenily ochozy stadionu. Poté se ke slušné šanci dostal Joosten, který z úhlu napálil protihráče.
     
    90+1
    V nastaveném času je překvapivě aktivnější Venlo, které se snaží neudělat žádnou fatální chybu, což se zatím celkem daří.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Venlo stále drží hubené vedení, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Venlo rozehrávalo standardní situaci z velké vzdálenosti. K míči se nakonec postavil Post, který našel pouze hlavu protivníka.
     
    86
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Pol Llonch, přichází James McGarry.
     
    85
    Sled hlaviček nakonec hrál do karet domácím, kteří se málem dostali až za obranu. V roli posledního hráče ale zakročil hostující Peters.
     
    84
    Unnerstall nasbíral cenné vteřinky, načež raději hodil míč za postranní čáru. Na zemi totiž zůstal v bolestech ležet obránce Kum.
     
    83
    Crowley vyprodukoval až příliš čitelnou nahrávku na pravou stranu, kterou pochopitelně vystihl pozorný Kum, který se stará o vyvezení míče.
     
    82
    I tentokráte se do akce měl zapojit Isak, kterému ale nevyšla zpětná přihrávka. Venlo se daleko nedostalo, opět běhá za míčem.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Před několika vteřinami se do míče opřel Seuntjens, jehož rána prosvištěla vysoko nad.
     
    80
    U postranní čáry to lépe zvládl domácí Kum, kterému se sice podařilo vybojovat autové vhazování, to ale následně vystihl pozorný Pavlidis.
     
    79
    Isakovi se podařilo za sebe prodloužit míč, který ale posléze odklízel brankářovi do náruče Roseler. Unnerstall s rozehrávkou nepospíchá.
     
    78
    Tilburg to nyní bude mít hodně složité, bude muset opět dotahovat. Hosté se ihned po rozehrávce dostali s míčem na útočnou zónu.
    77. Peniel MLAPA - 2:1
     
    77
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají zpět do vedení! Van Ooijen si naběhl ke středu hrací plochy, posléze vyprodukoval kolmici na PENIELA MLAPU, jenž se dostal až do šestnáctky, kde razantní ránou prostřelil Wellenreuthera, který si ale na míč sáhl.
     
    76
    Tapia nekompromisně odpálil míč až za středový kruh, kde se ho ujal jeden z protihráčů, který si u postranní čáry pomohl taktickým faulem.
     
    76
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Tino-Sven Sušić, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    75
    Nyní moc nescházelo k tomu, aby se Dankerlui dostal ke kolmici za obranu, na kterou nakonec nedosáhl. Unnerstall tak bude rozehrávat.
     
    74
    Celkem nevýrazný Sušić o sobě dal vědět nadýchaným centrem, který i v tomto případě skončil na hlavě protihráče, kterým byl Peters.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Evert Linthorst (VVV Venlo).
     
    69
    Brankář Wellenreuther se po hodně dlouhé době dostal k míči, který i tentokráte cpal na druhou polovinu, kde se si pro něj došel Pavlidis.
     
    68
    Tapiovi se podařilo zalepit padající míč, nicméně poté se kolem něj seběhla dvojice protihráčů, která si došla pro nedovolený zákrok.
     
    67
    Střídání v týmu VVV Venlo: ze hřiště odchází Jerold Promes, přichází Evert Linthorst.
     
    66
    Aby toho nebylo málo, tak si střelecký pokus připsal také Vrousai, jenž po rychlé protiakci svého celku zakončoval zhruba metr vedle branky.
     
    65
    Po delší době se k míči dostal také talentovaný Isak, který ani tentokráte nepředvedl nic světoborného, naopak zbytečně přišel o balón.
     
    64
    Hosté rozjeli kombinaci na vlastní polovině, soupeř se snaží krátkou souhru narušit. To se sice nedaří, avšak soupeř se nikterak nepřibližuje.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém dějství je zatím aktivnější Tilburg, jenž se celkem zaslouženě dočkal vyrovnávací trefy.
     
    62
    Dalekonosný odkop se snášel do prostoru, kam si nabíhal forvard Mlapa, avšak toho čistě zastavil Peters. Tilburg tak zakládá další akci.
     
    61
    Unnerstall si připsal další zákrok, tentokráte to zpoza velkého vápna zkoušel Dankerlui, jehož rána skončila v náruči domácího brankáře.
    60. Daniel CROWLEY - 1:1
     
    60
    Willem II právě vstřelil branku!
    Je tu vyrovnávací branka hostujícího celku! K exekuci pokutového kopu se postavil DANIEL CROWLEY, který zamířil k levé tyči, kam se vrhl také Unnerstall, jenž ale na hrací předmět nedosáhl.
    60. Penaltový zákrok.
     
    60
    Je tu pokutový kop pro Tilburg!
     
    59
    Rutten nedaroval protihráči téměř žádný prostor, Vrousai tak byl donucen ke zpětné přihrávce až na vlastní obrannou polovinu.
     
    58
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Aras Özbiliz, přichází Evangelos Pavlidis.
     
    57
    Tilburgu se povedlo projít středem hrací plochy, o což se postaral Isak. Ten se dostal kolem prvního protihráče, ten druhý ale včas zasáhl.
     
    56
    Kousek od středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Post, který si taktickým způsobem vystačil s protihráčem.
     
    55
    Na ten si dokázal naskočit obránce Peters, jehož hlavička nakonec doskákala vedle branky, Unnerstall tak nemusel zasahovat.
     
    54
    Crowley se pokoušel poslat centr kolem napadajícího Ruttena, což se mu nakonec nepovedlo. Jeho celek ale bude zahrávat rohový kop.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Renato Tapia (Willem II Tilburg).
     
    52
    Podle opakovaného záběru to vypadalo, že se míč zjevil za brankovou čárou, avšak branka nakonec neplatí. Mezitím Tilburg dokráčel na druhou stranu.
     
    51
    Ani tento rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté se domácí málem dostali do dvoubrankového vedení, na brankové čáře ale zasahoval brankář.
     
    50
    Post šikovně roztáhl hru na pravou stranu, odkud se Mlapa dostával do pokutového území, kde jeho ránu stačil srazit na rohový kop Peters.
     
    49
    Krátce poté si obrannou povinnost splnil Rutten, kterému se ale nepodařilo konstruktivně rozehrát, což ale soupeř nepotrestal.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství se k nebezpečnému centru dostal domácí Joosten, jehož vzdušná nabídka doplachtila na hlavu Meissnera.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o trochu aktivnější byl domácí celek. Většinu času jsme viděli řadu nedovolených zákroků, k vidění byla také velká spousta standardní situací. Venlo se nakonec dostalo do vedení, a sice těsně před koncem prvního poločasu. Tilburg bude mít na vyrovnání ještě celé druhé dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Jerold Promes (VVV Venlo).
     
    44
    Do konce poločasu nezbývá moc času, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat...
    43. Peniel MLAPA - 1:0
     
    43
    Venlo právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Van Ooijen se dokázal dostat s míčem až do šestnáctky, kde si ho přehodil na levou nohu, načež jeho náramně přesný centr dosedl na hlavu PENIELA MLAPY, jenž bez větších problémů zamířil do odkryté branky.
     
    42
    Roztažení hry bylo velice chytrým řešením, avšak Post se skutečně nacházel v ofsajdovém postavení, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Následná standardní situace směřovala do přehuštěného prostoru, kde kraloval urostlý zadák Peters. Domácí ale zůstávají u hracího předmětu.
     
    38
    U rohového praporku skončil na zemi Kum, který to udělal hodně zkušeně. Protihráč donutil k faulu, což uviděl také hlavní rozhodčí.
     
    37
    Krátce poté si útočným faulem pomohl jeden z domácích, hlavní sudí okamžitě odpískal. Meissner tak bude rozehrávat volný kop.
     
    36
    Už se opět pokračuje ve hře, Tilburg zcela očividně nikam nepospíchá. Do kombinace se zapojil také znuděný brankář Wellenreuther.
     
    35
    Posléze na zemi skončil hostující Vrousai, avšak tentokráte se o faul nejednalo. Hlavní sudí nakonec přerušil hru, bude se ošetřovat.
     
    34
    K rozehrávce volného kopu se postavil Sušić, který se rozhodl rozehrát nakrátko. Krátká spolupráce s van Ooijenem nic nepřinesla.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Christian Kum (VVV Venlo).
     
    32
    Tilburg se hezkou akcí na jeden dotek dostal za polovinu hrací plochy, kde si nedovoleným zákrokem pomohl jeden z hráčů soupeře.
     
    31
    Následně si míč na levačku navedl Joosten, jehož rána nakonec směřovala přímo doprostřed branky, kde se nacházel Wellenreuther.
     
    30
    Mlapa se pokoušel hrudí sklepnout balón pod sebe, tam ale číhala smečka hladových protihráčů, které se ale nepovedlo odklidit míč do bezpečí.
     
    29
    Wellenreuther se ujal další rozehrávky od své branky, která ale směřovala mimo dosah všech spoluhráčů. Nyní má míč na kopačce Rutten.
     
    24
    Už delší dobu čekáme na něco kloudnějšího. Před malým momentem to manévrem na levačku zkoušel Vrousai, což ale přečetl Rutten.
     
    23
    Defenzíva Venla měla velké starosti s napadáním, což nakonec přineslo nepřesnou přihrávku na Ruttena. Soupeř tak bude vhazovat.
     
    22
    Sám na sebe to chtěl vzít záložník Post, který se nakonec prezentoval nedovoleným zákrokem, jenž ale nepřinesl žlutý kartónek.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabízí vyrovnanou podívanou. Mírně aktivnějším celkem jsou ale domácí hráči.
     
    20
    To se rozhodně nedá říct o jeho spoluhráči Sušićovi, který místo přesné přihrávky vyprodukoval nepovedený centr, jenž skončil v zámezí.
     
    19
    O rozehrávku se postaral obránce Kum, který se dostal do menších nepříjemností, avšak i poté se mu podařilo přenést hru křížem.
     
    18
    Unnerstall si po kratší době opět vyzkoušel práci s balónem, tentokráte se rozhodl odkopnout za středový kruh, kde ale míč sebral Crowley.
     
    17
    Logicky se konal rohový kop pro domácí hráče. Vzdušná nabídka se snášela k penaltovému puntíku, kde si nejvýše vyskočil Dankerlui.
    16. Mlapova šance.
     
    16
    Domácí se dostali do velice nadějného protiútoku, který táhl křídelník Mlapa. Po dlouhém sprintu jsme sledovali střelu, kterou Wellenreuther vyrazil.
     
    15
    Na opačné straně to příliš nezvládl Promes, který nedokázal zastavit protihráče, což se až následně podařilo jeho kolegovi Roselerovi.
     
    14
    Ke středovému kruhu si seběhl domácí záložník van Ooijen, který posléze přihrával na Joostena, kterého ale dokázal ubránit Meissner.
     
    13
    Klum si prostřednictvím autového vhazování vybral Joostena, který pro změnu hledal Seutjense, jenž vybojoval další aut z levé strany.
     
    12
    Domácí zadák byl donucen ke zpětné přihrávce na Unnerstalla, který pro změnu přenášel hru k postranní lajně, kde číhal volný Mlapa.
     
    11
    Zatím sledujeme celkem poklidnou podívanou, oba celky si už vyzkoušel řadu útočných výpadů. Nyní má hrací předmět na noze Roseler.
     
    10
    Hostující brankář se dostal k další rozehrávce od své branky. Jeho celek dokráčel až k šestnáctce, kde se do šance dostal Özbiliz, jenž trefil brankáře.
     
    9
    Venlo se osvobodilo odkopem na druhou stranu hrací plochy, kde ho ale dokázal odehrát Meissner. Sled nepřesností přinese volný kop.
     
    8
    Za obranu si zkoušel naběhnout Isak, který s velkými obtížemi dokázal zachytit míč na hrací ploše. Nyní se k autovému vhazování dostává Heerkens.
     
    7
    Heerkens dokráčel s míčem na útočnou polovinu, kde se ale nedostal k ničemu nebezpečnému. Po nepřesnosti budou hrát s míčem domácí.
     
    6
    Domácí obránce Promes to zkoušel kolmicí za obranu, která ale nebyla vůbec přesná. Wellenreuther si tak vyzkouší další odkop od branky.
     
    5
    Z pravé strany se o vzdušnou nabídku postaral Dankerlui, který v pokutovém území hledal Isaka, před kterým zasáhla dvojice protihráčů.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal brankář Wellenreuther, který okamžitě rozehrál do strany. Tam v tuto chvíli pracuje s balónem obránce Dankerlui.
     
    3
    Hned v úvodu se do zakončení dostal Mlapa, který se do míče opřel pravou nohou, avšak hrací předmět doplachtil daleko vedle branky.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    VVV Venlo: Unnerstall – Rutten, Promes, Röseler, Kum – Post (C), van Ooijen, T.-S. Sušić – Mlapa, R. Seuntjens, Joosten.
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Borgmann, Dekker, Jornell Grot, Janssen, Korkmaz, Samuelsen, van Bruggen.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Meißner, Peters (C), Heerkens – Llonch, Crowley, Tapia – Özbiliz, Isak, Vrousai.
    Náhradníci: Brand, Woud – Akkaynak, Anita, Kristinsson Ingi, McGarry, Pavlidis, van den Bogert, Saddiki.

    Rozhodčí: Mulder – van de Ven, Bexkens.
     
    Willem II Tilburg

    Na opačné straně stojí Willem II, který si vede hodně podobným způsobem. Tilburg se v tuto chvíli nachází na deváté pozici, na svého soupeře ztrácí pouze jeden bod. Willem II v minulém kole přišel o třízápasovou sérii bez ztráty bodu, na domácí půdě totiž podlehl Groningenu výsledkem 1:2. Tilburgu se ale na hřištích soupeřů daří celkem dobře. V tabulce venkovních celků mu patří sympatická čtvrtá pozice, přičemž jsou na tom lépe už jen Alkmaar, PSV a Ajax. Willem II zvítězilo v posledních čtyřech venkovních zápasech, poslední porážka přišla začátkem listopadu.
     
    VVV Venlo

    Fotbalisté Venla se po dvaceti kolech nacházejí na sedmé pozici, což by v konečném součtu znamenalo boj o Evropskou ligu. Venlo se ale v posledních zápasech nenachází v dobré formě, nejprve trochu překvapivě podlehlo sestupem ohroženému Emmenu, který na hřišti soupeře dokázal zvítězit 3:2, následně pak schytal výprask na stadionu Ajaxu, kde pro změnu prohrál vysoko 0:6. Venlo se v tabulce domácích celků nachází v přesné polovině tabulky, konkrétněji na deváté pozici. Z posledních pěti domácích zápasů se mu podařilo zvítězit hned dvakrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivisie má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VVV Venlo a Willem II Tilburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Branky: 43. Mlapa, 77. Mlapa – 60. Crowley (pen.)

    Karty:   33. Kum (VEN), 44. Promes (VEN), 73. Linthorst (VEN) – 53. Tapia (WLM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 0:10.
    VVV Venlo: Unnerstall – Rutten, Promes (67. Linthorst), Röseler, Kum – Post (C), van Ooijen, T.-S. Sušić (76. Jornell Grot) – Mlapa, R. Seuntjens, Joosten (90+2. Janssen).
    Náhradníci: D. van Crooij, Verbong – Borgmann, Dekker, Jornell Grot, Janssen, Korkmaz, Samuelsen, van Bruggen, Linthorst.

    Willem II Tilburg: Wellenreuther – Dankerlui, Meißner, Peters (C), Heerkens – Llonch (86. McGarry), Crowley, Tapia – Özbiliz (58. Pavlidis), Isak, Vrousai.
    Náhradníci: Brand, Woud – Akkaynak, Anita, Kristinsson Ingi, McGarry, Pavlidis, van den Bogert, Saddiki.

    Rozhodčí: Mulder – van de Ven, Bexkens
    bahis siteleri