Heidenheim – Kolín nad Rýnem 0:2 (kon.) | Dynamo Drážďany – Union Berlín 0:0 (kon.) | Fürth – Darmstadt 2:1 (kon.)
konec
SG Dynamo Drážďany
0:0 (0:0)
1. FC Union Berlín
Neděle 07.04.2019, 13:30 • DDV-Stadiom (Dresden) • 2. německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešnímu napínavému utkání 28. kola druhé nejvyšší německé soutěže chyběly snad jen góly, jinak jsme se rozhodně nenudili. Špatně se bude usínat asi zejména útočníkovi Drážďan Berkovi, který po přestávce totálně zpackal přečíslení tří proti jednomu. Drážďany se díky dnešní bezbrankové remíze posunuly o jednu příčku na dvanácté místo před Darmstadt, jenž v souběžném utkání prohrál 1:2 na hřišti Furthu. Union Berlín zůstává na třetí pozici zaručující baráž o Bundesligu. (15:27:33)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nastavení už je z obou stran hodně nepřesné, manšafty zjednodušily hru a snaží se neúspěšně nakopávat, obrany jsou pozorné.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje druhý poločas o tři minuty.
     
    90
    Střídající Polter teď dobře prodlužoval hlavou nákop za sebe, ale tam dal nohu příliš vysoko Mees a provinil se útočným faulem.
     
    89
    ...Porter na přední tyči odhlavičkoval.
     
    88
    Dynamo je v posledních minutách aktivnější. Rohový kop Kreuzera...
     
    86
    Hübner (1. FC Union Berlín) zatáhl za záchranou brzdu, když mu po křídle unikal rychlonohý a čerstvý Koné. Senegalskému útočníkovi se pověsil za krk a na žlutou kartu nemůže říct ani popel.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá nějakých pět minut a nastavení a na první gól stále čekáme.
     
    83
    Oprávněnou žlutou kartu dostává Reichel (1. FC Union Berlín) za skluz zezadu.
     
    82
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Duljević, přichází Röser.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Kroos, přichází Zulj.
     
    80
    ...Atik vypálil slušně, ale jeho technický pokus z takové pozice nemohl Gikiewicze překonat.
     
    79
    Berko faulován pár metrů za vápnem na středu hřiště. Domácí budou mít standardní situaci z velmi slušné pozice...
     
    76
    Obrovskou šanci teď měli z protiútoku domácí fotbalisté, kteří šli tři na jediného obránce. Berko ale situaci totálně zpackal a přihrávkou na Atika v tísni úplně zahodil. Tohle může Drážďany mrzet!
     
    75
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín – ze hřiště odchází Andersson, nejlepší střelec manšaftu tak dnes další gól nepřidá, přichází Polter.
     
    74
    Stejně jako v první půli, také po přestávce s přibývajícím časem přebírají aktivitu hosté. Zatím bez úspěchu.
     
    72
    Rohový kop kapitána Unionu Trimmela zakončoval hlavou v tísni Andersson vysoko nad.
     
    70
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany – ze hřiště odchází Atilgan, přichází Koné. Rozhodne zápas právě dvaadvacetiletý senegalský útočník? Na gól už ani jednomu z mužstev moc času nezbývá, ale zápasu dnes chybí snad jen ty branky, rozhodně se nenudíme.
     
    68
    Rohový kop Trimmela proletěl vápnem bez povšimnutí až k Reichelovi, který centroval zleva rovněž nepřesně. Míč se ale vrátil do vápna, kde pálil z otočky Friedrich. Jeho pokus však obránci zblokovali ještě před Schubertem.
     
    67
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Gogia, přichází Hartel.
     
    65
    První žlutou kartu dostává Prömel (1. FC Union Berlín) za stažení Atika a přerušení brejku domácích. Domácí se ale na rozhodčí Steinhausovou opět hodně zlobí, protože zbytečně přerušila výhodu a tím pádem velmi nadějné přečíslení Dynama!
     
    64
    Reichel se protáhl po levé straně a nebezpečně centroval, ale jeho střílený pas do vápna vyrazil v pádu gólman Schubert.
     
    62
    Zápas je teď na rozdíl od první půle naprosto vyrovnaný a těžko tipovat, jak nakonec dopadne. O útočné výpady se pokoušejí oba celky.
     
    60
    První střídání v týmu SG Dynamo Drážďany – ze hřiště odchází Wahlqvist, přichází Möschl. Uvidíme, zda tahle změna trenéru Cristianu Fiélovi vyjde, ale je pravda, že Wahlqvist byl dnes na pravé straně Dynama hodně neviditelný.
     
    60
    Gogia přenechal míč Prömelovi, ten pálil bez přípravy hodně nepřesně.
     
    58
    Domácí Kreuzer aktivním napadáním ve skluzu přerušil útočnou akci Unionu a svými gesty ještě více hecuje už tak rozparáděné fanoušky Dynama.
     
    56
    Atik je ošetřován po nešetrném zákroku Kroose, který ale posoudila rozhodčí Steinhausová jako čistý. Na hřišti i v publiku je teď hodně emocí a situaci si nechává vysvětlit i španělský trenér Drážďan Fiél.
     
    54
    Duljević si míč zasekl na střed hřiště a z nějakých 25 metrů se pokusil o střelu. Gikiewicz balon v pokleku chytá.
     
    52
    Zápas nabírá na obrátkách, domácí působí po přestávce, kdy útočí proti svému kotli, mnohem svěžejším a dynamičtějším dojmem.
    51. Dobrá šance
     
    51
    Přetažený centr Kreuzera hodně vystrašil Gikiewicze v brance hostí. Míč už se snášel na zadní tyč, kde ještě číhal jeden z hráčů Dynama, ale ve prospěch Unionu teď hrály centimetry a balon skončil těsně v zámezí.
     
    49
    První šanci druhé půle měl nejlepší střelec Unionu Andersson. Středopolař Gogia našel švédského forvarda pěknou kolmicí, ale ten pálil z úhlu těsně vedle, takže rozvlnil jen boční síť.
     
    48
    Úvod druhé půle jakoby kopíroval začátek celého utkání, oba manšafty se zase oťukávají, nikdo hlavně nechce udělat chybu a nikam se nežene.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a na úvodní gól zatím čekáme. Po úvodní otukávací čtvrthodince převzal otěže Union Berlín, který bojuje o postup do Bundesligy. Měl herní i střeleckou převahu, ale Schubert v brance Dynama zatím odolává. Uvidíme, co přinese druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    ...Sám Andersson centr Trimmela zakončoval nepřesnou hlavičkou a první poločas končí.
     
    45
    Po průniku Anderssona budou hosté zahrávat ještě v závěru první půle roh...
     
    43
    Kreuzerův centr z přímého kopu od levé postranní čáry odhlavičkoval ve vápně připravený Friedrich.
     
    39
    Další střelu si připsal po individuálním průniku zleva Mees, ale zase trefil jen prostor brány, kde byl Schubert připraven.
     
    39
    Union má nadále velkou herní převahu, ale na první gól zápasu stále čekáme a první poločas pomalu končí.
    34. Šance Unionu
     
    34
    Drážďany začínají povážlivě faulovat a přibývá standardních situací hostí. Z jedné takové měl doposud největší šanci utkání Hübner. Stoper Unionu si naběhl na centr z pravé strany, zakončoval hlavou v tísni koníčkem o zem, ale míč se odrazil těsně nad branku.
     
    31
    Trimmel nadvakrát centroval z pravé strany, oba pokusy domácí obrana odvrátila.
     
    29
    Na hřišti se nám trochu přiostřuje a fotbalisté na obou stranách už by rádi viděli nějaké žluté karty na protější straně. Sudí Steinhausová si ale zatím vystačí s domluvou.
    27. Šance domácích
     
    27
    Rázem mohlo udeřit na druhé straně! Domácí se pěknou kombinací propracovali přes celou šířku hřiště zleva doprava, kde míč příhodně na střelu poskakoval Dumićovi. Bosenský bek tedy zkusil vypálit a jeho rána letěla jen těsně nad.
     
    25
    Centr Trimmela stáhl ze vzduchu opět Schubert. Gólman Dynama se v posledních minutách opravdu nenudí.
     
    22
    Union začíná svého soupeře svírat. Z vápna střílel bez přípravy po přihrávce z pravé strany Felix Kroos. Mladší bratr německé fotbalové hvězdy pěkně vyprášil Schubertovy rukavice, ale gólman balon nadvakrát kryl.
     
    21
    Prömel si snažil prokličkovat ze strany do vápna, to se mu sice podařilo, ale jeho střelu pak defenzivní val ztečoval, takže Schubert balon bez potíží sebral ze země.
     
    19
    Po rychlé narážečce před vápnem pálil z úhlu levačkou nejlepší kanonýr Unionu Andersson. Zakončení svou slabší nohou ale příliš nezvládl a slabý projektil Schubert vykopl.
     
    18
    Duljević zezadu fauloval svého protivníka a půvabná sudí Steinhausová vydává první důraznější varování – zatím bez karty.
     
    15
    První vážnější šance domácích. Burmic skvěle vybojoval míč ve středu pole, protáhl ho přes dva soupeře a přihrál Berkovi. Německý útočník s africkými kořeny pálil na vzdálenější tyč, ale branku těsně minul.
     
    10
    Domácí obrana odvrátila i dlouhé autové vhazování berlínského kapitána Trimmela do pokutového území.
     
    8
    ...ale záhy narazil na defenzivní štít domácích Burnice.
     
    7
    Další postupný útok rozehrává hostující Union...
     
    5
    Zatím se oba týmy oťukávají a žádnou útočnou smršť nevidíme, hraje se ale před fantastickou kulisou – jak je v Drážďanech zvykem.
     
    2
    Nejlepší střelec hostí Andersson poprvé vyzkoušel Schuberta, ten byl na místě.
     
    1
    Prvním útokem chtělo zahrozit domácí Dynamo, leč neúspěšně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Dumić, Ballas, Gonther (K) – Burnic – Wahlqvist, Kreuzer, Atik, Atilgan – Duljević, Berko.
    Náhradníci: Wiegers – Röser, Möschl, Koné, Nikolaou, Aosman.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (K), Friedrich, Hübner, Reichel – Prömel, Schmiedebach – Gogia, Kroos, Mees – Andersson.
    Náhradníci: Moser – Hartel, Zulj, Ryerson, Parensen, Mané, Polter.

    Rozhodčí: Steinhausová – Stein, Zielsdorf.
     
    Podzimní vzájemné utkání této sezony skončilo 28. října 2018 na hřišti Unionu bezbrankovou remízou. Nejlepším střelcem Drážďan je dvaadvacetiletý útočník ze Senegalu Moussa Kone, autor deseti branek, který ale zářil zejména na podzim a v jarní části se zatím trochu trápí. Ještě o jeden gól více dal nejlepší střelec Unionu Berlín – sedmadvacetiletý forvard ze Švédska Sebastian Andersson.
     
    Domácí SG Dynamo Drážďany neprožívá zrovna zářivou sezonu a je jen pár bodů nad zónou sestupu, naopak hostující 1. FC Union Berlín překvapivě bojuje o postup do Bundesligy. Aktuálně je na třetí příčce zaručující účast v baráži, ale poslední dva zápasy Berlínští prohráli a potřebují se vrátit na vítěznou vlnu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z nedělního utkání 28. kola druhé nejvyšší německé soutěže mezi fotbalisty Drážďan a Unionu Berlín. Zápas začíná ve 13:30 hodin.

    Pavel Pubal

    Branky:

    Karty:   65. Prömel (UNB), 83. Reichel (UNB), 86. Hübner (UNB)


    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Dumić, Ballas, Gonther (K) – Burnic – Wahlqvist (60. Möschl), Kreuzer, Atik, Atilgan (70. Koné) – Duljević (82. Röser), Berko.
    Náhradníci: Wiegers – Röser, Möschl, Koné, Nikolaou, Aosman.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Trimmel (K), Friedrich, Hübner, Reichel – Prömel, Schmiedebach – Gogia (67. Hartel), Kroos (82. Zulj), Mees – Andersson (75. Polter).
    Náhradníci: Moser – Hartel, Zulj, Ryerson, Parensen, Mané, Polter.

    Rozhodčí: Steinhausová – Stein, Zielsdorf.
    bahis siteleri