Zagłębie – Miedź 3:0 (kon.) | Legia – Cracovia 0:2 (kon.)
konec
Zagłębie Lubin
3:0 (2:0)
Miedź Legnica
Neděle 17.02.2019, 15:30 • Stadion Zagłębia Lubin • Polská Ekstraklasa • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Miedź Legnica

    Vstup do jarní části soutěže se Legnici ani trochu nevyvedl. Svěřenci trenéra Dominika Nowaka hostili na domácí půdě Jagiellonii, která si z jejich svatostánku odvezla všechny tři body za výhru v poměru 3:0. Legnica navíc přišla o obránce Tomislava Božiče, který v daném zápase obdržel červenou kartu a proti Lubinu tak nemůže nastoupit.

    Forma v posledních 5 utkáních: 2-2-1
    Legnica – Jagiellonia Białystok 0:3
    Korona Kielce – Legnica 0:0
    Legnica – Lechia Gdańsk 0:0
    Górnik Zabrze – Legnica 1:3
    Śląsk Wrocław – Legnica 0:1 (Pohár)
     
    Zagłębie Lubin

    Oproti svému dnešnímu sokovi si Lubin dokázal v jarní premiéře zapsat všechny tři body. Svěřenci trenéra van Daela dokázali sebrat všechny tři body domácí Poznani po těsné výhře 2:1. V případě dalšího plného bodového zisku a souhry dalších výsledků se mohou hráči z malého východního městečka posunout na osmou pozici zaručující boje o titul v další fázi polské Ekstraklasy.

    Forma v posledních 5 utkáních: 3-1-1
    Lech Poznań – Lubin 1:2
    Lubin – Cracovia Kraków 1:2
    Jagiellonia Białystok – Lubin 0:4
    Lubin – Piast Gliwice 2:2
    Zagłębie Sosnowiec – Lubin 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Zagłębie Lubin: Hładun – Kopacz, Guldan, Oko, Balić – Slisz, Starzyński, Jagiełło, Pawlowski – Bohar, Tuszyński.
    Náhradníci: Forenc – M. Dąbrowski, Mareš, Tosik, Dziwniel, Pakulski, Sirotow.

    Miedź Legnica: Kanibolockij – Miljković, Musa, Bartczak – Zieliński, Augustyniak, Purzycki, Camára – Henrik Ojamaa, Román – Fernandez.
    Náhradníci: Sapela – Garguła, Pikk, M. Szczepaniak, Piasecki, Osyra, Santana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po úvodní výměně míče na obou stranách zůstávají v jeho držení hosté, kteří hledají postupnou kombinací cestu k prvnímu útoku.
     
    3
    Slisz dostal na pravé straně dobrou průnikovou přihrávku, nedokázal z ní ale vytěžit více než rohový kop.
     
    4
    Dlouhý centr Kopacze skončil až v rukavicích brankáře hostí, který jej okamžitě rozehrává na své spoluhráče.
     
    5
    Miedź se poprvé od úvodní minuty dostává k souvislejšímu držení míče. Prozatím se s ním ale pouze mazlí na své polovině.
     
    7
    Domácí kombinují na hranici pokutového vápna soupeře, prozatím se však nemohou dostat ke střelecké příležitosti.
     
    8
    Legnica je stále pod nátlakem soupeře. Pevná obrana ale nadále odolává.
     
    9
    Rána vysoko nad dává hostům možnost oddechu a příležitost vyzkoušet také své útočné zbraně.
     
    10
    Minimálně dvoumetrový ofsajd Forsella ale zastavuje akci hostí ještě před jejím započetím.
     
    11
    Další rychlý nákop hostů a další ofsajdové postavení. Lubin pro tentokrát s rozehrávkou příliš nespěchá a vyvíjí postupný útok.
     
    12
    Pawłowski se odhodlal k pozemní ráně z hranice vápna, jeho pokus byl ztečován jedním z obránců na rohový kop.
     
    13
    Tuszyński si velmi dobře vystoupil k odraženému míči a byl soupeřem zastaven pouze za cenu faulu. Následuje další standardka pro domácí.
     
    15
    Zagłębie právě vstřelilo branku!
    Ránu přímo ze standardní situace ještě Kanibolockij vyrazil před sebe, v těchto prostorách už ale hlídkoval důrazný BARTOŁOMIEJ PAWŁOWSKI, který na druhý pokus dostal míč i s notnou dávkou štěstí za brankovou čáru a posílá svůj tým po čtvrt hodině hry do vedení.
    15. Bartlomiej Radoslau Pawlowski (ZAG) - 1:0
     
    18
    Zagłębie právě vstřelilo branku!
    Velmi smolný gól pro hostující tým, ale Legnica doplácí na svou lehkovážnost. ALEKSANDAR MILJKOVIČ si nakonec srazil míč do vlastní branky a ke vší smůle přidává druhou branku do kolonky soupeře.
    Damjan Bohar (ZAG) - 2:0
     
    20
    Domácím druhá branka ještě více krev do žil hosté mají spousty práce s jejich dalšími útoky.
     
    22
    Obrana Legnice se snaží trochu zklidnit tempo hry na své polovině, při vysokém napadání soupeře s tím má ale i ona velké potíže.
     
    23
    Hosté se ale přece jenom dostávají na útočnou polovinu, kde se postupným útokem dostávají k pokutovému území.
     
    25
    Estonský snajpr Ojamaa si sám zpracoval dlouhý míč z pravé strany a zasekávačkou si jej ještě předal na svou silnější levou nohu, i tak ale pálil mimo.
     
    26
    Tempo hry ani po téměř odehrané půl hodině neopadá. Nyní jsou to ale hosté z Legnice, kdo je v posledních minutách aktivnější na míči.
     
    27
    Román měl dobrou příležitost ke snížení stavu skóre a sám na sebe se po napálení míče přímo doprostřed branky, kde stál připravený Hładun, po právu zlobí.
     
    28
    Míč se pohybuje více méně ve středu pole a ani jeden z týmů jej nedokáže na delší časový interval udržet na svých kopačkách.
     
    29
    Bohar byl na levé straně pokutového území úplně volný a také na něj do těchto prostor směrovala přihrávka ze strany druhé, brankář Kanibolockij ale jeho ránu z první pohotově vyrazil na rohový kop.
     
    31
    Lubin se chvilkovém tlaku soupeře opět osměluje k útočení. Dlouhý nákop Kopacze z pravé strany ale neměl příliš šancí na úspěch.
     
    32
    Nedovolený zákrok Ziełinského neunikl pozornosti hlavního arbitra, který tak přisuzuje míč k rozehrávce opět domácímu Lubinu.
     
    33
    Domácí ale jakoby ztratili klíč k efektivitě a přechod přes útočnou polovinu jim činí nemalé trable.
     
    34
    Střídání v týmu Miedź Legnica: ze hřiště odchází Adrian Purzycki, přichází Omar Santana.
     
    35
    Hráči Lubinu si nerozuměli při rychlém protiútoku a míč z jejich kopaček končí v zámezí. Kanibolockij bude vykopávat od své svatyně.
     
    37
    Hładun nevyboxoval míč z rohového kopu příliš jistě a kulatý předmět se z jeho rukou ocitl znovu na rohovém kopu pro soupeře, tentokrát z pravé strany.
     
    38
    Starzyński si drze narazil o zmateného soupeře před velkým vápnem a nakonec ještě dokázal prostrčit míč na lépe postaveného spoluhráče, jeho rána z místa ale neměla dostatečnou razanci a Kanibolockij ji tak bez problémů schoval v rukavicích.
     
    39
    Camára zůstává ležet na trávníku po nepříjemném šlapáku od soupeře. Hlavní sudí ale celou situaci ponechává bez karetního trestu.
     
    40
    Dlouhý křižný pas na pravé straně Lubinu stačil odeslat alespoň na autového vhazování Bartczak. Domácí ale i tak zůstávají v držení míče na útočné polovině.
     
    42
    Už to vypadalo, že se hosté z Legnice ženou do slibného protiútoku, celá akce skončila ještě ještě dříve, než začala. Míč se totiž ocitl za bílou čárou ohraničující hřiště přibližně na jeho polovině.
     
    43
    S blížícím se konce první půle také opadá tempo hry. Miedź by samozřejmě ještě rádi vyrovnali, pevná obrana domácích je však nepouští ani na hranici pokutového území.
     
    44
    Rychlá akce po pravé straně z kopaček Legnice skončila centrem na prvním obránci Lubinu.
     
    45
    Domácí hrající dnes ve svých tradičních oranžových barvách se ještě nadechli k jednomu z posledních útoku první půle po pravé straně hřiště a podařilo se jim vybojovat rohový kop.
     
    45+1
    Ten v první minutě nastavení zahrával Starzyński, jeho mířidla ale nalezla pouze hlavu jednoho ze soupeřů, který míč dopravil do bezpečí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Díky dvěma rychlým brankám domácích po čtvrt hodině hry mohou do kabin odcházet po první půle jednoznačně spokojenější hráči Lubinu. Hosté z Legnice se v derby nedokázali dostat do vyložené šance, a tak dvoubrankové vedení soupeře pravděpodobně odpovídá i obrazu hry po prvních čtyřiceti pěti minutách.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Myšlenky Zielińského se nestřetli s myšlenkami nabíhajícího spoluhráče do velkého vápna a prvně jmenovaný poslal míč do území nikoho, kde balón doputoval až na odkop od branky soupeře.
     
    48
    Hosté hned z kraje druhé půle vletěli na Lubin a vykoledovali si další rohový kop.
     
    49
    Jeho rozehrávka ale neskončila příliš slavně, slabá razance v jeho zahrávání dovolila odkop míče domácími hráči hned po na hranici pokutového území.
     
    50
    I přes úvodní nátlak hostí ze začátku druhého poločasu je tempo hry v jeho dosavadním průběhu o poznání klidnější než v průběhu toho prvního.
     
    52
    Jagiełło zamířil naprosto přesně pod horní tyč, brankář Kanibolockij ale vytáhl skvělý zákrok a míč poslal na rohový kop!
    52.
     
    53
    Domácí nyní obléhají pokutového území hostí, díky čemuž se dostávají k dalšímu rohovému kopu.
     
    54
    Santana vyzkoušel své štěstí při rychlém kontru z velké vzdálenosti, už v počátku ale jeho rána neměla příliš nadějí na úspěch a podle toho také dopadla. Míč se dostal až do horních řad diváků za Hładunovou brankou.
     
    56
    Forsellův roh znamenal velký boj v pokutovém území domácích, balón ale nakonec přece jenom podařilo domácí obraně dostat do bezpečí.
     
    57
    Na druhé straně měl spoustu starostí brankář Kanibolockij při rychlém průchodu obranou jednoho ze soupeřů. Obránci hostí jej ale vystavili do úhlu, ze kterého neměl příliš šancí na skórování.
     
    58
    Legnica se ve druhé půli mnohem více osměluje k útočnému snažení a jejich pokusy působí domácím mnohem větší trable, než v prvním poločase. Ani střela Augustyniaka se nyní ale neujala do prostoru tří tyčí.
     
    60
    Legnica začíná být více a více aktivní směrem dopředu. Jejich alespoň jeden gól visí stále ve vzduchu.
     
    61
    Miljković nyní ale musel hasit rychlý protiútok soupeře svižným skluzem na polovině hřiště, díky kterému se k míči dostávají po delší odmlce zase hráči Lubinu.
     
    62
    Ti se pochopitelně snaží uklidnit tempo hry a nějaký rychlý útok pro tentokrát v jejich případě nepřipadá v úvahu.
     
    63
    Střídání v týmu Miedź Legnica: ze hřiště odchází Paweł Zieliński, přichází Fabian Piasecki.
     
    64
    Lubin začíná mít velké potíže s přechodem přes polovinu hřiště díky aktivnímu přístupu soupeře. Hráči Legnice cítí svoji šanci a snaží se o co nejrychlejší korekci skóre.
     
    65
    Bohar si počínal při souboji s Miljković nepřiměřeně a hlavní sudí nemohl jinak, než odpískat jeho útočný faul.
     
    66
    Rychlý nákop z poloviny hřiště nachytal Romána v ofsajdové pasti. Brankář Hładun může v poklidu odkopnout míč daleko do bezpečí od své svatyně.
     
    68
    Dobrá myšlenka Ziełinského se nesetkala s pochopením jeho nohou, které míč z poloviny hřiště poslaly míč pouze do náruče brankáře soupeře.
     
    69
    Hładun si nedělal zbytečné starosti a poslal míč na rohový kop pro soupeře.
     
    70
    Tuszyński mohl možná rozhodnout o vítězství Lubinu, snajpr domácím ale tuto nabídku odmítá! Po přesném centru z pravé strany trefil z první pouze tyč branky soupeře.
    70.
     
    71
    Střídání v týmu Zagłębie Lubin: ze hřiště odchází Bartlomiej Radoslau Pawlowski, přichází Dawid Pakulski.
     
    72
    Rychlý útok Lubinu z levé strany hřiště se nesetkal s úspěchem a obrat v útočení mohou provést hráči Legnice.
     
    73
    Střídání v týmu Miedź Legnica: ze hřiště odchází Henrik Ojamaa, přichází Mateusz Szczepaniak.
     
    74
    Hráčům Legnice zbývá na alespoň srovnání zápasu něco málo přes čtvrt hodiny, čehož jsou si zajisté vědomi i oni sami a vrhají všechny síly do útočení.
     
    75
    Obrana Lubinu ale působí jako neprostupná skála. Hosté se znovu dostali pouze ke střele z několika metrů, kterou brankář Hładun neměl nejmenší problém zlikvidovat.
     
    76
    Legnica už to začíná zkoušet dlouhými míči, které ale velmi často, jako v tomhle případě, končí za hranicí hřiště mimo prostor tří tyčí.
     
    77
    Střídání v týmu Zagłębie Lubin: ze hřiště odchází Patryk Tuszyński, přichází Jakub Mareš.
     
    78
    Lubin už začíná více a více taktizovat a zdržovat hru, jak jen to jde. Protažená autová vhazování nebo dlouho trvající odkopy brankáře Hładuna jsou nyní na pořadu dne.
     
    80
    Dobře zamýšlená rána Forsella ze standardní situace skončila pouze na hlavě jednoho z hráčů postaveného ve zdi proti jeho střele.
     
    82
    Zagłębie právě vstřelilo branku!
    Velká nočí můra pro hosty. Ti absolutně rezignovali na rozehrávku brankáře Kanibolockijeho po ofsajdu soupeře, čehož blesku rychle využil FILIP JAGIEŁŁO a ze středu pole poslal bez větších potíží s odrazem o tyč míč za záda brankáře Legnice.
    82. Filip Jagiełło (ZAG) - 3:0
     
    84
    Ofsajdová past tentokrát zachytila špatně postaveného Romána.
     
    85
    Střídání v týmu Zagłębie Lubin: ze hřiště odchází Damjan Bohar, přichází Władisław Sirotow.
     
    86
    Velká paráda v podání nůžek od Forsella skončila přesně ve středu branky, kde si míč v poklidu sebral do svých rukou Hładun.
     
    87
    Střídající Szczepaniak byl nachytán pomezním sudím v ofsajdovém postavení, míč se tak vrací opět na kopačky domácích.
     
    88
    Další dlouhý míč končí znovu až za bílou čárou a brankář Hładun může v poklidu rozehrávat ze svého malého vápna.
     
    89
    Camára se skvěle uvolnil na levé straně hřiště a i přes dvojici soupeřů dokázal poslat míč do pokutového území, kde jej ale do bezpečí odklidila stoperská dvojice Lubinu.
     
    90
    Míč rozhodčího přiznal kulatý předmět na kopačky Legnice, která tak má jednu z posledních příležitostí alespoň na korekci skóre.
     
    90+1
    V Lubinu se nastavují čtyři minuty na rámce řádné hrací doby druhého poločasu.
     
    90+2
    Utkání už se dohrává z obou stran. Ani Legnica už nejeví přílišný zájem o vstřelení alespoň jednoho čestného gólu.
     
    90+3
    Přece jenom se hosté dočkávají alespoň rohového kopu, ze kterého může plynout potencionální nebezpečí pro branku Hładuna.
     
    90+4
    Ani poslední roh zápasu nepřinesl střelu na branku z kopaček hostí a vypadá to vypadá, že utkání skončí tří gólovým rozdílem tak, jak nyní svítí na světelné tabuli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hosté z Legnice se zejména na začátku druhé půle nadechovali ke snahám se špatně se vyvíjejícím utkáním z jejich pohledu něco udělat. Hráči Lubinu ale prokázali v těžkých chvílích zkušenost a naopak ještě jednu branku po zaváhání hostí přidali. Derby z jihu Polska tak vyznělo o poznání lépe pro domácí Lubin, který si připisuje další tři body do tabulky Ekstraklasy.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 15:8.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (17:26:11)

    Daniel Gargulák

    Branky: 15. Pawlowski, 18. Miljković (vla.), 82. Jagiełło


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 15:8.
    Zagłębie Lubin: Hładun – Kopacz, Guldan, Oko, Balić – Slisz, Starzyński, Jagiełło, Pawlowski (71. Pakulski) – Bohar (85. Sirotow), Tuszyński (77. Mareš).
    Náhradníci: Forenc – M. Dąbrowski, Mareš, Tosik, Dziwniel, Pakulski, Sirotow.

    Miedź Legnica: Kanibolockij – Miljković, Musa, Bartczak – Zieliński (63. Piasecki), Augustyniak, Purzycki (34. Santana), Camára – Henrik Ojamaa (73. M. Szczepaniak), Román – Forsell.
    Náhradníci: Sapela – Garguła, Pikk, M. Szczepaniak, Piasecki, Osyra, Santana.
    bahis siteleri